Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TRob1
veterán
Viszont a kép alapján ez nem otthoni gép (munkahely, intézmény), ott meg ki tudja mi lett beállítva ellenőrzéshez. Lehet valami app vagy kétlépcsős azonosítás?
-
madgie
titán
Ezt mutatja.
(közben mennem kell majd dolgozni, szerintem csak hétvége felé leszek gép előtt, addig is köszi neked is!) -
King Unique
titán
Az évfordulós kellemetlen meglepi a RAW partíció volt, amiről már korábban volt szó. Meg ez is kicsit izé, amire szintén több panasz volt itt a fórumon is... Illetve, hogy egyeseknek ilyenekkel kell játszadozni, az megint elgondolkoztató...
Nálam nagyjából működik rendesen és az USB-eszközök kezelése is ok. Igaz, én az RS1 / AU kiadásnál tiszta telepítést csináltam.
-
maestro87
őstag
Ezzel csak az a probléma, hogy ha megtagadod a hozzáférést a többinek akkor kizárod a Rendszergazdát is a mappából. Két napja én is úgy gondoltam, hogy ha megtagadom csak a Felhasználóknak a hozzáféréseket (írás, olvasás, listázás stb) akkor abból nagy baj nem lehet. Nem a fenét, alig tudtam visszaállítani a Dokumentum mappámat, hogy újra hozzáférhessek!
Mielőtt kérdeznéd, fiók típusomnál Rendszergazda szerepel szóval elméletileg az vagyok. De már ebben sem vagyok biztos.
Most direkt készítettem egy mappát a beállítások próbálgatására, de még nem jöttem rá a megoldásra.
De érdekes, hogy miután a többiektől (Felhasználók, Hitelesített felhasználók, SYSTEM) megtagadtam az engedélyeket, akkor magától megjelent a listában az online fiókom is (név, email cím) teljes hozzáférési engedélyekkel, azonban mégsem enged hozzáférni...
Szóval most ott tartok, hogy a tulajdonos átállításával beenged a mappába, de a benne lévő fájlt már nem engedi megnyitni.update: most aktiváltam a rendszergazda fiókot a
net user rendszergazda /active:yes
paranccsal, de onnan sem engedi megnyitni a fájlt.Visszaállítottam a felhasználóknak és a System-nek is a teljes hozzáférést, de semmi sem változott...
-
törölt tag
Sztem ezzel lenne egy kis bibi. Nekem egy HiLinkes Huawei E3372 modemem van. A Huawei HiLink azt jelenti, hogy egy virtuális ethernet port jön létre, amin keresztül csatlakoztatott, külső eszközt emulál. Az USB modem beállításait webes felületen, a 192.168.8.1 -en érem el. A metered módnál viszont ezt írják:
"Ethernet network connections can't be set to metered."
-
Petyyyyy
addikt
-
netpeti98
addikt
Nekem 3/3 gépen kikapcsolt, ha felraktam egy másik AV-t, és nem kapcsol vissza üresjáratban sem. Nálad nincs véletlenül bekapcsolva a limited period scanning? Annak a funkciónak pont az a lényege, hogy egy másik AV mellett is átnézni a gépet, de alapból nincs bekapcsolva (személy szerint be se kapcsoltam).
-
Doky586
félisten
Ez nem linux disztribúció függő. Ez az ntfs-3g limitációja. ha az ntfs filnak nincs adva rw jog a system usernek akkor az ntfs-3g nem fogja se törölni se olvasni.. sakk-matt..
ezt a ntfs3g-t mintha a Microsoft írta volna.. más nemigen van ntfs írásra (ámbár régen volt valami linux alá, de azokhoz át kellett másolni a win-ből pár dll filet)
-
hito
nagyúr
Köszönöm, remélem segíteni fog. Boot-olható pendrive-ról is ok a dolog? Illetve ott fel fogja ajánlani a javítás lehetőséget még a telepítés előtt?
Na, meg is próbáltam. a következőt írja:
Az indítás javítás nem tudta megjavítani a számítógépet...blabla. Naplófájl: F:\Windows\System32\Logfiles\Srt\SrtTrail.txt
-
-
Norby86
őstag
Nekem még mindig jelzi a vezérlőpultban hogy ott van, és ha rákattintok, kéri hogy indítsam el. Szóval látja és ott van, nem törölte ki sajnos, pedig többször próbáltam.
Más gondom is akadt, ezt irja ki a gép: [link]
Ez mit jelent és miért írja ezt ki a frissítések telepítése után? Hozzáteszem nem emlékszem hogy Insider tagja lennék. -
-
jolti05
őstag
Esetemben QBittorrent használatakor is telik a memória folyamatosan. El tudom képzelni, hogy valóban a hálózati forgalom az okozó, de én akkor is inkább hálózati kártya driverre tippelnék, vagy esetleg a Redstone (Windows 10 Anniversary Update) kavart be valaminek. Sajnos nem tudom mihez kötni, viszont arra nem szeretnék számítani, hogy majd magától megoldódik. Hibernálni szoktam a gépet, van, hogy hetekig újra sem indítom, jelenleg pedig 1-2 nap után muszáj vagyok, mert elfogy a ram.
-
Hunork
veterán
Jajj, egy szó és lavina.
Igen, vannak, rengetegen, akik loader, KMS W7 -el tértek át, akik telerakják 20 teljesen felesleges programmal a gépüket, sőt, képesek két vírusirtót is futtatni. Én így gondoltam.
Lehet, hogy szerencsés vagyok, de tényleg minden rendben van nálam. Kipróbáltam minden telefont, fényképezőgépet, az ósdi kártyaolvasómat, semmivel nem volt gondja, mindent felismert. Update-ek nem okoztak galibát, pedig az Anniversary-t felelőtlenül nem közvetlenül az install után tettem fel, volt is babszem rendesen, oszt mégsem volt galiba.
De nem akartam itt megbántani senkit, csak közöltem, sőt úgy írtam, hogy legyen jó hír is. -
King Unique
titán
Igen, csak éppen az a gond vele, hogy az említett verzió kicsit régi és nálam nem bootol be UEFI-ben...Valamint innen letöltve az egyéb verziók 64 bites telepítőit, a Rufus a harmadik opciót választva hibaüzenetet dob. Az első szerint engedi kiírni, viszont a kétféle kiírási mód közül csak utóbbi működik. Illetve az sem feltétlen, mert pl. egyes laptopoknál szokott lenni amolyan egyszerűsített UEFI, amiben pl. a Secure Boot alapból be van kapcsolva. Egy ilyenen kapásból letiltja és nem engedi bebootolni, mivel vsz a telepítőnek nincs Secure Boot digitális aláírása... Aztán a Win32 Disk Imager nálam megint nem boldogul vele, illetve ha a YUMI menüjében kiválasztom az adott disztrót és alverziót, akkor nem tudom betallózni az ISO-t, mert nem jeleníti meg a sajátját...
Na szóval, lehet hogy a Mint ISO 1,5 GB, de a fentebb említett problémákból egyiket sem produkálja. Windows alól normálisan kiírható pendrive-ra és bebootolható a rendszer Legacy / UEFI módban egyaránt. Nem mellesleg szerintem inkább hajaz a Windowsra megjelenésben és a felülete is kellemesebb. Illetve, ha Win "hasonmás" kell, akkor ott van még a ChaletOS. Továbbá a Mint esetén is eleve live rendszerről beszélünk, amit nem kell telepíteni és nagyrészt a memóriából fut.
-
kasa85
őstag
Hol kell tiltani a frissítéseket ?
Meg törölni amit írtatok ?
Én a Vezérlőpult szolgáltatások ott a Windows Update szolgálltatást letiltottam,és leállítottam.
Ezután Gépház frissítések ott is.
A rohad szemétláda ennek ellenére mindig tölt le update fájlokat
Hogy rohadjon meg aki össze rakta a tizet.
Nem tudom milyen jogon kötelezik a frissítést buhera nélkül.
Lehet vissza teszem a régi Win 7 et,de olyan kártyám van amint a DX12 elérhető. -
-
törölt tag
Azt nem tudom, mert a Win nekem másik meghajtón van. Trial boot -ban RemixOS -t (PC -re optimalizált X86 Androidot) raktam az új SSD -re. Szülinap ide, vagy oda, még mindíg ostoba ez a Windows. Nem kezeli az EXT4 partíciókat, miközben a Linux keni-vágja az NTFS -t. A bootmanagerét sem tudom grafikus felületen konfigolni. A Puppyét nem is kell konfigolni, mert magától szól, hogy ilyen és ilyen OS -eket talált a gépen, és megkérdezi, hogy melyeket óhajtom integrálni az indító menüjébe. Továbbra is buta ez a Windows, mint a főd.
Délután megnézem ezt a jobbklikkes dolgot. Nyomogattam én ott valamit, de csak valami buzi csempés felület jelent meg. Találtam is benne egy alkalmazásbolt csempét. Na, mondom végre valami jó dolog. Hajrá! De, hiába írtam a keresőjébe, hogy Dolphin, vagy Firefox, semmi értelmes találatot nem adott. Hát milyen bolt ez? Gum áruház, üres polcokkal?
-
-
Kösz, de nálam egy 2 hetes tiszta telepítésnél, ez sem jelent megoldást a problémámra.[link]
Lefuttatom a parancssort, látszólag minden rendben:
Géprestart, vadul nyomom az F8-at, erre látom, hogy amikor be kellene töltenie a csökkentett módot, pár másodpercre a billentyűzetet megint elhajítja a Win, majd pár másodperc múlva, újra kigyullad a billentyűzeten a kis piros led, azaz újra érzékeli a Win, és simán betölt a Win, nuku csökkentett mód.
-
netpeti98
addikt
Ha újratelepítesz, akkor lehet megérne egy próbát az évfordulós kiadás tiszta telepítése. Sajnos itt is az a helyzet, hogy frissítésként telepítve sokaknál nem sikerül jól, még tiszta telepítéssel nincs gond. Akárcsak a 7/8->10 váltásnál.
A TH2-n úgyis felrakta volna előbb, utóbb megint.
-
vlevi
nagyúr
"Ha így halad, még a hetes lessz a nyerő."
Korábban már én is mondogattam magamban ilyeneket, de szerencsére nálam alapvetően működőképes féleség a rendszer, legfeljebb annyi van vele, hogy asztali gépen, home usernek az észlelési határ alatt van a win10-be bekerült hasznos újdonságok mennyisége. -
vadkörte
addikt
Így már világos. Ez egy "viszonylag" régi - 07.20. - MCT-lal készült telepítőkészlet volt. Az igazat megvallva nem érdekel. Jelenleg fontosabb az anomáliamentesen működő oprendszer, mint a 100%-ban naprakész. Ha kész lesz a gép, image-elem aztán frissülhet. Ha elb&@#a magát, lesz miből visszatölteni.
(#46081) t72killer:
Az MCT simán kiírta a letöltöt ISO-t, nem értem, hogy hol csúszhatott be hiba. Ebből a szempontból jobban tetszik a linuxok letöltési rendszere.
A két W10 telepítőkészlet - a hibás, de AU-tel frissített - és a "régi" mérete között több, mint 100MB a difi, pedig július vége óta az AU-n kívül is jópár frissítés jött ki. A hibás 3,04 a régi 3,15GB.
Mindegy, működik a gép ismét. Ez a lényeg. -
vlevi
nagyúr
Nem pont ugyanezzel a tünettel, de nálam is néha érdekes az USB.
Nem olyan régen, keresgéltem valamit, a szerteszét lévő pendriveok, memóriakártyák között.
Az egyik ilyen kártya ki-be dugdosásnál (egyébként szabályosan, az eszköz eltávolítása-val vettem ki, nem csak kirántottam), már nem volt hajlandó felismerni a pendriveot. Visszadugtam azt, amit előzőleg kivettem, és onnantól kezdve már azt se, sőt, semelyik pendriveot se.
restart windows. -
t72killer
titán
+#45515: köszi, rendszermentés meglesz
. Főleg, hogy az egyik a nejem melós gépe, ha nem jön össze vmi, akkor fejleszedés lenne a vége
Közben találtam forrást, úgy néz ki, hogy a konkrét töltés M$ szerverről történik.
-
vlevi
nagyúr
Nekem még nem sikerükt vele a wisszaállitas. Pedig ammentésben benne volt minden egyéb particio is, ami a rendszer előtt volt, recovery és egyebek. Gondolom azért lehet, mert nagyon érzékeny arra, hogy mire akarjuk visszaállitani. Macirum ezzelszemben megcsinalja az mbr-t, a gpt-t, ha kell, nem szüksrges ugyanakkora meghajtó a helyreallitashoz, kisebbre is lehet rakniy ha az adatmennyiség ráfér, satöbbi. És piszokgyors. 8 perc alatt mentette le hdd-re a 100 gigas ssd-n levo rendszert.
-
FollowTheORI
nagyúr
Igen, de nála a Memtest is megbukott... amugymeg szíved joga így tenni... nem feltétlen jár crash-el a memória hiba.. max rossz az adat, ECC stb. Használd, ahogy akarod.
Mivel gondolom nem nasa missziót csinálsz vagy a pi tizedesjegyeket keresed így nem zavar, ha gond van (meg ellenőrizni sem tudod amit a szőnyeg alá söpörtél).
Win 10 fícsör meg tuti nem, mert akkor tömeges lenne és tele lenne sírva ezzel is a net.
Ahhoz képest túl sokan használják probléma nélkül, hogy ez valami ilyesmi gond legyen és ne tényleg valami hw hiba, esetleg inkompatibilitás.Nekem még egy régi C2Q és Core duo laposon is minden probléma nélkül megy a Win10... és azért ezt mázlira sem foghatom, hogy 5-ből, 5 gépen évtizedes generációkat lefogva megy hiba nélkül.
Én ezekben a "win10 fícsör" kifogásokban 1 évvel a rajt után már nem hiszek (ha amugy maga a hardver támogatott rendesen).
-
King Unique
titán
A Windows lemezkezelő csak akkor tudja átkonvertálni, ha nincs a lemezen partíció, nincs formázva. A diskpart esetében, ha már partícionálva van a lemez, akkor a sima
convert gpt
parancsnál hibaüzenetet dob, ha jól emlékszem. Kell előtte aclean
is, ami eleve törli a lemezt.Persze külső partícionáló programok képesek MBR - GPT között oda-vissza konvertálni adatvesztés nélkül. Illetve Linux alatt erre pl. a gdisk is képes.
-
vond
MODERÁTOR
Hát épp ez az, megvannak a Win7 kulcsok (matricán is, de ki is olvastam produkey-jel, és le is ellenőriztem őket), de cseszett elfogadni a tiszta Win10 telepítés alatt, se utána.
Most ott tartok, hogy felnyestem lemezről az eredeti Win7-et, rendben aktiváltam, és most szedi le a MCT a legfrissebb Win10-et csak arra a gépre, frissítésként. Remélem, most majd tudom aktiválni a Win10-et, aztán akkor csinálok egy tiszta telepítést.
De pont ezt akartam elkerülni, hogy először minden gépet frissíteni kelljen, aztán mehet csak a tiszta install. Na mindegy, lehet, hogy nem lesz más választásom. De a hajam befonom, mire megcsinálom mindet.
(#42039) Lenry: Most megvárom már, hogy mit ad elő a fenti folyamat, aztán ha így se jó, akkor felhívom őket. Köszi!
-
pzstm
titán
nem csak állítólag, hanem valóban. Hivatalosan is bejelentettük már.
Az már a RedStone-hoz tartozik, Anniversary Update néven debütál majd. Ez még a Threshold-hoz tartozik, November Update néven érkezett anno. Windows as a Service (WaaS) keretein belül ez az utolsó frissítés amit megkap.
-
cvalda
újonc
MediaCreationTool kérdés:
Nem tudom miért vagyok megátkozva ezzel a win 10 telepítéssel.
A MediaCreationTool-lal akarom létrehozni pendrive-on a telepítőt, és egyszerűen nem látja a pendrive-ot, ill. miután a nyelv, edition, architektúrát bejelölöm, nem a flash drive vagy ISO fájl kérdés jön, hanem azt írja, hogy:
8 GB helyre van szükség, távolítson el fájlokat, vagy szabadítson fel helyet...
Hol? A C/ partíciómon csak 1.2 GB szabad hely van, de mi köze ennek ehhez? 8 gb-os üres pendrive van csatlakoztatva, látja is a gépem, oda akarok most telepítőt.
Jól jelöltem be azt is, hogy nem ezt a gépet akarom most frissíteni, hanem telepítési adathordozót akarok készíteni.
Tegnap is fél napom elment ezzel a szarral, ma is, és sehol nem vagyok a win 10-től.
Érti ezt valaki? köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Motoros topic
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Witcher topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- HP notebook topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest