- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
Milyen értelemben? Hogy gyorsabb legyen? Vagy csak ''jobb''?
A 6800-ad 16/6 (órajeltől függően!) tud gyorsabb lenni (de helyzettől/játéktól függően lassabb is!), mint az X800Pro 12/6-ja, viszont más szempontok is lehetnek: nekem pl. jobban bejött az ATI-k textúraszűrése (6800GS-em volt 2,5 hónapig: más volt). Ugyan hasonló jelenség látszott az adott játékban (Live For Speed; konkrétan pl. a kék-fehér rázókő mintázatán), de az ATI-nál sokkal kevésbé feltűnően/zavaróan.
-
DigitXT
félisten
válasz
gergo84 #1413 üzenetére
Azért nem kell szomorkodni: simán lehet, hogy az új driverek már az újabb kariknak kedveznek.
Szó nincs arról, hogy lassú lenne a kártya, csak más pontszám!
Mod: a frissen beizzított 9550-esemet asszem nem is mérem le semmivel...
De csitt, most a ''halálos csönd és 3 hétnyi kemény egyetem'' a jelszó.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
gergo84 #1409 üzenetére
Nem tudom, miért a ''
'' smiley...
Nem túl rózsás eredmény.
Mod: úgy 6000 pötty körül kéne mennie, keress rá a topikban...
3DMark Score 5215 3DMarks 5300
GT1 - Return To Proxycon 24,1 FPS 23,8
GT2 - Firefly Forest 15,2 FPS 16,1
GT3 - Canyon Flight 24,7 FPS 24,9
A jobb oldalon pl. az 500/500-on futó X800Pro-m szerepel -> 12 pipe!
Az akkori procim meg nem tudott többet 2200-nál: max. annyin ment.
(Vmivel több pontot is kapott (A64 volt), de ez 05-ben nem számít!)
Mondjuk lehet, hogy nem kellene teszt közben DC-zni, és akkor...
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
mindenki azt kérdezi, hogy 3DMark 2001Se-ben hány pontot érek el...
Akkor nem lehetnek vmi hozzáértőek.(Egek: egy X800XT-nél...!
)
Ha valaki ahoz viszonyít, akkor az én 25.000 pontom jónak tűnhet...
Pakolnál alá C2D-t, lenne 40-50K, és az a mindenki lesne...
aztaaaa... milyen jó kártya
No igen, négy éve...(Nekem még Voodoo2-m volt.
)
-
DigitXT
félisten
A 05-ös eredmény biztos csak ennyi?
A többi uis (értelemszerűen) veri az (ex-)X800Pro-mat, de 05-ben csak egy paraszthajszál a különbség (70 pont), és 500/500-on (ez az XT default órajele, nem?) ez meg is fordul: nekem 5300 volt, pedig csak 12-pipe.
És még a proci is hasonló volt alatta: 3000+om volt 2,2GHz-re húzva, ráadásul ez amúgysem igen számít ebben a tesztben.
Vagy elírás, és 6001?
-
DigitXT
félisten
válasz
Hikvision #1350 üzenetére
Én semmi ilyesmi ASUS specifikus ''fícsört'' nem használtam ki - nem is tudtam, hogy lenne ilyen, ha egyáltalán.
Legfrissebb Catalyst driver fel, aztán sanyi.
Tuning meg megvolt egyéb 3rd-party szoftverekkel, mint ahogy te is említed, pl az ATITool-t, stb.
Mod: amúgy mire kéne az a diagnosztikai szoftver?
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Nézd, ha van egy bevált, jól működő, modern procival (pl. S939 A64), és sok memóriával (1-2GB DDR) ellátott géped, nehezen veszi be a gyomrod, hogy pusztán gyártói nyomásra egy ugyanolyan, vagy akár rosszabb teljesítményt nyújtó gépre költsél vagyonokat...
Én is ebbe a kategóriába tartozom: az igazán a bosszantó, hogy nem nagyon van már választék AGP-re. Ráadásul volt némi problémám ezzel a 6800GS-sel is, miszerint hajlamos volt újraindulni tőle a gép, addig, amíg az AGP feszt 1,5-ről 1,8V-ra nem emeltem...
Szóval (ha nem a tápom a gyenge a maga 420W-jával), annyira biztos ebben a rendszerben sem lehetek, de (és itt jön a de), csak azért, hogy PCI-E-n válogathassak az olcsóbb/jobb VGA-k közül, nem fogom kihajítani a procit/ramot/mindent. Ergo nálam is csak az jöhetne számításba, amit neked ajánlottam, hogy 939+PCI-E, de ott meg ott van az nForce durva melegedése, ill. a VIA bizonytalankodása.
Utóbbit már lehet, hogy javították, és lehet, hogy az lenne nekem majd az alternatíva, uis szeretem a csendet, és egy 25-30W-ot elfűtő alaplapi chip mellett nem lenne könnyű azt fenntartani... (A miheztartás végett a mostani VIA chipsetem - mert ez még valóban az, hiszen nem egybemegoldás - déli hídján semmi borda nincs, az északin meg egy passzív Zalman csücsül, de nagyjából feleslegesen, mert egy jóval kisebb is elvinné.)
Ja, XBox360: hülyeboltban láttam nemrég, vmi boxolós játékot tolt a csávó rajta, és veszettjól nézett ki a grafika: meg nem mondtam volna, hogy ingame. Ennek ellenére vannak vele kapcsolatban (komplexebb grafikájú játékok esetén) fenntartásaim, pl. egy NFS:MW lehet, hogy szép rajta, de (ugyanígy látva) be is röccen néha, szóval... -
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #1334 üzenetére
Nem csak a táp volt a hibás (
), de ezt csak halkan jegyzem meg.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #1325 üzenetére
Váltott a halál, megdöglött az a szerencsétlen: a 6800GS-em is AGP-s...
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #1318 üzenetére
De kitartok, csak a vas is így gondolja
Nekem tegnap háromszor újraindult a gép játék közben: lehet, nem így gondolja? -
DigitXT
félisten
válasz
Vigneau #1310 üzenetére
Egyelőre ennyi ütötte meg a szemem pár napja:
Ezt én is olvastam, de nem sok mindenre tudtam belőle következtetni.
Új kártyák fejlesztéséről még nem szólt a cikk
Valóban, viszon emleget 250-300W-os cuccot: azért ott még nem tartunk.
csak idő kérdése, hogy mikor jelennek meg azt kihasználó karik
Na igen, de a fő kérdés épp az, hogy mennyi az az idő: ha a közeljövőben lenne, érdemes lenne kihagyni teljesen a PCI-E-t, és AGP-ről kapcsiból a 2.0-ra váltani, viszont erre semmi nem utal, sőt. (Ez még csak a szabvány specifikálásáról szól, hol van még ebből a konkrét termékek gyártása.) Szóval egyelőre én tuti nem váltok sehova.
Ha majd muszáj lesz, akkor valszeg PCI-E-re, de egyelőre semmi sem kényszerít.
-
DigitXT
félisten
Szvsz ahhoz túl drága (bár tetszetős a Silencerrel
), pedig jól hangzik, amit írsz.
Mod: én (hasonló helyzetben) ma már inkább lapot cserélnék, vmi 939+PCI-E-re: az még nem lenne ''platformváltás'', de tuti tovább el lehetne lenni vele, és olcsóbbak bele a vidikarik + van/lesz további választék is a felsőkategóriában.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Az x1600 meg ezeknél is jobb még a 7800GS
A kis pluszt, nem véletlen vastagítottam ki, ez egy spéci kártya a Gainwardtól!Jelenleg agyonveri az összes többi piacon lévő AGP-s megoldást (és ez nem valsz', hogy változni fog, nem igen jelentenek már be ütős AGP-s karikat: az ilyen X1600Pro-k felejtősek), és a HD-s dolgokat is tudnia kell, mivel gyakorlatilag egy 7900GT AGP-re. Ajánlom figyelmedbe Alvin_ti4200 idevágó cikkét: [link]
-
DigitXT
félisten
Az a 100Mhz órajel előny a RAM-nál bőven elveszik a 75MHz hátránnyal a GPU-nál. Arról nem beszélve, hogy a Pro-t simán járathatod 500/1000-en, az XL meg GPU-ügyileg valszeg elég antituning. Viszont hogy mindez észrevehető-e?
Ha észreveszel nagyságrendileg 10 FPS-nyi különbségeket, akkor igen, egyébként nem vészes a különbség.
Mod: amúgy miért kérded?
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
mondjuk a 9600hoz rendelt értékek a mérvadóak
Ilyen szempontból semmi különbség a két kari közt, mindkettő ugyanazokat a frissítési frekvenciákat tudja: a drivert mondjuk biztos nem ártana rendesen újrarakni.Aztán még arra lenne érdemes ránézni, hogy nincs-e vmi probléma a DDC észleléssel, és ha igen, akkor kikapcsolni a francba.
(Nekem speciel 5-BNC kábelen csatlakozik a monitorom, így a DDC infó nem közlekedik a gép és közte, ezért a marhaokos driver minden telepítés után max. 60Hz-et ereszt(ett) rá a monitorra, hiába mondám neki, hogy 100, vazze. De már rég volt, mire rájöttem, azóta drivertelepítés után rutinból lövöm ki ezt a feature-t. Illetve most, hogy már nV-m van, nincs rá szükség.
) Mod: végső soron a wint is újra lehet rakni.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Vigneau #1192 üzenetére
Én már régen elhagytam az ATI köreit
Én csak nemrég, és nem önszántamból, ha visszaolvasol, megtalálod.Viszont nem bántam meg a váltást, mert egyrészt így már mindkét féltől lehet jó tapasztalatom (azért az FX5200 nem sok ilyennel szolgált
), másrészt tényleg tuti az új kari: alapon többet tud, mint az X800 húzva.
Mondjuk nem teljesen fair az összehasonlítás, mert ez egy gyárilag tuningolt példány, szóval inkább a húzott értékeket kéne összehasonlítani, de még úgyis az új felé billen a mérleg nyelve (legalábbis amennyire én az X800-as hosszú távon húztam (500/500), ez meg ugye 450/600, de talán van benne még vmennyi tartalék is. Egyetlen hibája, hogy nem Silenceres (ergo játék közben hangos, ráadásul melegszik is rendesen), és nem is lehet ilyet ráapplikálni, mert ez egy HSI chipes ''csoda'' (uis én balga anno maradtam AGP-n).
De legalább elégtétel, hogy akár simán oda lehet verni a PCI-E-seknek is, nem számít.
2007-ig most már maradok így, ha nem jön közben semmi katasztrófa.
Mondjuk ez már igen OFF, bocsi.
homályosak már az ATI-s emlékeim, de azért jó ide visszajárni
Nekem szerencsére még nincs ilyen problémám, s reflexből is figyelem a topikot. -
DigitXT
félisten
válasz
Vigneau #1190 üzenetére
Tudja a fene...
Gondoltam gyorsan megsasolom a Catalystban, hogy hogy is van ez, erre kapcsolok, hogy már nVidiám van.
Valójában alapból mennie kéne.
Inkább a TV-kimenet az ilyen aktiválható, de még azt is fel tudja ismerni automatikusan (elvileg), kivéve ha nem, és olyankor kell kézzel bekapcsolni.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #1129 üzenetére
örülök, hogy megoldodott a dolog
Dettó, hiszen akár kihozhatták volna, hogy garivesztés esete áll fenn...
7800GS azé gondolom jobb lett volna a sötét oldalról
A fene tudja, a HWT-s teszt ([link]) szerint olyan oltári különbség nincs, így nem éri meg az árát.(1,5x-es árért pár FPS plusz?
)
Remélem itt a topikban azért feltűnsz még segíteni
Természetesen.A 9800Pro topikba is be-benéztem idén január óta.
Btw. egy ATI Silencer4 eladóvá vált... -
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #1109 üzenetére
Kíváncsi vok a dolgokra...hogy alakul
Hát, végül csak ''sötét oldal'' lett belőle: Gainward 6800GS GoldenSample
Egyik szemem sír (ATI) másik meg nevet (van megint gyors karim
)...
De még mindig a 9600-asról írok, majd este tesztelek, addig mozi, stb.
Amúgy ezen a 9600-on is elszaladt a FlatOut2 800x600-ban, minden maxon, szóval ATI:(nV karim meg eddig csak egy FX5200 volt, szóval új élmény lesz...
)
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #1109 üzenetére
Kíváncsi vok a dolgokra...hogy alakul
Majd beírom, a két véglet: semmi/cserekari.Érthetően: drukkolok az utóbbinak.
Van itt nekem lapom procim hozzá... és olcsón akarja.
Na igen, csak karit már jobbat/olcsóbban lehet venni PCI-E-re.Unokatesómtól is kérdeztem tegnap, hogy nem lenne-e elfekvőben egy kölcsön karija, hogy ne maradjak gép nélkül, erre jött a válasz, hogy már egyik gépük sem AGP-s. Pff.
Mod: egyébként ha ''besz*pom'' a garit, akkor épp X800XT-t akarok majd venni (persze használtan), csak momentán egyáltalán nincs rá keret, max. talán vmikor ősszel.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #1106 üzenetére
Természetesen visszaraktam az eredeti hűtőt, csak a csavarokon egyértelműen látszott, hogy ez bizony szerelve volt, szóval nem is lett volna értelme tagadni, hogy egy Silencer volt rajta, de mint mondom: nekik ezzel nem lett volna gondjuk, viszont így már nem egyértelműen garanciális a helyzet, szóval majd kiderül.
Viszont ma reggel vettem itt a fórumon egy 9600 non-prot, ami momentán tökéletesen kihúz a bajból (holnap F1, fel tudom venni, meg minden), szóval most már nem vagyok annyira elkeseredve.
Jövő héten még akár azt is mondhatják, hogy adnak egy X850est - legalábbis szó szerint azt mondta a srác, hogy ugyanilyet tuti nem fogok kapni, legfeljebb jobbat -, vagy mittudomén akár, ráfizethetek egy 7800GS-re - sötét oldal?.
De ezek sajna csak az optimista verziók, addig már nincs mit tenni.
Viszont így (a 9600-assal) legalább megy a gépem, sőt, még (az X800-hoz képest persze megszorításokkal
) játszani is lehet rajta.
Ha halott a kari a biost csak nem tudják megnézni benne...vagy a gép elindul, csak 2D vagy 3D-ben sz@rakszik?
Hát, a gép elindult vele, ''csak'' képet nem adott se D-SUB-ra, se a DVI-ra. Elvileg még a Win is felismerte, hogy X800Pro, amikor egy PCI-os kártya mellett bootoltam vele, szóval nem teljesen halt meg, viszont a flashelő proggi azt mondta, hogy ''nem találja a flasht'', illetve a gigaflash, hogy a kártya ismeretlen... Infóként a flashrom még annyit írt ki, hogy a device ID 4A49 - szóval eddig oké, mert ez a Pro -, aztán a többi mezőre már csak krix-kraxokat... Inkább még attól tartok, hogy kihozzák, hogy sajnos olyan külső behatás miatt ment gallyra (túlfesz, mittudomén), ami egyáltalán nem garanciális, és így jártam...
Ps: amúgy mókás volt, hogy szenzációszámba ment: ''nézd már, AGP-s kártya''. -
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #1096 üzenetére
van akinek nagyon mennek a GC-20-as memók is. Pl DigitXT kollégának
Csak mentek, csak mentek...Ledurrant a tápom vmi rövidzár miatt, de mivel Enermax, gondoltam semmi gond nem lehet, ami részben igaz is volt, hiszen minden működik továbbra is a gépen, kivéve egy dolgot, a tuti kis VGA-mat...
Most szervízben van, várom, mit tudnak rá mondani. Azt rögtön kiszúrták, hogy nem a gyári hűtő volt rajta, bár nekik (kisker) ezzel nem lett volna komolyabb gondjuk, hiszen ''ők is cserélik otthonra a hűtőt'', de garanciális vonalon már nem triviális. Mindenesetre nem lett lesarkazva a mag, szóval azzal nem jöhetnek feljebbről sem, szóval egyelőre ez van: szomorúan várom az eredményt...
(Lehet, hogy végül csak visszab*sszák, hogy mivel a BIOS is volt frissítve...
)
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Palika71 #1041 üzenetére
A Pro -ról sajna nem tudok nyilatkozni.
Ha visszaolvastok, az én ASUS-om pl. eléggé bírja a gyűrődést.Más kérdés, hogy ezt nem használom ki, mert minek: egyrészt jobb a békesség, másrészt, ami szaggat 500-on, nem valsz, hogy frankón menne 600-on (pl. 30 vs. 36 FPS, már egyremegy).
-
DigitXT
félisten
válasz
Palika71 #1020 üzenetére
A játék topikjába ([link]) belenézve RAM igényes a ''kicsike'', szóval nem hülyeség a bővítés. (Mondjuk az sem olcsó, ha ilyen gyorsat szeretnél.
) Viszont: az X800XT AGP-s? Ha nem, akkor azt is simán (persze ez is pénz kérdése) lecserélheted az X1800-ra. Szvsz a 2400 és a 2800 MHz között lévő 16,6% különbség nem egetverő, esetleg számíthat még a Dual Channel, valamint a nagyobb L2 cache is, de ha a gondjaid nem a procidból származnak, hanem a VGA/RAM a bűnös, akkor nem érdemes ebben gondolkodni: megkérdezhetnéd a FEAR topikban, mit javasolnak.
-
DigitXT
félisten
A .net-es ''mocsok'' csak a kezelőfelület, nem kötelező használni.
Pl. ATI Tray Tools teljesen kiváltja a beállítási lehetőségekben, onnantól kezdve elég a ''sima driver''. Elvileg azért fejlesztgetik, hogy javítsanak rajta egyes játékok esetében, stb. Ha bejövős az, ami a 9550-hez használtál, szvsz nyugodtan használhatod ehhez is: aztán ha gond lenne vmi újabb játékkal, még mindig firssítheted/lecserélheted.
-
DigitXT
félisten
válasz
Palika71 #1018 üzenetére
Az én konfigom S939-es.
Amúgy az FPS növekedést (mindig) játékja válogatja: attól függ, hogy mennyire ''ette meg'' a VGA-t: ha teljesen, mindegy, milyen procit pakolsz alá, de ha még van benne tartalék, akkor igen, gyorsabb lesz.
Egyrészt az órajel arányában, másrészt a több cache is számít vmit.
De tényleg csak procilimitált esetben van értelme.
A teljes ''rendszerváltás'' mire lenne?
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #995 üzenetére
De nem az ATI Tray Tools-ot használod?
Dehogynem, ezt most benéztem, LOL!
inkább kiülök a kertbe
Amíg kint vagy 40 fok van, bent meg (''csak'') 27, addig én ugyan nem. -
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #990 üzenetére
vagy minek is nevezik
OSD.Amúgy megtekered maxra az összes ventit, azt mehet a game is.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #984 üzenetére
ATI tool is tud ilyet.
Btw. igen, még mindig megvan az X800Pro, de 500/500-on járatom tartósan.
(A 600/570 bár full stabil volt, talán mégsem életbiztosítás.
)
-
DigitXT
félisten
válasz
Jockey007 #922 üzenetére
10660pont
Itt már inkább a proci fogja vissza a pontszámot, nekem alapon hozott ennyit 12p-vel, és durván meghúzva is 1-2ezer pontot nőtt csak: procit is cseréltem/húztam, számít... (Persze nálam nem lehet aktviválni a maradék 4p-t, de hát ez van.) Szóval inkább a 3Dmark2005-öt nézd, szerintem, az jobban a VGA-ra koncentrál!
-
DigitXT
félisten
-
DigitXT
félisten
Win reinstall oldotta meg.
És más driver nem jött számításba? Én inkább 6x frissítem a nyamvadt drivert, de a wint nem rakom újra miatta, mert nekem az iszonyat macera.Bár néha ráfér.
hány pontot csinál 05 ben?
Már írta a kollega.[link]
Amúgy ezt a 6300 pontot én is megfutottam egy sima (szintén ASUS) Pro-val, csak széthúzva picit.Alapon persze nem tud ennyit: 12 vagy 16 pipe, nem mindegy.
Mod: 520/560-on csak 5580 volt, bár akkor még kisebb proci volt alatta, meg talán korábbi Catalyst.
Az előző eredmény 600/570-en értendő, Catalyst 6.3-mal.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #651 üzenetére
pozitívan rágondolni, nem fagy, nem fagy
Sőt: ''megy ez, megy ez, atomstabil, atomstabil''.
Most ATT van fent és Control center nélküli driver..vagy mi?
Igen, pontosabban a driver önmagában van, se center, se panel (se control- mármint nem lenne akkor, ha nem lenne fent - az amúgy - tutifrankó ATT).
nem találok ilyesmit
Ez az ATT egyik opciója.Remélem tényleg csak ez fagyasztotta be.
én sem nagyon csípem ezt a CCC-t valahogy a sima Control panel jobb volt
Én egyszer raktam fel CCC-s verziót, de hamar repült.CP jó volt, de most, hogy nincs, le van ejtve, az ATT mindent tud, amit CP-ből állítottam volna: ha stabil, voilá.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #647 üzenetére
Tudod mi vicc?
Hogy azóta nem fagyott.
(Csak nehogy elkiabáljam.
)
-
DigitXT
félisten
Na ez marha érdekes, úgy néz ki ezzel a pipával azt értem el, hogy most az Overlay felületre is kirakja (ki tudja rakni, szerencsére kikapcsolható a dolog) az OSD-t.
Remek, most TV-zés közben is ellenőrizhetem az FPS-t (25 végig?
) meg a hőmérsékleteket, ventillátorsebességet, stb. Mindegy, csak ne fagyjon már.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #644 üzenetére
Hát talán az nem kavarja a dolgokat.
Nem kéne, de sose lehet tudni.
vmi kari beugrott, ilyesmire gondoltam
Nem, ilyen szempontból nem buzeráltam a gépet.
Esetleg szoktál restore pontot kreáltatni vele?
Én nem, ő szokott, ha olyanja van (aláíratlan illesztőprogram, stb.)
akaár vga driver csere elött...
Mondjuk DriverCleanert ráküldtem az összes ATI cuccra, és csak a szükségeseket raktam újra, de még mindig csinálta, viszont van vmi olyan pipa benne, hogy aggresszív 3D detektálás: ezt kikapcsoltam, egyelőre megy.Bár ez sovány, mert eddig is általában ment, csak néha dobta el magát, az arányt nem tudom pontosan.
Remélem azért sikerül megoldani a dolgot
Ha rájövök, hogy miért volt, tuti megírom.Nehogymár csak így megszivasson az egyik - játék szempontból - leghasznosabb proggim.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #640 üzenetére
Új hardver, driver, progi install?
Most, hogy mondod, mintha a procicsere után kezdődtek volna a bajok.Az a vicc viszont, hogy amúgy tök stabil a cucc, meg ha ilyen gond lenne, akkor inkább a játék maga makkanna meg, mint ez a nyamvadt beállítás, szóval nem nagyon értem.
Esetleg catalyst verziókkal visszafele lépkedni.
Lehet, hogy visszamegyek egy CP-s 5.13-ra, aztán sanyi.
ha monitor megy akkor tuti ki tudja rakni játékban is
Köszi a tippet, majd megnézem. Az igazság az, hogy így az ''elején'' igencsak érdekeltek a hőmérsékletek, de idővel úgyis tudom, hogy mi mennyit megy. Mondjuk az OSD-n az aktuális FPS is megjelent, még olyan esetekben is, amikor a FRAPS kiakasztotta az adott játékot: ez is jópont. Viszont asszem a ezzel a bug-kérdéssel együtt volt olyan is, hogy egyszer csak nem tudtam kirakni az OSD-t az adott játékban: néztem is nagyokat! Túrni fogom még a cuccot, köszi a tippeket.
vagy win le-fel
Ezt baromira szeretném elkerülni, mert mire mindent rendesen beállítasz...Pff.
Mod #642-re: a fagyogatás újkeletű, régebben ment minden, mint a karikacsapás, max. olyasmire emléxem, hogy mondjuk egyszer nem sikerült beállítania az előírtakat, mintha elfelejtette volna, vagy mi.Ehh, az agyamra megy, ld. a fentiek.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Nekem driverből iszonyat macerásnak tűnik a különböző játékokhoz mindig beállítani. Amikor épp kedvem támad mondjuk pár percre indítani ezt-azt, akkor az, hogy előtte még a control panelben keresgéljem, hogy ehhez most mit is kell rátenni, fárasztó.
A profilok meg nagyon jól működtek eddig, és még most is mennek: csak néha kifagy.
Amúgy most, hogy nincs CP, csak CCC, a kisegítő proggi tkp. átveszi (át kell vegye) a driverbeállítások szerepét.
Tudom, hogy már nem kaphatok ezzel kapcsolatos tanácsot, mivel a ''sötét oldal'' elcsábított, de annyi tapasztalatom még van, hogy egyszer néztem a CCC-t, és nem tetszett: lassú volt, meg minden.
-
DigitXT
félisten
A Catalyst 6.x-ben nem tudom, csak CCC-vel.
Vagy szerinted azt tegyem fel?
Húzni mostanában nem szoktam a karit, elég az 500/500 a belesütött BIOS-ból. Mondjuk az ATT OSD funkciója (is) nagyon hiányozna.
Mindenesetre mondasz vmit, ha csak a proggival van baj, és driverből mindent tudok állítani gond nélkül, akkor meg lesz oldva úgy.
Csak tudnám, hogy mitől zakkant hirtelen meg.
-
DigitXT
félisten
Nos lett egy kis problémám: az oly nagyra tartott ATI Tray Tools (vagy talán nem is ő?) újabban hajlamos néha lefagyasztani a gépet AA+AF profilváltáskor.
Nem tudom, miért csinálja, a legújabbra frissítettem, a Catalystot is, viszont mivel nem akartam a CCC-s verziót, ezért csak a driver van fent, a 3D-beállításokat, meg az ATT bizgerálja, automatikusan, a játék indulásakor, ill. végetértekor. Viszont néha belefagy ebbe, azaz pl. minden frankón ment, kilépek a játékból (visszaállna 0xAA+0xAF-re, azaz AutoBalancedre), de vhogy nem sikerül neki, és csontrafagy a win.
Legutóbb épp a játék indításkor (helyett) játszotta ezt el: marhára idegesítő, és méginkább, hogy nem tudom, mit tegyek vele. Tuningkérdésre is gondoltam, hátha túl van húzva a proci, vagy a ram, stb. De a tesztek szerint (és persze a játékok közben is) stabil, és úgy néz ki, hogy ''csak'' ez a profillállítás bugzik néha. De nem tudom miért...!
Az ötleteket és javaslatokat szívesen fogadom!
-
DigitXT
félisten
válasz
lacka1111 #624 üzenetére
Elvileg a +4 pipa jobb, mert annyival nem nagyobb a Pro GPU frekije alapból (475 vs 400). Persze ha széthúzod (600), akkor megfordul a sorrend, de ez sem triviális (és a húzás sem garantált), szóval hol az egyik jobb, hol a másik, azért írom, hogy partiban vannak.
Ami biztos, hogy az XL-lel sem járnál rosszul, pláne ilyen kellemes áron.
-
DigitXT
félisten
válasz
lacka1111 #622 üzenetére
Attól függ hol, a fórumon általában olcsóbb...
Látom, 9600XT-d van, tehát AGP-s kéne: na ez az, amiből kicsit hiány van, gondolom nem akarsz full gépet cserélni.
Alienbe látok XpertVision-t 57-ért, de ez XL (16 pipás, a Pro csak 12, viszont magasabb frekvencián, az XL-ek meg nem igazán húzhatók: kb. partiban vannak
) Egy ilyesmi keresést azért megejthetnél: [link] 55 körül már XT-t kapsz, ami állat.
-
DigitXT
félisten
válasz
nemtommi #619 üzenetére
Én végig ugyanazt a drivert (Catalyst) használtam, amikor csereberéltem a BIOS-okat, és változott, mit írt ki rá: gondolom nem véletlen van a BIOS-ban a description mező. Viszont arról nem tudok nyilatkozni, hogy egy Omega, vagy egy Forsage (ezt egyáltalán nem is ismerem, Omegával régebben azért volt dolgom) mit változtat még rajta.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #616 üzenetére
Eh, nem is olyan rég fejtettük ki, hogy BIOS-a válogatja, hogy mit ír ki rá.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #607 üzenetére
Az elmélkedéssel egyetértek, viszont ha nem csak a RaBiT, akkor a Pro és az XT BIOS ebben nem különbözik.
A RivaTuner amúgy hol dobta ki neked ezeket?
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #605 üzenetére
Érdekes, a RaBiT ugyanezt látja az eredeti Pro BIOS-omban is, de az unlockolásra favorizált GigaBIOS-ban is. Most akkor rosszul tudja, vagy tényleg ugyanaz?
Mod: a most bent lévő BIOS-ra is ezeket az értékeket írja. Hát ez elég érdekes.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Nála viszont bioscsere után kampó mindennek.
Én úgy vettem ki a szavaiból, hogy Catalyst telepítéséig minden oké.Szóval valszeg nem a BIOS frissítéssel van baj, és amúgyis megy Pro BIOS-szal a 16 pipe.
Én csak azt nem tudom, hogy minek erőltetni, hogy a Windows XT-t írjon ki rá.
Mod: most viszont megyek, ha lesz fejlemény, este még úgyis benézek.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Hol tudom megnézni hány fokos a mag?
Nem meglepő módon az ATI Tray Tools arra is képes, hogy játék közben az FPS érték megjelenítése mellett ilyen infókkal is szolgáljon.Viszont most már asszem ki kell jelentenem, hogy nem, nem én fejlesztettem a proggit, és semmi érdekeltségem nincs a reklámozásában.
Csak ez a két fő proggi van ATI vonalon, és mint látom, még csak az egyiket próbáltad, pedig a másik is hasznos.
Nekem is fent van mindkettő.
Mindenki pihen? Na mindegy később biztos jöttök.
Én speciel moziban voltam Barátnőmmel.Bocsi!
-
DigitXT
félisten
Miért lesz a gyári biosokkal fekete képernyő?
Ez marha érdekes kérdés, uis azt mondod, hogy a kari simán veszi a BIOS akadályt, és addig van is képed, ameddig újra nem indítod a Catalyst telepítése után: esetleg másik Catalysttal nem próbálod? Tudom, hogy az újabbak mellé már nincs kontrolpanel, de hogy őszinte legyek, egyetlen dologra használtam anno, mégpedig a DDC beállítások használatának letiltására (ugyanis a monitorom 5BNC-n csatlakozik a karihoz, tehát ilyen infót nem szolgáltat, ennek viszont egyenes következménye, hogy a Win és a Catalyst alapból nem hajlandó 60Hz fölé tenni szegényt: na ezt kell kilőni, és voilá), erre meg természetesen a már sokat emlegetett ATI Tray Tools is képes (ami nem ugyanaz, mint az ATI Tool, csak hasonló a neve, meg hasonló dolgokat tud, de szvsz jóval többet), szóval most azt használom.
Jól tudom vagy van valami egyéb különbség is?
Jól tudod, esetleg még annyi különbség lehet, hogy a RAM-ok más időzítéssel mennek (mint ugye a sima DDR-nél 2.5-3-3-7 és 3-4-4-8 között is van különbség ugyanazon frekvencián), és ez bekavarhat, ha az adott időzítéseket nem bíró RAM-ra erőltetsz olyan BIOS-t. Ezért mondom, hogy a legtutibb megoldás a működő BIOS órajeleinek felpöccintése (ha tényleg erre van szükséged).
Ha meg végképp nem bírsz vele zöldágra vergődni, cseréld el velem a karid: ezt XT-nek fogja látni a Win.Igaz, hogy 12pipe, de ha neked ennyire a név számít...
-
DigitXT
félisten
Valaki?
Ahogy Vigneau mondta, az ID átírása még nem biztos, hogy segít, legalábbis nálam sem segített.Viszont különböző BIOS-októl látta már a Windows X800GTO-nak is a karimat, meg XT-nek is: momentán is úgy tudja, hogy X800XT.
A dolog szépséghibája, hogy ettől függetlenül a karim 12 pipe-os, szóval...
Esetleg 4A4B device ID-t megpróbálhatnád, nálam azon van momentán és további érdekesség, hogy egy adott HIS, és egy adott ASUS BIOS (amit benthagytam végül) bitre megegyezik, LOL.
-
DigitXT
félisten
Ezt akartam még javasolni, mint alternatívát.
Igen, működne: fogd azt a BIOS-t, amivel megy a 16 pipe rendesen, és abban írd át az órajelet. Mást nem kell.
Nem árt a kártyának, mert ugyanaz, mintha szoftveresen húznád, egyetlen különbség, hogy ez a húzás állandó, tehát az előző HSZ-m szerint én nem csinálnám, de mivel neked ez a célod, hát nosza.
Aztán később még mindig használhatsz ATT-t, hogy csökkentsd az órajelet, ha nincs rá szükség, és feleslegesen melegszik a cucc.
Ja, a driverre meg: én a 6.3-asat használom, Control Panel helyett szintén az ATT, és sanyi. De ez nem a reklám helye, csak bejövős a proggi.
-
DigitXT
félisten
Az sem volt jó.
Bocsi, csak abban voltam, hogy azért nem megy az XT BIOS-okkal, mert 2.0-ás, és ehhez linkeltem egy ilyen speciálisabbnak gondolt XT BIOS-t.Amúgy ha jó lett volna, sem lett volna értelme számodra mint írtad, mert nem XTPE BIOS, szóval 500/500, és 520/560-ra ugyanúgy vmi proggival kellett volna húznod.
Viszont ha már itt tartunk, javaslom az Ati Tray Tools-t, mivel abban különféle profilokat hozhatsz létre, és a Windows indításakor is be tud pöccinteni tetszőleges órajelet neked.
(Sőt, játékokhoz is lehet beállításokat menteni, pl. AA/AF, tuning, stb.)
Nálam sajna nem megy a +4 pipe (nem VIVO, lézeres, 2.0-ás RAM-ok), viszont a tuningot nagyon bírja (600/570), ennek ellenére eszembe sem jutna ezeket az értékeket beleégetni (500/500-at rögzítettem egy XT BIOS-szal), mivel soxor, amikor nem játszom, feleslegesen pörögne a kari, és hát melegedne is szépen, így viszont le van halkítva a Silencer, és nem parázom. Játék közben meg megtekerem, hogy ne lássam 60 fok fölött a GPU-t, és még mindig ott van a lehetőség, hogy egy billentyűkombót lenyomva az ATT menet közben felrakja XTPE órajelre. Vagy afölé.De nem mindig van értelme: procilimitnél pl. egy hangyányit sem gyorsul...
-
DigitXT
félisten
Asszem pont a HIS-nek van egy trükkös XT karija, amin 2.0 ns-esek a ramok, hiszen elvileg bírják, az a névleges csúcssebességük.
Ami tuti, az az, hogy van hozzá egy megfelelő BIOS a linkelt oldalon!
Konkrétan: [link] Megnézni amúgy a legegyszerűbben magán a karin tudnád, de gondolom eltakarja a hűtő...
-
DigitXT
félisten
válasz
slayer006 #551 üzenetére
szét offoljuk ezt a topicot
Nem ez volt a célom...Csak jeleztem, hogy anno nem beszéltem hülyeséget.
Mod: egyébként a MIÉRT-re szerintem egyértelmű a válasz: mert nem kell oda, kvázi ''profi'' topikot akarnak abból csinálni, amit később érdemes lesz linkelni.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
slayer006 #548 üzenetére
hanem a mószerrel
Szerintem nem biztos, hogy ki kéne rajta akadni: vannak dolgok, amiket nem akar az ember egymilliomodszorra megmagyarázni, vitatkozni róla. Valszeg ez is ilyen, tehát egyszerűbb az adott topikból törölni, minthogy belemenni egy újabb vitába, és offolni sokat.Mint te is írod, h tök hülyeség az az oldal: rudi is kifejtette (helyben), hogy hogyan kéne nézni a témát, stb. Felesleges HSZ-ek tehát. Mi is ellőttünk anno pár hasonlót jpistivel ebben a témában, ha pl. nem linkeli ezt nem kellett volna beszélni róla.
Épp ezért hoztam fel, hogy mennyi értelme volt...
-
DigitXT
félisten
válasz
slayer006 #546 üzenetére
De csak így töröltetni valamit ami nem tetszik.
Szerintem abban a topikban elég jól kifejtik (majd, ha eddig nem tették, de szeritem rudi nyitóhsze elég jó), hogy miért nincs értelme az ilyen számításnak: ezért.Mod: valszeg máshol már kifejtették az ellenvéleményt, van pl. ez az ''Alaposan a tápokról'', vagy milyen
topik, ahol elég sokat szakértettek már eddig, asszem.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Na, mondtam én, hogy nem kóser ez a dolog, ld. az új ''Hogy is van ez a tápok fogyasztásával?'' topikot 19-22-ig.
De lehet, hogy nem sokára törlik ezeket a HSZ-eket, a lényeg az, hogy ugyanez az oldal (volt) belinkelve ''az a számolás ér valamit'' szöveggel, és ''Csaba_20 ettől a linktől kap idegrohamot'', valamint ''nem mellesleg jogosan'', és végül a hivatkozott (tápokhoz jól értő személy) töröltette...
-
DigitXT
félisten
minden monitor ''külön'' kapja
Lehet, hogy olyan táp, amin van egy ''átkötés'': arra dughatod a monitort. Elvileg már nem szabadna forgalomba sem lennie ilyennek, de elvétve még látni, a régebbiek meg tipikusan ilyenek voltak.Bár ha az a 400W-os ilyen, akkor simán lehet Codegen, ami meg nem biztos, hogy elég a VGA-nak, legalábbis most szórakozik.
Mod2Miguel: milyen márkájú tápokról van szó? Ha a 300W-os vmi márkásabb, ki lehetne próbálni az eredeti gépet meghajtani róla: ha azzal is indul a monitor, akkor az a 400W-os döglődhet.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
ez majdnem a Top!
Majdnem ''Top''? Mihez képest?Az X800 szériában még igaz lehet (bár innen is inkább 16 pipe-osat kéne választani), de a következő generációk szvsz eléggé elléptek.
Nem fogsz benne csalódni!
Ezzel viszont egyetértek: a 2,8-as P4-hez jó partner lesz, és ugye pont arra vonatkozott a kérdés, hogy nem lesz-e akár feleslegesen erős hozzá. -
DigitXT
félisten
például: 69-re az LFS-ben
Ehhez hozzá tartozik, amit csak most vettem észre: a proclimit ekkor már 75, szóval megint megfogtuk a VGA-t.Igaz, 6xAA+16xAF@1152x864-nél.
Úgy néz ki ez a játék pl. nagyon érzékeny a memsávszélre/L2 cachre, mert ez a 45%-os gyorsulás, amikor ''csak'' 27%-os volt a nyers órajelemelkedés, meglepő.
-
DigitXT
félisten
A 3DMark azt teszteli, hogy mennyire megy a géped 3D-s alkalmazásokban
Hát én erről a 06 óta nem igazán vagyok meggyőződve.Ld. 6600GT-t az életben simán leverő X800Pro-k kevesebb pontot kapnak, mert nincs SM3? Ez teljesítmény mérés???
Amúgy (bár ez picit off), meglátásom szerint (sarkítva, mai szemmel, no flame!
) a 01SE egy procilimitált sz*r
, a 03-ra igaz, amit írtál, a 05 meg (végre) inkább VGA teszt, a proci keveset játszik (elvileg).
és még rengeteg játékban, ami még nem jelent meg
Nekem az a bajom ezzel, hogy mire ezek jönnek, lehet, hogy nem lesz elég a 7800 sem, pláne ha full SM3+AA+AF+csilivilit be akarsz kapcsolni. Mondjuk annyiban ''megnyugtató'', hogy ezeknél (megint) a VGA fog elfogyni...Megint: én pl. Athlon XP 2400+ és FX5200 kombóval kezdtem a ''nagy fejlesztgetést'', ha gondolod összefoglalom a tapasztalataimat, aztán bealszom, LOL...
FX5200: kb. mindig VGA (argh, 64 bites átverés befigyelt, stb.) - kivétel pl. GP4
9600XT: alapvetően kellemes - sokáig megvolt -, de 1024-ben már inkább VGA
9700: 1024-ben (adott játéknál) ismét proci, és megengedi mellé az AA-t is
XP2700+: gyorsulás procilimitált helyzetekben, de (már) nem elég...
A64 3000+: szuper gyorsulás alapon is 3500+-ként iszonyat erős (előzőre dupláz)
9800Pro: a fenti proci mellett VGA - kivétel pl. LFS sok ellenféllel
X800Pro: megint előjön a proci- kivétel marad: marad 51 FPS
A64 3700+: szuper gyorsulás FX-57-ként - például: 69-re az LFS-ben
X800 Pro-ról meg 7800GS-ről nem szükséges váltani
Sosem szükséges, mindig a preferenciáink döntenek.Én most úgy látom, hogy ez a proci jó ''befektetés'' volt, mert manapság a VGA-k durvulnak igazán, a procik kicsit belassultak: ez még mehet PCI-E lapba is, ha majd arra lenne szükség.
-
DigitXT
félisten
mennyivel gyorsabb a gép egy erős videókártyával meg gyengébb procival
Egy VGA tesztben? Jéé...
de nem egy San Diego magos Athlon mellé
Had tudjam már jobban, miket mértem/tapasztaltam különböző játékokban: nem 3Dmarkból áll a világ, a pontszámot csak mint érdekességet (tuning) írtam be.
tud SM3-at
És ezt a 06-on kívül hol tudtad olyan nagyon értékelni?Ja, hogy pl. a TR:Legend ''nextgen'' opciója így már bekapcsolható? Érdekes, az még az X1900XTX-et is megizzasztja, annélkül meg vegyes limitált (1024-ben) az X800Pro-val - az AA-t kihagyva a számításból, mert épp bugzott, azzal együtt persze valszeg átmenne általában tiszta VGA-limitbe, de tuti nem mindig. Hidd el, jó így nekem ez a konfig.
meg sokkal többet ki lehet belőle hozni, mint egy X800-asból
Ezzel egyetértünk, de ha már váltás, akkor PCI-E, és vmi komolyabb cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bittorrent topik
- Facebook és Messenger
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Robotporszívók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest