Hirdetés
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iOS alkalmazások
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xkoti
senior tag
válasz
ArthurShelby #71003 üzenetére
Igen ez lesz az köszönöm szépen sikerült
!
Bár fura az egészbe, hogy hiába engedélyeztem a firefox rosszalkodik továbbra se engedi a kapcsolatot ellenben a explorer vagy más böngésző igen.Viszont a lényeg sikerült letölteni és telepíteni nem tud
!
Köszöntem szépen. -
King Unique
titán
válasz
ArthurShelby #70890 üzenetére
A 7-es az más dolog, annál eleve szórakozni kell a letöltésnél a termékkulcs megadásával, míg a 8.1 és a 10 esetében nem. Meg a 7-esnél a letöltési opciókat is megnyirbálták, sőt a közelmúltban többször volt olyan, hogy egy ideig egyáltalán nem volt letölthető a hivatalos forrásokból. Plusz pl. a TechBench esetében most is csak korlátozottan, csak az Ultimate kiadás tölthető le [link], ellenben a többi nem.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
ArthurShelby #70874 üzenetére
Nálam volt korábban HDD-n 8.1 & 10 dual-boot, meg most SSD-n szintén, de nem mondanám, hogy az előbbit annyival gyorsabbnak érezném, kb. egykutya a 2. Meg ez a hardver mellett a szoftverkörnyezettől is függ, telepített driverek, programok, induló és háttérben futó folyamatok stb. De mindenesetre az előbbi példában lévő hardveren normál esetben a 10-esnek is fürgének kellene lennie, szóval ott valami eleve nem stimmelhetett, ha nem.
-
válasz
ArthurShelby #70860 üzenetére
Nem dícsérem a 10-et, de nekem teszi a dolgát.
Találtam én is idegesítő bug-ot benne, de nem tudok mit kezdeni vele, így megtanultam használni úgy.
Amúgy én is a 7-et használnám még, de sajnos a ryzen gépre nálam fel sem. Így maradt a 10, ha ezt kell használni. -
MeroM
senior tag
válasz
ArthurShelby #70860 üzenetére
én Classic Shell-t teszek fel
-
Drachoo
senior tag
válasz
ArthurShelby #70850 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom!
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #70847 üzenetére
Közben rájöttem a megoldásra:
Nézet->frissítés gyakorisága->szokásos
Valahogy elállítódott.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
ArthurShelby #70797 üzenetére
Wow, nem is tudtam. És ez kéri állandóan a Microsoft fiókot akármit akarok csinálni, mint a 10-es teszi?
-
idegen lény
őstag
válasz
ArthurShelby #70718 üzenetére
Az a legkisebb, mert nincs benne Media Player, amire nincs is szükség ezen a gépen.
-
MeroM
senior tag
válasz
ArthurShelby #70656 üzenetére
Biosba nezd meg
-
cekkk
veterán
válasz
ArthurShelby #70654 üzenetére
ip4.
Novicom.
Minden gép működik.
*Asztali gép, így wifi nincs, de vettem egy sticket azt meg nem akarja feltelepíteni másik gépen meg települ. egyből. Dátum stb minden stimmel. -
cigam
titán
válasz
ArthurShelby #70650 üzenetére
Fájlrendszer ellenörzés, eseménynapló átnézése.
Vagy nálam akkor "fagy le" (igazából nem is csak sokáig tart míg "time out"-ra fut), ha olyan helyet próbál betallózni, ami már nem elérhető (pl. egy hálózati megosztás). Ha vársz 20-40mp-et nem jön helyre? -
amstro555
tag
válasz
ArthurShelby #70645 üzenetére
8.1 enterprise
-
DS39
nagyúr
válasz
ArthurShelby #70611 üzenetére
szerintem Classic Shell
-
nightzone
aktív tag
válasz
ArthurShelby #70595 üzenetére
Típusszám nincs rajta úh nem lehet rákeresni(kínai). Cserélem akkor a kábelt hátha megoldódik, köszönöm
-
nightzone
aktív tag
válasz
ArthurShelby #70592 üzenetére
Vadonat új a kábel egyébként. Ilyen:
Az nem lehet hogy ez nem adatkábel hanem csak töltőkábel? Már ha létezik ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
nightzone
aktív tag
válasz
ArthurShelby #70592 üzenetére
Az még nem.
-
nightzone
aktív tag
válasz
ArthurShelby #70585 üzenetére
Megnéztem, köszi, de sajnos úgysem lett jó. Más ötlet esetleg?
-
Cane
őstag
válasz
ArthurShelby #70576 üzenetére
Ok. Köszi.
-
b76beci
csendes tag
válasz
ArthurShelby #70562 üzenetére
Kedves pn4hvq!!
Nálad a pont valóban úgy volt minden ahogy leírtad
Egy malwarebytes tisztítás megoldotta a problémát köszönöm a segítséget
-
válasz
ArthurShelby #70559 üzenetére
Nincs tiltva akkor a másik gépen és rejtetté van téve? Ugyan ott a hangkimenetnél kell keresni, jobb gombbal.
-
válasz
ArthurShelby #70554 üzenetére
Driver csere, vagy ilyesmi?!
-
Krisztianby
tag
válasz
ArthurShelby #70534 üzenetére
Üdv.
Ténylegesen nem fagyásnak írnám le ha igy kidob, az ablak fókuszából azonnal visszaléphetek ha bele kattintok.
De megnéztem feladat kezelőt is és mikor hibát produkálja, nem jelenik meg a "nem válaszol” rész. -
cocka
veterán
válasz
ArthurShelby #70404 üzenetére
Hálózati meghajtó ügyben nem tudok nyilatkozni, de fájltársítás ügyben igen. Szokása, hogy elfelejti a dolgokat, meg régebbi programok nem is tudják magukat hozzárendelni fájlokhoz vagy kénytelen vagy egyesével a kiterjesztéseket hozzárendelni. Elég gáz.
-
cocka
veterán
válasz
ArthurShelby #70395 üzenetére
Hát igen, kb. 2 teráig tök mindegy, bár nekem pl. a médialejátszó is felismeri a kisebbeken is a GPT-t, szóval tök mindegy.
2 tera felett meg már csakis GPT jöhet szóba.
-
King Unique
titán
válasz
ArthurShelby #70395 üzenetére
Ha bővebb infó kell az UEFI-ról, akkor van az interneten számos leírás, köztük akár magyar nyelvű is. Ilyen pl. az UEFI, jelenkorunk grafikus interfésze cikk. Ahogyan a GPT előnyei az MBR-rel szemben pl. ITT is fel vannak sorolva.
Egyébként a Legacy BIOS-nak nagy jövője már nincsen, mert pont nemrég volt cikk arról, hogy állítólag 2020-ban az Intel (is) megszünteti a támogatását.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ArthurShelby #70370 üzenetére
Leválasztás, majd csatlakoztatás újra.
-
kispx
addikt
válasz
ArthurShelby #70370 üzenetére
-
cigam
titán
válasz
ArthurShelby #70343 üzenetére
Hát ott a swap fájl, és a hiberfil.sys, és a linkelt cikkben megmutatják mit kell futtatni, hogy korlátozd a winsxs méretét. No meg azt is, hogy gyakran hardlinkelve vannak fájlok, vagyis csak egy link, de a fájl valódi méretével számol a mappa méretének kiszámításakor. Pl. ebből adódik az általad is említett méret eltérés.
A telepítő mérete nem mérvadó, a telepített programok is hízlalják(hiába távolítottad el azokat, egy csomó fáj nem kerül eltávolításra, és a runtime környezetek sem pár kB-os kis apróságok.+ Nézz szét a szolgáltatások eltávolítása menüben. Viszont ittt haza is vághatod a rendszert, szóval én max a játékokat írtanám ki.
Amúgy meg van még több 10GB-nyi helyed. Szerintem normális, hogy egy belakott rendszerben 40GB-os Windows mappa mérete.
Vagy ha pl. 4GB-nál kevesebb RAM-ot használsz, tegyél fel 32 bites rendszert, az egy picit kissebb helyet foglal. Viszont amit nyersz a réven, elveszted a vámon: Ugrik a 64bit támogatás, ami ma már alap.[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz
ArthurShelby #70343 üzenetére
Rendszergazdai joggal futott a lemezkarbantartó? Anélkül nem fog a winupdate után takarítani.
-
cigam
titán
válasz
ArthurShelby #70340 üzenetére
A WinSxS mappa egy furcsa mappa. Gyakran összegyűlik benne a felesleg, ill. a lemez tisztító is segíthet, pl. leszedheted vele a Windows Update-ek biztonsági mentésit.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #70340 üzenetére
windirstat kép:
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #70323 üzenetére
Megvan a bűnös. A hard disk sentinel rontja el az ikonokat. Megnyitás után ugye kiteszi a sajátjait (és jelzi, hogy jó állapotú-e a drive), de bezárás után lesz rossz.
Itt a víruskergetőt okolták, és ezt tanácsolták:
"To disable this function and restore the icons, just open Configration -> Disk Control and disable the "Modify default hard disk icons in Windows Explorer". "
Itt számomra csak annyi változás lett, hogy már akkor is rossz lett az ikon, mikor a hds meg van nyitva.Végül egy javasolt program oldotta meg a problémám: [link]
Itt kiválasztom a drive-ot, az uninstall gombra kattintok, és visszajön az eredeti ikon (amíg újra meg nem nyitom a hds-t)
[ Szerkesztve ]
-
Maszi65
csendes tag
válasz
ArthurShelby #70325 üzenetére
Amennyiben talált hibát, de nem tudta megoldani, akkor nyisd meg a parancssort és ezzel próbáld:
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Ha nem sikerülne tedd be a gyári telepítőt (usb vagy dvd):
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /source
IM:E:\Sources\install.wim:1 /LimitAccess
vagy:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /source:ESD:E:\Sources\install.esd:1 /LimitAccessE=meghajtó betűjele
-
Maszi65
csendes tag
válasz
ArthurShelby #70323 üzenetére
Csak tipp: vezérlőpult->rendszer és biztonság->programok->alapértelmezett programok->fájltípus vagy protokoll társítása,
vagy: Vezérlőpult\Megjelenés és személyes beállítások->mappa beállításai, itt mindent alapértelmezettre állítani.
Még esetleg a parancssori ablakba: sfc /scannow -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
ArthurShelby #70238 üzenetére
szia, köszönöm az infót, az a gondom hogy a win 8.1-es pck hálózatán szeretném elérni az itthon popcorn média lejátszókkal a hálózati tartalmakat.
arra gondoltam most azért nem müködik, mert magán hálózatban van.
eddig sima vagy otthoni vagy nyilvános volt a hálózati profil, ahogy a képen is látszik, ott most magán hálózat van.
ezért - gondolom én - nem látja más eszköz a hálózatot, csak is a pc-k.
ezeket szeretném beállítani, de az istennek nem megy.
amit írtál az be van kapcsolva, létre hoztam otthoni csoportot is, és a két pc azonos csoporton is van, és azok teljesen rendben látják egymás megosztott eszközeit, hdd-it.
a popcorn playerek, a mobilion sem látja egyik hálózaton lévő eszközt sem.
így nem tudom a média playerrel semmit elérni.
igazából csak én gondoltam hogy a magán hálózati mód a gond, de lehet nem az.ez az egész akkor jött elő ahogy a telekom modemet cserélt, ami kiszolgálja a belső háló a DHCP kileinseket, vagyis a modem ami kiosztja az IP címeket a belső hálón.
remélem így érthetőbb és előre is köszönök minden infót
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ArthurShelby #70235 üzenetére
Az kábé ugyanaz, ha jó, maradj nála.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ArthurShelby #70233 üzenetére
Elég sávszélhez jut minden?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ArthurShelby #70231 üzenetére
Miracast van.
-
törölt tag
válasz
ArthurShelby #70201 üzenetére
Ebből 2 benne van a többiek által linkelt útmutatóban. Nálam nem működtek, csak keresték órákon keresztül a telepített frissítéseket, de nem települtek fel.
Köszönöm neked is.
-
biker
nagyúr
válasz
ArthurShelby #70176 üzenetére
Elnezest, tenyleg nyersebb voltam a kelletenel, de leromlott az idegallapotom az elmult ket hetben. Feesegem hordom korhazbol korhazba
Es az irrelevans valasz kicsit jobban feldobott mint kellett volna -
biker
nagyúr
válasz
ArthurShelby #70174 üzenetére
Bocs, de nem arról van szó, hogy egy headsetet nem jól kezel, és kidobom, felveszem, jó lesz.
De ha neked is olyan tapasztalatod van, hogy van 10 egyforma eszközöd, amik BT/Serial kommunikációval beszélgetnek, és abból egynek beakad a kommunikációja, és nem lehet rá csatlakozni, és ezt szeretnéd frissíteni, akkor mea maxima culpa.
De elmondom, ilyenkor az történik, hogy foglalt mondjuk 6 eszköznek a com3-com12 közt minden port, a 3-as eszköz megbolondul, nem kommunikál, ez van a com5 és a com6-on (egy eszköz 2 port), eltávolítod, visszakapcsolódsz, ismét a com5-com6-ot kapja, és ugyanaz a hosszú random generált ID-je, mert minden HW addresshez megjegyzi a win a korábban kiosztott random generált kulcsot, amit a registryben is tárol.
Ha meg tudomoldani, hogy lecseréljem a BT modem address-t, ami azonban programozás lenne, vagy egyy 7. új eszközt párosítok, az már nem a com5 com6-ot kapja, hanem a com 13 com14-et mert az szabad. illetve ez az eszköz hibátlanul kommunikál más géppel párosítva, nem eszköz hiba. Windows hülyesége.Szóval van ilyen tapasztalatod?
-
biker
nagyúr
válasz
ArthurShelby #70172 üzenetére
Nem. Szerintem a leírásból kiderülhetett volna, hogy ez nem oldja meg. És a válaszodból kiderül viszont, hogy sosem volt ilyen gondod ezért fingod sincs, hogy ugyanazon beállításokkal fog újra csatlakozni az eszköz. Mint régen ha usb eszköz gond volt, csak akkor kapott új beállításokat, ha másik portba dugtad.
-
King Unique
titán
válasz
ArthurShelby #70129 üzenetére
Mivel a 8.1 esetében évek óta egy bizonyos buildre mennek a frissítések, ezért ilyen téren kiforrottabb. Stabilabbnak nem feltétlen mondanám annyival, mert nekem ilyen téren a 10-essel sincs gondom. Illetve ez az adott hardver- és szoftverkörnyezettől is függhet. Na meg a 7/8.1 esetében ezek az időnként beakadó, rejtélyes frissítési problémák megint kellemetlenek tudnak lenni.
Nekem a 10-esnek a felülete is már jobban tetszik, dizájnosabb és ergonomikusabb. Az új feladatnézet, virtuális asztalok, sötét téma, éjszakai mód stb. mind növelik számomra a komfortérzetet. A Defender is fejlődött és bizonyos esetekben akár az is elegendő lehet. A 8.x-ben a kezdőképernyő, az oda kirakható mappa, program stb. ikonok máig nagyon kényelmesek. De ez a 10-esben is megoldható és van, hogy teljes képernyősre állítom a Start menüt. Valamint az újabb Windows kapja folyamatosan az újításokat, amikre én vevő vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
ArthurShelby #70121 üzenetére
Már a 8.0 is stabil és gyors rendszer volt, illetve annál is csak a kettős felületen ment a vita, ahogyan a 8.1 esetében szintén. Külső Start menük azonban már az előbbi megjelenésekor is voltak, amelyekben pár kattintással be lehetett állítani mindent. A 8.1-et pedig az U1 kozmetikázta az átlag számára is fogyaszthatóbbá.
A Win10 számomra már bőven használható és jó rendszer, de az adott hardver- és szoftverkörnyezettől függően egyeseknél előfordulhatnak bugok, ahogyan más OS-ek esetében is. A kiforrottság dolgot pedig a folyamatos build upgrade nyilván megkavarják. A 7/8.1 esetében csak 1 bizonyos build van, amire mennek évek óta a frissítések. Ellenben a 10-esnél a build is folyamatosan változik, ami már-már jóformán egy új OS-nek felel meg. Tehát ilyen értelemben sohasem lesz olyan szinten kiforrott, mint pl. egy 8 éves Windows. Ellenben folyamatosan frissül, új funkciókat kap és ezáltal nem válik elavulttá, mint mondjuk bizonyos dolgok tekintetében az utóbbi.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
ArthurShelby #69779 üzenetére
Vérpistike Enterprise warez verziót nem lehet frissíteni, gondolom az.
Én se tudok mást javasolni, mert a 8 már ősrégen kukázva lett, életveszély használni. Senki se támogatja és alig van már a piacon jelen, kb mint a Vista.
Ezért nem is hitelesítik rá az illesztőt, mert minek költsenek felesleges baromságra? Amúgy menne, mert Win7-es a driver modell.(#69778) mexel: Aláírás megkövetelés tiltása nem biztos, hogy elég ha a telepítő is ellenőriz, azt meg átvered kompatibilitási móddal. Aztán ha összeomlik nem kell csodálkozni.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz
ArthurShelby #69777 üzenetére
Ez a verzió nem frissíthető
Ezért kellene valahogy felvarázsolni egy 8.1 drivert, szerintem működnie kellene.
-
törölt tag
válasz
ArthurShelby #69761 üzenetére
Igen, vinyón én is használtam így, hogy a megnyitott programmal együtt hibernáltam, aztán indításkor folytattam ugyanonnan. De azóta a felhasználói szokásaim változtak.
-
Joker88
őstag
válasz
ArthurShelby #69755 üzenetére
nálam egy Genus Slimstar vezetéknélküli egér/billentyűzet kombónál ugyanígy szórakozott az egér..
Az asztal eléggé fényes kivitel, de ahogy előttem már írták ( #cigam ) egy újságpapír/karton alá. Én vettem egy 100-Ft-os egérpadon azóta nincsen "akadás" az egérnél. Valószínűleg nálad is ez a probléma./Ui.: netes videóknál láttam már olyat is, hogy az asztal azon részét valami szövettel/filccel vonják be egy vékony ragasztócsík segítségével. /
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
Tegyél alá újságpapírt, vagy karton dobozt, próbáld ki másik gépen is.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Esetleg meg lehet törve a vezeték?
-
cigam
titán
válasz
ArthurShelby #69739 üzenetére
Miért nem jó az erre rendszeresített program?
USB ID alapján sem találod?
A c:\windows\system32\Drivers, c:\windows\system32\DriverStore, és a c:\windows\inf mappákban nézelődj.adp
Tilos.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Autós topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Proxmox VE
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...