- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plero
aktív tag
-
Teasüti
nagyúr
válasz
kraftxld #5740 üzenetére
Másik xp gép nincsen. Egy IDE vinyóra ugyanabban a gépben már fel van telepítve a 2003, de nem ismeri fel a kártyát. Nyugdíjazni szeretném a pici ide-t, mert túl hangos, nem maradhat.
Linuxot nem szívesen raknék fel, még ha boldogulnék is vele, nem tudnám ugyanazt a környezetet összerakni (utorrent, cfos, távoli asztal, ésatöbbi).
szerk: érdemes lenne xp-t telepítenem, az hátha felismeri már installkor?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
kraftxld #5738 üzenetére
Ezen már túl vagyok.
Sőt, egy fél éve már magam flash-elgettem a kártyán a raid és base bios-okat, csak most készült el a gép, hogy végre lehetne használni is. Erre megint a f.sz rossz végére kerültem. (vhogy soha semmi sem egyszerű, ha barkácsolásról van szó)
szerk: innen szedtem drivert, erre a csomagban meg 3112 van.
-
ro_bert17
őstag
válasz
kraftxld #5728 üzenetére
Egy xp-t szeretnék frissíteni, az meg ugye magyar. Ideiglenesen, abszolút de tingli-tangli feladatok miatt kellene csak a server 2003, mert az xp már nem mindenre alkalmas, arra meg bőven megteszi a magyar is majd. Nlite-al ugrottam neki a dolognak, csak elakadtam.
A magyar lemez lesz a következő próba. Köszi
-
progamer
csendes tag
válasz
kraftxld #5713 üzenetére
Én csak arra szeretnék választ kapni, hogy megvalósítható -e az, hogy egy hálózaton belül 2 különböző dhcp tartományt használjak. Szval például van 2 szervezeti egységem, "A" és "B". Az "A" egységben van mondjuk 200 számítógép, ezeket például a 192.168.1.2 - 192.168.1.254 tartománnyal szeretném lefedni. A "B" egységben is van mondjuk 200 számítógép, ezeket az 192.168.2.2 - 192.168.2.254 tartományból szeretném megcímezni.
-
progamer
csendes tag
válasz
kraftxld #5710 üzenetére
Igazából az összes gép egy közös hálózaton van, szerintem különböző hálózati tartományokkal tudnám elkülöníteni a gépeket egymástól. Amikor telepítettem az active directoryt, létrehoztam egy hálózati tartományt, amikor oda bejelentkezek egy kliens géppel, kapja is az ip-t a megadott tartományból. De ugye nekem több tartományra lenne szükségem. Az járható út, hogy akkor létrehozok több tartományt és tartományonként definiálom az ip hatóköröket? Az a baj, már próbáltam felvenni új tartományt a meglévő mellé, de biztos valamit rosszul csináltam, mert amikor a kliens gépen jelentkeznék be, csak a korábban létrehozott tartományt látom...
-
Fémzenedémon
csendes tag
válasz
kraftxld #5689 üzenetére
NAT tal is próbálkoztam, megadtam a public interface-t, a private interfacet, a dhcpt viszint nem igazán értettem, mert ugye van a routing and... szolgáltatásban is , meg van simán dhcp is. elveszek a beállításokban.
A routerrel az a baj, hogy fix, netpublikus ipt igényel egy biztonságtechnikai progi.
Nem, nem megy jól, mindent nekem kell összebarkácsolni, ez is ilyen :S
Nem vagyok szakképzett rendszergazda, csak tapasztalt user.
Kicsit már nehézkes lenne az oprendszerváltás, tekintve a 2tb adatot, kiosztott jogosultságokat, és rengeteg beállítást a biztonsági szoftverben.
Kerestem ISA servert, azt olvastam azzal könnyedén megoldható a probléma de 64bitre nem volt egy sem a neten. -
akaido
addikt
válasz
kraftxld #5652 üzenetére
Előrelépés az SBS 2003 + Exchange ügyben, mert referálásom után egy wifi router került beépítésre.[Huawei D100, amihez USB stick is van] Remélem így már sikerál az átállás Invitelről Vodafone-ra, ha nem jajongok. Köszönöm szépen ezt a kiépítésre vonatkozó tanácsot is!
További igényként SMS továbbítás felmerült. -
kraftxld
félisten
válasz
kraftxld #5638 üzenetére
Na, sikerült ezt megoldani, nem kevés anyázással.
Végül a megoldás:
setup /admin-al elindítottam a telepítőt a szerveren, testreszabtam, csinált egy trasform csomagot, majd group policy-vel, egy computer startup scriptben indítottam a setup.exe-t, /adminfile és a transform csomag-al. Így feldobta szépen, a WSUS meg utána szétteríti az SP2-t, meg a többi hülyeséget hozzá. -
Techker
csendes tag
válasz
kraftxld #5626 üzenetére
A gépeket kiléptettem a tartományból munkacsoportba, AD-ból töröltem a gépeket.
A gépeken töröltem a helyi tárolt profilokat, sysprep után a munkacsoprtból áthelyeztem a tartományba.
Bejelentkeztem az adott userként, le is töltötte a központi profilt, de kilépéskor már nem menti a módosításokat. Következő bejelentkezéskor a local profilt veszi fel. -
Techker
csendes tag
válasz
kraftxld #5622 üzenetére
Segíteni vagy mulatni gyűltünk össze
Átnéztem a javasolt linket. Végigcsináltam, de nem látom, hol akad el.
Winlogon.log:
SERVICE konfigurálása.
Hiba 1332: A fióknevek és a biztonsági azonosítók között nem jött létre egymáshoz rendelés.
SERVICE nem található.
S-1-5-32-544 konfigurálása.
NETWORK SERVICE konfigurálása.
Hiba 1332: A fióknevek és a biztonsági azonosítók között nem jött létre egymáshoz rendelés.
NETWORK SERVICE nem található.
S-1-5-21-3790044852-2645984593-2776828385-512 konfigurálása.
LOCAL SERVICE konfigurálása.
LOCAL SERVICE nem található.
S-1-5-19 konfigurálása.
S-1-5-21-725345543-492894223-682003330-1007 konfigurálása.A felhasználói engedélyek konfigurálása során hiba történt.
Részlet atmpgptfl.inf-ből:
[Privilege Rights]
SeSystemtimePrivilege = SERVICE,*S-1-5-32-544,NETWORK SERVICE,*S-1-5-21-3790044852-2645984593-2776828385-512,LOCAL SERVICE,*S-1-5-19,AdministratorsEzt meg tudja valaki fejteni, hogy MI NEM TALÁLHATÓ!
-
old gray
addikt
válasz
kraftxld #5601 üzenetére
Olyan nincs, egy HP ProLiant ML150 G2 Server Support CD van, de arról nem lehet bootolni. Van rajta egy -az adott SCSI vezérlőhöz való- driver, el is fogadja és tovább tudok lépni BSOD nélkül, viszont "A telepítő nem talált a számítógépben telepített merevelemezes meghajtót" üzenet fogad és kész.
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #5541 üzenetére
Keves a penz Kraft, ahogy olvasom mar az elso gep beszerzese is necces. Azert megy a sima non ecc rammal, mert nincs penz.
A NAS-t kivallthatod egy sima pc-vel aminek van gigabites halokartyaja, tud sata2-es vinyot legalabb raid 1-ben kezelni, ha nem latna a raidet valamiert, akkor a free progi azt is megcsinalja neked:
openfiler:
[link]Ebbol a szettbol csinalhatsz akar tobbet is.
Hogy elesben mennyire valik be arra garanciat nem tudok adni, mivel linux alapu stanbilitassal szerintem nem lesz gond.
En csinaltam magamnak, tok egyszeruen felment,par kattintas es mar megy is az iSCSI. vmware megy egybol eszre is vette, es mar volt is uj store,probalgatni, mozgatni a szervert jo volt. -
t19joc10
csendes tag
válasz
kraftxld #5516 üzenetére
Köszönöm! A link amit adtál jó, szépen leirja a dolgokat, a problémám az lenne, hogy amit ír az oldalon recovery consol-t hozzam be F8 al win induláskor. Ott az alap win Xp s F8 as menü jön elő. Csökkentett módok, legutolsó helyes, normál mód.... ezt a recovery consolt nem tudom hogy kellene behozni,(rendszervisszaállítás lenne ?)csökkentett módokat ha indítok ujrainditja a gépet, egy kis idő elteltével, még csak a bejelentkezés ablakot se adja be.
Tehát nem tudom elkezdeni sem az ott leirtakat, van valami tipped?
-
Yahoo
tag
válasz
kraftxld #5511 üzenetére
Hát simán csak jobbklikk az OU-ra, tulajdonságok, és ott a házirendek!
Viszont az úristennek nem akar sikerülni, pedig a tartományhoz csatolom az új házirendet, prioritást próbáltam előrevenni, most megpróbálom törölni az eredeti default policy-t, de már tanácstalan vagyok, hogy miért nem akar működni!
-
Boolash
aktív tag
válasz
kraftxld #5475 üzenetére
Felvettem a tartományt. Ha így pingelem a szerverről a klienst, akkor úgy adja vissza, hogy kliensgep.szervertartomány. Pingelni viszont a teljes tartományt sehogysem tudom. Illetve az FRS valahonnan tudja, hogy a helyes tartomány, ahol a kliensgép van, és azt keresi, csak nem találja...
Hogy vegyem fel a szerveren a kliens tartományt, hogy megtalálja?
Új cimkeresési zóna? Így próbáltam de nem működött... Mire figyeljek?
Vagy esetleg a kliensen (Ws2003 DC) is be kell valamit állítani a DNS-ben?Köszi
-
suller
csendes tag
válasz
kraftxld #5460 üzenetére
Sziasztok GURUK!
A segítségeteket szeretném kérni, sokat gugliztam, de nem találtam megoldást a problémámra.
Adott egy Win 2003 SBS szerver, fájl és exchange szerverként használjuk. A netet is 'rajta keresztül' kapja a cég. Természetesen egyben tartományvezérlő is.
Hetek óta írgalmatlan lassú a net. Mire rájöttem mi okozza. Az exchange-be, a 'SERVER -> PROTOCOLS -> SMTP -> Default SMTP virtual server'. Ha ezt lestoppolom, a net teljesen rendben megy (természetesen ekkor nem tudunk levelet küldeni), amint visszaindítom a net újra halott. Kiszolgáló jelentésnél a szerver net használata napi 24 óra...
Tehát valaki/valami használja az SMTP-ket, vagy spam-eket továbbít rajta.Symantec vírusírtónk vírust nem talál, GFI spam szűrőnk van, elvileg rendben működik.
Mxtoolbox.com-on átnéztem a portokat, nem vagyunk openrelay-ek, fekete listára sem kerülünk.Szerintetek mi lehet a megoldás?
-
gardener
senior tag
-
-
gardener
senior tag
válasz
kraftxld #5450 üzenetére
Haezekből a cuccokból összeraknék egy servert.
Ezen elfutna a Hyper-V szerver vagy direktben Windows Server 2008 R2+exchange?
Csak mert Asus oldalán
nem támogatott a Win server 2008. Csak a Win Server Windows Server 2003 Enterprise Edition, EM64-ig. -
gardener
senior tag
válasz
kraftxld #5447 üzenetére
Ahm. Megpróba majd. Jelenleg scsi.-n van a rendszer. Ha satára menne az új azon se bukna el?
64bites valami dual xeon-ba gondolkodok(valami olcsóbb), 4giga rammal.
Nah ezt nem vágom: "én már virtuális gépre migrálnám, arra meg vannak megfelelő progik."
Gondolom nem arra gondolsz, hogy pl. microsoft virtual pc alatt futna a rendszer?
Nem akarlak terhelni, de nekem ez újdonságként hat.
Pár mondtaban leírnád?
Win 2003server alatt futna egy virtualpc-s win2003+exchange?
Tényleg nem vágom -
gardener
senior tag
válasz
kraftxld #5445 üzenetére
Ez igaz!
Viszont:
Most megpróbálom kiszűrni, hogy hardware vagy software hiba:
egy 3-4 héttel ezelőtti acronis mentést visszaállítok.
Akkor még stabil volt. Ha azzal a rendszerrel se indul,akkor hardver csere lesz.De megfogja enni ez a mentés egy teljesen új hardverconfig-ot(proc-chipset,alaplap,mem,stb?
vagy nem úszom meg újra rendszerinstallal?
-
Macibook
tag
válasz
kraftxld #5390 üzenetére
Nem tudom ogy irjam le reszletesebben. Felraktam a 2003 R2-t, beallitottam a domaint es az exchanget, most meg 1 vpn kellene es tok popec lenne a dolog. Ramegyek hogy adjak uj rolet vegigvezet egy varazslo. A vegen kiirja hogy configuring changes es mire befejezi eldobja a net elerest es semmit nem tudok kezdeni. Onnan ha letorlom a vpn szerepkort tokeletesen visszaall az eredeti allapot.
-
Speederer
senior tag
válasz
kraftxld #5372 üzenetére
Nemtom van-e magyar, nekem is angol. (szerver az magyar)
Így csináltam amúgy:
Firewall policy jobb gomb / Új / Access rule / megadtam neki vmi nevet / Allow / hozzáadtam az FTP protokollt (az ftp szervert azt nem) / Source-nak megadtam az Internal-t és a Local Host-ot / Destination-nek az External-t / engedélyeztem az összes júzerre, aztán készAz ISA-s szerverről viszont minden rendesen működik. Tudok pingelni domain-t is, és az ftp is megy ugyanígy.
-
Speederer
senior tag
válasz
kraftxld #5368 üzenetére
Rendben, köszi.
Viszont máris akadt 1 újabb problémám:
Az ftp továbbra sem megy domain névvel. Totalcmd azt mondja, hogy nem találja a kiszolgálót. Ha pedig IE alól próbálom beírni pl az ftp.atw.hu-t akkor ezt kapom:
A(z) 'ftp://ftp.atw.hu/' mappa írásvédett, mert a proxykiszolgáló nem enged teljes hozzáférést.
A fájlok áthelyezéséhez, beillesztéséhez, átnevezéséhez vagy törléséhez más proxyt kell használnia. A proxy megváltoztatásával kapcsolatos további információért keresse meg a rendszergazdát.
Miután ezt leokézom, bejön az isa alap error oldala, pontosabban a forrása.Ezt hogy tudnám orvosolni?
-
canniball
nagyúr
válasz
kraftxld #5331 üzenetére
"Mennyit küzdöttél azzal, hogy..."
Valóban sokat nyavalyogtam nektek hogy áruljátok el a nagy titkot, aztán végül kiderült hogy két checkbox kérdése az egész. 1,5 perc alatt be lehetett volna állítani, csak tudnom kellett volna hogy mit."...mennyi áramot spórolsz vele?"
Sok kicsi sokra megy. (Így is minden hónapban kettőnkre 13-15k a számla, pedig az égőket már energiatakarékosra cseréltük, nem járatjuk feleslegesen a TV-t vagy egyebet, ha új háztartási gépet vettünk alap volt az "A" kategória, a "nagy" PC-met egy kisebbre (kevesebbet fogyasztóra) cseréltem, és mégis.) Meg a tudat, hogy feleslegesen folyik az áram (és a pénz) és amortizálódik a cucc. Lehet hülyének (vagy ha jobban tetszik megszállottnak) nézni, nem te leszel az első, de én akkor is így gondolkozok."...ha kell valami a gépről akkor várni kell 10 percet mire beröffen."
Max. 10 másodperc (készenlét, nem hibernálás!).Egy ideig amúgy működött a dolog, nem tudom mi lelte. Most meg azt csinálja hogy egyszer ad jelet egyszer nem (csak "egerészés" után).
-
-
moonman
titán
válasz
kraftxld #5242 üzenetére
és a fájlok közül el tudsz indítani egyet is, vagy csak lefoglalta a helyet és úgymaradt nemtom, ez már tényleg csak a (két héttel ezelőtti) naplókból derülne ki.
jameghogy a synchronisations alatt a new updates oszlopban látszik, hogy lejöttek a cuccok és succeeded az eredmény?
-
bobsys
veterán
válasz
kraftxld #5229 üzenetére
domains and trusts mmc, de megvan a hiba oka csak eddig karomkodtam es ezert nem volt idom irni
mar megint a Citrix szivatott meg, a regebbi Citrix pluginek nem tamogatjak az alternativ upn suffixeket, egy frissites a 11.2 verziora es mukodik rendesen (komolyan agyf@szt kapok neha, ma is akkora szivas volt emiatt) -
hha_96
csendes tag
válasz
kraftxld #5222 üzenetére
OK, kicsit okosabb lettem, metrics-el lehet játszani.
De én arra keresnék megoldást hogy alkalmazás-szinten ezt lehet-e beállítani.Példa: Van egy FTP kliens. Szeretném ha csak az eth0-t használja. Van egy könyvelőszoftver, az csak eth1-et használja, stb, stb...
Ha lerohad az egyik net, akkor természetesen minden a működőn menjen.Tudom, nagyok az igényeim, de ezt valahogy meg kellene oldanom. A "vegyek mégegy szervert" és egyéb okosságok nem megoldás.
Esetleg valami szoftveres megoldásról hallott valaki, ami tud alkalmazásszintű routolást?
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #5185 üzenetére
Koszi!
Van ket srac, azert rajuk epithetek szerencsere.
Fonokodnek mond meg a titkot, amikor irja az ajanlatot akkor tegye bele a buvos szot "minimum".
Mi minden ajanlatba beletesszuk estimated minimum xx hours, es akkor annyi amennyi max tudunk adni belole kedvezmenytKulonben nem nehez alaloni, foleg ha olyan irja az ajanlatot aki nincs benne napi szinten, de aki meg benne van meg annak is nehez. Aprosagokbol is lehet iszonyat cumi.
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #5178 üzenetére
Sajnos vagy jelenleg talan a hala Isten-nek oszintebb lenne, nem.
Viszont talan van a cegnel olyan, aki parat ledaralt mar, hetfon megkerdezem.
Keddre es csutortokre mar be vagyok irva 2003 STD-> 2008 SBS vagy 2008 STD csere egy ugyfelnel, de semmi reszlet nincs mellette, hogy konkretan mit,mire, milyen role-ok, semmi...
Izgalmas het lesz....
Megneztem a boraszatot, a videot a honlapon, hat bakker nem sufin boraszat.
Azok az aceltratalyok, van cucc rendesen, lekozelebb szippantos kocsival menj -
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #5141 üzenetére
Incrementalt nem merem bevallalni, mert ott minden egyes darabra szukseg van, ha beut a baj, igy meg csak 2 fajl kell, a full meg az aktualis diff. Persze ha napi tobb mentes kell akkor az a gyorsabb es egyszerubb.
Neztem mar regebben is ezt a Tandberg RDX rendszert, nagyon szimpatikus, de eleg huzos arakat lattam hozza. Egy 500gb-os hdd 250 dolcsi, mig egy sima 500gb-os sima kulso Hdd 89 dollar.
Shadow Protect SBS 500 dolcsi korul lattam, macrium reflect meg 39.90.
Macrium Reflect-nek is van backup masolat keszito funkcioja, de nem valami inteligens jelenleg, viszont mentes elott es utan is tudok barmilyen scriptet futtattni vele.
Erre robocopyt hasznalok, megnezi mi van a mentes konyvtarba, es azt szinkronizalja tetszoleges helyre,ha kell torol, ha kell masol ertelem szeruen, mukodik szepen.Jo ugyfelkorotok lehet
irigyellek is erte.
Itt meg sokan meg ezt is "feleslegesnek" kiadasnak tartjak, gondolom nem volt meg adatvesztesuk. -
gaborbol
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest