- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
netpeti98
addikt
Javítások, jelenleg még csak angol nyelven:
This update includes quality improvements. No new operating system features are being introduced in this update. Key changes include:
Improved reliability of Internet Explorer 11, Start, File Explorer, action center, graphics, and the Windows kernel.
Addressed issue that was causing System Center Operations Manager (SCOM) Management Console to crash in State view.
Addressed connectivity issue from a 32-bit application to a Remote Desktop Gateway that doesn’t have HTTP tunneling enabled.
Addressed issue of updates not being restored when doing a system reset, even if those updates were permanently installed.
Addressed issue that was causing domain logon attempts to fail on a Windows 10 Pro device after upgrading from Windows 10 Home.
Addressed issue that was causing failed logon counts of non-admin users without network logon permissions to be counted as cumulative, resulting in devices going into BitLocker recovery more frequently.
Improved support for websites by updating the HTTP Strict Transport Security (HSTS) preload list.
Improved support for IT administrators using Group Policy to block users updating the operating system from Windows Update.
Improved reliability and stability of the notification framework for enabling contextual notifications in File Explorer.
Addressed an issue that prevented System Center Configuration Manager from performing inventory uploads via Background Intelligent Transfer Service (BITS) when Encrypting File System (EFS) has been disabled.
Addressed additional issues with USB, Wi-Fi, clustering, setup, Microsoft Edge, Internet Explorer 11, licensing, PowerShell, Component Object Model (COM), Windows kernel, graphics, and Bluetooth. -
K53TA
tag
Nos én vártam úgy két órát és megtörtént a frissítés, aztán eltelt egy nap és megint kéri a frissítést.
Frissítem, most kb csak fél órába telt, de a frissítés után nem tölt be, mert hiányol egy fájlt a system32-ből. Sem a csökkentett mód, se a javítás funkciókra nem reagál.
Aztán valami csoda folytán kb a tizedik újraindítása kísérletemet követően visszatölti a régi verziót.
Eddig nem utáltam a win10et, most nagyon. -
King Unique
titán
Van, amikor nem okoz gondot, de volt már, aki egy ilyennél rácseszett és utána nem nagyon tudott vele mit kezdeni. Nyilván, ha futó OS alatt szakítja meg, az talán kevésbé kockázatos, mintha az említett újraindítási folyamat közben. Előbbit már én is csináltam, főleg az Insider verzióknál, de az utóbbit nem szoktam erőltetni. Max. akkor, ha tényleg nincs más opció.
-
mrbego
aktív tag
Szia,
igen, normális abban az esetben, ha a laptopodban processzorba integrált iGPU is van (manapság már ilyen laptop kiépítések vannak). Ugyanis a processzorban lévő iGPU működik/adja a képet az asztal megjelenítéshez, excel, internet stb. alkalmazásoknál. A dedikált GPU pedig játékoknál működik, vagy ha külön úgy indítasz egy alkalmazást, hogy a dedikált hajtsa (pl. 3D tervező programok). -
-
makoss
veterán
Akkor lehet a Microsoft Display Adapter nélkül nem is fog menni??
-
Nem, nalam is rogton sikerult.
A zarkepernyo mar nehezebb volt,'de az is jo mar.Mas,
indavideon,'youtuben random a ctrl gomb is visszaleptet teljeskepernyorol, nem csak az escape.
Ez engem speciel nagyon nagyon zavar, mert a hangero,'fenyero, mute stb. be van gyorsgombozva, es pont a ctrl a kulcsbillentyu.
De, nem mindig csinalja.... Ez inkabb flashplayer bibi lesz, de roppant zavaro. -
-
King Unique
titán
Tudom, hogy alapértelmezetten nem engedi, egy jobb AV már a böngészőben blokkolja. De továbblépni aszem lehet. Amúgy én nemrég épp egy másik gépen töltöttem le, ahol átmenetileg Defender volt, ami meg sem nyikkant rá...
Live Linux még jó ötlet, ahhoz van egy jó szájbarágós logout cikkem. -
yanna
addikt
Úgy sem engedi törölni.
(#45811) King Unique: Az ESS nem engedi letölteni.
Egyébként most mát le
sztojom, ott rohadjon meg ahol van.Vagy live linux lesz tényleg, de tervezem, hogy veszek egy új SSD-t, ez meg lesz a másodlagos. Na akkor próbáljon meg emberkedni, ellenállni a törlésnek.
-
-
-
-
nonsen5e
veterán
Arról hallottam, hogy a vírusirtók ki tudják kapcsolni a defendert, de én meg ki tudom utána úgy kapcsolni az ESET-et, hogy Ne Fusson? Nem takarékos üzemmód, nem kicsi géphasználat. 0.0% processzor és 0bit memória, de a defender meg érzékelje, hogy ott van valahol a gépen a nod32.exe, aztán ne induljon el?
Nem torrentezem, nem látogatok semmi oldalt (facebook-prohardver-gmail, hülye meg nem vagyok, hogy megnyissak minden szemetet), meg amikor elmegyek otthonról akkor játszom kicsit Steamen valamit. Nincs szükségem arra, hogy a sok feles vírusirtó megegye a gépem összes erőforrását.
-
akos_ur
aktív tag
ami még furcsa volt nálam, hogy van egy ilyen Intel Widi Compatibility Tool:
ezt lefuttattam, kiírta, hogy minden jó, menni fog a Widi, aztán letöltöttem ezt:
erre meg az elején kiírta, hogy nincs kompatibilis eszköz
de ugyanakkor a Win10 alatt meg natívan megy, mindenféle külön Intel cucc nélkül... (persze az alap Intel driver fent van, de ennyi)
-
akos_ur
aktív tag
na megnéztem újra, bár már rég nem foglalkoztam vele
szóval nálam a víruskereső tűzfala blokkolta a dolgot, azt kikapcsolva működik, kép+hang átmegy, de hát nem az igazi
késik a kép, nem annyira folyamatos, elindítottam egy zenét, egyszer megakadt
a TV-re hiába tükrözve van és beállítom, hogy igazítsa méretre a felbontást, nem csinálja meg, a TV közepén van csak a kép (a laptop 1366x768, a TV pedig 4K) ....és nem hajlandó kihúzni a TV-n a képet... pedig az Intel konfigjában nyomkodtam, de semmi...
szóval nem győzött meg, lehet valami erősebb konfiggal jobban megy, de nálam marad a HDMI
(Intel i3 4030U - HD4400, a TV wifin 5GHz N-es, pár méterre, a router és a laptop között pedig gigabites LAN)
-
Antonio
senior tag
Azt hiszem rosszul mondtam el, én eleve azt hittem arra vártam hogy ha monitor jobb alsó win 10 upgrade ikonra klikkelek akkor az viszel el a hivatalos letöltési oldalra, de ugye nem történt semmi ... ez volt a bajom ...
közbe rákerültem microsoft magyar oldalára és most innen indítottam el a leöltést/ telepítést elég lassan döcög ...
-
Popes
őstag
HDMI-vel is össze van kötve ezért igen. De most kölcsön adtam a laptopot ezért most ezt a wifis dolgot nem tudom megnézni(még eddig nem volt rá szükségem ezért nem próbáltam) de ez a hivatalos LINK
Azzal a módszerrel amit írtam a tv lejátszóját használja. (gondolom tv függő hogy mit tud lejátszani)
huliganboy A TV menüjében próbáld állítani, nálam a lejátszás opcióban tudok zoom-ot választani.
-
-
norba69
senior tag
A 38860-ban linkeltem egy ms cikket, onnan másolom:
A rendszer a szolgáltatáskezelési műveletek során használja a Windows összetevő-tároló (C:\Windows\winsxs) könyvtárt a Windows-telepítésekben. A szolgáltatáskezelési műveletek közé tartoznak például a Windows Update-, a szervizcsomag- és gyorsjavítás-telepítések is.
Az összetevő-tároló tartalmazza a Windows telepítéséhez szükséges összes fájlt. A frissítések telepítésekor a fájlok frissítései szintén az összetevő-tárolóba kerülnek. Az összetevő-tároló mérete ezért idővel nő, ahogy új frissítésekkel, szolgáltatásokkal vagy szerepkörökkel bővíti a telepítést. Az összetevő-tároló NTFS rögzített hivatkozásokat használ önmaga és a többi Windows-könyvtár között a Windows platform megbízhatóságát növelése érdekében.
Az összetevő-tároló könyvtár látszólag nagy méretének oka a módszer, ahogy a Windows Intéző kezeli a rögzített hivatkozásokat. A Windows felület a rögzített hivatkozásokra mutató minden hivatkozást a fájl egy példányának tekint minden olyan könyvtár esetében, amelyben a fájl megtalálható. Ha például az advapi32.dll nevű fájl mérete 700 KB, és az összetevő-tárolóban és a \Windows\system32 könyvtárban is megtalálható, a Windows Intéző pontatlanul azt fogja jelezni, hogy a fájl összesen 1400 KB merevlemez-területet foglal el.
Tehát a winsxs mapa tartalma jórészt hardlinkelt állomány.
Az gészből annyi a lényeg. hony a winsxs mappa mérete, csak tájékoztató jellegű a teljes win helyfoglalására nézve, ha a windows mappa almappáinak méreteit összeadod, akkor a windows mappa méreténél nagyobb számot fogsz kapni a hardlinkek miatt.
-
norba69
senior tag
-
-
szinesz.bob
senior tag
Nem az a gond, hogy rosszul számol csak nem tudok megbarátkozni vele.
7-ről frissítettem és akkor még ment a szokásos calc beírás a parancssorba és jött a számológép.
Sima telepítés után néztem csak"hogy ez akkor mi???"
Volt ,hogy a telot vettem elő az alkalmazás helyett.
Lehet csak én vagyok ilyen maradi, de nem értem a jó dolgok helyett miért kell ráerőltetni az emberre a sz..-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Gumi és felni topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TV antenna és jelerősítés
- iPhone topik
- Robogó, kismotor
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged