Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    Kérdésem lenne, hogy járt már így valaki, vagy van-e ötlete mi okozhatja ezt a hibát:
    A gépembe beraktam egy második vinyót amin nem volt rendszer. Az elsőn egy XP üzemel jó ideje hibátlanul. A másik vinyóra feltettem egy Win 8 x64-est. 2 teljesen külön rendszer, a boot csak úgy választható ha a biosban megváltoztatom a boot sorrendjét. (ezt csak azért írom, hogy nem a bootválasztás kavar be)
    A probléma: elindítottam a nyolcast, használtam is egy darabig, minden rendben volt. Utána az xp-t akartam indítani, és mindig ellenőrzi a konzisztenciát a lemezeken. Akkor azt helyrehoztam, nem tudtam kideríteni mi volt a gond. Ma úgy gondoltam ismét a Win 8-at használom. Érdekes módon nem látott mappákat azon a HDD-n amin az xp-s rendszer van. Kíváncsiságból elindítottam az xp-t, hogy megnézzem hová tűnt pár mappa. Illetve indítottam volna, mert ismét konzisztencia hibát írt és elkezdte volna csekkolni a lemezeket. Nem hagytam, indítottam. Sajnos több mappa és fájl is eltűnt, utána hiába javítottam már nem jöttek vissza. A win8-as hdd-ről is törölt és az XP-s-ről is. Mielőtt tovább kísérletezek vettem gyorsan egy új vinyót amire mindkét hdd adatait mentem :)
    Valakinek nincs ötlete mi okozhatja a hibát? Beleavatkozna a 8-as az az XP féle ntfs rendszerbe? Számomra elég aggasztó, eddig még oprendszer így nem okozott adatvesztést.
    ( a gép nincs húzva, stabil, a HDD-k smart-ja 100%-os)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák