- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siedrenn
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék vásárolni egy tabletet. Jobbára olvasni, szövegszerkeszteni, prezentációkat készíteni és interneten böngészni kellene.
Mindenképpen Windows tabletet akarok, billentyűzetes dokkolóval. Az igazán jó választás, ami nagyon tetszene (Surface Pro 3), az nagyon drága, de ekkora összeget semmiképpen nem akarok elkölteni egy tabletre.
Sokat nézelődve három eszköz maradt a kosárban.
- Asus Transformer Book T100 - úgy gondolom, sok magyarázatot nem igényel, elfogadható ár, Windows, 10 col, dokkoló.
- Asus Transformer Book T200 - mivel inkább a 10 colnál nagyobb tabletek felé húzna a szívem, és ezt az egy olyat találtam, ami Windows, dokkoló és megfelelő ár.
- Acer Aspire Switch 10 - külsőre talán ez néz ki a legjobban, több variációs lehetőséget nyúlt, és ott van benne egy 500 Gb HDD, ami nem elhanyagolható.Ehhez szeretném kérni a segítségeteket, melyik lenne jobb választás, vagy van esetleg olyan, ami felett elsiklottam, és ilyen árkategóriában jobb választás lenne, mint ezek?
-
xxSanchez
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Windows-os tabot, de sajnos egyáltalán nem tudom, hogy milyet válasszak. A keret maximum 90k lenne, ennél egyáltalán nem szeretnék többet adni érte. Eddig ezeket néztem:
LENOVO MIIX 2 10,1"
Lenovo MIIX 2 8
Toshiba Encore WT8-A-102
ASUS VivoTab Note 8Nem nagyon tudom eldönteni, hogy megéri-e a 20k felárat a plusz kettő col, de aztán meg lehet sajnálkoznék, hogy miért nem adtam ki érte. A Toshiba mellett pedig leginkább az SSD szól, az eMMC-vel szemben.
Előre is köszi a segítséget!
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ez mikor lett ilyen olcsó? Egy hónapja még 120k körül volt billentyűzetes dokkolóval.
szerk: ez nagyon jó, a 2 GB RAM-os, nem bővíthető tablet leírásában szerepel az alábbi szöveg: "A megfelelő mennyiségű memória alapvetően befolyásolja az operációs rendszer és a felhasználói programok sebességét. Általános otthoni vagy irodaifelhasználásra 2-4 GB memória javasolt. Tervezőprogramok, adatbázisok vagy játékok futtatásához 4 GB vagy több memória ajánlott."
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
cinkoxid #1186 üzenetére
A három közül az egyik telenoroshoz nem volt Win7 driver csak XP, azért kellett sok éve cserélni. Amúgy mindegyikhez prepaid (Domino, illetve valami Praktikum) SIM volt, de mióta (2 éve) van okostelóm előfizuval, azóta egyiket sem használtam, rég lejárt a kártyáik érvényessége is) Amúgy gondolkodom a T-s újra beüzemelésével a tablethez, nekik van elfogadható árú, sávos díjazású pre-paid netcvcsomagjuk. Amelyik hónapban nem használod, abban nem is vonnak díjat. Csak néha kellene, céges kiküldetések unalmas estéire. A számlás telefonomat meg amúgyis kártyásra tervezem cserélni november végén, amikor lejár a hűségem (szinte nulla a használat, mindent a cégesen intézek, de azon meg nincs mobilnet...
)
-
cinkoxid
senior tag
"Cons:
The tablet does not handle well the battery, and using it can be turned off without notice, this is solvable using the powercfg in tool, indicating the power plan that does not turn off with zero or low battery, but it's a clumsy solution, hopefully one update from VOYO. The duration is 4 and a half hours, with normal use, not games.
"
Akkor ezek szerint nem csak nálam csinálta ezt. Egyébként ez az egyetlen negatívuma, hogy az akksi szint néha ugrál.
[ Módosította: mukibuci ]
-
tjb007
nagyúr
Voyo A1 Mini teszt (Google Translate használata ajánlott)
-
v-paci
aktív tag
Samsung Ativ 700t-vel valakinek tapasztalat? Lenne lehetőségem viszonylag jó áron hozzájutni egyhez, viszont olvasva az itteni tesztet is nem vagyok teljesen meggyőzödve róla, hogy jó választás. Illetve a csomagolásból nekem nem jött le, de elképzelhető, hogy nincs hozzá alapból office
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
mr.storm #1173 üzenetére
Az könnyen lehet. Ha rajta van a recovery, akkor BIOS és újratelepítés. Gyanítom, hogy máshogy nem fogsz tőle megszabadulni. Vagy szerviz.
Kikapcsolod, majd a Volume UP nyomva tartása mellett Power ON, és belépsz a BIOS-ba. Ott van egy Recovery menüpont, bár még nem próbáltam ki.
-
mr.storm
csendes tag
Sziasztok, egyik napról a másikra nem tudok belépni a Lenovo miix 2 8as tabletem, azt írja ki kék háttérbe h a bitlocker megakadályozza a meghajtó zarolasanak feloldását, folytatashoz nyomjak entert vagy Windows gombot. Valaki tudja mi lehet ez? Win gombra nem reagál enter meg ugye nincs...
-
Vindex
tag
Van arra mód, hogy nem kapcsoljon ki a zenelejátszás, ha a tabi kijelzője elalszik.
-
zolikaDB
veterán
Urak, alin mitől ennyi a Voyo A1 mini? US $67.90 - 86.10
-
cinkoxid
senior tag
válasz
zolikaDB #1164 üzenetére
Én 155-ért vettem aliexperesszen, még mindig annyi. Ugyanazokat a programokat tehet rá, mint egy rendes pc esetében. Lassulni nem fog, mert ha el is fogyna a ram, akkor a page file-t használja, ami ugye megfelelően gyors ahhoz, hogy ne akadozzon. Ráadásul 4 szálon működik az alkalmazások kezelése, ezért szépen el lehet osztani a terhelést. Pl egy egy full hd video nézése esetén csupán pár % a cpu terheltsége.
Általában alapból van recovery partíció rajta, tehát vissza tudod álltani a windowst alapra, illetve usb-n keresztül tudsz windows telepíteni, mint egy rendes pc esetén is. Viszont nem nagyon kell ezeket újratelepítgetni (szerencsére). Egy 32 gigás micro sd ajánlott hozzá az adatok tárolására, bár nálam így is van 13 gb szabad hely (miután jól belaktam).
-
zolikaDB
veterán
Udv mindenki!
Sikerult eljutnom egy "mi legyen a Nexus 7 utodja" kerdestol oda, h nekem win tablet kell
Egy kollegat mar interjuvoltam ezzel kapcsolatban, de kerdezek itt is.
Egy viszonylag szinvonalas Android tab utan milyen elmeny?
Illetve latom, h olyan, mint egy asztali win. De: van ra pl facebook, index es tarsai alkalmazas? Vagy hogy megy ez? (Win7-et hasznalok)
Vagy egy 4-8 ablakos Firefox bongeszes alatt mennyire lassul? Mozilla Thunderbird megy rajta vagy van mas modszer a mailfiokok osszefogasara?
Ha mar nagyon belaktam, ezt hogyan lehet "lepucolni"? Vagy ujrarakni? Vagy hogy megy ez?
Tartosabb tapasztalatok vannak mar a Voyo A1 Minivel? Marmint pl anyag? Kopnak, nem, mire lehet szamitani? Honnan erdemes rendelni, ahol van is es meg is erkezik?
Van ertelemes alternativaja, vagy 170$-ert hallgassunk, ez van!?
Koszonom -
Kobe
veterán
Megjott a tok amit rendeltem a tabhoz, de sajna ez most nem jott ossze, szar hozza es a kamerakivagasok sem jok...nem szeretnek meg 1x 3 hetet varni masikra igy lehet keresnek valami normalisabb 8" tokot idehaza
Talalt mar vhol valaki voyo a1 hez megfelelot ? Bill nelkuli, kicsit elegansabb sotet, egyszeru kinezetut, amiben pl nem ezek a tepozaradan allitgathato, vagy kitagulos gumizar van, hanem passzol a tabhoz rendesen es magneses pl. Ertelmes aron mondjuk....ha a westend aluljaros nemidenbarnult sufnigsm es shopok kinalata van csak, ami ugyanaz mint china ebay csak 5-10* annyiert, akkor megis inkabb neten lonem
-
Kobe
veterán
zenelejatszobol tudtok vmi metro alaput ajanlani amiben van equalizer pl? winamp fizetos, mediamonkeyban nincs, gondoltamfeldobok egy foobart vmi bazinagy skinnel de sajna nem az igazi
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
r3dsnake #1159 üzenetére
A Brazost minden megakasztja
, de ha nem csak válogatsz a RAW-ok között (nálam ez a Sony PlayMemories Home programmal történik, ez akadásmentesen fut a tableten), hanem tényleg lekonvertálgatod a képeket TIFF-be (az előzőekben már említett Image Data Converterrel), azt a Brazos (gondolom a sok RAM miatt) valamivel gyorsabban csinálja. Más programmal nem próbáltam, a Sony gyári vackaival elég szépen lehet dolgozni, és nem is erőforrás-igényesek különösebben. Esténként selejtezni a napi fotótermést szerintem tökéletes, minden másra meg ott a
MasterCardotthoni bivaly asztali gép... -
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nincs PS-em, a kis Sony NEX-3NL MILC-emhez kapott Image Data Converter Ver.4 program van telepítve erre is, meg a kis Lenovo e125 (AMD E-450) laposra is. A "netbook" hamarabb végez a konverzióval, pedig fele ilyen erős sincs a CPU-ja (viszont abban 8 GB RAM, és 64 GB SSD ketyeg Win7 alatt). Az én RAW-jaim viszont csak 16 MB-osak.
A "netbook" az átlagosnál is hitványabb TN+film kijelzője miatt tökéletesen alkalmatlan fotós célokra, a tablet viszont teljesen színhelyes, nyugodtan lehet a látott kép alapján korrekciókat végezni a képeken. A netbookon egy konverzió mintegy 7-8 másodpercig, a tableten 10 másodpercig tart.
-
hito
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #1154 üzenetére
Ez elég logikusan hangzik sajnos. Nem tudnád megnézni ha küldök egy dng fájlt? Nálad fenn van a PS? Mert ha tényleg a ram a szűk keresztmetszet, akkor hiába is váltanék Z2760-ról Z3740-re, hiszen mindkettőben 2GB ram van. Igaz a BT jobb a memóriakezelése és DDR3 a ram.
-
hito
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #1151 üzenetére
Csak megerősíteni tudom, amit tjb007 írt
Valakinek esetleg Photoshop van fenn a Bay Trail-os gépén? Kíváncsi lennék, hogy egy 40-50MB-os raw képet milyen sebességgel dolgoz fel (küldök át alapanyagot). Ha lassú, akkor inkább Core i5-ös, vagy Core i3-as tabletet vennék. Köszi előre is!
-
Bogyó bá'
nagyúr
Így igaz, csak onnan tudom, mert pár hete, mikor tabletet kerestem, akkor a Wacom-os 64 GB-os Asus-t szerettem volna megvenni (arra lett volna igazán szükségem), de legolcsóbb helyen is 100k-ba fájt (annyi pénzem nem volt rá), és akkor felhívogattam a boltokat, utána érdeklődtem sok helyen.
Ezért maradt végül is a Lenovo Miix 2, de azzal meg pórul jártam: 80k volt tokkal (passzív stylussal) 2 és fél hete mikor rendeltem, egy héttel később 70k, most meg 63-ra jön ki kuponkóddal.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #1149 üzenetére
Ezt hívják úgy, hogy a vásárló átverése. Az ASUS VivoTab Note 8-bó (M80TA) nem létezik olyan változat, ami mellé ne járna toll. A toll és Wacom digitizer nélküli verziót csak simán VivoTab 8-nak (M81C) hívják, de az másban is különbözik tőle és máshogy is néz ki.
Az meg megint egy érdekes dolog, hogy drágább verziónál 12 hónapot írnak a garanciánál holott az ASUS-nál két év a gyártói garancia.
Az ilyen üzleteket/boltokat érdemes jó messzire elkerülni. -
-
Enzo_86
tag
válasz
Signum04 #1144 üzenetére
Van hozzá toll is! Én csütörtökön vettem így. A gyári tokba bele van építve ez a toll,de ez csak egy passzív toll,van egy gumi a végén és annyi. Amúgy sztem jól használható
A tokkal nekem elején volt egy kis problémám,mert az alsó mágnes nem tapadt oda,de mára már jól illeszkedik (val átpolarizáldott).
A lényeg,hogy ennyiért 63k sztem iszonyat megéri... Én nekem nagyon tetszik! -
Signum04
tag
válasz
Bogyó bá' #1130 üzenetére
a Miix2-höz 63 ért jár toll is? ez hová van leírva? az edigital honlapon csak tok van írva, de toll nincs.
A tok milyen minőségű?Ha azt nézem hogy jelenleg 20K különbség van a két gép között, plusz a toknak az ára, akkor elgondolkodtató, hogy megér e annyit a számomra is szimpatikusabb Asus, vagy sem
-
r3dsnake
nagyúr
Nézegetem ezt az Asus vivotab note 8-at. Vajon megoldható valahogy, hogy a pressure sensitive wacom felületet kvázi rajztáblának használjam az asztali géphez? (Lehetőleg vezeték nélkül.) A cél az lenne, hogy maga a tábla úgy is tudjon működni, mintha egy Wacom Bamboo-t vagy Intuos-t csatlakoztatnék az asztalimhoz, és tudnék rajta PS retusálni.
Köszi!
-
TedThomas
aktív tag
Van valahol részletes statisztika az akkumulátorról, mint mondjuk androidon?
Mennyit ment töltés nélkül, képernyő bekapcsolva... -
email6
tag
Aki 8"-os táblagépet használ, annak tudom ajánlani a TouchMousePointer nevű programot, nem helyettesíti az egeret, de így már el lehet navigálni a kurzorral a kis kijelzőn is. http://www.lovesummertrue.com/touchmousepointer/en-us/
-
pengwin
addikt
A Surface Pro sokkal erősebb (kétszer annyi RAM, sokkal erősebb proci), de sokkal többet is fogyaszt, inkább notebook, mint tablet.
Ha főleg tabletként akarod használni, akkor egy Asus T100 vagy egy Acer Aspire Switch 10 sokkal jobb döntés.
De ha notebookot akarsz vele kiváltani, akkor lehet jobban jársz a Surface-szel. -
And06
aktív tag
Szevasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy Surface Pro 128Gb, I5, 4Gb rammal hogyan viszonyul mondjuk egy Asus T100hoz. Minimálisan drágábban tudnék hozzájutni ehhez a surfacehez újan, mint egy új T100. Melyik éri meg jobban? Mi a reális ára egyáltalán ennek a régi surfacenek?
Munkára lenne használva, egy kis multimédiával kiegészitve(főleg filmnézés), játék biztosan nem lesz rajta. (mondjuk 80:20 a munka javára.) Vagy ha esetleg van másik ajánlott elérhető árú 10colos tablet billentyüzettel, az is jó.Köszi! Ja, és gyorsan kéne a válasz, mert holnapig kell dönteni a Surfaceről!
-
Signum04
tag
Sziasztok,
ASUS VivoTab Note 8 - 64 Gb - 8"
vagy
Lenovo IdeaTab Miix2 - 8"
Melyik a jobb gép a kettő közül?
Mivel tudásban nagyságrendileg ugyanazt hozza, inkább minőség, kijelző, üzemidő érdekelne.
Az Asushoz van toll azt tudom.Köszi szépen
-
Bogyó bá'
nagyúr
Tudom hogy ez nem a reklám helyem de hátha valakit érdekel: a 64GB-os Miix 2 - 8" most még 10 ezerrel olcsóbb, stylussal és tokkal együl: a kiírt árból még lejön a 10% kuponkedvezmény, így már 63k -ért fogható!
Jelenleg egyszerűen nincs jobb ajánlat a piacos, még a Kínából beszerezhető vackok sem!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Enzo_86 #1126 üzenetére
Az Office kód látom meglett, a toknak nekem mindkét mágnese rosszul volt beragasztva. Mivel a visszapostázás költsége összemérhető lett volna a tok értékével, így szép óvatosan szétfeszegettem, és megfordítottam a mágneseket. Vissza ragasztottam őket, rá a vászoncsíkot és teljesen OK lett. Némi kézügyesség szükségeltetik hozzá, és kétkomponensű ragasztót használj, ne pillanatragasztót. A kicsi mágnesek legyenek belül, a nagyok meg kívül, de erre pillanatok alatt magadtól is rájössz, ha a készülékhez illeszted őket.
Gondolom az Edigital bevásárolt egy rakás selejt tokot fillérekért, és ezért tudja ajándékba adni, a másutt látható 7100,- forint helyett.
-
zoltan6
addikt
válasz
Enzo_86 #1126 üzenetére
az a matrica az office kód,ott van a matrica felett hogy office 2013 home and student,arra figyelj hogy előszőr mindenképpen állítsd magyarra a tabletet a vezérlőpult/language menüben,és csak utána aktiváld az office-t,mert különben angol lesz,és utólag nem lehet átállítani.
itt van egyébként a miix2 saját topikja. -
Enzo_86
tag
Sziasztok!
Ma sikeresen beléptünk kedvesemmel a miix2 8"-ok táborába
Lenne is kérdésem (elsősorban bogyohoz), hogy az Office kódot azt hol lehet megtalálni? Mert én csak a Windows matricáját látom itt a dobozban...
Illetve azt nem tudjátok,h az ajándék tokot cserélik ha az alsó részén rossz a polaritása? Mert sajnos a miénknél ez a gond... :/ -
hito
nagyúr
Köszi!
Fujitsu Stylistic Q584-et nézegetem most. Van fenn egy ebayen egész korrekt kezdőárban (116eFt, 3nap van még és nincs rajta licit). Z3770, por és vízálló, 2560x1600-as IPS panel, HSDPA, GPS, ujjlenyomatolvasó, Wacom stylus, Smart card, tpm, mindenféle kimenet. Igazi Japán csodagép, csak az akksival szétcseszték az egészet. 5 és fél óra wifivel
Egyébként teljesen egyedülálló a maga nemében. Meg is kérik az árát cserébe. 300-500eFt általában
-
hito
nagyúr
Nem tudja valaki, hogy az Asus Transformer Book T100 működik aktív stylus-szal? Esetleg az utód?
-
Trooper1987
újonc
Üdv
Akinek van működő módszere 8.1-es store-os appok unlock-olására, az legyen szíves írjon nekem privátot.
Köszönöm előre is.
-
nexus6
aktív tag
van esetleg valakinek thinkpad 8 készüléke? pár helyen látok most jó áron ilyen készüléket (tudom full hd, kicsik az ikonok), érdekelne van valakinek kedvező tapasztalata...
-
TedThomas
aktív tag
-
email6
tag
Meg lehet oldani a metro felületen pl. egy pendrive fotóinak a böngészését, a képek importálása nélkül? Az asztali fájlkezelővel tudom, hogy működik, de nincs erre lehetőség valahogyan a metro alatt?
-
hito
nagyúr
Kérdem én (költői stílusban): ezek mi a francot gondolnak magukról, hogy EU-ban még a sötét középkorban minek ide a 3G/LTE?
Sugárban hányok már ettől az USA only dolgoktól. És itt "csupán" annyiról van szó, hogy EU-ban ebből a verzióból (BT Venue 11 Pro) egész egyszerűen nincs mobilnetes verzió, mert 3G-s nincs, LTE meg csak a vadnyugatra dukál.
-
hito
nagyúr
válasz
zoltan6 #1111 üzenetére
Á, ha lehet elkerülném a Core i procisat. Nem hiányzik az aktív hűtés, sem a vaskosabb kasztni
Bár azért nagyon furcsállanám ha nem lenne, ugyanis a kistesóból (Venue 8 Pro) van 3G-s verzió.
tjb007: ez azt jelenti, hogy csak az USA-ban kapni? Dell honlapja az LTE modemesre kizárólag USA lokalizációt ír.
-
hito
nagyúr
Szerintetek a Bay Trail-os Dell Venue Pro 11-ből lehet kapni 3G-s változatot? Nem nagyon találok, de a sim-kártya hely meg itt van az akksitakaró fednap alatt.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #1108 üzenetére
Eléggáz, hogy a leírásban viszont említik. Ráadásul ez a tok nagyon csúnya, azzal az ívvel oldalt. Elcseszett iPad smart cover koppintásnak tűnik.
Asszem még mindig várnom kell jódarabig, hogy értelmes táblát találjak elfogadható áron. Bár ahogy nézem visszafele halad minden gyártó (1gb ram, 1024x600), úgyhogy kár várnom a csodára.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
r3dsnake #1107 üzenetére
Nem, az ajándék tok az csak egy fedél, ami 2 db mágnessel csatlakozik a tablet bal oldalához, ebben a csatlakozó idomban van elhelyezve a passzív kapacitív toll. A fedélből primitív állványféleség is hajtogatható. Tehát nincs benne billentyűzet, nincs benne akku vagy elem sem...
Olyan 7000,- forintot ér külön vásárolva... Ezt fogom alkalomadtán lecserélni egy BT-s billentyűzetes tokra, mert néha nagyon hiányzik a klaviatúra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged