Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple Watch
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
King Unique
üzenetére
Ha nem hívom elő a boot menüt, akkor ezt írja ki:
No Boot Device Found
Kézzel lehet (F12-re) "Windows Boot Manager"-t választani, úgy tudom indítani a Windowst. Az adatpartíciót a Linuxnak választottam le, de odaáig nem jutottam el.
Köszönöm, megnéztem, az msconfig és a bcdedit nem listáz másik OS-t és látszólag jól van beállítva. Tehát csak javítani kellene valahogy, hogy akarja magától indítani a windowst.Most meg, hogy ezeket ellenőriztem, jó lett.
De nem tudom mitől, mert semmit nem módosítottam (kínomban a boot módot piszkáltam már eddig is, hogy UEFI vagy legacy, de nem használt). -
King Unique
titán
válasz
Panthera
üzenetére
Milyen boot menü, fent maradt a Linux rendszerbetöltője (GRUB), az az alapértelmezett? Szükség esetén vannak különféle parancsok a rendszerindítási problémák javításához. Ha a Windows rendszerbetöltője az alapértelmezett és felesleges bejegyzés van benne, akkor annak eltávolítására is van lehetőség.
Ha UEFI/GPT módban lett telepítve a W10 és a lemez elején az EFI-rendszerpartíció a jelenlegi Windows 10 telepítéshez tartozik, akkor nyilván nem kellene törölni. Valamint ha dual-boot megoldással lett mellételepítve a Linux, akkor az is ilyenkor a már meglévő, Windows által létrehozott EFI-rendszerpartíciót használja, nem hoz létre újat ugyanazon lemezen. Viszont az nem teljesen világos, hogy esetedben pontosan mi is történt, ha az a 14,65 GB-os nem lefoglalt terület állítólag csak adatpartíció volt.

-
King Unique
titán
válasz
acsati
üzenetére
Az MCT által letöltött ESD ISO eleve több kiadást tartalmaz, amik között van, választható Pro kiadás is, amiről volt már szó itt. Ellenben ha közvetlenül frissítesz vele W7-ről W10-re, akkor úgy csak az annak megfelelő kiadásra lehet. Azaz ha pl. W7 Home Premium az alap, akkor az W10 Home kiadásra frissíthető.
Ha W10 Pro kiadást akarsz, ahhoz (is) van termékkulcsod, akkor vagy utólag váltasz Home kiadásról Pro kiadásra, vagy tiszta telepítést csinálsz Pro kiadást telepítve. -
MegalodonS
őstag
Mindenkinek nagyon koszonom a segitseget
-
movax
őstag
válasz
acsati
üzenetére
Nincs külön Pro és Home telepítő, az MCT-ben kell kiválasztani. Ha nem jelenik meg, akkor a windows 7-esed Home verzió és azt veszi alapul. Tedd fel úgy, később a Gépházban lehetőséged van Pro-ra váltani. Ezt akkor, ha mindenáron a windows 7-est akarod frissíteni.
Ha viszont legyalulod a win7-est és szűzen teszed fel a 10-est, akkor felajánlja a választási lehetőséget, hogy Pro vagy Home legyen.
-
Hali!
Tudtok segíteni abban, hogyan állítsam helyre egy félresikerült Linux telepítés eredményét? Mindig a boot menüből kell kiválasztanom a Win10-et, hogy el tudjam indítani a gépet. (A nem lefoglalt terület adat partíció lett volna, azzal ne foglalkozzatok.)
Az EFI partíció tartozik a Linuxhoz? Azt kellene törölni? -
acsati
aktív tag
MCT-vel szeretnék frissíteni végül W7-ről W10-re. Win 10 Pro kulcsot vettem, de az MCT Home-ot telepítene és nem is láttam más opciót. Ilyenkor mi a teendő? Be kell szerezni valahonnan Pro telepítőt vagy majd a megadott kulcs teszi Pro-vá?
-
Laraxior
titán
Amik bejönnek háttérképek bejelentkezéskor azokat hol tudom megnézni? Márhogy mik vannak a mappában

-
krealon
veterán
válasz
MegalodonS
üzenetére
"A rendszerem ,anno 2 particio volt.A Win 10 nem engedte a telepitest, igy ujaformazva,uj egesz particiora lett telepitve."
Ujratelepiteskor uj SID (System IDentification) jon letre es igy a regiek ervenytelenne valnak.
Azokon az NTFS meghajtokon, amik az ujratelepites utan nem lettek formazva, megmaradnak a regi SID-hez tartozo jogok, de az ujakhoz nem jon letre engedely.
Ha ezeket a jog-hozzarendeleseket rendbeteszed, megszunnek a problemak.
-
Geth
veterán
válasz
MegalodonS
üzenetére
Csekkold a jogosultságot a frissen létrehozott mappán.
Tippem szerint örökölte a jogokat a szülőtől (vagy annak a szülőjétől, sőt, egész a drive-tól lehet származtatni). Alapvetően be van kapcsolva az NTFS jog öröklése.
Valószínűleg el van Nálad cseszve
-
-
nubreed
veterán
-
válasz
MegalodonS
üzenetére
"nem ertem ez a MS op rendszert"
Akkor innen [link] letöltesz egy jobbat (érthetőbbet?) és teljes lemez törléssel telepíted. Ha a jelenlegi nem felel meg.
-
válasz
MegalodonS
üzenetére
-
zolee001
őstag
válasz
MegalodonS
üzenetére
Az a adott mappa jogusultságaitól függ,hogy mit enged a rendszer másolni
Amennyiben "védett" helyre akarsz copyzni akkor szól a rendszer -
zolee001
őstag
válasz
MegalodonS
üzenetére
Rajtad kivül még van egy pár "felhasználó" a Windows rendszerben,maguk a Windows összetevök is meghatározott jogosultsággal futnak
-
Wolverine
félisten
válasz
MegalodonS
üzenetére
Biztonsági intézkedés, hogy ne piszkálhasson bele kényes dolgokba egy a tudtod nélkül felkúszó program.
-
MegalodonS
őstag
Mi ez az administrator sz***** mindig,ezt hol tudom atallitani.Annyira nem ertem ez a MS op rendszert,ha en vettem,en telepitettem,en hasznalom egyedul, akkor en vagyok az nem
??
erre allandoan beadja.Miert kell kulon administrator modban futtatnom valamit, ha nincs,nincsenek masik felhasznalok a rendszerben??El magyarazna valaki???
-
svgyula
addikt
válasz
gorje
üzenetére
Szia! Szinte biztosan a VGA driver nem megfelelő a rendszerben!
Olyankor dob fel ilyen hibát, ha alap/általános driver van és nem a hardvernak megfelelő. Ezért nem is kínál fel más felbontást! Keresd meg a pontos típust(gondolom alaplapi?) és ahhoz kell megfelelőt keresni. A win mindig felrak "valamit" amivel valamit csinál is de ez mint a te esetedben is igaz nem elég/jó. Ha nem nincs már hozzá akkor informatikus-új VGA kártya. Ahogy nézem a DELL oldalán a win7-el megszűnt a támogatás....... -
jokeph
nagyúr
válasz
gorje
üzenetére
Üdv !
A W10 elég rugalmas hardver ügyileg, nem volt vele ilyen problémám sosem (nálam pl. 2 db 20"-os LCD van rákötve a dVGA-ra, az egyik 16:10 arányú 1680*1050 a másik meg 4:3-as arányú 1600*1200-as felbontású.
Ebben a gépben az Intel CPU IGP-je adja a képet ?
Melyik W10 féleség ?
eszközkezelőben rendben van a VGA ?
fent van az IGP drivere és kezelő szoftvere rendesen ?
Dobhatnál ezekről pár képet is. -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Adott 1 Dell optiplex 990 gép és WIN10.
Nem lehet módosítani a kijelző felbontást (asztal, jobb klikk, képernyő beállítások). Eszközkezelőn keresztül az üzemmódoknál is csak 2 lehetőséget ír (egyik sem optimális). Hogyan lehet ezt orvosolni? Elképzelhető hogy első alkalommal 1 régi 4:3-as lcd monitor volt rákötve, lehet ez a probléma? Azzal sem volt lehetőség és nem is a támogatott felbontáson volt.
Mivel céges gép így biztos és problémamentes megoldást keresnék.
-
ChRiS_RS
aktív tag
Megtaláltam...

-
Kékes525
félisten
Sehogy se tudom beállítani a Windows 10-et arra, hogy a Firefoxon belül a Google-on használhassam a hang alapú keresést. A webkamerám mikrofonját használnám beviteli eszköznek. A mikrofonhoz való hozzáférés be van kapcsolva és engedélyeztem az alkalmazások számára is, továbbá a webes megjelenítést is engedélyeztem. A könnyű kezelésnél a beszédfelismerést már nem tudom bekapcsolni, mert a magyar nyelvet nem támogatja hibaüzenet jön elő. Akkor most nem lehet használni a Google keresést beszédfelismeréssel, mint az androidnál? Itt azt írja, hogy igen, de ez valamiért nálam nem megy: [link] Hogy lehetne beállítani a Windows 10-et, hogy használhassam a Google keresést beszéd felismeréssel?
-
King Unique
titán
válasz
oszi666
üzenetére
Azok előtelepített gépeknél a hardvergyártó saját recovery/egyéb partíciói, amiknek normál esetben nincsen meghajtóbetűjele, rejtettek és nem jelennek meg a fájlkezelőben. Ha esetedben igen és ez zavar, akkor beállítható, hogy ne jelenjenek meg, amihez nyilván nem kell újratelepítés.
A telepítési, pendrive-ról történő bootási problémánál kérdéses, hogy megfelelően lett-e elkészítve a pendrive-ra a telepítési adathordozó, az annak megfelelő boot mód van-e beállítva BIOS-ban, annak megfelelő boot eszköz van-e kiválasztva, stb., lásd egy másik válaszban leírtakat.
-
Bacusuz
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
köszi
w10 prot használok, gpedit- re keresek előugrik az edge, más nem történik
-
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Már ahol lehet. Sajnos így van, a könyvtárak részt nem lehet alapértelmezetten átállítani.
XP-ben meg be lehetett allitani, hogy ne jegyezze meg az egyes mappák nézetet, ott egyszer beállítódottam, hogy lista nézet legyen mindenütt, és kész. Wista, ill. hetes óta sajnos már ez sincs, most tízesben meg bejött ez az idétlen csoportositgatasi mánia. -
oszi666
őstag
Sziasztok, a HP topicban már feltettem ezt a kérdést, de hátha itt tudtok inkább segíteni, lehet ez Win10 problem
Szóval van egy használt HP 430 G1 gépem és most jött szervízből a gép, úgy, hogy rajta volt a win10 pro, de HP felhasználóval, jelszó nélkül bejelentkezve. Én most annyit csináltam, hogy belogoltam a microsoft accounttal, amihez csatolva van a win10 pro. Most elvileg ez az account a rendszergazda, és a windows az accounthoz csatolt windowssal van aktiválva. A HP felhasználót nem látom. A sajátgépben azonban van egy 2gb méretű HP_TOOLS partíció. A kérdésem az lenne, hogy ez így rendben van, vagy midnenképpen csináljak egy formázást, és egy teljesen clean telepítést? Gondolom ez a HP valami egy szervizeléshez szükséges account.
Ha clean install kell, akkor viszont van egy harmadik gondom. Hiába dugom be a pendriveot a windows10 telepítővel, és állítom be, hogy arról bootoljon, csakazértis a merevlemezről bootol be valamiért. Ezzel a pendrive korábban a saját laptopomat sikeresen telepítettem, és mindegyik USB porton ez a helyzet. A Bootsorrend kiválasztásánál látja a pendriveot
Elvile a legújabb BIOS van a gépen
Tudnátok segíteni ebben a három dologban? Előre is köszönöm a választ! -
King Unique
titán
válasz
vlevi
üzenetére
Nem feltétlen. Például a letöltések mappa ilyen a fájlkezelőben alapértelmezetten, de ha 1x átállítom, akkor az utána nálam úgy is marad, nem kapcsolódik vissza a csoportosítás. Ellenben lehet más mappáknál, ablakokban alapértelmezetten még csoportosított nézet, ahol szintén be kell ezt állítani, már ahol lehet.
-
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
"1. Kikapcsolod a csoportosítást (példa)."
Az a baj, hogy a W10 ezt rendszeresen visszakapcsolgatja. Ha pl. a könyvtárak-at használom (vagyis azt, ami a W7-ben jelent meg, és össze tudom vonni pl. a több helyen lévő képeimet), azt nem bírom leszoktatni róla, hogy NE csoportosítsa. -
King Unique
titán
válasz
Bacusuz
üzenetére
1. Kikapcsolod a csoportosítást (példa).
2. Ha azt akarod, hogy ne jelenjenek meg értesítések a zárolási képernyőn, akkor a gépházban kikapcsolható. Valamint akár maga a zárolási képernyő is kikapcsolható.
-
Bacusuz
őstag
sziasztok!
2 dologban szeretném a segítségeteket kérni:
1: Hogyan tudom a fájlkezelőben eltüntetni, hogy dátum alapján soroljon: a laptopomon egyszerűen a részletek vannak megjelenítve egy tömbben, itt meg mai nap, múlt hét stb.?
Kép:
2:
mikor felnyitom a laptopot, vagy felébred a pc a bejelentkezési oldal előtt mindég feldob egy képet valami érdekességgel, ha véletlenül erre klikkelek akkor az edge is előjön. Hogyan lehet ezt a kezdőoldalt valahol lekapcsolni? -
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére

-
törölt tag
Sziasztok.
eset endpoint security hibát jelzett piros háromszöggel...leszedtem, volna...nem sikerült csak részben, mert azt mondja system hozzáférés szükséges....
tudna valaki segíteni hogyan lehet eltávolítani teljes egészében ?
Mert szeretném újrarakni...

-
válasz
Teasüti
üzenetére
Win10-nél már az alaplap azonosítója alapján van eltárolva a Microsoft szerverén, hogy az adott géphez tartozik-e és ha igen milyen Win10 licensz. Ha egyszer valaha már volt az adott lapon aktiválva, onnantól megjegyzi.
Éppen ezért írja is a telepítő, hogy újratelepítés esetén ne írj be termékkulcsot. Csak arra kell figyelni, hogy a megfelelő (Home/Pro) kiadást telepítsd, amint netet kap aktiválja magát az alaplap alapján.A gyárilag Windows-os gépek pedig már Win8-tól kezdve BIOS-ba égetett termékkulcsot kaptak, nincsen már a régi termékkulcsos matrica, csak egy hologramos Windows logos.
Ilyen gépen tiszta telepítéskor a telepítő megtalálja a BIOS kulcsot, és fel se jön termékkulcs bekérő ill. kiadás választó ablak. -
Teasüti
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Úgy érted, hogy vmi online adatbázis van erre ami azonosítja a laptopom? Erről nem is tudtam.
-
King Unique
titán
válasz
Teasüti
üzenetére
Ha tényleg minden javasolt megoldást (+ ezeket) megfelelően végrehajtva kipróbáltál, van elég szabad hely a C-n a funkciófrissítéshez, de nem használt, nem működött az MCT-vel / frissítési segéddel / ISO-val indított közvetlen upgrade, valamint a telepítőben a rátelepítés sem, akkor marad jobb híján a clean install. Ahol értelemszerűen újabb verziót kellene telepíteni, azaz 1903/1909. A licenc meg nem téma, mivel ha 1x már telepítve és aktiválva (?) lett azon a hardveren a W10 Home, akkor nem kell egy újratelepítésnél újból megadni a termékkulcsot, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
"Vmi rémlik, hogy OEM-nél rejtett partíción vannak az aktivációs kulcsok?"
Ez nem tudom mégis honnan jött, de OEM lehet pl. a Windows 10-zel előtelepített hardver, ahol az UEFI BIOS-ban van az OEM Key, onnan olvassa ki a telepítő. Ha esetedben gyárilag pl. FreeDOS volt rajta és utólag lett a szervizben telepítve W10, akkor meg lásd az előbb leírtakat, illetve a digitális licenc témát.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
üzenetére
Ha rendes boot telepítőt használok, akkor se veszik el az aktiváció?
Vmi rémlik, hogy OEM-nél rejtett partíción vannak az aktivációs kulcsok?
Hogyan tudom ellenőrizni, hogy nekem ezek megvannak még?
Volt azóta már SSD csere, klónozás, meg ilyesmik. Fingom sincs mi van vagy nincs a C: mellett.
-
King Unique
titán
válasz
acsati
üzenetére
Egyrészt megnézed, hogy a W7 jelenleg melyik szerint van telepítve. Másrészt ha most a W7 legacy és egy közvetlen upgrade után a W10 is az lesz, az önmagában még nem gond, pláne ha úgy is megfelelően működik. Max. UEFI-s hardver és azt támogató modern OS esetén alapesetben adja magát azt is annak megfelelően telepíteni, de nem feltétlen kötelező. Valamint ha nagyon muszáj, akkor a legacy/CSM szerinti telepítést akár utólag is át lehet konvertálni UEFI-sre pl. az MBR2GPT parancssori eszközzel.
-
acsati
aktív tag
Köszönöm a részletes válaszod, tök jó logikusnak, egyszerűnek hangzik.
Viszont volt egy ilyen érv a tiszta telepítés mellett: "a win7 valószínű legacy, a win10 meg uefi módban jobban érezné magát".
Ha ez így van, - fogalmam sincs - nem lehet belőle később problémám, kellemetlenségem, hogy esetleg még sem uefi módban van a Win10? -
KillBorn
senior tag
Nekem fel sem megy, hétfőn telepítettem friss telepítéssel, új ssd-re, uefire történő átállással. Tegnap dobta fel valamilyen biztonsági frissítéssel együtt, de azt is folyamatosan újra akarja telepíteni. 1909-et telepíttem, januári kumulatív felment, de ez nem szeretne. Lehet jobb is.
-
RudY
addikt
válasz
KillBorn
üzenetére
Igen, gyakorlatilag pont a profilproblémával kapcsolatos hiányosságokat tapasztaltam én is:
Windows 10 KB4532693 Update Bug Hides User Data, Loads Wrong ProfileTehát már dolgoznak a javításon, addig senki ne kapkodjon vele:
The Renaming Bug
The flaw contained in the recent update isn’t a security issue, but a simple flaw due to improper checks. While this isn’t any potential vulnerable to adversaries, it’s annoying to the general community anyway. All the users who laid this patch complained about their user profiles missing right after installation, all their desktop files being gone and PC restoring to default!Many have posted the same issue in Microsoft community forums and shared each others concerns. Günter Born wrote about the issue, as he found out where all his missing went after the update. Users complaining about missing files can lookup into their Windows drive (C:/Users). These files are stored in a temporary profile, with original being renamed. The process undergoes a simple registry editing while updating, but fails to restore after being done.
Yet, it’s manually recoverable for now and may Microsoft look into this soon. The temporary files storing all those missing files are renamed and ends with .000 or .bak. And diving deep into system files to find the folder is, of course, annoying. As of now, the bug is simply resetting the Windows background, settings and transporting desktop files into a temporary folder only. Nothing harmful.
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Frissítési problémával jövök, már napok óta kínlódok vele és sehogy se akarja az igazságot.
Van egy OEM Win 10 Home a laptopomon - 1803-as build -, aminek lejárt a támogatási ideje és semmilyen módszerrel nem sikerült frissítenem. A probléma eleinte az Update-tel kezdődött, de nem foglalkoztam vele, jóvanazúgy'.
De most pár idegesítő bug (képernyő villódzása terhelés alatt) javításának a reményében jó lenne az új build-et felrakni. A Feature Upgrade nem fut le, se az Update nem működik már jó ideje. Mindkettő dobja a 0x80070002 hibát. A különálló Win10 Update Assistant már mutatott 0x80070003 hibát is.
Az sfc /scannow nem tudja javítani a problémát. A DISM.exe sem.
A meghajtóval hardveres gondok nincsenek, egyetlen gyenge szektor sincs rajta és a fájlok sem korruptak. Amennyire le tudtam ásni a probléma mélyére, valahol említés szintjén előjött a Defender frissítése. Vmi olyasmiről lehet itt szó, hogy új verzió jött ki ebből valamikor a 1803 idején, de elqrták az Update-et és a régi fájlokat korruptnak látja a rendszer, valamint nem hajlandó frissíteni az újakra sem.
Végső elkeseredésemben leszedtem egy friss telepítőt és megpróbáltam ráküldeni a jelenlegi Windows-ra (személyes adatok és alkalmazások megőrzése módban), de a telepítő is hibával leállt. Ez utóbbi még hibakódra sem méltatott, csak simán szembeköpött egy ilyen üzenettel, hogy installation failed...A neten található összes leíráson végigmentem, ami frissítési hibák megoldásával és a 80070002 hibakóddal foglalkozik (vagyis a Google találatok első oldalán, lol).
Mindegyik kb ugyanazt írja, de ezek a lépések nálam nem működnek. Egyik sem.
Odáig jutottam el minden alkalommal, hogy max manuálisan állhatnék neki rendszerfájlokat törölni, hátha utána egy integritás vizsgálat lehúzná az új verziókat a netről. De a log fájlokat egyszerűen nem tudom értelmezni. Nem azért, mert fogalmatlan vagyok, hanem mert nem találok benne releváns információt, hogy konkrétan mely fájlokat találja korruptnak...Szóval egy szó mint száz, nincs licenc kódom, matricám sincs. Eredetileg OS nélkül vettem a laptopot. OEM verzióm van amit a szerviz telepített fel nekem egy ízben, amikor náluk járt a gép. De frissíteni kellene 1903-ra. Lehetséges ez egyáltalán, vagy törődjek, hogy egyszerűen szar ahogy van és kész?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Otthoni gépemen Windows 10 van, amelyet csak távoli asztalként, netről elérve használunk ketten, két külön felhasználónévvel. A gond, hogy egy időben nem enged be a rendszer, hiába raktuk fel az RDP wrapper programot, csak egy ideig működik.Másik fórumon írták, hogy Windows server + RDS cal vagy Remote web access.
A kérdés, hogy Windows server-ből melyik verziót érdemes beszerezni, és miként oldjam meg a távoli elérést, amelyik biztonságos / egyszerű, és grafikus felület is van?Köszönöm.
-
RudY
addikt
A ma reggeli Win10 frissítés nálam némi galibát okozott (eddig soha). 2x indítottam utána újra, de pl. a szöveg méretezése abszolút nem került érvényesítésre, pedig látszólag 125% volt/lett volna beállítva. A tálcán rögzített programok teljesen eltüntetve. A Thunderbird indításakor új telepítésnek tűnik, 0 fiókkal, a 7 fiók és több száz e-mail tehát sehol. Mást inkább nem is néztem, mert vissza a NAS-ról a helyreállítás.

-
seger
addikt
válasz
kalapacsolok
üzenetére
control userpasswords2 és írd be újra a jelszót
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Apukám (idős) gépét telepítettem újra, az volt a kérése, hogy ne kelljen jelszót beírni bekapcsolás után. Ezen útmutató alapján, a "netplwiz" parancsot futtatva csináltam meg azt, amit írtak, de valószínűleg elírhattam a jelszót. Most, ha kikapcsolom a gépet és be, kiírja, hogy rossz jelszó, adjam meg a jót: ha beírom, belép. Viszont nem vagyok rendszergazda, elveszett a jogosultságom, pedig lenne pár dolog, amit még be kéne állítanom a hálózaton. Amikor valami ilyenbe botlok bele, azt mondja, adjak meg rendszergazdai jelszót, megadnám, de nincs is erre lehetőség
[link] Itt a fotó, egyszerűen nincs ilyen opció sem. Hogyan tovább? Nincs más felhasználó a rendszerben, csak ő.
Köszi ,ha segítetek, több órán át telepítettem minden apróságot neki, és most a legfontosabb még hátra volna, hogy elérje a tárhelyeket is, kell rendszergazdai hozzáférés. -
Thrawnad
senior tag
Hali!
Win 10 32 bitről hivatalosan (könyvelő gép) át lehet térni 64 bitre?
Most kapott memóriát a gép. 8 Gb van így benne.Thrawnad
-
válasz
vgyuri
üzenetére
Én elsőre is retail kulcsot kaptam tőlük, de egyáltalán nem érdekelt volna, ha volume-t kapok, ennyiért az is tökéletesen megfelel. De vehetsz nyugodtan kulcsot listaáron a ms-tól, arra nem az lesz írva, hogy volume.
A reakciójukon viszont csodálkozok, volt más is, aki megreklamálta a volumét, és egyből kapott egy retailt. -
G4ga
őstag
Sziasztok!
Az alábbi hibára esetleg van valakinek tipp?
Adot egy msi x470 pro carbon lap és egy eredeti aktivált win 10 ( 1903 )
Komolyabb hálozati terhelés ( torrent ) kb 10-15 perc után eldobja a hálozatot.
több variáns fordul elő
1. driver ok, adapter letiltva - hiába engedélyezem, nem vált
2. driver sincs már - hiába telepitem, azt irja a legfrissebb van fent
3. minden ok, ledek villognak,mégis azt irja nincs netHa nincs torrent nincs hiba, tökéletesen tudok netezni.
Eddig nem volt bajom, simán ment.
Valami beállitás okozhatja ezt? valami tipp h mi lehet?
novemberben lett ujra rakva a win? Huzzam ujra és nézzük meg?Windows Adapter alaphelyzetbe állitás nem müködik.
Hibaelháritó van hogy homokorázik csak és nincs tipp, van hogy azt mondja nincs kiosztva ip.
Eszközezelő van hogy nem tudja eltávolitani az adaptert csak homok orázik.Amint a hiba beáll, nem segit semmi csak az újra inditás, de van hogy az is csak 2.-3. jára oldja meg.
utána minden süti mig nem inditok torrentet.Van egy másik gépem amin filmezek, azon is fut torrent és nincs gond.
Win ugyan olyan. -
Könnyű, gyors és tudod mit csinálsz. UEFI, CSM, MBR, GPT. Nyilván ezt te is tudod. Te mást használsz. Én sem kritizálom. Ha nem tetszik ne használd. Ha másnak is tetszik használja. Ha nem, akkor a te javaslatodat használja. Ez egy fórum, több lehetőség lehet, és ezek nem zárják ki, hogy a másik rossz vagy értelmetlen lenne. Engedd el, hogy mit használok és javaslok, kivéve ha vmit rosszul írok. Azt meg is köszönöm, hisz tévedhetek én is. Azt korrigálom. Szép estét.

-
válasz
acsati
üzenetére
Ha amúgy hibátlanul működik a rendszer, akkor én nem állnék neki nulláról mindent újra rakni. Túl rövid az élet, értelmesebb dolgokkal is el lehet tölteni az időt

Én úgy szeretem csinálni, hogy készítek egy telepítő pendrive-ot, innen az eszköz letöltésével letöltöd az MCT-t (Media Creation Tool), azzal tudsz telepítő pendriveot vagy DVD-t készíteni, vagy csak pusztán ISO-t letölteni. (Én eleve félévente amikor kijön az aktuális Win10, csinálok egy pendrive-ot, és aztán azt használom mindig)
Ha meg van a telepítő, SETUP.EXE-vel indítod és értelemszerűn mész tovább, hogy frissíteni akarsz, maradjanak meg az adatok és alkalmazások, stb. Ha esetleg valami inkompatibilis programot talál a rendszerben, akkor szól, hogy azt el fogja távolítani, vagy esetleg neked kell manuálisan uninstallálni a frissítés előtt.
Egy SSD-s gépen max 1 óra alatt meg van a dolog.
Be is fogja magát aktiválni a Win7 alapján. Ha esetleg, hmmm, nem teljesen legális volt a 7-esed, és észreveszi, akkor is működni fog, csak kiírja, hogy nincs aktiválva, ekkor veszel egy Win10 kulcsot, és beírod neki.Ha meg volt a driverek telepítése, meg a frissítések letöltése, után menj a lemezkarbantartóra, és ott a Rendszerfájlok törlése módban kitakarítani. Itt tudod törölni az elmentett Win7-et (WINDOWS.OLD-ba kerül a frissítés során), ha már nem akarsz visszaállni rá. Ahogy már korábban is említettem egy ilyen Win7-Win10 átállás kb 20 giga helymegtakarítást szokott hozni. (Egy csomó 60 gigás SSD-vel szerelt gépen jól jött ez már
)
Az említett AMD könyvtárat már most is nyugodt szívvel törölheted.Ha netán valami mégse működne megfelelően, még mindig neki lehet állni a tiszta telepítésnek. De ez elég ritka dolog, sőt inkább sokszor a már betegeskedő rendszerek is megjavulnak a frissítéskor.
Pár száz gép frissítésén már túl vagyok (sokszor teljes hardver cserével egybekötve), én egyáltalán nem tartok tőle.
-
acsati
aktív tag
Köszönöm szépen hozzászólásaitokat, hasznosak voltak számomra. Szerintem nekifutok a linkelt segítségek alapján a tiszta telepítésnek és meglátjuk milyen problémák adódnak, ha adódnak utólag. Én nem is használtam igazából ilyen jogosultságokat, egy darab alap felhasználó van itthon az asztali gépemen, jelszó és egyéb fiókok nélkül. Remélem nem lesz gond. Ha netalántán valami mégis, akkor jövök vissza hozzátok és a fejemhez vághatjátok, hogy megmondtátok.
-
Software-codes: két alkalommal összesen 4 db. windows 10 retail kódot vásároltam, 4 volume key-t kaptam. Megírtam nekik, nem értették mi a probléma, szerintük jók a kulcsok, mert "működnek". Belinkeltem pár microsoft oldalt, ahol leírták mi a különbség és küldtek 4 Windows 7 SP1 Ultimate Retail key-t.
Köszönöm az itteni információkat és a ShowKeyPlus programot, hasznos volt.
-
King Unique
titán
válasz
acsati
üzenetére
Legalábbis akkor, ha nem akarod egy újratelepítés miatt a programokat is mind újból feltelepíteni, szükség esetén az NTFS biztonsági engedélyeket újból beállítani, stb. Ha igen és nem gond, akkor mehet nyilván a clean install is.
Ha mégis maradsz az előbbinél, akkor a már linkelt hozzászólás 2. felében le van írva hogyan lehet megvalósítani, az MCT használatát is szemlélteti az ott linkelt leírás.A "szemét" eltakarításához előtte / utána meg ott van a lemezkarbantartó (+ W10-nél a tárterületsegéd is) és egyéb módszerek. Valamint szükség esetén és saját felelősségre olyan spéci programok, mint pl. a DriverStore Explorer és a PatchCleaner. Továbbá szükség esetére a biztonsági mentés a jelenlegi W7-ről, ha esetleg mégsem jönne össze az upgrade, de normál esetben menni fog. Feltéve, hogy nincsen zavaró tényező, mint pl. egyes 3rd party antivírus szoftverek, amelyeket ilyenkor nyilván célszerű eltávolítani (uninstall) az upgrade előtt.
-
válasz
acsati
üzenetére
Én inkább a tiszta telepítésre szavaznék! (főleg mivel a win7 valószínű legacy, a win10 meg uefi módban jobban érezné magát)
Nagyon el van túlozva ez a jogosultsági kérdés. Inkább csak akkor jelentkezik ha ki tiltogattál más felhasználókat szándékosan mint hozzáértő. Ha alapon használtad akkor nem.
Ha mégis felmerül akkor meg könnyen javítható. Akár biztonsági mentést is készíthetsz live linux alól ami már eleve egy másik OS más felhasználóval..
-
acsati
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Áh, na itt látszik ugye, hogy mennyire nem vagyok ebben jártas. Köszönöm a felvilágosítást. Akkor valóban marad a közvetlen frissítés. Ennek menetéről van valami leírás hasznos tanácsokkal? /majd akkor utána manuálisan legyalulom azt, ami már felesleges. Pl. nemrég láttam, hogy a C-n az AMD mappa tele van ezeréves VGA driver telepítőfájlokkal. Több giga és ez szem előtt van. Ezért szerettem volna formázást, hogy az ehhez hasonló dolgok, amik nincsenek szem előtt eltűnjenek.
-
King Unique
titán
válasz
acsati
üzenetére
De, lesz.

Mivel a HDD W7 alatt, az ottani felhasználói fiókkal lett particionálva, rámásolva a fájlok, telepítve rá a programok stb., vagyis az a tulajdonosa, illetve egyes tartalmaknak a rendszer (System, TrustedInstaller). Ellenben ha azt az újratelepítésnél kicseréled másik Windowsra, másik felhasználóra, akkor az utóbbinál már nem lesz érvényes és lehetnek, sőt lesznek is hozzáférési, jogosultsági problémák, aztán lehet ilyen és egyéb módszerekkel szórakozni. Ha közvetlenül frissítesz W7-ről W10-re, akkor az előbbi is megspórolható. -
acsati
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen úgy döntöttem, hogy inkább újratelepítek mindent, ami kell, nagyobb rend lesz.
A lemezkezelő képet meg azért csatoltam, mert Zoz írta, hogy NFTS jogosultsági problémák adódhatnak és azt gondoltam, ha mindkét meghajtón NFTS partíciók vannak, akkor talán nem lesz probléma, ha az SSD-t formázom és az ajánlott leírásaitokkal csinálok egy tiszta Win10 telepítést. -
OldMike
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Most csináltam egy kézi keresést, megtalálta a KB4524244-et, és olyan villámgyorsan telepítette, hogy a folyamatból semmit sem láttam, a gépet sem kellett újraindítani. Most már ott van az előzmények között. A KB890830 is megvan az egyéb frissítések között, csak azt az opciót eddig nem nézegettem.
Azt már korábbról tőled tudom, hogy az SSU csak a Vezérlőpultban szerepel, talán azért mert a szó szoros értelmében nem Windows frissítés, hanem a WU sikeres lebonyolításáért felelős.Tudom kár a régmúlton merengeni, de a Windows 7 konzervatív WU ablakában minden egy helyen volt, jól értelmezhetően, egyszerű beállítási lehetőségekkel
-
King Unique
titán
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Nem feltétlen, mert lehet ütemezni az újraindítást, a 18 órás aktív időszak mellett akár kb. 1 héttel későbbi egyéni újraindítási időpontot megadni. Meg ugye lehet 5 x 7 napig = 35 napig szüneteltetni a frissítést, de azt mondjuk előtte kellett volna.

(#113908) acsati:
Az előbb már le volt írva, hogy ha nem akarod a programokat stb. mind újratelepíteni, akkor a közvetlen build upgrade lehet a megoldás. Ha mindenáron tiszta telepítést akarsz, akkor csináld azt (így), viszont akkor nem kell majd meglepődni, ha utána újra kell telepíteni, újra be kell állítani a 0-ról ezt-azt..."Mutatok egy lemezkezelő képet, ahol én azt látom, hogy az SSD és HDD partíció is egyformák"
Mármint milyen értelemben?

Elsődleges partíciók NTFS fájlrendszerrel, de más a méretük és 2 külön fizikai lemezről beszélünk, ahol egyik rendszermeghajtó, míg a másik egy másodlagos, adattár meghajtó. -
acsati
aktív tag
Köszi mindenki válaszát a Win7 -> Win10 telepítéssel kapcsolatban.
Azért pont erre reagálok, mert én inkább tiszta telepítést szeretnék csinálni, mert már jó régóta van fent a jelenlegi rendszer és szerintem nem ártana egy formázás neki.
Mutatok egy lemezkezelő képet, ahol én azt látom, hogy az SSD és HDD partíció is egyformák (részleteiben nem értek hozzá). Ilyenkor is lehet olyan gond tiszta telepítés után, amit említettél? -
VikMorroHun
őstag
Ne már. 11 nap és 3 óra után újra kell indítanom a gépet, mert jött egy Windows frissítés...

-
King Unique
titán
válasz
Lauda
üzenetére
A KB4524244-re írta, hogy nála azt állítólag nem telepítette a Windows Update, állítólag. De amúgy nálam is települt, illetve szintén megjelenik ilyen módon a gépházban a frissítési előzményeknél. Plusz az egyéb frissítéseknél a KB890830 is, azaz a rosszindulatú szoftverek eltávolítására szolgáló eszköz. Vagyis akkor kizárásos alapon maradt az SSU (KB4538674), az csak a vezérlőpultban jelenik meg a telepített frissítéseknél [link].
-
PitLee
őstag
válasz
üzenetére
Használtan vetted ? Reset megvolt 17.oldal?
Haszn. útm. magyar
Utána kikapcsolhatod az a Smart Energy Saving-et 24. oldal és az Automatic Standby 22.oldal.
DDC/DI opciót én sem találtam csak a HQ modellnél,Aztán találtam még ilyen érintkező leragasztós bulit, hogy melyiket kel nem olvastam , de kapásból mutogatnak jobb és bal oldalt, ha van kedved kiderítheted melyiket kell és próba.
gugli képek
Elvileg a 19 pint kell leragasztani, de nézz utána.
A keveredések meg abból születnek ha valaki szemből az apát, a másik meg az anyát nézi, tükörképe az egyik a másikának.Ha előtte a Dell-el működött, ez a vezeték és eszköz, akkor lehet akár az LG is a ludas
https://lgcommunity.us.com/discussion/6631/lg-34gk950f-b-wake-from-sleep-issue/p2Két topik van a továbbiakban
Van a HDMI topic
és bár a monitorodnak elvileg nincs baja, de Monitor hiba topik -
-
vlevi
nagyúr
válasz
mezis
üzenetére
" a telepítési alkönyvtár a felhasználók számára csak olvasható, a program által termelt "szemét"
Természetesen ezirányba tendálnak a dolgok.
A program files mappa már nagyon réges régóta (Wista) csak különleges joggal módosítható. Ezért van, hogy hanyagul megírt programok, amik az exe mellett tárolnák a cfg file-t, csak admin módban működnek.
A teleszemetelésre pedig csak az UWP appoknál van egységes megoldás.
Ez csak akkor tudna működni, ha az egyes programok nem írhatnának tetszőleges helyre, csak korlátozottan. Ez az UWP-nél tulajdonképp működik is. -
válasz
King Unique
üzenetére
Azt gondoltam a mairól van szó. Sorry.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Azonnali játékos kérdések órája
- Gumi és felni topik
- E-book olvasók
- Robotporszívók
- VR topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bittorrent topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De nem tudom mitől, mert semmit nem módosítottam (kínomban a boot módot piszkáltam már eddig is, hogy UEFI vagy legacy, de nem használt).
??

Ha mégis maradsz az előbbinél, akkor a már linkelt