Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
Aktív témák
-
todie
tag
sziasztok! tegnap mar kerdeztem, de nem sikerult megoldani azota sem: win7 letoltotte a kb977074-es frissitest es fel is rakta. aztan kerte, hogy legyen reboot. ujrainditas elott elment a configuring updates 30 szazalekig aztan shutdown. a reboot kozben, inditaskor a configuring updates 67 szazalekig megy, aztan kiirja, hogy failure es ujraindul megint.
ezt szamtalanszor megismetelte mar
probaltam ujra felrakni az update-et, de semmi.utanaolvastam guglival, sokaknak van hasonlo problemaja, de megoldast meg nem lattam.
van valami otletetek?
koszi
-
zoli62
addikt
Január közepe óta én is használom. A memőriát sokkal jobban kezeli, mint a Vista. Egy kérdés. Az Users mappát alapból miért osztja meg minden gépen?A személyes mappám is meg van osztva benne, nem csak a nyilvános.
-
OccsE
aktív tag
tudna vki segiteni?
Jelenleg egy 2 particios XP-m van (C:, E
sajnos a vinyom haldoklik.....
igy kellemest a hasznossal, vettem egy masikat es felraknam a win7 ultimate X64-et
Az uj vinyo I: es J: kent szerepel.
Elkezdem az installt es mar itt erdekes dolgok tortennek.
Ha nem XP-bol csinalom az installt hanem siman a DVD-rol akkor kb 1mp ir ki a file-ok felmasolasanal, probal kicsomagolni (de ugye nincs mit) es ujra indul a gep.
Ha XP-bol inditom az installt valasztom az I: meghajtot (50GB NTFS formazva) akkor a felmasolas megtortenik, elkezdi a kibontast, eljut 28%... ujraindul.... folytatja ..... 32%-nal ujraindul... majd kiirja nem sikerult az install es torli amit eddig csinalt.
Ami nagyn erdekes es erthetetlen szamomra, hogy temp file-okat masol az E: meghajtora (?????) majd a kicsomagolasnal is oda kezdi letrehozni a windows stb mappakat.... -
Morden24
nagyúr
válasz
Mika1227
üzenetére
Általában mindnekinek Ultimate van, aki a warezolja a Wint. Ugye ingyen lopni nem drága.
Ellenben a kiadások között jól elkülöníthető fícsör különbségek vannak, szóval ha tervezel beszerezni egy Win7-et, akkor azt javaslom, hogy logikusan mérlegeld, hogy neked mire van sükséged, mert kár többet fizetni csak azért, mert az Ultimate - arról nem is beszélve, hogy bármikor fejlesztheted 3 kattintással (és persze bankkártyáról pénz levonással) az Anytime Upgrade segítségével.
Home usereknek általában tökéletesen elegendő a Home Premium kiadás.
-
Mika1227
őstag
Az Ultimate miben különbözik a többitől?
-
atesss
addikt
#10697-re valaki ?

-
Morden24
nagyúr
egy virus vagy program vagy akármi ami uralni akarja a gépedet nem fogja tudni kikerülni?
Igen, ez lenne a lényeg.
azon kivül hogy a normálisan települö dolgokre 4x rákérdez az ilyen dolgokkal kezd-e egyáltalán valamit vagy nem?
Hát nézd, a Windows nem tudja kitalálni, hogy az általad elindított szirszar azért kért admin módot, mert az jár neki és te ezt engedélyezed is, vagy a belé épített rosszindulatú kód aktiválta magát éppen.
Szóval természetesen, arra is rákérdez, amit te telepítesz. Érted, a zár a betörő ellen van, de attól még neked is ki kell nyitnod, ha hazaérsz.
-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Tálydi
üzenetére
Menni fognak cpuzből van 64 bites, gpuz-t nem tudom sztem eabból is, amiket hazsnálsz azoknak az oldalán nézd meg a legujabb verziokat támogatják e a 64 bitet. Converterből én csak DVDShrinket használok az pl simán megy pedig a 4.2 es az uccso ami elég régi. Szerintem menni fog minden régebbi is , de ahogy irtam keress újabb változatokat.
-
Zolás
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Mint laikus kérdezem szerinted akkor egy virus vagy program vagy akármi ami uralni akarja a gépedet nem fogja tudni kikerülni? Most nem flémkeltés meg kötözködés csak érdekelne hogy azon kivül hogy a normálisan települö dolgokre 4x rákérdez az ilyen dolgokkal kezd-e egyáltalán valamit vagy nem?
-
Tosee
őstag
Üdv!
Egy kis olvasnivaló, biztosan kiderül belőle: User Account Control működése
-
Morden24
nagyúr
Igen. Pont arra jó, hogy minden szarra rákérdez, így tésztában vagy vele, hogy éppen melyik szar kér rendszergazdai hozzáférést, és ezáltal biztos lehetsz benne, hogy konkrétan te engedélyezted, nem csak valami gondolt egyet, és a háttérben a te beleegyezésed nélkül garázdálkodik.
-
t0m_
tag
szasztok,
érdemes használni az uac-ot? Jó valamire azon kívül, hogy miden szarra rákérdez?
köszi -
Tosee
őstag
válasz
Tálydi
üzenetére
Szia!
Döntened kell! Vagy kihasználod a géped maximális teljesítményét, vagy a géped teljesítményének x%-a kihasználatlan marad! Szóval én az elsőt választanám...
Viszont ami megy azonos oprendszeren esetedben win7 x32, akkor azok a programok nagy valószínűséggel menni fognak x64-en is! Ezeknek külön x86-os program files mappa van és onnan futtatja őket! Tudomásom szerint ha megvannak (ha meg nincs akkor win update) a kellő driverek 64bitre, akkor a szoftverekkel már nem lesz gond!
Egyébként mik ezek a programok, ha szabad tudni (csak azért mert hátha használja valaki x64-en)? -
Tálydi
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segitségre lenne szükségem, lehet nem ide kéne, de ezt a topikot találom leg megfelelőbbnek.
Szoval, most fent van nekemegy Win7 32bit,2gb rammal, és896mb-s vidkarival, szeretném a ramokat 4x1gb re cserélni, de ugy tudom hogy a 32bites, nem kezelné a majd 5gb-t,és 64bit re kellene váltani,de azonsok dolog nem fut
HELP! -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Mika1227
üzenetére
Nem ismerte fel a lapodon lévő dolgokat a win7? eszközkezelőben van ismeretlen eszköz? Ha nincs akkor felismetrte ne erőszakolj rá más drivert. Ha van ismeretlen akkor ahhoz tehetsz vistásat is ha nagyon nincs más. DE előbb nézz szét a chipset gyártó oldalán ha nforce chipsetes akkor nvidia oldalán találsz hozzá win7es drivert, ha amd-s akkor amd oldalán és így tovább. Everest megmondja milyen a chipset ha te nem tudod.
Szerk.: Most néztem inteles a chipset, akkor intel oldlaán keress hozzá drivert.
Szerk2.: Itt kiválasztod a lapod chipset tipusát (p35) ott klikk a downloadra ott pedig kiválasztod hog milyen operációs rendszerhez kell.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Kispotter
üzenetére
AA = antialiasing, AF = anisotrop filtering, játékokban tudod ezteket állitani, ha xp alatt kikapcsoltad, Win7en meg be az foghatja a gépet rendesen. Élsímtást meg egyéb effekteket csinálják ezek esetleg a HDR bekapcsolás is lassit az is valami grafikai effekteket csinál. pontosan már ne mtudom melyik mit de mind vizuális efekteket kapcsol be amik lassitják a játékot.
-
Morden24
nagyúr
válasz
sanzi89
üzenetére
nem értem, hogyan lehet hasznos böngészés közben
Pl. ha tucatnyi oldalból ollózol össze valamit PPT-be, akkor elég hasznos, hogy a beilleszések után nem kell olvasgatni a tabcímeket, vagy megjegyezni, hogy hol is voltam illetve éppen mi jön, hanem rámegyek, felugrik, és látom, melyik kell, tehát a lehető legkevesebbet kattintok, mert nem kattintok félre

Persze ez csak egy dolog, van azért sok más szitu.
Amúgy ofkorsz nem azt mondom, hogy ezek kihagyhatatlan dolgok, hanem azt, hogy pici apróságok, amik könnyebbé meg kényelmesebbé teszik a dolgodat.
-
Mika1227
őstag
Honnan lehet Asus P5K-s laphoz Win 7 64 bit-es drivereket letölteni? Már néztem de nem találtam, vagy olyan volt, hogy Vista 64 bit. Az nem jó hozzá gondolom?
-
Kommy
veterán
Nem csalódtama windows 7-ben (64bit) és a HP-ban egy 14 éves nyomtatót (hp laserjet 5l) minden gond nálkül felismert és tökéletesen működik. Mint ahogy a hp scanjet 4500-as scanner is.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Füge007
üzenetére
Canon oldala szerint:
A következő lézernyomtató-típusok támogatják a Windows 7 használatát:
Színes nyomtatók
LBP5050, LBP5050n, LBP5300, LBP5360, LBP7200Cdn, LBP7750CdnCsak a következő típusok támogatják a Windows 7 (32 bites) rendszer használatát:
LBP5000, LBP5100, LBP5200Fekete-fehér nyomtatók
LBP2900, LBP2900B, LBP3000, LBP3010, LBP3100, LBP3250, LBP3300, LBP3310, LBP3360, LBP3370, LBP3460A Windows 7 rendszert támogató szoftver kiadási ideje:
A Windows 7 rendszert támogató szoftver a Letöltési központból érhető el.Itt találtam ezt.
5. Printer Driver (R1.12 Ver.3.02)
Canon CAPT Printer Driver
Compatibility:
Operating system(s):Windows 2000, Windows 2003, Windows 7, Windows 98, Windows Me, Windows Vista 32bit, Windows XP
Language(s):English
Ezt itt láttam.
-
Füge007
senior tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Külföldi fórumokon is sokan bajlódnak ezzel a problémával, írtam a Canonnak, azt a választ kaptam 1 hónapon belül lesz driver rá. Próbáltam már több megoldási lehetőséget is, sajna semmi nem használt, azt már elértem, hogy látta a gép, de ott vége is volt. Addig nyomtatok az Xp-s gépemről, nem dobok ki egy tökénletes állapotban lévő nyomtatót!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Füge007
üzenetére
Ilyen előfordul, de a normál kimenetek működtek nem? Amit a win7 felrak azok az általános dolgok, a gép nagy része megy velük rendesen. Egy két speciálisabb dologhoz persze kell külön driver. Én csak a vgahoz raktam fel külön minden más megy rendesen digitális kimenetet nem használok szal azt passzolom.
-
Füge007
senior tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Persze települ minden, mégis az a gyári oldalról letöltött driver segített a problémámon. A scannerem sem ment, amíg manuálisan fel nem telepítettem. Ergó nem ismer fel mindent automatikusan. Van akinek szerencséje van és minden feltelepül, de nem hiszem el, hogy minden HW felismer.
-
-
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
az említett íróhoz 4 éves az utolsó firmware...
ja, és a firmware nem az újabb oprendszer miatt frissül, hanem az újabb médiakódok, és az ahhoz rendelt írási stratégiák miatt! -
user12
őstag
Köszönöm a tippeket
Szerintem a firmware-el kezdem
-
-
sanzi89
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Jó, jó, megértem, hogy haladni kell a korral, csak én kifejezetten olyan vagyok, hogy nem szeretem a változásokat.

Amúgy meg szerintem az emberek nagyon nagy százaléka olyan böngészőt használ, ami maga kezeli a task-okat. Már az IE is tudja, szóval nem értem, hogyan lehet hasznos böngészés közben.

-
user12
őstag
Találkozott-e már valaki a következő jelenséggel:
adott egy LG GSA-4167B dvd író. Gépinduláskor a bios rendben felismeri, kijelzi, talán még bootolna is róla ha kellene. Elindul a Windows 7, nincs az eszközök között (ezáltal betűjelet se kapott). Viszont ha a hardverváltozások keresésére nyomok az eszközkezelőben, azonnal felismeri és kiosztja a betűjelet neki. Onnantól használható, tökéletesen ír, olvas.
Mikor következőleg feláll a Win újra, eltűnt az eszközök listájából (mintha kivettem volna a gépből, de fizikailag nem). A hardverváltozások keresése viszont újonnan megtalálja.
Betűjeleket átcsoportosítottam, registry-ből kiszedtem pár próbálkozás után, semmi eredmény.
Ha valaki megoldott már hasonló rejtélyt, ossza meg velem, hogy tette. -
Killing
addikt
Ha nem játékos, csak netes gép akkor még megértem, habár nem teljesen. Azon pedig hogy normális driver nélkül nem megy az aro nyugodtan nevetgélj, úgysem hallom.
De valaki adhatna rá magyarázatot hogy miért nem megy a 7-es alap driverével ha mindenki másnak megy. 
Pár technológiát nem tudnék hsználni a catalyst nélkül, a hagkari drivert is azért raktam fel mert csak így tudom bekonfigurálni faszán 5.1 alá.mod, 10708: "Teljes multimédiára mindezek mellett." Akkor szvsz nem ártana a driver, de te tudod.
-
labuwx
tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy hogyan lehet felrakni a win7-et pendrivera? A telepítő felismeri a pendrive-ot, de nem rakja be a cél meghajtók közé. -
Sylar666
csendes tag
Sziasztok! Segítséget kérek.
Pontosan mire szolgál az Audit Mode? Rákerestem, megtaláltam...de nem igazán értem. Ha jól gondolom, akkor gyártóknak (OEM) segít személyre szabni és kialakítani a Win 7 környezetet (és a Vistát) mielőtt kiadnák a végfelhasználóknak. De mit keres ez az én gépemen? Ugyanis a Google Föld hőbörgött, amikor telepíteni akartam. Azt üzente, hogy:
"Error: Google Update installation failure with error 0x8004071c or Audit Mode Detected"
Követtem a lenti utasítást, a megfelelő registry-bejegyzést backup-oltam, majd töröltem.
http://www.bizzntech.com/2009/11/04/...e-in-windows-7
Kérdéseim:
Miért került gépem audit módba? Lehet, hogy azért, mert BIA-OEM rls-t telepítettem?
Lesz-e az audit módnak (illetve annak, hogy a fenti registry beavatkozással hatástalanítottam) hatása a Win 7 állapotára? Aktivált marad-e? Egyáltalán az audit mód felfogható-e egyfajta csökkentett módnak?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Clemi
veterán
válasz
Füge007
üzenetére
Az előttem szólónak igaza van, akkor lesz jó, amikor felrakod a hivatalod W7 alá készült drivereket.
Ha halgattál volna, bölcs maradtál volna. Szerinted a W7 milyen drivereket pakol fel telepítéskor? Talán XP drivereket?
Csak megsúgom, hogy az én gépemen augusztus óta, az asszony gépén október óta megy hibátlanul, tehát egyetlen hiba nélkül a W7. Igaz a nejem csak netezésre, és irofai munkára használja, én viszont játékra, teljes multimédiára mindezek mellett.
-
Clemi
veterán
válasz
Killing
üzenetére
Ez hiba, lehet hogy gyorsabb lenne a rendszer ha feltolnád a normális drivereket, a Windows csak egy alap drivert tesz föl. Nekem a síma Windows 7-es driverrel nem megy az aero, ha feltolom a catalystot akkor egyből megy.
Képzeld, eddig egyetlen gépre sem erőltettem rá semmilyen drivert, és minden tökéletesen megy. Inkább úgy fogalmaznék, hogy tökéletesen felesleges drivereket pakolászni a rendszerre, ha a Windows minden eszközhöz feltette magától, hibátlanul.
Nekem a síma Windows 7-es driverrel nem megy az aero, ha feltolom a catalystot akkor egyből megy.
Az, hogy nálad nem megy a W7-es driverrel, azon csak nevetgélni tudok. Ennek a gépnek, még az alaplapra integrált kártyájával is megy az Aero, nem is beszélve a Radeonról. Catalist felesleges a gépre, mivel nem lesz rá semmilyen külső megjelenítő csatlakozatva, és játszani sem fog rajta senki, legfeljebb a neten néhány flash játékkal.
-
Morden24
nagyúr
válasz
sanzi89
üzenetére
Ilyenen problémázunk a mai világban?
Speciel nem a thumbnail kikapcsolására gondoltam. Az valóban benne lehetne.
De ha mondasz 1db helyzetet ahol van értelme rendben van.
Jóval könnyebb pl. a gyűjtőikonra rámenni és válogatni a weblap tabok között a minikép alapján, mint végignézegetni akár a tabnekveket, akár a régi tálca szerinti kiírásokat, amik sok nyitott ablaknál szintén csak mouse hover esetén írják ki a fejlécnevet.
Az meg elég érdekes gondolkodás, hogy alapból mindent imádunk ami új.
Ez nem egészen így van, de biztos vagyok benne, hogy a felrakás után fél órával még nem igazán próbálgattad ki a lehetőségeidet, csak első blikkre rámondtad, hogy neked ez nem tetszik.
Ami rendben is van, de nem lehet csak azért bent tartani mondjuk a klasszikus start menu-t még húsz évig, mert van, akinek nem tetszik az új.
Az így járt. -
-
Füge007
senior tag
Ne igyál előre a medve bőrére, nem egyből jönnek elő a problémák. Az első héten semmi gond nem volt, majd amikor lassan minden szokásos programom, illetve a régi eszközeim csatlakoztattam akkor következett a neheze. Mostmár szembetaláltam magam pár problémával, amit lasan de biztosan leküzdök, kivétel ez alól a lézernyomtatóm.
Az előttem szólónak igaza van, akkor lesz jó, amikor felrakod a hivatalod W7 alá készült drivereket.
-
Killing
addikt
"Telepítés közben a seven minden eszközhöz feltette a megfelelő drivert, így nem is toltam a nyakába semmit."
Ez hiba, lehet hogy gyorsabb lenne a rendszer ha feltolnád a normális drivereket, a Windows csak egy alap drivert tesz föl. Nekem a síma Windows 7-es driverrel nem megy az aero, ha feltolom a catalystot akkor egyből megy. -
Clemi
veterán
Sziasztok!
Csak okulásképpen, azoknak akiknek mindenfélét bugzik a W7.
Tegnap előtt tettem fel a Ultimate x86-ot a következő gépre:
Gigabyte GA 945-GZM, 1GB RAM, P4 631-es 3GHZ-es proci, X1600XT 256MB-os videokártya.
Telepítés közben a seven minden eszközhöz feltette a megfelelő drivert, így nem is toltam a nyakába semmit.A W7 mellé csak a Microsoft Security Essentialt tettem fel, és az Office 2003-at, valamit a Shark féle codec csomagot.
Három gépet toltam be otthoni csoportba (telepítéskor már megadtam a jelszót) és a hálózat az első perctől fogva tökéletesen működik.
A gép boot ideje, a nyomógomb megnyomásától számítva a hálózat felépüléséig 45 mp.
A memória felhasználása kb 50%-os.
Hibátlanul megy sleep-be, és ébred fel onnan.Végül is nem ragozom, három napja hibátlanul és tökéletesen megy, ráadásul mint a villám.
Hozzáteszem semmi rendszerbuhera nincs, semmi optimalizálás nincs, egyedül a temp mappákat (TEMP,TMP, Temporary Internet Files) tettem át egy másik meghajtóra, és kikapcsoltam a hibernálást.
-
sanzi89
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Hát, nem tudom. Van egy szolgáltatás, szépen megírom a kódját, csinálok hozzá grafikát meg mindent ami kell. De a program legelejébe teszek egy if ágat, hogy akinek nem kell ne lépjen érvénybe a szolgáltatás. Persze ez nem így működik, csak a logikáját akartam leírni. A kanyarban nem vagyok OS programozáshoz, de az, hogy egy szolgáltatás kikapcsolását beleprogramozzák tényleg lehet vagy kemény 2kb. Ilyenen problémázunk a mai világban?
Amúgy meg maradjunk annyiban, hogy had döntsem el én magam, hogy nekem mi a hasznos és mi nem. Ennek a szolgáltatásnak meg olyan szinten semmi értelme, hogy nagyon. De ha mondasz 1db helyzetet ahol van értelme rendben van.
Az meg elég érdekes gondolkodás, hogy alapból mindent imádunk ami új. A Vista-ban ezer, a Win7-ben legalább ennyi idegesítő és felesgeles bonyolítás van. De egy telefonban is legyen konzervnyitó is, az, hogy senki nem használja az már más...
Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Alkoholista nevelde
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Tesla topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nyaralás topik
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
probaltam ujra felrakni az update-et, de semmi.
sajnos a vinyom haldoklik.....

Mellesleg ekkora állatságot nem hallottam még, olyan lassú lenne a boot hogy öngyilkos lennél az indítás alatt. 
De valaki adhatna rá magyarázatot hogy miért nem megy a 7-es alap driverével ha mindenki másnak megy.