- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speederer
senior tag
válasz
kraftxld #5372 üzenetére
Nemtom van-e magyar, nekem is angol. (szerver az magyar)
Így csináltam amúgy:
Firewall policy jobb gomb / Új / Access rule / megadtam neki vmi nevet / Allow / hozzáadtam az FTP protokollt (az ftp szervert azt nem) / Source-nak megadtam az Internal-t és a Local Host-ot / Destination-nek az External-t / engedélyeztem az összes júzerre, aztán készAz ISA-s szerverről viszont minden rendesen működik. Tudok pingelni domain-t is, és az ftp is megy ugyanígy.
-
Speederer
senior tag
válasz
kraftxld #5368 üzenetére
Rendben, köszi.
Viszont máris akadt 1 újabb problémám:
Az ftp továbbra sem megy domain névvel. Totalcmd azt mondja, hogy nem találja a kiszolgálót. Ha pedig IE alól próbálom beírni pl az ftp.atw.hu-t akkor ezt kapom:
A(z) 'ftp://ftp.atw.hu/' mappa írásvédett, mert a proxykiszolgáló nem enged teljes hozzáférést.
A fájlok áthelyezéséhez, beillesztéséhez, átnevezéséhez vagy törléséhez más proxyt kell használnia. A proxy megváltoztatásával kapcsolatos további információért keresse meg a rendszergazdát.
Miután ezt leokézom, bejön az isa alap error oldala, pontosabban a forrása.Ezt hogy tudnám orvosolni?
-
Speederer
senior tag
válasz
Hedgehanter #5366 üzenetére
Hm, és tényleg!
Köszi a segítséget!
Beállítottam a 65.1-et a szerveren dns-nek, és hogy a dhcp is azt ossza. Kapásból jó lett mind2n.
Bár a DNS-nél a továbbítóknál az 1.1 maradt benn még tegnapról. Végülis működik, de oda "hivatalosan" mit kellene beírni? -
Speederer
senior tag
Előre leszögezem, hogy kezdő vagyok a témában, kéretik így állni az esetleges segítségadáshoz.
Virtuális gépeken próbálkozom win szerver 2003-al, isa-val és xp-vel, és úgy érzem a dns miatt nem kerek a történet. Tehát van 3 gép, kb ezekkel a beállításokkal:
1.: alap win2k3, rajta az isa 2006. 2db hálókártya az 1ik a belső hálózat felé (local only), a másik pedig a net felé. Előbbinek 192.168.65.2 az ip-je (átjáró nincs, dns 65.1), utóbbinak pedig a router osztja dhcp-n (1.130 a vége)
2.: win2k3 dhcp-vel, dns-el, active dir-el. 1db hálókártyával, aminek 65.1 az ip-je (a 192.168-at nem írom ki a továbbiakban). Átjáró 65.2, dns perpill 1.1 (router ip-je)
3.: win xp 1 hálókarival. Ennek a 2-es gép osztja az ip-t (65.3), az átjárót (65.2), a dns-t (1.130)Szal azt szeretném elérni, hogy az ISA szabályok mellett lehessen netezni az xp-s gépről, meg akkor már a szerverről is. Az 1-es gépről minden megy szépen, miután az ftp és http szabályokat felvettem. A gond ott kezdődik, hogy a netet (weboldalt) a másik 2 gépről csak úgy érem el, ha pl a google ip-jét beírom, akkor bejön az oldal, de a google.hu-ra nem. Ha jól sejtem, akkor proxy-n keresztül kellene, böngészőben megadva az isa szerver nevét és portját (8080). De ezeket beállítva még annyira sem működik a net, szóval ip-vel sem jön be semmi.
Isa-n engedtem mindenfelé a pinget, de az is csak ip-kre működik, ezért gondolom a dns-ben nem oké vmi. Na de mi?!Már minden fentebb említett ip-t próbáltam beállítani (elsősorban a szerveren), de csak nem akarja az igazat.
Végülis mit is kellene beállítani dns-nek? És miért is kell a proxy?Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest