Hirdetés
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
megint én
üzenetére
Az átrakáshoz ott klónozás, amivel kapcsolatban lásd egy másik válaszban leírtakat.
Az aktiválásnál meg ha van legális W7/8.1 licenced arra a gépre, akkor az nem hivatalosan továbbra is jó lehet W10-hez, amiről (0. pont) szintén volt szó nemrég. Valamint olcsó kulcsokat is lehet venni, amiről ugyancsak pont nemrég. Szóval nem kell trükközni azzal a bizonyos egyéb módszerrel.

+1: az Insider Preview verzió helyett alapesetben inkább normált kellene használni, hacsak nem célirányosan a gyakori Insider verziók beszerzése, használata a cél. -
moseras
tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Üdv!
Erre született valami megoldás ?
Imi.
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Baromi régen frissítettem asszem még Vistáról vagy nem tudom miről. Ez még konfigként vásárolt PC volt. Azóta jóformán csak a gépház maradt. Egy darabig jó volt és eredetnek látta. Aztán még BF Bad company fórumban mondták, hogy több FPS lesz, ha frissítem Insiderre, vagy valami hasonló izé volt, nem emlékszem pontosan. Azóta folyton írta a vízjel (jobb alsóban), hogy Aktiválja a Windowst. Most SSDre költöznék, amire át kéne rakni a windowst, de nem tudom hogyan.
Pls help (Ha aktiválni kell, az sem baj Privátba jöhet).
Köszi! -
SRII
őstag
üdv, a helyi fiókra állítva megoldódott a probléma. köszönöm a sok segítséget!
-
törölt tag
Mi lehet az oka annak, hogy a laptopomon frissen telepítve/aktiválva az energiagazdálkodási lehetőségeknél csak 1db profil van? Kiegyensúlyozott (ajánlott). Se maximális teljesítmény, se maximális akkumulátor profil nincs.
-
válasz
üzenetére
retail kellett volna

VL: mennyiségi licenc céges felhasználásra, kedvező áron veszel pl. 1000 darab licencet egy csomagban
OEM: hardverhez kötött licenc, csak azon a gépen érvényes, amin először telepítették. át nem helyezhető, a hardver jelentős megváltozásával érvényét veszti (ezt már meg lehet oldani)
Retail: személyhez kötött licenc, azaz xy tulajdona, szabadon költöztetheti egyik gépről a másikra, szabadon cserélgetheti a hardver komponenseket, csak az a megkötés, hogy adott pillanatban csak a licencben kötött számú példány lehet aktív egyszerre. (általában 1 vagy 2.) ha új gépet veszel, ráteheted, de a régin nem használható tovább.
-
törölt tag
Szeretnék vásárolni Win10 Pro (x64) licenszet a laptopomra és az asztali gépemre.
Az emag-nál gyanusan olcsón látni licenszeket. Ezek validak lehetnek? Valakinek van tapasztalata velük? Azaz kapok tőlük valami sorozatszámot és azzal be tudom aktiválni? Gondolom OEM mivolta miatt terméktámogatás nincs hozzá, de ez nem is volna szempont.Vagy itt is vannak. Ezek jók lehetnek? [link]
-
King Unique
titán
Mármint a telepítésnél és igen, az is egy lehetőség. De erre okvetlenül max. a Home kiadásnál, meg esetleg bizonyos régióknál lehet szükség, ellenben Pro esetében és felette rendszerint kiválasztható a telepítésnél helyi fiók létrehozása is. Bővebben: [link], [link].
-
King Unique
titán
Akkor lehet nem megfelelően csináltad, mert beállítható mind helyi fiók, mind Microsoft-fiók használatánál, amit pl. ezen leírás világosan szemléltet. Ahogyan az is beállítható, hogy alvó módból ébresztve a gépet/Windowst ne kelljen újra bejelentkezni és jelszót megadni.
-
sz.j
nagyúr
Bejelentkezéskori jelszókérés kikapcsolása:
1 lehetőség (helyi fiókkal, ill. netplwiz-el)
További infók, lehetőségek -
Geth
veterán
Amikor a netplwiz-nél kiveszed a pipát és leokézod, a felhasználó mezőben hozzányúlsz az alapértelmezetten kitöltött értékhez? Többször láttam hogy valaki átírja pl. email címre mert azt gondolja hogy MS account miatt át kell írni. A helyzet az (legalábbis nálam több gépen), hogy nem kell hozzányúlni, a jelszónak viszont természetesen az MS accounthoz tartozó jelszónak kell lennie (ami akár lehet más is mint a korábbi local accounté - ha volt ilyen).
Tökéletesen működik MS accounttal is az automatikus belépés.
(A gépházban a bejelentkezésnél lévő beállításoknak zéró köze van ehhez. Van PIN-em is, semmit nem változtat a működő automatikus bejelentkezésen.) -
-
Win-T
őstag
Üdv Nép!
Mit lehetne csinálni ezzel a nyomorult Windows Store-al, hogy stablian legyen hajlandó letölteni? Előfizettem december elején három havi game passra, pár játékot kipróbálandó, és pl. a Gears 5-öt, Sea of Thievest pikk-pakk letöltötte a store, de a Halo Reach-el és most a Wolfensteinnel valami iszonyat szenvedés megy. Indul a leltöltés, letölt 10-20-30, van hogy 200 Mb adatot aztán leáll, gondolkozik és kiírja, hogy hiba. Ilyenkor ha rányomok az újra gombja folytatja ugyan a letöltést de egy 50+ Gb-os programot így letölteni, hogy ötpercenként manuálisan kell abúzálni, hogy 'indulj már te szemét' eléggé kényelmetlen.
Van erre valami ötlet? Nem bánnám én ha lassú lenne de ne szakadjon már meg állandóan. Netemmel semmi gond.Boldog Karit Mindenkinek!
-
Marci112233
addikt
Ha Microsoft fiókkal használod, és kéri a jelszót akkor én megpróbálnám helyi fiókkal. Ha ott is kéri annak ellenére hogy nem adsz neki jelszót akkor nincs több tippem.
Azért írom ezt mert ha nekem Microsoft fiókkal van a gép akkor kéri a jelszót, de helyi fióknál nem, így nekem helyi fiókkal megy mindig a gép. -
válasz
endilv426
üzenetére
Akkor valószínüleg a frissítés lesz az, ahogy írták is. Engedd végig, vagy tiltsd le, és nézd meg, hogy amikor már nem frissít, akkor is pörgeti-e. Szerintem szedj le egy win10-et a legújabb buildet, rufussal írd ki, frissits fel mindent, majd nézd meg utána mit produkál.
-
SRII
őstag
sziasztok!
nekem is ez a problémám
A rendszer minden egyes bejelentkezéskor jelszót kér, hogyan tudom ezt kikapcsolni?
Nyisd meg a futtatást és írd be, hogy "netplwiz", a megjelenő ablakban vedd ki a pipát a "A számítógép használatához jelszót és felhasználónevet kell megadni" jelölőnégyzetből majd kattints az OK gombra és add meg a bejelentkezéshez használt felhasználónevet/e-mail címet és jelszót.
Ezen már túl vagyok de akkor is kéri a jelszót(nincs pipa ki van kapcsolva de akkor is kéri a jelszót!!!) valami megoldás? -
Geth
veterán
válasz
endilv426
üzenetére
Ahogy írták korábban, jó lenne tudni mi használja a CPU-t.
Pl. ha az mscorsvw.exe, az azt jelenti, hogy éppen .NET-et fordít/optimalizál. Általában első indulás (esetleg update-k) után elindul és egy ideig elmolyol, főleg ha úgy érzi hogy idle a gée (szó szerint semmit nem csináltam). Ebből következik hogy rögtön telepítés után produkálhat kiugró CPU használatot, jól megtévesztve az átlag usert

Ebben az esetben próbáld meg kikényszeríteni a lefutást (admin cmd), Win10 alatt:"%SystemRoot%\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\ngen.exe" eqi
és"%SystemRoot%\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\ngen.exe" eqi -
-
CirrMee
addikt
válasz
endilv426
üzenetére
Valakinek valami ötlet, hogy mi lehet a baj?
Megnézed a feladatkezelőben, hogy mi pörgeti.
Ez már hardveres probléma, hogy két Win is egymástól függetlenül ugyan azt a hibát produkálja?
Inkább ugyanaz a hülyeség van kétszer is elkövetve...

Vírusirtó, vagy bármi szemét, amit kézzel felpakolsz. -
endilv426
csendes tag
Sziasztok!
Windows 7 64 bit volt a gépemre telepítve és Win 10-re akartam váltani. Feltelepítettem a Win 10 (64 bit)-et, de sajnos a CPU folyamatosan 70%-on vagy magasabban pörgött akkor is, ha szó szerint semmit nem csináltam a gépen. Nyílván, ha csináltam valamit akkor pedig jó lassú volt....
Frissítettem, utánaolvastam, hogy miért lehet ez, megcsináltam minden tippet amit találtam erre a problémára, de semmi nem segített.
Mérgemben visszatettem a Win 7-et és csak kíváncsiságból ránéztem a feladatkezelőre, ott is ez a jelenség, csak kicsit alacsonyabban 30-50%-on pörög a CPU akkor is, ha nem csinálok semmit. Gondolom akkor is így volt mielőtt a Win 10-re akartam váltani, csak nem tűnt fel mivel sosem nézegettem.Valakinek valami ötlet, hogy mi lehet a baj? Ez már hardveres probléma, hogy két Win is egymástól függetlenül ugyan azt a hibát produkálja?
A gépem konfigurációja a következő:
ASUS Z97-P alaplap
i5 4460 CPU
8 GB Kingston 1600 MHz RAM
FSP Platunum tápegység 550W
Kingston 120 GB SSD
WD 500 GB HDDA CPU hőmérséklete a BIOS-ban 35 fok, az alaplap 25 fok
-
Cry0
őstag
Sziasztok!
egy gyors kérdéssel fordulnék felétek, a stroba nekem meg van véve a forza horizon 4, másik gépre úgy fel lehet telepiteni az accountomból hogy ne töltse le a mentésemet ? erre van opció hogy másik fiókkal is lehessen játszani ?
előre is köszönöm
-
AssAssynn
addikt
Sziasztok.
Laptopom itt volt hagyva alvóban, mire jöttem vissza pár óra múlva, aktív volt a kijelző és az asztallal a háttérben ez fogadott, méghozzá a számláló is járt valahol, de ahogy megmozdítottam az egeret visszaugrott nullára, és az első kattintásnál eltűnt teljesen.
Sosem találkoztam még ezzel. Mi is ez pontosan és miért indult el magától? -
King Unique
titán
válasz
tomiii.
üzenetére
Ha Windows 10-zel előtelepített a laptop, akkor UEFI BIOS OEM kulcs van pl. Home kiadáshoz. Ahol nem kell semmit külön kiolvasni, megadni, mivel a telepítésnél eleve a kulcsnak megfelelő kiadás (pl. Home) lesz kiválasztva, ami később automatikusan aktiválódik. Valamint ez, az automatikus aktiválás igaz nem előtelepített gépeknél is, ha 1x már történt W10 telepítés és aktiválás, majd később újratelepítésre kerül a sor, amit a Windows-telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
Legközelebb meg nem ártana mentést készíteni a Windowsról és a fontos adatokról is, akkor ilyenkor nem lenne gond, a mentésből 1:1-ben visszaállítható lenne a Windows 10 is. Sőt, ezen módszerrel lehet csak igazán biztosan védekezni a zsarolóvírusok ellen, mármint ha mindig van naprakész mentés. Meg persze a user error mellőzése, plusz a megfelelő vírusvédelem sem árt, de az előbbi a legfontosabb.
-
tomiii.
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem ez a legjobb hely akérdésre, de hátha. Bekaptam egy zsarolóprogramot a gépre, minden fájlom oda és szeretném tisztalappal kezdeni, de előre telepített Win10-zel jött a laptop(Telekom). Ilyenkor hol találhatom meg a kulcsot, hogy újratelepítés után is legális maradjon a win? laptopon nincs rajta, papírokon hirtelen nem találtam. A rendszer ablkabnan van product ID, de aktiváláskor 5 x5 számjegyű kódot kér, így gondolom nem az.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ!
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Király vagy! A "másik válasz" segített csak. Az istennek se lehetett a Home-on kívül mást tenni a laptopra! Köszönöm!
-
-
bobalazs
nagyúr
Windows 10 témák, többek között ünnepi is, töltsétek!
[link] -
Geth
veterán
válasz
Keem1
üzenetére
Ez nem mai leírás, de úgy látom (legalábbis régebben így volt), hogy nem is lehet megadni telepítéskor.
De a konklúzió ott is az volt, hogy akkor menjen kétszer.Még mindig nem értem hogy a nők csoportját miért kell kiemelni. Pont elég lett volna a laikus/nem hozzáértő...
-
Keem1
veterán
"A #nőilaptop pontosan mit akart jelenteni?"
A többiek alapvetően tévednek. Azért került erre is hangsúly, mivel a nők, vagy úgy általában a technikával nem közeli viszonyt ápoló emberek nem foglalkoznak a telepítendő program célmappájával. Történt itt is ugyanez. De a tényen nem változtat: a Spotify A hölgyemény AppData mappájába lett telepítve, de B hölgyemény is szeretné használni, nem A-ként indítva (ahogy én csináltam).
Erre kéne válasz, nem leragadni lényegtelen dolgokon (oké, megírtam, hogy rózsaszín, ezt talán lehet nem kellett volna, de ez a tény az előttem álló kihívást se nem könnyíti, se nem nehezíti).Szóval ha valakinek van ötlete, nagyon megköszönném, mert így karácsony küszöbén nem nagyon lennek kedvem a spoti újratelepítésével úgy, hogy akinek már létező profilja volt, vissza is kapja azt.
-
Geth
veterán
válasz
Keem1
üzenetére
Milyen dilettáns programozó teszi telepítési céllá az AppData-t?
Amelyik szeretné, hogy a progiját admin nélkül is lehessen telepíteni (a ProgramFiles védett, oda csak admin joggal lehet írni).
A konkrét progi telepítőjét nem ismerem, de jobb helyen telepítéskor meg szokták kérdezni, hogy minden user kapja az áldást, vagy csak az aktuális.A #nőilaptop pontosan mit akart jelenteni?
-
Keem1
veterán
#nőilaptop #többuser #idiótaspotify
Srácok, adott egy női családtag laptopja, amit alapvetően ketten használnak (szép rózsaszín
), A user telepítette a Spotify-t, amit B user sehogysem tud elindítani, nem is látszik a telepített appok között. Utánajártam... A b*zi Spotify A user Appdata mappájába tette be magát, cmd-ből el tudom indítani (A user profiljával, zenéivel). Anélkül, hogy most órákat töltsek el, és mindkét felhasználó jelenlegi állapotát visszaállítsam egy uninstall-reinstall után, van-e rá megoldás, hogy B userhez is bekerüljön az egyébként már telepített app?
Remélem, hogy van ilyen megoldás, mivel duplán telepíteni akkora tré dolog lenne, mint egy ház. Amúgy őszintén... Milyen dilettáns programozó teszi telepítési céllá az AppData-t?
-
Turcy086
tag
Telepítő official 1909-es.
Sajnos vendégségben vagyok, elég korlátozottak a lehetőségek.
Köszi mindenkinek -
Marci112233
addikt
válasz
Turcy086
üzenetére
Már nem azért, de én raktam már fel rendszert (Igaz 7-et) egér nélkül csak billentyűzettel.
Viszont én is rápróbálnék másik telepítővel. Lehetőleg Microsoft oldaláról letöltöttel. Elképzelhető, hogy a telepítő régi, és ezt azért írom mert nem írtad mikori a telepítő és hanyas verzióról van szó.
Vagy pedig szerzel egy madzagos egeret és azzal is rápróbálsz. Kizártnak tartom hogy egy ismerősnek sincs arra az időre kölcsön egy madzagos egere míg felteszed a rendszert. -
Turcy086
tag
Sziasztok!
Fel akartam húzni win10-et egy gépre, minden tökéletesen ment. Telepítés közben mikor újraindul és elindul a varázsló (nyelv kiválasztása stb) egér + billentyüzet kapcsolat megszűnik, nincs kurzor és a billentyűzetre se reagál.
Próbáltam másik USB-be, újratelepítve de ugyanaz.
Neki álltam teljesen máshol egy teljesen másik gépnek, ott ugyanaz van.Sajnos nem volt lehetőségem másik egérrel tesztelni, de az egér+billentyüzet mindkét helyen zsinornélküli. Ha nem műkődne, akkor a telepítés kezdetekor se menne (szerintem)
Valakinek van ötlete mi lehet a gond?
-
Geth
veterán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Korábban:
ha manuálisra állítasz egy szolgáltatást az nem azt jelenti,hogy manualisan kell indítani és leállítani, hanem hogy ha a szolgáltatás futtatása szükséges,a windows elindítja, majd ha nem kell, leállítja...
Ezt nagyjából egy perc volt cáfolni: ha a Print Spooler-t manual-ra állítom és nyomtatni akarok, elküld a fenébe hogy nincs nyomtató. Ha elindítom, megy.Manual-ra van állítva, mégis fut és nem Te indítottad el? Arra gondoltál hogy valami más indította el?
(pl. másik service) Teljesen normális amúgy, mindenkinél vannak ilyen szolgáltatások.
Én inkább arra koncentrálnék a helyedben hogy miért van szükség egyáltalán ezekre az állítgatásokra. Miért futott nálad olyan ami másnál (helyesen) nem (pl. payments vagy a branchcache volt említve)? -
Piftuka
veterán
válasz
movax
üzenetére
Ezt és az előző hozzászólásodat elnézve meg kell mondanom, hogy nem vagy toleráns mások eltérő véleménye irányába.
Ráadásul még nem is figyelmesen olvasol. Mint említettem nem "reflexszerű" visszautasításról van szó, hanem a saját gyakorlati tapasztalataimról.
Használtam Linux alatt (SuSE és Red Hat) a Libre Office-t, Open Office-t, majd Windows alatt is, és mivel globális, multinacionális nagyvállalatról van szó nem pedig "Terike néni könyvelő irodájáról" a felhasználók is a korábban említett 4 szoftver valamelyikét használják.
Legtöbben az MS Office-t, és számos processz által előírtan, alakilag kötött MS Office alapú dokumentum az "alternatív" megoldásokkal kitöltve, MS Office alatt megnyitva hibás.
Nem beszélve a gyakran ~40-80 MB-os komplex, makrókkal megtűzdelt riport fájlokról, amely tartalmilag és alakilag sem jól nyílnak meg, egyikből a másikba, és vica versa.
Örülök, hogy nálatok kifogástalanul működik!
Boldog karácsonyt! -
Sanyi52
tag
Nem e fórumtémához tartozik, de hátha valaki tudna segíteni:
Asus K50IJ laptop Win 7 Pro verzióval. Indításkor (10-ből 5 alkalommal) a billentyűzet nyelvének beállítását kéri, alaphelyzetben US van, ezt kell Hungary-ra átállítanom, ca. 10 perc alatt elvégzi, azután leáll. Újraindításkor már jól működik. Hardver, vagy szoftver hiba lehet? Megköszönném, ha valaki tudna segíteni! -
törölt tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
A háttérben futó alkalmazásoknál nem tudod kikapcsolni ?
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
A onedrive nincs ezzel összefüggésben, az alapból bent van az indítópultban. Nincs jelenleg több tippem.
-
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Amikor leállítod is fut? Lehet amiatt indítja el induláskor is. Ha nem, nézd meg esetleg a gépház, alkalmazások, indítópult ablakban ott van-e és kapcsold ki a kapcsolóját. Vagy a start menü, feladatkezelő, indítás ablakban és ott engedélyezés/letiltás.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
2.4GHz hálózat hatósugara nagyobb

A ház másik végében is megy HD YT videó róla, míg az 5GHz már nem is látszik.Amúgy békebeli kertesház, jó vastag falakkal.
-
Urak! bagatell a problémám de zavaró...
Egy pár nappal ezelőtti frisítés óta a windows minden induláskor elindítja az edge böngészőt. Hiába nem alapértelmezett. Eddig nem csinálta. hol kel ezt kikapcsolni? -
lovi27
addikt
válasz
devil-k
üzenetére
Home a tied? Mert mintha abból ezt kispórolták volna. Nem tudom, nekem pro van.
Ha Home, akkor állítólag e leírás szerint lehet telepíteni a hiányzó részeket. -
movax
őstag
válasz
Piftuka
üzenetére
Tudod, ez egy olyan reflexszerű visszaverése a dolognak, hogy izé, onnan fentről ÉN kijelentem, hogy nem használható és kész, mert MI 20 éve a MSOffice-t használjuk, a többi meg hulladék. Meg aztán attól is függ, milyen "céges környezetben" kell használni. Ha Mancika a bérszámfejtésről képtelen felfogni, hogy az Impress itt-ott, minimálisan eltér az Exceltől, amit 1999 óta használ, mert mechanikusan megtanulta, és senki nem veri át rajta az alternatívát, akkor nem is. Anomália meg... ez is attól függ, hogy mihez képest. Mi például remekül használjuk hosszú évek óta "céges környezetben" a LibreOffice-t, soha semmilyen gondunk nem volt.
-
CirrMee
addikt
válasz
HoTaZo
üzenetére
Azon igen, de a böngésző fejlécén nem.
Szvsz annak nem is kellene szerintem...
Ezt a "skinezni/konfigolni kellene"-t nem értem.
Témázható, illetve vannak beállítási lehetőségei.
Értelmesebben nem tudom leírni.Találtam egy ilyen (YT videó!) változatot, de ez valami 5GB ISO. Nem fogok rendszert telepíteni, pedig ez tetszetős.
Gyanítom ugyanezzel a módszerrel megbolondított telepítő. Szerencsére már nem 2016 van, mint a videón...
-
HoTaZo
addikt
válasz
CirrMee
üzenetére
Azon igen, de a böngésző fejlécén nem. Ezt a "skinezni/konfigolni kellene"-t nem értem.
Továbbá, az se lenne gáz, ha nem jelenne meg az a "pecsét" az asztalon.
Találtam egy ilyen (YT videó!) változatot, de ez valami 5GB ISO. Nem fogok rendszert telepíteni, pedig ez tetszetős. -
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
De ez a változat van ami kis gépeken is jó, és tényleg jol megy.
-
headhunter
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali!
Végigzongoráztam mindent, de nem változott semmi.
Bármilyen beállítást választok ki a Windowsnál és az NVCP-nél ugyanaz marad, viszont amikor egy youtube videót futtatok teljes képernyős üzemmódban a fényerő megnő, szebbek lesznek a színek és utána ez marad a következő újraindításig.
AMD-s AGP kártyánál + XP-nél még hasonló hibába sem futtotam bele, ugyanezzel a tv-vel.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Lehet, hogy az a baja, mert ez home premium, de neki proja van. A 10 is pro volt.
-
Tiger.
nagyúr
Egy valamit nem értek, tegnap felraktam a 10-et, amihez hozzá adtam a kulcsot, ami a gép alján van, de ugye az a rendszer a kis laptopnak sok, most fel raktam a win 7-et, de már nem fogadja el a kulcsot, mint tudok tenni?
-
King Unique
titán
válasz
' Tzs ,
üzenetére
Pedig megoldható a közvetlen váltás Home kiadásról Pro kiadásra többek között új termékkulcs (Pro) megadásával is a gépházban. Aminek normál esetben nyilván működnie kellene.
Ha esetleg az újratelepítés mellett dönt és W10 Home kiadással előtelepített a laptop, vagyis BIOS-ban Home kiadásnak megfelelő OEM kulcs van, akkor meg lásd egy másik válaszban leírtakat. -
' Tzs ,
senior tag
Érdeklődnék. Van egy zsír új laptop [link] home licenccel. A gazdája vett egy pro licencet, amire lecserélné, ha engedné a felrakott 10, de nem teszi.
Próbálkoztunk 1-2 trükkel (google, yt videók, sima licenc átírás, áruházból frissítés pro-ra egyik se ment. Létezik az, hogy nem is fog? Furcsa lenne, ha a vásárló pro-ra frissítene, de nem tehetné meg. Köszi ha tudtok valami megoldást erre. -
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Adott egy TP-Link router, van 2.4 illetve 5GHz frekvenciasáv. A laptopom Win 10 (Thinkpad X220) csak az 5GHz látja. Ami azért baj, mert az íróasztalom elég távol van a routertől (2 szobával arrább) és gyenge a jel.
Tipp, hogy, hogy lehetne a 2.4-esre csatlakozni? Gyors google keresés nem adott eddig választ. -
Piftuka
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Melyik ingyenes megoldásra gondolsz?
Én céges környezetben használtam Libre Office-t, Open Office-t, és Symphony-t is, és egyik sem tudja 100%-ban helyettesíteni az eredeti MS Office-t.
Sok kompatibilitási problémával, és dokumentum szintű "anomáliával" kell együttélnie annak, aki ezeket használja. -
st3v3np3t3r
nagyúr
Nem keverek semmit semmivel
Eddig nem tapasztaltam ilyet
pedig sok szolgáltatást állítottam automatikusról manuálisra... és mind1ik jól működik 
Mellesleg sok olyan szolgáltatás is fut a laptopomon ami gyárilag manuálison van ég a sztátusza "fut"... és nem én indítottam el
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(pl. másik service) Teljesen normális amúgy, mindenkinél vannak ilyen szolgáltatások.