- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Yettel topik
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Nnna, a posta app eddig működött úgyahogy. Nagyjából.
Bebootoltam a gépet, szinkrokizalt, jelezte, ha van levél, anélkül, hogy elinditottam volna. Ez oké. De most már el se indul. De sejtésem van, hogy nem az appal van baj, hanem az áruházzal, mert frissiteni akart vagy 8-10 alkalmazast, köztük saját magát is, de belepusztul. Letölti az appot, de a telepítése nem sikerül.
Win10 insider preview, 15055 -
vlevi
nagyúr
Bakker, van ilyen, hogy a Displayport kimenetet nem szereti a gép? Visszadugtam a DVI kábelt, és megszűnt az alváskori fagyás.
A kábel csak nem rossz, mert akkor normális kép se nagyon lenne rajta.
Gigabyte NV1060-as kártya sem hiszem, hogy ne menne rendesen a displayporttal, és a Dell U2311H monitorról sem hiszem el ugyanezt.
De valaminek nem volt kedvére Displayporton működni, ez most kiderült -
törölt tag
MCT-lal is meg lett csinálva
Windows 10 telepítő készítése MediaCreationTool segítségével UEFI-s rendszerhez - Youtube
-
Redneck
nagyúr
-
Redneck
nagyúr
Úgy gondoltad ezzel összehozod a két tábort, és közös erővel egy másikat köpködünk majd? 😆
Amúgy az nV monnyon le és el kéne mar küldeni az ATi-tól anno kirúgott programozókat!😆
Egyébként szerintem a két cég fixen kartellezik, és röhögnek a markukba a pénzhalmokon, mi pedig valamelyik terméküket úgyis megvesszük...Persze ez vicc, és jó hogy az AMD-nél megtanultak rendes drivereket írni, de jó lenne ha a zöldek sem felejtenék el.
-
King Unique
titán
Igen, olyan nekem is van letöltve és 5,42 GB-ot foglal a 8 GB-os pendrive-on FAT32-es fájlrendszerrel. Azért a fennmaradó ~ 1,91 GB szabad helyért meg nem fogok siránkozni. Ennyi erővel a belső / külső HDD-ket sem pakolom csurig tele...
(#54834) tordaitibi:
Windows 8.1 / 10 alatt sokkal egyszerűbb és gyorsabb a Win+X, vagyis a Start gomb jobb klikkes menüje... -
törölt tag
Ezt annyival egészíteném ki, hogy már évek óta vannak olyan alaplapok, amik bootolnak UEFI módban NTFS-ről is (pl. itt is írják, meg nálam is jó). Szerintem az újabbak mind megbirkóznak vele.
A rámásolós módszernek pedig mindig működnie kéne, NTFS-sel is. -
Syl
nagyúr
Akkor az Intel is egy következetes cég...
Szerk.
Sok-sok éve volt valami nvidia vga-s laptopom. Arra anno úgy lehetett új drivert telepíteni, hogy a setup.exe-t ki kellett bontani, az inf fájlban módosítani a vga azonosítóját. Az ilyen trükk a mai driverekkel már nem működik? -
King Unique
titán
Amikor leválasztom, akkor nálam is ilyen. Viszont miután kihúzom a pendrive-ot, akkor automatikusan frissül a lista és eltűnik a sárga felkiáltójeles bejegyzés. Illetve amikor visszadugom, akkor ismét frissül és az első screenshoton lévő állapot lesz + a pendrive megfelelően működik. Amúgy nálam is ugyanilyen alaplapi vezérlő van azon a gépen, amin próbáltam. A screenshoton egyébként egy USB 3.0-s külső ház van, de attól még a pendrive úgy működik, ahogy az előbb leírtam.
Tehát nálad nem stimmel valami.
-
King Unique
titán
Azért ez elég abnormális működés...Ilyet eddig nem nagyon sikerült Windows 10 (1607), de talán még a korábbiak alatt sem reprodukálnom. Amúgy egy restart sosem árt neki, illetve az eszközillesztő eltávolítását is meg lehetne próbálni. Na meg a különféle drivereket átnézni.
(#54361) qqcqqc:
Ha ennyire rendellenesen működik nála ez az egész, akkor az U.S.R. sem feltétlen megoldás. Illetve az eleve egy fizetős program, bár 30 napig ingyen lehet próbálgatni. -
-
TRob1
veterán
Honnan tudod hogy előtte mit csinált az az user a gépével? Vagy egy bárhonnan telepített akármilyen app épp mit hogy cseszett szét?
Hisz ez a topik is sokszor arról szól mit tiltanak le, meg mit hogy k.rnak el "megbízható" külsős appokkal a rendszerben, pl. hogy ne küldözgessen "semmit", vagy itt-ott csillogjon, esetleg legyen egy balfax oldschool start menü (hisz abban mozog a júzer napi szinten több órát is akár), vagy átlátszóvá váljon valami, meg hogy kigyomláljanak ezt-azt, mert tudják hogy az nem kell oda...stb.(Hisz egy semmitmondó orosz vagy kínai progi sokkal megbízhatóbb mint az MS
)
Tehát bármi lehet. Akár User error is.
-
TRob1
veterán
"Érdekes, hogy korábbi windowsokon nem lehetett ennyi user errort elkövetni, de ennél,"
Na ezt azért már ne... miről szólnak az eddigi win topikok? Hogy hú de jó? Jó hogy nem mondod egyenesen hogy a win10 megjelenésével jelent meg a "júzer error" kifejezés is.
Mai napig vannak problémáik a win7 usereknek is.
Tudod, erre szokták mondani hogy az idő megszépíti a múltat. Viszont a win 10 meg a jelent!
Véleményem szerint az eddigi legjobb win az összes közül. Hibái vannak, de volt mindegyik másiknak is. És lesz mindegyik elkövetkezőnek is.A képnézőt aláírom, így használhatatlan (szerencsére soha nem is akartam használni)
Ilyen pendrive gondjaim sosem voltak, ellenben hallottam róla többször régebbi wineknél is.
És attól még hogy win által rakta fel a drivereket, nem az MS fogja megírni pl. az Asus lap drivereit. Meg az összes többi perifériáét sem.ui: a 4TB meg csak kis szépséghiba, hogy legyen miről beszélni ha minden más oké.
(áprilisra el is felejted hogy volt)
-
daimonion
senior tag
Én meg azt nem értem, hogy ha ennyire tudod mi a rossz akkor és mi a jó akkor miért nem programozol le egy olyan oprendszert ami TÖKÉLETESEN MÜKÖDIK .Nincs semmi hibája és kb 2,5 milliárd teljesen eltérő összetételű konfiguráción megy. Olyan konfigurációkon ahol még nemhogy a memória nem megfelelő hanem még a táp a perifériák sem.Én azt értem, hogy még a kákán is könnyű csomót találni, de azért az nem lehet, hogy nem biztos, hogy minden hibáért kizárólagosan csak a Win10 a hibás ? Nem leht pl a megnyomom a kikapcsológombot és nem kapcsol ki hibánál ha felébred alvásból user hiba lehet ? Pl nem állítottál be valamit pl a fökapcsoló tulajdonságoknál ?
-
kisapa
senior tag
-
A második kép az időben az első, amikor visszatért alvóból,és hogy be tudjam mutatni mi a bibi,
restartoltam a gépet, és utána készült az első kép, ami így természetesen időben később van.EnterR, én megcsináltam a neten guglival fellelhető összes regedit buherát,változás 0 (nulla)
Norti, a gép egy munkahelyi gép, gyakran marad magára fél óra-1 óra időre, és az xp-s időkből megszokva, nyomom a klaviatúrán a sleep gombot.
A hálózatkezelésben teljesen igazad van, előfordul hogy ilyenkor a JóIstennek nem talál vissza a wifire. Pedig nagyon nehéz dolga van, 90 centire van a routertől, és a hálózat free, titkosítatlan...Mindegy, kezdek leszokni az altatásról, csak a megszokott rutin..
-
prabhu
senior tag
Csak az a különbség, hogy G cuccokat nem muszáj használni, van alternatíva, de amikor az oprendszer egyben keylogger is, na az kicsit sok. Aki tenni akar ez ellen, az hagy tehesse már meg, elvégre ez egy szakmai fórum, olyanoknak is, akik jobban rálátnak a dolgokra.
DE abban igazatok van, hogy pl. aki amúgy is 0-24-ben a facsén lóg, annak tökmindegy.
-
bzoley
veterán
Ó, nem kell azt kikapcsolni, a Win10 automatikusan intézi
Telepítés után (valamikor nagyon régen) nagyjából a tévével egy időben indult a gép, de időközben addig frissítette magát, hogy már lassan egy örökkévalóság kivárni, mire használható állapotba kerül.
De hát Win10-ről van szó, nem csodálkozunk. -
quailstorm
félisten
Valamint ha a gyorsindítás on, akkor nem lehet elérni másik oprendszerről, Linuxról a Windows partícióját sérülés nélkül, ez is fontos. Több oprendszernél és vészhelyzetben is rossz. Amúgy bizonyos esetekben gyorsabb, nekem az volt mSATA SSD-vel, de nem éri meg.
Bootmenüt is visszarakom legacy-ra, mert elfogadhatatlannak tartom, hogy csökkentett módot pont akkor ne tudjak kapcsolni, amikor a sima indulás nem megy. -
King Unique
titán
"akkor az egyből, kérdés nélkül gpt-t csinal rá"
Ha most MBR a lemez, akkor eleve törölnie kell, illetve újra kell particionálnia. Valamint, ha fontos adatok vannak rajta, akkor lehet konvertálni is adatvesztés nélkül. Továbbá, ha ledózerolta, akkor a lemezkezelő első alkalommal feldobja az inicializálás ablakot. Annál én úgy vettem észre, hogy Legacy módban az MBR, UEFI-ben telepített Windowsnál a GPT van alapértelmezetten bejelölve. Tehát akkor még nyilván a GPT-t kell kiválasztania.
-
-
törölt tag
Érdekes. Nálam néhány perce két intéző ablak képes volt arra, hogy kiakasztja az op.rendszert. Újraindítottam a gépet, mikor meg elindult visszatért a legelső frissítés óta elnémított hangja valamint elfelejtette mindenféle kiterjesztésű képek/fotók más app.al való társítását. Őrület. Egyszer csak az lesz, hogy előkaparom a "rejtegetett" full licence-es Snow Leopard OS X telepítőmet és befejezem az ingyenes Windows tesztelgetéseimet, amiből csak az MS-nak van haszna. Az az igazság, hogy titokban nagyon unom ez a mindennapi "játékot".
Nem tudom ti hogy vagytok ezzel.
Ennyi embert ingyen dolgoztatni egy ingyenes frissítés/átállás fejében, ezt az én államomban kilövéssel büntetik.
-
cozmo
őstag
Na ezért szarjon sünt Redmondban mindenki!
Kurva jó lenne ha leállnának az erőltetett kibaszott frissítésekkel (pedig letiltva, de mégis felmegy egy két szar kritikus frissítés magától). Mindig rettegek hogy mikor anyám hetekig külföldön van és csak neten tartjuk a kapcsolatot, hogy nem basz be egy win frissítés. -
vlevi
nagyúr
Ma úgylátszik, nagyon péntekestéje van ennek a vacaknak.
USB is felba***tt rendesen.Felmásoltam egy file-t külső vinyóra.
Leválasztottam, kihúztam.
2 perc múlva eszembe jutott, hogy a feliratot nem másoltam mellé.
Oké, visszadugom a gépbe, ugyanoda, ahol az előbb is volt, de semmi.
Nem csippan, nem indul
Persze, restartwindows után jó, de , verné bele az .....-ba, hogy ezen mit tudtak elb****ni a win7 óta? Win7-el SOHA SEMMI bajom nem volt, ez a gányadék viszont minden nap bemutat valami új farokságot.Mi a retek lehet a bonyolult abban, hogy egy Intel B75M chipsetes alaplapon lévő USB vezérlőt ne kezeljen rendesen?
Vagy, ha megnyomom a kikapcsológombot, akkor leálljon? -
szőr Artúr
tag
-
bexinho23
őstag
Amúgy én sem először találkozom ezzel. Még pár éve, amikor erre a gépre feltettem a Win8.1-et, ugyanez a probléma jelentkezett. De hogy mitől oldódott meg, nem tudom. Újratelepítésben nem hiszek, meg biztosan van rá magyarázat. Ezért sem próbáltam egy reinstalt.
Mivel gyakran használtam a gépet távoli bekapcsolásra is, így Win10 esetén is megtartanám ezt a szokásomat. Viszont azt vettem észre, hogy ha távolról ébresztek, akkor ugyanaz a jelenség. Minden bekapcsol a gépen, csak éppen a HDD nem.
Itt is szintén ki van kapcsolva a hibrid alvás és a gyorsindítás is. Kivéve a hibernálás. Bios-t frissítettem, de nem oldotta meg a problémát. Bár a gép sem régi gyártású. 2014 júliusi gyártású ASUS.
Szóval te úgy oldottad meg a problémát, hogy a hibernálás funkciót kikapcsoltad, és a leállítást használod?
-
RetepNyaraB
veterán
Így van, a "naptárba" tettem, mert az az alapértelmezett és később vettem észre a más mentési lehetőséget. De azért van benyomva a szinkron, hogy szinkronizáljon, a fenébe is. Különben mire való? Cserébe viszont utólag nem lehet megváltoztatni egy esemény fiókját, vagyis naptárból-gugliba stb. Legalább is én nem jövök rá, hogyan lehetne.
-
TRob1
veterán
Nálam átveszi az összes naptárt ami be van állítva (az ünnepest is)
Mondjuk a színeket tényleg nem (arra a színre állítja, ami a win naptárban alapból meg van adva) De sztem a winben nem is lehet színezni az eseményeket. (Vagy igen?)Próbáld ki hogy a fiókban 15 percre állítod a szinkront, add meg az említett naptárakat, aztán nézz rá negyed óra-20 perc múlva... Mert nálam is az van ha winben megadok egy eseményt, rögtön ott a droidon... viszont fordítva nem, ott elvileg csak a beállított idő után.
-
TRob1
veterán
Bele tud régóta (asszem win10 mindig tudta, ha jól rémlik 8nál volt hogy egy darabig ment, aztán megszűntették), többször használtam. Most is kipróbáltam (lásd alább), a beállított 1 óra ellenére rögtön látta a telefon.
szerk: Kicsit pihentesd, aztán pár frissítés után próbáld csak újra, addig sem húz fel.
(Mondjuk én szinte csak azt használom, de az igaz hogy nálam is van olyan hogy droid csipog, ez meg nem jelez... de megjön, csak nem mindig jelez
)
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 512 GB-os PCIe 4.0-as M2 SSD-k garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Epson Expression 12000 XL A3 síkágyas fotószkenner
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Update 08.07. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest