- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Google Pixel topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemadom-meg
csendes tag
válasz
Kurzuh #70608 üzenetére
#70608 Kurzuh:
Üdv.!
Teljesen hasonló problémákat tapasztalok én is. Annyival kiegészítve, hogy a legváratlanabb időpontokban képes "kiakadni" a rendszer. Nem feltétlen kell játszani hozzá. Egyszerű böngészés közben képes leállni. Ezt megelőzően a rendszert tartalmazó merevlemez kihasználtsága 100%(!!), az adatátviteli sebessége HDS szerint 5x-ös dvd írási sebesség.[kép]
Ami kissé érdekes... A nem rendszert tartalmazóké: 110-127x-es... [kép]
A tünetek teljesen megegyeznek, plusz nekem (is) nem állnak le a ventilátorok, pusztán a rendszer áll meg. De azt olyan szinten, hogy sem a bekapcsoló gomb hosszú megnyomására,sem a "reset" gombra nem(!) reagál! Teljesen ki kell kapcsolni a táp kapcsolójával.
Nem "ezer" éves konfigom van: Ryzen 5 1400, 8GB RAM, X370 alaplap. A rendszer egy közel fél éves merevlemezen van.
Mióta kijött a Win 10 új "frissítése" azóta vannak ilyen gondjaim. Ezzel párhuzamosan ugyanilyen op. rendszerrel felvértezett laptopon ezt a problémát -eddig- nem tapasztaltam. Tegnap került rá a frissítés. Meglátom mit fog produkálni. Ha ugyanezt, akkor megy vissza a "régi" telepítőlemezes változat. A frissítések kikapcsolásával!
A "vicces" az egészben, hogy tőlem teljesen független ember is dettó ilyen problémával szembesült már párszor:
WoT-oztunk tegnap, kb. másfél óra alatt 3x fagyott ki a játékból, minden előzmény nélkül. A tünetek megegyeznek az enyémmel (személyesen nem is ismerjük egymást...): kifagy, nem reagál semmilyen gombra, csak a táp kikapcsolása után indítható újra!
Mielőtt valaki azt találná mondani, hogy vírus van a gépemen, és amiatt van ez, ki kell ábrándítsam. Nem, nincs vírus! -
xrvman
őstag
válasz
Kurzuh #70628 üzenetére
Szerintem, ha a drivereket a laptop saját oldaláról, az ACER oldaláról töltötted le és tetted fel. (Esetleg megpróbáltad a picivel frissebb NVIDIA VGA drivert is.)
Ha így, pár nap, pár újraindítás után se lett jó (esetleges háttérben futó Windows szöszölés a frissítések telepítése után), akkor vidd vissza 14 napon belül. Persze tudd reprodukálni a lassulásokat a helyszínen is. -
Rasiel
senior tag
válasz
Kurzuh #70608 üzenetére
Közben olvasom, hogy 4 GB RAM-od van. Játék esetén (persze nagyban függ, hogy melyek azok) ma már ez is szűk keresztmetszet, 8 GB alap, ha valaki normálisan szeretne játszani újabb játékokkal. A meg-megakadás többek között a nem megfelelő mennyiségű RAM-tól is előfordulhat.
-
Rasiel
senior tag
válasz
Kurzuh #70608 üzenetére
Röviden: A HDD, valamint az OS (ha javarészt alapbeállításokkal használod) a szűk keresztmetszet.
(#70611) TriX2010: Tény, az SSD a legjobb megoldás, de egy gyors HDD is komoly előrelépés a rendszernek egy 5400 rpm-es laptop vinyó után. Ha normálisan be van állítva az OS, akkor ezzel is szépen lehet használni, persze a korlátai így is megvannak, melyekkel tisztában kell lenni.
(#70627) NandorHUN: Igen, érdemes. Manuálisan kezdeti és maximális méretnek nyugodtan megadhatsz 4096 MB-ot. Kikapcsolni nem ajánlott a lapozófájlt még ilyen mennyiségű RAM mellett sem.
-
svgyula
addikt
válasz
Kurzuh #70616 üzenetére
Ja! A számozással megint trükköznek.... Viszont ez már egy belépőszintű gamer kártya ennek simán bírni kell! Nekem a laposban a 840M van de eddig nem volt gondom az általam használt játékok COD WWII, DOOM 2016, Wolfenstein New Coloss, mind ment vele röccenés nélkül. Természetesen nem max grafikán de simán élvezhető formában. Viszont olyat mint ami nálad van, nem csinált. Talán a win szolgáltatások között kellene körülnézned és pl a blokkolásszintű rendszermentés funkciót kikapcsolni meg esetleg még pár egyéb nem használt cuccot kilőni. Ezeket az msconfig.exe indítása után megtalálod a szolgáltatások között. De jegyezd meg, hogy mit kapcsolsz ki vagy írd le. Mert ha később anomáliát okoz akkor vissza tudd kapcsolni.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Kurzuh #70608 üzenetére
Majd biztosan jönnek nálam okosabbak, de szerintem a 1709-cel nem ilyen jellegű bajok voltak. Nekem is volt vele problémám, de teljesen más, és végülis azt már orvosolták.
Amúgy nem tudom, milyen latopod volt ez előtt, ami gyengébb volt, de szerintem a mostani sem az kimondottan gémer masina. Az U végű Intel Core mobil procik elsősorban nem a teljesítményükről híresek, hanem a gazdaságos működésükről. Az a 3,4 GHz csak turbó módra érvényes, vagyis, ha csak egy mag terhelődik. Az enyémben egy i7 van (szintén U-végű, csak egyel régebbi), de még sosem láttam, hogy ment volna 3 GHz-en, általában 2,4 GHz-en pörög, ha terhelve van. A 8 Gb ram sem lenne hülyeség, míg a 8.1 szinte lesz@rta, hogy mennyi ram van a laptopban, úgy is gyors volt, a mostani 10-nek kell a hardver. De szerintem a VGA talán a leggyengébb láncszem.
Nyilván sokat lehet optimalizálni a Win10 működésén, de szerintem ez nem a 1709 sara...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Assetto Corsa Competizione
- Stellar Blade
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest