- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- A Sony Xperiának annyi?
- Apple Watch
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Mobil flották
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ioles
csendes tag
válasz
kissvendel #8030 üzenetére
Köszi
Vajon a két alsó opció mi lehet:
SUPPLEMENTARY Services Over CDMA/UT
Ez a két opció mi lehet és érdemes bekapcsolni van jelentősége hogy csak az ÚT van bekapcsolva.
esetleg valaki tudja? -
ioles
csendes tag
válasz
kissvendel #8028 üzenetére
Köszi hogy meglested. Egyébként kb mióta működik Pixel IMS/Shizoku nélkül a Pixel telefonokon a ONE Vowifije? Ez valami friss dolog lehet. Ami érdekes hogy ha roamingolsz nem engedi a VoWifit a teló, pedig a ONE hálón kint is mennie kell a VoWifinek így is reklámozzák, ettől más mint a Telekom/Yettel, hogy ők engedik a VoWifit külföldön, de ha Pixelen nem megy külföldön alapból de itthon igen minden akkor vajon ott mi lehet a baj? Pixel softwaren nem oké vajon még valami?
-
ioles
csendes tag
válasz
kissvendel #7168 üzenetére
szai
Érdeklődnék régről, hogy a Pixel-eken most már megy Voda(One) hálón a VoWifi Sihozku és Pixel IMS nélkül? Esetleg ha nem írhatnál a Telóról egy Visszajelzést/Hibajegyet a beállításokban hogy foglalkozzanak vele natívan mit nem? Talán így megnézénk? -
ioles
csendes tag
Igazándiból a HMD-vel küzdöttem pont így (régi Nokia), hogy márpedig a profilt a telefon gyártónak kell beraknia. Erre kötötte az ebet a karóhoz, hogy ők támogatják a "Vowifi" technológiát, keresse meg őket a "szolgáltató", akkor kegyeskednek reagálni.
Végül csak elkezdtek megjelenni a Nokia telók a listán pedig nem forgalmazta a Voda akkor. Nagy kitartás + küzdelem sok sok mail akár a sales@ címekre és leírni a területi képviselőnek, hogy ez presztízs veszteség a márkának.
Érdekesség, hogy pár kínai márka, Ulefone/Cubot, már a nevükre sem emlékszem (emagon kaphatóak) jópár elkezdte magától keresni a Vodát miután szólt nekik az ember és ha a Voda elküldte nekik a VF_HU profil paramétereit képesek voltak 5 perc alatt berakni és a frissülő mobilokba be is kerül, került.
Szerintem Iphone,Samsung,Xiaomi kívül más márkáknál már nem éri meg hogy a szolgáltató menjen utánuk nem is mennek, a gyártó meg nagyképűen elvárja, hát kegyeskedjenek őt megkeresni, akkor lép. Na de a proaktívabb háttérmárkák mentek magugktól a Vodához (Honor, Sony), de van egy két kivétel pl: HMD global / BBK csoport (Oppo/Realme/Vivo/OnePlus) egyszerűen nem lépnek az országban az extrákért, mert a piac kicsi, és leráz a support. Őket keressék fel a szolgáltatótól. Na de ez kamu ha a gyártó akarja, akarná és fontos lenne a piac nekik nálunk vennék a fáradtságot és egy emailt írnának a ONE-nak. De Android érdekessége, ezt még a Google Pixel-sem teszi meg az Alphabet. Hiába itt az egész Pixel család az országban, Yettel és Telekom megy, mindenki más érdektelen, de ezt a support tudja el is mondja legalább nem úgy mint a többi :-) (Használj Shizokut, Pixel IMS hackeket stb.)
És tudjátok miért, Mert a mi piacunk kicsi és nem adtak fel ticketet Telefonon a támogatási menüből olyan telóból amely ONE sim lenne és kérték volna hogy nem megy a VoWifi, fontos hogy hazai pixel telón keresztül, One simmel. (no problem, no work)
Esetleg Oneplus teló támogatás menüjéből, hibajegyet érdemes lehetne nyomni a gyártónak arra szoktak reagálni és látja a Google is a bejelentést.
Szóval a BBK család márkái vannak jelenleg a legrosszabb helyzetben, illetve azok amelyek országos jelenléte szinte nulla. (bocsi a regényért...) -
ioles
csendes tag
Ez ha jól tudom megy Fordítva is. pl: Sony-nak írtam anno, hogy egy telójuk sincs a fent a hivatalos One VoWifi támogatott listán, vegyék fel a kapcsolatot a Vodával/ONE -al és tegyék bele a firmwarebe. Írták, hogy ez természetes megbeszélik a szolgáltatóval, eltelt kb 1 hónap és a Sony-k már tudják is. Tehát ha a gyártó fordul a Voda/Yettelhez direktben, és elkéri a profil részleteit (ügyfélpanaszok miatt, együttműködés stb.) akkor ez az út simán működik. Nagyobb gyártóknak van is direkt kontaktjuk a Technikai részlegekhez a szolgáltatóknál, illetve aki a gyártókkal tart technikai kapcsolatot.
Sztem ez csak a gyártón múlik, ha szeretne elégedett ügyfeleket, veszi a fáradtságot és legalább egy mailben megkeresi a szolgáltatókat és elkezdi a folyamatot. Ezért mondtam sztem írj a OnePlus supportra, felveszik hibajegynek és vissza fognak jelezni, hogy ezt megcsinálják-e és mikorra. Sony-nál ez így gördülékenyen végigfutott, mindenféle affektálás nélkül a gyártótól, elintézték egymás között. (Sztem a szolgáltató a nagy gyártókon kívül direktben tuti nem keres meg senkit, a gyártóknak kell kezdeményeznie az ügyfelek elégedettsége okán) -
ioles
csendes tag
szia,
Írj ide nekik a OnePlus supportra, és IMEI alapján megmondják neked mi a készülék baja miért nincs meg benne a VF_HU profile:
Live Chat - OnePlus
Segítenek szerintem csak írj nekik hogy nem megy a Vodafone hálón a VoWIFI -
ioles
csendes tag
ha Valaki figyeli újra bővült a Vodafone VoWifi lista:
multimedia.vodafone.hu/pdf/lakossagi/egyeb/vowifi-keszuleklista.pdf
Talán a nagyok közül már csak a SONY hiányzik. -
ioles
csendes tag
Google azt írta nekem hogy adjunk direct feedbacket a Googlenek a telefonról és meglesik hogy lehetne Vodafone VoWifi ready a Pixel is:
Please Open Settings
Scroll to the bottom and tap About phone
Tap Send feedback about this device
Type your feedback
To include your system logs, check the Include system logs box
Tap Send -
ioles
csendes tag
válasz
kissvendel #7175 üzenetére
Egyébként ha Pixel 8a val most próbálod a fenti trükk nélkül akkor csak Yettellel és Telekommal megy gyárilag a VoWifi igaz, de a Vodával meg sem mukkan a gyári beállításokkal?
-
ioles
csendes tag
válasz
kissvendel #7175 üzenetére
Szia, Megírhatnád direktben angolul ezt a Google Pixel support chatjén, mert én is ott kérdeztem őket, elvileg minden Pixelnek mennie kellene Voda VoWIFI -vel is mert nem korlátoznak semmit SW-ből. De tudjuk a fentiek miatt problémás. Valahogy triggerelni kellene a Vodát is meg a Google-t is hogy egyeztessenek. Sztem ha leírod a story-t simán utána megy a Google.
-
ioles
csendes tag
Valakinek esetleg visszajelzés Voda VoWifi Mediatek Dimensity vel kód nélkül megy-e? Főleg az újabb telókkal hogy esetleg lehetne-e tudni hogy a Xiaomi Mediatek Dimensity vonala is már natívan támogatja a VoWifit mint a Snapdragon esetén. Aztán a gyűjtő táblát is lehet lassan a Voda oszlopban is updatelgetni :-) (most csak Volte van csak jelölve a Vodánál)
-
ioles
csendes tag
válasz
donjohnson #7144 üzenetére
Szia sajna nem, Voda VoWifi nem tárgyalja a tábla csak a Volte oldalt, mert sok olyan típust pipál ahol csak Volt-e van. Lehe érdemes updatelni majd
-
ioles
csendes tag
Esetleg meg tudná nézni hogy Xiaomi Mi13T Pró (Mediatek 9200+) vagy esetleg Mediatek 8200 as lapkákkal szerelt mobilokon megy a Voda VoWifi, de lényeges hogy natívan, kódok nélkül. Azaz bekerült a hivatalos támogatott listára a Vodánál? Köszi!
-
ioles
csendes tag
Megjött a Vodafone VO-WIFI több Snapdragon 8 gen 1/2/3 alapú telóra is. Xiaomi Mi 12 / 13 /14 tuti megy (Global gyári HyperOS ROM-al). Gondolom szépen lassan érkezik mindenhova, talán a MediaTek SOC szerelt telefonok mellett már talán az egész Xiaomi család le lesz fedve egyszer. Valami Realme UniSOC -ra kíváncsi lennék ott is jó-e valamelyik telón már.
-
ioles
csendes tag
válasz
martonl #7107 üzenetére
Érdemes egy mailt dobni a Xiaomi/Realme Magyarországnak hogy VoWifi képes-e a készülék szoktak is válaszolni. Manapság a UniSoc egy 10% feletti piaci részesedéssel rendelkezik szerintem ha kéred megnézik és max jelzik a Modem/Firmware fejlesztő csapatnak hogy tegyék be a VFHU profilt és támgassák. Olykor egy mail sokmindent tud triggerelni ha a gyártó képviseletének írsz. Érdemes bombázni őket és lehet a kövi firmware updatebe be is rakják. Volt ilyen, Xiaomi is elkezdte már supportálni a Voda VoWifit a Snapdragon SOC —kel és Meditek SOC- kel bár még csak a legújabbakkal.írj mailt nekik
-
ioles
csendes tag
Ha jól értem a telefon gyártók megrendelik a cél HW fejlesztéskor mondjuk egy Snapdragon SOC -t. Az tartalmaz egy Modem drivert/firmwaret amit igazándiból már a telefon gyártó nem nagyon piszkál mert minek is tudja a Wifit/4G-5G és csak felhasználja. Ha esetleg jön egy új szolgáltató új paramétere, pl: Voda VoWifi, akkor a Telefon SOC beszállító firmware részlege vagy időben utána megy vagy sem. És az időzítés is különböző lehet, pl: Mediatek Helio (MTK modemmel) szerelt SOC telefonokon ez már megvolt több firmware-el ezelőtt, amíg pl: Snapdragon 8 Gen 1-2 modem részén még most sem. Kb jól gondolom a dolgot?
-
ioles
csendes tag
sziasztok a VoLTE roaming partnereit, lefedettségét EU ban nem publikálta a Vodafone nem tudja véletlenül valaki. Esetleg a Yettelhez hasonló lista esetleg?
-
ioles
csendes tag
Esetleg Meg tudná mutating Egy Xiaomi MDM profil a Voda VoWifi re mit tartalmaz, mi is van benne ha felcserélhető egy telekomossal, csak kíváncsiságból kérdezem. Illetve pontosan mit,hogy kell aktiválni PDC Toollal hogy a VoWifi menjen, esetleg egy egyszerű leírása van valakinek a Voda VoWifi MDM profil aktiváláshoz Xiaomikon, csak próbálgatni. Köszi előre is. Esetleg YouTube videó ?
-
ioles
csendes tag
Itt a hivatalos és bővített VoWIFI képes Vodafone és Netfone által is már támogatott készülékek, elvileg friss 2024.júniusi a lista
vowifi-keszuleklista.pdf (vodafone.hu) -
ioles
csendes tag
Esetleg ki lehetne próbálni ezt NetFone SIM kártyával is, már a VOWIFI-t és XIaomi készüléken valaki esetleg?
-
ioles
csendes tag
Írtam egy szép angol mailt az Angol Xiaomi központnak, a Voda VoWIFI hektikus tapasztalatairól és megígérte a srác hogy utána jár a központjukban, nem hinném hogy köze van ahhoz hogy sikerült, de bármi is történt elkezdett a VoWIFI működni a Voda hálón, remélem fog a NetFone hálón is :-) Jó lenn ha a hazai Vodának is írna valaki egy mailt, hogy tűntessék fel a VoWifi képes készülékek között a Xiaomi -t is, és hátha a NetFone simkártyákkal is menni fog majd a VoWIFI.
-
ioles
csendes tag
válasz
Landsmann #7006 üzenetére
Szia köszi, a tippeket. Igen a carrier checkeket kikapcsoltam igen, azaz van 4G hang és Wifi hívás kapcsoló is (VoLTE/VoWIFI) látom őket a mobilhálózatok menüben. Netfone APN van beállítva net van. Beraktam a telót Repülő módba, majd csak a WIFI -t engedtem vissza. (ugye VoLTE és VoWIFI kapcsolók be). Majd megpróbálok hívni valakit, és a teló írja "Kapcsolódjon hálózathoz vagy Wifi hez a híváshoz". Dehát Wifihez van kapcsolódva ahol Net is működik.
Még lehet mindig nem csinálok a teszthez valamit jól :-)
Teló Xiaomi Mi12 - új HyperOSel (Android 14).
Vajon valamit még kihagyhattam a képlebtől a teszt során, vagy tényleg szegény teló nem ismeri még a Netfone/Voda VoWifit. -
-
ioles
csendes tag
Sziasztok, valaki esetleg tudna tippet adni NEtFone (Vodafone), hogyan tudnám aktiválni a VoWIFI hívást. Carrier Checket kikapcsoltam a Xiaomi MI12 -n, így látom és be is van kapcsolva a 4G hívás / VoWIFI kapcsoló, de sajna nem működik a VoWIFI (de a 4G hívás ok). NetFone a SIM, Vodafone hálón, ahol elvileg az IPhone/Samsung van csak támogatva VoWIFI által, de elvileg már Xiaomisok is tudták használni a VoWIFI-t. Valakinek valami Vodafone/Netfone specifikus Xiaomi telós ötelte nincs véletlenül? Köszi előre is.
-
ioles
csendes tag
sziasztok,
Netfone (Vodafone) hálón szeretném bekapcsolni a VoWIFI szolgáltatást a Xiaomi MI 12 telefonomon. Ugye a VoLTE működik, de nem tudom hogy a VoWIFI-t hogyan tudom bekapcsolni, és tudom-e használni majd XIAOMI Mi12 telefonnal a VoWIFI-t a Vodafone hálózaton ahol elvileg csak a Samsung/Iphone van csak VoWifivel támogatva. Esetleg tapasztalata van valakinek Netfone/Vodafone -al a VoWIFI elérésben Xiaomi telefonon mostanában?
Köszi előre is nektek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Battlefield 6
- Subaru topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX4080 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest