-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter889
őstag
válasz
havri1 #156268 üzenetére
Köszi a linket, de már korábban beállítottam itt és ez van nálam mentve:
„Nem menti a tevékenységeket
Az Internetes és alkalmazástevékenységek beállítás ki van kapcsolva”
Ennek ellenére továbbra is menti!
Ez idegesítő. Különösen, hogy ennyire nehéz beállítani.Hogyan tudom beállítani?
Csak Chrome-ot használok ezen a gépen. -
-
qdak
addikt
válasz
havri1 #150454 üzenetére
Hát ez már nekem mély víz, de szerintem ezek a naplók, mikor rendszer szintü változtatásokat csinálsz/csinál valaki
Win 10 help
Restart után
DNS átiródik129.250.35.250, 129.250.35.251 re
Hálózatfelderítés kikapcsolódik.
Vicc hogy ugyazon beállítások mennek 4 gépen, csak a szerver csinálja -
qdak
addikt
válasz
havri1 #150445 üzenetére
net user Admin.neve Admin.jelszó /add
chcp 1250
net localgroup "Rendszergazdák" Admin.neve /add
net localgroup "Asztal távoli felhasználói" Admin.neve /add
net user Admin.neve /active:yes
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\Userlist" /v Admin.neve /t REG_DWORD /d 1 /f
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v AutoAdminLogon /t REG_SZ /d 1 /f
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v DefaultUserName /t REG_SZ /d "Felhasználó.neve" /f
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v DefaultPassword /t REG_SZ /d "Felhasználó.jelszó" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v AutoLogonCount /f
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v ForceUnlockLogon /t REG_DWORD /d 1 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Lsa" /v LimitBlankPasswordUse /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa" /v LimitBlankPasswordUse /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows NT\Terminal Services" /v Shadow /t REG_DWORD /d 2 /f
wmic UserAccount set PasswordExpires=False
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server" /v fDenyTSConnections /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Terminal Server Client" /v RDGClientTransport /t REG_DWORD /d 1 /f
netsh advfirewall firewall set rule group="remote desktop" new enable=Yes
pause
Tök jó eltünt amit írtam
Név jelszó kombókat cseréld, nekem nem ronyózik a W10. -
krealon
veterán
válasz
havri1 #130770 üzenetére
"Mennie kell állandóan, energiagazdálkodásban alvó mód kikaocsolva. Hajnal fél 2 körül mégis alvóba ment."
disable_sleep.bat
tartalmapowercfg /change standby-timeout-ac 0
powercfg /change hibernate-timeout-ac 0
Az igy konfiguralt gepek nalam 0-24 mukodnek.
Sima felhasznalokent futtathato, nincs szuksseg emelt jogosultsagra. -
havri1
félisten
válasz
havri1 #127804 üzenetére
Ja most nézem, Outlook lett a domain. Na mindegy, csináltam Gmail fiókkal, azzal egyből beengedett.
Esküszöm mindjárt agyfasz kerülget.
Múltkor netplwiz parancs alatt nem lehetett a jelszavas belépést kikapcsolni. Helo off. Működött.
Azóta frissült a verzió ahogy látom.
Helo nincs bekapcsolva, és így sem engedi.
Feladom, majd support segít neki, eleget idegesített -
-
King Unique
titán
válasz
havri1 #123880 üzenetére
Lásd nemrég egy másik esetnél leírtakat, az ott javasolt megoldásokat Start menü ügyben. Ahol esetedben amúgy szintén nem ismert a Windows 10 verziója, frissítettségi állapota, probléma jelentkezése előtti előzmények, stb., vagyis lehet találgatni.
-
Cs1csó
titán
válasz
havri1 #120192 üzenetére
Ilyet még nem láttam.
Csinálnék egy új telepítést lehet ott rendbe jön. Driver-ek telepítését hagyd a Windows-ra manuálisan csak a VGA esetleg a hangkártya driver-t tedd fel bár arra is volt már panasz, kezdésnek azt is hagyd, elég a VGA. Ha minden rendben akkor mehet az audio driver.
-
King Unique
titán
válasz
havri1 #107294 üzenetére
Ott nem is lehet és nem is kell a letöltésnél külön kiválasztani a Home kiadást, mivel az a konzumer ISO eleve tartalmazza ehhez hasonló módon többek között azt is. Ami egyébként egyáltalán nem újdonság és már a régebbi Windows 10-verzióknál, sőt akár egyes régebbi Windowsok telepítőinél is így van.
A megfelelő kiadást (Home) a telepítésnél lehet majd kiválasztani az előbbi screenshoton szemléltetett módon. Ha nem jelenik meg az az ablak, akkor vsz UEFI OEM kulcs van a laptopnál, ahol ilyenkor alapértelmezetten az annak megfelelő kiadás kerül kiválasztásra és telepítésre. Vagyis ha gyárilag Home van rajta, akkor nyilván az és ez esetben nincs teendő. De szükség esetén az EI.cfg / PID.txt módszerrel akár az is kijátszható és úgy választható a telepítésnél akár másik kiadás is.
Az újraaktiválás meg eleve nem téma, mert ha 1x már telepítve és aktiválva lett azon a laptopon a Windows 10, eltárolásra került ahhoz társítva a hardverazonosító, akkor ugyanazon kiadás újratelepítésénél nem kell még egyszer a termékkulcsot megadni, később automatikusan aktiválódni fog. Ha az UEFI BIOS tartalmazza gyárilag az OEM kulcsot, akkor pedig szintén. De ezt egyébként világosan és egyértelműen leírja maga a Windows 10 telepítője is az aktiválásnál.
-
Zoz
őstag
válasz
havri1 #107294 üzenetére
"itt nem lehet kiválasztani home-t. Miért?"
Ugyanaz a telepítő van a Pro/Home-hoz. Kulcs alapján dönti el melyik verzió.
Ha BIOS-ba égetett a termékkulcs, akkor fel se jön az a ablak, ahol a kulcsot kéri, és egyből a megfelelő verziót telepíti.
Nem BIOS kulcs esetén újratelepítésnél azt kell mondani, hogy nincs termékkulcsom, és aztán a listából a megfelelő verziót választani. Amint netet kap, az alaplap azonosítója alapján aktiválja magát. -
-
válasz
havri1 #92596 üzenetére
Egy EU direktíva folytán eladhatók a mennyiségi licenszben vett kódok egyedi felhasználóknak, amire kész "kulcsmásoló iparág" létesült.
Az így vett kulcs addig legális Európában, míg a kereskedő csak annyiszor adja el, ahány licenszet vett. Ezt te, mint vevő természetesen nem tudhatod. Mindenesetre az ügyletről kell ÁFÁ-s számlát kérni, ha cégként használod a rendszert, amit a budiajtót rádrúgó TEK-nek/BSA-nak mutogathatsz, így a jogkövetkezmények számodra megállnak a használt licensz deaktiválásánál.
Magánemberként nem fogsz BSA-ssal találkozni, csak egy idő után bebukod az aktivációt, és indíthatsz pert Vaszilij Vaszilijevics vlagyivosztoki lakos ellen 9.90$ értékben.
-
Döglött Róka
veterán
-
törölt tag
válasz
havri1 #89686 üzenetére
Van. Media Creation Tool és Upgrade Assistant által is. Csak a Windows Update ahol óvatosabban állnak hozzá most és a kiadási blogban meg is jegyezték, azt javasolják várjon a többség amíg telemetria alapján magától felkínálja. Ha nem tudsz várni ott a frissítési segéd a linkben.
-
Kékes525
félisten
válasz
havri1 #88191 üzenetére
+ (#88193) Zoz
Szerintem a mínusz jelet írtam rossz helyre How to hibernate Windows 10, de az is jó amit írtál. A helpjében viszont csak az van amit te írtál (powercfg.exe /hibernate off).
-
King Unique
titán
válasz
havri1 #88140 üzenetére
A gyári UWP-s alkalmazások miért szemét? Én nem szoktam egyiket sem eltávolítani, mégis gond nélkül működik a rendszer évek óta. Sőt, pont ez benne számomra az egyik plusz, hogy a hagyományos Win32-es programok mellett vannak extraként ilyenek is, amelyek használata opcionális, illetve szükség esetén egy adott fájltípushoz társítható egyéb program is. Már ez tetszett a Windows 8.X-nél is. De mindegy, ha számodra az eltávolítás a jobb megoldás, akkor legyen.
(#88142) pzstm:
Komoly, hogy pont te ajánlgatod... -
pzstm
titán
válasz
havri1 #88140 üzenetére
Get-AppxPackage | where-object {$_.name -notlike "Microsoft.WindowsStore"} | where-object {$_.name -notlike "Microsoft.WindowsCalculator"} | where-object {$_.name -notlike "Microsoft.Windows.Photos"} | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -AllUsers | where-object {$_.name -notlike "Microsoft.WindowsStore"} | where-object {$_.name -notlike "Microsoft.WindowsCalculator"} | where-object {$_.name -notlike "Microsoft.Windows.Photos"} | Remove-AppxPackage
Get-AppxProvisionedPackage -online | where-object {$_.packagename -notlike "Microsoft.WindowsStore"} | where-object {$_.packagename -notlike "Microsoft.WindowsCalculator"} | where-object {$_.packagename -notlike "Microsoft.Windows.Photos"} |Remove-AppxProvisionedPackage -online
Admin powershellbe ezt így sorrendben beírod és store, calc és photos kivételével letúr mindent.
current user/all users/new users-re vonatkozik mint látszik.
-
-
válasz
havri1 #88004 üzenetére
Esetleg Display Driver Uninstaller-rel adhatsz neki még egy esélyt és a legújabb nvidia driverrel. +Miután az felment, rögtön group policy-ben tiltod a driverfrissítéseket az adott eszközre.
-
-
törölt tag
válasz
havri1 #85132 üzenetére
Gépház - rendszer - értesítések
Ba cy lus: ott ellenőrizd a nyelvi dolgokat, rendesen telepítve a csomag, mert rendesen kell mennie
csicso82: ez régi vesszőparipám, azt értem a magyar kicsi és nehéz nyelv és akkor a teljes Cortana asszisztens élményt nem tudnák adni, de akkor legalább ne kötnék az egyszerű start/Cortana/Edge keresőt angol régiókhoz. Ahhoz nem kell tudnia magyarul, hogy start menüben gyorsan tudjak számolni, keresni weben, pénzt váltani, ezekhez mind régiót kell állítani, Edge-ben magyar régióval jobb klikk keresés sincs se Bing, 1709 alatt pár hónapig angol régióval volt már search with Google/Bing ja és a Bing international oldala semmit nem ér, csak ha UK vagy US az is. És ami még halálra idegesít a Store és Feedback is országonként van, magyar régióból el se tudom olvasni egy app angol nyelvű értékeléseit hiába beszéli a fél világ az angolt. Teljesen idióták.
-
Core2duo6600
veterán
-
Kékes525
félisten
válasz
havri1 #85003 üzenetére
OEM licencet elvileg csak egy géphez (alaplaphoz) lehet használni. Annyi hivatalos kiskapu van, hogy ha az alaplapod meghibásodás miatt cserére szorul, akkor a Microsoft felhívásával hivatalosan kérhetsz rá egy újabbat. Nekem Windows 7 alatt egyszer adtak így egy új OEM kulcsot, pedig Abit-ről váltottam Asusra, csak azt mondtam, hogy nem tudtak ugyanazt a modellt adni. Rendesek voltak.
-
-
-
-
svgyula
addikt
válasz
havri1 #84564 üzenetére
Szia! Ez egy részt a TE védelmedre is szolgál mert a gyerek nem csinál x100 saját fiókot és nem törik rád az ajtót azzal, hogy a kölök vesztett e ruletten 5millát
Persze az ifjú "vérpistikék" már 8-10 évesen képesek komoly rombolásokra. Erre meg a szülői felügyelet, veszélyesebb környezetben egy power on password a megoldás. Bár ezt is ki lehet kerülni........ Ilyenkor meg marad a régi módszer: nevelni és felügyelni az utódokat.
-
-
-
-
SP4C3
veterán
válasz
havri1 #84504 üzenetére
Él.
Core2duo6600 - Az én esetemben igen, ártanak és nem is keveset.
Dummy86 - Miért is zavar ez? Nem fér el? Én sose nézegetem hogy mi jön frissités. Jön és kész
Kár ezen kattogni. Kár ezen kattogni, látom te az a típus vagy, akit meg kell hívnom egy kávéra, majd elmagyarázom neked miért baj és miért nem fér el, tudod, majd ne kattogj ezen meg azon.
twofatcat - Sajnos még csak nem is Pro, hanem home, de 0 időm van foglalkozni vele, hogy újratelepítsem és a beállítások is túl sok időt vennének el (ami ugye így sincs). Ha törlöm az árúházat, akkor ezek a csudajó UWP-s malware-ek is eltakarodnak? UsoSvc törölve.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
havri1 #84493 üzenetére
Nem,
A win 10 a Windows 7 nek, ill. a 8.1 nek elfogadja a kódját, jó esetben.
De csak akkor, ha az adott gépen volt már aktív valamelyik, ilyet már csináltam.Újratettem egy gépet a cégnél, és a matricán windows 7 pro kód volt.
Win 10 pro - t tettem fel, és a 7 es kódját adtam meg neki, az aktiválásnál, a telepítést kód nélkül végeztem. -
pc360
addikt
válasz
havri1 #83549 üzenetére
Nem arról van szó, hogy teszi-e a dolgát hibátlanul, hanem hogy van olyan program, ami úgy teszi a dolgát szintén hibátlanul, hogy mindeközben nem teszed ki magad, és mást is fölöslegesen egy elavult cuccnak. Akkor lenne jogos a tiltakozásod, ha bebizonyosodna a qBittorrent-ről mondjuk, hogy mégsem tudja azt, amit a sok éves program. Ha meg már egyszer végre váltottál oprendszert, érdemes lenne a szoftveres választást is felülbírálni, mert így semmi értelme az egyiknek a másik nélkül. Ez hozzáállásbéli probléma, ami szerintem a topik része, nyilván nem a te személyed, vagy aktuális szoftveres használatod izgat, így tehát teljesen fölösleges a "rólam akadj le" és a többi szánalmaskodás.
-
pc360
addikt
válasz
havri1 #83540 üzenetére
Tanácsot adtam, amit vagy megfogadsz, vagy legalább megköszönsz, de ha fafej vagy, akkor pont úgy reagálsz, ahogy. Majd ha még páran elmagyarázzák, akkor el fogod hinni, amiről beszélek?
Mitől kíméljelek, a jótanácstól? Te használsz elévült, szutyok programot, amire létezik tökéletes helyettesítőprogram. Ha van valami ellenvetésed, akkor próbáld azt megofgalmazni! Ha nincs, akkor nem értem, mi a problémád.
-
pc360
addikt
válasz
havri1 #83533 üzenetére
Ha tisztában vagy a dologgal, akkor nyilvánvalóan tudod, hogy a 2.2.1 egy erőteljesen ellenjavallott darab, amit a qBittorrent minden elemében pótolni tud, ráadásul abban már van mappázós kiválasztás, és mindenféle újdonság, ami annál használhatóbbá teszi.
Pont erről beszéltem, hogy az ilyen idióta megszokásokat kell megtörni, hogy legalább egyszer kipróbáld azt, ami aktív fejlesztés alatt van, ezáltal nem teszed ki magad (és még ki tudja kit) plusz veszélynek, pusztán hóbortból. Ráadásul semmiféle hátrány nem ér, ha megfogadod ezt a tanácsot, ahogy legutóbb a fórumtársat is nagy nehezen sikerült rávennem a váltásra, és a privát üzi alapján nem bánta meg. Ugyanaz az eset, mint a Daemon Tools-é, azt is 10 évig kellett magyarázni, és lásd, még mindig van pár tájékozatlan, aki azt használja...
-
Ablakos
őstag
válasz
havri1 #83533 üzenetére
Powershell-ben lehet kezelni jó néhány alkalmazás csomagot .
-
pc360
addikt
válasz
havri1 #83518 üzenetére
Csak egy tanács: cseréld le az uTorrent-et!
Nem olyan rég, és sokadjára lett elmagyarázva, hogy az egy biztonsági hibás hulladék (a 2-es verzió magától értetődő módon, de az újabbak is, amik ráadásul közel használhatatlanul bugosak), helyette a qBittorrent javasolt (a nagyobb torrent oldalak által is). Stabil, egyszerű, jól használható kliens ugyanazzal a felépítéssel.
Le kéne már szokni az elavult szoftverekről az embereknek. Ugyanabba a körbe tartozik, mint a Nero, Daemon Tools, TC és társai. Csak azért, mert az volt a köztudatban, nem jelenti, hogy ma is a legjobb megoldás, sőt.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- PlayStation 3
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- RAM topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest