Hirdetés
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Woolin
tag
Az ötlet jó, viszont nem nagyon találni 10 colos érintőkijelzős monitort. Sajnos a hely adottságai miatt nem nagyon fér el nagyobb kijelző. Én is gondolkodtam már ezen, vékony kliensekre rácsatlakoztatni érintőkijelzős monitorokat és had szóljon. Viszont szinte csak 19 colos eszközöket találtam. :/
-
Romvr
őstag
Szerintem üzleti felhasználásra, főleg ha be lesznek "betonozva" egyszerűbb egy érintős monitort szerezni, ami alá teszel egy mini-pc-t. Ezeket könnyebb egy megmagasított pult alól ellátni mindennel ami csak kell. Persze helyigényesebb, de jobban beépíthető és nagyobb, ami csak csábítja a kuncsaftokat

Hacsak nem konkrétan reklám céllal lesznek kirakva bizonyos márkájú tabletek.
-
Woolin
tag
Egy üzlethelyiségbe kéne, ahol a tableteket ezen keresztül szeretnénk ellátni hálózattal, nem pedig wifin. A tabletek fixen beépítettek lesznek, így nem gond a kábelezés.
Tudok én is az USB átalakítóról, csak ugye az könnyedén kicsúszik. Bár elvileg a tabletek védő tokokban lesznek, így a mezei felhasználó nem fér majd hozzá, hogy kihúzza, de soha nem lehet tudni. Mindegy, akkor valószínű marad az adapterrel történő átalakítás.
Köszi a gyors válaszokat
-
cinkoxid
senior tag
Na most meg hibátlanul működik a bluetooth is...Nem akarom elkiabálni, de a fülest már felismeri és automatikusan párosítja ha bekapcsolom, és nem is dobálja el. Most már csak az akksikijelzéssel kéne valamit kezdeni, bár az a legkisebb gond, mert úgyis ugyanaddig bírja.
-
Romvr
őstag
Szerintem ilyen nem létezik. Surface Pro-hoz lehet USB-to-RJ45 átalakítót venni, de az egy külön adapter (mint egy mini notebook töltő).
Amúgy miért fontos az RJ45? Ha találsz is ilyet (horror áron) akkor is max 10/100-as kapcsolat fog tudni. Azt meg egy jobb 5Ghz-s Router is simán meglépi... amit már tudnak a tabletek kezelni. Én is 8-10Mb/s sebességgel másolok a szerverről a tabletre szükség esetén. Kábelen ez 11Mb/s Max Szerver-Laptop között a 10/100-as felület miatt.
-
cinkoxid
senior tag
azt hiszem a civilzation v is elfut rajta, láttam róla videót a youtubon.
Nálam a kamera probléma megoldódott, bár csak hosszú szenvedések után. Az onda v819i driverét kellett feltelepíteni, az tartalmazott mindent, ami ehhez kellett. Rengeteg fajtát próbáltam azon kívül, de egyikkel sem lett jó.
Bluetooth maradt a szokásos. Néha lehet párosítani, de ha sikerült is, utána azonnal elveszik a kapcsolat. -
Woolin
tag
Sziasztok!
Olyan, elsősorban Windows alapú tabletet keresek, amin alapból található RJ-45 Ethernet csatlakozó. Találtam már olyan Dell tabletet, aminek a dokkolóján található ilyen, viszont szeretném anélkül használni.
Segítségetek előre is köszi!
-
Egon
nagyúr
Újabb játékok kerültek terítékre (nem friss darabok):
Disciples 2 Gold: ez az első program az általam kipróbáltak közül, ami a jelek szerint valami miatt nem szereti a tabletet: vagy a vassal van probléma, vagy a Windows 8-at nem komálja. Az egérkurzor másodperces késésekkel reagál a tapipadra, így játszhatatlan...
Érintéssel dettó ez a helyzet.
Civilization 3: tökéletesen működik. Billentyűzet-egér kombóval, és ami (számomra) a lényeg: érintéssel is...
Azt hiszem megvan, hogy mivel tudom elütni az időt 1-1 hosszúra nyúló, unalmas értekezleten... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
cinkoxid
senior tag
válasz
r3dsnake
üzenetére
Jónak tűnik, bár kétszer annyit fizetni érte nekem nem lenne szívem

Egyébként a kamerát egyáltalán nem tudom életre kelteni már. Biosban még szenzor típust is lehet választani, de ugye hiába állítok be pl 5 mp-set, nem tudja használni azzal se. Újratelepíteni meg nem akarom ,mert már eléggé belaktam.
-
Egon
nagyúr
Acer Switch 10:
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.3 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 147.458 MB/s
Sequential Write : 45.102 MB/s
Random Read 512KB : 116.335 MB/s
Random Write 512KB : 50.329 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 9.889 MB/s [ 2414.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 5.932 MB/s [ 1448.3 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 15.588 MB/s [ 3805.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 6.614 MB/s [ 1614.7 IOPS]Test : 1000 MB [C: 27.1% (13.9/51.5 GB)] (x5)
Date : 2014/08/26 13:36:22
OS : Windows 8.1 [6.3 Build 9600] (x86)Sandisk Extreme microSDXC UHS-I:
CrystalDiskMark 3.0.3 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 23.764 MB/s
Sequential Write : 22.943 MB/s
Random Read 512KB : 23.481 MB/s
Random Write 512KB : 21.685 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 7.492 MB/s [ 1829.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 3.072 MB/s [ 750.1 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 6.336 MB/s [ 1546.9 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 3.009 MB/s [ 734.5 IOPS]Test : 1000 MB [D: 0.6% (0.3/59.4 GB)] (x5)
Date : 2014/08/26 13:53:28
OS : Windows 8.1 [6.3 Build 9600] (x86)Úgy tűnik, nem sok értelme volt Extreme kártyát venni, de annyi baj legyen.
-
cinkoxid
senior tag
Nekem a párosításig is csak egyszer jutott el. Nagyon ritkán felismeri az eszközöket, de akkor is csak fél másodpercekre, távolságtól függetlenül. Drivert nagyon nehezen találtam hozzá, de reinstall se segített rajta. Remélem ez is csak valami szoftveres gond, mind az akksi idő (megint rosszalkodik, néha magától hibernálja magát, majd ha visszalépek, akkor pl 50 helyett 15% lesz). Majdnem minden drivert újratelepítettem, ami hozzá való, erre most próbálnám a kamerát, hát azt írja ebbe nincsen kamera csatlakoztassak egyet...
Korábban már fényképeztem vele, így csak valamelyik friss driverre tudok gondolni. Mivel a hardver megegyezik a nagyobb cégekével, ezért tudok csak szoftveres gondokra tippelni, de kezd idegesíteni.És persze a hivatalos oldalon aztán keresgélhetek driver után, ott nincs semmi.
-
Romvr
őstag
válasz
cinkoxid
üzenetére
Érdekesség Bluetooth perifériák kapcsán:
- Billentyűzet: Az utóbbi 2-3 napban a billentyűzet gépelés közben érzéketlenné válik és az utolsó leütött karaktert/parancsgombot ismétli végtelen ciklusban a gép. Ilyenkor ha kikapcsolom a billentyűzetet, a gép még mindig ismétli... csak egy újraindítás segít. Lehet Windows hülyeség?
Van hogy gépelés közben kihagy 1-1 billentyűt, pedig lenyomom rendesen. Ha pedig pár percig nem nyúlok hozzá, van hogy eltelik 10-15 másodperc is míg ismét felismeri a perifériát. Kicsit zavaró tud lenni.
- Telefon / Másik Gép: Pároztatás ugyan elsőre megy, de közvetlen utána nem lehet fájlokat küldeni egyikről a másikra. Habár kiírja hogy "Csatlakoztatva", de mégsem reagál a küldésre vagy fogadásra. Újraindítás kell hogy egy ideig működjön, majd ismét "elfelejti" hogy miként kell.Ma jött meg az egér, úgy hogy majd tesztelem. A billentyűzet esetében amúgy gyanakszom a lemerülő elemre, így most reggel töltőre tettem, este meg holnap majd meglátom produkálja e ismét a jelenségeket.
-
Egon
nagyúr
További játékokat próbáltam a tableten.
Panzer General 2: meglepetésemre a játék (nem gog.com-os verzió) gond nélkül futott a 32 bites Win8-on (64 bites Win7-re fel sem tudtam telepíteni). Érintőképernyővel is játszható, minimális kompromisszummal (egyedül a térkép görgetése nem működik).
Fantasy General: szintén működik, érintéssel is, de a zoomolás valamiért csak a két végletre állítható, így meg elég rossz játszani vele (valószínű hogy csak a tapipad miatt ilyen, külső egérrel nem próbáltam). -
cinkoxid
senior tag
Telefonnal sikerült a fülest, de tablettel nem. Most letöltök hozzá egy újabb drivert, hátha...
-
cinkoxid
senior tag
Valamit visszapakol, valamit nem. Amit visszarak, azt se teljesen.
Jedi knight nekem sem indul el, bár azt hiszem win 7 x64 alatt is gondok voltak vele.Arra van ötlete valakinek, hogy a bluetooth fülest, illetve más eszközöket miért nem érzékel? Be van kapcsolva, keresi az eszközöket, de semmi. Visszafelé nem lenne kompatibilis pl a bluetooth 3.0-val?
-
Romvr
őstag
válasz
cinkoxid
üzenetére
"jobb klikkes menübe van integrálva. Ha rányomok, akkor az aktív memóriából a pagefile-ba tolja át a memóriát"
Megírod nekünk hogy mi ez a progi? Tudnék mit kezdeni vele.

Amúgy ez hogy működik? Miután áttolt mindent a PageFile-ba nem pakolássza vissza a dolgokat szépen, lassan a RAM-ba?
-
cinkoxid
senior tag
Nekem fent van egy progi, ami a jobb klikkes menübe van integrálva. Ha rányomok, akkor az aktív memóriából a pagefile-ba tolja át a memóriát, így nagy rész felszabadul, és nem is lassul, mert ugye elég gyors az is. Viszont chrome-nál elég sok kiegészítőt le kell tiltani, mert azok is nagyon eszik a ramot sajnos. Windows defendert is letiltottam, mert mindig 20-30%-on volt a cpu kihasználtság miatta.
Egyébként lejött az sw, hamarosan telepítem, csak közben megjött a bluetooth füles
-
Romvr
őstag
válasz
cinkoxid
üzenetére
Most adtam 4Gb lapozófájlt, így a 9 oldalt megnyitva 60%-os a RAM terheltség. De akkor is eszméletlen hogy egy böngészőnek van olyan gépigénye mint egy OS-nek.
Google... mert megérdemlem

JK2-t írd meg mi a helyzet. Lehet én is beszerzek egy virágbolti verziót, hátha az megy, ha már az eredeti meg van hülyülve.
-
Romvr
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Alapból 45-50% Memória van használva nálam úgy hogy 4-5 program fut a hátérben aktívan és nem nyitok meg semmit. Amúgy amíg a Chrome-al el nem kezdtem kísérletezni addig sosem kaptam RAM-os üzenetet, csak a HL2 max grafikára állításánál.
(#674) gb4400:
Nem hiszem. Mindent úgy használok mint asztali gép esetében és eddig nem volt gond a RAM-al. Csak valahogy a Chrome hülyén kezeli. Most megnéztem és a csillió Chrome.exe összesen 525Mb-ot eszik meg ha 9 lap van megnyitva. A Firefox 11 lap esetében 310-et.
Azt is hozzá venném hogy ha a Chrome-ot bezárom még mindig van 5db chrome.exe a futó folyamatok között amik 150mb-ot megesznek.szerk.: Amúgy tényleg nem tudom miért pont 2Gb-ot raktak bele. 3Gb lenne a minimum 2014-ben. Az minden esetre tuti hogy a következő tabletem 2+Gb RAM-al lesz szerelve, biztos ami biztos. Mondjuk a HW körítés úgy is korlátozza hogy mit tudsz-nem tudsz futtatni rajta. Nekem is elég a 2Gb a mindennapos használat mellett, ha nem Chrome-al böngészek.
Most beálíltottam 4GB-ot a lapozófájlnak, megnézem így mennyire fogy el a fizikai RAM. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
üzenetére
Egyszerűen kevés az a 2GB fizikai memória, főleg ha helytakarékosság címén a virtuális memóriát is "kurtítgatjuk". (akármilyen takarékosan is bánik a Win8 a memóriával).
szerk: nekem "netbookon" (Lenovo e125) is ég és föld volt a különbség, amikor a gyári 4 GB RAM mellé bekerült a másik ugyanekkora modul. Innentől kezdve teljesen ki is kapcsolhattam a virtuális memóriát (Win7 - 64 bit).
-
törölt tag
Könnyen elképzelhető, hogy a táblákon egy kicsit más futtatókörnyezetet használ a Win8, annak ellenére, hogy elvileg ugyanaz van rátelepítve, mint egy sima PC-re. Lehet, hogy az érintéses technológia folyamatai is használnak memóriát, amik egy sima asztalin nem játszanak szerepet. Bár ki tudja? Windows-os tabletem még nem volt soha.
-
Romvr
őstag
válasz
üzenetére
Nem mennek, vagy furán (HL2-t is próbáltam még régen ott minden lépésnél villogott a kép). Anno végigpróbáltam az összes virtualizálást (VB-VMW-HyV) de nem játékra vannak kitalálva. Meg a tábla se virtuálizálásra.
Érdekesség, nem játék:
- Filmnézés (MPHC) közben ha Chrome-mal megnyitok 17 ablakot akkor sikít hogy elfogyott a memória (tényleg 99%-on van). Ha ModernUI-ban nézem a Chrome-ot akkor ki is fagy, vagy bezáródik a lapokkal együtt. Asztalosban működik, csak két percenként rimánkodik a gép megváltásért.
- Filmnézés (MPHC) közben Firefox-al nincs ilyen gond még 23 lap megnyitása után sem. Bár tény hogy megeszik 500-600MB-ot addinekkel együtt, de legalább nem fogy el a memória.Más kérdés hogy Mr.Róka nem touch optimalizált, meg lassú és szaggat bizonyos oldalakon a betöltés/görgetés, valamint a fülek és a menü sáv is jó nagy darabot kiharap a képből... de több (értsd: krva sok) lapos böngészésnél jobban kezeli a memóriát mint a "Gugoló" programja.
-
Romvr
őstag
Én is sikertelenséget könyvelhettem el a hétvégén Star Wars játékok terén.
- KOTOR 1-2 el se indul, de még Win7-en se volt százas. Gondolkoztam, majd feltettem VB-be egy XP-t és hagy szóljon, de ott meg a 3D gyorsításra panaszkodik meg OpenGL-re.
- Jedi Outcast dettó nem indul el normálisan. Az átvezetőknél egyszerűen kifagy, vagy elkezd akadni élvezhetetlen módon.Mind a kettőt a Wind8.1-nek tudtam be. Marad a HL2 meg a Dark Messiah of Might and Magic amivel el tudom ütni az időt. Persze billentyűzet és egér kellemes társaságában.
Amúgy, amíg a gyártóknak nem áll érdekükben érintőképernyőre megcsinálni a játékok irányítását addig nem is lesznek normál Windows-os játékok tabletekre.
-
Egon
nagyúr
Köszi, ránézek maj,d ha lesz egy kis időm...
Közben megnézegettem még 1-2 programot, és sajna nem túl jó eredmények születtek...
Feltelepítettem a DosBox-ot, és ránéztem 3 régi nagy-nagy kedvencre:
Panzer General és Fantasy General: érzékeli az érintést, de kb. 2-3 cm-rel feljebb, mint ahova bökök...
Ráadásul egy kicsit oldalt is eltér, így a kép jobb szélén levő ikonok a PG esetében használhatatlanok, mivel nem lehet annyira a képernyő szélére bökni, hogy oda ugorjon a kurzor.
Master of Magic: érdekesen érzékeli az érintőképernyő nyomkodását. Alapból meg sem nyikkan, de a jelenlévő egérkurzorra bökve és nyomvatartva, odébb lehet húzni a kurzort, és ha elengedem, klikkelésnek érzékeli...
Sajnos itt is jelen van némi pontatlanság, így szintén játszhatatlan.
Nekem úgy tűnik, hogy a játékokbabeépített egérdriver-kezelés a ludas: ahol az viszonylag normálisan meg van valósítva, ott működik az érintéssel történő vezérlés, olyan program esetében is, ami nem érintésre készült. Sajnos az esetek 99%-ában nem ez a helyzet...
Még azt is el tudom képzelni, hogy egy háromsoros egérdriver-buzeráló programocskával (játéksémákat használva) meg lehetne oldani a problémát. Bosszantó, hogy ilyen kevésen múlik. -
Romvr
őstag
Kicsit ment vissza az ára csak 35 ezer forinttal lett több (majdnem 50%-al)

Mázli hogy én még 80-ért tudtam megvenni így a kiegészítők (bill, egér, hdmi kábel) után sem járok 100 ezernél.Így már tuti hogy egy Switch 10-et vennék 110-ért inkább, hiába nagyobb. Ahhoz legalább adnak billentyűzetet. Szerintem Acer-nél túl jól fogytak a 8"-os tabletek ezért drágították meg, hogy inkább a 10"-osokat vigyék amik meg rájuk rohadtak (amikor én vettem az enyémet akkor pl 32gb-os verzióból 1 darab nem volt már, és az utolsó 64gb-osat vittem el).
-
nexus6
aktív tag
az egyik hirdetési oldalon (5bőllett3betüs) most jó pár csomagolatlan thinkpad 8-at látok hirdetni, ennyire rossz lenne vagy sokan bevásároltak kinn és eladják némi haszonnal?
más:
az acer w4-nek az acer boltban vissza ment az ára
-
cinkoxid
senior tag
válasz
r3dsnake
üzenetére
Persze, értem én

Egyébként le kellett meríteni az akksit, majd utána feltölteni, mert 40-ről hirtelen 10%-ra elesett, ezért elkeseredtem, de már jó így
Az utolsó 1% nagyon szenvedés volt, mire feladta. Több, mint 1 óra aida 64 stressz teszt kellett neki max fényerőn, wifivel, hogy tényleg lemerüljön. Azt olvastam kb fél / 1 évente érdemes teljesen lemeríteni, azon kívül nem szabad, ez igaz? -
nexus6
aktív tag
a microsoftstore oldalán már szerepel a 2 gigás z3735 procis encore 2. viszont megnéztem az árkádban a 10 colsot és nagyon plasztik az egész. meg a proci sem tetszik.
még a hp omni 10-et néztem ami még szimpi. no meg az elitepad 1000, bár az árban nem az én kategóriám és a notebookreview sem áradozott. -
cinkoxid
senior tag
Köszi a linket, igazatok van, jobb ezeknél maradni. Az akksit pedig valóban rosszul mutatja, ugyanis egy program szerint 106%-ról kezd merülni, mi windowson belül folyamatos 100%-ot jelent. Aztán váratlanul 93-ról leesett 78-ra, utána arányosan csökkent. 6 óra hibernálás után pedig +10% volt az "állás", tehát 72 helyett 82 lett, amiről szintén arányosan esik, valamint a wearing levelt 100%-nak mutatja, így egész biztosan a méréssel és nem az akksival van gond (legalábbis nagyon remélem). Feltelepítettem a Gridet, HD felbontáson, közepes grafikán akadásmentes fut, tehát lehet vele szórakozni, ha nagyon muszáj.
-
Romvr
őstag
válasz
r3dsnake
üzenetére
Csak sajnos US ami miatt egy soros az Enter, emiatt az Ű az nem mellette van hanem fölötte, valamint az Í betű helyett SHIFT gomb van.
8"-on ezt megfejelik úgy hogy az ékezetes karakterek az ALTGr...stb. gombok helyett/mellett vannak, tehát lényegében fognak egy magyar billentyűzetet és berakják egy turmix gépbe majd kiszorják egy "deszkára" a gombokat és elnevezik Tablet Billentyűzetnek.(#651) nexus6: Nem tudom, majd megjelenik, amikor megjelenik.

-
r3dsnake
nagyúr
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Powerbankból kizárólag ezt, ha normálisat akarsz jó áron: [link]
Ez az előadó 100%-ra eredetit árul, többen rendeltünk már tőle. Ez viszont tényleg 10000mAh
-
cinkoxid
senior tag
Itt most csak 156$, illetve mit gondoltok erről a power bankról?
-
cinkoxid
senior tag
Én is remélem ,hogy csak fals infókat ír ki, bár ettől függetlenül ha eléri a bizonyos minimum szintet, ugyanúgy kikapcsol, bár addig sosem szabad engedni.
Előbb szétkaptam a tabletet (könnyen szétpattintható körömmel), az akksi mérete 94*94mm, hátha másnak is szüksége lesz az infókra később. -
Romvr
őstag
válasz
r3dsnake
üzenetére
Nem, szélesebb. A gép maga 22cm a rapoo meg 28cm széles. Szerintem 10"-os -hoz ideálisabb lenne ez a szélesség, talán még egy tok-ba is bel lehetne "sufnituningolni", de 8" esetében ez kizárt. Ráadásul nem is érdemes. Én se azért vettem hogy úton-útfélen használjam, csak otthonra van, oda meg több mint tökéletes.
Billentyűzetes tokot találhatsz a neten, de azok 90%-a el van fuserálva. Vagy US kiosztás, vagy találsz rajta magyar gombokat is, de máshol, vagy a billentyűk mérete "nyomott". 10"-os táblához könnyebb rendes billerres tokot találni, már ezt is tudom

(#646) cinkoxid: Ez kicsit durva. Nálam úgy 2 hét után az elhasználódás 4,5% a BatteryBar szerint (ami szintén soknak tűnik, hisz ilyen ütemben 1 évet se bír ki). Ennek ellenére úgy tapasztalom hogy tovább bírja szusszal mint amikor megvettem.
Hőmérséklet tekintetében meg nálam akkor melegedik nagyon, ha töltöm. Nem forró, nem zavaró, de érezhetően melegebb a gép. Játék után is persze jelen van ez a dolog, de talán nem annyira. -
cinkoxid
senior tag
válasz
r3dsnake
üzenetére
Azt el tudom képzelni, de ilyen olcsón kevésné zavar, ha csak ez az egy negatívuma van neki (eddig legalábbis). A biztonság kedvéért elkezdek nézegetni normálisabb akksik után.
Ami a hőfokokat illeti: Terheletlen állapotban 45fok körüli - nem érzem melegnek - aida stressz teszt alatt 60 fokos volt a legmelegebb mag. Azt hiszem ezek normális állapotok. -
cinkoxid
senior tag
Én a flatout 1-et próbáltam ma ki, és HD felbontáson, magas grafikán akadás mentesen futott, amin nagyon meglepődtem
A star wars jó ötlet, szerintem a jedi knight 2-3 at letöltöm és kipróbálom majd. Természetesen billentyűzet+egér kombóval.
Az akksival kapcsolatban van fejlemény: A wearing level, vagyis az elhasználódás mértéke kb 15-20%-os, így ha 80-85%-ig töltöm, akkor hirtelen 100-on lesz, illetve ha elkezd merülni, akkor pl 75-ről leeshet 55-60-ra a kapacitás, aminek nem örülök. Tegnap még 11%-os volt, aztán a következő töltésnél már 20 lett. Azt hiszem 6000-es akksit lehet pár dollárért rendelni hozzá, bár ott azért még nem tartok szerencsére. -
Egon
nagyúr
Plants vs. Zombies-zal tökéletesen lehet játszania tablet módban. A bő 15 éves HoMM3 is tökéletesen reagál az érintésre: ami probléma van, az egyrészt abból adódik, hogy nem jön fel automatikusan a virtuális billentyűzet, amikor szövegmezőre tapicskolok (így nem lehet a mentéseknek nevet adni - ezt persze némi kompromisszummal lehet kezelni, billentyűzettel előre létrehozott mentésekkel, mert azokat természetesen lehet felülírni), másrészt abból, hogy a hosszú gombnyomást nem érzékeli jobbklikknek, harmadrészt abból, hogy az érintést klikkelésnek érzékeli, nem pedig oda viszi a kurzort (ezek miatt pl. nem lehet megtudni egy megtámadandó sereg jellemzőit), negyedrészt a tablet méretéhez képest túl nagy az ujjam a megfelelően precíz irányításhoz (bár ez szerintem minimális gyakorlattal menne). Így is lehet játszani a programmal, csak némileg körülményesebben (több mentés-visszatöltés árán). Az pedig szubjektív, hogy a kanapén eltöltött játék kényelme, megér-e ennyi (más területen jelentkező) kényelmetlenséget)...
Real-time alkotások szerintem felejtősek, tablet módban mindenképp. Nem véletlenül írtam a körökre osztott stratégiákat, mint elsődleges célprogramokat. Az alábbi programokra lennék kíváncsi (szigorúan tablet módban), a teljesség igénye nélkül: Incubation, Panzer General 1-2, Fantasy General, Fantasy Wars, Fallout Tactics, Civilization 3-4, Disciples 2 stb.
Szép lassan ki is fogom próbálni őket, és össze fogom szedni azon játékok listáját, amik egyrészt mennek Win8 alatt (sajna 1-2 régebbi progi biztos ki fog esni), másrészt amik viszonylag kompromisszummentesen mennek tablet módban... -
Romvr
őstag
Én ezen nem lepődöm meg. Ami nem érintéses vezérlésre van tervezve (értsd: MS Áruházból származik, vagy van benne natívan) azokkal bajos lesz játszani.
Half-Life 2-t próbáltam, azt szépen vitte, de persze Bill+Egér kombóval. Próbáltam valami 3rd(sokad) party kontroller emulátort, de annak meg annyi imput lagg-ja volt hogy lényegében hangvezérléssel gyorsabban játszottam volna ("mennyé, mennyé, balra, mennyé, lőjjé, lőjjé, tárazz, ugorj...stb").Ezen felül egy Diablo klónt próbáltam, meg valami útburkolat nevű autós játékot. Azokkal nem volt gond. Persze Áruházból töltöttem ezeket.
Hétvégén tervezem egy Knights of the Old Republic tesztelését, meg esetleg egy Jedi Outcast-ot (Star Wars hétvége lesz haverokkal amúgy is
). Aztán mivel a Cikkemnek még se híre se hamva, lehet hozzácsapom ezt is. (Ha sokáig halogatják a megjelentetését, lesz vagy 10-12 oldal a végére
) -
Egon
nagyúr
Tesztelgetem én is a gépet, és időnként hervad a vigyor az arcomon... Sajnos azok a régi játékok, amelyeket szerettem volna rajta futtatni tablet módban, nem igazán alkalmasak érintőképernyős játékra...

HoMM3-ról már írtam korábban, tőszavakban annyit, hogy nem lehet nevet adni a mentéseknek, jobbklikkes-kurzorfölévivős módszerek nem működnek, és csatában is nehéz megfelelően precízen lépkedni.
Kipróbáltam a King's Bounty: Armored Princess-t is (ez volt még kéznél hirtelen). Alapértelmezett beállításokkal tetű lassú volt (azért bíztam benen, hogy egy 4 éves, már megjelenésekor sem túl nagy hardverigényű játékkal elboldogul az Atom, de végülis a 4W TDP az 4 W TDP...), de szerencsére néhány apróbb butítást alkalmazva (anti-aliasing legkisebb szintre állítva + medium részletességű textúrák és árnyékok), teljesen játszható sebességet kapunk. Nagyobb baj, hogy a program egyáltalán nem reagál érintésre (sic!), ami pedig a bő 10 évvel korábbi HoMM-ban működött...
Így értelemszerűen tablet módban használhatatlan.
Kíváncsi lennék a tapasztalataitokra (remélhetőleg vannak): hasonló régebbi programokkal (elsősorban körökre osztott stratégiák érdekelnek), mennyire használhatók ezek a ketyerék tablet módban, azaz érintéssel vezérelve? -
Romvr
őstag
Alakul ez a tablet. Már van BT billentyűzet (Rapoo e6100), MicroHDMI-HDMI kábel... egeret is megrendeltem... (így belegondolva legalább egy 20-ast még ráköltöttem úgy hogy microSD kártyám volt már). Eddig tetszik a dolog. Legközelebb azért már tudom mire kell figyelni, pl hogy hiába ultramobil a 8", azért a 10" az ajánlott ha az ember le akarja cserélni a laptopját. Meg a gyárilag hozzá adott billentyűzetes dokkoló is sokat segít (főleg ha mágneses és van rajta USB port
) -
nexus6
aktív tag
egy helyen olvastam hogy a lenovo thinkpad 8-nak jön a z3795-ös verziója. Japán oldalon megtaláltam, lesz 4gigás és 128 gigás változata is. És szerintem ott kinn nem is vészes az ára: kb. 125+szállításra jön ki (4giga-64giga-bing)
-
cinkoxid
senior tag
Az akksija nekem is hasonlóan bírja, bár eddig csak n-es wifivel néztem, illetve csak 3 napja van meg, ezért annyira alaposan nem volt időm tesztelni, de majd erre is lesz időm hamarosan.
Az én hubom nem adja át a töltést, de jár hozzá adapter, tehát elvileg ha rákötök egy vinyót + bedugom az adaptert, akkor az adja az áramot neki, és nem a tablettől veszi el.
MicroHDMI to HDMI átalakítom volt itthon, abban beledugtam a hdmi kábelt, majd a másik felére hdmi - dvi kábelt és így kötöttem a monitorra
(nincs rajta hdmi kimenet...
) -
Romvr
őstag
válasz
cinkoxid
üzenetére
Nekem is ilyen lett volna ha az Ali nem dobja vissza a pénzemet... mindegy az Acer-el is totálisan elégedett vagyok.
Amúgy neked mennyit bír egy töltéssel? Nekem 6 órát megy átlagosan, net + film + munka mellett. Ha csak filmet nézek non-stop akkor inkább 4-5 között van, függvényében hogy hálótól nézek vagy belső tárolóról.
A cikkemből egy összefoglaló képet teszek a belső+külső+microSD sebességekről:

Gyakorlatban az SSD-s laptopomat veri, de az SSD-s asztali gépet is megközelíti a sebességet (Előbbibe Kingmax az utóbbiba pedig Samsung Evo van.)
MicroHDMI-t honnan szereztél? Átalakító vagy rendes kábel?
Én most olyan USB Hub-ot keresek ami egyben töltést is képes átadni a gépnek. Úgy csak rákötném otthon a terás vinyót és meg van oldva a hely probléma, ráadásul még csak nem is merülne. A Madaras Üzletben láttam is 3000-ért de nagyon furcsán nézett ki és az eladók se tudták hogy ez úgy működik-e ahogy én gondolom.
-
nexus6
aktív tag
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
itt írnak a dell outletről és egyes ebayes elérésről. én anno németországot néztem, ott is esett már az ára a kezdeti magasabbhoz képest.
-
cinkoxid
senior tag
Sziasztok
Megrendeltem aliexpressről a voyo winpad minit, 2 hét alatt meg is jött, szerencsére a vámon is átcsusszant

Maximálisan pozitív véleményem van róla, ezért is írok ide, hogy aki gondolkodik rajta az nyugodtan megveheti. Windows 8.1 van rajta alapból, ráadásul az eladó kérés nélkül magyar nyelvel küldte el
Az üzemidő kiváló, minimális fényerővel is kellően világos, így nyugodtan lehet spórolni vele. Az IPS kijelző jobb nem is lehetne, nagyon szép színei és betekintési szöge van. Micro HDMI kimenet van rajta, így a monitoromra rákötve ugyanúgy használhatom, mint a rendes gépemet. USB-s elosztót mindenképp rendeljetek hozzá, mert így bármennyi eszközt rá lehet kötni egyszerre. 3G modemet rendeltem hozzá, azzal is kiválóan működik. Ha veszel hdd dokkolót, akkor a saját vinyódat is probléma nélkül rákötheted, és használhatod. Szabad helyből nincs hiány, mert a Windows csak pár gigát foglal, ezért 75%-a szabad neki, valamint micro sd-vel bővíthető. A beépített háttétár nagyon gyors, amiről képet is készítettem, mert a hasonló képességű, de nevesebb tabletekben is lassabb szokott lenni. A gyártót nem tudom sajnos, de biztos nem noname. (az írási sebesség is 60mb felett van, az se olyan rossz)Rendkívül fürge, azonnal reagál mindenre, beakadásnak nyoma sincsen. A wifit érdemes b-re kapcsolni n-ről ha közel a router, mert így csak feleannyit fogyaszt (lemértem). A biosban több 100 beállítási lehetőség van, amit hozzáértők állítgathatnak, de az eladó már megtette ezt, ráadásul a biost is frissítette a legújabbra. Billentyűzetes tokkal rendeltem, amit szintén ajánlok hozzá, illetve stylus pen-t is, mert windowsos belül nehéz megfogni a szegélyeket az ujjammal. Egyszóval nagyon elégedett vagyok vele és köszönöm annak a tolvajnak, aki ellopta a telefonomat, mert nélküle nem vettem volna meg a tabletet

Várom a logutos tesztet a kollégától, aki pedig eddig gondolkozott rajta, annak remélem segítettem. -
nexus6
aktív tag
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
vannak olcsóbb dell beszerzési lehetőségek is (a logoutos fórumban linkelték őket)...
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
Ezekiell
üzenetére
Ha már a Dell Venue 8 Pro-t hoztad példának, akkor 8 colosban van a Pipo W2, és a Voyo A1. Mindekettő alapból Windows-al jön, jobb helyeken még angol nyelvet is tesznek rá ha kéred. 160-170$ körül mozognak, erre még rájön az áfa, kb 50ezer forintra jönnek ki árfolyamtól függően.
-
joergie
őstag
válasz
Ezekiell
üzenetére
Testvérmárkák tudtommal. A melegedés windows alatt fellép az ondánál is. Van valahol egy onda fórum, ott a v975i-re hegesztett win8-ra vannak melegedési problémát megoldó eljárások, de ahogy néztem elég szenvedős. gondolom teclastra is megoldható. A szar akksi összefügg a melegedéssel. Idle-ben 30%-on meg a proci, azért fogyaszt sokat, ezért "szar" az aksi. Erre találtam megoldást azon a bizonyos fórumon. Meg néhol a bluetooth se úgy üzemel, ahogy kéne, arra is láttam megoldást. Mindenesetre mondjuk úgy, nem teljesen kiforrott a szoftveres támogatottsága ezeknek.,
Amúgy teclaston hdmi nincs, ondában 3g nincs, viszont a teclaston megoldható miracast-tal a külső kijelző, bár ott meg ugye ott van a késleltetés... -
Romvr
őstag
válasz
r3dsnake
üzenetére
4Gb azért kicsit túlzás, mivel alapból 32bitet adnak aminél 3Gb a plafon, de valóban hülyeség az 1Gb. Még androidnál is kevés néha, nemhogy a Windowsnál.
Bár gondolom a 3-4Gb-ot és esetleg a 64bit-es rendszert a "prémium" kategórára tartogatják, hisz azt is el kell valahogy adni majd.
Meg ha 10-15 ezer forint a különbség a 32gb és 64gb között akkor árulhatnának már 128gb-os verziót is nyugodtan. Meg normál SDHC foglalat se kerül olyan sokba, vagy a 256Gb-os SDXC bővíthetőség a 3Gb RAM mellé.Persze lehet még kiforratlan ez a dolog, várni kellene a következő generációra. Az tuti hogy a következő tabletem már 10" és minimum 128Gb-os belső tárterülettel rendelkezik

Más: Amint hazamentem tesztelem a Rapoo billentyűzetet az Acer-rel és lehet beletűzök majd egy strófát róla a Cikk-be is.
-
nexus6
aktív tag
-
Romvr
őstag
66-ot nagyjából a 32Gb/2Gb érne (tekintve hogy Acer W4 70 ezerért tudja ezt + microHDMI). Oké ne legyen rajta HDMI+GPS, elhiszem hogy a tervezés+gyártás olyan irdatlan összegeket emésztene fel amitől csődbe megy a cég, de azért az 1Gb RAM lényegében lóf*szra se elég. Acer-nél is néha-néha belefutok olyan feladatokba hogy a 2Gb-nak a 90%-a + 1Gb Swap csutkára töltődik. Játékokról nem is beszélek, csak egy szimpla Firefox 5-6 lappal és már 400Mb megy a feledésbe.
Teszteltem 1Gb-os gépet és úgy számoljatok hogy a Windows alapjáraton (csont szűz, programok nélkül) 600Mb-ot elfoglal. Erre rányitsz egy Cloud alkalmazást (dropbox)+100Mb, Fájlkezelő +50Mb, Firefox 1 lappal 200mb... ripsz-ropsz elfogyott RAM!66-ért kenjék a hajukra. 1Gb-os gépet ilyen 30-ért kellene adniuk de HDMI+GPS+3G-vel se 60-ért.
-
tjb007
nagyúr
Csak most böngészés közben vettem észre, hogy már elérhetők idehaza is az új Toshiba Encore-ok.
A 10 hüvelykes változatért 100 (WT10-A-102) és 110e (WT10-A-103, ami annyiban különbözik előzőtől, hogy jár mellé egy Bluetooth billentyűzet is) forintot kell lerakni az aszalta, a 8 hüvelykes változatért viszont csak 66e forintot, igaz ennyi pénzért csak 1GB RAM-ot kapunk (plusz valamivel gyengébb SoC is van benne, és nincs GPS valamint HDMI kimenet sem).
A gyári garancia mindegyikre 2 év.Véleményem szerint a 10 hüvelykes változat nem ér ennyit, ennyi pénzért már Acer Aspire Switch 10-et lehet kapni erősebb processzorral és normálisabb billentyűzettel, és a kisebbik sem egy túl vonzó ajánlat.
-
Romvr
őstag
-
r3dsnake
nagyúr
Ezt a WiMBoot dolgot vajon fel lehet valahogy varázsolni egy Voyo A1 Mini-re?
-
Ezekiell
veterán
Hello!
Melyik Win 8.1-es tabot érdemes msotanában megvenni?
Itthon elég drágák ezek (Miix2/Venue 8 Pro), Kínából pedig nem tudom, melyik lehet jó választás.. Ezeket néztem:
Onda v975W (Win 8.1)
Teclast X98 (Windows hekkelhető rá)
Teclast X98HD (Win 8.1, melegedési problémák és szar aksi? mennyire igaz ez?)Melyik legyen? Vagy ha van ezeknél jobb ár/érték arányú cucc, akkor várom a javaslatokat! Köszi!
-
Romvr
őstag
"miért pár hét?"
A legutóbbi 2 cikkemen okulva 1-2 hét míg megjelenik. Gondolom nincs sok emberi erőforrás a címlapos cikkek pár napon belüli megjelentetéséhez. Elég sok oldalnyi szöveget kell átnézni hibák után és javítani a külalakot.
A cikkem is 7 oldalra sikerült, bár ebből van 1-2 rövid oldal is."hangzásra milyen? "
Fülhallgatóval szerintem tökéletes, bár nekem egy Creative fülesem van, amik jók alapból. Beépített hangszórók pedig számomra az elfogadható szinten vannak. Azaz gond nélkül megnézek 2-3 filmet is rajtuk keresztül anélkül hogy bántaná a fülem. Telefonon pl már 10 perc után rosszul vagyok a hangzástól. -
-
Romvr
őstag
Megírtam a cikket az Acer W4-ről, majd pár hét és fent is lesz Logout-on.
Remélem sikerült minden fontosabb témát érintenem. -
szodia
csendes tag
válasz
AxBattler
üzenetére
Igen, ezt a céget javasolta. Jó ez a cikk amit linkeltél, az alatta lévő fórum bejegyzések, meg nagyon tanulságosak. Ezek szerint sokkal jobban járok ha nem viszik ki Brnoba. Csak furcsálottam ezt az egész eljárást, mert az Acer honlapján mindenhol csak Brno van feltüntetve, meg hogy ők aztán tényleg pöpec munkát végeznek, aztán van itt egy jobban elérhető szervíz Magyarországon is. Tudom egyszerű marketing, de azért mégis.furcsa. Meg azért a fórumon említett cseh tapasztalatok elég elrettentőek...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- iPad Air 4. Gen 2020 (Wi-Fi+Cellular 256GB Space Gray) Garanciával, üzletből
- Lenovo Tab4 (TB-8504x) tablet leárazás !!AkciÓÓ!
- Samsung Galaxy Tab A7 Lite 8,7" 3/32GB Wifi (SM-T220) szürke színben
- "Szinte Új" iPad Pro 12.9 + Apple Pencil 2 + Smart Folio tok
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X230 - i7-3GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy s25 256GB,Uj, Dobozával 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3648, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Érintéssel dettó ez a helyzet.
Azt hiszem megvan, hogy mivel tudom elütni az időt 1-1 hosszúra nyúló, unalmas értekezleten... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Korábban már fényképeztem vele, így csak valamelyik friss driverre tudok gondolni. Mivel a hardver megegyezik a nagyobb cégekével, ezért tudok csak szoftveres gondokra tippelni, de kezd idegesíteni.
Ráadásul egy kicsit oldalt is eltér, így a kép jobb szélén levő ikonok a PG esetében használhatatlanok, mivel nem lehet annyira a képernyő szélére bökni, hogy oda ugorjon a kurzor.

A star wars jó ötlet, szerintem a jedi knight 2-3 at letöltöm és kipróbálom majd. Természetesen billentyűzet+egér kombóval.
). Aztán mivel a Cikkemnek még se híre se hamva, lehet hozzácsapom ezt is. (Ha sokáig halogatják a megjelentetését, lesz vagy 10-12 oldal a végére
)