- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#93794560 #73049 üzenetére
Én már gyógyítottam egy nem bootoló AMD-s win10-est. A lényeg: bootolás közben a rendszer visszaállításig kell eljutni ha van ilyen lehetőség és vissza kell a gépet állítani egy tavaly decemberi visszaállítási pontra.
Ezután a wushowhide.diagcab progi segítségével el kell rejteni azt a még mindig folyton települni akaró ( mert ő még mindig települni akar, de szerencsére Redmond már nem adja) ledöglesztő frissítést és ezután újraindítani a gépet és helyre billen minden. -
King Unique
titán
válasz
#93794560 #72306 üzenetére
Az nyilván előnyös ilyen szempontból, ha eleve Windows 10-zel jött ki a hardver, ahhoz van optimalizálva. Viszont az sem feltétlen igaz, hogy csak és kizárólag ezeken fut jól és hibátlanul... Ha már laptop, akkor felraktam olyan régebbiekre is, amelyek anno 7/8.1 rendszerekkel előtelepítve jöttek ki, sőt némelyiknél néhány spéci gyártói driver is max. a régebbi Windowsokhoz volt. Mégis jól működik a rendszer, a frissítés sem okozott gondot, Start menü sem fagy ki stb.
-
-
Shing
őstag
válasz
#93794560 #70943 üzenetére
Amiről beszéltek az nem a W10 hibája. Hoznak változtatást az eszközök kezelésében, behoznak új lehetőségeket (pl. programonkénti hangsáv kezelés). Ezekre a változtatásokra pedig figyelni kell a gyártóknak és ha hibát okoznak kijavítani.
Na ezt nem teszi meg a Creative vagy Asus. Az első Xonar szériához 2015-ös az utolsó driver. Érdekes a Realtek kitud adni akár pár havonta frissítéseket és nincs is semmilyen alapvető hiba velük. Bármilyen hangsávot, frekvenciát beállítasz működnek. Én ki is vettem a Xonar D1-t, mert meguntam a hibáit.
Érdekes, hogy ha pl. a frekit átállítom a Realtek kezelő felületén a windows beállításainál is átvált. Xonar-nál ezt sem tette meg, ami gyanús is volt. Alapvetően bugos driverek alapvető hibákat fognak generálni. -
szabonagyur
félisten
válasz
#93794560 #70943 üzenetére
Ez azért ne mond, hogy nem vicces.. Win7 kezeli szépen (ezt is meg úgy szinte mindent) a 10 meg aminek jobbnak kellene lenie egy nagy nulla ilyen téren.
Lehet bármennyire is jó a game mód, meg UWP meg mittudom még mik, ha alap dolgokra használhatatlan.
Mi céges környezetben azzal szívunk, hogy van több száz ugyanolyan laptop, Intel HD-val és mindig felfrissít egy olyan driverre amivel a rendszer használhatatlan. Pedig le van korlátozva már minden, Update sem simán WU-n megy fel de mégis talál kiutat, hogy szerinte az a jobb.
-
net91
senior tag
válasz
#93794560 #70188 üzenetére
Köszönöm a választ.
Közben sikeresen megtörtént a frissítés.Más:
Két beállításban kérném a Tisztelt Fórumozók segítségét.
1)
Az asztalról levettem a csempéket, de egy csempét nem tudok eltávolítani.
Ez a csempe az Edge csempéje. Ha rákattintok, akkor nincs olyan lehetőség, hogy levétel az asztalról, hanem csak a méret beállítása lehetséges és kijön egy olyan kereső sor szerűség amely azt tartalmazza, hogy adjon nevet a csoportnak. De én semmilyen csoportot nem akarok beállítani.2)
A minden alkalmazásra kattintva az alkalmazások csempeként jelennek meg az egész asztalon.
Mit kell beállítani, hogy a hagyományos módon, bal oldalon egymás alatt legyenek elérhetőek?A gép egy lenova yoga 510 laptop. (érintőképernyős)
-
Doky586
félisten
válasz
#93794560 #68202 üzenetére
Mert a hardveres megoldások mindig gyorsabbak mint a szoftveresek.. A 3D játékoknál is így van ez, inkább a videokártya dolgozzon mint a cpu, pedig az is kiszámolná a pixeleket. A másik a biztonság. Usa vállalatoknál (MS) ott a NSA hozzáférést biztosító törvény. Az SSD pedig dél-kóreában készült.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
#93794560 #67322 üzenetére
A korábbi frissítések, pl a tavaszi creative update után tényleg nem volt ennyi nyafogas. De nekem ezzel sincs különösebb bajom, de azért új érdekességek is kerültek bele
Pl a bejelentkezési képernyő egy perc alatt lekapcsol, senki sem tudja miért.
A bajom inkább az hogy azt látom, a régi siramok nem gyógyulnak meg a frissítéssel, csak újabb, immel ámmal működő, de legfőképpen haszontalan újdonságok jönnek. -
King Unique
titán
válasz
Egyébként az, hogy megvan néhány korábbi W10 ISO-fájl, az önmagában l*****... Persze aki annyira szereti állandóan a 0-ról újrahúzni, annak megteszi. De akinek egy belakott rendszere van, az jobban jár, ha magát a rendszert menti le egy lemezképfájlba. Abból szükség esetén simán visszaállítható a korábbi állapot. Ott van ilyen célra pl. a Macrium Reflect, illetve nálam csak annak a mentéseivel van telepakolva egy külső HDD.
-
pc360
addikt
válasz
Nyugodtan tedd fel, frissen telepítve sokkal kevesebb probléma jön elő, mint egy felfrissítés során (ez eddig is így volt) - és itt a topikban leginkább ez utóbbiak fordulnak elő. Meg ahogy írtam is, mi másról olvasnál egy Win 10 topikban, mint a hibáiról... Arról, hogy mennyire remek az új build, nyilván senki sem fog posztolni, ezért sosem lesz balanszban a két vélemény.
-
mexel
veterán
válasz
#93794560 #58377 üzenetére
De behozta, de az azért nem tilt mindent
Annál szigorúbban is lehet ha mélyebbre ásunk.
Pala: azt a progit már néztem, de annál több kell, megpróbálom egy csokorba, egy részét scriptbe szedni hoygy miket tiltsak, állítsak be registrybe, stb. Anno Xp-hez gyönyörűen megcsináltam egy-két automata telepítő fájllal, évekig csiszolgattam, javítgattam és mire elkészült már semmit sem érek vele
-
vlevi
nagyúr
válasz
#93794560 #53867 üzenetére
"Win10: Sok apró hiba, amik ugyan nem nagyok, de ha összejönnek, akkor felbosszantanak..."
Igen, nekem is ez a bajom vele. Rengeteg dolog olyan, hogy nagyjából megy. De a tökömet nem tenném rá, hogy holnap is menni fog.
A többivel, amit írtál, azzal is teljesmértékben egyetértek. -
30z.Samu
félisten
válasz
#93794560 #53867 üzenetére
Összességében én is meg vagyok elégedve a Windows 10-zel, bár nekem különösebben egyik rendszerrel sem volt bajom. Win 10 van a 8 éves laposomon is és ahhoz képest elég jól muzsikál rajta. Nyilván nem egy sebességbajnok, bár ezt egy SSD-vel kicsit lehetne turbózni.
Egy dolog nem tetszik a 10-ben, hogy egy kicsit agresszív. Például letölti és telepíti a frissítéseket, kiírja hogy újraindítás szűkséges. Ki X-elem, hogy oké majd később újraindítom. Aztán megint kiírja megint, aztán megint és megint, míg agyf@szt nem kapok és mondom hogy jól van, akkor indulj újra! De újabban inkább újraindítom elsőre, mielőtt az őrületbe kergetne.
-
TRob1
veterán
válasz
#93794560 #53862 üzenetére
Viszont egyelőre nagyon úgy tűnik hogy ez nem is fog sokban változni, hisz erre jönnek a nagy frissítések, és nem új wineket adnak ki..
A hardvergyártókat meg szerintem azért annyira nem kell félteni, ha akarnák akkor akár napi "buildeket" is adhatnának ki a drivereikből, legalább vmi beta vagy nightly vagy akármi néven... de ugye sokuknak még hónapok (meg akár évek) sem elegendők hogy kiadjanak valami épkézláb drivert. Van aki egyenesen szó szerint baxik rá, és a régebbi hardvereihez semmit nem ad ki az újabb rendszerekre (esetleg ha már túl nagy a nyomás, akkor összetákol vmit) Persze tisztelet a kivételeknek. A win meg azért nem frissül olyan gyakran ilyen nagy mértékben.Az általad említett hiba nem lehet vmi más progi (vagy esetleg hardver?
) által okozott memóriaelfogyás miatt?
Ez ugyebár előfordul más rendszereken is ilyen vagy olyan hiba következtében.
(#53863) vlevi :
Na látod, én meg a megjelenés másnapján frissítettem a win 10-re, azóta is elégedetten használom (azóta már 3 gépen is) Legopogom, de sosem volt 1db kékhalál sem egyiken sem, és semmi egyéb kirívó hiba.
Jah, és előtte 8.1-et használtam, már annál sem sírtam vissza a 7est. Ellenben még mindig vannak cégek és magánszemélyek is, akik le nem cserélnék a "jól bevált XP-jüket" sem. -
TRob1
veterán
válasz
#93794560 #50158 üzenetére
Lehet ez is az is. De:
"Elég nehéz elhinni, hogy a gyártók több, mint egy év után sem tudtak volna megfelelő drivert írni." - Írnak? Mert ha jól tudom, pl. a Realtek HD utolsó driver 2015 júliusi (nem biztos a dátum, csak fejből írom)
Vagyis nemigen kapkodják el. Még ha ír is vki vmi új drivert, az is hibás sokszor.. Mint mostanság a vga driverek is... Tehát: ha változik a win folyamat, ha nem, sokan baxnak rá, és nemhogy követnék, de még akár egyes gyártók a legelső win10hez sem vették a fáradtságot hogy írjanak vmi épkézláb drivert a xaros cuccaikhoz. Ebből is adódhat a felvetésed: "de az azért elgondolkodtató, hogy a Windows 10-nek gyanúsan sok hangproblémája van, a megjelenése napjától fogva"Anno "kötsög" Creative is ezt csinálta a hangkártyáival (asszem win7-nél vagy vista-nál). Akinek az volt, baxxa meg, vegyen újat. Vagy használjon vmi tákolt drivert...
-
-
movax
őstag
válasz
#93794560 #48049 üzenetére
Leíródott már legalább ezerszer: metered-re kell állítani a netkapcsolatot, akkor csak jelzi, hogy van frissítés, de engedély nélkül nem tölti le. Az Active hours-ot is át kell állítani. Én például azt mondtam neki, hogy 0-24 óra között használom a gépet, elfogadta, nem is zaklat soha. Ezenkívül naponta-kétnaponta aktívan meg kell nézni, hogy van-e frissítés és ha igen, akkor telepíteni, 5 percnél nem több az egész. Vagyis tudatosan kell kezelni a frissítést és akkor nincs meglepetés. Ennyi.
-
-
Tompie
őstag
válasz
#93794560 #43697 üzenetére
Én a win7-em frissítettem kb 2 hónapja próbaképp, teljesen hibátlanul ment minden, meg voltam elégedve vele. Azóta csináltam egy tiszta installt, még jobban meg vagyok elégedve vele
Ha valami kérdés felmerül akkor google a barátom vagy fórum és minden megoldódik.
kb ennyi -
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
#93794560 #30337 üzenetére
Ez nekem olyannak tűnik, mintha pl 5.1 vagy 7.1-ben adná a hangszóróra, de neked csak pl sztereód van és a fülest meg helyesen fülesnek érzékeli a meghajtó. Vagy valahogy sztereo hangképre kell kényszeríteni a meghajtót, vagy frissíteni gyárira a drivert (esetleg egy win7-re jó régebbi driver is megtenné)
-
törölt tag
válasz
#93794560 #27088 üzenetére
A fájltörlés annyit csinál, hogy szabadnak jelzi azt a területet, ahol a fájl van. Fizikailag nem töröl semmit, ehhez pedig nem kell sok idő. Egyébként az már régen rossz, ha a WU annyira megfogja a gépet, hogy az használhatatlanra lassul.
bzoley: Fentebb is kiderült, hogy nem erről volt szó. Tudod reprodukálni? Mindig ez van, ha megy a WU, vagy csak egy véletlen volt, és a valódi okot nem találtad meg? Más fájlokkal a fenti példánál nem volt gond, csak azzal a két .mkv-val; amit írsz, az nem magyarázat rá, de azért tényként kezeled.
Gordiann: A képek mappára alkalmazott sablont tudod átvinni az 500 almappádra. Kijelölöd őket, tulajdonságok, testreszabás, és kiválasztod a képeket (hogy aszerint kezelje őket).
-
törölt tag
válasz
#93794560 #24069 üzenetére
Igen, a kiadásával igyekeztek, de most a ráncbaszedésével annál kevésbé.
Start menüben engem az zavar, hogy a "Minden alkalmazás"-ra rákattintva egy hosszú lista jön be, olyan mint a WP-s telefonomon, pedig itt nem lenne muszáj olyannak lennie.
Ami 8.1-ben volt kis nyíl, ami átvezetett egy másik oldalra, ahol az összes alkalmazás volt, ahol lehetett normálisan rendezni, sokkal használhatóbb, áttekinthetőbb volt.
Másik baromság, hogy ha teljes képernyősre állítod, akkor a start menü baloldali, tehát első oszlopa csak egy külön kattintással a felső sarokban hívható elő, egyébként rejtett.Felhasználóbarátság tekintetében szerintem amit az egyik kezükkel odaadtak, azt a másikkal el is vették. A OneDrive lebutításáról akkor még nem is szóltam. Lehet persze mondjuk így trükközni, de ezzel olyan lassú, hogy jobban megéri felmászni böngészőn keresztül a onedrive-os oldaladra, hatszor előbb odaérsz. 8.1 alatt teljesen jó volt, észre sem lehetett venni, hogy az ember csak online elérhető fájlok között mászkál. 10-re le kellett butítani, mert összezavart néhány embert. Az miért nem jutott eszükbe, hogy a rejtett fájlokhoz hasonlóan ezt is láthatóvá lehessen tenni? Ilyen kreatív programozókkal készíttetik?
-
-
t72killer
titán
-
nyunyu
félisten
válasz
#93794560 #15325 üzenetére
Ne felejtsd el, hogy a 10-es még csak pár napos. A többi Windows-zal is sok gond volt az elején.
Majd az egy-masfel ev mulva esedekes SP1 utan visszaterhetunk ra.
De ha az MS tovabbra ilyen utemben fejleszti a 8.x GUIt, akkor talan 2025-re megint lesz egy egyseges latvanyvilagu oprendszeruk, amire ra lehet akasztani a 9.0 verzioszamot.
(Ezt a hozzaszolast immaron a visszaallitott 7.1 alol irom, elegem volt a 8.2 public betabol.)
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
#93794560 #15325 üzenetére
A Win7.1 ráfrissítés nem teljesen ok valami gond van az UEFI móddal.
Lehet kell egy tiszta telepítés. Csak akkor nem tudok visszatérni hivatalosan ez előzőre.
Ha meg gépházból állok vissza, valószínűleg nem enged tiszta telepítést.
Róka fogta - Csuka fogta. Vagy 22-es csapdája.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest