-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hhgygy
senior tag
válasz King Unique #115496 üzenetére
időközben esetleg változtattak (?) a besorolásán.
Nem valószínű, nekem amióta megjelent, ott pihen, nem csinál semmit, nem kell telepíteni.
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
Gali199qd
tag
válasz King Unique #115497 üzenetére
Más böngésző sem akarta ( Vivaldi, Edge) nincs licensz kulcsom még beszerzés alatt .
kb 15perc alatt újra telepítettem a sima WIN10 PRO-t ezzel már megy minden . -
King Unique
titán
válasz Gali199qd #115486 üzenetére
Más böngésző lejátssza ugyanazon videókat Windowson? Ha igen, akkor lehet az Opera, annak beállításai a hiba forrása. Ha más böngészők sem, akkor meg pl. az N-es kiadás is lehet.
Egyébként miért N-es kiadást telepítettél, csak ahhoz van megfelelő licenced termékkulcsod, vagy mi? Ha nem, akkor nem sok értelme volt otthonra olyat. Meg azzal rendszerint csak a szívás van és a normális használathoz szükséges a Media Feature Pack utólagos telepítése. Ahol abból is nyilván az adott Windows 10-verziónak megfelelő csomagot kell telepíteni.
Akkor marad az újratelepítés?
Ha más nem megy, akkor sem feltétlen csak az marad, mivel ott van a "javító upgrade" és az alaphelyzetbe állítás lehetősége, amiről már volt szó itt. Viszont N-es kiadásnál alapesetben csak olyanra lehet upgrade-elni, olyanra visszaállítani, normál kiadásra nem.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz #93794560 #115480 üzenetére
A KB4535996 eleve csak választható frissítés, vagyis nyilván nem települhetett automatikusan. Max. akkor, ha te magad nyomtál rá a letöltés és telepítés opcióra, vagy időközben esetleg változtattak (?) a besorolásán. Viszont ha esetedben feltelepült és nem volt utána semmilyen gond, akkor nyilván nem igazán téma. Ha esetleg lett volna, akkor meg eltávolítod, vagy visszaállítod a rendszert a korábbi állapotba, ha be volt kapcsolva a rendszer-visszaállítás.
Egyébként ma van patch kedd, este 7-tól jön a szokásos havi összesítő frissítés, ami már nem választható, hanem kötelező lesz. De szükség esetén azt sem feltétlen muszáj azonnal telepíteni, mivel lehet pl. szüneteltetni is a frissítsek telepítését.[ Szerkesztve ]
-
Zsadi
őstag
Szászok!
Xbox topikban is kérdeztem, de sajnos nem jött válasz, hátha itt.
Konzol mellett, win 10-re is telepíteném a Forza 4-t a storeból, de az alábbi hiba kódot kapom.
Váratlan hiba történt. 0x80248008
Olvasgatva a neten, windows frissítés, vírusírtó stb.. megoldásokat írnak, de ezek nálam nem segítenek. -
King Unique
titán
válasz Tomi_78 #115470 üzenetére
Ha inicializálatlan, particionálatlan, formázatlan volt a HDD, akkor nyilván meghajtóbetűjele sem volt, vagyis egyáltalán nem meglepő, ha nem jelent meg a fájlkezelőben. Az előzőleg linkelt leírás a meghajtóbetűjel beállításához nyilván azt szemlélteti, ha az előbbiek már teljesültek. Ha esetedben nem, akkor először nyilván azokat kellene megoldani, amit egy másik leírás szintén világosan szemléltet. Vagyis a kérdésedre válaszolva igen, új egyszerű kötet létrehozása, formázás stb., aminél nyilván a meghajtóbetűjel is automatikusan beállítódik.
-
Gali199qd
tag
Sziasztok!
Feltelepítettem a WIN10 PRO N rendszert. Az a gondom, hogy Opera böngészőt használok és nem akarja az Indavideókat lejátszani. Flash Playert is telepítettem már, de semmi változás nem történt . -
titán
válasz #93794560 #115482 üzenetére
Nincs ilyen, hogy javított változat egyazon néven. Ha másik frissítés lenne, akkor más lenne az elnevezése. Problémát csak a felhasználók egy részénél okoz, te ezek szerint nem tartozol ebbe a körbe. Szerintem felesleges azt keresni, hogy nálad miért van minden rendben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Pár napja írnak a problémás KB4535996 frissítésről, ami elvileg opcionális frissítés. Nálam ez nem volt feltelepítve, ám a mai napon magától feltelepült. Csak akkor vettem észre, amikor a jobb alsó sarokban, az óra mellett már az újraindítást kérte. Újraindítás után sincs semmi probléma a géppel.
Lehetséges, hogy azóta ez egy javított verzió, amit kötelezővé tettek? -
hhgygy
senior tag
válasz hhgygy #115475 üzenetére
Amúgy a Your Phone-t többször leszedtem és újraraktam mind a telefonon, mind a desktopon, és mindig leállt ott, hogy "Már csak egy lépés van hátra". Aztán egyik nap ez váratlanul feljött a Windowsban és befejezte a telepítést. De valami fél évig nálam sem ment, akkor használtam a TC-t
[ Szerkesztve ]
-
hhgygy
senior tag
válasz ignisz #115468 üzenetére
Nekem ugyan tökéletesen megy a Your Phone, sms-t is tudok írni-fogadni, de megemlitem, hogy amikor egy ideig nem ment, a TC-n van egy TCWifi transfer plugin, ami úgy működik, hogy egy url-t ad a telefonhoz (ha jól emlékszem), így is sikerült fájlokat átvinni TotalCmd Wifi transfer a neve az appnak a Play áruházban
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
válasz trialboj #115242 üzenetére
Megvagy!!!! [link]
Azért tűnik el minden extra toolbar a taskbarból, mert be volt kapcsolva a use desktop language bar opció a TYPING menuben. Ezt onnan tudod, hogy a nyelv választó menü nem az óra melett van, hanem a felfele nyiltól balra.
Újra helyreállt a ZENa windowsomban
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Adott egy viszonylag jó gép (8. gen i7, 16GB RAM, SSD, Win 10 Pro), szépen megy, de időnként 5-10 másodpercre "megtorpan". Találkozott ilyennel valaki? Ötlet az elindulásra? Nem az én gépem és a felhasználó nem szakember, tehát az egyszerű dolgoktól kéne indulni. :-)
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
Tomi_78
aktív tag
válasz King Unique #115442 üzenetére
Oké, rendben.
Megnyitottam és valóban gond volt azzal a meghajtóval. Először is a megnyitáskor kaptam egy üzenetet, hogy MBR-re vagy valami másikra akarom-e beállítani, és az utóbbit választottam, amit alapértelmezésben felkínált a Windows.
Még az volna a kérdésem, hogy meghajtóbetűjel hozzárendeléséhez "Új egyszerű kötet"-ként kell beállítanom a meghajtót? Mert ha jobb egérgombbal rákattintok, akkor ez a lehetőség jön be és elindíthatom ezt a varázslót. -
Angel2014
addikt
Sziasztok! Ha a gépet bluetooth eszközről küldöm ki a képet hangot a tv-re csatlakozik megy normálisan,de amikor leválasztom ,hogy lehet újra csatlakozni? A bluetooth eszköznél látszik hogy kép és hang csatlakozva de sehogy nem bírom esetleg a tv ről kell indítanom?
Ha újra akarok csatlakozni már nem találja meg .
Ezért kérdezem ,hogy másképp kell indítanom?
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
svgyula
addikt
válasz sittes79 #115461 üzenetére
Szia! A TC-vel megy minden win hókusz-pókusz nélkül. Rádugod a gépre a telefont.A telefonon beállítod a file átvitelt. A TC-ben a hálózatnál katt az 'Mtp ikonra" és már ki is adja a telefont név szerint. Itt kiválasztod melyik meghajtót akarod és mindent látsz. Én évek óta 7-8-9-10es droidon naponta szedem le a képeket dokumentumokat.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Telepíteném a win10-et egy 500 Gb-os nvme ssdre és problémám akadt.
Eddig millió alkalommal telepítettem pendriveról úgy win10-et, hogy az isot rufussal feltettem pendrivera (GPT) és a win telepitőben letöröltem minden ssd partíciót, majd létrehoztam, formázás és ment fel a win. Biosban semmi változtatás, uefi módban van ugyan úgy.
Most abba futottam bele, hogy elinditja a telepítést és kékhalállal a fájlok másolásának 3%ánál újraindul a gép. USB 3 pendrive és usb3 port. De korábban is ugyanebben a portban ugyanerre az nvme ssdre tettem.
Egyetlen különbség, hogy eddig mindig a legfrissebb virágboltit töltöttem le és aktiváltam az eredeti kulcsommal, most pedig a media creation tool-al a Microsoft oldaláról szedtem le az ISO-t.
Próbáltam több pendriveal is, úgy is, hogy iso feltéve rufussal, úgy is, hogy hagytam, a media creation tool csinálja meg a boot pendriveot.
Az ssd biztosan hibátlan, valami más nyűg van. Tipp esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Olyan gondom van, hogy nagyon nem akar működni a your phone app a telefonommal, android 10 először mikor össze párosítom megy frankón, de egy újraindítás után már nem látja a telefont! Van erre valami megoldás?
-
pinnacle
nagyúr
Windows 10-nél nincs kijelző halványítás? Régebben volt, de lehet a nem Win 10 volt. Mondjuk hasznos, hogy nem teljesen kapcsolja le.
Software Codesnál csak a második kulccsal tudtam aktiválni a Win 10-et. Microsoft Office Pro Plus 2019 egyből jó volt.[ Szerkesztve ]
-
imi0424
senior tag
Másik billentyűzettel sikerült.
Köszönöm a segítséget -
nagyúr
válasz imi0424 #115453 üzenetére
Mezei, fapados billentyűztettel próbáld.. látom Asus Cerberus van, lehet az szivózik...
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
svgyula
addikt
válasz imi0424 #115453 üzenetére
Annak menni kellene! Volt/csináltál BIOS frissítés mostanában? Esetleg még egy dolgot megpróbálhatsz. Áramtalaniítsd a gépet. Vedd ki az elemet. Egy csavarhúzóval zárd rövidre ~5mp-re az elem érintkezőit. Aztán elem vissza táp bedug és próba.
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
svgyula
addikt
válasz imi0424 #115446 üzenetére
Szia! Keress egy másik alaplapi USB csatlakozót. Elméletileg régi gépen az 1.0-es megy a kicsit újabbakon a 2.0. Az nem számít eddig hol volt. Nincs az sem kizárva, hogy megadta magát a csatlakozó az alaplapon. Már 10 évvel ezelőtti alaplapon is ment az USB billentyű/egér a BIOS-ban is.Hát inkább alaplap csere lesz ott....[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz imi0424 #115446 üzenetére
Ha usb-s bill-ről van szó, akkor talán ps/2-es billentyűzettel be tudnál lépni a biosba és átnézni az usb beállításokat.
Amúgy mit ír ki, miért kéne F1-et nyomni? Másik portban se működik?
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
imi0424
senior tag
Sziasztok, segítségre lenne szükségem.
Nem igazán Windows téma, de hátha...
A gépemen nem ment boot előtt a billentyűzet (boot menü megnyitásához kellett volna f11)
Így hát reseteltem a CMOST. Na most ugyan úgy nem működik, csak már be sem tudom kapcsolni a gépet ,mert azt kéri, hogy nyomjam meg az f1-et a folytatáshoz.
Most mit tegyek?? -
nagyúr
válasz Lackooo84 #115443 üzenetére
Ha mással megnyitható, akkor a Win "gyengesége".
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Lackooo84
nagyúr
Valakinek van valami ötlete miért nem tudok kb. egy hete megnyitni egy képet sem a gépemen a régi képnézegetővel? 10GB ramom van.
The Truth is out there...
-
King Unique
titán
válasz Tomi_78 #115434 üzenetére
Le volt már írva többször, hogy ilyenkor eleve az eszközkezelőt és a lemezkezelőt / tárolóhelyeket kellene nézni, mivel a fájlkezelőben helyi lemezeknél csak és kizárólag a meghajtóbetűjellel rendelkező kötetek, lemezek jelennek meg. A lemezkezelő megnyitásához meg csak az előbb linkelt leírás szemléltet 7 db módszert, de egy másiknál már 9 van, amik többsége egyáltalán nem újdonság, a korábbi Windows-verzióknál is adott.
-
Tomi_78
aktív tag
Sziasztok!
Most telepítettem vadonatúj számítógépekre Windows 10 Enterprise x64 operációs rendszert, és az a gondom vele, hogy úgy látszik, az SSD-n kívül, amire került, nem érzékeli a HDD-t, pedig az is van benne. Tehát az Ez a gép csak egy C: meghajtót mutat, holott akkor lennie kellene egy D:-nek is.
Hogyan lehetne megoldani ezt, tehát hogy minden meghajtót rendesen mutasson? Arra gondoltam, talán egy partícionáló programot kéne futtatni, hátha az segít, mert az aktívvá tudja tenni a meghajtókat - már ha az a baj??? -
ignisz
senior tag
A karbantartáshoz. Nem próbáltam még.
[link][ Szerkesztve ]
-
jaja1981
addikt
Sziasztok,
Történt, hogy van egy régi gép (Intel 945 chipset, egy core2 6xxx 2 magos proci) amin eddig win7 futott. Gondoltam upgrade win10-re. Szépen fel is települ a win 10, de az USB-s bill+egér eltűnik, nem észleli. BIOS-ban megy, de windows asztalon nem. Sima USB 2 vezérlő, pendrive-ot észleli, telepíti, de az egér+bill semmit nem csinál, még csak nem is világít. Másik egér+bill-lel is ugyan ez a helyzet. PS2 foglalattal működik rendben.
Mi lehet a megoldás?Köszi.
-
nubreed
veterán
válasz Brownn #115426 üzenetére
Egyrészt a CCLeaner tele van adware -rel, bloatware -el amióta megvette őket az Avast vagy Avira, nem tudom valamelyik a kettő közül. Másrészt vannak teljesen freeware, mindenféle vicces szoftvertől mentes CCLeaner alternatívák, harmadrészt amit a CCLeaner és társai tudnak, a windowsba épített saját eszközök és egy minimális Windows ismerettel te magad is ki tudod takarítani.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Brownn
tag
Sziasztok
Szoktátok használni a CCleanert? Valaki aztmondja rá h csak a hülyegyerekek használják, de szerintem fasza[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz VinoRosso #115421 üzenetére
Mi az? Hardver vagy szofver? 1909-est próbáltad már és azzal nem működött. AZért kérdezem mert kb. ami működött egy régebbi build-en annak működnie kellen egy újabb build-en is, esetleg kell pár trükk pl. driver frissítés, vagy kompatibilitási módban telepítés/futtatás.
Qtya123
Rövid, tömör, PROFIK által is megtámogatott válasz: NEM kell semmilyen ilyen program, A Windws 10 egy magas szinten automatizált program mindent tud, sőt még magát is javítani ezekkel sok esetben még kárt is lehet okozni.
LEHET olyan helyzet amikor a használatuk akár hasznos is lehet pl. ha élesben tesztelsz vírusvédelmeket (amik ugye olyan programok amik jobban belemásznak a rendszerbe) és 2-3-at is kipróbálsz akkor telepítésük között nem árthat.
DE ha pl. van egy friss Windows telepítés majd telepíted a szokásos 10-20 programodat és ezzel használod a gépet akkor nem szükséges semmilyen ilyen program.
Természetesen használható akár a CClenaer is, de valós haszna nem lesz.
-
Cr00py
senior tag
-
Qtya123
őstag
Üdv!
A nemrég említett problémámat úgy néz ki megoldotta egy windows újratelepítés.
Kicsit visszaolvastam a fórumban és a régebbi hozzászólások arról szóltak, hogy nem érdemes tisztítókat használni, illetve a CCleaner sebezhetőségéről is szó volt.
A CCleaner legfrissebb verziója sem ajánlott? Továbbra is áll az a feltevés, hogy nem érdemes a registry-t semmivel sem tisztogatni?
Én eddig használtam és azt tapasztaltam, hogy mikor uninstallálok egy programot, akkor sok szemét marad utána a registry-ben, illetve sokszor meghagyta a mappáját a programnak néhány felesleges file kíséretében. Erre meg a Revo Uninstallert használtam.Továbbra is felejtősek ezek és ne foglalkozzak a registry-vel, a visszamaradt mappákat meg keressem és töröljem manuálisan?
-
VinoRosso
veterán
válasz King Unique #115420 üzenetére
Köszi a tippet. Van ami csak ezzel működik sajnos.
-
King Unique
titán
válasz VinoRosso #115419 üzenetére
Nem feltétlen, nemrég telepítettem tesztelési céllal 1703-as verziót, amire a Windows Update a 1903-as funkciófrissítést ajánlotta fel. Arra meg a 1909-eset csak választható frissítésként. Amúgy meg kipróbálod, aztán kiderül. Valamint 10 napig amúgy is van lehetőség funkciófrissítés után visszaállni az előző verzióra.
Másik lehetőség, hogy letöltesz egy 1903-as ISO-t pl. a TechBench weboldaláról, majd azzal csinálsz a már telepített 1709 alól egy in-place upgrade-et. Azaz a fájlkezelőben felcsatolni a letöltött 1903-as ISO-t, majd gyökerében asetup.exe
fájlt futtatni, fájlok és alkalmazások megtartásával, stb.Egyébként miért olyan fontos, hogy 1903-ra frissítsen, miért nem jó a 1909?
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok,
szeretnék Win10 1709-ről 1903-ra upgradelni. A jelenlegi verzió 1909, gyanítom erre upgradelne, ha automatikus frissítéssel csinálnám a dolgot.
Hogyan lehetne megoldani? -
King Unique
titán
válasz Ablakos #115417 üzenetére
Az MCT-nél külön nem is lehet kiadást választani, hanem maga a letöltött ISO-fájl tartalmaz több kiadást, amiről már volt szó itt. Ha Pro for Workstations kiadást akarsz telepíteni, akkor meg eleve nem az MCT-s ESD ISO kell, hanem a Microsoft weboldaláról direkt módon (vagy TechBench) letölthető standard comsumer ISO. Viszont annál nagyobb az
install.wim
fájl mérete 4 GB-nál, ami miatt UEFI-FAT32 alapú telepítésnél szükség lehet annak darabolására, amiről szintén volt már szó itt. De ha támogatja a hardver UEFI-s telepítésnél az NTFS fájlrendszert a telepítési adathordozóként használt pendrive-on, akkor nem.[ Szerkesztve ]
-
Ablakos
őstag
A windows media creation tool nem hozott fel workstation verziót. Ezt a típust nem lehet így telepíteni, közvetlenül letölteni?
-
svgyula
addikt
válasz GEPESZ66 #115411 üzenetére
Szia! Keresd meg az utolsó BIOS frissítést. Rakd fel úgy hogy csak az az USB eszköz legyen rádugva a gépre se HDD se SSD. Az felülírja az ott tárolt összes adatot(elméletben). Így aki megveszi már nem tudja vele aktiválni a wint. A BIOS reset nem biztos, hogy segít.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tordaitibi #115396 üzenetére
Itt annyi a lényeg, hogy továbbra is simán működik ez, de pl. ez eredeti útvonalat (C:\Windows\System32\Taskmgr.exe) megadva nyilván emelt szintű jogosultsággal kell futtatni (bejelölni), amit a másik válaszban is említettek. Direkt kipróbáltam most újra és nálam pöccre működik.
-
borix
őstag
válasz mézi123 #115409 üzenetére
Tipikus az az emberi hozzáállás pl mint mikor valaki elmegy egy másik munkahelyre, ahol sok minden nem tetszik neki nem jól van megoldva, és azzal jön állandóan, hogy az előző munkahelyén ez volt meg az volt...
Lent a keresőt, feladatnézetet el lehet rejteni a csempéket le lehet választani.
Start menübe szinte csak a leállítás és a gépház beállításokért megyek + pár csempét meghagytam magnak. -
King Unique
titán
válasz GEPESZ66 #115408 üzenetére
Mármint a Microsoft-fióknál törölni kellene a régi eszközt és az újraaktiválásnál az újat beállítani. Másik opció a telefonos ügyfélszolgálat (példa), mint már említve volt. Az, hogy hány gépen használható, az a licenctől, termékkulcstól is függhet, ahol ha már oktatási, akkor pl. a korábbi DreamSpark / Imagine Retail kulcs egyszerre akár 2 gépen is használható volt (példa).
A bootolásos problémánál meg kérdés, hogy a BIOS-ban a beállított boot módnak megfelelően van-e kiírva a pendrive-ra a telepítő, a pl. F12-es gyorsmenüben az annak megfelelő pendrive van-e kiválasztva, stb. Aztán hogy pontosan mit is jelent ez a "nem engedi már az USB-ről való bootolást", van valami hibaüzenet, vagy egyszerűen nem történik semmi és továbblép, indult a telepített Windows 10, vagy be sem lépni a BIOS-ba, vagy mi? Ha az utóbbi, akkor a bekapcsolt gyorsindítás melletti leállítás lehet az oka, amit annak kikapcsolása, speciális rendszerindítás használata, vagy a Windows 10 újraindítása és utána történő újrapróbálás megoldhat.
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
Az előbb,amikor telepítettem a WIN-t,a Boot menüben kiválasztotteam az USB-HDD-t,s tudtam pendriveről bootolni.
Most leakarom törölni a WIN-t,de nem engedi már az USB-ről való bootolást.
Mi lehet a gond? -
mézi123
tag
Kérdésem a következő lenne . Még csak próbálgatom az operációs rendszert, de annyira idegen számomra minden rajta, hogy fontolgatom inkább visszatérek a Win7-hez. Hogyan tudom kiirtani teljesen a rendszerből, hogy még az írmagja se legyen a csempéknek./Ha csempézni akarok akkor szólok egy burkolónak/ Olyan felületet akarok mint WIN7-nél a klasszikus Windows stílust. Startmenüt be lehet állítani a WIN7 stílusra? Nekem nem kell se jobb oldalt ugráló menü, se baloldalt ugráló menü, se időjárás ,se outlolk, nekem egy tiszta felület kell egyből a bekapcsolás után. Ha igen hogyan?
-
GEPESZ66
veterán
válasz Doky586 #115407 üzenetére
A másik gépnél,amit szintén elakarok adni,ott úgy csinaltam,hogy a Microsoft fiókról leválasztottam ez a gépet.
Az újat aktiváltam ezzel a kóddal,s hozzákötöttem a fiókhoz.
Viszont a réginél most kipróbáltam,hogy újraraktam a WIN-t,de így is azt írja,hogy digitális licencel aktiválva van.
Ez sem OEM kulcs,hanem ez Tisztaszoftveres.
Nem ertem most,ha az újat beaktiváltam,akkor a régi hogyan aktiválódott? -
King Unique
titán
válasz GEPESZ66 #115402 üzenetére
Amit a másik válaszban linkeltek, abban le van írva a lényeg. Vagyis az adott hardverre vonatkozóan a digitális licenc nem fog csak úgy megszűnni, hiába törlöd a temékkulcsot a telepített Windows 10-nél. Ahhoz eladás előtt minimum aktiválni kellene a másik Windows 10-et a saját gépeden azzal a termékkulccsal, már ha lehet egyáltalán, mert az sem ismert, hogy OEM/Retail licenc-e. Ha biztosra akarsz menni, akkor Microsoft-fiókhoz kapcsolod a licencet, majd az új eszközt választod ki a fiókban az aktiválásnál, a régit pedig törlöd. Vagy ott a telefonos ügyfélszolgálat, azt használva újraaktiválást kérni az új hardverre.
-
GEPESZ66
veterán
A régi gépemet,hogy eladhassam,újraraktam a WIN-t.
Microsoft fiókot nem hoztam létre.
Viszont azt írja,hogy digitális licencel aktiválva lett.Így viszont hogyan tudom eladni?
Azt a kulcsot,amivel ez a gép aktiválva lett,akkor nem tudom majd használni saját gépen,ha szükségem lenne rá?
Vagy mi ilyenkor a teendő,hogy törlődjön a kulcs erről a gépről? -
Geth
veterán
válasz tordaitibi #115396 üzenetére
Valami egészen más oka lehet, hogy mi azt nem tudom.
Igen rövid keresés: the new Taskmgr requires elevated rights (because it uses ETW to measure the disk and network data)
Gondolom a highest privilege kell hozzá.
Esetleg process explorer helyette? Abban alapból van Run at Logon opcióolyan ismerős ez az ablak
Mert ugyanazt hozza be mindkét parancs?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest