- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz st3v3np3t3r #108397 üzenetére
Nem hiba inkább csak nem készítették fel arra, hogy miként kezeli (hogyan áll szóba)az eszközökkel a W10. Namost az lenne meglepő, hogy a saját programja nem lenne képes kezelni(szót érteni vele).
A drivereknek is fejlődni, alkalmazkodni kell a Windows különböző verzióihoz. Az nem elég hogy anno készítettünk egyet és az majd a következő kiadásokon is működni fog. Azt folyamatosan fejleszteni (kellene) hogy az új kiadások elvárásaihoz igazodjon. Általában A Windows-ok visszafelé kompatibilisek egy bizonyos mértékig. De ez nem jelenti azt, hogy minden előző generációs programmal együttműködik. Pl. ma már megköveteli hogy digitálisan aláírt hitelesített legyen.Lehet csak bekapcsolni nem tudja, nem fut le az eszköz inicializálása, amit a gyári program meg tud oldani, és onnantól kezdve már tudja használni kommunikálni a kártyával. N+1 oka lehet miért nem működik, de ez egy logikus magyarázat.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Cs1csó
félisten
válasz st3v3np3t3r #108397 üzenetére
Friss Windows telepítés után ezt szoktam először telepíteni: MultiPack Visual C++ Installer
a 2.4-es verziót Windows 10-re. -
válasz cigam #108392 üzenetére
de a gyári kezelő appal meg jó? csatlakozik? egyedül a win10 saját kapcsolatkezelőjével nem?! érdekes, hogy driver hibára gondolsz
Másik gondom...
Microsoft Visual C++ Runtime Library
Runtime Error!
Program: blabla bla....
van néhány app ami ezzel a hibával indul
Jelenleg a Half-Life2 nem hajlandó működni rendesenHonor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
CirrMee
addikt
válasz King Unique #108367 üzenetére
Utána viszont hivatalosan már végképp megszűnt az ingyenes váltási lehetőség és nem nagyon lehetett olyan hivatalos leírást találni és olvasni, ami a hátáridőn túli, újonnan indított (korábban meg nem szerzett digitális jogosultság) ingyenes váltás legalitását megerősítette volna. Vagy te talán tudsz ilyet mutatni??? Vagyis kérdéses lehet, hogy utána mennyire oké, még ha technikailag továbbra is működik.
Már megbocsáss, de ha jogi környezetben jártas vagy, akkor tudhatnád, hogy ha a licenc kezelője barmol el valamit egy legális példánnyal, akkor azért a felhasználót nem hibáztathatja senki. Pláne, ha szándékosan hagyja az upgrade -t. Aztán lehet folytatni a sort azzal, hogy nem csak mezei felhasználók lépnek feljebb azóta is, hanem magán és állami cégek, intézmények, szóval lassan a fél ország illegális lenne.
Szóval ne gyere azzal a mesével, hogy a világ egyik legnagyobb szoftver fejlesztője elfelejtette, hogy már nem kellene engedni az ingyenes upgrade -t.
Nincs kedvem sokat keresgélni, szóval megállok az első találatnál (PCGuru):
(...) Nyitva maradt viszont egy lehetőség. Ehhez nem kell mást tennünk, mint felmenni a Microsoft ’Accessibility’ oldalára és bepipálni a jelölőnégyzetet, miszerint használunk kisegítő lehetőségeket, melyeket alapból látás, vagy egyéb, permanens sérüléssel, hátránnyal küzdő embereknek találtak ki. De ide sorolható például a billentyűzet gombkombinációk használata, melyet azért nem kevesen használnak. Viszont hogy ez mennyire etikus, azt mindenki döntse el maga, minden esetre a Microsoft sem igyekszik nagyon tenni ellene, hiszen így még többen válthatnak ingyenesen Windows 10-re. Viszont a határidő szerint ennek is vége lesz 2017 december 31-én.
De nincs ok aggodalomra, még ezután is lehetséges lesz, hogy az eredeti Windows 7 és 8.1 példányunkat frissítsük. Ehhez nem kell más, mint egy eredeti termékkulcs. Hogy ennek a határideje mikor jár le, arról egyelőre nem beszéltek a vállalat munkatársai. Így vagy úgy, de lassan megéri Windows 10-re váltani, hiszen a folyamatos frissítés naprakészen tartja operációs rendszerünket, és javítja a védelmét olyan komolyabb támadásokkal szemben, mint a mostanság népszerű, rosszindulatú zsarolóprogramok."
Gyönyörűen kivehető, hogy a m$ szerint szándékosan nincs zárva a kapu.“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
válasz K Norbi #108391 üzenetére
Természetesen, de nem egy kattintás a frissítéskezelőben, mint régen. Amúgy a javítás a hibás/sérülékeny programokat javítja ki cseréli le. Miért lenne jó ha ezeket letiltod?
(Most tekintsünk el attól a gyomorgörcstől hogy a következő frissítés mit fog elk..ni )Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz st3v3np3t3r #108388 üzenetére
Nem mind1? Egy majdnem 10 éves kártyról van szó. Huncut gondolat sem volt a W10 (és annak driver modellje) Szerintem egyszerűen nem tudja kiszolgálni a W10-et.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
klambi
addikt
Szevasztok!
Futott már bele, valaki olyanba, hogy se w10 se w8 se w7 nem akar felmenni e gy laptopra.
w10 volt fent de hdd-ssd csere lett. Valamint úgy kaptam, hogy már fagyott a rendszer töltésekor is és loop boot ot csinált. Ram test nem adott, hibát 2x is futott memtest, nem jelzett hibát."Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
-
-
nagyúr
Sziasztok!
Az asztali gépemen és a laptopomon is W10 van, ugyanazzal a microsoft accounttal vagyok mindkettőre bejelentkezve. A problémám az, hogy ha pl. laptopon áthelyezem a tálcát bal oldalra, akkor az aztali gépemen is átáll és fordítva. Hogy és hol lehet ezt kikapcsolni?
-
K Norbi
addikt
Sziasztok!
Van akinek ki van kapcsolva a Windows Update?
Milyen hátrányok, és előnyei vannak?Visszaolvasva több a hátránya.
[ Szerkesztve ]
-
válasz st3v3np3t3r #108381 üzenetére
Kiesett a pikszisből, már nem támogatott, nincs hozzá új driver, ami illeszkedik a W10igényeihez. W7 a max amit támogat hivatalosan. Csak a szerencsén múlik, hogy működik-e:
WDI (WLAN Device Driver Interface) is the new universal WLAN driver model for Windows 10. WLAN device manufacturers can write a single WDI miniport driver that runs on all device platforms, and requires less code than the previous native WLAN driver model. All new WLAN features introduced in Windows 10 require WDI-based drivers.
Vendor-supplied native WLAN drivers continue to work in Windows 10, but functionality is limited to the version of Windows for which they were developed.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Üdv.. adott egy laptop integrált Gobi2000 3G/GPS modemmel windows 10zel telepítve... beállítottam windows 10ben a hozzáférési pontot,de az istenért sem akar csatlakozni, mindig azt írja,hogy állítsak be hozzáférési pontot...pedig be van... a poén, hogy van egy gyári csatlakozás kezelő appja, azzal meg gond nélkül megy. A másik gondom, hogy ha bekapcsolom a laptopot, akkor nem érzékeli a sim kártyát se a win10 se a kezelő app, csak ha repülő módba kapcsolom és vissza, Nem hardver hiba, mert windows 7 alatt gond nélkül megy... valakinek valami ötlete?
[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
JokerMaffia
tag
Sziasztok!
Windows 10 enterprise telepítése laptopokra, mennyire gyakori eset, hogy a rendszerhangok automatikusan kikapcsolva maradjanak? Illetve Windows frissítésnél, az 5.1 , 7.1 hangbeállítás elállítódik. Találkoztatok ilyen jelenséggel? Köszönöm
J.M. -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
egy régi laptopra szeretnék CPU hőmérséklet figyelő appot. -
ToBeY
nagyúr
Hello
Hogyan lehet kikapcsolni,hogy a win10 ne jegyezze meg az előzményeket pl mpc-hc-nál vagy jegyzettömbnél?(gondolom más program is megjegyzi,de ezeknél vettem észre...) -
xeon forever
addikt
válasz Cs1csó #108354 üzenetére
Nalam ilyen problema nem volt...Egyik rendszertakaritas alkalmaval egy aktivalt w10-el mentem korbe az osszes gepen, es mindegyikkel gond nelkul elindult telepitette az uj eszkozoket az, is egy w7 rol volt upgradelve. Sot probabol klonoztam is es egyszerre ment 2 geprol, igaz kb 2 orat gondoltam nem huzkodom az oroszlan bajszat...
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
Geth
veterán
válasz King Unique #108370 üzenetére
Olyannyira kisebb frissítés lesz, hogy a 18362.3__ (a pontos build szám most nincs előttem) óta már lényegében a rendszer tartalmazza az új feature-öket, csak azok ki vannak kapcsolva (és ugyanazok a CU-k is jók mindkét buildre).
A különbség a 20 kilobyte-os KB4517245 Enablement Package, ezt telepítve (vagy .wim esetén integrálva) vált át 1903-ról 1909-re. -
tomcat78
őstag
Sziasztok!
Van egy kis gondom a géppel. néhány napja baszakszik a net a gépemen. Pl nem megy az onedrive alkalmazás, uplay kliens (oda pl böngészőből sem tudok fel lépni). Telóról, másik gépről minden ok ugyan azon a hálózaton. Túrtam a netet és a gépet, hogy mi lehet a gond. Ebbe botlottam: schannel error 36876. Ez valami tanusítvány probléma. Elvileg megoldást is találtam rá, de vagy azért, mert hülye vagyok, vagy azért, mert elég régi, nem sikerült orvosolni a dolgot. A régit úgy értem, hogy teljesen ugyanazok a lépések nem kivitelezhetőek, mert nem ugyanazokat a lehetőségeket kapom, mint a leírásban. A dolog lényege, hogy az elvileg lejárt tanusítványokat törölni kéne. Improvizáltam... De semmi nem változott."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
King Unique
titán
válasz trialboj #108369 üzenetére
Ez nem meglepő, mivel az MCT mindig az aktuális, a nagyközönség számára publikus verziót tölti le, abból készít telepítési adathordozót, ami jelenleg a 1903-as verzió. A 1909 MSDN-en érhető el, illetve ha ahhoz nincsen hozzáférésed, akkor az ISO pl. innen, valamint az UUP / UUP dump forrásokból tölthető le. Vagy megvárod a növő hét keddet (12.), állítólag akkor jön összesítő frissítésként 1903-ra a 1909. Ahol a lényeg pont az, hogy ez csak egy kisebb frissítés lesz, nem a korábban megszokott nagyobb funkciófrissítés.
-
trialboj
őstag
Hello,
Most raktam új wint, a hivatalos oldalról töltöttem az appot, az csinálta az usb keyt, de az a problémám hogy "csak" 1903 as verziót rakott fel. Holott már elérhető az 1909 is, persze nem mindenkinek, de ha megkapnám mástól azt az iso-t akkor érdemesebb az 1909 verziót feltenni, még melegiben, és nem izgulni rajta egy ideig?
Kösz
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
válasz King Unique #108367 üzenetére
Pontosan. Anno végigsöpört az Interneten, hogy ingyenes lett az Adobe CS2, mivel szabadon letölthető, és aktiváló kulcsokkal együtt. Pedig ez nem igaz. Az Adobe leállította a CS2-t aktiváló szervert, és a legális licence-el rendelkezőknek tette elérhetővé ezt a megoldást, ha újratelepítésre kerülne a sor. Attól, hogy valami elérhető, működik, letölthető, még nem válik automatikusan legálissá.
-
King Unique
titán
válasz CirrMee #108366 üzenetére
Nem tudom az megvan-e, hogy az ingyenes frissítési ajánlat hivatalosan határidőhöz volt kötve, ami az első fázisban 2016. július 29-én lejárt. Ez szerepel a hivatalos weboldalon is [kép]. Utána volt az akadálymentesítő technológiát használók számára további ingyenes váltási lehetőség eredetileg 2017. december 31-ig, ami végül 2018. január 16-ig lett kitolva. Utána viszont hivatalosan már végképp megszűnt az ingyenes váltási lehetőség és nem nagyon lehetett olyan hivatalos leírást találni és olvasni, ami a hátáridőn túli, újonnan indított (korábban meg nem szerzett digitális jogosultság) ingyenes váltás legalitását megerősítette volna. Vagy te talán tudsz ilyet mutatni??? Vagyis kérdéses lehet, hogy utána mennyire oké, még ha technikailag továbbra is működik. Aztán ha sikerült értelmezni a leírtakat, akkor abban a hozzászólásban az is szerepel, hogy technikailag továbbra is működhet/működik az ingyenes váltás, digitális licenc keretében aktivált lesz 7/8.1
—►
10 upgrade, kulcsos telepítés után a W10. Valamint ha a Microsoft továbbra is nyitva hagyja a kiskaput, akkor az az ő felelősségük és esetlegesen nem a felhasználókon kell utólag számon kérni.[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz King Unique #108360 üzenetére
Ugyan a linkelt cikk végén van egy megjegyzés a hátáridőn túli frissítés elvi jogtisztaságára vonatkozóan (...)
(...) a Microsofttól beszerzett (!!!!!!!!!) digitális licenc törvényi szempontból
nem lesz jogtiszta.Hogyne. A licenc kezelője szándékosan illegálissá teszi. Jó kis mese habbal.
Hiába no, amióta egy mocskos pártpropaganda lett az a portál, minden értelmes újságíró elmenekült onnan, beleértve a tech rovatot is.“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Memora
senior tag
Sziasztok, nem tudom a legmegfelelőbb topicban teszem e fel a kérdést, de Win 7-en szeretnék mappákat megosztani úgy, hogy Win 10-ről is el tudjam érni. Na mármost ez sikerült is, de csak úgy működik, ha "mindenki"-vel megosztom a mappát (olvasás vagy írás is), de szeretnék valamivel biztonságosabb módszert találni, mivel néha megjelenik az az üzenet, hogy más felhasználó jelentkezett be a gépre, és kijelentkeztet, majd kéri, hogy jelentkezzek be, és kijelentkezteti a másik felhasználót...Valaki tényleg hozzáférhet ilyen mód a géphez? A wi-fihez csak a router alján lévő jelszóval tudok csatlakozni.
Fancy quote placeholder
-
Geth
veterán
válasz Doky586 #108363 üzenetére
De pl. androidos telóról a Win-es gép(ek) már törhető(ek).
(A linken hozott példára elvileg van javítás, csak példaként hoztam fel, de a mondanivaló szerintem érthető: vannak befoltozatlan rések az SMBv1-en, akkor azt kihasználó kódot sokféle platformon elő lehet állítani.)
Egy a lényeg: ha SMBv1 van a hálózaton, nagyon körültekintően engedj be bármilyen eszközt a hálóra úgy, hogy elérhet SMBv1 klienst/szervert.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz krealon #108356 üzenetére
Én a (#108292) hsz alapján úgy értelmezem ezt a SMBv1 mizériát, hogy csak akkor fontos a tiltása az otthoni LAN-on ha legalább 2db windows gép van rajta. Mert csak win fertőz másik wint. Android telefonok és tabletek, linux NAS-ok nem hordoznak ezt kihasználó vírust és nem is fertőzhetőek meg..
Ha nem így van szóljatok..
[ Szerkesztve ]
-
_DiEGO_
őstag
válasz King Unique #108360 üzenetére
Ha ez így van rendben , akkor köszi hogy ez így van rendben, azaz így normális
A fa meg a szom is kivan akkor a MS -al
Köszi a helpet
-
King Unique
titán
válasz Brekkk #108353 üzenetére
Ez az ingyenes váltási lehetőség hivatalosan már rég megszűnt, de technikailag még mindig működhet és általában működik is, amiről korábban is cikkeztek. Ugyan a linkelt cikk végén van egy megjegyzés a hátáridőn túli frissítés elvi jogtisztaságára vonatkozóan, de egyrészt ha tartósan aktivált most a W10, akkor az a része rendben, másrészt ha a Microsoft továbbra is simán engedi, akkor az nem igazán a felhasználók hibája. Ha korábban, az ingyenes időszak alatt már történt azon a gépen sikeres W7
—►
W10 upgrade és aktiválás Pro kiadásnál, akkor viszont az előbbi sem téma.(#108355) _DiEGO_:
De hisz amit linkeltél, ott le van írva a lényeg, amiről itt a topikban is volt szó (példa). Azaz esetedben a mellékelt screenshotok alapján az általános kulcs, a Generic Key van bent a rendszerben. Amúgy meg sikeresen aktiválódott a W10, ismered a megadott termékkulcsot, akkor mi a gond? -
-
Dragon3000
veterán
válasz krealon #108356 üzenetére
Nem hasztalan a javaslata, mert én is így használtam sokáig egy zyxel nsa325v2-t, ami jelenleg bátyámnál üzemel így. Hálózati meghajtónak felcsatolod, ahogy írták és kész is.
Jelenlegi nasom minden hdd-jét így érem el a gépemen.
PL (NAS_NEVE helyett a nas ip címe is jó):
Más eszközökkel is működik, ha így megadom az elérési útvonalat.[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz cigam #108352 üzenetére
"- Kapcsold ki az SMB1-et a W10-ben.
- Intézőbe írd be a NAS nevét vagy IP címét ( \\NASneve )
- Mappold fel Z: meghajtónak, vagy a megosztásról készíts egy parancsikont az asztalra.
Így kikapcsolt SMB1-el is eléred. Nem tudom letesztelni, mert nincs smb1-es gépem."Onnan indult ki a tema, hogy egy elavult ZyXEL NSA320s NAS-t kellene elerni, ami csak SMB v1-et tud.
Igy a javaslatod sajnos hasztalan. -
_DiEGO_
őstag
Sziasztok
Vettem Win10 Pro retail kulcsot . Aktiválom - aktiválás folyamat lezajlik , Aktiválva és ezt a sorszámot adja be ellenőrzéskor, holott nem igazán ezt adtam meg , azaz nem ezt a kulcsot ! Ilyenkor mi van ? Vagy hol van elrejtve az igazi kulcs a rendszerben ?
[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Eredeti WIN7 pro licensz van a HP gépemen.
Feltettem a WIN 10 pro-t és beírtam a WIN 7 pro kódját az aktiváláshoz.
A rendszer aktiválta a WIN 10-et a 7 kódjával.
Akkor ez most legális WIN 10 pro licensz lett? -
válasz Downsampling #108334 üzenetére
- Kapcsold ki az SMB1-et a W10-ben.
- Intézőbe írd be a NAS nevét vagy IP címét ( \\NASneve )
- Mappold fel Z: meghajtónak, vagy a megosztásról készíts egy parancsikont az asztalra.
Így kikapcsolt SMB1-el is eléred. Nem tudom letesztelni, mert nincs smb1-es gépem.
Vagy ha ez nem működik, legalább készíts időnként offline mentést a fontos adatokról. (Nem csak a zsarolóvírusok miatt, hanem HW hiba/véletlen törlés miatt is tünhetnek el adatok a NAS-ról.)Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
King Unique
titán
válasz zozo1976 #108327 üzenetére
Ha Windows alól nem megy a vírusirtás, a Defender offline vizsgálata sem, akkor meg lehet próbálni pendrive-ról bootolt live rendszer alól, szinte mindegyik antivírus szoftver készítőjének van ilyen megoldása.
Ha az újratelepítés mellett döntesz és Windows 10-zel előtelepített a laptop, akkor azoknál alapesetben szokott lenni recovery partíció [kép], azon van a gyári lemezkép, egyes modelleknél külön fizikai kapcsoló a visszaállításhoz [kép]. Valamint a Windowson belül is van lehetőség alaphelyzetbe állítani a gépet minden elem eltávolításával, sőt a gyári recovery partíció megléténél lesz egy 3. is, a factory reset a gyári állapotba.
Ha a klasszikus újratelepítés mellett döntesz és nem gond a rendszermeghajtó esetleges törlése, akkor ahhoz kell egy telepítési adathordozó (pendrive), arra kiírni a letöltött ISO-t, stb., vannak ehhez különféle leírások, segédletek. Példák: [link], [link]. Ez az előbbi módszernél adott esetben gyorsabb lehet, valamint naprakészebb rendszert eredményezhet, ha a gyári lemezkép egy régebbi Windows 10-verzióra állít vissza. Az aktiválás nem téma, az így is, úgy is rendben lesz. Előtelepített gépeknél BIOS OEM Key esetén alapértelmezetten az annak megfelelő kiadás kerül a telepítésnél kiválasztásra és telepítésre, majd később automatikusan aktiválódni fog a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Például a fájlkezelőben simán egy törléssel, mivel azon rendszeren általában nincsen a fájlnevekre, abban szereplő karakterekre vonatkozóan az az előbbi megkötés, ami Windowson. Plusz ha amúgy okostévéhez csatlakoztatva használod a külső HDD-t, akkor akár ott is megoldható lehet, mivel azokon is rendszerint Linux-alapú / Unix-szerű OS-ek szoktak futni.
[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
válasz King Unique #108348 üzenetére
Úhh...És ha már linuxra bootoltam, akkor ott hogyan tudom törölni? milyen parancs kiadással?
-
King Unique
titán
Azért nem megy, mert nem megengedett karakter (
\ / : * ? " < > |
) szerepel a fájl nevében, ami esetedben a kettőspont (:
). Ha a másik válaszban említett módon nem megy, valamint külső programmal sem (pl. IObit Unlocker), akkor marad a pendrive-ról bootolt Live Linux / WinPE rendszer alóli törlés. A Linux ISO-k esetében pedig kb. alap, hogy elsődlegesen DD képfájl módban javasolt azokat kiírni a pendrive-ra, amit pl. a népszerű Rufus is tud.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz krealon #108345 üzenetére
Én ezért csináltam egy linux/windows dual boot pendrive-ot és egyben megvan minden.
Ubuntu/windows 1903-al kombinálva. Működik is!"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
krealon
veterán
"Nem lehet egyszerűbben bekapcsolni a 8.3-as fájlnév kijelzést a meghajtón?"
TL;DR Nem.
Ez csak NTFS-en mukodik:
How to disable 8.3 file name creation on NTFS partitions
0 --> Enable
1 --> DisableA fajlnev alapjan nem Windows-on jott letre a fajl, igy a maghajto valoszinuleg FAT32 vagy exFAT rendszeru.
Universal USB Installer segitsegevel pofonegyszeru egy Linux Mint live-ot felpattintani egy USB pendrive-ra.
De az UNetbootin sem "agysebeszek" szamara keszult.[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
válasz krealon #108341 üzenetére
"Jaj. Most latom csak, hogy a 8.3 kompatibilis fajlnev ki van kapcsolva a meghajton...
Akkor peldaul pendrive-rol bootolj be egy live-Linux-ot, es azzal torold."Bocs, de nekem ez kínai. Nem lehet egyszerűbben bekapcsolni a 8.3-as fájlnév kijelzést a meghajtón? Ez egyébként egy külső merevlemez.
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
"A mappa neve: Pókember Idegenben, a benne lévő fájl neve:
Pókember: Idegenben.mkv
Törléskor ezt a hibaüzenetet kapom:
"Az elem nem található" "A kettospont nem megengedett fajlnev-elem Windows alatt.
A megoldas:
Paranccssor: [Win] -->cmd
--> [Enter]
utana valtas a mappaba, ahol a hibas fajl van.cd /d
Ezutan kimasolod a Windows intezo ablak cimsorabol ( [F4] ) az eleresi utat ( [Ctrl] - C vagy jobbkatt masolas)
A parancs ablakon jobbkatt beillesztes. Ennek az eredmenye ilyesmi lesz:cd /d Z:/mappa/masikmappa/Pokember Idegenben
[Enter]dir /x
A kimenetben ilyesmi lesz:
08/22/2018 08:25 PM 776,152,788 POKEMB~1.MKV Pókember: Idegenben.mkv
ebben a sorban aPOKEMB~1.MKV
a dos 8.3 kompatibilis fajlnev.
Ennek segitsegevel le lehet torolni a fajlt.del POKEMB~1.MKV
Ha a hibas nevu fajl letorlesre kerult, akkor utana a mappat is lehet mar torolni. Persze a parancsablak bezarasa utan, mivel ott benne allunk a mappaban, vagyis hasznaljuk, es amig hasznaljuk, nem torolhetjuk.
Szerk:
Jaj. Most latom csak, hogy a 8.3 kompatibilis fajlnev ki van kapcsolva a meghajton...
Akkor peldaul pendrive-rol bootolj be egy live-Linux-ot, es azzal torold.[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
válasz rgeorge #108339 üzenetére
Nem látok 8+3 nevet, csak az alábbit:
F:\movies\Movies 2\Pókember Idegenben>dir /x
Volume in drive F is LG External HDD
Volume Serial Number is 18E2-2DC0
Directory of F:\movies\Movies 2\Pókember Idegenben
2019. 11. 09. 09:23 <DIR> .
2019. 11. 09. 09:23 <DIR> ..
2019. 09. 26. 19:21 56 477 512 638 Pókember: Idegenben.mkv
1 File(s) 56 477 512 638 bytes
2 Dir(s) 190 082 351 104 bytes free -
rgeorge
addikt
-
YxVs
senior tag
válasz xy.zsolt #108337 üzenetére
ha megakarom szüntetni a mappa írásvédettségét, akkor azt írja: "a rendszer nem találja a megadott fájlt"
ha meg a fájlt akarom törölni, akkor: "Az elem nem található
Többé már nincs a következő helyen:......
Ellenőrizze az elem helyét, és próbálja újra"Tehát nem látja, mintha nem is lenne ott, de mégis ott van...
A Wise Force Deleter be sem tudja tallózni a fájlt, mert nem találja...
Nem a fájlnévben szereplő kettőspont a gond?? (Pókember: Idegenben.mkv)
Viszont nem tudom átnevezni...[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Ilyen ritkán nálam is előfordul....úgy tudom törölni, hogy megnyitva a mappákat egyenként törlöm a file-okat.....ha esetleg írásvédett vagy tömörített valamelyik akkor azt megváltoztatva törlöm.
Most látom, hogy már más is ezt tanácsolta[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Downsampling
senior tag
válasz cigam #108300 üzenetére
Az eszközöm tudja, az Oppo médiajátszóval ezen kommunikál (az SMB mellett, de mive ez elég lassú az Oppo-nak BD minőségű anyagoknál, így az NFS-t egy hozzáértővel beállítottuk). Csak az gond, hogy én nem tudom, mit és hogy a kéne tennem ehhez. Mármint, hogy a laptop és a NAS között NFs kapcsolat legyen. Ehhez minimum ide kéne ülnie egy szakinak, aki mindezt megoldja/beállítja nekem, úgy talán fogom érten. De magamtól sosem menne...
-
Cs1csó
félisten
Próbáld ki: Wise Force Deleter
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Következő problémám van:
Nem tudok törölni egy filmet tartalmazó mappát, és a benne lévő mkv-t.
A mappa neve: Pókember Idegenben, a benne lévő fájl neve:
Pókember: Idegenben.mkvTörléskor ezt a hibaüzenetet kapom:
"Az elem nem található
Többé már nincs a következő helyen:......
Ellenőrizze az elem helyét, és próbálja újra"Próbáltam átnevezni a fájlt, de akkor meg nem olvasható hibaüzenetet kapok.
Próbáltam Unlocker, FilExile programokkal, és windows csökkentett módban is, de nem sikerült....
Természetesen írásvédettség nincs rajta.Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz zozo1976 #108327 üzenetére
A legjobb lenne egy másik TISZTA gépen egy legalább 8GB-os pendrive-ra létrehozni egy Windows 10 telepítőt (erről van videó a YouTube-on pl. Windows10 letöltése MCT-vel stb. ahogy adika4444 is írta) majd bedugni a fertőzött gépbe azt bekapcsolni és F2 vagy DEL gombot nyomni - vagy mást amit kiíír hogy bejuss a boot menübe - és arról indítva telepítsd újra a gépet lehetőleg minden partíciót törölj, addig amíg egyben nem látod az egész lemezt tehát az ilyen 100, 500MB méretűeket is töröld.
Mivel fertőzött a rendszer nem tudni mivel ezért jobb lenne egy tiszta telepítés pendrive-ról.
[ Szerkesztve ]
-
zozo1976
csendes tag
Arra nincs megoldás, hogy a régi telepítő fájlokból telepítsem a Windowst a gépre?
Csak valamilyen adathordozó segítségével tudom ezt megtenni?
Korábban win10 - el vettem a laptopot! -
adika4444
addikt
-
zozo1976
csendes tag
Sziasztok!
A Windows 10 újratelepítésével kapcsolatban kérnék tőletek segítséget!
A laptop vírusos, mert a Windows defendert nem tudom elindítani, és más vírus eltávolító programot sem enged feltelepíteni a rendszer!
Online vírus keresővel jó pár kartevőt talált, amit aztán karanténba tett, és egyes fájlokat helyreállított, de a gép újrainditasa után, a hiba nem szűnt meg!
Ezért szeretném újratelepíteni a win10-et!
A gépet úgy vásároltam korábban, hogy már előre fel volt telepítve a Windows 10, és természetesen aktiválva is volt!
Hol keressem a telepítő fájlokat?
Tudnátok segíteni abban, hogy kezdjek hozzá?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
zolee001
őstag
válasz Szirtimorc #108325 üzenetére
Recovery mode létezik notiknál (F akármennyi tipusfüggöen)
Pár db power gombos hosszannyomás után magátol elöjön a javitás menü ahol ki lehet választani a csökkentett modot -
Szirtimorc
aktív tag
válasz King Unique #108323 üzenetére
Köszönöm!
Ismerős gépe, semmi sincs hozzá, valami előtelepített csoda lehet rajta (notebook). Az baj, hogy nem lehet belépni, a usernévre már hiába kattintok, nem fagy le, csak tovább sem lép.Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
Pakmara
őstag
válasz King Unique #108323 üzenetére
Igen licencelt és aktivált. Köszi a segítséget. Egy dolgot csináltam még végül: MS fiókban két eszköz lett aktív hirtelen. A régebbit (remélem a jót) eltávolítottam.
Köszi, Pakmara
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Pakmara #108321 üzenetére
A részletek ugyan nem derültek ki mind, de ha ott licencelt, a gépházban is aktivált állapot szerepel, akkor elvileg rendben van, máskülönben az ellenkezőjét írná.
(#108322) Szirtimorc:
A shift + restart a speciális rendszerindításhoz visz, aminek nomrál esetben működnie kell. Ha nálad nem, akkor a telepítési adathordozóról is elérhető, ahogyan a csökkentett mód szintén (bővebben), plusz utólag az F8-cal előhívható menü is beállítható.[ Szerkesztve ]
-
Szirtimorc
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy indulásnál már gond van a géppel, a felhasználói bejelentkező ablak szürke-inaktív, akkor hogy a fenébe lehet valami javítós üzemmódot kicsiholni? F8 ugye már nincs, a shiftes restart meg nem csinál semmit
Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
Pakmara
őstag
válasz King Unique #108260 üzenetére
Megtörtént az alaplap csere. Már az újról írok. Ha az slmgr -dli licencelt állapotot jelez akkor rendben is vagyok, vagy még előjöhet később egy újraaktiválási kérés? (nem csináltam meg az újraaktiválási folyamatot, licenceltet írt rögtön).
Köszi, Pakmara
-
Mivel állandóan felüti a fejét (itt is), készítettem egy windows_es_office_licence topikot, ahol mindenki kedvére kiügyvédelheti magát, és lehet linkelni az olcsó licence-et keresőknek/kérdezőknek.
-
xeon forever
addikt
válasz petymeg #108310 üzenetére
Legegyszerubb, ha telepiteskor odafigyelsz, es nemm kattingatsz. Bal also sarokban kidobja, hogy helyi fiok letrehozasa a felhasznalo letrehozasakor, majd ott jol nem adsz meg jelszot. Majd belepsz a computer managment-be es engedelyezed a rendszergazda fiokot @pro edition esteben@ torlod a telepitett fiokot vegleg, majd letrehozol egy uj fiokat amit a rendszergazda fiokkal csinaltal. Akkor kerulod meg a def settings fiokot es mindenfele jogot be tudsz allitani az adott fiokra amire hasznalni akarod. (start menu/administrative tools/local security policy)
Ezutan computer managment ben kikapcsolod az Administrator fiokot es ujrainditas utan az egyedileg beallitott fiokd fog uzemelni...PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
törölt tag
-
Doky586
nagyúr
válasz Cs1csó #108314 üzenetére
Ennél nem tudom egyszerűbben kifejezni magam:
- Ha nem adsz meg jelszót nem kér jelszót..
- indulás után egyből az asztalon vanAz altatás után se kér jelszót.
Csak le kell ok-zni, ha nem tetszik az energiagazdálkodási beállításoknál ez is kikapcsolható..[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Doky586 #108313 üzenetére
Sajnos nem, mert ha ilyenkor altatásból ébresztve nem egyből az asztalra tölt be a gép, hanem a zárolási képernyő jön be és ott kell a felhasználónévre kattintani és akkor tölt be ilyenkor a gépházban kell kikapcsolni valamit vagy ha az sem segít akkor jelszót kell létrehozni - vicces -és utána a NETPLWIZ beírásával betöltött oldalon kikapcsolni a jelszókérést. Sokan altatják a gépet és szerintem zavaró mikor nem egyből az asztalra ébred ilyenkor a rendszer.
-
-
King Unique
titán
válasz Dinter #108308 üzenetére
Mármint ha úgy érted, hogy egyszerre csak 1 db HDD lehet helyileg (pl. SATA) csatlakoztatva, vagyis pl. csak a forrásmeghajtó, ellenben a célmeghajtó nem, akkor az úgy problémás. Ez esetben a forrásmeghajtóról esetleg pl. egy lemezképet lehetne készíteni valahova, majd utána azt másolni, pontosabban visszaállítani a többire. Vagy megoldani, hogy fizikailag lehessen egyszerre több meghajtót is csatlakoztatni, ami ha helyileg nem opció, akkor ott az USB-s lehetőség is. Az utóbbi lehet a másik válaszban is linkelt IDE/SATA-USB adapter, vagy külső ház, vagy HDD dokkoló.
(#108310) petymeg:
Hát pl. ezen leírás alapján, amúgy meg a "netplwiz" a kulcsszó, amire itt a topikban is rá lehet keresni.[ Szerkesztve ]
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Azt hol kell beállítani, hogy se jelszót se pin kódot se semmi ne kérjen iduláskor, hanem egymől az asztalon legyen indulás után?
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Kicsit off. Hogy tudnám egy merevlemez tartalmát lemásolni, de úgy, hogy csak egyszerre egyet tudok berakni, aztán azt átrakni az újra?
-
King Unique
titán
válasz Sanyi.mTs #108305 üzenetére
Nem feltétlen, lehet helyi fiókkal is használni. Viszont ha Home kiadást telepítesz, akkor annál aktív internetkapcsolat mellett a Microsoft-fiók létrehozása lesz az alapértelmezett, helyi fiókot max. offline módban lehet választani (bővebben). Ha Pro és annál magasabb rendű kiadás, azokat nem érinti ez.
Egyébként vannak bizonyos előnyei a Microsoft-fiók használatának is (összehasonlítás). Ha később Microsoft-fiókra akarsz váltani, akkor van lehetőség utólag is létrehozni, ahogyan utólag Microsoft-fiókról is lehet helyi fiókra váltani.[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
Most fogok majd először Windows 10-et használni (w7 után). Kell hozzá MS fiók? Hol tudok olyat csinálni?
-
zümzümm
senior tag
válasz King Unique #108298 üzenetére
Ugy hallottam hogy egy normál uninstall nem elég, és a registryt is ki kell pucilni. Persze csak a PSel kapcsolatos dolgokat. És lehetőleg programmal, nem pedig manuálisan én magam saját kezűleg, mert azt is tudom hogy az lutri, és nem akarok olyat is törölni ami a rendszer instabilitásához vezethet.
Egyszerűen csak 100%ban meg akarok szabadulni a most fent lévő PStől, hogy aztán tiszta lappal feltehessem újra.(#108299) twofatcat
A próba verziót nem véletlenül tettem idézőjelbe, nem trial verzióra gondoltam -
Fred23
nagyúr
Kivettem a rendszer SSD-m, betettem az új konfigba, egyből indult is a Win10, és azt írja, hogy aktiválva is van! Régebben nálam ilyen esetben elveszett a kulcs, mivel alaplaphoz volt kötve a Win10. Most egyből beléptem a MS fiókomba rendszertöltés után, hogy talán majd így aktivál, de el se vette a kulcsom. Ez normális? Lehet az is, hogy frissít egyet, és majd akkor veszik el a kulcs? Vagy a MS fiók miatt tényleg egyből vette a lapot?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Politika
- PlayStation 5
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-book olvasók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Opel topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest