- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peterka31
csendes tag
válasz
Cs1csó #107605 üzenetére
Mindent gyalultam a win7ből, a HDD-n is csak olyan cuccok maradtak amiket másoltam kézzel és telepítve semmi nem volt.
Készültem erre a problémára, mivel már olvastam hogy régebben volt hasonló gondja a win10-nek és amúgy is szereti dolgoztatni a lemezeket, ezért kb rögtön a legelső windows 10 indulás után beraktam hogy 1 perc után altassa, hogy lássam... Akkor még semmi nem is volt telepítve, meg hát ugye ha hdd scannel egyszer leállítom akkor nem is ébreszti semmi.
A win10 telepítése alatt, pont ezen okokból be sem volt dugva, hogy a telepítő nehogy pakoljon rá valamit... Lehet pont ezzel szúrtam el?
Telepítés után dugtam be a hdd-t és idegen lemezként érzékelte elsőre, bármit is jelentsen ez.
-
Dumi86
senior tag
válasz
Cs1csó #107348 üzenetére
A Cloud Free-t hogy tudod felrakni? Nekem maga a telepítése lefut viszont ahogy elér az aktiváló részhez valami olyat ír ki hogy nem ehhez a régióhoz való. Kasperskynél nem lehet feltenni angolt ha magyarországon van az ember? Vagy én nem jól csinálok valamit? [link] Innen próbáltam,mondjuk még kb 1-2 hete.
-
Dumi86
senior tag
válasz
Cs1csó #107311 üzenetére
Szerintem ez így pont hogy korrekt lenne mindenkivel szemben,hogy évi két frissités lesz. Azért jobb ha az egyik kevésbé nagy frissités mert így pl a gyártók is tudják talán követni a 10es fejlődését(ha kisebb ha nagyobbról van szó). Meg ahogy nézem ez a 1909 a 1903 optimalizálása/helyre pofozása/javítása. Ha ez lenne minden évben innentől az lenne az igazán jó. Mondjuk ahány ember annyi gondolat lehet erről,kinek mi tetszik. Az Update-n való frissités se annyira vészes ám,ahol mondjuk nincs kismilló program a gépen,ott kb 1.5-2 óra alatt végez is vele.
-
-
-
CirrMee
addikt
válasz
Cs1csó #107227 üzenetére
Fogalmam sincs, életemben nem láttam ég olyat, hogy valaki ennyire értelmetlen dologgal erőlködjön.
Meg ha működne is a dolog, akkor is kb az értelmetlen baromság kategória lenne, mert amire vázolta a használatát, lófingot nem fog teljesítményt, cserébe többet zabálna teljesen feleslegesen a gép. -
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #107203 üzenetére
Te vsz a Rufus UEFI-NTFS megoldására célzol, annál lehet szükség a Secure Boot kikapcsolására. De alapesetben nem kell kikapcsolni, pláne W10-nél nem, inkább W7-nél lehet rá szükség, amiről nemrég már volt szó. Meg ha nagyobb az install.wim mérete 4 GB-nál, akkor szükség esetén a FAT32 fájlrendszer használatához lehet darabolni install.swm fájlokra, amiről ugyancsak.
-
csixy
addikt
válasz
Cs1csó #107198 üzenetére
MCT-vel már a múltkor leszedtem, de lehet, hogy az még az előző verzió volt és azt in-place upgrade elindítva ugyanaz lett a vége, hogy valamiket hiányolt a finishnél és dolgavégezetlenül kiszállt. A frissítési segédet is próbáltam előtte, de az sem jött be. Most a v2-es jön , ezt még megpróbálom.
-
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #107117 üzenetére
Szerintem a többiek már válaszoltak, bár én bevallom nem is értem mire vonatkozott a kérdés
Az említett image-t nem is ismerem, integrálni magam szoktam, azt meg jelenleg a 18362.1-be kell (abban semmilyen javítás nincs még benne). Ez a verzió meg tudtommal fent sincs ilyen formában techbenchen.
(Egyébként bőven 4 GiB alatti friss install.wim-et lehet így előállítani, igaz, csak az angolt használom.)Itt széljegyzetben megjegyezném hogy a Rufus UEFI NTFS kombó is lehet hogy simán megy Secure Boot mellett: pontosan akkor, ha a firmware tud NTFS-ről bootolni.
Hiszen ilyenkor nincs szükség a nem aláírt EFI NTFS driver-re, és a pendrive kialakítása miatt nem is kell betöltődnie (ha megfelelő boot eszköz van kiválasztva). Bővebben: itt. -
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #107117 üzenetére
Annál az ISO-nál az install.wim mérete nagyobb lehetett valamivel 4 GB-nál, azért volt a Rufus GPT-UEFI módnál a default FAT32 helyett NTFS fájlrendszer beállítva. Ha úgy lett kiírva, akkor pedig szükség lehet a Secure Boot kikapcsolására, ami a hivatalos leírásban is szerepel. De alapesetben, normál módon kiírva általában nem, mivel a W10 telepítőnek szokott lenni digitális aláírása, támogatott az UEFI firmware-ben. Ez inkább a W7-nél szokott gond lenni, több gépen tapasztaltam már, hogy bekapcsolt Secure Boot mellett nem lehetett bootolni a telepítőjét, ellenben W8.1, 10 rendszerekét igen.
-
-
-
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #107111 üzenetére
A Secure Boot a firmware-ben tárolt kulcstárban lévő kulcsokkal veti össze a bootolt EFI bináris digitális aláírását.
Ha nem bootol, akkor az aláírás nem megfelelő.
Ennek jellemzően két oka lehet:
1) Nincs bent az MS kulcsa a kulcstárban. Ez elég ritka, általában az MS kulcsa szerepelni szokott benne (van hogy más is van mellette). Esetleg át kell állítani Setup módba a Secure Boot-ot (ha van erre opció).
2) Nem jó a bootolt EFI binárison az aláírás. Pl. Rufus NTFS módban a pendrivera csinál egy FAT32 partíciót ahonnan bootoláskor betöltődik az NTFS EFI driver (tehát nem KÖZVETLENÜL az MS EFI binárisa töltődik be). Na, az nem lesz aláírva MS kulccsal... -
Dumi86
senior tag
válasz
Cs1csó #107111 üzenetére
Hali. Szerintem a Bios tudásától függ ez leginkább
Valóban tudja és kezeli a Secure Boot-ot vagy csak parasztvakításként van a menűjében. Én még soha nem kapcsoltam ki a Secure Bootot,igazából azt se értem minek kellene azt kapcsolgatni. Ha jól meg van írva a Bios az adott gépnek akkor nem lehet vele gond.
-
VGYke
addikt
válasz
Cs1csó #106989 üzenetére
Na akkor még egyszer ugorjrunk neki a 1903-ról októberi, novemberi (?) frissítésnek.
Szerintem ha terjesztésre kerül a frissítés, ezután a Windows 10 frissítési segéden keresztül, már a frissített Win10.iso fog lejönni. Tévedek? Öreg win10 szakik véleménye mi? -
kidnou
őstag
-
válasz
Cs1csó #106957 üzenetére
Én meg azon gondolkodok, hogy az általatok javasolt módszer miért egyszerűbb (frissítést nézegetni, ha van, akkor menteni a rendszert, probléma esetén visszaállni a régire), mint 10-20 vagy 30 nap halasztást beállítani egyszer, aztán ha gebasz van a frissítéssel, akkor mire települne, már biztosan visszavonja a MS, tehát nem tudja szétcseszni a rendszert, nincs szükség rendszer-visszaállításra. És az egészről szinte tudomást sem kell szerezni, minden a háttérben folyik, anélkül, hogy egy szalmát keresztbe tettünk volna. Ez nekem sokkal egyszerűbbnek tűnik, így szeretném csinálni továbbra is, csak azt nem tudom, hogy megtegyem-e a biztonsági updatet is tartalmazó minőségi frissítés esetén is.
A funkciófrissítés biztosan várhat 30 napot (nagy nehezen kibírom addig a temérdek korszakalkotó új funkció vagy patch nélkül
), de a biztonsági, definíciófrissítés esetén azért más lehet a helyzet.
Summa summárum, definíciófrissítés is okozhat galibát, érdemes-e azt is halasztani, vagy azt inkább ne?
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #106811 üzenetére
Pro-nál szerencsére még ott van a lehetőség nettel együtt is. Tukmálják az elképzeléseiket pl. én ugyan MS fiókkal használom és Chromium Edge miatt jól is jön a szinkronizálás előnyök, Onedrive-ot és Outlookot is használok, szóval oké... de még így is tukmálják alapból ám a többit: például a feladatnézet/idővonal képernyő közepére benyomják ezt a nyaggatást [kép] hát azt érték el vele, kikapcsoltam az egész idővonal feature-t. Még jó azt egyelőre engedik.
Öt év fejlesztés és még mindig úgy érzem a bugok és felemás feature-ök miatt mintha béta terméket tesztelnék. Viszont legalább stabil.
-
válasz
Cs1csó #106817 üzenetére
Ezt most igaziból én sem tudom hogy van. Windowsnál oké, hogy letöltöd a telepítőt és az aktiválás módjától függ, hogy legális-e vagy sem. De ha az office 2019-t nem lehet önmagában letölteni, mármint a telepítőt, akkor itt érdekessé válik a dolog. Oké, vagy egy vásárolt kulcsom, de hogy jutok legálisan a telepítőhöz?
-
-
zolee001
őstag
válasz
Cs1csó #106808 üzenetére
NEm teljesen világos de izlések és pofonok,én más megközelitést favorizálok, pl bejelentkezek egy windowsos pc röl akár egy netcafébol ha van még olyan és én "gépem" elött ülök,kijelentkezéskor egy bit sem marad az idegen gépen
Na ez nem sima MS account hanem egy kicsivel több -
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #106803 üzenetére
Az minek? Hogy jön ide az upgrade?
<UserAccounts>
<LocalAccounts>
<LocalAccount wcm:action="add">
<Password>
<PlainText>false</PlainText>
<Value>UABhAHMAcwB3AG8AcgBkAA==</Value>
</Password>
<DisplayName>anonymous</DisplayName>
<Group>Administrators</Group>
<Name>anonymous</Name>
</LocalAccount>
</LocalAccounts>
</UserAccounts>
-
Frankie50
tag
válasz
Cs1csó #106787 üzenetére
Nálam felajánlotta a múlt héten, egyből rányomtam a hetes késleltetést, hogy elolvassam a tapasztalatokat, de nem írt erről még senki. Most visszakapcsoltam, de csak ez a frissítés van most " 2019-09 kumulatív frissítés a .NET-keretrendszer 3.5 és 4.8 verziójához x64-alapú Windows 10 Version 1903 rendszeren (KB4522738)" Lehet ez után hozza megint? Most újra indítom a gépet, és talán visszatérek
-
-
OldMike
őstag
válasz
Cs1csó #106598 üzenetére
Lehet hogy félreérthető voltam, csak arra lennék kíváncsi, hogy a Win 10 alatt megnézhető-e a boot idő értéke. Voltak már akik szóvá tették a bootolás lassúságát, de csak általánosságban, időadatok nélkül. Nekem az enyém nem tűnik lassabbnak, mint a Win 7 alatt, de nincs viszonyítási alapom.
-
zoltannagy
aktív tag
válasz
Cs1csó #106528 üzenetére
Oké, köszönöm Neked is a segítséget!
Egy utolsó kérdés. Ha nem törlök le róla semmit csak telepítem a Win10-et és a programok is fent maradnak, ha netalán egy vírus lenne a gépen akkor az is megmarad vagy a Win7 rendszerrel az is törlésre kerülne hogy a Win10-et telepítettem?
-
movax
őstag
válasz
Cs1csó #106420 üzenetére
Nyilván a harmadik fél vállalja a garanciát a saját termékére, különben törvénytelenül jár el, viszont valami olyasmi is van, hogy garanciát nem vállaló harmadik fél nem nagyon forgalmazhat az emag közvetítésével, tehát ez is bizonyos fokú garancia arra, hogy a harmadik fél nem fog átbaszni.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
Cs1csó #106401 üzenetére
hat nemtudom, virusirtot nem nagyon latott egy altalam hasznalt gep sem az utobbi 10 evben es nagy bajom nem volt meg, ergo nem vagom mitol kellene felni a sok biztonsagi frissitessel. engem oszinten jobban zavart az alig kikapcsolhato win defender mint hasznalt volna
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #106394 üzenetére
Korábban én is manuálisan frissítettem, de idővel rájöttem, hogy jobb, ha megvárom, amíg a Windows ajánlja fel a frissítést. Nálam az eddigi problémás frissítések egyike sem okozott problémát, de jobbnak látom, ha mostantól inkább megvárom, amíg a rendszer ajnálja a dolgot.
-
zonusz
aktív tag
válasz
Cs1csó #106370 üzenetére
A táp új 750-es Seasonic, a bekapcsológomb érintős, ezer éve működik Cooler Master házban, a rendszert két napja sikerült felvarázsolnom. Azért nem gondoltam kontakt hibára, mert minden alkalommal ugyanazt csinálja, nincs kivétel, ha kontakt lenne úgy gondolom hol igen, hol nem.
-
rgeorge
addikt
válasz
Cs1csó #106338 üzenetére
Köszönöm. Először csak egy általános üzenetet mutat, miszerint nekem 1809 van, de már itt a 1903, frissítsek. A Frissítés most gombra egy rövid ellenőrzés után közli, hogy a gép kompatibilis és indítsam a frissítést.
Ezt már nyilván korábban is megtettem, de ebből ugye nem derül ki, miért nem történik meg a frissítés a Windows Update-n keresztül. -
Ateszpapa
addikt
válasz
Cs1csó #106268 üzenetére
Igen, már új fiókot is létrehoztam, de ott is ezt csinálja.
Felvillan a gépház, szinte semmit nem tudok csinálni.
Leállítani, újraindítani is csak úgy tudom, ha a start menüre jobb klikkel kattintok.Win10 legfrissebb van rajta, ESET vírusirtót évek óta használom.
Lefuttattam egy víruskeresést nem talált semmit.Egyszerűen nem értem mi lehet, tegnap jelentkezett ez a probléma.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #106242 üzenetére
Tetszik a szögletes dizájn? Jó, mert a Microsoft készül visszatérni a kerekített sarkokra.
Chromium Edge fülei már, az új Office ikonok már, a bing.com-on is látszik már kerekítés mindenhol.
-
CirrMee
addikt
válasz
Cs1csó #106242 üzenetére
Nekem tetszik ez a szögletes dizájn, az "aero" dizájn nem tetszett, erőforrás igényesnek éreztem anno.
A Vista első felbukkanása (nem kiadása!) környékén voltak olyan új gépek, aminél ezt problémásnak lehetett érezni. Mire kiadták a hetest, elég otvaros fostalicska gép kellett ahhoz, hogy érezhetően lassabb legyen az Aero, mint ha kikapcsoltad volna.
Azóta meg hatványozottan igaz, egy J1800 -as (eléggé kiherélt) procin nem érzem azt a baromi nagy különbséget, mint amiről itt megy a vita.
A szögletes dizájnnal sincs gond, Az Aero meg a maga idejében kikapcsolható volt, szóval semmi reális indok nem volt arra, hogy azt kinyírják.
Azzal mondjuk egyetértek, hogy strapabíró - ha nem használsz "különleges" hardvert. Saját tapasztalat, hogy pl egy régen mezeinek nevezhető hardver is okozhat fagyást - mint pl egy Creative (X-Fi) hangkártya. Win10 alatt már nem először barmolnak bele...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged