- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kar07
tag
Háát őő, jó-jó, de már úgy megszoktam olyannak amilyen eredetileg volt...mégis csak szeretném vissza
Nem is a csempék hiánya zavar, de egyszerűen nem tudom hova lett a Store, nem találom. De ugyanígy nyoma veszett pl. a számológépnek is. Lehet másnak is, csak még nem vettem észre mi hiányzik még.
Szóval azért örülnék egy megoldásnak ha valaki tud segíteni.
-
spanyoll
addikt
Nem megoldatni akartam valakivel, csak gondoltam, hogy ha ismert w10 program, frissítés utáni bug, akkor valaki aki a témában otthon van az meg tudja mondani rögtön, hogy ne fossál, ez csak az xy program valamije, nyugodtan okézd le és menj dolgodra.
A lustaságot meg úgy értsd, hogy elkezdtem keresni, megnéztem 1-2 fórumot, 1-2 megoldást kipróbáltam és elakadtam és felbaszott és akkor hagytam abba, nem csak úgy beböfögtem ide. -
Orlin
addikt
Csak azért kérdeztem,hogy melyik a jobb?Ha kikapcsol a merevlemez vagy,ha nem.És mi a gyakorlati haszna.Csökkentheti-e az élettartalmát,ha 20 percenként kapcsolgat ki és be?Vagy éppen a folyamatos bekapcsolás nem tesz jót neki?
Laikusként kérdezem aki nagyon nem szeret belepiszkálni az alap dolgokba mivel úgy gondolja sokszor nem véletlenül van az úgy.Köszönöm.
-
Pécsi gyerek
addikt
Köszi,ott is körűlnézek
Igazából 10- én veszek egy tb-os vinyót,és mivel idáig win 7-et használtam gondoltam letesztelem egy 20 napig addig,mert sok rosszat lehet hallani.És ha tényleg sok problémám lenne vele,akkor maradna még a win 7 az új vinyón.Szóval nagy kárt nem okozok magamnak ha valamit elállítok,elcseszek
De 20 nap múlva szeretném valamenyire megismerni a rendszert,hogy ha addigra úgy döntök marad,akkor ott már necsesszek el nár semmit.Rendszervisszaállítás segíthet a problémámon?
-
tomboy0013
veterán
Inkább letöltöm újra ami kell már nincs kedvem tovább szopakodni egy újabb újratelepítéssel. Érdekes az elmúlt 5 újratelepítésem után nem volt ilyen hiba.... Ráadásul nem is minden program telepítője szar csak néhány. Meg csak néhány mappához kér hozzáférést, van amihez kérte háromszor de negyedjére már nem, van amihez folyton kéri meg van amihez egyáltalán nem... Ha nem ez jön elő akkor valami más... Kezd már rohadtul elegem lenni a Windows-okból. Jó lenne valami használható alternatíva.
-
-
Nezz korul egyszer a services lapon, es nezd meg melyebben a fuggosegeket.
Az applikaciok, programok, futo taskok zome masik programra epul.
Elozo NT rendszereken az Internet Explorer nem csak egy bongeszo volt, a moduljai feleltek 1000 megjelenitesert,'barmennyire is utaltak, nem volt erdemes eltavolitani. A Windows Media Player detto, a magot meg kellett hagyni, kulonben lottek barmifele multimedianak. Es sorolhatnam.Androidban ha letiltod a Google keresest ( nem a bongeszorol beszelek, a beepitett keresorol), a fel telefon felborul. Erdekes a droidon senki nem tiltogatja, eszebe se jut, es nem foglalkozik a ramhasznalattal sem.
A win ramkezelese a w10-be tenyleg nagyon jo a regebbi rendszerekhez kepest, ne sajnald azt a 30M ramot. -
-
Quqesz
nagyúr
Úgy néz ki félig user error, de nem tudtam, hogy ez lesz.
Szóval első bekapcsoláskor maga a windows 10 frissült(nem update-ek, maga a rendszer), de míg ment a frissítés én már elkezdtem feltenni dolgokat(áruház frissítések,fájlok) majd mikor elkészült a frissítés újraindulást kért. Úgy fest ez lehet a zavar oka és a frissítés alatt nem kellett volna piszkálni v csinálni egy visszaállítást. Ez valamiért összekuszálta a rendszert. Most a teljes újratelepítés után gyorsabb,mindent rendben lefrissít és látok több pozitív változást is, pl mikor rádugok egy külső tárolót 2 sec alatt megy első csatlakozásnál is(nem kell az illesztőt kikeresnem).
Az a TPM dolog meg amíg az F12-vel nem tisztítom, addig minden egyes újraindítás után felugrott, most már viszont nem, hibamentesen megy a gép...eddig. -
törölt tag
Például nekem. Tableten jóval kényelmesebb használni, mint a böngészős felületet (és az is ugyanaz a desktop verziója a rendszernek), asztalin meg két kattintással le is tölti a videót akármilyen felbontásban, plusz lényegesen kevesebb erőforrás kell neki a videók lejátszásához, mint egy böngészőnek (ez nagyon hasznos tud lenni, ha a gép egyéb okokból teljesen le van terhelve).
A Posta app meg azért jó, mert a háttérben ellenőrzi, hogy van-e új mail, nem kell külön állandóan futnia a böngészőnek, nem kell a fület kitűzni, nem kell összekötözni a gmail-es fiókokat, sem átirányítani a másikakról a forgalmat.Ez nem azt jelenti, hogy nem használom a webes felületüket, hanem hogy mindkét módot a hasznomra fordítom. Nehéz elképzelni?
-
TRob1
veterán
Már bocs, de ez most egy jó nagy baromság volt. Mi a faxért vannak a levelező appok? Vagy te pl. androidon is a webes felületen nézed a leveleket, nem app által?
Én pl. Win 8 megjelenése óta csak a beépített postát használom. Igen, win10-en is, és eddig nem volt gondom vele...
És mi a fax köze lenne ahhoz a postának hogy a rendszer bizonytalan vagy az áruház fosik.
(#56785) mexel :
Kézi. -
Ez igy orbitalis felremagyarazas. Ez egy levelezo alkalmazas.
Droidos keszulekemen a gyari fapados mailkliens szo nelkul lekezeli a vilag osszes mailszolgaltatojat.
Nem furcsalnad, ha a moovie/tv mediaplayer csakis bizonyos microsoftos demo filmeket jatszana le, mashonnan letoltott mp4 meg csikosan, szaggatva menne? A szitu ugyanaz. -
-
törölt tag
Nem azért firtattam, mert le akarlak beszélni róla. Ha így látod jónak, akkor tedd.
Csak a magam részéről feleslegesnek (és esetleg problémásnak) tartom a rendszer dolgait letiltani. Amúgy melyik vírus használhatja ezeket a szolgáltatásokat? Mert olyanról olvastam, hogy a malware szolgáltatásként fut (vagy olyan néven), de hogy egy meglévőn keresztül működjön...
Az új játékmód az Xbox appon keresztül működik majd, szóval ha valaki használná, akkor ne törölje.
(#56336) tordaitibi: Nos, ha az az elméleti 64 gigás pagefile elkezd megtelni, akkor azt hamar észreveszed a lassuló gépről és a folyamatos írásról, ellenben ha a memória telik meg, azt nem, csak ha már késő (vagy ha aktívan figyeled). Ha rendszer kezeli, akkor amúgy növelni fogja a méretét.
De akkor nézzük máshonnan: ha a Windows összeomlik, akkor a memóriaképet kiírja a lapozófájlba, ahol lehet majd hibát keresgélni. Ha le van tiltva, akkor nyilván ez nem történik meg. Én azt szoktam javasolni, hogy maradjon alapbeállításon, abból baj nem lehet. -
törölt tag
Tudom, ezért nem értem, hogy miért soroltál olyan dolgokat, amik nem futnak, csak ha szükség van rájuk?
(#56331) Воланд: A lapozófájl kikapcsolásához annyit, hogy elég egy bugos program, akár egy böngésző, és a szivárgás miatt a háttérben megtelik a memória. Utána jön a hibaüzenet, a rendszer megáll, és jó esetben csak pár programot zár be mentés nélkül.
-
törölt tag
De ezekhez miért kéne hozzányúlni? Tipikusan olyan szolgáltatásokat soroltál fel, amik csak akkor indulnak el, ha szükség van rájuk. Semmit sem számít, ha külön letiltod őket, alapból pedig manuálisra vannak állítva. Az Xbox app sem fut, ha egyszer kikapcsolod a beállításainál (és amúgy is csak akkor, ha játékot észlel).
Azt megértem, ha egy felrakott program használ valami saját szolgáltatást, és az nem kell.Szerk.: megelőztek
-
King Unique
titán
Igen, csak ezek nem éppen hivatalos megoldások, hanem afféle házi tákolások... Ezen leírásban is lehet látni, hogy nem feltétlen egy sima egykattintásos uninstall, hanem bizonyos esetekben azért kell vele mókolni. Illetve, ha mindent kiszórunk, akkor ki tudja kinél és milyen problémákat okozhat. Mert az csak egy dolog, hogy egyeseknél utána is működik a rendszer. Az meg a másik, hogy ha valakinek ennyire nem kell semmi extra, akkor ennyi erővel akár visszarakhatná a 7-est is, aztán abban nem lesz Store és társai sem...
Egyébként, ha már fejlesztés, fejlődés, akkor megoldják azt ők ettől függetlenül házon belül is. Mármint az újabb buildek folyamatosan kapják az újabb funkciókat. Illetve a külső programok gyártói is folyamatosan fejlesztik a termékeiket. Nem hiszem, hogy itt az ipart néhány gyári app házilagos kukázása fogja előrébb vinni...
-
Teljesen igaz, a sufnituningból születtek eddig a legjobb dolgok a világban.
Buherálom én is az oprendszert rendesen, nem a magam mentegetésére, de:
Cortana nekem nem kell, az Áruház sem (1 azaz 1 alkalmazást szerettem volna eddig onnan, abba is beletört a bicskája), a Defender a random előforduló és nagyon idegesítő teljesen megfogja a gépet effektusa miatt ment a levesbe, az update pedig az erőszakossága miatt. Éjjel a munka legnagyobb dandárjába (3dvr-ről mentettem éppen, egyebek) fogja és restartol. Ebben jó fej a Microsoft, azt hiszi éjjel 3-kor mindenki alszik... Emiatt kézi update 2 hetente.Az Edge, ezzel nekem speciel nincs bajom, böngészni tökéletes, másra primitív, mint a WMPlayer és társai, de használható. Valamint a hőskorba egyszer próbáltam az IE-t legyalulni és a fél xp használhatatlan lett. De mindenkinek magánügye, mit mikor gyalul le, telepít fel.
Valamint, az ősöreg IE nálam napi használatban van, ebben maradt meg egyedül az NPAPI támogatás, enélkül meg nem megy a távoli dvr-ekre csatlakozás.
Úgyhogy hajrá tweakerek, de abban meg sok fórumtársnak igazat adok, ha esetleg ész nélküli turkálás hatására megnyúvad az oprendszer, az akkor ott NEM Redmond hibája.
-
vigyori78
őstag
Csak van pár probléma, nem laptopot használok nincs wifi dongle-m sem ezért nem tudom pl.: Metered-re állítani amit te itt szajkózol.
Nekem önkényesen nem szed le semmit viszont az update-ben megjelenik a VGA driver ha van új és azért jelenik meg mert ezek már nem driverek hanem szoftverek ezért nem is működik az a módszer amiről a képeket dobálod, persze be van lőve hogy én töltöm le és telepítem ha akarom, de ha van más windows frissítés akkor ha azt telepíted ezt is felrakja ugye mivel nem lehet egyesével válogatni, ezért is lett a wushowhide, a szoftver telepítés letiltást meg nem azért találták ki mert szar az ms update és leszed minden sz@rt ezért kapcsolgassam ki be.
Az, hogy te letiltasz, törölsz appokat stb.. azt nem úgy hívják, hogy jól belőtt rendszer hanem butított verzió, ennyi erővel az update-et is letilthatnám és rakhatnám fel manuálisan azt a frissítést amit akarok.
Azért visszaolvasva voltak nálad is problémák. -
"Egy jól belőtt win10 nem szopat "
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan.
Segíts légyszíves az 'user errorjaimon'.1. Október óta van a w10, azóta nem tudom beállítani, hogy alvásból visszajövet NE kérjen logint, és NE legyen zárképernyő. Hetekig bombáztam a topikot, gugliztam, minden módszert bevetettem, nem lehet beállítani nálam.
2. Irtózatos szar wifikezelés, ezt nagyon sokan említették, pl. nálam egy free titkosítatlan jelszó nélküli routerre percekig csatlakozik fel, vagy sikerül neki, vagy restart, akkor szokott. Bizonyára humán error.
3. Random (1 hét-1 hónap) elfelejti a fájltársításokat, mindent az alapértelmezett saját appokkal nyit meg pedig külső programok vannak beállítva (kép, video, audio). Minő boldogság azt a 30-40 fájlkiterjesztést ismét összehoznom a megszokott alkalmazásaimmal.
4.Semmi módosítás nem történt a rendszerbe, egyik percről a másikra nem tud leállni a windows, azt írja,
egy alkalmazást nem tud bezárni. 4 hónapig be tudta, múlt héttől nem? Azt persze nem közli, ugyan melyik is ez!
De megtaláltam, ez a PStart nevű portable programom, egy másodmeghajtóról indul, és a windows egyik napról a másikra írásvédetté. és rendszegazdai hozzáféréssé tette. Brilliáns!! Ráadásul ÉN se férek hozzá, csak gépészkedések után, dacára hogy rendszergazdai fiókom van. Mondom háttértár, nem a C: meghajtó.5. Van egy külső monitor fényerőszabályzó alkalmazásom (Desktop Lighter).
Minden egyes gépindításnál vagy 0%, vagy 100% fényerővel indul a rendszer. A kikapcsolákor beállítottal még véletlenül sem indult el sohaTermészetesen az otthoni xp és w7 ugyanezen programmal tökéletes, ha 60%-on állok le, akkor akár öt év múlva is ezzel indul el.
És még sorolhatnám az user errorok, és a jól beállított win esetét.
-
törölt tag
Ismétlem a szövegértelmezésből gyengébb kollégák kedvéért: be volt rendesen állítva úgy, ahogy a link alatt is, mégis feltelepítette. Cifrább dolgokat is művelt már a win10. Nem mindenki hülye ám, akivel a windows kibabrál. Ezért nem érdemes ide írni, mert ilyen szűklátókörű emberek oltogatnak. Elmentek ti a jó francba.
-
notika77
senior tag
Esetleg meg tudod mondani, hogy kell jól belőni egy win10-et, hogy a start menüben szereplő telepített programokat megtalálja a start menü keresője (1. nem mindet találja meg, 2. az újonnan telepítetteket meg csak nagyon ritkán, ezek egy részét x idő után már megtalálja)?
-
notika77
senior tag
Meteredre lehet állítani vezetékes netet is? Mert én hiába próbáltam még a nyáron, csak wireless-t lehetett arra állítani. Komoly ember pedig csak végszükség esetén használ wireless netetMegtaláltam a cikket, ami szerint a registryben kell turkálni hozzá. Ezt a nyáron nem találtam meg, pedig 2015-ös cikk.Korábban feltettem egy másik kérdést is, hogy mit kell csinálnom, hogy a start menüben a kereső megtalálja a start menüben is szereplő telepített programokat, de senkinek nem reagált rá vagy nem volt ötlete, ezért itt jelzem, hogy továbbra is várom az ötleteket, hátha nem olvasta az, aki tudja a megoldást.
-
vigyori78
őstag
És több ezren leírták itt és máshol is, hogy ha le van tiltva akkor is letölti az update az újabbat .
Nekem pl. a Radeon Software Crimsont kb. havonta feldobja a windows update, pedig még regedit és gpedit.msc is be van lőve, és nekem nem is volt a Radeon Software Crimson feltelepítve, csak a vga driver, de gondolom a Radeon Software Crimsont a win nem drivernek veszi hanem szoftvernek ezért dobálja, bár nekem a szoftver is tiltva van -
Popes
őstag
Lehet megkövezni de én jobban szeretem azt nézni ami tetszik is.
Hogy kinek mi tetszik az relatív, de nekem pl ez a lenti kinézet jobban bejön mint az alap, vagy egy win98 kinézet. (de kinek mi) Ha már valamit sokat kell néznem és ha van rá lehetőségem akkor olyanra szabom aminek nem fog irritálni a kinézete.
-
Ez így övön aluli volt
A témák beállíthatósága sehol sincs akár egy win2000-hez sem.
Az ablakok kerete, háttérszíne, az aktív-inaktív ablakok külön kiemelése-színezése, a keretek vastagságának beállítása, a gördítősáv színezése, a párbeszédablakok, rendszerűzenet ablakok, stb.
Lehet én vagyok a béna, de eddig még nem találtam meg ezeket benne, mint ahogy a mappablakok poziciójának megjegyzését sem, én sokat dolgozok több 4-5 nyitott mappával a monitoron szétszórva, és sehogy se áll kezemre ez a w10 megoldás.
Az érdekes, szép pasztell szerű megjelenés pl. nekem nem jön be, ha egy mappa sárga, akkor legyen az, egy ikon legyen kontrasztos.Nekem a w10-en beállított kinézet a nyomába sem ér az otthoni xpnek.
És én sem az asztalt nézegetem azzal az 5 árva ikonnal, ami nekem ott van.A gyorsindítást is azonnal visszatettem, és a startmenüm is az xp féle, azon pl. billentyűzettel 2 másodperc alatt navigálok ahova kell. Az értesítési területen is minden kinnt van, lássam mi fut, elfér.
Így kéne kinézni testreszabhatósági-beállítási paneleknek kb:
Igaz ez egy külső alkalmazás.
Valamint, minek kellett a gépház a vezérlőpult mellé?
windows mobile, okés, ott legyen érintőre optimalizálva, de asztaliba csak ide-oda dobál a két fő beállítómenü között, és amit keresek, sose találomSzerk,
(#54915) raidx,
igen ez a végső megoldás, a konnektorból való kihúzás mellett.
Én még nem is kerestem ilyet biosba, lehet hogy tényleg nincs.
Kolléga a macska ellen szigszalagozzon a gép tetejére egy söralátétet, igaz ez hardveres megoldás, de garantáltan működik -
-
daimonion
senior tag
A vírus irtás pedig az egyik legnagyobb kamubiznisz az IT-szektorban. Húsz év alatt nem láttam egyetlen valamirevaló kártevőt sem a gépjeimen. Minimális szaktudást, nem is, csak egyszerű számítógép- és internethasználattal kapcsolatos minimálismereteket kellene biztosítani minden számítógép-felhasználónak és csődbe menne az összes vírusirtó cég. Az emberek 99 százaléka úgy használja a számítógépét és az internetet, mintha meztelenül, a városközpontban sétálva üvöltené az adatait, a bankszámla-jelszavát és egyebeket. Rajtuk nem segít egyetlen vírusölő program sem.
Ez így ebben a formában igen találó és igaz is lehetne de ehhez kapcsolódik egy hír is ami talán igazat is ad annak amit leírtál. Annyit tennék hozzá, hogy lehetsz akármilyen kvalifikált szakember attól még kaphatsz vírust akár önhibádon kívül .Kellenek a biztonsági eszközök azzal nincs gond viszont az IT oktatás is nagyon kellene. A felvilágosítás és képzés is. De szerinted egy 65 éves mama vagy egy folyton zsibogó állandóan a neten FB-n Twitteren lógó pokémonozó androidos fika telefont nyomkodó tini majd figyel az ilyenkre.Olyan tinik akik még az is megosztják, hogy ha finganak a WC-n ?
A régi típusú, régi rendszereket használó tévék tulajdonosai számára tanulságos lehet Darran Cauthon története.
Igen kellemetlen meglepetés érte Darren Cauthon kansasi szoftverfejlesztő családját karácsonykor: egy régi típusú LG okostévén egyszer csak működésbe lépett egy malware, mely 90 fokkal elfordította a képernyőképet. Mint kiderült, egy androidos zsarolóvírusról (ransomware) van szó, amelyet több néven is számon tartanak (Cyber.Police, FLocker, Frantic Locker, Dogspectus). A vírus a nevéhez és a bevett gyakorlathoz illően működött: a hibajelenség produkálása után megjelent egy látszólag az FBI-tól származó üzenet, hogy a felhasználó illegális tartalmakat néz, és a feloldásához fizessen be egy bankszámlára 500 dollárt, egyébként eljárás alá vonják.Cauthon kiderítette, hogy valaki a házban lakók közül letöltött egy ingyenes filmes streaming alkalmazást a Google TV rendszerére, és ez tartalmazta a malware-t. A család tévéje egy régi modell volt (LG 50GA6400), melyet 2012 és 2013 között gyártottak, és amely egy azóta már kukázott Google TV platformot használt. Ezt a platformot a Google az Intel, a Sony és a Logitech közreműködésével fejlesztette ki, 2010-ben került a piacra, de 2014-ben már vissza is vonták. Az LG ma már, az újabb típusoknál nem a Google platformját használja, hanem a WebOS-t.
Az androidos platformokat használó eszközök, főként az ilyen régi rendszerűek a kiberbűnözők célpontjába kerültek, ahogy a TrendMicro idén júniusban kiadott jelentése megállapította. A zsarolóvírus a rendszerbe kerülés után 30 percet vár, míg aktiválódik, és megfertőzi az összes olyan mobileszközt is, amelyek hasonló platformon vannak.
A szakember Cauthon joggal gondolhatta, hogy egyszerű lesz a megoldás: vagy visszaállítja a gyári beállításokat, vagy pedig frissíti a firmware-t, és a probléma megszűnik. Ám ez nem sikerült neki, így megkereste az LG ügyfélszolgálatát, hogy miképp tudja törölni a vírust. Ott azonban nem sok segítséget kapott, ugyanis azt mondták neki, hogy vigye a tévét szervizbe – ez kb. 340 dollárjába került volna.
De miért nem sikerült a maszek megoldás? Azért, mivel a gyári beállítások visszaállítását az LG nem osztja meg a felhasználókkal, ezért irányítják őket a szervizbe. Ám akár az 500 dolláros váltságdíjjal számolunk, akár a 340 dolláros javítási költséggel, egyik sem nagyon éri meg – hívja fel rá a figyelmet egy szaklap –, ugyanis pl. az Amazon több mint ezer hasonló tévét kínál 500 dolláros ár alatt.
A történet végül happy enddel zárult, ugyanis valószínűleg a Twitteren megosztott információkra felfigyelve az LG megkereste Cauthont, és segítséget nyújtottak neki, és a folyamatot a mérnök természetesen felvette, és a YouTube-on meg is osztotta -
Memphis79
aktív tag
a boot sorrendet nem tudom megváltoztatni ott csak a win boot manager van ott fixen.
Lehet,hogy UEFI modban nem engedi az usb-ről telepitést mert a secure boot enabled fixen?
Válasszam a LEGACY módot?(#52805)Hát elég sok win-es progi kell sajna...
szerk: lagacy-ba elindul a telepitő-de attól minden fullon használható lesz? -
pataslogeza
aktív tag
Ha csendben maradtal volna, akkor megorizhetted volna azt a latszatot hogy ertesz ahhoz amihez hozzaszolsz, de igy mar biztosan tudom hogy nem sok kozod van az informatikahoz, kulonben nem irnal ilyen okorseget.
De igen, a ctrl + s az mentes a magyar windowsban is, meg az osszes tobbi billentyuparancs is ugyanaz a magyar windowsban mint az angolban.
Azt allitod soha nem hasznaltal magyar szoftvert, de akkor honnan tudod hogy rettento nagy baromsagok vannak a magyar forditasban? Nem erzed az ellentetet? Ket allitas van a hozzaszolasodban, de azok utik egymast.
Irj ide nekem tizet azokbol a rettento nagy barom forditasokbol, en meg berakom a kepernyomenteseket roluk, amik vagy megerositik az allitasodat, vagy megcafoljak.
Angolul sem tudsz. Ha tudnal, akkor le tudtad volna forditani magyarra azt az egyszeru, harom szavas mondatot, de azt irtad nem tudod magyarul mert angol windowsod van. -
atee_13
őstag
Közben sikerült megoldanom. Laptop és nem tudom hogyan de billentyű kombival ki lett kapcsolva a wifi, amit nem értem mert még reggel neteztem vele és véletlenül nem tudom megnyomni mert messze vannak egymástól. Úgyhogy ha valakinek ilyen gondja lenne legközelebb próbálkozzon ezzel a megoldással is hátha ez a baj.
-
szőr Artúr
tag
Igen, tudom. És nem, nem swapfile-ról olvastam, hanem kifejezetten a hiberfil.sys-ről írtak ilyeneket, csak nem doksiban, hanem fórumokon, ergo vagy igaz vagy nem, de akár igaz is lehet.
Szerk:
http://www.thewindowsclub.com/fast-startup-windows-8
Egy kis ismertető a windows fast startup működéséről. (Ehhez pl szükséges a hiberfil.sys) -
szőr Artúr
tag
Nem értesz: többször olvastam már a 10-es megjelenése óta, hogy másképp használja a hiberfil.sys-t, mint a korábbiak és nem árt, ha akkor is ott van, hs nem akarod hibernálni a gépet.
Mióta tudom, hogy legalább egyes unixok másra is használják a swap területet, mint a memóriából kilógó programok tárolása (régen, egy solaris vagy hpux tanfolyamon mesélte az előadó), azóta bármiről bármit elhiszek. Akár azt is, hogy a hiberfil másra is kell, nem csak a hibernáláshoz. -
Tiger.
nagyúr
Ezt sem értem pl a hibernalas manuálisan működik.
De ha időre van állítva akkor nem.
Az alvó mód továbbra sem jó. Bár most Win 7 van fent. Egyszer talán az elején jó volt de mar csak annyit csinál fel tudom éleszteni kép is van de mikor be jelentkezne akkor fekete a képernyő es ki fagy. En erősen azon gondolkodom hogy ez Tapegység lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Raspberry Pi
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elektromos autók - motorok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mini PC
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest