- iPhone topik
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- MIUI / HyperOS topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
martongunar
tag
válasz
thomas77 #8067 üzenetére
Szerintem nincs nagy jelentősége, meg az emberek kb. 90%-a azt se tudja, mi az a vowifi, de a volte és a volte roaming fogalmakkal se hiszem, hogy túl sokan tisztában lennének. Legtöbben csak azt látják (hallják), hogy külföldön legtöbbször nem lehet normálisan hívásra a mobilt használni a botrányos hangminőség miatt. 1.-es zónán kívül meg jobbára egyéb voip megoldásokat használnak hívásra, így szerintem tényleg nem lenne nagy kiesés külföldön is engedélyezni a vowifit.
-
martongunar
tag
Egyébként ilyen gyalázatos volte roaming (nem) szolgáltatás mellett a másik két szolgáltató is feloldhatná legalább a külföldi vowifi használatot. Nyilván bilibe lóg a kezem.
-
martongunar
tag
válasz
4Grider #8051 üzenetére
Három dzsunka volt a kezemben (nem sok), azok pont így viselkedtek. T (vowifi) ment mindhárommal, One, Yettel nem mentek. Ezek a telók hardverre is kb. egyformák, ill. a menürendszer félrefordításai is kb. ugyanott, ugyanazok. Dzsunka nálam Ulefone, Blackview, Doogee, Cubot stb. Legfeljebb az egyikbe hőkamerát, a másikba éjjellátót a harmadikba meg projektort raknak extraként, de legtöbbször ezeket már külső app.-pal szólítják meg.
-
martongunar
tag
válasz
domper2015 #8032 üzenetére
Tudtommal az majd csak SA hálózaton lesz (Zwodkassy: 5G hang, Voice over New Radio).
-
martongunar
tag
válasz
csaszi75 #8025 üzenetére
"Így gondolkodik az, aki még nem látott ilyen rendszert működni
"
Nyilván a korábbi mobiltelefonos evolúciót meg te nem láttad
, de kb. hogy kb. 8 évvel a volte itteni bevezetése után a "fejlődése" még mindig itt tart, az minimum megmosolyogtató. Ha bármilyen korábbi fejlesztés ennyi időt vett volna igénybe, akkor mi gyaníthatóan az utcán dobálnánk egymást a telefonokkal, mert a kutyának se kéne. Ráadásul úgy lett reklámozva, mintha ez lett volna a spanyolviasz kinyomása.
"Nincs miről beszélni, azért mert számodra egy kedves készüléken nem megy valami, attól még nem kell teleszórni a panaszaiddal a fórumot.."
Neked biztosan nincs, de ha valaki egy 22-es készüléktől szeretné, hogy menjenek ezek a szolgáltatások rajta, az teljesen reális elvárás. De az sem én voltam, olvasgass még egy kicsit.
Szerk.:
dchard: Nyilván nem fog ettől változni semmi, de a fórumon gondolom ezért ezt csak meg lehet beszélni. Még ha neked nem is tetszik, akkor is. Az meg nonszensz hozzáállás, hogy "egy szolgáltatás azért megy jól, mert valaki régebb óta csinálja". Már nem a részedről, hanem ha ezt a fejlesztők tényleg így gondolják.
Szerk.: úgy tudom, van olyan szolgáltató, aki kapásból csak 4G-n indított. Na az nem tudom, hogy csinálta, de biztos kicsit másképp. -
martongunar
tag
Én igazat adok neked, csak szakmailag ez nem egy elfogadható dolog. A kínai gyártók meg nem fognak azzal foglalkozni, hogy profilokra vadászgassanak.
Az meg végképp röhej, hogy korábban említett 2022-es kiadású készülék még csak a Yettel volte-t sem tudja, ráadásul azóta még szoftverfrissítéseken is átesett a készülék. Mióta is van a yettelnél volte? 19 elejétől? Akkor ezen analógiát követve milyen régóta kell csinálnia ahhoz, hogy működjön?Egyébként meg ha csak ezen múlik a dolog, hogy valakinél mióta megy a szolgáltatás, akkor nyugodtan megtehette volna az összes készülékgyártó, hogy alapértelmezetten bekapcsolja minden készüléken az elérhetőségét a szolgáltatásoknak. Aztán vagy működik, vagy nem. Mint pl. a cellainformáció.
-
martongunar
tag
Ismételgetem, hogy te is megértsd: A T-féle vowifi megy a legtöbb készüléken, míg a másik kettőé csak erősen korlátozott készülékskálán. Erről írunk elég régóta. Engem nem érdekel mint mezei felhasználót a nyelvtani magyarázkodás, a lényeg, hogy a T mégiscsak másképp csinálta meg, mint a másik kettő.
És még egy gondolat: nem hiszem, hogy a T a Cubot, Blackview, Ulefone (emlékszel, konkrét példa volt) és társaival bármiféle módon közölte volna a paramétereit, mégis megy azokkal a készülékekkel is a vowifije. -
martongunar
tag
G85-ön és Edge 50 Neo-n mennek. Dchard írta korábban, hogy a mediatekesek mennek. Egyébként már nem ismétlem magam, de tényleg nem értem, mi nehézségük van a Yetinek és egy Onenak a T-féle volte-vowifi leimplementálásán. Más dolgokat olyan szépen tudnak majmolni egymásról talán a multisimet kivéve.
-
martongunar
tag
válasz
domper2015 #8007 üzenetére
"Magisk modullal elég sok mindent el lehet rejteni a kíváncsi appok elől. "
Sajnos lassan az is külön tudomány. Pontosabban meghaladja a képességeimet.
-
martongunar
tag
válasz
domper2015 #8002 üzenetére
Köszi, az is 22-es modell, ha jól látom. Akkor jól emlékeztem erre a (főleg) Yettel nem támogatottságra.
Erre nem is tudok mit írni, röhejes, hogy ez a technológia még mindig itt tart. -
martongunar
tag
Én már elengedtem, mint írtam, elég nehéz a dolgot reprodukálni (elutasított hívót bizonyos időn belül visszahívni, aki feltehetően 2G hálózaton van). A 4G vétel viszont a legutóbbi esetnél tuti jó volt.
Hja, érdekes infók, köszi. Fura állatfaj a Motorola, én még csak most ismerkedek vele. Pl. nem is tudtam, hogy valójában Lenovo. Utolsó Motorolám a Timeport volt. Van még mit tanulniuk.
-
martongunar
tag
Részemről sajnos több tanácsot nem tudok adni, majd a nálam hozzáértőbbek esetleg fognak.
Annyit lehet még tenni, hogy kipróbálod csak egy (a yetis) kártyával az 1. slotban ill. ha van rá lehetőséged, megnézheted másik yetis kártyával is. Ha van rá lehetőséged, játszani is lehet a hálózati beállításokkal, nem tudom, van-e 4G only mód, vagy 2G tiltásra lehetőség teszt idejére. Amit írtál, nekem az jön le, hogy Yetin aktív a volte a készülék részéről is és magától vált vissza. Nem tudom, ez a készülék dual 4G-s-e, ha esetleg nem, akkor normális, amit a One-ra ír. Egy ideje a dual készülékek azok, Motoéknál nem tudom, mióta...
-
martongunar
tag
"Ha a te oldalad látszólagos ok nélkül megy le 4G-ről 2G-re hívásindításnál, az telefon probléma lesz. Csak nem ez is valami alsópolcos kínai csoda ami sosem volt támogatott listán?
"
Galaxy S23 és Moto Edge 50 Neo.
__Zs__: Amit írtál, abból én arra következtetek, hogy aMoto G32-esedben nincs benne a Yettel volte. Vagy mókolod (először én egy sima szoftvefrissítéssel próbálkoznék), vagy másik készülék. Csak úgy egy szolgáltató volte profilját nem mindig egyszerű házilag belebarkácsolni, van olyan típus, aminél lehetséges és van, amelyiknél nem. Sajnos a gyártó oldalán sokszor csak az van feltüntetve, hogy LTE, ami igaz, hiszen netezni tud 4G-n.
Az emagon néha román piacteres eladótól érkezik a cucc, tehát nem feltétlenül hazai beszerzés. Ez nem tudom, számít-e. Nekem volt Motorolám, ami "TIMIT" (TIM Italy) frissítési csatornán futott, de ugyanaz a szoftver volt hozzá, mint a "RETEU" (Retail Euro, ha jól gondolom) csatornáshoz. Frekvenciasávok nyilván ugyanazok.
-
martongunar
tag
Maga a volte kapcsoló megléte nem feltétlenül jelenti a támogatás tényét, ahogy 4Grider is írta és ez fordítva is igaz, ha nincs kapcsoló, attól még lehet volte.
A Yettel emlékeim szerint eléggé hadilábon állt a Motorolákkal régebben. A G32 egy 22-es típus, nem tudom, ahhoz hogy viszonyul.
Onnantól kezdve, hogy más készülékben ezzel a kártyával megy, hozzád került sajnos a labda. Frissítsd a legutolsó szoftverre a készüléket, vagy sajnos másik után kell nézni. Esetleg még a régió lehet érdekes főleg ha külföldön vetted, de ez nem tudom, befolyásol-e valamit a Motoroláknál.
dchard: Több telefonnal is előfordult ez a jelenség, de azt nem tudhatjuk, hogy ez egységesen a telefon oldalán jelentkező közös "eljárás" erre az esetre vagy sem. A térerő azon a helyen jó, és kizárólag ebben az esetben van 2G-re leváltás és "akárminek" a hívása. Lényeg, hogy kis idő elteltével a hívást megismételve rendben felépült és a hívó fogadta is a hívást, hiszen várta is azt.
-
martongunar
tag
Igen, köszi a magyarázatot (ezt én értem, de egy mezei felhasználót ez nem fogja meghatni, legfeljebb megtanulja, hogy elszámol húszig visszahívás előtt, hogy tuti ne fusson hibára).
A fantom csöngés azt jelenti, hogy elkezd a telefon a kimenő visszahívásnál erőlködni a volte-n. Majd sok idő, több 10 mp. elteltével levált 2G-re. Majd ismét eltelik sok idő, legalább fél perc, tehát még egy 2G hívás felépítéséhez is sok idő és elkezd kicsengés hangot játszani. De a túloldalon nem csörög. Volt, hogy kivártam a végét "csakazértis". -
martongunar
tag
Nem tök normális, mert ha többször próbálom egymás után a hívást, akkor a végtelenségig elő tudom idézni a foglaltságot. Előszőr le se esett, csak később, hogy várni kell. Az se tök normális, hogy fantom kicsöngést hallok. Egyébként a foglalt jelzést azonnal adja és ez arra utal, hogy a volte oldalán ragad be a dolog, valamint a spontán 2G-re váltás is gyanúsan erre utal.
Szerk.: Egyébként mint mezei felhasználó, nem értem, miért is kéne ezzel foglalkoznom, de ezt már kiveséztük párszor régebben. Én csak azt látom, hogy megint nem úgy működik valami, mint régen. -
martongunar
tag
válasz
donjohnson #7979 üzenetére
Nem ez a gond, ha várok pár másodpercet, akkor sikeresen vissza tudom hívni. Csak nehéz megszokni, 2G-n ez jól működött. Igaz, ott meg a kapcsolásra kellett pár másodpercet várni.
-
martongunar
tag
Bizony hogy nem az, mert pont yettelen használom jellemzően, és pont One irányba tapasztalom ezt jellemzően, de ma T is ezt produkálta. Esetleg még azzal lehet összefüggésben, hogy a hívott félnél nem 4G-re megy ki a hívás, mert pl. rossz térerejű helyen van.
Donjohnson: nem, családdal beszélek így, nekem jobb a percdíjam.
-
martongunar
tag
Hív valaki, elutasítom. Ha azonnal megpróbálom visszahívni, lehal a hálózat. Vagy foglaltat jelez, vagy levált 2G-re és ismeretlen irányba telefonál (kicsengést lehet hallani, de nem a hívott fél felé). 3 telefon és 2 hálózat után bátran ki merem jelenteni, hogy jó eséllyel ezen a téren is egy hulladék a volte.
-
martongunar
tag
Ugyanezt megcsinálhatom a net sávján belül is, ezesetben a net sávszélességéből kell lecsípni. A két dolog között nem látok eltérést, ami a hang rovására menne, de nyilván a szolgáltató megoldása elegánsabb. De ettől még a voipnak ugyanúgy dedikált sávszélessége lesz. Szélsőséges esetben elő lehet fizetni külön net végpontra a voiphoz, akkor meg priorizálni se kell.
-
martongunar
tag
Nyilván ebben az esetben is szükséges dedikálni sávszélességet a hangnak. Egyébként ha már felhoztad a vezetékes (kommersz) netet, ott is hasonló módon lehet megoldva a vezetékes telefon ill. az IPTV. Legalábbis a net terhelése esetén elvileg egyik sem esik ki, de gondolom ezeknek a normál net sávszélességén felül van dedikálva csatorna.
Segélyhívást értem, de ugye ez (mármint hogy a telefon a hazai volte központra van feljelentkezve) nincs befolyással a szolgáltatói értesítésekre (már ahol van ilyen, ro alert a neve ha jól tudom)? Mert az más csatornán jön, mint pl. a cellainformáció.
-
martongunar
tag
A volte roaming kapcsán akartam még kérdezni: külföldön ha jól sejtem, akkor az ottani hálózat nagyjából csak az ip átvitelt biztosítja? Maga a kártya a honos volte szerverre, központba vagy aminek hivják, jelentkezik be, mint ahogy az adatkapcsolat az IP címet is onnan kapja.
Ezért van az, hogy segélyhíváskor le kell váltani 2G-re? Máskülönben a külföldi segélyhívás a hazai központba futna be. Ha ez így van, akkor a 2G lekapcsolása után amerikai típusú volte roamingra lesz szükség mindenhol.
-
martongunar
tag
Értem, de ettől még a klasszikus voip-on el lehet érni ugyanazt a hangminőséget (nem feltétlenül pont mobilhálózaton, de akár azon is).
Azt is értem, hogy próbálva van megtámogatva a hangátvitel (szép is lenne, ha az adatforgalommal szemben nem lenne) mobilhálózaton. De ettől még egy Viber, Messenger stb. simán tud jól vagy jobban szólni, mint a volte. Más kérdés, hogy esélyesebbek a kimaradások és a megszakadások pont amiatt, amiket írtál mobilhálózaton.
-
martongunar
tag
válasz
martongunar #7955 üzenetére
Feltehetően az egész másképp működött, mert akkor még nem volt volte/vowifi.
-
martongunar
tag
Elnézést az ámokfutásért, van még egy hozzá nem értő kérdésem: a telefonon lévő IMS konfigurációt tudom esetleg módosítani? Az IMS gondolom valami olyasmi, hogy a SIM kártya IP alapon bejelentkezik a szolgáltató szerverére. A volte meg sima IP hívás. De ha az IMS-t módosítani tudom, akkor akár másik számmal is fel tudok jelentkezni a szolgáltató szerverére. Valahol azt csiripelik a madarak, hogy lehet ilyet.
-
martongunar
tag
Köszönöm szépen, hogy megnézted, akkor a sejtésünk jó volt. Feltehetően az összes ilyen teló hasonló cipőben jár (Cubot, Ulefone, Doogee, IIF, Blackview, Hotvaw stb.) Szerintem belül kb. egyformák, legfeljebb valamelyik Unisoc chipes. Snapi ritka köztük.
Igyekeztem nem terhelni a teljes hálózat forgalmával a logot, azért csináltam úgy, ahogy.
Írtam egyébként a Ulefone-nak, mert a mostani szoftver még tavaly szeptemberi, hogy nem akarják-e kicsit összekapni magukat, de nyilván a kérdés költői volt sajnos.
-
martongunar
tag
[link]
Végül laptopon lett a hotspot bekapcsolva, laptop címe a 103, teló valami 137.139 végű. Hotspoton csak a teló lógott. Kapcsolgattam mindkét kártyán a vowifi menüt (Yettel és One). Sose csináltam, ha valami nem jó, szóljatok. -
martongunar
tag
Majd a napokban nekiugrok. Ubiquiti routerem van, annak akkor megkeresem a sajátját, még nem kellett használnom soha. Rátehetnék Openwrt-t is, de most ezért nem cseszném szét. Meg azt sem ismerem annyira, felesleges is lenne.
A routerem vezetékes, és egy Asus router szórja a wifit, de az csak AP-nek (AP módban) van használva, akkor gondolom elég a routerrel foglalkoznom.
Majd írok lehet pü.-t, ne terheljem itt a fórumot hülye kérdésekkel.
-
martongunar
tag
Tudod mit? Ha érdekel, szívesen küldök, csak adj instrukciókat, hogy csináljam, mert mint írtam, nem értek hozzá. A vowifi kapcsolót előcsaltam, annyival vagyunk előrébb.
Ha meg cinikusnak szántad, akkor felesleges volt, térjünk erre akkor vissza, ha komolyan is gondoltad.
-
martongunar
tag
Inkább a hálózati elemekben látom itt a különbséget, a Yettel / One más hálózati elemeket használ. De mivel nálad sokkal kevésbé értek hozzá, ezért is felesleges találgatnom.
Többször már nem írom le, de érdekes módon mind annakidején a Digi, mind a Telekom emlékeim szerint rövid idő alatt egy jóval szélesebb akkori készüléktámogatással álltak elő, mint most a Yettel és a One. És azért egy bejáratott szolgáltatást nehogy már a 0-ról kelljen nekik implementálniuk. Ez kb. olyan, mintha egy piacra lépő szolgáltató NMT rendszerrel indulna...
-
martongunar
tag
Ragozhatjuk ezt akármeddig, a lényegen nem változtat: a Telekom több készüléken támogatja a vowifit, mint a Yettel / One, ha visszaolvasol, ezt nem csak én írtam már le. Az amcsi szolgáltatók is feltehetően a Telekomhoz hasonló konfigot alkalmaznak, mivel 2019. még az általad szutyoknak titulált (európai) Galaxy S8-asomon is ment a vowifi T-Mobile kártyával.
-
martongunar
tag
Igen, MTK telókra gondolok, azon belül is a kínai dzsunka kategóriára, tehát nem Xiaomi, Samsung stb. márkákra, hanem Doogee, Ulefone, Blackview és társaira. Ez talán lényeges, lehet, hogy te csak az első csoporttal foglalkoztál. Pl. nekem is van egy MTK-s Motorolám, azon valóban megy minden is, tehát a hálózati problémát ki is zárhatjuk.
Egyébként fórumokon olvastam, hogy a Ulefone telói még amerikai szolgáltatókkal is tudják a vowifit. De mint írtam, a Yeti és a One kártyákkal még a menüje sem jelenik meg.
Lényeg, hogy ahogy írtad nyilván ezekben a telókban is van valamilyen, nevezzük akkor általános vowifi profilnak, de ezt a szolgáltatói oldalon is kell valamilyen módon támogatni, hogy a telefon ráugorjon és alkalmazni tudja. Elvégre a Telekomnak sokkal nagyobb a vowifi készüléktámogatása, mint a másik kettőnek. De ezt már kiveséztük. -
martongunar
tag
"Nem a Telekom használ "generic" profilt, hanem a telefonban lévő modem. Mostmár többedszerre írom le."
Én meg többedszerre kérdezem, akkor a One és a Yettel vowifi miért nem mennek vele? Még a menüje sem jelenik meg. Most éppen Ulefone teló van nálam, de a lényeg ugyanaz, MTK. És hiába csalom elő a vowifit kóddal, root-tal stb., akkor sem megy.
Szerk.: akkor mégiscsak a Telekom használ olyan profilt, most mindegy mi a veve, amit ezek a telók megértenek, a Yettel / One profilját meg nem.
-
martongunar
tag
válasz
Lackooo84 #7921 üzenetére
A Telekom valamilyen generic profilt használ vowifire, ezért tudtommal mostanra szinte az összes telefon tudja. Viszont amikor bevezették, akkor emlékeim szerint még nem így volt, ezért nem tudta az S9. De lehet persze, hogy rosszul emlékszem.
Ha már árakban kartelleznek, nem lenne rossz, ha szolgáltatásban is azt tennék. -
martongunar
tag
Nem téves, egy akkor népszerű készülékbe nem került bele a szolgáltatásuk, ezt azért ne felejtsük el. Egyébként ennek oka lehetett az is, hogy a Digi jelent meg előbb a szolgáltatással (ha jól emlékszem...).
De erről tényleg kár vitázni, tény amit írsz, hogy a másik kettő telefonkompatibilitása köszönő viszonyban sincs a Telekoméval. Mostanra úgyis ez a lényeg, a Digi sajnos a múlté.
Azt nem tudom, a Telekomnak egyáltalán kell- e még bárkivel egyezkedni vowifi profilt illetően, mert az általános vowifi profiljukat még a dzsunkatelefonok is ismerik. Voltéról meg nem is beszélve.
-
martongunar
tag
De stimmel amit írtam, a Galaxy S9-re emlékszem is. A Diginek muszáj is volt jó vowifit előállítania, kényszerhelyzetben volt.
Arra nem emlékszem, melyikül vezette be korábban a vowifit, de mintha úgy rémlene, hogy a Digi a Telekom előtt vezette be, már az indulásával egyidőben.
Nyilván mostanra a technikai összehasonlítás okafogyottá vált.
-
martongunar
tag
válasz
tisztavíz #7913 üzenetére
Ha nincs a listájukban a készüléked (én nem láttam), arra hivatkozva nyugodtan elhajthatnak. Ez is az ő saruk, hogy miért nem képesek megcsinálni ugyanolyan paraméterezéssel, ahogy a Telekom vagy ahogy a Digi csinálta, de ezt már kitárgyaltuk. A legjobb vowifi a Digié volt, ha jól emlékszem, a Samsung Galaxy S9-be az utolsó szoftverfrissítéssel bekerült a profilja, míg a Telekomé kimaradt belőle.
Tehát még1x: én azokról az esetekről beszélek, amikor egy megfelelő készülék a megfelelő wifi hálózaton van, mégis hibásan működik a vowifi. Egyébként ha nagyon akarják, látják, hogy ilyen esetekben is mi a probléma, csak egyszerűbb hülyének nézni az ügyfelet.
-
martongunar
tag
Ezt a dolgot meg az árnyalja, hogy egy megfelelően bekonfigurált (normális netkapcsolattal rendelkező stb.) pikocellával az összes 3G-t is tudó telefon megy. A vowifire sajnos ez messze nem igaz, főleg ami a Yettelt és a One-t illeti.
Szélsőséges példa, ha valakinél megszűntetik a pikocellát, vesz csak ezért egy támogatott, vowifi-képes készüléket és ugyanazzal a netkapcsolattal nem megy, akkor annak azért illik utána járni szolgáltatói oldalon is. -
martongunar
tag
Nem rossz a példa. Köszi a kiegészítést, így a jelen helyzet az, hogy ahol eddig volt pikocella, ott az internettől is függött a szolgáltatás, a pikocella meg vagy sz.r volt, vagy nem. Viszont a vowifi is részben szolgáltatófüggő, ráadásul egy központi hiba mindenhol hatással lehet a szolgáltatásra, nem csak lokálisan, így azok is szívnak, akiknek eddig a pikocella jól üzemelt. Az eleve nem jó hozzáállás, hogy a pikocellákkal eddig nem foglalkoztunk, akkor a vowifivel sem fogunk. A jelerősítőket jó, hogy írtad, azt nem tudtam, hogy még megvannak.
-
martongunar
tag
válasz
4Grider #7826 üzenetére
Tudom kicsit régi hsz., de szerintem a szolgáltatóknak igenis kell foglalkozni vowifi hibákkal. Tudtommal megszűntetik a pikocellákat és egyéb szolgáltató által telepített jelerősítőket és a hivatalos kommunikációjuk is az, hogy helyettük használjanak vowifit. Így minimum ezeken a helyeken kötelező is mennie a szolgáltatásnak.
-
martongunar
tag
válasz
zelikocc #7681 üzenetére
Csak az, hogy hozzá kell nyúlni a kézi hálózatválasztáshoz. Sokan azt se tudják már, hol ez a menü. Ebben a konkrét esetben okafogyott a dolog. Szerintem én utoljára akkor használtam a kézi hálózatválasztást, amikor Horvátországból ingyen lehetett SMS-t küldeni az egyik szolgáltató akciójának köszönhetően.
-
martongunar
tag
válasz
thomas77 #7673 üzenetére
Igen, ott csak úgy megy. Bár hivatalosan már 2G sincs, 1-2 helyen elvétve még volt. Ez nem tudom, mitől függött, sűrűn lakott helyen többnyire nem volt, agglomerációs részeken bukkant fel néha 1-1 cella. De én laikusan így értelmezem, hogy a volte forgalmat eltérítik amennyiben az adott szolgáltatóval nincs hivatalos volte roaming megállapodás. Működni fog, ez lesz a végeredmény, csak nekem kicsit aggályos, hogy ilyet meg lehet csinálni.
-
martongunar
tag
Ha jól értelmezem, akkor arról van szó, hogy a normál volte külföldön is bejelentkezik a hazai szerverre és ip alapon lefolytatja a hívást. Itt meg arról van szó, hogy a hálózat valahogy rábírja az előfizető sim kártyáját, hogy "volte protokollal" jelentkezzen be egy saját szerverre és a hívás már arról fog végbemenni. De virág nyelven, ha kérhetem.
-
martongunar
tag
Átérve a határon honos hálózatba, a 2G only vodás kártya megint nem vette a lapot. Kicsit mejárattam 4G-n egy csipet adatforgalommal és lőn vowifi. A wifi IP cím maradt cseh.
-
martongunar
tag
Először megkaptam a szokásos lerázó szöveget, majd írtam nekik még egyszer. Állítólag folyamatban van a hiba javítása. Addig javasolják a roaming tiltását (ami mint hogy teszteltétek, felesleges). A nyomaték kedvéért beszéltem is velük, privátban el tudom küldeni a műszakis hölgy nevét, megosztom, amit találtam.
-
martongunar
tag
Hívni nincs időm őket, de pötyögtem nekik pár sort. Műszakis most nem hinném, hogy sok van bent.
-
martongunar
tag
válasz
thomas77 #7575 üzenetére
Megnéztük egy másik vitamax (ez nekem már így marad) kártyán, az adatforgalom nélkül is eldobta a vowifit, tehát úgy van ahogy írtátok, valamilyen hálózati forgalom hatására elmegy a szolgáltatás. Az adatforgalom bekapcsolása legfeljebb gyorsított a dolgon. Ha lesz türelmem, hívom őket.
-
martongunar
tag
Martonl vagyok, csak kiderült, hogy már nem létező emaillel voltam regisztrálva, mobilon meg nem tudtam belépni.
Na a lényeg: a jelek szerint a voda vowifi roaming környezetbe érve feltöltőkártyával egészen addig működik, amíg a kártya nem indít roaming adatforgalmat. Tehát feljelentkezhet hálózatra, ha nincs rajta adatforgalom. Kipróbáltam az alábbi lépésekben:
1. Repülőn roamingba érve vowifi megy.
2. 2G-n adatkapcsolat nélkül roamingban vowifi megy.
3. Auto hálózatválasztásnál is fent marad.
4. SIM2-re váltott adatforgalommal elindítom a mobilnetet wifiről lecsatlakozva.
5. Wifire visszacsatlakozva vowifi elesett.Ha lesz időm, felhívom az ügyfélszolgálatot innen, de nem igérek semmit.
Nem értek hozzá, de régebben feltöltőkártyásoknak más volt az apn, ha most is így van, talán itt van a kutya elásva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SkyShowtime
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Robotporszívók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- KINGSTON FURY 32GB (128GB KIT)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest