-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddt500hu
veterán
válasz
dfsz34 #63990 üzenetére
Az ördög a részletekben rejlik. Ezt mindenféle erőfeszítés nélkül csináltam úgy, hogy kb. 3 napja van rá meg a 90mm ágyú. Egy 570hp tanktól ez nem rossz teljesítmény ha TD ha nem. A SU100-al 600 csata alatt nem jutottam el ideáig pedig azt a tankot imádtam.
Te meg egy 3X0hp-s tankkal sebzel 1100-at és azt mondod nem OP?? Hát akkor melyik az?
Diarmand 1-es pont. Velem ugyan ezt csinálja holott éppen ez lenne a lényeg. Hogy ha egy átlagos játékos mint én ennyit tud sebezni vele rögtön akkor az a tank nagyon jó!
-
mrszitya
senior tag
válasz
dfsz34 #63986 üzenetére
A Hellcat még ma is toronymagasan a legnépszerűbb TD a játékban. Mögötte - minő meglepetés - a Borsig, a Wt auf Pz. IV, és a Wt auf E100 található.
A cicus átlagsebzése 675 dmg jelenleg, a zöld WN8-szintet pedig 800-nál húzták meg a targetdamagen. 1500-tól lehet lilulgatni vele.
Update a statpadderkedéshez:
Ja, és most az M60 a legjobb WN8 átlagú tank, mögötte az STB-1, aztán a T23E3.Most már mindent tudtok.
Source: vbaddict
-
Bad Pritt
félisten
válasz
dfsz34 #63982 üzenetére
De lol, ember... ki nem tossza keresztbe a WN8 értéket, amikor egy hátulkempelő kis szar hozza le a meccseket, nem az elöl harcolók? Nagyon oda meg vissza vagy a WN8-tól, meg látszik, hogy ez a világ, de senkit nem érdekel, mert a csatát nem befolyásolják, az, hogy nem látod és mégis kilő, az befolyásolja.
És igen, a Hellcattel még egy hülye is jól tud menni tier 6-os tankhoz képest, senkit nem érdekel, hogy a hiperszupermega unicumok épp milyenre állítják be az aktuális targetdamage értéket.
Kicsit próbálj már meg a WN8 fétised bűvköréből kilépni. -
Diarmand
senior tag
válasz
dfsz34 #63966 üzenetére
Ugye nem érkeztünk el oda, hogy kinek mekkora e-pénisze van a könnyen használható tankokkal ha kicsit ügyesebb vagy az átlagnál vele?
Mert én is tudok ilyet mondani. Mi is neked az eredeti accod, hisz korábban oly bőszen tettél be ide csataeredményeket 8-9-es tankokkal is, természetesen szigorúan replay nélkül, erre nagyon ügyeltél, így az az accod titokban van a mai napig. Aztán manapság, mikor felütötte fejét a csúnya WN8 kórság, jött az mrkts acc, ahol büszkén hirdeted, hogy mennyire jó vagy T49-cel.
Természetesen én nem érhetek a közeledbe, hiszen én "csak" élvezem azt a kis gépet, te viszont notóriusan hajszolod az egyik kedvenced, Pinkman_Jesse teljesítményéd
_NMI_ az első accountom neve, keress rá és élvezkedj a nem-lila hellcat statomon, de hogy megkönnyítsem a dolgod, bemásolom ide is: 1180 meccs, 60%, 1154 átlagsebzés.
Mindezt úgy, hogy pikkpakk belevertem egy ezrest (meccsszámra gondolok) és nem is éreztem, hogy tudom használni.Te azt állítod, hogy a kezdők, a közepesek már szuper módon mennek vele.
Ilyet megint nem írtam. Csak annyit, hogy könnyebb vele érvényesülni, mint a többivel a szintjén. Jobb egy SU100? vagy egy E8? Esetleg egy Jumbo? Vagy egy Nashorn? Sorolhatnám majd az összes hatost, minden típusból. Aki egy minimális gondolkodásra is képes, az hamar rájön, hogy ezzel nem mész közel és nyert ügyed van. Rengeteg stronk plajert lehet látni több száz Hellcat (és KV1S HOPP!) meccsel, de meglehetősen szar stattal. Miért van ez?
Régen hemzsegett minden csata tőle
Erős túlzás... sosem hemzsegtek a csaták a cicáktól... egy esetet kivéve, az azóta kivett összecsapásmódot.
Tényleg! Ezt majd elfelejtettem! Ha ennyire nem OP/népszerű/mindkettő a Hellcat és a KV1S, akkor vajon miért ment ezzel a kettővel minden barom ha hatos tierben kerültél összecsapás módba? Esetleg azért, mert könnyű velük érvényesülni? Normál módban ez nem volt jellemző, de itt nagyon kijött.Mindkettőt nerfelni kell, mert túl jól kompenzálják a skilless-séget. Ennyiről szól a fáma, csak észre kellene venni.
-
vhw
addikt
válasz
dfsz34 #63961 üzenetére
A WN8 valahogy még mindig egy WG-től független dolog, beleszól a játékba, mondod te. De ettől nem oldotta meg a problémát. A WN8 varázslástól függetlenül a Hellcat még mindig jó, ki játszik vele, mennyit... lényegtelen. Egy WN9-ben újra eltolódhat ez - megint előbújhatnak, azok akik most szögreakasztották.
A WN8-asok próbáltak tenni egy lépést, hogy megoldják a "Hellcat problémát", mondhatni szőnyeg alá söpörték; nincs szem előtt, nem látszik...
Tegye csak rendbe a WG a saját játékát, akkor nem kell külsős embereknek egy népszerű teljesítmény-kijelző manipulálásával befolyásolni a tankok "népszerűségét". -
Diarmand
senior tag
válasz
dfsz34 #63961 üzenetére
Sehol senki nem beszélt arról, hogy miattam nerfelnek valamit. Arról sem, hogy melyik kedvenced mennyit nyom fekve a Hellcattel. Sőt, arról sem, hogy melyik lila mennyire sír, hogy nem megy a stat a Hellcattel.
Hogy jön ez ide? Megint, miről beszélsz?Annyit írtam, hogy
a, nem kellene csak azért békén hagyni a cicát, mert a statpadderek leszállnak róla
b, mert ettől függetlenül még mindig könnyű érvényesülni veleA wn8 sokka jobban beleavatkozik a játékba, mint gondolná az ember. Ez lehet jó is, de rossz is, nem kívánom ezt a részét eldönteni. Ilyen értelemben figyelgetem és bizony nagyon komoly korreláció figyelhető meg. Igaz, hogy a statpadder egy utálatos valaki sokak szemében, de nem hülyék teljesen és van is értelme figyelni, hogy melyik tankok amik jók és sikerélményt, jó játékot nyújthatnak vagy csak kihívást, hogy kicsalogassa belőle a vadállatot az ember. Pl. EJ chaffee-val nyomta egy ideig 10e feletti wn8-al, engem érdekel, hogy mit tudhat az a tank. Leopard-al 8e felett, szintén érdekes lehet, hogyan kell belőle a vadállatot kihozni. stb. Nem állítom, hogy mindenkinek ajánlom ezeket a dolgokot, neked pláne nem, ezek után, de sokan lehetnek olyanok, akiket érdekelhetnek az ilyen trendek.
Ez megint hogy a frászba jön ide? Kapcsolódik ez bármiben ahhoz, amit az előző hsz-ben írtam? Föld hívja dfsz-t, dfsz válaszolj, vagyis reflektálj arra, amit a másik ír...
Ha nincs érv vagy valami, akkor légy oly kedves ne tereld a témát és próbáld a saját tudásod mögé rejteni az aktuális értetlenséged, mert nem szeretem az ilyet. -
Diarmand
senior tag
válasz
dfsz34 #63948 üzenetére
Hozzam fel magamat példának a Hellcatet illetően? Azt sem tudtam mi fán terem a td, de kellett egy E4, ezért megindultam az irányába. A Hellcatnél természetesen sokáig leragadtam (1000+ csata), mert egyszerűen könnyen ment vele a játék. Hagyjuk már azt a hülyeséget, hogy nem OP, mert kell hozzá egy bizonyos szintű játéktudás. Attól lesz OP egy tank, hogy - kis túlzással élve - tudás nélkül, maga a tank adja meg a skillt. Akinek egy kicsi esze is van, az hamar megtanulja kezelni a Hellcatet és ennyi, történet vége. Beállsz egy bokorba és láthatatlanul lősz mindenre ami felvillan, még a tested sem kell elforgatni. Mindehhez kapsz egy brutál célzásidejű ágyút, jó karakterisztikákkal. Ha meg mégis menekülni kell, ezzel lehet. Mikor veszed már észre, hogy a Hellcatben túl sok a tulajdonság ami jó?
Ha a prok eltűnnek egy adott tankról, akkor annak elkezd az átlag teljesítménye csökkeni, a Hellcat esetében rohamosan.
Kérdezem megint, ez a ki toszt érdekel szerinted? Mire jó ez az észrevétel? Az utóbbi hetekben orbitális méreteket öltött a statfanatizmusod, WN8 így, WN8 úgy. Nem azért nerfelnek egy tankot, mert a szegíny prók felhúzzák a statisztikát vele, hanem azért, mert túl könnyű vele érvényesülni a saját szintjén belül a többi járműhöz képest. Rengetegen mennek hellcattel úgy, hogy a legtöbbet játszott 5-10 tankja között van az illetőnek. Fentebb leírtam miért. Ezért kell nerfelni és nem békén hagyni csak azért, mert amiatt a rohadt WN8 miatt, elkezdtek leszállni róla a statpadderek.
Na és a KV1S? Arról valahogy nem látom a mantrát, hogy jajj a WN8-át úgy felhúzták, hogy nem tudtok vele lilák lenni, csak kékek... Azt is pont azért szedik szét (mindkét értelemben), mert könnyű vele érvényesülni mindenkinek. Olyat odabasz mindennek, hogy csak les. Hiába jobb nála az M6, ha ahhoz tényleg kell egy bizonyos tudás, hogy menjen vele a játék, nem csak nevetve csapkodni a 400-akat. Ennek is túl sok jó tulajdonsága van. Troll páncél, veszett gyors heavy létére és brutál alfa egy egész jó töltéssel. Milyen érdekes, hogy rengeteg tomatonak is ezzel van a legtöbb meccse.
Egy a lényeg a WG szokás szerint lépés hátrányban van, lenerfeli a hellcat-ot, de sokkal inkább a múltbeli teljesítménye alapján, mint a mostani miatt
Ez csúcs. Itt miről beszélsz? Pár hete talán más volt a teljesítménye, mint most? Megint ugyanaz... csak mert a lilák nem mennek vele (aka. nem lehet vele könnyen statot húzni), rosszabb lett a tank, más lett a teljesítménye. Hát persze. Tökmindegy kik mennek vele, ugyanolyan jól lehet vele érvényesülni, mint eddig.
-
vhw
addikt
válasz
dfsz34 #63948 üzenetére
A VK-t igen régen nyomták az ún. statpadderek (abban az időben még tán nem is nagyon volt elterjedt ez a fogalom).
Eleinte ugye a valódi gold lőszeres időszakban lehetett vele megszaladni, aztán mikor bejött a kreditért prem lőszer. De nem sokra rá rendbe rakták a konisch rofját/sebzését (-> ezért volt OP, de ez már mikor volt...), innentől már "csak" rendben volt a tank, OP-zás már ekkoris inkább a KV-1S miatt volt. (bajnokságokon a KV volt a favorit, itt-ott vittek 1-2 VK-t valami speciálisabb feladatra). -
Chris0321
veterán
válasz
dfsz34 #63690 üzenetére
Type 97 Te-Ke-t írták a World of Tanks Magyar Portál-on.
-
dfsz34
őstag
válasz
dfsz34 #63675 üzenetére
Lejárt a szerk idő, csak még egy gondolatot mára. Olvastam, pár srác írta egyszer a wg fórumon, hogy páncél modullal nyomják a papírtankokat.
Nosza kipróbáltam a Chi-ri-n most lett fullos a tank, lekaptam a megerősített felfüggesztést és páncélt rá. Korábban 2 csatában nagyjából 3x gyújtották fel és mindig kilőttek modul és/vagy legényt a tankban, most IS3 BL9-el ! HE-t lőtt rám (hogy miért rejtély, vagy nem gondolta, hogy páncélom van), 180 dmg, semmi modul sérülés, semmi kilőtt legény. Arty lövést bekaptam elég durvát, eddig ez szinte instant gyulladás volt, most semmi, se modul se legény nem sérült "csak" hp-t vesztettem. Ha nincs páncél, akkor lehet, hogy kikap az arty.
Mentem még pár kört azóta, egyetlen egyszer nem gyulladt ki. Mondom, de halálosan komolyan, hogy előtte tööb csatában is kétszer gyulladt, de szinte minden csatában legalább egyszer. Modul, legény elvesztése is gyakorlatilag minden csatában előfordult, több is.
Nagyon éles a kontraszt, persze nyilván pár csata még nem sokat jelent, de hogy azóta egyetlen gyulladás sem volt és csak olyan másodlagos modulokat veszítek, amik nem sokat számítanak, de pl motor, lőszert azóta még egyszer sem és legényt sem veszettem, pedig korábban komoly modul vagy legény vesztés nélkül nem volt csata.
Azt hiszem tényleg érdemes kipróbálni annak, aki papír tankkal megy (stb1 vonal, leopard 9-10 szint és a többi ág a papítankokkal) mert nagyon észrevehető a különbség. A sebességben ha van is hatás, hát én észre nem veszem, hogy kicsit nehezebb a tank.
-
jozefgucci1
addikt
válasz
dfsz34 #63550 üzenetére
Nem azt írtam , hogy az arty jelenléte nem kényszeríti a játékosokat e kempelésre hanem azt hogy szerintem velejárója a játéknak és ebben a formában azaz kevesebb és "nerfelt"-en beleférnek . Ez az én véleményem ami nem döntő . Nekem egy arty van a garázsomban és nem is húzok és tervezem másik ág kezdését , viszont mikor előveszem akkor élvezem a csatákat vele , mert mégis más .
-
Bingisz
addikt
válasz
dfsz34 #63555 üzenetére
Te emlékszel rosszul. 8.6 óta szenvedünk a rengeteg TD-től, mert rájöttek, hogy annyira nem kell félni az égi áldástól. Előtte a 263 nagyjából használhatatlan volt, most meg az egyik legjobb disznóölő TD lett belőle. A TD nerf óta egy fokkal jobb a helyzet, de most is van bőven olyan helyzet, amikot egyszerűen nem tudsz megindulni, mert tudod, hogy instant -1500 hp ha kinézel.
-
superfly2
tag
válasz
dfsz34 #63545 üzenetére
Egyetértek veled
én nagyon utálom az artykat... az lenne a jó ha kivennék őket a játékból... nagyon fel tudnak húzni főleg mikor vannak 3-an és puffogtatnak egyfolytában és semmit nem tudsz csinálni mert ha csak megmozdulsz is kilőnek
szerintem a kempelés ellen nem az arty a gyógyszer, hanem pont fordítva, az arty okozza a rengeteg kempet mert úgy ahogy mondtad "Az arty pontosan hogy azokat a tankokat lövi, amik akcióban vannak, küzdenek és sokkal inkább ösztönzik a kempelést, a passzív játékot, hiszen aki valami akcióba belekezd, azt nem hagyják békén az artyk."
-
S.Copperpot
tag
válasz
dfsz34 #63531 üzenetére
Teljesen igazad van, de az igazsághoz akkor is hozzátartozik. Nálam meg azért van szinte minden legénységen BiA, mert amelyik tankok megmaradnak, azok hosszú távon maradnak meg. Éppen ezért bevállalom a kezdeti hátrányokat a hosszútávú előnyökért. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem szoktam mást választani, vagy hogy mindig elsőnek választom ezt. Amúgy hallottam olyan véleményt is, hogy a BiA felvétele után egyenesen "új tankot" érzékelt a kifejlesztő. Ez így mondjuk biztosan nem igaz, de ha mellé van egy venti, meg mondjuk a csokira se sajnálod a pénzt, akkor egész biztosan érezhetővé válik a különbség... (az alap tankhoz képest)
A Mentorról a következőt írja a biblia:
"The Training Level for each crew member is progressively increased by gaining Experience Points or XP earned in battle. Each crew member earns the same amount of XP from each battle that his vehicle does, plus or minus any applicable Bonuses and Penalties.
(...)
For every 1% of the Training Level of the Commander's Mentor Skill, all crew members except the Commander himself, receive an amount of 0.1% additional experience at the end of every battle, up to a maximum of 10% each when the Mentor Skill reaches 100%.
"
Ami az én olvasatomban azt jelenti, hogy a 100-as mentor egy ötfős legénységnek, egy elit tankban összességében kb. 40%-kal több XP-t jelent a legénységnek. Ez pedig elég komoly bónusznak tűnik, ha hosszútávra akarod megtartani a tankot vagy a legénységet... Az esetleges egyeletlenségeket utána elsimítja az, hogy a legkevesebb XP-vel rendelkező legény kapja a több XP-t:
"For Premium Vehicles and for fully researched Elite Status vehicles, the Player has the option of checking the Accelerate Crew Training box that appears above the crew panel in the garage. Selecting this option directs all experience normally accrued to the vehicle to instead be added to and applied to increasing the crew's Training Levels. The vehicle's experience at the end of each battle is then distributed among the crew members and the crew member with the lowest Training Level will get a double portion."
Mindazonáltal pl. a scoutokra én is a 6. érzéket és az álcát szoktam kigyúrni. Aztán jön a BiA (persze először valami köztes skill, aztán átváltva. Általában kivárom az akciókat, és 100%-on váltok, ahol ott, ahol fontos vagy megéri. -
bigobert
tag
válasz
dfsz34 #63358 üzenetére
A t49-cel nem sok rossz pálya van. Himmelsen én is szereztem ace-t t5 lighttal is. Viszont pl egy vk16 tier 8-ban kicsit szorultabb helyzetben van ott, mint a t49 tier 7-ben. Kevesebb heavy popót lát, illetve technikásabb popónlepni valakit. Kibírható persze. Inkább azon mosolygok, hogy olyasmit ítak a hírcsokorban, hogy a játékosok városi pályát akartak. Gondolom a kevésbé ügyes heavy tulajok.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
dfsz34 #63337 üzenetére
Ne is mond! A múltkor a Jagdtiger (állítólag a játék legjobb ágyúja) művelte velem ezt. 10 lövést adtam le (hozzáteszem állva, beszűkülve), ebből nyolc talált, kettő lepattanó hat átütés, 2 sebzés az is a minimum körül. Mentem resetelni, tróger E100 keresztben áll 200Hp-val, három lövéses voltam neki, így bátran becéloztam a bóbitáját. És láss csodát, egy gyönyörű parabolapályával ellőttem az első lánckerék mögötti területet 0 sebzéssel. Gondolhatod mi lett a vége.
Mondjuk aznap még egy tárat elengedtem egy T30-ra az F155-tel mire rájöttem, hogy azért olyan bátor mert egy kibaszott szellemtank áll előtte, utána mentem veres fejjel egy percre pihenni. -
Angel1981
veterán
válasz
dfsz34 #63327 üzenetére
"Érdekelne ki mit gondol erről, én ha tehetem valamelyik irányba egyenes vonalban hátrálok spot után, ha kígyózók, akkor általában kilőnek, ha egyenes vonalban, akkor szerintem kevesebbszer, de ez erősen szubjektív lehet."
Ez szerintem tankfüggő is. Amelyik gyorsan fordul a tengelye körül, és gyorsan tolat, ott a kígyózó mozgás jobb lehet, mint az egyenes.
Én azt figyeltem meg, hogy a nagy, nyílt pályákon (pl. Prokhorovka) ahol felspottolás esetén nagy távolságból fog érkezni az áldás, amennyiben nem kifejezetten lassú tankkal van az ember, akkor jobban megéri eleve oldalt beállni az ellennek, és lámpavillanáskor érintő irányban kilőni.
Ha így csinálod, akkor végig követniük kell a célkereszttel, ami szétesik, meg beremeghet a kezük, stb.
Ha ilyen esetben csak simán hátrálsz, vagy kígyózol, az egy ekkora pálya esetén a nagy távolság miatt majdnem az egy helyben állással egyenértékű - mivel messze az ellenség, ami megküld.Ez is érdekes hír; "tervek vannak a 6. érzék átdolgozására".
Lehet, kicsit nerfelik, de cserébe mindegyik tank megkapja alapból?#63314 LZs?!: ezek szerint mégis van olyan, aki elfelejt játszani!
-
scyllarus
veterán
válasz
dfsz34 #63327 üzenetére
A 3 mp pont arra elég, hogy az ember úgy járjon, mint én tegnapelőtt: belémlőttek, majd UTÁNA felvillant a 6. érzék. Aztán megint. Mondjuk, valószínűleg mikrolag volt. Kicsit csúnyán beszéltem akkor...
Én nem kígyózok, csak kicsit, nem a becélzás miatt, hanem elsősorban azért hogy a tank elejét rázzam közben, a ferde frontpáncélú td-knél (szovjet, német régi) nagyon bevált pattintásra. -
Bad Pritt
félisten
válasz
dfsz34 #63318 üzenetére
Soha nem lesz jó WN8 húzó tank, egyszerűen nem jó vele menni. Ahogy látom inkább mennek T49-cel rohadt jól, mert az élmény, mint B1-gyel közepesen, mert az nem az. Viszont én élvezem is, meg hasznos is, plusz húzom a legénységet majd a heavy ágra. Mondjuk az vicc, hogy nem is veszteséges még egy ilyen kör után sem, szóval simán lehet spammelni a goldot.
-
K6000
aktív tag
válasz
dfsz34 #63297 üzenetére
Sajnos a 175 pen nem segíti az 1200 demage elérését. Az elmúlt 11 - 12 csatám pedig tier 10 -ben zajlott le, tier 9-10 tankok ellen. Átütni nagyon nehéz, menet közben gyenge pontot lőni gyakorlatilag lehetetlen. Ha megállok, akkor meg bekapom az egylövéses halált. Ha hátul maradok akkor nem én spotolok, mert a tier 10 medek (tier 9 is) ugyanaz a látótávolsága mint nekem. Ha közelebb megyek, akkor én spotolok, de lőni nem lehet mert oda az álca, (az ellenfél med és td-i is alap 400 méterre látnak). Gyakorlatilag ezen a szinten mindenkinek 400 méter az alap látótávolsága. Csak abban bízhatok, hogy az álcám jobb mint bárkinek a térképen. Persze ez csak az első lövésig igaz...
-
scyllarus
veterán
válasz
dfsz34 #63297 üzenetére
Igen, a 12t nagyon jó erre, nekem is feltűnt, azért is írtam ide
Igen, sokszor probléma a csapat, de hát tudjuk, a játékosállománnyal vannak gondok. És majdnem minden tanknál akad olyan okos, aki tudja a tutit (Tiger miért nincs elöl T9-es csatában, pedig heavy, német medek miért nem flankelnek, hiszen medek, Hellcat miért nem spottol, pedig gyors, ELC miért nem rohan előre azzal a rádióval, stb.). Ezt be kell kalkulálni light tanknál, én nagyon ritkán hallgatok a többiekre, akkor is inkább a csata vége felé, és megnézem, ki írja. -
K6000
aktív tag
válasz
dfsz34 #63244 üzenetére
Aham! Jó is ez a wn8 de a light tankjaimmal mit csináljak??? T71 kedvenc tankommal őrjárat medál, 6600 spot demage gyenge 280 wn8 értéket ért. Nyilván nem feladata egy t71 tanknak leküzdenie egy maus-t, így nem is kísérletezem vele. Viszont néhány fun kör ezzel a kis játékszerrel hazavágja a napi wn8 statomat még úgy is, hogy a saját HP-m sokszorosát spottolom össze
Igen tudom, TD tankokkal kell menni sokat nem a light tankokkal, de biztos jó ez így? Így is sok a sírás, hogy kevés a light, meg nincs spot és sok a bokorban ücsörgő TD. Én is leszokóban vagyok, mindenütt csilliós wn8 a szint, meg hogy 2000 - 3000 átlag demage-t kell lőni tier 7 felett. Én viszont még nem találkoztam 2000 átlag demage feletti T71 tankkal, még a nagyon szuper unicum játékosok esetében sem.
-
LobiDrg
aktív tag
válasz
dfsz34 #63264 üzenetére
Én nemrég vettem meg mert sajnos idő híján nem tudtam megcsinálni az eventet pedig spórolhattam volna egy kis zsetont.Borzasztóan féltem tőle de én nagyon kellemeset csalódtam benne. Elég sokat pattognak rólam főleg ha olyannal állok le aki nem tudja hol kell belőni.Elég nagy buli mikor full hp-val beállnak elém és ledarálom őket én meg alig sebződök
.Persze ez nem mindig van így de sűrűn előfordul.Pontosság terén sem panaszkodok az esetek nagy részében oda megy a skúló ahová szeretném
Nekem kifejezetten tetszik ez a gép.(Mondjuk lehet azért tetszik mert már megvettem
muszályból
)És a kreditet is jól hozza.Ja ha már SP.Míg nem volt meg a biztonságos elhelyezés elég sok lőszerrekeszt kaptam.Nálad sűrűn előfordult ? Mostanában már szinte egyáltalán nem kapok mert már megvan a skill csak érdekelne a tapasztalatod
-
Angel1981
veterán
válasz
dfsz34 #63219 üzenetére
"Mi az hogy népszerűség alapján nyirbálni? Ne játszanak vele a zemberek?"
Így van, illetve keressenek más tankot!
Valóban unalmas, amikor egy adott csatában a T6-os tankok felét Hellcatek és KV-1S-ek teszik ki, és a másik félre marad az összes többi.
Az utóbbi időkben relatíve keveset játszottam, így nem tudom, mik a benyomások a csatatéren, de a statisztikák alapján a Hellcat még mindig kiugróan népszerű T6-ban, a KV-1S-el együtt. -
Bingisz
addikt
válasz
dfsz34 #63213 üzenetére
Azért a KV2 kicsit más.
Ott a nagy sebzés mellé rengeteg kompromisszum jár. Hosszú töltés, hosszú célzás, pontatlanság, ráadásul egye 80%-ban HE-t lőnek vele, ami azért nem instant 800 sebzás. Meg ugye lassú, lassan forog, a torony meg kategóriákkal lassabban. Nincs azzal semmi baj, szépen ki van egyensúlyozva. -
benvolio
őstag
válasz
dfsz34 #63172 üzenetére
Én is utáltam a VK30.02D-t és az elődjét is, és mindenki le is nézi a csatába, ennek okán viszont lehet vele jókat menni. Távcsővel, periszkóppal jókat lehet vele scout-olni. De kuplung égető és off road-al meg pörögni-forogni. A gold ammo-t viszont igényli, nagyon sok mínuszos kört mentem vele, de kárpótolt az élmény. A kedvenc medálom a Kolobanov is meglett vele. Ha elértem, hogy eladom nagy megkönnyebbülés lesz egyébként.
-
vhw
addikt
válasz
dfsz34 #63172 üzenetére
Annyi más tankra megy az L/71-es... már csak ezért megéri freeből kihúzni, ha eddig nem lenne meg.
(az a fura, hogy a tankok fejlesztési ágrajza első pillanattól kezdve látható, lehet vele számolni, mérlegelni... innentől kezdve miért/hogy érnek váratlan pofonok bárkit is?)
-
csapee
őstag
válasz
dfsz34 #63132 üzenetére
A nagy ágyú semmit nem jelent +30 pen meg +70 alpha. Alap ágyú is jó lenne, de hiába dugdosod az alját ha felül azt a függőleges lemezt belövik. Lehet vele bujkálni, de camo semmi, mozgékonyság semmi. Ha nem jó irányba menetél már mehetsz is a garázs a wt ág legalább vmennyire mozgékony.
Persze ha top tier td akkor nincs gond de T10-be harmatos.
Mindent elmond hogy Tankász már megvan vele, de a legtöbb sebzés csak 4,5k van. A T30-on ez még 1 osztályt se ér sztem. -
LobiDrg
aktív tag
válasz
dfsz34 #63132 üzenetére
Szerintem az lehet a baj hogy a JP2 és a JT közt elég nagy a kontraszt.Lehet, hogy megszokta a JP2 mozgékonyságát
Egyébként megvan neki a nagy ágyú.Ügyesen játszik a srác de valahogy nem boldogul vele.Majd kipróbálom nála
Nekem a Tier 7-es JP nagyon bejött.Bánom is, hogy eladtam.Talán majd egyszer visszaveszem, mert a legénységét megtartottam
-
scyllarus
veterán
válasz
dfsz34 #62769 üzenetére
Mivel a Tigert megtartottam, a Tiger II-őt 75%-os srácokkal indítottam. Az E-75-be ők kerültek át, de a 6. érzéket nem tartottam fontosnak, recon+javítással ment át a parancsnok. Ha majd a 3. skill ott tart, akkor lehet 6. érzék, de ezzel a tankkal még T10-ben is illik elöl mászkálni, folyamatosan spot alatt, tehát nem sok értelmét láttam a 6. érzéknek...
-
Chris0321
veterán
válasz
dfsz34 #62784 üzenetére
Az én esetemben van amikor van időm játszani és van, hogy hetekig nincs. Ma is annyi időre tudtam belépni, hogy mentem 2 kört a Nashorn-al, egyet egyet az E-50-el, T-43-al és 50 100-al. Hétvégén 12 órázás van, hogy mindkét nap. Örülök ha elérem és megveszem a következő tankot nem, hogy még többet játsszak azzal amivel már nem muszáj.
-
Chris0321
veterán
válasz
dfsz34 #62769 üzenetére
Én megtartottam a Tigrist a KT-t is persze legényéggel együtt így nem több skill-es legénység került az E-75-be, sőt mivel azt is megtartottam ezért az E-100-ba a TigerP első skill-t tanuló legénysége került ezért azon sincs 6. érzékem. Francia ágon viszont viszem a legénységet végig, az AMX 1945 legénysége került az 50 100-ba és már eleve úgy adtam a skilleket, hogy megy végig tier 10-es tankba mert azon az ágon más tank nem érdekel. Talán az 50 100-at megtartom, de kap másik legénységet.
-
törölt tag
válasz
dfsz34 #62769 üzenetére
A játékban elég sok OP vas van, csak meg kell őket találni.
Nemrég megvettem akciósan a Churchill 3-at, mert kell egy orosz legényhúzó vas.
Rátettem mindkét optikát, kapott egy célzásgyorsítót, és a legényeket is elkezdtem a látótávra gyúrni.
Ennek eredményeképp lett egy brutális első vonalbeli spotterem.
Tegnap Sand Rievren lecsalózótt egy űberplayer Hellcates, majd megkérdezte hogy mi a titkom, mert lehetetlen hogy onnan ahol voltam fel tudjam spottolni. -
sequator
senior tag
válasz
dfsz34 #62706 üzenetére
Azért az élősködők ott vannak hightier TDkben és HTkben is.
A rossz játékosok, akik nem tudják mit kéne csinálniuk a csatában szerintem ritkábban vannak artyval. Kívülről jól néz ki, hogy one-shot itt, one-shot ott. De artyval játszani nagyon frusztráló lehet annak, aki nem tud vele játszani. Iszonyatos lassúság, nagy pontatlanság, borzasztó töltés- és célzásidő, mire becélozta célt, már elmozdult és kezdheti elölről, a csapat nem védi meg, nem spottol, stb. Nem élvezetes, ha nem játszik jól vele az ember és nem becsüli meg a csapata. A 2-3 meccsenként bejövő 1-1 one-shot meg nem kárpótolja az embert a sorozatos bukott meccsekért, ahol a csapat átengedte a scoutot.Ha az arty nem találja el a spottolt célt az legtöbbször a pontatlanság hibája. Persze egy jó artysta próbálja kompenzálni a célzás közben, akkor is jobban ki van szolgáltatva az RnGnek.
Ha valaki nem hiszi, próbáljom meg manual aimmel, valami nagy szórásképű tankkal menetközben eltalálni valamit 300+ méterre. Kb ilyen eséllyel lehet artyval jót lőni.Szóval az arty is csak annyira rossz vagy jó a csapatnak, amennyire benne ülő játékos. Rossz játékosok meg nem csak artyban vannak. Gondolom mindenki látott már hightier HTket, TDket a sarokban kempelni, ész nélkül előre rohanni, lemmingezni, stb.
Egyébként artyból legfeljebb 5 agyhalott lehet a csapatodban, a többi tankból akár 14 is.
A jelenlegi játékosállományt tekintve én kiegyeznék csak 2-3 agyatlannal a csapatomban, a mostani 6-8 helyett.sautia
-
dfsz34
őstag
válasz
dfsz34 #62581 üzenetére
Lejárt a szerk idő. Még egy gondolat a wn8-ról. Szerintem ami ténylegesen megöli ezt a mérést, az a retroaktív változtatások. Nem adok neki sok időt, ha ezzel nem kezdenek valamit.
Nem tudom, mit lehetne ezzel kezdeni, de a retro változtatások egyértelműen rosszat tesznek ennek a mérésnek. Számtalan oka van, de most nem akarok regényt írni, elég csak arra gondolni, hogy a WG random módon nerfeli/buffolja a tankokat és a wn8 meg lehal ettől. Csak egy példa, ha valaki most kigyúrja a T49-t és kap egy várható nerfet, akkor idővel a wn8 target szükségszerűen csökkeni fog, aztán jóccakát, ennyi a mérésnek, ha valaki mondjuk a nerf környékén szépen abbahagyja vele a játékot.
-
LZs?!
aktív tag
válasz
dfsz34 #62432 üzenetére
@dfsz34
Rendben. Ez hova vezet? Oda, hogy pl nyomhatja felőlem a segítség kérést, nem érdekel. Sőt, még örülök is neki, ha kiszedi az ellenfél, addig legalább nekem spotol. Mivel már a sokadik radley-m és legalább 2 pool medálom múlt ezen eddig, tanulok én is. Konkrétan felőlem pusztulhat a játékos, nem érdekel, ha úgy ítélem meg, hogy semmi hasznomra nem lesz.
Szerintem a ~3000. csatára a legtöbben eljutnak idáig.
Kár megideologizálni, hogy "miért nem"; azért nem, mert neked/nekem/nekik így jó.
Gondolom itt inkább az a gond, hogy mások is ugyanígy állnak ehhez, ebből kifolyólag hozzád is, és magasról tesznek rá, hogy neked az ominózus +1 fraged meglegyen.
@KaLeun
Közvélemény-kutatás: Szerinted hány csatánként hangzik el valódi lényeges információ a cseten? Lényegi információ alatt azt értem, ami ténylegesen segíti a csapatot.
200?
Stratégiailag hasznos...
Bár a legtöbbször ez is kimerül abban, hogy "Kill XYZ, he's good" vagy "ALL [xyz direction]"; ez utóbbi mondjuk mindennapos, de tényleg hasznos abban az esetben, ha az egész csorda megindul...és talán minden 200. alkalommal így is történik.
Taktikailag hasznos meg még ritkábban...
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
dfsz34 #62427 üzenetére
Hát én ezt nem olvasom végig...
Annyi a lényeg, hogy mindenki a saját szerencséjének kovácsa és nem érdekel, hogy egy T49, vagy egy AMX40 az az illető, akinek már csak 1 kill kell akármihez. Az egyik szerez majd tucatnyi másik meccsen, ha olyan ügyes, a másikra meg nem fogok várni, mire átvánszorog a pályán. Jókor kell lenni jó helyen, deal with it. Minden más csak rinya (és igen, pár napja én is rinyáltam, mert foglaltak és emiatt kapkodtam).
Epic medálokat hogy máshogy szereznél, ha nem úgy, hogy kihal előled a csapat legalább azon fele, aki veled jött?Lopkodással távolról, ja, T49-cel ez megy.
-
Remus389
veterán
válasz
dfsz34 #62366 üzenetére
és a másik pool medal? azt is megnézném
megnéztem, hát igen, a végén már bemozdult az a másik arty(ki akarta lőni valszeg), önző mindenki az az igazság
végülis érthető, hisz nem ismerjük egymást teljesen random emberek játszanak, de mégis jó lenne, legalább kivételes esetekben (pl karnyújtásnyira lévő pool medal, főleg rasineai hősök medal esetén némi szolidaritás, nem foglalni, nem levadászni az 10-15. ellenséget...)
egyébként az ún "frag lopkodással" nincs bajom, normális esetben, egyszer nekem, egyszer neked jön ki a lépés, aki kapja marja
fociban is a német-brazil meccset nézve, feltűnt hogy mennyire nem voltak önzők, inkább átpasszolták a labdát a biztosabb gól reményében, hisz tudták máskor fordítva lesz és visszakapják, viszont a csapat így sokkal eredményesebb
-
Remus389
veterán
válasz
dfsz34 #62356 üzenetére
LadyVeg és Gra_16 volt az a két antiszociális f@sz, akiket kértem hogy ne foglaljanak hogy legyen már 9 killem, de mintha meg se hallották volna (minden esélyem meg lett volna, elöl voltam majdnem full HP, és csak egy arty ellen), megérdemeltem volna, hisz valószínűleg én hoztam le a csatát és tényleg fél perc lett volna
rájuk kerestem noobmeteren, de nem találni, lehet botok voltak?
Diarmand szituációfüggő, baromi önző dolog volt amit velem műveltek, ha nem vagy rest megnézni a csatát
képzeld el, hogy 9 killed van, bújkál valahol a közelben egy ellenséges arty, sok HP-d van, elől vagy, tehát karnyújtásnyira a pool medal, erre két lesérült barom elfoglalja a bázist, teljesen "önzetlen" módon
vagy mondjuk 14 killed van, és egy arty van még, akkor azért ideges lennél...
-
Iron Funeral
őstag
válasz
dfsz34 #62314 üzenetére
Na de mérlegelhetnéd azt is, hogy pl. armorer skill hányszor jó neked, nagyon szerencsétlenül kell, hogy kijöjjön a meccs ahhoz, hogy egynél több alkalommal kilőjék a löveget (már maga az, hogy kilövik eléggé ritka tapasztalatom szerint, kellemetlen de ritka). Tűzoltás/prev. maintenace skill ugyanez a cipő, ahhoz hogy megérje ezeket húzkodni meccsenként többször ki kellene hogy gyulladjak/mellékelnem kéne a poroltót(pl. kolbászvégért cserébe), de ez utóbbit alapvetően is csak akkor tenném meg ha olyan lenne a tank ami nem hajlamos gyulladásra.
Az ezermesteres dolog nem rossz ötlet, nekem az ISU-ban pl folyamat döglött meg a lövész, de olyan szinten, hogy jön a kis szutyok scout, meglövi a tankom, meghal a lövész, megjavítom gyorsan, erre fél másodperc múlva megint kilőtte. Aztán beugrott, hogy a prém elsősegély csomag csökkenti az esélyét a legénység kihalásának, fogtam belerakta, azóta is kb. 2 alkalommal használtam el mert nem akarnak meghalni a legények(~120 meccs alatt). Ha ezt nem teszem meg akkor szegényebb lennék 120 kis elsősegélycsomaggal meg egy ép elmével.
Szóval ötletnek nem rossz de így, hogy van hozzáférés a nagy csomaghoz kreditért, kissé redundánssá vált. Persze tier IV-VI tankokra nem raknám fel mert többet ér a csomag mint maga a tank de nagy tankokról nem sajnálnám.Szóval jók ezek is de javarészt nem csinálnak neked semmit, egy BiA meg passzívan mindig ott van, ventivel meg csokival kombinálva még jobb a hatása. De pl. ventit helyettesíteni is tökéletes, ha pl. nem tudod eldönteni egy E-75-ön, hogy ventit vagy EGLD-t használj, akkor felrakhatod az EGLD-t és húzol egy BiA-t ventinek.
Hozzátenném, hogy alapvetően úgy gondolom, hogy 3 skilles lesz a legénység, és ebbe szeretném a leghatékonyabb kombót belerakni, a 4. skill ezután adja magát(ha játszok ennyit a tankkal/legényekkel), az 5. skillhez viszont rengeteg csata és idő kell és azért az 5. körre már alapvetően nem is marad annyi jó skill.
(#62315) dfsz34: persze, a specifikus skillek többet adnak alapvetően mint ~2,3% de azért azok sem olyanok hogy kivágjanak a székből. Egyedül a javítás az, ami tényleg esszenciális minden tankra (a Nashorn legényeken azért nincs mert előtte GW Tiger legények voltak és át sem képeztem a skilljeiket) és valóban észrevehető a hatása,a többi csak futottak még kategória, én arra törekedek (mint említettem) hogy 3-4 skillből a legjobb kombót hozzam ki, úgy hogy figyelembe veszem azt, hogy milyen felszerelés van a tankon illetve a prém kaja használatának lehetőségét(nem használom mert csóró vagyok).
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
dfsz34 #62311 üzenetére
Ha mindenkinek megvan a BiA, az hatalmas előny. A képesség a tankot kezelő személyzet alap skilljet erősíti, értsd a töltő gyorsabban tolt, a sofőr könnyebben fordul, jobban gyorsít, a parancsnok messzebbre lat, a lövész jobban lo, kevesebb ideig céloz. Ha van rádiós meg messzebbre lat a tank. Szerintem az egyik leghasznosabb es a legfontosabb képesség
-
Diarmand
senior tag
válasz
dfsz34 #62275 üzenetére
Elég nagy az a bokor, hogy teljesen bele lehessen állni, pont ezért jó. Akkor sem spotolnak fel, a tó aljában rohannak át a túloldali part alatt. Konkrétan mindegyik oldalról védve vagy a spot ellen, persze egy Panthert hamarabb vesznek észre, mint egy T54-et. Csak a mocsárban közeledők a veszélyesek, bár egy camora kigyúrt spottert kimondottan nehéz ott észrevenni.
(#62280) polarmaci Mi is a bajod a TOG II-vel?
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
dfsz34 #62250 üzenetére
Na már én is hozzászólók a regényedhez:
A tegnapi replayedet megnéztem, nekem lenne még néhány hozzáfűznivalóm:
Mivel lassan céloz a vk, ezért egy sokkal nyugodtan sniper stílust követel meg. Amit csináltál, rángattad az ágyút, nézelődtél sniper nézetben, az egy FV215b-nél oké, mert nem esik szét a célkör, de itt nagyon sok lövést elhibáztál emiatt, kulcsmomentumokban is, mint a SU-100 elleni meccs.
A SU-100-ra rá kellett volna rongyolni, egy lövést kaptál volna és ennyi, az arty valszeg nem lő oda, mert fél a teamkilltől.
Autoaimet használj gyakrabban, szintén pontosság miatt, elhasználtad a goldlőszert a T-34-85-re, ott simán tudtál volna autoaimmel célozni, mert kb mindenhol átvitted volna, ugyanígy a Cromwellnél és az artynál, plusz nem kell snipernézetbe szűkülni, tudsz máshova figyelni, stb.
A GW-t meg bárhogy máshogy csinálhattad volna, csak ne így.Koncentrikus körben, egyre közelebb kellett volna hozzá menni, folyamatosan mozgásra kényszeríteni. A cikkcakk azért nem jó, mert baromi nagy a gun arc-ja, simán becéloz, nem tudsz elég nagy cikkcakkvonalat leírni. Amúgy szép meccs volt, FV304-et remélem feljelentetted utána.
A másikhoz: túlgondolkozod az egész játékot, kell az alapok ismerete (térképek, minden számadat) és utána rengeteg gyakorlás egy bizonyos tankkal. Most kb megkérdezted, hogy miért tudja egy másik ember gyorsabban lebringázni a 100 kilométert, mint te, pedig erre csak annyi a válasz, hogy ügyesebb, mert 10x annyit gyakorolt rá.
-
Bingisz
addikt
válasz
dfsz34 #62250 üzenetére
Pedig ennyire egyszerű.
Ha megnézed a Wotinfo.net-en, egy maxos T49 látótávja eléri a 445 métert.
Ez a camoval kiegészítve annyit jelent, hogy egy átlagos KV-1-et 415 méterről meglát még akkor is, ha a KV-1 áll. Ezzel szemben a KV-1 még akkor is csak 276 méterről látja meg, ha a semmi közepén menet közben lövöldöz a T49. -
Bingisz
addikt
válasz
dfsz34 #62244 üzenetére
Az a véleményem, hogy ha kezdenél egy új accot, és te is végirecskáznál 5k csatát T49-el, akkor neked is lenne hasonló statod vele. 5k csatával olyan legénységet csinálsz, amiben bőven ki tudod pimpelni maxra a látótávot és a camot. Na most ilyen tank tulajdonságokkal/skillekkel, úgy hogy bőven kiismered ennyi idő a tank minden apró részletét, te is nyugodtan spotolnád a 300m látótávú 50%-os átképezetlen legénységű 100 és 500 WN8 közötti tartományban vegetáló KV1-eket.
-
LZs?!
aktív tag
válasz
dfsz34 #62186 üzenetére
@dfsz34
Dolgozom, nem tudom megnézni a replay-t, így ne haragudj, hogy látatlanban kérdezek.
1. Ha a 75/L70-nel mész, akkor a kis toronnyal?
Amenyiben L70, akkor szerintem használd a stock tornyot: valamivel kisebb HP és RoF, de a súlykülönbség érezhető a tank mozgásán.
2. Jól olvasom a többieknél, hogy megálltál ahelyett, hogy mozgásban maradsz?
Ha rohansz arty vagy TD felé, akkor inkább auto-aim és cikk-cakk, utóbbi lehetőleg ritmus nélkül. Fogsz pattani, illetve mellé lőni, de ráérsz megállni, ha a másik már ellőtte magát.
-
sequator
senior tag
válasz
dfsz34 #62188 üzenetére
Ez függ az artytól is: franciákkal és talán az angolokkal is jól lehet TD módban harcolni.
Értelmes artysta ilyenkor egy jól rejtett kevésbé nyilvánvaló rejtekhelyet keres és megvárja míg közel érsz, hogy biztos legyen a találat, mert újratölteni várhatóan már nem lesz ideje.
Az álcájára és a spotjára számíthat, meg a splash dmgére.
Ha tudod hol volt utoljára, akkor könnyebb dolgod van. Ha ő is tudja hol voltál utoljára, akkor meg kell lepni, hiszen általában lassan fordul és nagyon szétesik a célkeresztje. Valamint mozgás közben csökken az álcája.100%-ban alkalmazható, bolondbiztos taktikát nem fogsz találni. Az ellenfél (arty, de bármely tank esetében igaz) gyengeségeit és a te tankod erősségét kell kihasználni az adott helyzet megoldásához.
sautia
-
zsolthee
senior tag
válasz
dfsz34 #62188 üzenetére
Az első lövés után amit a GW-re leadtál, el kellett volna indulni.Egy kis taktikázásra még lett volna időd.
Mondjuk a célkereszt ide-oda rángatása engem is zavart. Nem csak egyszerűen szétnéztél a lövés után, hanem mindig vissza-zoomoltál és elmozdítottad a keresztet...feleslegesen.
Azért ügyes voltál. Grat. -
Diarmand
senior tag
válasz
dfsz34 #62186 üzenetére
Mással van a baj. Kapkodsz, nem célzol rendesen még akkor sem, mikor lenne rá időd.
A végén a Su100-at illett volna jóval több megmaradt hp-val elintézni és nem leállni vele szemből putyogtatni úgy, hogy két arty is volt még az ellenfélnél. Többször is pattantál a Su100-ról, nem mozogtál és az arty is belőtt. Ez már-már amatőr hibák.
A GW Pancser helye valamennyire sejthető volt, már ha figyelted, hogy milyen irányból lőtt be a szikla mögé, amíg a Su100-zal harcoltál. Fel is villant, tehát tudtad a helyét, mégsem próbáltad más irányból támadni, bár időből sem volt túl sok. Ha az első leadott lövés után egyből visszahúzódsz, nem talál el. Talán arra vártál, hogy újra meglődd....?HáGé: Vicc az a replay
-
vhw
addikt
válasz
dfsz34 #62152 üzenetére
Valóban... arról nem a jó játékos tehet, hogy egyesek sportot űznek abból, hogy ki tud hamarabb a garázsba kerülni...
Másrészt meg nem lehet máshogy érvényesülni... annyiszor próbáltam/próbálok még mindig... előre menni, stratégiai pontot elfoglalni, és tartani addig a 10-20-30 sec-ig amíg oda (kéne, hogy) érjen az erősítés... De az nem fog jönni.
Spotolni még mindig felesleges, nem rég megjárattam a Type 62 - Afk Panther párost, 8-10 csatából lett vagy 7-8 bukó. Közben elől voltam, felderítettem és kivétel nélkül minden csatában volt, akár több olyan 10es tank is akitől többet sebeztem ( ez olyan ~900-1200 dmg átlag).
Nem sok... de sokaknak nehéz ennyit kitolni 2k+ saját HP-val, 120+ kaliberrel, 400+ alphával spot mellett!El lehet dönteni, hogy a csapattársakat spotternek, húspáncélnak stb... használod, mert többre úgysem jó - tisztelet a kivételnek (ezt egyébként olyan nehéz belátni és alkalmazni... mindig bízna az ember, de totálisan értelmetlen) és így lehetsz a legnagyobb hatással a csata kimenetelére...
Vagy bemész a darálóba és meghalsz segítség nélkül. -
rlazol
veterán
válasz
dfsz34 #62059 üzenetére
nekem az adataimnál látható gép még csak nem is erőlködik, 1920*1200-on max grafika és 40-50 fps. Úgy a másik monitorom szokott menni a tunerből a TV (vb-meccsek, levett hanggal) . XVM mod van csak fenn meg a térkép. Internet sebessége nem befolyásolhatja?
mi az a lövésirány jelző? nem találom a felszerelések közt. Mod?
-
LZs?!
aktív tag
válasz
dfsz34 #61788 üzenetére
@dfsz34
Van pár szenvedős tankom, pl az A43-al, ha megfeszülök se tudok 2000wn8 fölé menni, még sikeres csatában sem, túl gyenge az 57mm (ezt használom inkább, mert a 76mm-es meg pontatlan) tier6-8 csatákban.
A 76-os nem pontatlanabb vagy rosszabb, mint a T49 ágyúja, és a DPM-jük is közel van egymáshoz.
A T34-86-hoz pedig - szerintem - semmi köze; az A43 nagyon mozgékony (gyorsulás/fordulás), jól tartja a sebességét, és menet közben jó marad a szórása. Ha mozogsz, a páncélja sokat trollkodik, ugyanakkor a lánctalp már szemmelverésre is leesik.
Esetleg próbáld meg úgy használni, mint egy könnyű-közepes hibridet, lásd Pz III/IV.
Számomra rendkívül pozitív csalódás volt, ellenben az A44-től kicsit félek; már ki van fejlesztve egy ideje, de még szoknom kell a gondolatát...
-
vhw
addikt
válasz
dfsz34 #61788 üzenetére
Már egy ici-picit beforgatott maus is belőhetetlen a legtöbb tanknak, és igen, arannyal sem, mert pattint. Vannak gyenge pontjai, de azokat nagyon pontosan meg kell lőni és rng mellett nem fog neked minden lövés pontosan a hajszálkereszt közepébe menni, ha meg mellé, akkor jónapot, pattant egyet.
Hát... ez elméletben igen szépen fest, a gyakorlatban meg kb van néhány random pattanó... A tornya két oldalát a legtöbb 10es kényelmesen belövi, a TD-k meg... még akár beforgatva is... Azt eldöntheted, hogy állsz beforgatott toronnyal és kb csak minden 3dig lövés üt át, vagy próbálsz néha lőni is, akkor meg biztos átlőnek.
Azt meg ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a Maus-szal távolról kell harcolni (mert akkor nehezen lövik be a gyengepontokat)... Se pontos ágyúja, se átütése nincs hozzá, nem beszélve a frontvonaltól távol lévő Maus látványáról, ami nem kicsit bicskanyitogató.
Szegény tank valóban csak egy xp doboz (nem olyan szinten mint egy TOG, ami autoaim, de...)
De senki sem tojja össze magát, mert szemben áll egy Maus. Egy E3 keményebb dió; lényegesen kisebb, kevesebb weakspot - közben keményen vissza is tud lőni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i7-13620H Arc A370M 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- MacBook Air M1 Újszerű 8GB/256ssd/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4339
- MacBook Pro M1 /8GB/256ssd/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4338
- Lenovo P53: i7-9850H (6/12T -4.60GHz) / 15.6 FHD / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / T1000 4GB / W11 pro
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged