Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zelikocc
senior tag
válasz
martonl #3547 üzenetére
Telekom VoWiFi nem megy külföldi IP-n? Ez komoly? Mekkora egy zsid....... mindegy is... már úgyis Digis vagyok helyettük, a román digi is megy simán itthon VoWiFin meg a magyar is kint. Így nincs roaming díj (minek is lenne, ha a neten keresztül jut el a szolgáltatóhoz a hívás)
-
madaraszoli
csendes tag
Köszönöm szépen nektek!
A külföldi ip cim hirtelen eszembe se jutott, csak a késleltetés, de így szinte nyilvánvaló, telekomos kártyám van. Nem starlinkes netem van, csak sima mezei vannet. Nem vagyok sokat itthon egyetem miatt és ez volt a legjobb áron anno, de már várom, hogy leteljen a hűség. -
martonl
senior tag
válasz
madaraszoli #3543 üzenetére
Igen, ahogy tibor23 is írta, az lehet gond. Ha másért nem, a késleltetés miatt. Starlinken állítólag kisebb a késleltetés, de azt még tudtommal nem nagyon lehet használni nálunk, nem hiszem, hogy olyan lenne nálad.
Ja, meg hát külföldi IP-d is van akkor gondolom. A Telekom vowifi ezért tuti nem is menne, csak a Digi talán, nem írtad, melyik szolgáltató.
-
tibor23
senior tag
válasz
Ha tényleg műholdas net, azzal értelmetlen vowifizni a nagy időkésleltetés miatt is - szerintem.
-
fant0mi
őstag
válasz
Nezzel bele a routerbe, ipsec ne legyen letiltva.
-
madaraszoli
csendes tag
Sziasztok!
Az alany OP 7t Pro. Ma jöttem haza Debrecenből vidékre (kis falu) eddig gond nélkül működött a VoWiFi ( próbáltam repülőgépes üzemmódban is Debrecenben), de itthon se az ikon nem látszik, se nem tudom működésre bírni. Mintha ki lenne kapcsolva. Nem értem mi lehet a probléma, olvastam, hogy többeknél sem működött, de az megoldódott.
Azért felháborító, mert pont itthon lenne értelme a szolgáltatásnak, mivel a házon belül 0 térerő van.
Lehet hülye kérdés, de az okozhat problémát esetleg, hogy műholdas netem van itthon? -
gyogyeger
csendes tag
Sziasztok.
Vodafone RED FREE csomaggal csak 3G van?
Oneplus 5T-m csak 3G-re csatlakozik. -
PoNR
csendes tag
válasz
Landsmann #3540 üzenetére
Hát nem vagyok biztos benne, de a hivatalos Snapdragon oldalon a 720G-hez ez van írva
"Next-generation Calling Services: VoLTE with SRVCC to 3G and 2G, HD and Ultra HD Voice (EVS), CSFB to 3G and 2G"
míg a 732G-hez ez
"Next-generation Calling Services: VoLTE with SRVCC to 3G and 2G, Voice over Wi-Fi (VoWiFi) with LTE call continuity, HD and Ultra HD Voice (EVS), CSFB to 3G and 2G" -
PoNR
csendes tag
Szia,
és köszi az infót.
A 9s nem tud VoWifit-t sajna, de amúgy is Vodás kártya lenne mindkettő, ott meg nincs VoWifi ha jól értelmezem a XLS-st, ami a témanyitóba van belinkelve.
Erről egyébként lehet tudni valamit, hogy miért nincs/mikor lesz Vodánál?
Mert ha a közeljövőben tervezik, akkor lehet a 9s helyet egy Poco X3 lenne, ami már Snapdragon 732G, az viszont már tudja.
PoNR -
Zssom
tag
Szia
Nekem is ezt mondták, mikor megvettem a telefont (Samu A50), és elméletben működnie is kéne, de nem teszi. Viszont, ha valamelyik, vagy mindkettő SIM-en működik a VoWifi, úgy már simán működik, az egyik SIM-en folytatott beszélgetés alatt simán bekopog a másikra érkező hívás. Nekem Telenor-Digi páros van, a Digi VoWifi képes és ahol lehet, arra áll rá, akkor működik úgy, mintha dual aktív lenne.
Zs. -
goop
őstag
Nem tud 2 hívást kezeleni, kivéve ha átirányítod őket egymásra. Amit te mondasz az azt jelenti, hogy egyszerre lóg a hálón a 2 kártya 4G n, de amint hívás jön egyikre a másikat levágja a hálóról, annyi hogy, ma már tudja azt a telefon, hogy ha enegeded akkor a netet átteszi arra a simre amelyikre a hívás jött, tehát nem maradsz offline bármi is történik.
-
PoNR
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkozom azon, hogy asszony dual-active sim-es telefonját lecseréljem.
Manapság nem nagyon kapni dual-active készüléket csak stand-by-ost, viszont a szolgáltatók végre bekapcsolták a VoLTE-t illetve telefon oldalról a modemek is tudják a Dual Sim Dual VoLTE (DSDV) funkciót (pl a Snapdragon 720G, ami a kinézett Xiaomi Redmi Note 9s-ben is van: [link] : "Multi SIM: Dual SIM Dual VoLTE (DSDV), LTE Dual SIM Dual Standby (DSDS)").
Probáltam kideríteni a netről illetve ebből a topikból is de nem lett teljesen tiszta a kép.
Szóval a kérdésem, hogy amennyiben a feltételek adottak (van 4G illetve VoLTE képes készülék mindkét oldalon + szolgáltató), akkor nagyjából ugyanúgy működik mint a dual-active?
Értem ez alatt, hogy lehet egyszerre 2 bejövő hívás, tud egyszerre menni a két adatforgalom... stb.
Előre is köszönöm a segítséget. -
zsolt501
nagyúr
válasz
anglergab #3533 üzenetére
Igazán én valami szoftveres hibára gyanakszom, 6. hónap óta nem volt igazán gondom, csak most jöttek elő, mióta itt is építik az 5G hálózatot azóta jöttek elő az ilyen problémák, eddig a szerelésekre fogtam, de kezd unalmas lenni, és már több telóval is teszteltem és a hektikus működés mindnél előjött, és leginkább napközben 8 és délután 4-5 közt van a gond, kora reggel és este már nem.
-
anglergab
addikt
válasz
zsolt501 #3532 üzenetére
Vagy a telefonod tévesen elutasította (téves foglaltság). Ez ugye a szolgáltató szemszögéből nem volt elmulasztott hívás. Azaz ők azonosították a telefonod, kiküldték rá a hívást, de ha egy pont után ez hibára fut, akkor nem értesül róla a hálózat, azaz nem kapsz hívásértesítő SMS-t sem. Azaz ha be kellett volna érkeznie a hívásnak (mert volt hálózat), de nem sikerült, akkor nem kapsz értesítést. Ezek az eldobott hívások, sok minden okozhat ilyet, különösen VoWiFi-nél.
Természetesen a VoLTE általában megbízhatóbb. De ahol nincs (jó) LTE, ott a semminél jobb a VoWiFi. -
zsolt501
nagyúr
válasz
anglergab #3529 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam, de az a baj, hogy eddig kaptam minden olyan hívósról SMS értesítést aminél a készülék ki volt kapcsolva, vagy csak nem volt hálózati kapcsolat, de mostanában eléggé hektikusan működik, több elmulasztott hívásról nem kapok SMS értesítést, és ennek az okát nem értem, nem tudom mitől van, hogy van olyan hívás amiről kapok értesítést és van aminél nem. Azt tudom, hogy rejtett számról érkező hívásokról nem kapok értesítést, csak olyanról aminél a szám nem rejtett.
Az sem igazán értem hogy az mitől van, hogy nálam tökéletes a kapcsolat bármelyik hálózaton, kifelé tudok is hívást létesíteni, de van hogy engem nem tudnak hívni, és az a fura, hogy ezekről sem kapok értesítést, épp ma is volt egy ilyen eset, olyan mintha a szolgáltató hálózatával és informatikai rendszerével nem minden lenne rendben. -
zsolt501
nagyúr
válasz
anglergab #3523 üzenetére
Az utóbbi pár hónapban nem volt gond a telekom SMS hívás értesítésekkel, azokkal az értesítésekkel, mint pl ki voltam kapcsolva vagy hálózaton kívül voltam, ezekről mindig kaptam értesítést, most valamiért nem, és ez kissé bosszantó.
VOLTE és VOWIFI esetén is ugyan ez a helyzet málam, de gsm hálózat esetén sem jött hívás értesítés.A digi SMS hívásértesítéseit inkább hanyagoljuk, volt hogy 2 nap múlva kaptam értesítést, hogy volt nemfogadott hívásom, bravó ehhez csak gratulálni lehet, tudom teszt időszak meg minden na de azért ez kissé gáz...
-
anglergab
addikt
válasz
zsolt501 #3522 üzenetére
Milyen hívásról? Nem voltál elérhető, foglalt voltál vagy nem válaszoltál a hívásra?
VoWiFi-n várod az SMS-t róla? Ha igen, más SMS megjön VoWiFi-n? Rossz minőségű wifi esetén megszakadhat, illetve telefon bug is lehet.
Nem elérhető esetben, VoWiFi-n tapasztaltam hívásértesítő SMS késést, illetve pl. a Digi irányából is. -
zsolt501
nagyúr
Bizony így van.
Viszont még valami nem tökéletes a telekomnál, mert hívásértesítőt nem nem kapok a nem fogadott hívásról, és többször is megszakadt a beszélgetés, azért ez nem az igazi így, és kötve hiszem hogy előfizetői oldali hiba lenne, pláne a hívás értesítés kimaradása. -
anglergab
addikt
válasz
zsolt501 #3519 üzenetére
Ez így igaz, viszont a telefon támogatási problémák miatt sokkal gyakrabban van gond a telefon/felhasználói oldalon.
Sőt, mivel titkosított a kommunikáció, nem is lehet látni sokszor, hogy melyik oldalon van a gond.
De ha működik stabilan, és egyszercsak elromlik, akkor valószínűleg hálózat oldali probléma, főleg ha sokaknál egyszerre történik ez. -
Lackooo84
nagyúr
Na akkor mindenki megnyugodhat a pcsába, nálam is megy mindkét telón.
-
zsolt501
nagyúr
Ma reggelre nálam is helyreált a VoWiFi szolgáltatás.
Egy dolgot most le lehet az esetből azért szűrni, hogy nem mindig a felhasználónál van a gond.
-
polonic
félisten
Egyszer csak visszatért a VoWiFi.
S20+ Telekom, Telekom optika otthon. -
-
-
anglergab
addikt
Akinél megy a Telekom VoWiFi, az csináljon egy VoWiFi ki/be kapcsolást, vagy wifi ki/be kapcsolást.
Lehet, az ikon kint maradt, de nincs mögötte már szolgáltatás.
Akinél nem megy, az pedig indítsa újra (majd) a telefont, amikor ellenőrizné, hogy már működik-e. -
anglergab
addikt
válasz
Oliverda #3507 üzenetére
Amúgy nálam eddig nagyon megbízhatóan működött a Telekom VoWiFi hivatalosan nem támogatott telefonon. Mindenféle mobilneten, UPC Wi-Free-n, dupla NAT-on stb. működött. Egy inviteles DSL modemen volt tiltva az IPSec gyárilag, ott kellett csak konfigurálni.
De egyik szolgáltató sem tiltotta az IPSec-et, UDP 500 és UDP 4500 portokat. -
Lackooo84
nagyúr
Mi a puni akkor csak nován megy az egész kócerájnál?
-
MDanny
senior tag
Huawei P30 Lite Telekom VoWiFi nem működik Vodafone (UPC) hálózatról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- BestBuy topik
- Mikrotik routerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest