-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz
Pyttawrx #114429 üzenetére
Ki jogosult egy kulcsot "letiltani", az EU, a magyar igazságszolgáltatás, én vagy egy másik fórumtárs?
Szerintem, aki a terméket gyártotta, az pedig a Microsoft.
Erre mondják itt egyesek, hogy akkor veszel másikat, vagy elbukod 6 Budweiser árát.
Eddig is megvettem és ezután is megveszem bolti áron, a többi programom meg ingyenes (freeware). -
zolee001
őstag
válasz
Pyttawrx #114421 üzenetére
Nos,nagyvonalakban ezt szoktam volt itt mondani,VL,vagy MAK stb "céges" avagy belsö használatos kulcsok mindegyik kamu
" Ezért azok az Office 365 ajánlatok, amelyek „öröklicencre” vagy más megfogalmazással, de korlátlan időre vonatkoznak, egészen biztosan nem jogtiszták."
Használt Windows 7,8 kulcsok nyomott áron még talán hihetö is lenne de ezek ugye mindegyik lutri
-
válasz
Pyttawrx #114421 üzenetére
Már bocs, de a ms hozzáállása indifferens a kérdésben. Az egész eu-s szabályozás, ami lehetővé teszi az "olcsó kulcsok" forgalmazását, jelentős részben a ms (
ellen) miatt íródott, ezért különösen vicces, amikor valaki ms-os véleményt, ms-os használtszoftver eladói-listát vagy a ms eula-t linkeli érvként egy ms-ot korlátozó döntés következményeinek és a felhasználók jogainak kérdésében. -
Marci112233
addikt
válasz
Pyttawrx #114325 üzenetére
Ezer hála tőlem is. Egy ideje szenvedek egy Samsung Xpress M2675F multifunkcióssal mert az 1903-as verzió óta nem hajlandó menni rendesen. Nyomtatás ment, de amint szkennelni akartam volna vele, mindig I/O hibát dobott.Feltettem az Universal Printer Driver3-at is meg az Easy Document Creator újabb verzióját. Most már megy a szkennelés is.
-
válasz
Pyttawrx #114332 üzenetére
Nem tudok másra reagálni, mint amit írsz. Az, hogy más IS van a hozzászólásodban, az egyáltalán nem számít az idézett mondatrész, és annak jelentése szempontjából. Ráadásul.
Azt kéne megértenetek, nincs ilyen kategória, hogy "olcsó kulcs=sz@r". Az olcsón vett kulcs ugyanolyan jó lehet, lásd pl. az én 1k-s retail kulcsom, vagy a másik X ezer, amivel semmi baj nincs évek óta. Hogy "baj" is lehet vele, ezt is tudjuk, már ha "bajnak" lehet tekinteni, ha valaki nagy ritkán elbukik 1-2k-t.
Mindemellett igazat adok, jó dolog oprendszerrel vásárolni pc-t.
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #114270 üzenetére
Mivel nem lehetsz biztos benne a Ccleaner kitakarított rendesen, menj még rá a Wise Registry pucolóval. A még jobb eredményért menj még rá az Iobit Advanced Systemcare-rel is. Ha már itt vagy, ne állj meg háromnál, jöhet még a Bleachbit is, majd a Kingsoft PC Doctor, aztán a Jetclean és az Auslogics majd egy csipetnyi Argente Registry Cleaner. A biztos sikerért legegyszerűbb végigmész ezen a listán. Csupa hasznos program, a Windows meghálálja. (nem
)
-
hito
nagyúr
válasz
Pyttawrx #114141 üzenetére
Köszi, jelenleg is így van a gépen a driver (tehát win10 által kezelt és frissített), ezt próbáltam manuálisan felülírni, ugyanis érthetetlen módon a fényképezőmmel felvett 4k videók és fHD 60fps videók is szaggatnak. Ez nem normális, röhögve el kéne vinnie. Fogalmam sincs mit tehetnék még.
-
King Unique
titán
válasz
Pyttawrx #113514 üzenetére
A Home kiadásnál lehet, de Pro és felette pont felesleges csak emiatt az offline mód. Aztán mondjuk azt nem említette a fórumtag, hogy milyet használ.
(#113517) jozsi252:
Ha pl. a telepítésnél nem lett megadva termékkulcs, akkor eleve az általános kulcs lesz bent. Amúgy meg nem kell vele különösebben foglalkozni, elfogadta a termékkulcsot, aktivált a Windowsod, kész. -
hegegabi80
addikt
válasz
Pyttawrx #113491 üzenetére
Drivereket én is le szoktam tölteni előre, de nem mindig teszem fel. Mondjuk mostanában ritkán telepítek, kollégáknak sem kellet mostanság.
Sokszor én is net nélkül telepítek pl. melóba, ott nincs netre dugva.
De otthon az enyémet vagy sógoromét netre kapcsolódva telepítettem.Köszi az infókat. Szerintem marad rajta a net, és akkor meglátjuk, hagyom a win10 okoskodjon egy kicsit.
Audio drivert én is szoktam mindig, mert amit alapból felrak, azon nem lehet mindent jól beállítani, mert csak alap beállítások vannak. -
embe
nagyúr
válasz
Pyttawrx #113301 üzenetére
Pl. megveszel egy használt Samu S10-t 190eFt.-ért, amiről kiderül utólag hogy lopott, Te állítod hogy nem tudtad - és ennek ellenkezője nem bizonyítható, akkor minden bizonnyal nem fognak orrgazdasággal begyanúsítani, mivel az eladási árból nem kellett volna gyanakodnod.
De ha ugyanezt a telefont megveszed mondjuk 30eFt.-ért, már elképzelhető hogy megfognak, mert lehet azt mondják, hogy ez annyira irreális ár, hogytudnodsejtened kellett volna hogy az bűncselekményből származik.
Persze ez sok mindentől függ, vizsgálják az eset körülményeit.De pl. ha számlával veszek egy kódot, még ha irreálisan is olcsó - mondjuk az Emag oldalán - akkor én joggal feltételezem, hogy ha az ország egyik legnagyobb webshopjában veszek valamit számlára, az legális.
Amit Te írsz, az pl. lehet az, hogy veszel egy dvd filmet. Lemásolod a havernak, és eladod neki.
Ha eljárást indítanak ellened, Te hiába azt mondod, hogy nem tudtad, hogy tilos lemásolni és eladni, el fognak veled szemben járni.
Ebben az esetben áll meg az, amit Te írtál. -
válasz
Pyttawrx #113284 üzenetére
Szia! Elfogadja, ettől még nem lesz legális a win10, ha win7/8.1-ről frissítesz.
A cikk megjelenése után a Microsoft arról tájékoztatott miket, hogy a kiskapu valóban működik, de ennek ellenére a fent említett módszerrel telepített Windows 10 nem számít jogtisztának. [link]
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Pyttawrx #111841 üzenetére
Bocsánat kicsit eltűntem...
Sajnos ez sem segített... A linkelt oldal szerint az Intel software up to date...
A graphics alpont szerint a HP "customized" verziója van a laptopon, ezért nem tudja frissíteni....HP oldaláról telepítettem a legeslegfrisebbet, de ez sem segített...
(support, gép HP általi beazonosítása után szériaszám alapján ez:
https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp94501-95000/sp94594.exeAz hülyeség lenne, hogy egy korábbi verziót letöltsek és feltelpítsek? pl ezt:
https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp85001-85500/sp85353.exeSzerk: Nem lehet, hogy valami más hozzáértő számára triviális dolgot nem csináltam meg???
-
Alveus
tag
válasz
Pyttawrx #112950 üzenetére
Igen, innen töltöttem le, sajna nem jó.
Windows 10 1909 (18363.592)
Mindjárt kész van a Linux, úgy hogy sasolom is (szeretem a linuxot, használom is, de valahogy most eszembe se jutott
)
Mezis:
igen, van nekem is külön hangkártyám, csak a videokártya el van fordítva, és emiatt nem fér be, már úton van a kábel hozzá, csak, hihetetlennek tartom az egész dolgot
-
Pano
addikt
válasz
Pyttawrx #112880 üzenetére
Sikerült. Hihetetlen a különbség, 1809 alatt végre normális a noti teljesítménye és újra jó használni.
Remélem sokáig fenn tudom hagyni és ha lejár az életciklusa nem futok bele mostanában olyanba, hogy valami ne legyen alatta használható.Egyszerűen vicc, hogy van egy még teljesen jól használható eszközöd, amit teljesítményileg totál hazavág egy olyan OS update, ami konkrétan abszolút nem indokolja. Nem került bele semmi olyan plusz funkció, de az OS lényegében meg ugyan az.
Na mindegy, örülök, hogy a nem kell lecserélnem a notit csak azért, mert a Microsoft balfarok.Még egyszer köszönöm mindenkinek, hogy a segítségemre voltatok!
-
-
válasz
Pyttawrx #112879 üzenetére
Még ha lenne is bizalom és ha stimmelne is az SHA1 ellenörzőösszeg a TechBench oldal által írttal, akkoris mi előnye lenne tőled letöltenie a microsoft.com helyett..?
Azt megérteném ha a MS-től már nem lehetne letölteni (mint pl a win7-et vagy pár fontos magyar XP frissítést), de így..
-
King Unique
titán
válasz
Pyttawrx #112876 üzenetére
Igen, biztos, bár utólag azt írtad MCT-s (az is oké), azzal (is) lehet ilyen 32+64 bit "egybe" ISO-t letölteni. Meg nyilván lehet említeni plusz letöltési opciót, azzal nincsen semmi gond. Itt csak a probléma felvetése nem volt világos, arra vonatkozott az előző válasz. De amúgy a Microsofttól történik a tényleges letöltés a TechBench esetében, vagyis ha esetleg gond is lenne egy ISO-val, akkor az nem igazán az utóbbi sara.
-
-
King Unique
titán
válasz
Pyttawrx #112873 üzenetére
Mármint milyen probléma? Max. olyan fordult elő pár alkalommal korábban, hogy átmenetileg nem működött egy letöltési link, de az általában hamar megoldódott, javítva lett. Meg ha a TechBench-en nem működött a letöltés, akkor rendszerint az MWOIDT sem (példa), meg volt hogy a forrásául szolgáló Microsoft weboldalon sem (példa).
Egyébként meg szvsz nagyon is kényelmes a TechBench használata, megy böngészőből, nem kell hozzá külön toolt letölteni, mint a másiknál, meg külön trükközni sem, ha épp az MCT kikerülése a cél. Valamint a normál és Insider W10 ISO-k mellett más Windows-verziók és Office ISO-k, ESD-fájlok, virtuális gépek előre konfigurált képfájljai stb. is elérhetők azon a felületen. Ha a fórumtagnak a mostani esetnél pl. 1809 / 1903 ISO kell, akkor azok (+ akár a korábbiak) letöltési linkjei jelenleg is aktívak és működnek, szóval nyugodtan lehet használni.
-
Geth
veterán
válasz
Pyttawrx #112818 üzenetére
arra kiváncsi lennék, hogy ha teszi bootolhatóvá akkor menne-e, én még se csináltam csak másolással.
Ezt pontosan nem értem, UEFI-nél nincs olyan hogy "bootolhatóvá tenni". Az UEFI (a BIOS-sal ellentétben) filerendszer szinten működik, file-ként olvas be .efi fileokat.
Alapértelmezetten (64 bites esetben) az \EFI\Boot\bootx64.efi útvonalat próbálja meg beolvasni, egyes esetekben maga a firmware ad UEFI shell-t, akkor kézzel bármilyen más útvonalról is betölthető az .efi.
Filerendszerből a FAT32-t támogatja minimum (ez benne van a standardban), de esetenként egyes firmware-k tudnak más fs-t is (pl. NTFS). Sőt, vannak EFI fs driverek is (szintén .efi formában), pont egy ilyet használ a rufus is, amikor FAT32+NTFS pendrive-ot csinál (a FAT32-ről bootol a gép - mert pl. csak onnan tud -, majd betölti az ott tárolt NTFS EFI drivert, és onnantól már tudja használni az NTFS partíciót is).Mellesleg ahhoz is kell valami, hogy a pendrive-ot megformázd fat32-re, mert az sincs mindig kéznél.
Nézz utána mely környezetek halmaza a nagyobb: amelyik alatt tudsz FAT32-t formázni, vagy amelyik alatt tudsz .exe-t futtatni. A Windows nélkül a különbség még számottevőbbAzt meg nem tudom elhinni, hogy valahogy nem tudja valaki megoldani azt, hogy arra a kis időre legyen egy gép windows-sal.
Akkor ne hidd el, ezt Rád bízom.Természetesen van több alternatíva, így tud válogatni mindenki.
Ja, csak amiket Te ajánlottál azok nem játszanak ebben a szituban -
törölt tag
válasz
Pyttawrx #112760 üzenetére
Nem látszik nyoma annak, hogy leszedték volna. Ugyanonnan vettem egy 3. és 4. gen gépet, ezek tesztelése után kell kitalálnom, hogy melyikre cserélem a mostani gépparkot. A jelenlegi 2. gen gépek lapja 3 fázisú tápellátással rendelkezik, és nem merek 95 wattos 4 magos processzort belerakni, a 3. gen gépek már 4 fázisú tápellátással rendelkeznek, és az abba rakható i5-ök 77 wattosak. Jelenleg i3-2130 és G870-ek vannak a gépekben, és a mostani intel lassító frissítések nem váltak előnyére egyiknek sem, a ht-t is kinyírták szoftveresen.
-
-
-
-
sz.j
nagyúr
válasz
Pyttawrx #112412 üzenetére
Ha valaki rossz partíciót formázna meg az ne is kezdjen hozzá ... De ha cinikus lennék, akkor azt is írhatnám, hogy akkor azt meg is érdemli.
Amúgy meg már nálam is előfordult (win7-nél), hogy a Rendszer számára fenntartott partíciót (100MB) nem az SSD-re rakta hanem a HDD-re ...., úgy hogy én a későbbiekben is lefogok minden más tározót húzni egy esetleges friss telepítésnél.
-
lsc
nagyúr
-
Balcsix
senior tag
válasz
Pyttawrx #112121 üzenetére
A Gépházban már minden lehetséges előzményt töröltem, de nem akarja törölni. Régen használtam CCleanert, ma már inkább lefuttatom a lemezkarbantartót és kész. Pár helyről hallottam, hogy a CCleaner kb. ugyan az mint a lemezkarbantartó, vagy "pontosabb" munkát végez?
-
Dzsolo
senior tag
válasz
Pyttawrx #112035 üzenetére
Szia,
BIOS secure boot [kép] Disabled
boot option [kép] UEFIKing Unique Dzsolo (#112031)
King Unique
nagyúr
Ha most vetted vadonatújan az SSD-t, akkor az gyárilag inicializálatlan és particionálatlan, alapesetben nem kell se formázni, se konvertálni, semmit. Ha a telepítés típusa (UEFI), azokkal kapcsolatos beállítások stimmelnek, akkor kiválasztani telepítési célként, aztán tovább. Meg a 860 EVO sorozat, ha jól tudom csak SATA-s, nem M.2 NVMe, vagyis semmi extra, nem kell spéci driver hozzá.
Az nem derült ki, hogy a W10 ISO, telepítő honnan van, de ha nem gyári, akkor nem ártana olyan ISO-val próbálkozni, meg esetleg máshogyan kiírni. Valamint az SSD-t másik SATA-porthoz csatlakoztatva is kipróbálni a telepítést, szükség esetén frissíteni a BIOS-t, stb.Igen most vettem az SSD-t és SATA csatlakozású. Az a baj, hogy nincs meg a telepítési cél, azaz nem látja a Windows telepítő az SSD-t Eredeti Microsoft telepítő sem látta de a Rufus-os sem. Az SSD-t már 3 sata portra tettem, annyi hogy az eredeti telepítővel csak egyszer próbálkoztam mert az MBR-es volt utána tértem át a Rufus-ra, sajnos nincs hozzá friss bios.
Egyébként nem érdekelne az egész maradna az 1TB-os SSD a rendszer erről meg torrenteznék, de a sok Steames játék miatt kellene hely, mert állandóan át kell helyeznem fájlokat a C meghajtóról. Illetve az előző Win 10-em OEM-es volt és csak az SSD került át az új gépbe emiatt a Win10 állandóan világit hogy aktiváljam. Másik kulcsot nem fogad el. Újratelepítés után viszont Retail kulcsot fog kapni.
Az a baj, a környéken egy rendes PC-boltot nem tudok mert simán bevinném, hogy oldják meg.
Az EFI-t futtassam? [kép]
Most neki fogok csak MCT telepítővel, az összes variációt újra végig viszem.
-
ddmb
aktív tag
válasz
Pyttawrx #112000 üzenetére
Újrahúztam a win-t... és nem a powercfg kiadása okozza a gondot. Felfut első alkalommal a Windows telepítés után. Nyomok neki egy restartot. Hibátlanul felfut, utána még egy restart. És ekkor torkollik kék képernyőbe.
SSD zsír új WD Green. Az nem tetszene neki? Vettem még 1 SSD-t, ADATA SU800. Próbáljam meg azzal?
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Pyttawrx #111830 üzenetére
Ma este a Fujitsuval tudtam próbálkozni, nem sok sikerrel. Amit linkeltél, ott nem találtam A555G-t, helyette itt találtam. Fujitsu honlapján találtam egy programot, ami megkeresi a gép pontos típusát, ez alapján találtam erre az oldalra:
https://support.ts.fujitsu.com/IndexDownload.asp?lng=hu&ln=no&LC=yes
Graphic / intel graphic / legfrissebbet telepítettem, nulla eredménnyel.Tünet ezen a gépen ugyanaz (FN+F6, F7) szépen kiírja, hogy csökkenti a fényerőt, de nem történik semmi a kijelzővel. Annyival azért haladtam, hogy a vezérlőpult / Intel HD grafika / megjelenítő / színbeállítások / fényerő menüben azért lehet csökkenteni a fényerőt, úgyhogy amíg nem oldom meg, addig sem ég ki a szemem...
Arról már "meggyőztél", hogy nem géphiba, talán nem is OS hiba, hanem user error lesz ez...
-
Cs1csó
titán
válasz
Pyttawrx #111849 üzenetére
Ha lehet hinni az MS-nek (nem mindig) akkor OEM Windows-t nem érdemes venni, már nem az van, hogy 3 évente jön egy új oprendszer amit újra meg kell venni. Ha valaki 2015 nyarán vett egy Retail licencet akárhanyadik gépet is használja jelenleg alatta előreláthatóan még 5 év múlva is használhatja ezt a licencet, és nem kell a géppel együtt kukázni.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Pyttawrx #111832 üzenetére
Ezt telepítettem (most újra), de semmi hatás:
[link] (Intel verzió: sp94594.exe)
Esetleg próbálkozzak régebbi verzióval???Esetleg vezérlőpult / Intel hd grafikus vezérlőpulton belül nem lehet valamit variálni?
(én sajnos nem találtam: ahol lehet csökkenteni (színbeálítások) ott fixen menti, nem állítható) -
Lasersailing
senior tag
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #111793 üzenetére
Összevissza vannak a cikkek, ránézésre ezek gyakornokok két soros "cikkei" a napi.hu azt írja a computerworld írja, de a linkelt cw "cikkben" semmi ilyesmi. Ha lenne is benne mindegy, mert amit a microsoft ír az lenne lényegesebb, nem? Náluk papíron már megszűnt korábban a lehetőség. Erre nem gondolt a magyar tech sajtó. Lényeg, jövő héten kampec a win7-nek és elvileg már lejárt microsoft részéről az ingyenes frissítési lehetőség, gyakorlatban még mindig elfogadják a hetes, nyolcas kulcsot win10 telepítéskor. Még mindig jobb ez így, mint a warez aktivátor vagy az ezerötszázért msdn kulcsot áruló csalók támogatása.
Igazából a kérdés vajon 14-e után ez a kiskapu is megszűnik, vagy utána is elfogadja a win7 kulcsokat? Majd kiderül. Ahogy win7 idején is voltak végsőkig kitartó (és még azután is) xp userek, most is olyasmi lesz ha még marad 20% win7 tábor az már nem is akar direkt spéci szoftver miatt vagy már annyira régi a vas nem tud. (pár régi laptoppal találkoztam amire win10 17XX build még felment, a 18XX verzió már könyörgésre se) A vállalatok pedig fizethetnek plusz biztonsági támogatásért.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Pyttawrx #111797 üzenetére
Elfelejtettél egy kulcsszót! Azt, hogy : szerintem
Az, hogy TE így gondolod, nem így van. Nagyon más a valóság ! Amikor maga a nyomoronc rendszergazda a rendszertelen
Pont a héten volt róla szó, hogy mennyi lemorzsolódott, mert a tudásuk elégtelen volt. De valahogy belefértek anno a mennyiségi képzésbe.
Hidd el, nagyon sokan csak használják a gépeket, foggalmuk sincs magáról az informatikáról beginner szinten sem. Nem véletlen lesz most majd szigorítás. De tessék informálódni. -
_DiEGO_
őstag
válasz
Pyttawrx #111793 üzenetére
Talán mert sokan vettek azóta hasznátan laptopokat,számítógépeket Windows 7-el ! Nagyon sok cég váltott ÚJ generációs gépeket (3 évente géppark csere) és adták vele eredeti Win7-et vagy épp 8.1-et. Az, hogy akik eddig nem voltak vele tisztában , frissítették a lehetőséget, ösztönözzék nemzetet
Régi vicc nincs csak vénember ! Minden újszülöttnek a régi vicc is ÚJ.
Plusz azt szeretnék a legjobban, ha már nem létezne a Win7 felhasználók nagy tábora -
akaido
addikt
válasz
Pyttawrx #111425 üzenetére
Adalék:
Az Easeus Todo Backup free progi is erre szolgál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest