- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
svgyula #84346 üzenetére
Az addig reális, hogy lehet a kábelek között minőségbeli eltérés, de azért azt nem mondanám, hogy nagyítóval kell keresni a megfelelő kábelt. Volt már olyan régebben, hogy bementem a boltba és megvettem kb. az első olcsót, mégis működött rendesen és nem okozott hibát. Ettől még persze nem a leggagyibbat kell venni, de ugyanakkor nem is feltétlen a legdrágábbat, az érintkezőknél speciális bevonattal, meg extra árnyékolással. A spéci kábel pedig ahhoz sem különösebben létszükséglet, hogy a szabvány maximum adatátviteli sebességét ki lehessen használni. Megoldható az egy normál kábellel is, ráadásul ez eleve nemcsak a kábel, hanem a port, alaplapi vezérlő, eszköz, OS stb. függvénye is.
Ha nálad az USB-port egy mezei pendrive-ot nem tud rendesen kiszolgálni, akkor ott valami eleve nem stimmel... Ugyanis azonos hardveren belül azért akkora "szórás" nem szokott lenni, hogy egy amúgy is kis áramfelvételű eszközt (pendrive) ne tudjon kiszolgálni egy ilyen port. Na meg némi szórás is inkább az előlapi és a hátlapi portok között szokott előfordulni, USB 2.0 alapon egy 2,5"-os külső HDD is inkább az utóbbiaknál működik stabilabban.
-
King Unique
titán
válasz
svgyula #84340 üzenetére
Mármint miben is? Az addig OK, hogy számít a kábel minősége és hossza, viszont itt most külső merevlemezekről volt szó. Azoknál pedig eleve a 2,5"-os típusoknál lényegesebb ez (főleg a hossz), ellenben egy 3,5"-os nyilván nem USB-ről kapja az áramot. A túl hosszú kábel adatkapcsolati problémákat ugyan az utóbbieknál is okozhat, de azért nem éppen az 1 méteres, én is használok ilyeneket 2 méteres kábellel. Sőt, volt már rá példa, hogy akár 2,5"-os típust is. Plusz az USB 2.0/3.0 szabvány által megengedett is hosszabb, mint már linkelve volt. Ezeknél egyébként 100 és 150 mA az alap érték, ami eszköztől (is) függően névlegesen max. 500 és 900 mA lehet a specifikáció szerint. De vannak a névlegesnél nagyobb áramerősséget tudó portok akár 2.0, de főleg 3.0 alapon. Például ennél a hubnál 1,5 A-ig terhelhetők a gyorstöltésre való USB 3.0 portok. USB 3.1 Gen 2 és Type-C alapon pedig még ennél is nagyobb értékek érhetők el.
-
Mardel
őstag
válasz
svgyula #84331 üzenetére
Hello!
Arra valami orvosság, hogy 2,5"os laptop hddre ami sata3 - usb3 külső tokban van, hogy telepítem fel az áprilisi frissítést?
Tavaly a régi Buildet az easyuefis wintousb progival raktam fel a hddra, mert a win 10 nem akar usbre települni magától és most a Windows updatenak meg az assistantnak is az a nyűgje, hogy usbre nem tud települni.
Csak azért kéne az áprilisi build mert hátha nem dobálná el az asus usb ac54 dongle a wifit mert folyamatosan azt írja, hogy nincs internet, biztonságos, de a többi eszközzel meg simán megy a wifi, nem a router a ludas.
Az hogy usbn legyen meg azért fontos mert munkahelyi gépre dugom rá és a saját hddmről bootolom a wint. -
qqzs
őstag
válasz
svgyula #84321 üzenetére
A nagy frissites nem ment fel ra. Dell precision m2800 i7 ssd stb. Most egy ideje ujra nyagatt de mindig elhajtottam de ma onallo eletre kelt es elkezdte.
A forgo nem forog azota sem az nem azt jelenti higy legagyott? Semmi led se villog forgalom.
Mi tortenik ha ujrainditom ?
Ha jol emlekszem a tavaszi is valami ilyesmivel adta meg magat.
Az a gond hogy nagyon kene a gep csak egy fel ora hagytam itt munka kozben -
ArthurShelby
addikt
válasz
svgyula #83797 üzenetére
Ez már a ki tud nagyobb számot/specifikációt mondani kategória. Ráadásul, én sehol sem említettem, hogy a laptopom gamer, még ezt a szót sem írtam le, sem hasonlót
Érdekes, hogy akksiról nem kapcsol be, mikor több mint egy órát filmeztem vele ma, szóval bírja. A hibernálást sem szereti, az alvással viszont nincs gondja.
Az akksi új, kb fél éves. Lehet, hogy mégsem eredeti és ez most így jön ki, ennyi idő után? -
válasz
svgyula #83098 üzenetére
Azért mondtam mert régebben nekem is volt ilyen laptopom.. A GPS vevő csak egy 'mellékes' funkció volt (kevés leírás említette meg) . Ha nem tettem bele SIM kártyát nem működött (én is furcsáltam de ez van). Talán a WAN hálókártya driver működtette, de én sosem szedtem le az előteletített wint, így nem kellett driverre vadásznom.
-
lesstardust
csendes tag
válasz
svgyula #73732 üzenetére
Szia! Én is találkoztam a problémával, és csak ACER gépeken jelentkezett, azokból sem mindegyiken. A legfrissebb VGA driver telepítése a kulcs. Mivel nem minden készülékhez és nem minden gyártó gondoskodik a Win10 támogatásáról, általában a Win7-hez készült driverek működnek 10 alatt is. Ebben az esetben viszont nem. Tehát a gyártó oldalán nem fogsz olyan drivert találni ami megszüntetné a hibát. Példa: Acer Aspire E1-510 (Intel HD Graphics v10.18.10.3349) ezzel a driverrel ment fordítva. Ami megoldotta: (Intel HD Graphics v10.18.10.4885) (15.33.46). Remélem tudtam segíteni!
-
Ferenc.
tag
válasz
svgyula #80742 üzenetére
De miért nem szól a windows, hogy nem frissítjük akkor a buildet mert nem lesz kompatibilis vele a gép? Ez így nagyon szívás, mert nekem is több régebbi gépen van fent a windows 10 , de ezek szerint bármelyik következő fél éves nagy frissítésnél kikerülhetnek a támogatott gépek "listájából", úgy majd frissítés után nem fog jól működni a windows 10 rajta.. Értem én, hogy nagyon régi gépre nem éri meg felrakni, de mégis mi az az idő aminél régebbi gépre már ne? 7 év? Bár hardver válogatja gondolom.
De akkor is, a windows update tudja, hogy milyen hardverekből áll össze a gép, így szólhatna, hogy nem frissít mert ezzel a win 10 verzióval már nem lesz kompatibilis a gép többé.. De nem, nem szól, s felrakja a gépre aztán meg az nem fog működni jól.. Ezen változtathatnának, s akkor inkább maradjon egy fix buildon a gép, de legalább még menni fog rajta a win 10 azzal a buildal.
-
Exodius
őstag
válasz
svgyula #80384 üzenetére
Mindig máshol van. Monitort most vettem újat egy hete, azon volt kalibrálás meg pixegarancia, úgyhogy azzal nincs szerintem semmi gond.
"VGA memória hiba lesz vagy memória kezelési hiba" ezekre van valami teszt? Vagy lehet, hogy van de az nem dobja ki a problémát? HDMI-kábelhiba lehet?
Úgy érzem VGA körül kell nézegetnem. -
Keem1
veterán
válasz
svgyula #80355 üzenetére
Ééés nyert! Az ISO-s megoldás volt a nyerő! Fent is van a 1803-as build.
Köszönöm!Azt hiszem, a chipsetben lévő audio driverrel akadt össze a windows update. Miután feltoltam ISO-ból, az audio le volt tiltva és nem is lehetett feltenni telepítővel, a driver teljes eltávolítása kellett, majd a windows által feltett saját driverrel lett jó.
-
Keem1
veterán
válasz
svgyula #80355 üzenetére
Ez a telepítős USB.. ez a komplett win telepítő? Vagy csak a frissítésé?
Amúgy pont azt néztem, hogy valami iszonyatosan felzabálta a helyet a C-n. Valóban nem volt még 20 GB se, már vagy 20 perce fut a takarító, elvileg valami 27 GB-nyi fölöslegtől fog megszabadítani.Szóval ez az ISO még érdekelne...
-
jokeph
nagyúr
válasz
svgyula #80005 üzenetére
Ez a topik az összeset felülmúlja a HSZ-ek számában.
Meg kel hagyni, ennyi nyavalyát egyik Windows se okozott.
Én még mindig azt tudom javasolni mindenkinek (nem vállalati felhasználásról beszélek, az más történet), hogy ha nincs Windowsos célszoftvere, akkor ott a Linux-meg lehet szokni.
Ha meg van, akkor sem kell betojni, használható még a W7, a W8.x is, persze azokra ajánlott egy 3. fél által biztositott normális virusirtó felrakása, lehetőleg jó tűzfallal rendelkező.
W10-nél meg nem kell mindjárt a legújabb update-re ráugorni, nálam pl. az egyiken 1607, a másikon meg 1709-es BUILD fut, ezek még 1511-ről lettek kézzel frissitve (nem a wupdate által folyamatosan), és nem is szándékozom odaadni neki a legujabb 1803-as BUILD-ot, látván a gondokat.
Jól működik az O&O Shut Up.
Nekem ezek igy megfelelnek (amire használom).
W10 alatt én úgy tapasztaltam, elég a beépitett Defender is.
Nagyon sok helyen fut még ismerősöknél a W7, W8.x s nincs vele gond, teszi a dolgát.
Én még mindig úgy érzem, túl van hype-olva ez az egész frissitési/cseréld le újabbra a Windowst mert nem jó/nem támogatják/elavult stb. bla-bla-bla.
Ezen az alapon a Core2-es rendszer is elavult, persze van azóta csak core i-ből 8 generáció, viszont egy böngészős, film+zene nézésre/hallgatásra használt PC esetében még az "elavult" - helyesebben elavultatott ! Core 2-es konfig is bőven megfelel, akár X4500-as intel IGP-vel is, 4-8 GB DDR2/DDR3 rammal, ha még egy SSD is van benne, fel se tűnik hogy 10+ éves konfigot hajt az ember.
-
válasz
svgyula #80003 üzenetére
Szia,
Nem azzal volt gond, hogy nem futott le a frissítés, hanem amit közben és utána művelt, az pedig minden frissítési módnál úgy történik, teljesen mindegy, hogy a Windows integrált frissítőjét használom, vagy külön telepítő csomagot.
Más kérdés, hogy eljutottam oda, már az átlagos felhasználó fejével gondolkodom, ne kelljen már a rendszerben extrém buhera, hogy ne működjön az arra kitalált frissítő, ne kelljen már külön letöltögetni a frissítő csomagokat és úgy telepítgetni...stb., kitaláltak rá egy integrált módozatot, a felhasználók jelentős része azt és úgy használja, oldják meg, hogy működjön megfelelően.
A másik az, hogy ne kelljen már a (kompatibilis, adott verziójú oprendszer támogatását élvező) víruskeresőket legyalulgatnom csak a Windows frissítése miatt, maximum kikapcsolnám arra az időre, de azt is csak akkor, ha nagyon muszáj, de itt ezzel sem volt probléma, semmi köze hozzá, hogy a Windows frissítése kinyírja az illesztőket...stb.
Be is teszi a kiskapit, hogy a frissítések okozta problémákkal szervizbe kell rohangálni a nem hozzáértőknek, maradjon csak meg nekik a hardveres probléma, pont elég akkor napokra vagy hetekre leadni az eszközöket.
Hidd el, ha már én így vélekedek valamiről 20 év használat után, akkor valóban gond van, mert én is a végsőkig védtem eddig a Windows, elég ebben a topikban visszaolvasnod a néhány évvel korábbi hozzászólásaimat, kaptam érte jócskán, miért is vagyok annyira emellett a vacak mellett, de ez már tényleg soknak bizonyult számomra, amit ősszel és pláne most tavasszal művelt a nagyon frissítő csomag, elegem lett még akkor is, ha amúgy képes voltam megoldani a problémákat, mert nem akarok ilyenekkel félévente foglalkozni...
Ettől függetlenül, senkit sem beszéltem vagy beszélek le a Windows 10-ről, ismerősi körben is inkább próbálok segíteni orvosolni a problémákat, hogy ne legyenek annyira kiakadva a Windowsra a nagy frissítés okozta problémák miatt. -
törölt tag
válasz
svgyula #80003 üzenetére
Ő meg csak egy user akinek a Microsoft által kitalált módon frissült a gépe és lett problémás többször. Nem az ő hibája egy frissítéstől elromlik a gépe. Tök jól van itt kockaként ISO-t töltögetsz és in place upgrade vagy clean install évente, de az átlag és a tömeg nem ez! Hanem az jön az automatikus funkciófrissítés évente kétszer és szerencsejáték jó lesz vagy gondokat okoz. User a hibás nézet unalmas már. (persze nem olyanokra gondolok akik belebuherálnak a rendszerbe és azért nem jó a Win, hanem normális átlagusernek honnan kéne tudnia 1803 problémás bizonyos SSD-kel, meghal ha Avast fent, a frissítés fekete képernyőbe bootol stb.)
-
csixy
addikt
válasz
svgyula #79650 üzenetére
Szerinted hány élete van egy informatikusnak?
Ha mondjuk van 90 gép 36 helyszínen , akkor hány nap alatt tudja a kis pendrájvjaival végig loholni a helyszíneket úgy , hogy nap közben a gépeknek menni kell 5 vagy 10 órában és csak munkaidőn túl tudja frissítgetni a rendszereket és meggyógyítgatni az esetleges galibákat, frissítési ledögléseket azokon a helyszíneken , amelyekhez nincs is ajtókulcsa? És akkor mi van a munka közben támadó esetleges egyéb bajok orvoslásával és az egyéb keletkező igények kielégítésével. Még szerencse hogy egy részük hátsó ajtón keresztül gyógyítható. -
jokeph
nagyúr
válasz
svgyula #79650 üzenetére
Nem vagyok informatikus, de látva a nép szenvedéseit 1709-re "beragasztottam" az OS-t. Ez igy is marad, amig nem nyavalyog nagyon és/vagy megy az a nagyon kevés dolog amit használok.
Ugyanezt csináltam az előző buildnál meg az azt megelőzőnél is, amig szépen kiforrták magukat az update-k.
-
csixy
addikt
válasz
svgyula #79638 üzenetére
Eljött elvitte a gépet és holnapra újra telepíti. Nem ülhet ott mindig mellettem.
Tudod ez nem olyan mint mondjuk egy bank 10-15 egyforma munka állomással.Mi akik hasonló munkát végzünk mindannyian 1, 2 esetleg 3 géppel dolgozunk különböző helyszíneken és mindegyik helyszín egy kicsit más, különböző gépek különböző számítástechnikai tapasztalat, különböző perifériák. Csak egy a közös , a munkahelyen használt (mondjuk ki akármilyen célú adatbáziskezelő és kiszolgáló) program. Mi például a kolléganőmmel váltóműszakban használunk két gépet hálózati konstellációban. Ma pont az döglött le ,amin az adatbázisom van. A kolléganőmnek az a szerencséje, hogy az ő adatbázisa egy hurcolós USB-s vinyón van, s így meg lehetett csinálni , hogy ő tud dolgozni egyenlőre egy géppel kicsit kevesebb lehetőséggel addig is amíg az én rendszeremet újra húzzák.
Persze menteni rendszeresen szoktunk , de azt hiszem , hogy én is be fogok szerkeszteni ezután egy külső USB-s vinyót is , amin a felhasználói progi mappáját szőröstől bőröstől az adatokkal együtt mint egy tükröt csak a biztonság kedvéért folyamatosan életben tartok.
-
Samal
csendes újonc
válasz
svgyula #79229 üzenetére
Figyelek "barátom"!
Köszönöm a sok infót és bölcsességet. Sőt, még igazat is adok neked, egy-két kivétellel(lásd vlevi hozzászólását) de az üzleti rész az teljesen így van. Csak hát a halandón az nem sokat segít, amikor ül a halott gép mellett, és és elgondolkodik az élet rejtelmein. Pedig tényleg döbbenetes, hogy a a 2006-os nagy drájver csomag még most is él. De ez van....
-
jokeph
nagyúr
válasz
svgyula #79209 üzenetére
Szerintem is a legstabilabb.
- megjegyzem W10 x64 PRO-t és Enterprise N-et nyúzok.
"Kék halált" én sűrűn ki csalogatom belőle, de hát 3 konfig finomhangolása ezzel jár (S775, AM3+ és S1366-os platformokon).
Ami miatt még szerintem a legjobban sikerült ez a Win, az az hogy a számtalan "kék halál"-ból mindig visszatért, hiba mentesen.
(régebbi windowsoknál nem egyszer újratelepitás lett a móka vége, még W7-nél is előfordult párszor).
Illetve meg még az miatt is, mert ez a Win a legrugalmasabb az összes közül amikor teljesen más hardverkörnyezetbe kerül, nem okoz neki problémát, feltalálja magát és megy.
Én minden létező frissitéssel kapcsolatos lehetőséget OFF-ra tettem, mert egyrészt nem szeretem ha állandóan lázad, másrészt itt csak mobilnetem van, az meg nem végtelen (kell másra az adatforgalom szűkös kerete).
Egyetlen moddolást tettem a rendszeren, mégpedig kapott egy classic shell-t, ez a gépházas, csempés cucc egyszerűen nem jön be (W8-óta).Meg nem szeretném, ha a finomhangolásaimat egy önkényes update lekukázná, nekem stabil környezet kell.
Innentől kezdve elképedve olvasom ezt a rengeteg nyavalyát, amikkel szembesülnek a felhasználók nap mint nap.
-
vlevi
nagyúr
válasz
svgyula #79229 üzenetére
Szerencsére az Inteles lapok az elmúlt sok évben nem változtak olyan nagyon. Legalábbis asztali gépeknél. Ezért lehetséges, hogy egy Core2Duo gépen, de még korábbi pentiumokon is megy rendesen, mert, ha megnézed a chipset driver még valami 2006-os kiadás. Akkor még Win7 sem volt, csak Vista. Azóta működik ez a driver.
Laptopokkal más a helyzet, bluetooth, tapipad, wifi, ésatöbbi szirszar, mind gondot okozhat, mert ezekhez valóban kell a gyártói driver. Szarban lennék, ha az Asus B75M alaplaphoz gyártói driver kellene, mert ahhoz a legutolsó driver windows8-as. -
Kékes525
félisten
válasz
svgyula #79166 üzenetére
Csak a leckét mondod fel. Ráadásul egészen mást írok. Nem a létezésüket vitatom, csak a helyét. Indításkor lefoglalna egy helyet a memóriába és amíg van hely addig oda tenné ezeket is (ugyanazt, amit most a lemezre), azután ha már nincs hely a lemezre. Ennyi.
Hogy jön ide az Autocad? Mi indítja el azt a programot? Az operációs rendszer. Azaz érzékelné az elindított program igényeit és azonnal az adott hardvernek megfelelően beállítaná ezeknek a fájloknak (lapozófájl és virtuális memória) a méretét és a helyét.
"A másik dolog ugye te sem gondoltad komolyan, hogy a "te" személyedhez fogják hozzáigazítani a rendszert?"
Ezt hol írtam? A rendszer most is pontosan feltudja mérni a hardvert és annak megfelelően állítja be a rendszert. Pontosan úgy, ahogy nekem, azaz az adott hardvernek megfelelő. Csak ezt a most is meglévő tulajdonságát kellene tovább fejleszteni. Ennek abszolúte semmi köze az én gépemhez. A rendszer a telepítéskor megismeri a hardvert és annak a függvényébe állítaná be a lapozófájlnak és a virtuális memóriának nemcsak a méretét, hanem a helyét is.
Utána olvastam: "a lapozófájl mérete a rendszerösszeomlási memóriakép beállítása által megszabott követelményektől, valamint az előjegyzett memória használati csúcsától vagy várható használatától függ. Mindkét tényező teljesen egyedi az egyes rendszereknél, még azonos konfiguráció esetén is."
Tehát elsősorban a rendszerösszeomlási memóriakép miatt nem lehet a memóriába tárolni. Ezért kell egy olyan tároló, ami kikapcsolás után is megmarad. Ha jól értettem.
(#79169) SP4C3
Akarja a fene kikapcsolni, még a nagyságát sem akarom változtatni. Nem a létezését, sőt még nem is a nagyságát, hanem a helyét vitattam.
"Nagyon fosul megírt software-ek, mint például az adobe photoshop nem tud élni úgy, hogy a memóriában dolgozzon, neki kell a tárhelyed is, gondolom azért ha becsúszik egy appcrash, akkor megmaradjon a munkafolyamatod."
Ilyenről én is olvastam.
-
Kékes525
félisten
válasz
svgyula #79160 üzenetére
"Azért mert oda készíti elő a memória számára feldolgozható formában az adatokat"
Ezt az előkészítést miért nem tudja a memóriában elvégezni? A memória egy részét erre használná fel, persze amíg van hely. A jelen esetben erre bőven lehetne lehetőség.
A kérdésem lényegére ez (szerintem) nem magyarázat. Ezeket (virtuális memória és lapozófájl), amíg bőven van hely, feltehetné a rendes memóriába is. Ez gyorsítaná a rendszert, különösen ahhoz képest, amikor a lapozófájl és a virtuális memória a merevlemezen van.
-
Kékes525
félisten
válasz
svgyula #77835 üzenetére
"Tehát nálad a buheráció akkor kezdődik amikor a rendszer file-t átprogramozod és nem akkor amikor külső programmal belenyúlsz olyan beállításokba amit egyébként a rendszer maga nem enged? Most komolyan?"
Most sem ezt írtam.
Vannak fokozatok is. Ezt a szót nem ismered?
-
Kékes525
félisten
válasz
svgyula #77823 üzenetére
"szerezz DVD-t és írd ki rá a telepítőt"
Volt és van telepítő (hivatalos) DVD-ém, nem segített elsőnek amikor gyári visszaállítást kellett tennem. Mókolatlan, tiszta rendszer volt, Asrock alaplapi legújabb driverekkel és néhány stabil felhasználói programmal, amik most is fenn vannak hiba nélkül. Ezeket már sokszor leírtam. Hidd el amit írtam, abban szakmailag nem sok hibát találsz. A rendszer hibája az, hogy egy rossz driver ekkora galibát tudjon csinálni. Ki gondolta volna, hogy egy neves alaplap gyártó Microsoft által aláírt drivere ilyen? Addig "rendben" van, hogy kiakaszthatja a rendszert, de az már nincs, hogy annyira, hogy a csökkentett mód sem tud elindulni és nincs lehetőség egy régebbi (a hibát megelőző) működő configot betölteni.
""nagyon muszályod lesz megint". itt talász példát bár értelme nem sok van"
Már hogyne lenne, ha teljesen használhatatlan a rendszer.
"De a win 10 rendszere a file buherációt általában valamilyen szívatással honorálja"
Még egyszer leírom, mert látom te sem olvasol vissza. Első alkalomkor, amikor gyári visszaállítást kellett csinálnom nulla, semmi nothing, buherációt, mókolást sem csináltam. Tiszta telepítés volt néhány stabil felhasználói programmal és a legújabb Asrock alaplapi driverekkel.
Különben most sem buheráltam a rendszert, csak a start menüt cseréltem le és a regisztryben néhány szín korrekciót csináltam. Ennél sokkal több buherációt, mókolást csinálnak itt a topikban nagyon sokan (Winaero Tweaker, O&O ShutUp10, W10Privacy). Most a Windows 10 által feltett driverekkel stabilnak tűnik a rendszerem.
Más.
Van valamilyen pontosabb dátum a nagy update hivatalos kiadási időpontjára?
-
jokeph
nagyúr
válasz
svgyula #77051 üzenetére
Köszönöm az infót.
Én eddig csak a w7 dvd/usb tool-t használtam, mert nekem csak legacy telepitőre van szükségem, ez még igy marad jó ideig. (a konfigjaim egyik fele nem UEFI-s, a másik fele ugyan UEFI-s, de én nem használom ki azt a pár plusz lehetőséget, amit tud. Fast Boot-ot sem engedem meg egyiknek se).
Nero-t használtam régen, még utoljára a 8-as verziót, azzal nem lehetett rontani.
-
válasz
svgyula #76665 üzenetére
Nem, a fajlhulyeskedos az a melohelyi Z8300 Cenovo mini pc, az usb 3 hubtol meghulyulo meg egy J1900-as minigep. A Cenovo az amin minden frissitest ki kellett irtani, asszem a mult evi tavaszi buildon lett fixalva mert mindennemu frissitesre kekhalalos rebootokkall reagalt es nehez volt ebbol kizokkenteni es visszaallitani.
De a fajlokkal kapcsolatos hulyesegeit az elso pillanattol csinalta. -
válasz
svgyula #76162 üzenetére
Ez egy mini pc, 2 usb2 es 4darab usb3 csatlakozoval ugyhogy 101% hogy tudja.
Es csixy, megnezem este a biosba mit lehet allitgatni.
Egyebkent azt is probaltam hogy a hubba dugtam a billentyuzetet, es inditasnal a del gombra reagalt, bejott a bios es tudtam benne rendesen navigalni, ergo a bios felismeri.Lehet tenyleg garancia lesz belole, de a nyakam ra hogy ha beviszem barhova es bedugjak barmilyen gepbe/laptopba, ott mukodni fog.
-
Cs1csó
titán
válasz
svgyula #76055 üzenetére
Igazad van az igények különbözőek, és az anyagi lehetőségek is. Egyszerűen ha nincs igény egy i7-es gépre akkor minek költeni rá? Nekem is van egy core2duo-s notim 2007 nyári modell és pont 10 éve vettem. Szépen fut rajta a windows 10 - megjegyzem jobban mint a windows 7 -
-
-
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
svgyula #74694 üzenetére
Szerintem a windows felhasználók 99%-a 1bit luser, vagy még az sem, mert backup-ról nem is hallottak, sőt egy szimpla windows telepítést sem tudnak elvégezni. Ergo most jól lelúzereztél néhány milliárd embert csak mert átlag felhasználók és nem programozták beléjük már az anyaméhben, hogy asztalra NEM szabad menteni
. Én most tanultam ebből és ezután nem mentek semmit az asztalra, szal... szvsz fölösleges volt ez a lekezelő most jólmegmondom nagybetűkkel hangnem.
Viszont ha valakinek van még bármi tippje ami segíthet... azt szívesen venném
. Elméletileg nagyrészt arra való a fórum, hogy a technokraták segítsék a kezdőket-laikusokat, vagy nem?
-
quailstorm
félisten
válasz
svgyula #74522 üzenetére
LAN drivernél Realtek oldaláról érdemes mindig feltenni a legfrissebbet, ellenben az eredeti alatt nem szabad a telepítő DVD-s vagy a gyártói honlapos drivert érteni, mert ha felmegy (általában nem), akkor abban nem lesz köszönet.
Ha nem Realtek chipes, akkor is lehet, hogy van a gyártónál frissebb driver (Broadcom, Intel).
Nekem az LGA775-ös lapom ugye Win7-nél véget ért. De a gigabites alaplapihoz van driver W10-re is. Igaz, a Windows beépítettel is megy, de méréseim szerint azzal nem tudtam elérni a stabil gigabites átvitelt LAN-on.
Ez csak plusz infó a félreértések elkerülése végett. Amúgy nem hiszem, hogy nála ettől lennének bajok.
-
Tityahome
aktív tag
válasz
svgyula #73732 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Pont így jártam én is hogy táp kábel csatlakoztatásnál sötét volt a képernyő és én is sötét szobában vettem észre hogy halványan, de látszik a kép!
Egyébként a gép típusa Acer Aspire E5-511.
Egyébként ha alvó módból jön vissza a gép utána jól működik!
Ezek szerint erre még senki nem talált megoldást? -
Blue Thunder
senior tag
válasz
svgyula #73043 üzenetére
Ezt azért nem írom alá...ugyanis ha jó pár perc kéne a lehüléshez akkor ibt teszteknél se tudnál rendeset mérni...csak vedd alapul akármelyik hőfigyelőt, akár a core tempet is szinte másodpercek alatt visszamegy a hőfok.
Mondjuk csak egy példát hogy mittudomén 1.3v mellett felkúszik 85-86 fokra bezárom gyorsan ujraindítod a core tempet és máris hűvösebb fokot mutat szóval az hülyeség hogy jó pár perc kell neki
Ha elérné a lekapcsolási hőfokt mire újra benyomja a start gombot addigra már jóval lemegy a hőfoka -
prmcsk
addikt
válasz
svgyula #73036 üzenetére
Köszi, de pont az a röhej, hogy az eszközkezelő hibamentes, a procit is jól írja ki - i3 4150 virtuál 4 mag -, de, ugyanígy a bios, a cpu-z, a HW info, vagy bármi, csak a rendszernél nincs semmi, ami a procit és a ramot illeti.
Blue Thunder:
win10/64bit van fent. A táp kontaktra már én is gondoltam, utána is járok...Az alaplap két hetes...
-
válasz
svgyula #72571 üzenetére
Semmi baja nem lesz ha nem frissítgeti magát,
amúgy meg ez valami mini pc nyűg, én eddig kettőnél futottam össze a sleep hibával és hidd el hogy küzdöttem driver keresgélés és bios beállítás vonalon és semmi eredmény.
Az egyik ilyen mini pc-n fut dualbootba egy linux és az is beledöglik az altatásba, úgyhogy ez nem csak oprendszer, hanem valami alap bios vagy rendszer összeférhetetlenségi hiba.Geth véleményét kezdem lassan követni, ha lehet adjuk meg az esélyt az update-re, de ha nem ésszerű, pl. beborul a gép, bootlop, kékhalál, kezelési-működési hibák, akkor tiltsuk le a fenébe.
-
válasz
svgyula #71235 üzenetére
Akinek annyira fontos az, hogy nem képes pár mp-et várni a program indításnál hát arra szokták mondani "gyorsan élt, gyorsan halt"............ Az életet élvezni kell és nem átrohanni rajta!
Akkor neked dolgoznak még a hdd gyártók, tök jó. Van ssd-d?
Mert nekem van mindlkettő és inkább az ssd, mint a hdd. Ez amit írtál hülye duma.
A laptopban azért van ssd, mert ha kell utazni, (nemzetköziben voltam 1,5 évet mint sofőr) ne a hdd-t figyelgessem, hogy mikor ütöm meg véletlenül a gépet és dobhatom ki a hdd-t mert szétmen mert írás közben történt az ütés...
A pc-ben is van egy M.2 ssd, ami azért jó, mert nem kell kábelezni, nem kell külön táp neki, szóval helytakarékos. Este mikor leülök mellé ne a vinyó seekelését hallgassam már, mikor betölt a windows és mindenki felkelljen itthon.
Jah, meg a sebességről ne is beszéljünk inkább...
Szóval ha te élvezni akarad a hátrányokat, akkor hajrá, de legalább hülyeséget ne írjál... -
Sokimm
senior tag
válasz
svgyula #71022 üzenetére
Felcseréltem a két monitor (1-2 displaport csatlakozója) kábelét és most látja mindkettőt...
Hardveresen nem nyúltam a géphez, kontakthiba kizárva, eddig ment, ezután meg nem? OMG mik lesznek még itt a win alatt?
Köszönöm a tipped, legközelebb azt fogom megpróbálni, ha előjön a hiba! -
Geth
veterán
válasz
svgyula #70729 üzenetére
Te is leírhatod, hogy mit kezdesz, ha nincs optikai
Mellérakod a cédét, aztán?Nem csak én mondtam, rajtam kívül még ~2 ember, de nem azt, hogy nem kell USB driver, hanem hogy Intel esetén USB2-nél XP óta nem kell, USB3 esetén Win7 felett nem kell (nincs is gyártótól letölthető).
Csak hogy pontosítsuk, ezt szereted lehagyni, Te kis feledékeny -
Geth
veterán
válasz
svgyula #70711 üzenetére
Évek alatt, soksok géppel sikerült elkerülnöm ezt a balf****kodást amit leírtál
Nyilván előre beszerzem ami kell.
Ahol nincs optikai meghajtó, oda mit viszel? Külső meghajtót, vagy egy pendriveot? De akkor a pendrivera is rá kell tenni. Akkor nem egyszerűbb leszedni a friss drivereket? Nekem sincs optikaim minden gépben. És ha nincs meg a CD, akkor kukázod a gépet? Hagyjál már... -
Geth
veterán
-
Kurzuh
aktív tag
-
Geth
veterán
válasz
svgyula #70479 üzenetére
El kell szomorítsalak, ez nem az én véleményem, ezek tények.
Még egyszer utoljára: Intel USB-hez 3.0 esetén Win8/10-re nem kell felrakni semmit külön, nem is lehet letölteni az Intel oldaláról (ezt próbáltam szemléltetni). A szükséges drivert már tartalmazza a rendszer.
Win7 és alatta még nem, ezért van fent a cd/weboldalon.Nem mondtam azt, hogy más chipsethez nem kell (esete válogatja, van olyan, hogy van rajta Intel ÉS másmilyen IS), más rendszeren nem kell, stb. Halmazműveletek, szövegértés.
Lehet idézőjeleket rakni a hozzászólásodba (kicsit túltoltad), de attól még a világ világ marad.
Ha Te outdated és/vagy felesleges driverekkel szórod tele a rendszert, Te dolgod. Ilyenkor jönnek elő az anomáliák...
Nem lustaságból nem cserélem ki a megfelelő drivert rosszra, hanem mert nem vagyok bolondHogy valami hasznos is legyen, itt egy USB driver gyűjtemény.
-
Geth
veterán
válasz
svgyula #70472 üzenetére
Nem tudom mi ez az "Usb20" szutyok 2013-ból (Win10 még nincsen!), Intel USB2-höz biztosan nem kell driver, Intel USB3-hoz pedig csak Win8 alatti verziókhoz.
Driver cd-ket 90% ki se bontom, neten is fent van (legtöbbször újabb) ami kell.
Ha pl. megnézed ezt, nyomát se látod Win8-nak vagy Win10-nek.
-
Downsampling
senior tag
válasz
svgyula #70365 üzenetére
Szia!
Erre nem is gondoltam, de talán pont azért, mert nálam ki van lőve. Semmire sem használom, így nincs is engedélyezve. Anno a NAS-omhoz kaptam egy jó nagy felhős tárhelyet, ha szükséges, azt használom (illetve a NAS is használhatja backup-hoz). A OneDrive nálam egyszerűen le van tiltva.
És nem tudom, hogy miért pont tegnap óta? Hirtelen hova lett az a 16 giga? Oké, van még bőven hely az SSD-n, de azért szeretném tudni, hogy mi merre hány méter?
Köszi a választ! Esetleg további ötlet? -
quailstorm
félisten
válasz
svgyula #69583 üzenetére
Azok a pár éves gépek jók lesznek 10 évesnél idősebbnek is. A Radeon HD2000-4000 amivel most baj van, az nem friss. Ráadásul sose volt W10 támogatott csak ment W10 alatt a W7 driver.
SiS grafikától meg nem tudom mit vársz, ugyan volt WDDM-es belőlük, de a legalja mindennek.Ja és a 100x ezer Ft-ra meg annyit, hogy ne mondjad már, hogy egy tetszőleges SiS-es laposnál jobbat 30k alatt nem kapsz...
-
raidx
őstag
válasz
svgyula #69163 üzenetére
Ilyenkor meg kell nézni, nem e GPT partició volt előtte. GPT-re nem települ az MBR .
Anno szívtam nagyot mikor a win8-at kipróbáltam és az istennek sem tudtam visszatenni a hetest.Végül felhomályosítottak, hogy a Win8 GPT-t használ a Win7 meg MBR -t és nem települ GPT-re. Figyelmetlenségből már Win10.nél is belefutottam ebbe a hibába. -
Geth
veterán
válasz
svgyula #68779 üzenetére
Az egyszerű user dolgot nem vettem magamra
De eszembe jutott az alábbi cucc, hátha másnak is segít.
Ezt használom energia beállításokra (Win10) alatt:
PowerOptions
Kimenthető egy fájlba (pl. PowerOptions.wsf), átírhatóak benne az értékek, stb. (igyekeztem kommentezni).
Használata admin cmd alatt: cscript PowerOptions.wsf
Egy pillanat alatt beállít mindent, ami le van írva benne.
Nem mondom, hogy teljes, de nálam ennyi beállítás érhető el, lehet más gépen bővebb a lista.Ezt én írtam még W7 alatt, azután csak apró módosítások voltak rajta amikor upgradeltem rendszert.
-
Geth
veterán
válasz
svgyula #68779 üzenetére
Tudom, hogy mázlim van (ráadásul több gép miatt többszörösen!). De nem mázlinak fogom fel.
Én nem kapcsolok ki "energia fost", az ahogy én használom épít rájuk, lavírozva a kényelem és a kevés fogyasztás között.Tekintve, hogy még mindig nem mindent lapátoltak át az új felületre, igen, van amit itt állítok be, valamit ott.
Hát ez legyen a legnagyobb problémám -
Shing
őstag
válasz
svgyula #68739 üzenetére
Nekem nincs bajom a W10-el és szeretem "megvédeni". De ezt a Vezérlőpult-Gépház kombót a mai napig nem értem. Nem hallották még a "Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld" idézetet? Ha annyira elakarják tűntetni a vezérlőpultot akkor pakoljanak át mindent a gépházba, főleg ha ilyen problémákat is produkál. Nem, az hogy egyik beállítás itt, a másik ott.
A másik amit befejezhetnének az a fél éves nagy ápdét csomag kiadás. Tök jó, hogy frissítenek, de most komolyan újra kell pakolni a fél rendszert miatta? Sokaknak láthatóan ilyenkor is jönnek be a hibák. W7-hez kijött egy SP1 ami nem volt semmi csak egy összegző csomag. Nem érzem át, hogy miért van hirtelen szükség évi 2 nagy frissítő csomagra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest