- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
randras #67073 üzenetére
Esetleg próbáld meg futtatni a Fix it Solution Centerről a "Kiemelt megoldások", "Megoldások megtekintése vagy futtatása", "A Windows Update hibáinak javítása, ha az nem működik megfelelően" (MicrosoftFixit.wu.FISC.1365416117304132.1.1.Run) javítóprogramot.
A frissítés innen is letölthető.
-
Dhampir
félisten
válasz
juhiati #67030 üzenetére
Valami szignózási hiba:
https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/3104a337-0a35-437b-9d11-1855d71497e7/printer-driver-install-failed-0x4c7-0x800704c7?forum=winserverprint
The driver is not signed. 2012 does not allow installation of unsigned drivers.
BUT this is your lucky day. Since driver development stopped, the driver was never updated to be package aware. You will be able to install this on Win8 client build or 2008R2 or Win7, then take a backup using printbrm.exe. Since the driver is not package aware, printbrm.exe will backup / install the driver using the files rather than reviewing the bogus cat (security) file that came with the driver.
During the restore process, this driver corrupts the memory of the print spooler service so the service will terminate. You can set driver isolation by policy or perform the work during off hours. At some point set isolation on this driver.
There are kernel security changes that can block functionality of older print drivers so once you have the driver installed (restored) make sure it is working properly.
-
Dhampir
félisten
válasz
s7evcsenko #67027 üzenetére
Jó kérdés. Vajon ezek nem "ingyen" beszerzett, majd telefonon beaktivált kulcsok, amit utána pénzért árulnak?
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
8.1 64-bit alatt nagyon szaggat a Firefox 36, Windows 7 alatt ugyanezzel a Firefox verzióval nem fordul elő.
Habár a legtöbb memóriát az alkalmazások és folyamatok közül a Firefox foglalja le (~322,9 MB, változó), ez mégis oly csekélynek számít a rendelkezésre álló összmemóriához képest (8 GB RAM-ból 23% foglal), amely nem indokolja a laggolást.
Rendszerfrissítés sem várat magára a háttérben.
A processzor sincsen túlterhelve (egy szimpla honlap betöltésénél egy pillanatra felugrik 23%-ra, de egyébként átlagban 3-5%), nem tudom, hogy mi okozhatja ezt a webböngészős akadozást.
-
Dhampir
félisten
válasz
szabonagyur #56719 üzenetére
Sohasem tölti meg böngészéssel, ez baromság.
Már írtam korábban, ha nem extrém felhasználásról van szó. Windowsra is megoldható a PAE, éppen tegnap patcheltem.
Anno volt egy Futuremark teszt a Prohardveren, sokan belinkelték a netre felvitt eredményeiket. Az érdekes az volt, amikor 32-bites Vista alatt több pontot hoztak ki nálam a tesztek (Dell munkaállomáson), mint a 64-bites operációs rendszeren.
(#56721) szabonagyur
A kedvedért megnyitottam a Farmeramat, a processzorhasználat nőtt meg, a memória lefoglalása 1,5GB.
-
Dhampir
félisten
válasz
szabonagyur #56717 üzenetére
Olvasd el, hogy mit írtam, mielőtt belekötnél.
Egyébként egy átlagos felhasználónak szinte felesleges 4GB-nál több memória. Mutass nekem példát arra, hogy mikor használta ki a rendszered a 8 GB RAM-ot?
A PAE-nak pedig éppen ekkor van értelme. Linux alatt is 32-biten vagyok PAE-kernellel, probléma megoldva, ami a bőséges memória-felhasználást illeti.
-
Dhampir
félisten
válasz
#97543424 #56714 üzenetére
Tény, hogy Windows alatt alapból a 64-bites rendszeren lehet kihasználni a teljes 4GB és még több telepített memóriát, de ha nem vagy "extrém" felhasználó, akkor simán elegendő lehet a 32-bit is, én még nem tapasztaltam semmiféle hátrányát ennek.
Más:
Ninite segítségével az összes programodat egyszerűen felteheted, ha szerepel a listáján. -
Dhampir
félisten
válasz
#97543424 #56708 üzenetére
Ennél szolidabb konfigurációjú gépen is elfutott a Windows 8.
Clonezilla vagy hasonló szoftver segítségével klónozhatod a régebbi rendszeredet és ha nem menne a Windows 8, akkor visszateszed a régit.
CloneZilla Live CD - merevlemez vagy partíció klónozása ingyenes megoldással
(#56710) TRob1
Bluetooth-eszközök?
-
Dhampir
félisten
válasz
CJ4567 #56694 üzenetére
Például láthatóan fut rendszerindításkor, megjelenik a tálcán is a rejtett ikonok között.
64-bites rendszeren, amint szabonagyur fórumtársunk is észrevette, néha érthetetlen módon nem szedi ki a pipát.
32-bites rendszeren eleddig még kiszedte, de mivel mostanra szinte állandó, bevált szoftvereket használok (amíg el nem rontják az újabb kiadások), ezzel már nincsen sok dolga.
(#56702) TRob1
Hasonló fura jelenségeket már én is tapasztaltam. Például többször is előfordult már, hogy friss indítás után nem működött az egér, de kihúzással és visszadugással megjavult.
Az is előferdült, hogy egyszer csak nem tudtam növelni a fényerőt. talán kilépéssel is megoldhattam volna, de inkább újraindítottam a rendszert, azután megfelelően működött a fényerőszabályzás is.
-
Dhampir
félisten
válasz
Mottie #56692 üzenetére
Én sem értem ezt. A te gépeden többet mutat a meglévő fizikai memória mennyiségénél. "Össze-vissza" írja ki az értékeket a Feladatkezelő?
Használtam 64- és 32-bitet is elég sűrűn az évek során, de nem minden program működik egyformán jól 64-biten, az hiába kompatibilis visszafelé. Például az Unchecky is másként fut 64- és 32-bit alatt. Számomra áttekinthetőbb 32-bites könyvtárakkal a rendszer.
Lehet, hogy hülyeséget írtam, de akkor legfeljebb elzavartok innen.
-
Dhampir
félisten
válasz
szabonagyur #56682 üzenetére
Bőven elegendő nekem a 32-bit. 4GB RAM-ot kaptam gyárilag.
Ritkán játszok a géppel, ez nem is játékra való, habár alkalmas szolidabb játékok futtatására is a kis Nvidia Quadro 5400M, de elsődlegesen CAD és hasonló programok futtatására lett tervezve.
Csak a teszt miatt nyomtam fel rá a játékot, amely hibátlanul futott 1600x900 felbontás alatt, meg sem kottyant a rendszernek. Viszont a memóriahasználatot nem tudtam megmérni.
Mindegy, spongyát rá.
-
Dhampir
félisten
válasz
szabonagyur #56680 üzenetére
Végül is mindegy, csak érdekességképpen kipróbáltam volna, de nagyon ritkán szoktam megizzasztani a laptopot. Úgy vagyok vele, ha mégis kellene a többletmemória, akkor álljon rendelkezésre, talán-tán még szükség lehet rá.
-
Dhampir
félisten
válasz
szabonagyur #56678 üzenetére
Egy régi játékot, Stalker: Call of Pripyat + Dolina Shorohov mod
Amellett több megnyitott lappal futtatom a Firefoxot is.Nekem már az is elegendő, ha megbizonyosodhatok arról, hogy az Alapvető rendszerinformációban olvasható 2,73 GB használható memóriánál többet ír ki a Feladatkezelőben.
-
Dhampir
félisten
válasz
szabonagyur #56674 üzenetére
Jó ötlet köszi, bár csak emiatt nem akarom installálni a Virtualboxot.
-
Dhampir
félisten
válasz
szabonagyur #56672 üzenetére
Jobb híján akkor feltelepítek egy játékot, elindítom és megnézem a memóriafoglalást.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Eme leírás alapján elvileg beizzítottam a PAE-patchet Windows 8.1 Pro 32-bites rendszeren.
Hogyan állapíthatnám meg, hogy ténylegesen képes most már kihasználni a rendelkezésre álló összes memóriát?
-
Dhampir
félisten
válasz
y510problema #56365 üzenetére
Prendrájvra kiírva (például rufus-szal) a Windowst próbáld meg feltelepíteni. Esetleg egy pendrive Linux segítségével, a GParted programmal formázd le telepítés előtt, ha így sem sikerülne.
-
Dhampir
félisten
válasz
Mottie #56353 üzenetére
Az Avast vagy egy másik program (uTorrent) okozhatja ezt. Nálam egyszer előfordult ez, hogy "beragadt" valami és a procit csavargatta. Az Avastot a saját uninstall programjával (avastclear) töröld le és tedd újra egyéni telepítéssel, a fizetős összetevők elől vedd ki a pipát, hogy csak az alap vírusirtó települjön fel.
-
Dhampir
félisten
válasz
szabonagyur #56258 üzenetére
Az jó, kár, hogy nem éles rendszer, majd még meg kell venni.
(#56261) szabonagyur
Na ja, nekem a 7-es, de még a Vista is megfelelő. A 8.1 Pro már-már "felesleges luxus", de amúgy kifogástalanul működik.
-
Dhampir
félisten
válasz
szabonagyur #56255 üzenetére
Nem próbáltam még, de az olvasottak alapján még kísérleti rendszernek érzem a tízest, talán ezért sem várható rá a frissítési rendszeresség.
-
Dhampir
félisten
válasz
szabonagyur #56253 üzenetére
Feltételezem, hogy a végső kiadás után.
-
Dhampir
félisten
válasz
szabonagyur #56241 üzenetére
Patch-kedd van.
-
Dhampir
félisten
válasz
quailstorm #56014 üzenetére
Pontosan. Hardverkonfiguráció-függő a dolog. Energiatakarékossággal, venti-zajjal nincsen baj egy normális (üzleti) laptop esetében, inkább csak az összegányolt gyártmányoknál. Érdemes olyat venni, amely Linuxszal 100%-os támogatottságú, mert azzal általában Windowson sincsen baj.
A gépem ventilátorát alig lehet hallani (mindegy, hogy Windows vagy Linux), ezt csak a ThinkPad T500 múlta felül csendességben, az totálisan némán működött.
-
Dhampir
félisten
válasz
quailstorm #56010 üzenetére
Abban is alaplap található, többek között.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Sziasztok, a PAE címkiterjesztést próbálta már valaki beizzítani 8.1 32-biten?
-
Dhampir
félisten
válasz
pinnacle #55385 üzenetére
Én a Winaero Charms Bar Killer-t használom erre a célra.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
quailstorm #54030 üzenetére
Apropó, ez mire jó?
VLC-t használok. A Media Feature Pack csomag milyen pluszt tudna nyújtani?
-
Dhampir
félisten
válasz
AeSDé Team #53988 üzenetére
Parancssorban:
Bcdedit /set {bootmgr} displaybootmenu yes
Érdemes utána leállítani, hogy ne választási képernyővel induljon:
Bcdedit /set {bootmgr} displaybootmenu no
-
Dhampir
félisten
válasz
st6969 #53774 üzenetére
Innen a Windows 8/8.1 szekció.
A témáról bővebben: Vírusirtó topic
-
Dhampir
félisten
válasz
Bjørgersson #53627 üzenetére
A NirSoft-féle ProduKey is jó, fel sem kell telepíteni.
-
Dhampir
félisten
válasz
kraftxld #53624 üzenetére
Windows 8.1 Pro alatt az RWeverything 64-bites portable verziójának egyik funkciója többször is kék halált hozott.
-
Dhampir
félisten
válasz
#19617792 #53334 üzenetére
Na ja, az Unchecky-t Win 7 alatt is elsőnek pakoltam fel. Egyes szoftverkészítők jól megpakolják a programjaikat. A régebben kedvelt SMPlayerben is legalább 3 kéretlen alkalmazás kívánja feltornászni magát telepítés közben.
Linuxon talán még nincsen ilyesmi, illetve az Ubuntuban már fent csücsül az Amazon-kéretlenül.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
premete #53324 üzenetére
Köszi a választ!
Közben találtam egy működő programot:
Rendszergizdaként a parancssorba be kellett pötyögni és utána működött:
netsh wlan set hostednetwork mode=allow
Pozitívuma, hogy nem kell installálni, cserébe "agyonkonfigurálni" sem lehet.
Mindenesetre egy kis céemdézés nélkül nem lehetett megúszni.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Windows 8.1 Pro alatt szeretném a laptopba beépített wifi-adapterrel megosztani az Internetet. A Conectifynél egyszerűbb (reklámmentes legyen, ne dúlja fel a rendszert) programot keresek, amely valóban működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Opel topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Eladó Karcmentes Xiaomi Mi 14T Pro 12/512GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest