Hirdetés
- iPhone topik
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
samgar
őstag
Bocs, hol van a 8.1-ben az összes app?
-
bon
őstag
válasz
UnConnecteD #35194 üzenetére
Én ezt használom: [link]
-
UnConnecteD
senior tag
válasz
Psychonaut #35195 üzenetére
koszi
-
Psychonaut
veterán
válasz
UnConnecteD #35194 üzenetére
Macrium Reflect Free-vel tudod klónozni a partíciót. Ghostolás topik.
-
UnConnecteD
senior tag
ma vettem egy laptopot, amin Windows8 van. mivel telepitolemezt nem adtak hozza, szeretnem lementeni a rendszert, ugy, ahogy most van, meg be se kapcsoltam a gepet. milyen programot javasoltok hozza ?
-
tomp
félisten
Mivel még mindig előjött a Rendszermegszakítások 100%-os terhelési hibám, tegnap frissítettem az Intel chipset+Nvidia+Realtek drivereket. Az új Realtek driverrel a laptop beépített hangszórója igen érdekesen szól. Olyan mint ha monó lenne. Fülest rádugva rendesen szól. Szerintetek meg lehet csinálni, hogy a beépített is rendesen szóljon? Néztem már minden beállítást, de semmi.
Habár a frissítések óta még nem jött elő a jelenség. -
siskad
őstag
Sziasztok! Laptopom van és win8 fut rajta. Nincs benne fényérzékelő és különböző tónusú képwrnyőknél állítgatja a fényerőt. Ez a windows8 hibája vagy a laptopomé? Neketek csinálja?
-
samgar
őstag
válasz
Psychonaut #35187 üzenetére
Köszönöm! Istenért nem találtam meg
-
samgar
őstag
Üdv!
A most felrakható 8.1 RT-hez még nem állítható be egyedi háttér? Mármint a csempék alá. -
cigam
titán
válasz
siskad #35182 üzenetére
Ha fent lenne mind1ik, akkor nem lenne ott. Keress rá a hardverazonosítójára (eszközkezelőben megnyitod az ismeretlen eszközt, és ott is a részletek fület.
Nálam pl. 2 ismeretlen eszköz van:
pci\ven_8086&dev_2a47 - Intel Corporation Intel(R) Active Management
pci\ven_8086&dev_2a44 - Intel Corporation Intel(R) Management Engine InterfaceMivel a napi használatban nem érzem hiányát...
-
siskad
őstag
sziasztok! fent van a windows 8 a gépen csak két ismeretlen eszköz van. valakinek volt már ilyen? mind a kettő valami pci bus
[ Szerkesztve ]
-
Boonen007
őstag
Van vkinek egy orara kolcson 8.1 prew. dvdje szekesfehervar sziget utca kozeleben?
Osszetette magat a win8 es sehol egy jo ingyenes wifi amin leszedhetnek egy rendszert. Ja nem itt lakok "nyaralok" Tudom rossz topic, de mobilon nem talaltam a .1es topicot.
-
Valed
tag
Van egy dell inspiron 7520-as laptopom 64bites win8-el. Vettem hozzá egy külső billentyűzetet. Bedugtam a gépbe majd bekapcsoltam a számítógépet kiírta a windows hogy telepíti. Miután végzet kiírta hogy minden oké, de nem működik a billentyűzet. Csak a multimédia gombok és a power gomb működik. Ha kihúzom a gépből akkor lefagy. Biost frissítettem, ott működik rendben a külső bill. Ha rámegyek az eszközkezelőben hogy hardver eltávolítása szintén lefagy a gép. Más win8-as laptopon próbálva tökéletesen működik.
Mi tévő legyek? -
BullKoxa
őstag
Azt szeretném kérdezni hogy amiket használok Win7-n programokat azok kompatibilisek-e a Win8-al? ( Nem a Hardveres progikrol van szó)
-
tomp
félisten
Mi okozhatja a Rendszermegszakítások megbolondulását? Elkezdi 100%-on pörgetni a proci egyik magját. Eddig a bluetooth driverre gyanakodtam. Letiltottam, de ugyan úgy előjön olykor a hiba. Aztán a wifi. Azután is. Most frissítettem az Intel chipset drivert és megcsináltam a neten talált menővert. Mivel proci terheléskor a hang recseg így azt írták, hogy tiltsam le a hanghatásokat a driverben.
Remélem megoldódik! Másnak nincs ilyen hibája? -
bzoley
veterán
Tegnap óta szopat a technika. Nem vagyok képes Win8-at telepíteni. Már minden lehetséges módon megcsináltam az usb-s telepítőt, de semmi. Nincs uefi usb eszköz, simáról meg nem igazán akar menni, de nem is eröltetném. 8.1-et még felraktam, most azt kukáznám, mert több helyen selejtes. Linuxmint persze egyből települne ezerféle módon. Még próbálok rájönni a hiba okára. Érdekes még, hogy restart után mindig ki kellett húzni, majd visszadugni a pendrive-ot, mert nem volt jelen. Kivéve az utolsó indítást.
-
siskad
őstag
válasz
King Unique #35168 üzenetére
A gyártó oldalán nincs feltüntetve. Csak a win8 HP( mármimt nem házi pálinka)
[ Szerkesztve ]
-
-
tomp
félisten
Nekem az iGPU egy Intel HD3000. Az első driverekkel még nem is volt dxva kompatibilitása. Utólag lett az. Hát meg is van az eredménye. Nálam sem engedte, de meg van a trükk! Eredetileg "mpc-hc64.exe" a program indítónak a neve. Átneveztem "mpc64.exe"-re és hozzá adtam az Nvidia pultjában. Ez után már engedte.
-
siskad
őstag
válasz
King Unique #35165 üzenetére
Akarom mondani nincsenek hozzá win7 driverek. Csak freedos van rajta. Köszi! Akkor remélem jól elfogok boldogulni vele.
-
King Unique
titán
válasz
siskad #35163 üzenetére
Mi az, h csak win8-al kompatibilis, gyárilag azt adják hozzá/ az van előtelepítve, úgy értetted nem
Amúgy aki win7-en elboldogult, az jobbára 8-ason is el fog, volt aki rinyált itt start menü hiánya (lehet adni hozzá, van csomó külső progi, de nekem anélkül is ok-s) és egyéb dolgok miatt, de meg lehet szokni simán, 2 fő része van, az asztali szinte ua, mint 7-es (nincs Aero), másik a Metro, de nem kötelező a használata. PH tesztekbe, cikkekbe. még érdemes ezen oldalt is nézegetni, akár új 8.1-es részeket is.
[ Szerkesztve ]
-
siskad
őstag
Sziasztok! Ma vettünk egy laptopot és csak a windows 8 al kompatibilis. Eddig windows 7-et használtam, de látom egyáltalán nem hasonlít a kettő. Holnap megy fel a gépünkre a windows 8 de a menüpontokról meg mindenről nem tudok semmit. Addig szeretném átnézegetni, hogy is van ez. Esetleg valaki tudna segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #35159 üzenetére
Magyarrol neha igencsak erdekesen fordit, de en is rendazeresen hasznat veszem ,ha valami nemet,francia,... Forumrol leforditok valamit angolra, az egesz jol megy mar neki.
Sot, kinai forumba is bele tudtam mar igy olvasni. -
samgar
őstag
válasz
Psychonaut #35157 üzenetére
Azért köszönöm!
-
Psychonaut
veterán
válasz
samgar #35153 üzenetére
Support oldal, de itt is csak angolul találsz információt. Ha nem beszélsz idegen nyelvet, akkor én nem látom, hogy bármit is tehetnél.
-
samgar
őstag
válasz
Psychonaut #35152 üzenetére
YxplayerPro. Angolból nem vagyok túl jó, nem tudnék írni
-
samgar
őstag
Sziasztok!
Megvásároltam a windows storeból egy 1500 ft-os programot, ami mkv fájlokat is lejátszik. De valami végett se kép se hang. Ilyenkor van lehetőség arra, hogy visszakérem az árát?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ng0ofy #35136 üzenetére
Nocsak, van ilyen fícsör? Ezt valahogy eddig nem sikerült észrevennem
Nálam flottra nem halkul aimp3, mpc-hc
Milyen alkalmazás halkul el nálad, ha nincs fókuszban?
Lejátszó eszközöknél lehet kapcsolgatni kommunikáció észlelésnél 80%-os hangerőre csökkentést. De gondolom ezen már túl vagy.
-
Psychonaut
veterán
válasz
< CyberBob > #35146 üzenetére
Pont ezt mondtam, hogy összesen lát 4GB-ot. Ez RAM+VRAM együtt.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Psychonaut #35145 üzenetére
Nálam régen a 32 bites rendszer külső vga-val is csak 3.25 GB-ot látott a 4-ből, így már ilyenkor is érdemes 64 bites rendszert használni.
-
Lall
veterán
Elérhető már a magyar preview? (Bocsi, lusta vagyok keresni)
-
pushalias
addikt
No, lett egy kis időm bővebben válaszolni.
A Paint kisebb feladatok elvégzésére éppen jó, felesleges például fotóboltot warezolni, ha az ember képet akar átméretezni. Játszani nem szoktam, a böngészésről meg annyit, hogy Firefoxról szokta vissza IE-re amióta W8-ast használok, mivel gyorsabb és biztonságosabb, mint a többi. Gondolom, ezzel a válasszal most elástam magamat nálad, de nem különösebben érdekel. Sokkal fontosabb számomra az, hogy nekem mi a megfelelő, mint az, hogy mivel lehetnék menő a hozzád hasonló szimpatikus arcok szemében.
(#35139) flash- Így van.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
32 bites windows 8 mennyi memóriát látna-kezelne 4gb ddr ramból?
kb 3.3 at nem?
mint a win7?[ Szerkesztve ]
-
jbauer05
tag
Segítséget szeretnék kérni:
Csináltam egy Windows 8 Enterprise x64 telepítőjéből csináltam egy bootolható pendriveot a Windows 7 USB DVD Download Tool segítségével. Egy Fujitsu Siemens gépre akartam telepíteni, de mikor be akarna bootolni a usbről, már rögtön azt írja ki,hogy operating system not found. Ez mit jelent ? A pendriveot kipróbáltam egy másik gépen és ott bebootol. -
ng0ofy
KORREKTOR
megkérdezem párhavonta: A nem fokuszban lévő hangot játszó alkalmazások elhalkulását ki lehet már védeni? Tudom, hogy hasznos feature, csak nem nekem...
-
sch_a
addikt
válasz
King Unique #35134 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy mennie kell... Pont ez a lényege.
-
King Unique
titán
Ahhoz fel kell rakni rá külön a OneKey Rescue System/ Recovery progit, h működjön, anélkül hiába nyomogatja...(azt lehet ilyen rejtett partisnál menne, én eddig mindig külön vettem os-t hozzá
)
Olvasva eszmefuttatást, lehet rejtett partíciós újratelepítés a legjobb, v legegyszerűbb egy külső progival - MiniTool - átméretezni a partíciókat, ha az a baja. Lincensz kulcsot csomó progi, AIDA, Speccy kiírja, az alapján elvileg egy a géppel megegyező Win8/win8 pro msdn DVD-vel is fel tudja tenni akár, ha rejtett partíció sérülne, mert olvastam, h volt aki össza-vissza particionálta vinyót és utána nem működött a gyári partíciós dolog...
[ Szerkesztve ]
-
sch_a
addikt
G580-on ott a OneKey Recovery gomb, tehát egy gombnyomással újra tudja telepíteni. Nem tudom egyébként, nem tűnik fel a tulajoknak, hogy ott egy gomb? Vagy nem érdekli őket, hogy mire való?
(#35130) pushalias
Gondolom te IE-vel böngészel, painttel szerkesztesz képet és pasziánsszal játszol.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz
ravensky13 #35118 üzenetére
Ha nem kaptál hozzá telepítő dvd-t, de van gyári matricád, akkor azon a notebookon kell lennie egy rejtett partíciónak, és bekapcsoláskor egy billentyűlenyomásnak (F8, F12, valami ilyesmi), ami nulláról újrahúzza az egész gépet a rejtett partícióról.
De azt is feltételezem, hogy ez az újrahúzás a win8 speciális rendszerindítás keretén belül is megoldható. -
pushalias
addikt
válasz
ravensky13 #35120 üzenetére
Sőt, akkoriban a magyar gyártású sörök többségében nem volt kukoricagríz.
-
ra^ven
senior tag
Más, amúgy 2 napja ástam be magam a win8 rejtelmeibe, nektek bejön?
A kezdőlap mintha keveredne egy okostelefon stílussal, gondolok itt az áruház részére, meg a gombok stílusára és funkciójára.Pár óra mahinálás után arra jutottam maradok inkább a WIN7 nél.
-
ra^ven
senior tag
válasz
rgeorge #35124 üzenetére
Persze, ebben igazad van, hogy ezek a programok klasszisokkal jobbak, mint a gyári, de jelenleg egy szűz rendszerről beszélünk, és a rendelkezésre álló helyből van bőven.
Hagy kb. 50GB-ot a C-nek a többi mehet másra.woland_y2k: Akkor bocsi félreértettem ezt a (#35114) hozzászólást.
[ Szerkesztve ]
-
ravensky13
tag
válasz
pushalias #35117 üzenetére
Na igen, de vista idejében a product-kulcsot még nem a biosba égették bele, hanem rámatricázták a noti aljára, és nem kellett vadászni a windows pontos verzióját, hogy újra tudd rakni a pc-t...
szerk: Amúgy köszönöm a segítséget mindenkinek, azt hiszem előrébb vagyok pár lépéssel, megpróbálom az oem lemezt is kiírni és arról bootolni, ha nem akkor marad a beépített shrinkelés
[ Szerkesztve ]
-
ra^ven
senior tag
válasz
ravensky13 #35109 üzenetére
Pont ma olvastam, hogy particionálásra wines lemezkezelővel shrinkelni/zsugorítani lehet a meglévő partíciót, így le lehet csípni akkora részt amekkorát szeretnél mindenféle fájlvesztés nélkül.
Vagy a korábban említett partition wizarddal, nem kell hozzá újrahúzni mindent.
Ma jutott hozzám egy laptop, gyári felbontatlan dobozban, előtelepített win8-cal, és se termékkulcs, se driverek nem voltak hozzá, csak egy eredeti 2013 office home lemez nélküli aktiválókulcs.
Mostanában mindent elspórolnak.De úgy tudom, hogy SLIM DRIVER programmal kinyerhetők a telepített driverek.
A többit PRIVÁT-ban.
[ Szerkesztve ]
-
ravensky13
tag
válasz
rgeorge #35116 üzenetére
De van lehetőség DVD-ket kiírni, meg minden, meg olvastam is arról, hogy a win8 tud magának "hard resetet" nyomni, csak egyszer tudnám setupból rendesen partícionálni a HDD-t. Szóval mondjuk a "Windows 8 OEM HUN" DVD ( khhmmm ... )mondjuk megfelel erre a célra? Az nem gond, ha előtelepítve algol volt a rendszer?
-
pushalias
addikt
válasz
ravensky13 #35115 üzenetére
Egészen friss a dolog, mindössze Windows Vista óta része a rendszernek.
W8 alatt Win-X és az (elismerem, kicsit félrevezetően kinéző) Disk Management/Lemezkezelés menüpontban elérhető a dolog.
-
rgeorge
addikt
válasz
ravensky13 #35112 üzenetére
A Clean installhoz egy eredeti, OEM, a jelenlegi Windows 8-al megegyező kiadású Windows 8 telepítőre lenne szükséged. A notebookon nincs mód a jelenlegi rendszerről DVD-ket kírni? A 20GB-os partíció egy recovery, amiről gyorsan újratelepítheted a rendszert, erről lehet (ha lehet) backup-ot csinálni egy Lenovo-s alkalmazással.
Amit javasoltunk, az persze sokkal egyszerűbb lenne, utána pedig a Windows 8 gyári visszaállítással bármikor előállíthatod a "clean install" állapotot. -
pushalias
addikt
Csak gratulálni tudok mindenkinek, aki mindenféle csodaeszközökkel akarja megcsinálni az átpartícionálást a beépített rendszerezköz helyett.
-
rgeorge
addikt
válasz
Miért akarod újratelepíteni a partícionáláshoz? Vannak eszközök (pl. a MiniTool Partition Wizard), amivel ezt meg tudod csinálni újratelepítés nélkül is. Mentés persze jó, ha készül előtte.
woland_y2k: +1[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz
-
ravensky13
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hozzátok. Szóval rendelkezésre áll egy lenovo g580-as notebook, eredeti win8 matrica is van rajta (amin nincs CD kulcs feltűntetve, feltételezem ez helyett van a biosban egy ilyen sor: WIN 8 STD SLG). Szóval gyárilag telepített a noti, szépen is működik, csak a HDD elég genyán van partícionálva, ezért újra szeretném telepíteni! (420GB+20GB....ki csinál ilyet????)
A konkrét kérdésem az lenne, hogy mivel nem kaptam win8 dvd-t a notihoz, honnan tudnám újratelepíteni? Valahol microsoftéknál le lehet szedni ezt a bizonyos ISO-t? khhhmm..Hozzá jutottam egy Win 8 standard embeded DVD-hez, de sem nem olvasta ki biosból a cd kulcsod, sem úgy nem fogadta el, ha külön bepötyögtem neki( amit registryből olvastam ki előzőleg)
Még nem heréltem ki a rendszert, és nem is szeretném amíg nem tuti, hogy működni fog, aztán nem szeretném elhajítani a win8 licenset...Előre is köszi a segítséget!
-
Rossi
addikt
Sikerült nekem is belefutnom az aktiválás problémába, "jelenleg nem lehetséges, próbálja meg később" történet van.
A telefonos aktiválást még tegnap este próbáltam 23:00 óra körül, de megtudtam hogy csak 20:00 óráig vannak.Ez mennyire jellemző, illetve innen már csak a telefonos megoldás fog eredményt hozni?
Köszi.
-
törölt tag
...
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
"Csak akkor indítja a metro alkalmazást, ha a ő default böngésző."
IE-ben ezt be lehet állítani, hogy a desktop, vagy metro felületű változatát akarod-e használni. Chrome-nál is.
Firefoxból a nightlyt próbáltam, abban nem sikerült ezt a beállítási lehetőséget megtalálnom. Ha a taskbarra pinelt ikonról indítottam, akkor a desktop indult el, ha a start képernőről, akkor meg a metrós. Zavaró volt. Leszedtem, és felraktam egy olya FF-t, amiben nincs metro változat.u.i.: OFF, Flame, trollkodás következik, nevezzétek akárminek.
Az a baj a win8-al (8.1-el), hogy nem is olyan szar. Mint rendszer teljesen jól működik, én sem találtam semmi kivetnivalót benne, minden szoftver futott, aminek kellett. Legalábbis amire nekem szükségem volt. Néhány jó újdonság is van benne, pl. a 8.1-es skydrive integráció egész jónak nézni. Sajnos van, ami hiányzik (pl. backup) Ami a legnagyobb gond az, hogy attól, hogy az alaprendszer jó, a metrós skizfrénia sokakat elriaszt. Vagy nem tudja hova tenni a dolgot. Ez itt a fő gond. Ha már a rendszer alapjait is annyi kritika érné, mint Vistát, akkor senki sem zavarna a metró felület[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz
Black Plague #35096 üzenetére
Tudod, egy dolgot kifelejtettél az eszmefuttatásból. Nem önként használom a win8-at. (Sajnos?) Ez van. És hol szaroztam le a csempés felületet?
És jelenleg ezért nem használom az IE -t :
- A Clear Type még mindig zavar.
- Nem futnak azok a kiegészítők, amikre szükségem van. Greasemonkey scriptek.Ami mellette szól viszont :
- Sebessége. Nem tudom miért van, de Windows 7 alatt a firefoxon, a Chrome-on, és az IE-n is azonos sebességgel dobálja be az ablakokat.
Windows 8-on pedig csak az IE tudja ezt a sebességet, az összes többi böngésző késik. Nem mértem le ms-ben, de késik. Értsd : rákattintok a linkre, és gondolkodik, nem történik semmi, és egyszer csak bedobja.
IE alatt egyből bedobja. Régen volt egy szolgáltatás, amit ha letiltottam, akkor ez helyreállt. De nem emlékszem már rá mi volt az, meg amúgy is, nem is akarok turkálni a szolgáltatások között.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!