- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #103647 üzenetére
Nem ezt hangsúlyoztam. Azt hangsúlyoztam hogy a portabilitás nem garancia semmire, ne hozzuk fel előnyként ha a biztonságról van szó, főleg ne ha adminként kell futtatni.
Nem írtam sehol hogy a portable rossz vagy jó. Felőlem tiltakozhatsz olyan ellen amit nem írtam, nem zavar
-
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #103606 üzenetére
Te is kevered a szezont a fazonnal.
1. A portable is tele tudja írni a reg bizonyos részeit (ez utólag részben szemétnek tekinthető).
2. Ha adminként fut, akkor bármit megcsinálhat, registry inkluzíve, akár HKLM is.Nem hivatkoztam semmire, a portable-ség nem számít biztonság szempontjából. Az inkább hogy adminként fut-e. Ezek tények
-
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #102834 üzenetére
Jáj, akkor lényegében mégis jól feltéteztem, hogy USB-s...
Vagyis ez esetben annyira nem meglepő a dolog, meg ha a T5 ellenében USB-n a TRIM / UNMAP sem működik annál a külső háznál, akkor megint nem. Illetve ez esetben nyilván az sem, ha USB-n a TrimCheck nem működő állapotot ír. Az látszik a screenshoton, hogy SCSI = UASP, meg a VID:174C alapján vsz ASMedia vezérlő, de a működéshez chip és főleg firmware szinten is támogatnia kell.
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #102826 üzenetére
Igen, azt írtam is utólag, hogy először valamiért azt hittem a T5-re célzol, de mint kiderült a belső SSD-re és annál nyilván nem merevlemez-meghajtónak kellene ott szerepelnie.
Normál esetben a TrimCheck általi tesztnek működő állapotot kellene mutatnia, ha támogatja a külső SSD a TRIM / UNMAP funkciót. Mondjuk kissé régi ez a program, de külföldi teszteknél is rendre ezt használják Windowson az USB-s SSD-khez, illetve a PowerShell kiegészítéssel (példa). Sőt, van ilyen teszt a T5-ről is, ahol (nyilván) működő állapot jött ki. A CDI, HDS stb. program viszont USB-s meghajtóknál nem minden esetben (lehet kivétel) mutatja ezt helyesen, van hogy csak magára a belső SSD-re jellemző és nem az USB-s csatlakozásnál ténylegesen érvényes állapotot írják ki.
De amúgy ácsi, nálad az előző screenshot alapján a G meghajtó a T5, a H a belső SSD. Ha a G-n akarod tesztelni, akkor arra kell rámásolni, onnan kell futtatni a programot, nem a H-ról. Aztán az más dolog, hogy ha a H nálad most a belső SSD és annál nem működik, akkor az tovább bonyolítja a helyzetet...
Sőt, ez esetben lehet a meghajtók optimalizálása ablakban is azért szerepel merevlemezként.
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #102786 üzenetére
Azt ügyesen lehagytad a szövegben, hogy ez egy külső SSD és USB-n csatlakozik.
Azoknál szokott ilyen előfordulni, hogy a beépített optimalizáló merevlemezként detektálja. De amúgy tényleg érdekes, mivel a Samsung T5 támogatja USB-n az ATA TRIM, pontosabban az SCSI UNMAP parancsot, vagyis elvileg szilárdtest-meghajtó is szerepelhetne ott és annál az optimalizálás a TRIM-et futtatja. Ellenben ha merevlemezként van feltüntetve, akkor elvileg töredezettségmentesít (akár ki is kipróbálhatod). A HDS látom azt írja oké a működése és UASP módban csatlakozik, de amúgy ezzel a módszerrel is lehet tesztelni, USB-n talán célszerűbb így.
(#102792) Sirandrish:
Az MCT bizonyos esetekben hajlamos ilyen-olyan hibakódokat szórni. Első körben próbáld újraparticionálni (format=fat32 quick
) a pendrive-ot, vagy másik pendrive-val próbálni a telepítési adathordozó elkészítését. Vagy ha már Rufus, akkor a 3.5-ös verziótól kezdve már az is le tudja tölteni direktben a Windows 8.1, 10 ISO-kat, szóval ez utóbbihoz sem kell okvetlenül az MCT.(#102821) seger:
A HDS akkor szokott SSD-knél 80%-os teljesítményt írni, ha nem működik a TRIM. Ami lehet reális, de van amikor akár helytelen megállítás is. Ha a program 5.20.1-esnél régebbi verzióját használod, akkor valószínűleg az utóbbiba futhattál bele, azok írták ezt a W10 1803-as verziója óta. Viszont az a hiba már rég javítja lett és jelenleg az 5.50-es verziónál tart a program. Vagyis tessék frissíteni! -
-
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Kékes525 #102571 üzenetére
Nem a verzió szám és az os verziója lenne a lényeg kivételesen, hanem, hogy használat után jó lenne mindent visszaállítani a kezdeti, bekapcsolás utáni memória foglalás állapotba. Tehát, ha használok firefox-ot és utána bezárom rá rövid időn belül felszabadul a lefoglalt memóra amit használt, de nem a teljes valami még maradt utána illetve más programok után is, szóval nagy használat után szeretnék egy söprést benne. Úgy mint mobilokon is szépen meglehet ezt csinálni. Csak win10-nél mit kell futtatni?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Kékes525 #102297 üzenetére
". Mert a rendszergazda hanyag volt. Lehet szabályozni a Frissítés időpontját."
Aham. 312 gépen frissít keddenként az M$ nálunk. Délelőtt 7:30-16:00 munkaidő, kivéve pár ügyeleti gépet, délután tűzbiztonságu előírás kikapcsolni az összes gépet, kivéve a fenntartásokkat. Na most ha ismered azt a dalt, hogy: Mond, te kit választanál... "...
-
zolee001
őstag
válasz
Kékes525 #102414 üzenetére
Nem egyeznek a nézeteink, a W10 alapbol (ha onedriveban be van állitava) 1 db prtscr gombnyomásra megcsinálja a képernyömentést
de ha nem ott a 30 éves müködö megoldás mindenféle 3rd party shareware akármi nélkülA poszter nem egy rendszergazda az kiderült és segitséget kért,de akkor vesézzük ki,hogy valami ugye akadályozza a windows leállitási processt de a process explorer az éppen futo folyamatokat mutatja meg,abbol (még a leállás elött) milyen jóstechnikával állapitod meg ,hogy ugyan melyik folymat akasztja meg?
Már csak hogy okosodjak"windows gomg+R majd beirod eventvwr..."
Picit egyszerűbb és sokkal gyorsabb azzal a programmal megcsinálni és kevesebb elszúrási lehetősége van."Az event viewerben mit lehet elszurni? :-)
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Kékes525 #102308 üzenetére
Az egy dolog hogy hol tart
Tapasztalhattuk épp Win 10 három friss kiadásán is ! és go volt vissza
A lényeg épp, hogy ez a 5.1 a Legjobb ... 6-os verzióval már beszoptam nemegyszer, hogy nem megfelelő illesztőket szedett le span részére és emiatt már szoptam vele. Szóval : nem mindig az újabb a jobb
még egy csajra sem jellemző hogy egy frissebb husi jobb lesz az előzőnél
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #102098 üzenetére
Én eléggé biztos vagyok benne, hogy nem fog ezzel magának problémákat generálni, lásd a hsz. többi részét
A "kezdődik" csak annak a meglepődésnek ad hangot, hogy azt hittem magától értetődő (nem kell külön említeni) az a tény, hogy attól, hogy az én fejemben van egy kép a működésről, az nem csökkenti egy program hatékonyságát.
Durva is lenne -
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #102095 üzenetére
Egy useres környezetben nagyon ajánlatos.
Valójában nincs olyan hogy egy useres környezet, de tudom szőrszálhasogatás
Egyébként olyan kódot soha nem fog írni az MS (és más épeszű ember sem), hogy egy "valódi" usernél fusson így a keresés, de ahogy létrehozol még egyet, akkor váltson vissza, ha letörlöd, akkor megint, stb.
Bonyolítja a kódot, hibalehetőségeket hoz be, ha valami gikszer bent maradna az óriási blamázs (jogosultságok kicsit fajsúlyosabb dolog mint mondjuk egy gui hiba).Amúgy attól, hogy megtudod magyarázni a sebesség okát, még nem csökken a program hatékonysága.
Na, kezdődik.például azzal, hogy korlátozásokat vezetne be a találatokra több useres környezetben
És máris kidobtad a sebességet az ablakon.
Nézz utána, gondold végig: ellenőrizni kell az összes usert, az összes csoportot (merthát csoportok is vannak), az adott tételre ki kell számítani az effektív (konkrét) hozzáférést (van még ott egy-két finomság, ha utánaolvasol az ACL-nek). Folyamatos szinkron mellett (pl. pont keresés közben vonják meg a jogosultságot egy könyvtárról)!
Ez bizony nem lightweight művelet. A mindennapi munkában amikor 1-1 vagy néhány könyvtárral/file-lal dolgozol, viszonylag oké, meg hát gondolom cachelnek is effektív jogokat (ügyes cache ürítéssel).
Viszont képzeld el ezt több GB/TB nagyságrendben, sok 10-100-1000 ezres tételben...
Ráadásul ha maga az MFT ezeket tárolná (szinkronban), akkor meg annak a mérete robbanna fel szintén nagyságrendekkel lassítva a műveletet, tehát ugyanott vagy.Microsoftnak sokkal könnyebb lenne egy ilyen korlátozás megírása, mint más cégeknek, mert mégiscsak ő ismeri legjobban a Windowst.
Gondolod ha működő (és filléres) megoldás lenne rá, nem építették volna be már régesrég?
Hiszen ők értenek hozzá a legjobban
(Occam borotvája, nem kell mindig arra gondolni hogy ennyire buták - mert nem azok.)
Az MFT-vel kapcsolatban időnként mindig felbukkan 1-1 ilyen kérdés sof-on és a társoldalain, hogy miért nem így csinálja a keresést az MS, és a válasz mindig ugyanaz: ACL. Elég hamar le is zárják ezeket a kérdéseket, mert túl könnyű bounty. -
válasz
Kékes525 #102071 üzenetére
Hát ez hihetetlen.
Kipróbáltam ezt a progit (portable), és míg a win saját keresője vagy fél percig szöszmötölt a beírt fájl kikeresésével, addig ez 1 mp alatt kilistázta. Nem is gondoltam volna, hogy (sajnos) ehhez a feladathoz IS érdemes külső progit használni.
Ezt valaki magyarázza már el nekem, mert tényleg nem értem. Ha ezt a feladatot egy ingyenes, pár megás, portable progi pillanatok alatt kapásból elvégzi, akkor miért nem lehet egy ilyet vagy hasonlót beépíteni egy több tízezer forintos, hatalmas csapat által fejlesztett operációs rendszerbe, mint amilyen a Windows10? -
Frankie50
tag
válasz
Kékes525 #101995 üzenetére
Úgy nézem a csempéket nem, csak a görgetős aljára került be az Xbox konzol társalkalmazás, de lehet eddig is ott volt
nem tudom. A tálcáról tüntettem el a kereső ablakot, mert azt nagyon megnövelte, és zavart, meg a háttér változott világosabbra, de azt fényképre cseréltem
Nekem minden az eredeti volt, nem változtattam a gyári beállításokon.
Az enyém W10 pro, áprilisban raktam össze a gépet, tiszta telepítés, MS-tól letöltött telepítővel, pd-ről. -
-
-
norba69
senior tag
válasz
Kékes525 #101313 üzenetére
Ezzel maximálisan egyet tudok érteni!
Fontos a rendszeres mentés.
Pótolhatatlan adatokat minimum 2 másik helyre, amiből az egyik fizikailag máshol van, mint a gép, és a rendszert ízlés szerint, de piszkálások, frissítések, nagyobb telepítések előtt mindenképp.
És ezen nem szabad spórolni, különben jókora összegbe kerülhet az adatmentés, vagy sok időbe az újratelepítés. -
rayoliviero
veterán
válasz
Kékes525 #101105 üzenetére
Megcsináltam TeamVieweren keresztül az icon cache rebuildet, de sajnos ugyanúgy nem jó.
A monitor dsub kábellel van kötve a gépre. Van egy olyan érzésem, hogy valahol itt lehet a hiba. Olyan nem lehet, hogy a Windowson egy nagyobb felbontás van beállítva, azt a dsub nem tudja és visszaáll egy kisebb felbontásra, emiatt átrendeződnek az ikonok? Mindenesetre vetetek egy HDMI kábelt apámmal és kipróbáltatom azzal.
Nem is értem, hogy egy jobb fajta Dell monitorhoz, hogy lehet adni dsub kábelt, egy nyamvadt HDMI vagy DVI kábelt nem fért bele az árba nekik?
-
TRob1
veterán
válasz
Kékes525 #100977 üzenetére
Ez 3, nem 2.
Amúgy nem is értem miről beszélsz. Hol van mi lett volna ha... ? TE kérdeztél dns-t, te használsz külsős víruskergetőt. És TE nem tudod melyik kinek mit továbbít. (persze én sem)
És pont az kérdeztem h a kényelmen KÍVÜL mivel jobb a PC biztonság szempontjából? (Nem érteni magyar? "Nem kényelem, (I)hanem biztonság szempontjából(/I)." )Mivel azt gondoltam, hátha tudsz valamit. De ezek szerint nem.
De akkor felejtsük el megint egymást, ha kérdezni sem lehet és példákat sem lehet felhozni. Csáó. -
TRob1
veterán
válasz
Kékes525 #100975 üzenetére
"Például a pénzügyeimet, a vásárlásaimat PC-én csinálom." -
Kinek a pc-én? Vagy pc-n? Vagy ki a pc? Én? Vagy Ön?
Amúgy mennyivel jobb, mint telefonon? Nem kényelem, hanem biztonság szempontjából.
Pl. beállítasz pc-n egy adguard dns-t meg feldobsz egy "jó" "víruskergetőt", pl. kaspersky... és már ott is van minden billentyűleütésed az oroszoknál.
Ha meg más, akkor az amcsiknál. Vagy a kínaiaknál. Vagy itt is ott is, meg amott is... Szerintem ha épp a Te pénzedre van szükségük, viszik amikor akarják, függetlenül h telefon vagy pc.ui: Jaaa, huawei a telefonod.
(tudom h nem, hanem a néptelefon...)
-
lck
senior tag
válasz
Kékes525 #100969 üzenetére
Adguard / ublock / filterek előnye az hogy kozmetikai szűrést is tudnak. A dns szűrés előnye hogy nem igényel a számítógéptől külön erőforrást, illetve hogy nem csak böngészés közben szűr, hanem egyéb programoknál is ( pl.: mobiltelefonos játékok reklámcsíkjai, felugrói )
-
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #100817 üzenetére
Ezért írtam, hogy neked és még bizonyára másoknak is lehet megfelel, de amúgy meg nem egy kategória a kettő, elég csak megnézni a funkciókat. Azoknál pedig látszik, hogy mivel tud többet (nem sokkal) a Zentimo. A beépített eszköznél ha beakad a leválasztás, akkor jó esetben X perc várakozás után már engedi, de van hogy csak a Windows leállítása / újraindítása segít. Vagy a fizikai leválasztás, aztán vagy / vagy....
Ráadásul az sem feltétlen megoldás, hogy látszólag minden fájl és program be van zárva, ami a meghajtót használja, mivel a háttérben a Windows, vagy xy program folyamata zárolhatja. Ellenben a másik 2 programnál akár ez is esetben is meg tudom oldani és eddig nem volt gondom az erőltetett leválasztás miatt sem. Max. akkor, ha egyáltalán nem választottam le az eszközt. Meg azoknál nem kell egérrel sem kattingatni, hanem simán csak beállítok rá egy gyorsbillentyűt, aztán kész, sokkal kényelmesebb.
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #100814 üzenetére
Pont nemrég csináltam 1903 clean installt és semmit nem kellett ez ügyben a fókuszsegédnél állítani, a hardver biztonságos eltávolítása után eleve megjelent az értesítés. De ugyanúgy build upgrade után is, meg talán eleve ki is volt kapcsolva a fókuszsegéd.
A beépített leválasztó lehet számodra megfelel, de amúgy nyilván nem tud mindent, az USR és a Zentimo is übereli. Meg míg az előbbinél jellemző a képen lévő állapot, addig az utóbbiak legalább kiírják, hogy mi zárolja a meghajtót és adnak lehetőségek a feloldásra, bezárásra.(#100815) xy.zsolt:
Elvileg nem kell, ha a gyors eltávolítás van beállítva (amúgy 1903 előtt is az volt), de gyakorlatilag már nem feltétlen, amiről egy másik válaszban is volt szó. -
törölt tag
válasz
Kékes525 #100642 üzenetére
Oké.
Frawly: Kell lennie egy Redist vagy Installers nevű mappának, benne mindennel, ami szükséges a játék futtatásához, azt próbáld meg. A Steames verzióban biztosan van, de a lemezesben is tuti ott van.
twofatcat: A képnézővel szerintem semmi gond nincs (és nem tapasztaltam egyszer sem megjelenítési gondokat).
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #100634 üzenetére
Nem ellentmondás volt, hanem tettél egy kijelentést, hogy felesleges, mert... és ennyi. Utána megmagyaráztad, de akkor még hiányzott a "nekem" belőle. Remélem így már érthető.
Én is ugyanezt várom tőle, ezért jó, hogy sokan használják, kaphat olyan funkciókat, amik most hiányoznak bizonyos külső megoldásokkal szemben. Most elmagyarázták, hogy ebben a formában mire alkalmas, lehet használni.
A Defendert régóta fejlesztették, de ez, ami a 10-ben van, és ami ennyire be van építve, meg elkülöníti a rendszer részeit, sandboxban fut, meg hasonlók, [link], csak a 10 megjelenése óta van. A Win8-as sem tud ennyit.Yeffy: Ha az Aero Lite témát használod, azzal nem működik a sötét mód, és például láthatatlan szöveg az eredménye. Nem is lesz jó vele, mert egyáltalán nem támogatott, a Win8 tesztelési időszakából maradt.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #100636 üzenetére
Azt ne feledd, hogy azonnali teljes értékű védelem először Windows 8-ban vagy a Windows 10-be debütált mert a Windows 7-ben telepítés után egyből jött a felhívás, hogy telepíts antivírus védelmet és ha záros határidőn belül ezt nem tetted meg akkor a már fent lévő Defender - ami akkor még mást jelentett - mellé feltette a Microsoft Security Essential-t ha jól emlékszem.
Igazán komolyan tehát kb. 4-7 éve foglalkoznak vele. Gondolom erőforrás átcsoportosítások is voltak akkor ott az EMET integráció stb.
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #100602 üzenetére
Szó szerint ezt írtad. "Szerintem a sandbox is teljesen felesleges funkció a Windows 10-ben (ráadásul nem is működik)"
Aztán leírtam neked egy példát, hogy mire jó (meg linkeltem, hogy milyen céllal készült), és kijelented, hogy arra alkalmatlan.
Oké, hagyjuk. Neked nem tetszik, nem jó, pont.
(#100615) csicso82: Geth jól értette, semmi trollkodás (?) nem volt benne. Nem kell huszadszor is leírni a 15 éves Sandboxie-t, mindenki érti. Te nem érted, hogy az sem úgy készült, hogy minden frankó volt vele. Legutóbb a 1809-re frissítés cseszte el. Egyébként ketten - írtak a beépített Sandbox miatt, mindketten azt kérdezték, hogy hogyan lehet kipróbálni és működésre bírni, nem javaslatokat vártak. Olyan, mint mikor valaki megkérdezi, hogy hogyan lehet a Fényképek appon belül képet szerkeszteni, és a válasz az, hogy ott az Irfanview.
Semmi olyasmit nem ismertem el, hogy ez "KVÁZI BETA" meg hasonlók, hanem azt mondtam, hogy van benne egy nyelvi fájlokkal kapcsolatos hiba, amit ismernek és javítani fogják, meg azt, hogy jelenleg ennyit tud, ha nem felel meg, akkor keresel mást. Legalább olvasd el amire válaszolsz.
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #100620 üzenetére
Egyetértek. Szerintem csak a kolléga szerencsétlen részt vágott ki idézetnek.
Továbbá: [link]Hát szerintem Ő nem így értette
Természetesen nem Kékes525-re gondoltam (akkor még nem is szerepelt az a rész a hszben).Tökaranyos, hogy én sehol se ajánlottam se egyiket, se másikat, de leírjátok nyolcadjára
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #100570 üzenetére
Home verzión nincs is Sandbox, és Pro alatt is külön kell bekapcsolni. Nem átlagnak szánják. Szerintem legyen Terminal, Linux, Sandbox komolyabb funkciók is és gondolják át az UI-t is amivel naponta találkozik a felhasználó. Az átlag és a kocka is.
Ha a marketingosztály reklámozza a timeline task view feature-t, akkor ne legyenek igénytelenek EGY ÉV után is fos, az értesítési központé, éjszakai fény bugjai. Ha lecserélnék a Snipping Toolt UWP-re ne félév és külön feedback kelljen hozzá, hogy funkcióban tudja az új azt amit a régi.
Most a Win gomb és szétválasztott keresés problémája amit feljebb említettem, annak is örülnék a Onenote-ban ha egy jelszóval védett jegyzetet választok ki, akkor a beviteli mezőben ott kéne már villognia a kurzornak és nem nekem belekattintani vagy tabolni még. Egyenként egyik se óriási hiba, mégis a sok apróság összejön hamar. Ha a light theme kiemelt újdonság, akkor megjelenés előtt sürgessék a Onedrive csapatot, hogy fehér tálcán fehér felhő ikon nem az igazi. (már folyamatban a csere)
Az Edge szenvedés évekig, nehéz lesz az új Chromium Edge-ről meggyőzni az embereket ez már jó!
Az áruházba beengedett sok bullshit: nézd ezt a csodát most százezer forintot spórolhatsz [kép]
Csak rossz híre lett, kutya se használja a store-t pedig lehet áruházasítani win32 programokat és akkor egy helyre települ csomagként registry szemetelés nélkül, egy klikk install és uninstall és háttérben frissül központilag automatikusan. Átlag bele se néz az áruházba mert előtelepített MS appok minősége gyenge, akkor minek tovább próbálkozni. Jellemzően a Fényképek app katasztrófa "minőségével" találkoznak először, rossz élmény miatt menekültek vissza megszokott irfanview-ra vagy kérdezik hogyan lehet registry hackkel visszahozni a 7-es képnézőt és mivel lehet letúrni az UWP Fényképeket. (új Paint, régi Paint viszony hasonló)
Elszalasztott lehetőségek eddig, talán 2019 és 2020 jobb lesz. Volt pár komoly változtatás idén a 2018-as bakik után szerintem kicsit összekapták magukat. Pl. a Windows Update-nél is beadták a derekukat. -
törölt tag
válasz
Kékes525 #100574 üzenetére
Szóval a Sandboxie megjelent, és mindent tudott, minden tökéletes volt. Nem használták előtte, nem kellett fejlődnie.
Attól hogy a Sandboxie többet tud, még nem feltétlenül szükséges, ha valaki elszigetelve ki akar próbálni 1-1 programot.
Nem kell neked tesztelned, nem kell insidernek lenned, és nem is várja el senki. Akit érdekel, az majd használja, abból tudja az MS, hogy milyen funkciókra van szükség. Nyilván nem azért került bele a rendszerbe, mert unatkoztak, hanem mert baromi sokan kérték.Tuomas: Ha alaphelyzetbe állítod a rendszert, akkor a driverek megmaradnak, és a rendszert sem kell újraaktiválni, minden más olyan lesz, mintha most telepítetted volna. Igazából az a funkciója, hogy megspórold magadnak a telepítő beszerzését és a telepítést. A helyreállító (OEM) partíciódon valószínűleg régi build van, ha Win10-zel vetted a gépet.
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #100528 üzenetére
Ezt én nem olvastam ki belőle, gondolom Te megkérdezted tőlük és azért írod azt amit.
Hányan használják és az IP címek közé nem biztos hogy egyenlőségjel tehető, elég sokan neteznek fix IP cím nélkül (pl. DIGI-nél hetente változik). Meg ott a CG-NAT, ott egy IP cím nem egy felhasználót takar. -
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #100472 üzenetére
Az csak szemléltetésképpen volt linkelve a neten talált kép alapján, ennyi. Amúgy nem sikerült reprodukálni újratöltéssel, ami írsz, de amikor az ebben a hsz-edben lévő linket megnyitottam, akkor először October 2018 Update volt ott, de 1903-as MCT-vel...
De másodszorra már nem. Viszont ha MCT nélkül a direkt letöltést választjuk, akkor a 1903-as mellett még a 1809-es ISO is letölthető.
-
-
válasz
Kékes525 #100431 üzenetére
"De ha azt a HDD-t csak torrentre használod, akkor szerintem nem merülhet fel semmi gond."
Torrentre meg adattárolásra használnám, de mint tudjuk, a windows előszeretettel nyúlkál ilyen hdd-khez is. Tudja fene, mennyire fogná a gépet, amikor beindul például a defender vagy a telemetria a hdd adatairól.
Jelenleg jól meg tudja akasztani, gyakran hallom, úgy dolgozik a vinyó, mint a fene.
Igaz, most egy 7200-as HDD-n van a rendszer is.
-
válasz
Kékes525 #100419 üzenetére
Áááá, annyit nem torrentezek, hogy megérje NAS-t venni. Nekem a pc-m a nasom is.
5 db 2 TB-os hdd van benne, 4 kapcsolóval ellátva, 1 fixen. Na, ezen a fixen gondolkozok, hogy mi legyen vele. Hagyjam torrentre és egyéb adattárolásra állandó üzemre, vagy tegyem ezt is kapcsolósra és az ssd-re töltsek. Nagyban függ attól, hogy egy ssd-s rendszerre milyen hatással van egy hdd állandó futása.
-
válasz
Kékes525 #100413 üzenetére
Köszi!
A hdd-vel nem kizárólag az ssd kímélése lenne a cél, hanem egy nagyobb tárhely. Az ssd 500GB-os, és azon lesz a rendszer is, a hdd meg 2 TB-os. Nem mindegy, mennyi torent és adat fér rá. Agyalok azon is, hogy az SSD-re torrentezek, de akkor elég hamar törölnöm kell onnan őket, ha jönnek az újabbak. Viszont ha a rendszer szempontjából káros, mondjuk a hdd lassítja, akkor meggondolom. Mostanában olvastam itt, hogy mennyit b@sztatja a win az adattárolásra használt vinyókat is. -
-
-
Redneck
nagyúr
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #100214 üzenetére
Igen, lehet, pont ezért frissítési segéd. Plusz az MCT-vel és a letöltött ISO-nál a setup.exe futtatásával is. Valamint a személyes fájlok, programok és beálltások megtartására is van lehetőség.
(#100199) Zoz:
Igen, mivel nemrég volt róla szó, hogy mégis megmaradt az a bug és majd javítják. De amúgy nem mintha annyira létszükséglet lenne pendrive-ról indítani az upgrade-et, amikor van egyéb módja is (lásd az előbbiek), plusz a Windows Update... Továbbá esetedben pendrive helyett külső HDD, amit eleve másként, helyi lemezként kezel a Windows és nem cserélhető lemezként. Meg a pendrive, mint telepítési adathordozó, normál esetben clean install célra használatos. -
válasz
Kékes525 #100214 üzenetére
Azért nem árt egy-két dolgot leellenőrizni utána, mert nálam pl. minden ilyen nagyobb verzió váltás után, a monitorom kalibrált színprofilját kilövi a Win, ezt újra be kellett állítanom tegnap is. Az Nvidia vezérlőpultban is, alapértelmezett lett minden, ott is újra be kellett állítanom a korábbiakat, minden más viszont maradt, vagy legalább is még nem vetem észre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest