- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
Csupingo #112231 üzenetére
nem ennél a szűz vinnél, erre nem emlékszem szűz korából, valszeg akkor nem is volt rajta hangszóró, hanem úgy általában, tehát alapból a win megnyikkantja a hangkártyát, csak a fícsörök miatt kell a drive. de ez akkor se éled föl. realtek audio driver le fel le fel le fe Leffe, Leffe stb. néma mint a tök. azt írja ki, nincs lejátszó eszköz csatlakoztatva.
kérdésem, lehetséges, hogy egy hangkártya meghal az alaplapon csak úgy? stílusosan, minden hang nélkül?
van rajta szabad pci és van egy doboznyi hangkártyám, majd teszek bele valamit akkor, csak épp most nincs itt
remélem Bil Gécnek nem lesz ellenvetése és elfogadja a windóz. most már mindenben kételkedem.,..
-
V60
aktív tag
válasz
Csupingo #112257 üzenetére
Nem, hanem az indításnál már rögtön fekete. Igaz egy 1070-es vga-t tettem bele a mai nap de ezelőtt is 1070-es volt a gépben csak az MSI volt ez meg Palit. Az MSI-nél minden okés volt de ez a kártya is működik rendesen bár amit a Win10 feltett magának driver most 432.00. a másiknál azt hiszem 432.68? lehetett.
-
Alex123
senior tag
válasz
Csupingo #111357 üzenetére
Na. kicsit soká tartott de kipróbáltam, sajnos ott is ugyanez a gond.
DE: live linux alól pendrive-ról indítva meg jó a hang!
Valami windows
szarságjavítás lesz szerintem a ludas, mert jó pár évvel ezelőtt telepítettem utoljára a rendszert, most kellet csak újratenni és már nem volt meg a lemezkép hozzá, frissen szedtem le az MS letöltési helyéről, gyanítom eszközöltek benne valami "javítást" és azzal akadhat a Realtek össze...Egy ötletem még van, vadászok egy régebbi lemezképet és hálózat nélkül feltelepítem, aztán kikapcsolom az automata frissítést... hátha...
Köszönöm.
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
Csupingo #111233 üzenetére
Csupingo
Megpróbálom és írok.
Azt azért leírom, hogy az alaplap+CPU+hűtő+4GB RAM+16GB RAM+VGA az én gépemben volt 9 évig ezzel a táppal és bár voltak kék halálos esetek újraindítás után ment minden stabilan. Olyan meg aztán egyáltalán nem volt, hogy bizonyos oldalak miatt újrainduljon a gép.
A fenti combot átraktam az asszony gépébe egy ugyanolyan táppal. Ami változott, az egy új SSD, amit beraktam C: meghajtónak. (Ezzel volt korábban ez a probléma - az az érzésem, hogy a rendszeres újraindulás szúrta el később a frissen telepített Windowst és ezért kaptam ezt a BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO hibaüzenetet. Azóta újraraktam mindent, de a korábban leírt probléma maradt.
twofatcat
Lásd feljebb. Én a táppal eddig semmi problémát nem tapasztaltam. A böngészőn (MozillaFirefox) AdBlock Plus fut. Amint az asszony kész a tanulmányaival ma, kipróbálok egy másik böngészőt is.
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
Csupingo #111103 üzenetére
Csupingo
Nem tudom, de a Safe Mode sem indul.
King Unique
Igen, F12 lehet. Próbáltam többször is. Alapból a HDD van kijelölve (egy kis "+" jel van előtte), de a föl-le nyilakkal ki lehet mást is választani és Enterrel aktiválni. Már az fura, hogy a HDD van kijelölve, pedig BIOS-ban CD-USB van beállítva. A baj az, hogy hiába állítom be F12 után az elsődleges boot eszközt CD-USB-re - ugyan úgy a régi, sérült Windows indul el.
Mindjárt rakok fel képeket...
Boot eszköz prioritás BIOS-ban
F12 Boot menü helyes kiválasztva
-
hzcs
senior tag
válasz
Csupingo #109934 üzenetére
Ki van kapcsolva alapból mindenhol.
Pyttawrx: de van, de mit tudnék tenni? Ha újrarakom, akkor tuti jó. Klónozzam? -
szasanyi
félisten
válasz
Csupingo #109473 üzenetére
Hónapok óta ezt a monitort használom ugyanógy VLC Plaerrel is és nem volt gond. Nem tudom pontosan mi történt ami ezt okozta, de mivel választ nem kaptam a topikjában és megoldást sem találtam, visszatértem a gyári lejátszóra. Ami amúgy megfelelne, ha a 4K HDR filmlejátszás hibátlanul menne (de sem normál, sem HDR módbban nem az).
-
-
nyulnyulu
senior tag
válasz
Csupingo #106120 üzenetére
F32 és f40 es bios frissitve,azzal nincs gond,biosban mindent tudok csinálni,egyszer valahogy eljutottunk az asztalig is,ujrainditasnal megint kifagyott nem inditotta el a wint,olyan mintha valamit nem érne el,valamit nem tudna betölteni,ssd t is kicseréltem,2 vadi ujjal is ugyan ez,röhögve kéne vinnie ennek a tápnak,minden eleget kap cpu 1,2 környékén,ram 1,35-1,38 kap,próbáltam a ramot alapon,xmp vel,mindenhogy.Egyik ismerősöm azt mondta lehet az win frissités a bibi,neki másfél órát állt a gép és után ment tovább,sajna ötletem sincs mi lehet!
-
válasz
Csupingo #104142 üzenetére
Kikapcsoltam a gyors indítást, illetve megcseréltem a két SSD SATA kábelét, de ugyanezt csinálja
Valami pedig a kábelekkel lesz, mert nemrég klónoztam a rendszer SSD-t, hogy kipróbáljak egy másik SSD-t, hogy indul-e (ezért le kellett húznom ideiglenesen) és ez a kurzor ugrálás azóta van. Eddig csak bal oldalon felül villogott, de azt azóta, hogy megvettem az alaplapot, procit, memóriát.
Viszont már kezd idegesíteni, főleg, ha nem indul a gép. Cseréljem ki az összes SATA kábelt? 5 meghajtó van a gépben.
-
Aladyn65
csendes tag
válasz
Csupingo #90790 üzenetére
Köszi! Végigjártam a bioszt és egy halom beállítási lehetőséget. Végül ma este sikerült megtalálnom az eszköztárban a billentyűzet tulajdonságaiban. Az energetikai beállításoknál van lehetőség az ébresztés ki - be kapcsolására. Áramtalanítani az usb aljzatokat nem sikerült, de így már el leszek vele.
Még egyszer köszi a segítséget!
-
-
Imilenni
addikt
válasz
Csupingo #87421 üzenetére
Igen.
Egyébként közben megvan mi lehet a baj. Eszközkezelőnél az USB vezérlőnél sárgafelkiáltó jel van (valami hub-nál).
Sajnos PS/2 egeret viszont sehol sem találok
Billentyűzettel nem lehet ott navigálni véletlenül?
Esetleg nem tud valaki egy ideillő parancssori kombinációt? (USB vezérlő driver reinstall) -
JamesHun
addikt
válasz
Csupingo #86040 üzenetére
HDMI és sima régi kék VGA csati van
sajnos ahogy nézem az idei nagy frissítés vágta haza ezt az opciót és azóta szívnak nagyon sokan akiknek addig ment így a klónozás, most meg nem megy az integrált inteles megoldás és az nvidia duó
lehet holnap veszek egy vga kábelt és nem vacakolok, csak gondoltam ha már HDMI-s a monitor jobb lenne azzal használni, de MS másképp gondolja :S -
NandorHUN
addikt
válasz
Csupingo #77659 üzenetére
Nincs, ilyen billentyűzetem. De lehet kénytelen leszek venni egyet... azért ha megoldható otthonról a problem, akkor inkább valahogy úgy intézném...
Az irónia egyébként az egészben az, hogy így ugyan minden USB le van zárva, még bill. se működik, DE azaz egyetlen készülék, ami zavart, az továbbra is világít
(Dragonfly Red DAC). (Mielőtt kérdeznétek, ha ide dugom a billentyűt, akkor ez a port se működik - csak a Dragonfly RED-et rádugva világít )... agyhalál
-
biker
nagyúr
válasz
Csupingo #75647 üzenetére
Ez a progi nem segít, de van a MS KB-ben egy kis segédprogi, amivel ki lehet lőni egyenként az update-eket, most kilőttem a 1709-es frissítést, aztán mivel a win saját appja nem segít felszabadítani a tárat, egy disk cleanerrel végre visszanyertem a 12GB free space-t
-
raidx
őstag
válasz
Csupingo #73076 üzenetére
Biztonsági frissítések akkor is települnek. Néha drivert is csomagolt bele MS. Az én régi LG monitorom nem szereti a Redon drivereket. Ezért egy régit használok. Volt , hogy a biztonsági frissítéssel települt az aktuális Redon. Annak ellenére, hogy a driverfrissítés is ki van kapcsolva.
-
Weareus
addikt
válasz
Csupingo #66209 üzenetére
Köszönöm, végül is ez sem rossz. Gondolom, a procit ez nem degradálja, hiszen az sem használ neki, hogy ide-oda ugrál az órajel (játékon belül is sokszor mp-enként és nyilván a fesz is változik vele együtt).
Egyébként múltkor sikerült beállítanunk egy stabil 4.8-at full energiagazdálkodás mellett (Asrock bios), de szerintem a mostani Asus deszkám is tudná ezt. -
gyulaszu
senior tag
válasz
Csupingo #55649 üzenetére
Helló,
köszönöm a választ.
Intel alaplapról van szó.
A jelenlegi BIOS-ban nincs "secure boot" opció.
Ott ahol a boot sorrendet lehet állítani, benne van az enable USB, de nem történik semmi, hiába engedélyezem...
A bootolható CD-vel kapcsolatban már odáig eljutottam, hogy pld. az ISO workshop-pal tudok DOS 6.22-vel bootoló CD-t írni, de még azt kell kitaláljam, hogy lehet ebbe az image-be beletenni az új BIOS-hoz szükséges file-okat.
Esetleg erre ötlet Win 10 alatt?
Üdv -
Bkrisz9
őstag
válasz
Csupingo #53418 üzenetére
Csinálta már de nagyon ritkán, betudtam a win helyességének a havi 1-2 alkalmat. Hőfokok nem hiszem, hogy problémásak lennének lévén egy harmat gyenge tablet szintű passzív cucc de azért ránézek erre is. Driverre gondoltam én is de a frissítési előzményekben nem látok semmit így meg ötletem sincs hogy kéne kideríteni melyik az. Lezongorázom a win újrarakást, lehet 8.1-re és a drivereket aztán HDD majd RAM. Ha egyik sem akkor szerviz lesz belőle mert nagyon mást nem lehet házilag kibontani belőle.
-
Bkrisz9
őstag
válasz
Csupingo #53401 üzenetére
Rendszer visszaállítás volt arra az időpontra amikor még jó volt de továbbra is csinálja, a héten újrahúzom csak kéne rá idő.. Notebook az alany szóval mindent nem fogok tudni nézni. :/ RAM,Merevlemezt bepróbálom ha a rendszer újrarakása nem sikerül. BIOS update segíthet? Azt még nem néztem van-e hozzá. Egyébként köszönöm a választ, így el tudok indulni valamerre..
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Metal topik
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest