Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moby
addikt
Valószínűleg Merlinéknél a legolcsóbb, de csodálkoznék ha ennyiért odaadnák, mert időközben végetért az akció az alphacoolnál, de náluk még az akciós áron szerepel, és elvileg nincs raktáron. Egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz flashpointer #75895 üzenetére
Der8uer tesztelte a 13900k-t 90W-ra korlátozva, illetve 7950X-et is [link]
Mostanság ez amit tesztel, legyen szó prociról vagy rtx 4090-ről (14:36-tól)#75896DroiDMester köszi
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
nagyúr
-
flashpointer
őstag
válasz gaben22 #75884 üzenetére
Nemtudom milyen regen epitettel gepet utoljara de ehhez nem kell vizhutes, alapjaraton kb az osszes vga passziv, egy jo nagy toronyhuto meg kb hasonlo modon szolgal ki egy normalis cpu-t, teljesitmenytobblet meg kb marginalis, foleg az epitett viz tobbletkoltsegehez kepest.
-
laychi
veterán
válasz DroiDMester #75892 üzenetére
Írtam az eladónak és a gyártónak is.
100%-ban kompatibilis bracketet szeretnék, barrownak is van több féle cpu blokkja, talán vannak eltérések.
Dobozon megnéztem a modellszámot.
Barrow LTCP03-04NEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
senior tag
válasz laychi #75891 üzenetére
Írj a gyártónak, nekem mindig reagáltak 1-2 napon belül.
Hátha van nekik egy upgrade kit, csak nem publikus.(Anno rossz csavar volt a dobozban egy Byksky CPU blokkhoz, és küldtek utána egy csomagban a helyes darabokból.)
DroiDMester #75892
Szép találat! Nekem nem. Dobta fel.[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
Hali.
Nem tudjátok esetleg, ehhez a blokkhoz hol lehet kapni LGA 1700 felfogatót?
[link]
Gondolkozom platform váltáson.[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
nagyúr
válasz DroiDMester #75886 üzenetére
Lehet, hogy jo blokk de nem 105 eur-ert. Aprorol megvesz egy Velocityt 25k-ert es zsebebe marad ~20k. Anno pont itt hagytam magam rabeszelni a velocity2-re holott en is velocity-t akartam csak mert azt tudtam volna vinni tovabb kesobb masik platformra is, amig a V2 only 1700 szoval dobhatom ki kesobb.
Plusz ertelmetlen blokkokra milliokat kolteni mert kurva nagy buko van minden ha eladasra kerul a sor akar felszamolas akar csere miatt.
Ha akarja felolem megveheti, de nem er kozel 2x annyit mint egy velocity amibol most is van apron nem is egy.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
senior tag
Ez ugyan nem az a topik, de szerintem először tegyél egy lépést hátra és nézd meg a 13600K teszt eredményeket.
Ha nem render farmot építesz, akkor az elkövetkező 3-4 évre ugyanúgy bebiztosítod magad, mintha a 13900-at vetted volna, cserébe nem kell hozzá épített víz, bőven elég egy NH-D15 (vagy DRP4) levegős toronyhűtő.Ráadásul egy B660 DDR4 alaplappal olcsón ki lehet hozni, de ha már sokat szánsz rá, akkor egyértelműen DDR5 kell.
Egy ilyen 300W-os szörnyhöz én is megfontolnám a külső radiátort, mert egyrészt ezzel kapod majd a legjobb hőfokokat (-> végtelen turbo), másrészt később gond nélkül rá lehet dobni a VGA-t is a már kiépített rendszerre.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Shkiz0 #75885 üzenetére
mi bajod van a cuplex kryos NEXT-el, az egy baromi jó blokk!(nekem a nagytesója cuplex kryos NEXT VARIO .925 silver-van, csak sajnos nem találok hozzá LGA1700 felfogatást az összes EK blokk elbújhat mellette, mind minőségben, mind teljesítményben!
Annyi hogy én a kolléga helyett inkább a full nikkelt venném belőle, nem a rezet.
viszont radiárotból SEMMIKÉPP nem ajánlott a(z) Aquacomputer, inkább AlphaCool, olcsóbb és sokkal jobbak!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Pár észrevétel.
Azt a CPU hűtőt nem erőltetném inkább, és néznék egy EK Velocity-t. Aprón is van belőle most is, ahhoz ha nem lenne hozzá gombokért tudsz venni LGA1700-as lefogatót.
Radi tartály okés, nekem is ilyen van mint oly sok más embernek itt, de minimális hangja azért lesz a pumpának főleg ha csendes a gép.
Radiátort én elvetném, és inkább külső radiba gondolkodnék. Árban is jobban jössz ki, és hűtési teljesítményt nézve is.
Csőből 16/13 inkább és inkább EK-ból választatnék, viszont még a külső radival is baromi túlzás a 6M
Külső radi esetén meg mehet a radira 9db Arctic P14 PWM PST venti (5db-os packban is van úgy olcsóbb)
Lötyiből meg amit írtál vagy vagy az EK-nak színtelen előre kevert mixe is az is okés.
Így spóroltam neked egy csomót és belefér akár a ventivezérlő is[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
gaben22
senior tag
Helosztok. Új vagyok a DIY wasser témában, épp gépfejlesztés van nálam, szeretnék egy bika gépet összerakni. Fejben levegőt képzeltem el magamnak (Noctua NH-D14-em van most), de Intel i9-13900K(F) miatt kénytelen leszek vizezni. Jópár órát olvasgatással töltöttem, eljutottam oda, hogy most már van kedvem hozzá érteni viszont nyilván továbbra se értek hozzá . Úgy tűnik sikerül szereznem egy Corsair Obsidian 900D házat, úgyhogy hely lesz (most amúgy egy Fractal Design XL R2-t használok).
Célom:
• alapjáraton egy nagyon halk computer összerakása (semmi pumpa zaj...)
• terhelés alatt pedig legyen teljesítménye a rendszernek
• egyelőre csak a CPU-t akarom bevizezni
• 1-2 dolgora most nem költenék (monitort is vettem, víz se volt tervben, sok pénz ki fog most folyni sajnos), pl. venti vezérlés...
• 1-2 dologban viszont az "inkább fájjon most és legyen jó nagyon sokáig" elvet szeretném követni
• LED és egyéb látványelem nem kell, teljesítmény, megbízhatóság, hosszú élettartam, future proof, alapjáraton extra halk viszont igenAmiben szeretnék segítséget kérni:
• összeállítottam egy "rendszert", ezt kéne megnézni hol választottam rosszul és keresni valami mást helyette
• megnézni, hogy a válaszott elemek egymással kompatibilisek lesznek-e egyáltalán (méretek...)Választásom:
CPU block: AquaComputer cuplex kryos NEXT 1700, copper/copper - ezt leginkább szimpátia alapján választottam, full réz, nincs LED, szét lehet szedni, ha valami gond lenne belül, de amúgy fogalmam sincs mitől jó egy CPU block, viszont jó drága, nem tudom van-e értelme ennek egyáltalán
Szivattyú + reservoir: AquaComputer ULTITUBE D5 100 PRO reservoir with D5 NEXT pump
Radiátor: 460 x 140 x 73 mm Aquacomputer airplex radical 4/420, Réz Lamellákkal
Cső: 16/12-es lágy cső (lágyat szeretnék használni), 6 méter
Fittingek: EKWB EK-Torque STC-12/16 - Nickel - lehet veszek majd derékszögű illetve szabadon forgó "hajlítottat" is
Venti: push alkalmazásban 3x14cm-es Noctua NF-A14 industrialppc-2000
Folyadék: deszt. wasser + alkohol a leírás szerintEz nem kevés pénzbe kerülne, de ha future proof lesz, ha esetleg platformot cserélek a jövőben és nagyon sokáig kiszolgál és kapok jelentős teljesítményt érte, akkor lehet belevágok. Örömmel fogadok javaslatokat, pláne ha olcsóbb és jobb/ugyanaz . Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
Moby
addikt
Egyébként meg Alphacoolnak van sima 6800 Nitro+-ra blokkja, amit most ráadásul NYOLCVAN euróért ad. Sokat nem kell rajta agyalni...gyakorlatilag meglopod őket vele
-
Moby
addikt
válasz aleister #75879 üzenetére
Meg úgy kompletten emiatt az egész VRM sor arrébb van, és ez csak 2 dolog a számtalan változásból, amiből egy is elég egy vizesblokknál, hogy ne feküdjön fel, van olyan zárlatot csináljon, hogy elvigye az egész géped. De nem is értem, miről is szól mindez. Két linket is betettél, az egyik a gyártó a kiszemelt blokk kompatibilitáslistáján nem szerepel a VGA-d, a másik linken pedig a VGA-dhoz nem tud ajánlani blokkot, de Te még mindig próbálod magad meggyőzni, hogy jó lesz hozzá
-
nagyúr
-
aleister
veterán
A két PCB-ben minimális különbség van. A non XT-nél an egy sor kondi a VRM mellett. Az XT-nél ez valamiért nincs. A hűtés is nagyon hasonló, csak az XT-nél 6 hőcső van 5 helyett, illetve magasabb lamellái vannak, ami a vizes blokk miatt irreleváns.
gery14:
Köszi! Akkor nem érdekel.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
gery14
senior tag
válasz aleister #75876 üzenetére
Szia. Non XT re nemhiszem. !
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
aleister
veterán
válasz DroiDMester #75875 üzenetére
Ott szerepel a Sapphire Nitro+ Radeon RX 6800 XT, ami tudtommal ugyanaz a konstrukció, mint a non XT. Több számolóegység van rajta, de ez a hűtés kialakításában szerintem nem játszik szerepet.
Ezt támasztja alá, hogy pl ennél az EK blokknál szerepel az adott vga XT és non XT verziója is.De jó lenne biztosra menni.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
nagyúr
-
aleister
veterán
válasz gery14 #75873 üzenetére
Ez jó az RX6800 non XT-re is?
Konkrétan egy Sapphire RX6800 Nitro + -ra?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
gery14
senior tag
Sziasztok akinek Sapphire Nitro+ 6800xt 6900xt re kéne vizes blokk nálam van egy patent alig használt !
Erről a blokkrol lenne szó
EK-Quantum Vector N+ RX 6800XT/6900XT D-RGB - Nickel + Plexi + fekete nickel backplate
[link]// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
Alveus
tag
Sziasztok
Olyan problémám lenne, hogy van egy XFX/MSI RX 480/580-ra való Bykski fullos vizes blokkom (RGB mentes ), nics valakinek elfekvőben Asus-ra való blokkja? RX580, aki esetleg cserélne, vagy normális árban meg is venném tőle akár.
Ha nem fér el a topikban, akkor bocsánat, és nyugodtan törölhető, csak gondoltam megpróbálom mielőtt feladom a hirdetést rá.
[ Szerkesztve ]
-
gery14
senior tag
válasz F e Z o #75861 üzenetére
Szóval az összes karbon matricát megvetted annó a bótba a gyerekek elől
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
belaazallat
addikt
szinesre eloxált alu. Ha nem dobálsz bele kést, csavarhúzót nem jön le róla. Ez nem festék.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Moby
addikt
válasz belaazallat #75857 üzenetére
Én biztos azzal álmondék, hogy épp hogy pattog le róla belül a réteg A hőleadó felület amúgy jó ötlet.
-
belaazallat
addikt
-
Laraxior
titán
Sima tartály volt, elvileg passzív hőleadóként is üzemelt a kialakítása miatt. Jó árban adták, vitték mint a cukrot, szerettük is, mert kicsi volt, könnyű volt beszerelni, lehetett fektetve, állítva, kívül, bent a gépben, ahogy akartad.
Nem tudom miből készült, semmi info nincs róla neten, itt találtam archívumban pár hozzászólást. De volt rajta valami extra réteg (kék), szóval még ha alu is volt, akkor sem csinált gondot.
A régi vizesek közül biztosan ismerik sokan, akik 10-15 éve tolják vízzel. Még anno a subcoolingról vettük[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
belaazallat
addikt
-
Laraxior
titán
válasz belaazallat #75852 üzenetére
Archívumban megtaláltam, régen nagy sikernek örvendett. Noise Isolator AGB.
-
belaazallat
addikt
válasz Laraxior #75851 üzenetére
Másik topicban szóba került a vízhűtés, előkapartam a régi képeimet, és sehogy nem jutott eszembe a tartály neve.
Köszönöm!
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Laraxior
titán
válasz belaazallat #75850 üzenetére
Noise Isolator néven futott, valamikor 10 évvel ezelőtt. Ha jól emlékszem. De neten konkrétan most nem találtam róla semmit. Pedig nekem is volt.
-
Joshi
titán
Sziasztok. Bocs az offért, de ha valaki megválna az nvidia 3090 fc vizesblokkos videókártyájától az legyen szíves keressen meg privibe.
-
zolika15
tag
Sziasztok, szeretném kérni a segitségeteket ddc pumpa ügyben, egy halk darabra lenne szükségem, tudnátok e ajánlani nekem egy két darabt? Illetve használt e közületek EK-Quantum Torque Micro HDP 12 push in fittinget valaki?
Zoli
-
Laraxior
titán
válasz cipofuzo87 #75845 üzenetére
(Davy)jones965 lesz az embered, ha vallalja.
-
cipofuzo87
tag
Hello, tudtok valakit ajánlani innen a fórumról vagy máshonnan, aki vállalja komplett külső radiátoros kvázi hangtalan új PC építését?
-
fonok87
aktív tag
válasz energy4ever #75840 üzenetére
Össze tudnád foglalni röviden, hogy miért lenne hasznos PC vízhűtésben?
Nem értek az épületgépészethez, csak megpróbáltam gyorsan utánanézni, mi a hidraulikus váltó és mikor használják. Úgy látom főleg akkor, ha a kazán szivattyúja nem elég erős (nem jellemző, főleg D5 mellett), vagy több fűtéskör működtetésére (vízhűtésben a több kör célja pont a teljes függetlenítés). Szóval nem értem itt a lényegét, de mindig érdekelnek a nem szokványos megoldások, kíváncsivá tettélTruss me, I'm an engineer.
-
senior tag
válasz energy4ever #75840 üzenetére
Én meg nem láttam, de kb. minden alkatrész alapja viz-fűtés rendszerből származik.
Amit linkeltél az egy sima tartály.
Itt írják is: https://www.alphacool.com/shop/reservoirs/reservoirs/11800/alphacool-cape-corp-agb2-black-rev.-2üdv.: Boldog Ferenc
-
energy4ever
addikt
Hidrovalto letezik vizes gepekhez is, vagy csak a futestechnologiaban vannak jelen nagyobb tarsai?
Alphacool Cape Corp AGB2 Black Rev. 2 Ami a legjobban hasonlit egy hidrovaltora... Van nala megfelelobb opcio? -
tomcat78
őstag
válasz aleister #75837 üzenetére
Mint a kolléga is írja, szép de...... Mint a zsiráf
Ha egyszer bele vágsz a vizezésbe, elég nehéz lejönni róla.... Nekem pl nem sikerült De jó móka építeni. És hatékonyabb, mint amid van.... Egy megfelelő házban"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
gery14
senior tag
válasz aleister #75837 üzenetére
Mint o11d xl rog tulaj mondom jo az aio hagyd ugy argb-zd meg es kész. Jol szerelhető a ház igen de mint levegő áramlás az szar kirakatház nem véletlen vízhez nekem is nyitott az oldala bár én szétfogom faragni kiemelem az üvegeket usz előre kap 2db 20cm es ventit.. Itt az én gépem.. [kép] Lehet az aiot bontani meglehet csinálni amit szeretnél de nem ér szerintem annyit de ha van affinitásod hozza hajra !
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz varmi2 #75835 üzenetére
Igen, alapvetően nem szerelhető. Arra gondoltam, hogy van-e valami bevált gyakorlat, hogy a meglévő fém csőre rá lehet-e roppantani egy csatlakozót? Kis túlzással, mint ahogy mondjuk egy fűtés/vízszerelő applikál csatlakozót a ma divatos ötrétegű csövekre.
tomcat78:
Od11 Dynamic mini van. Nagyon jól szerelhető, minőségi megmunkálású és anyaghasználatú házikó. Az egyik talpa hiányzott, így 15-ért megkaptam az egyébként vadi új házat. Nem volt szívem otthagyni. Ennyiért ajándék volt.
Ha kicsit lejjebb jössz a gyári oldalon, akkor az első videón látszik benne az épített víz, és elég impozáns.Egy használt H40-ért szerintem nem sokat kapnék. Ha csak a tartályt meg a csöveket (meg a hűtőfolyadékot, adalékokat, stb) kéne megvennem, akkor belevágnék szerintem a szerelgetésnek, de csak a látvány miatt 50.000+ forintot nem tudom, hogy ráköltenék-e.
Köszi mindkettőtöknek a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
tomcat78
őstag
válasz aleister #75834 üzenetére
Ha od 11, akkor leginkább olyan, mint a zsiráf. Szép-szép, de otthonra nem kéne.... Már, ha vízhűtés.... Amúgy meg szerintem felesleges kínlódnod faragni a hűtésed. Vagy add el, aztán hajrá, vagy rakd bele, de felesleges macera bontani meg kínlódni vele.
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Előre is elnézést, ha láma kérdés lesz!
Röviden: át lehet alakítani a kompakt vízhűtést úgy, hogy szerelt legyen?Kicsit hosszabban: a hűtőteljesítményt tekintetbe véve egyáltalán nincs szükségem vízhűtésre. Van egy Corsair H40-es kompakt vizem a cpu-n (i5-7600K), a vga-n meg -15 powlim van és Nitro-s kivitelű hűtés, tehát egész hűvös. Viszont a napokban lecseréltem a 15+ éves házamat egy szép üveg elő és oldalfalú Lian-Li házra. Szinte adja magát, hogy valami extravagáns dolog kerüljön bele - a jóízlés keretein belül persze. Így megfordult a fejemben, hogy beleteszek egy tartályt és átlátszó csövezést.
Egyszóval megoldható, hogy a meglévő kompakt rendszerbe illesszem ezeket bele?
-
KAMELOT
titán
Vannak akik egyből elmeothonba születtek [link]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
laychi
veterán
válasz Shkiz0 #75825 üzenetére
Vga is be van kötve?
Milyen tartályod van?
Ez a gömböc 700ml-es. [link]#75823Laraxior Amúgy csak elég lesz már ez a kicsike
Más 1db 360-assal +1db 240-essel meghűt hasonló vagy többet zabáló rendszert, és még csak nem is kívül van elhelyezve a radi, ahol nem a már befújt meleg levegővel próbál hűteni a másik radi.
És mindemellett még vékonyabb, 25-30mm-es radikkal.
Szóval "viszzamennyé"![ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz proci985 #75821 üzenetére
Előző hsz-ban reagáltam.
Ha nem elég esetleg, akkor szabad ezt hígítani deszt vîzzel?
Mert ha a vga blokk nem lesz, akkor nem rendelnék külön feleslegesen.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
válasz laychi #75818 üzenetére
látványterrv xD
A lista a képen hiányos
VGA azért nincs a vízkörben, mert még nem tudom, hogy marad e vagy cserélve lesz.
A kártyámat úgy néz ki, hogy el tudnám cserélni 3090-re amihez van blokk.
Sajnos 45 fokos csati csak króm színű volt, kilóg a sorból, mert minden fekete,de nem fog látszani.
Feketére 2 hónapot kellett volna várni.
Más boltból nem akartam rendelni, mert annyi lett volna a pk, mint az alkatrész.#75821proci985 Remélem, de ha nem, még úgy is lehet, hogy a gpu is bekerül a körbe, akkor vagy kell blokk is, vagy ha a 3090-hez akkor rendelek aktív hátlapot, illetve mellé a lötyit.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz proci985 #75814 üzenetére
, de sajnos nekem csak a csatlakozók és a "tüskék" kellenek.
pl: https://www.cable-sleeving.com/8-pin-pcie-connectorIgazság szerint van egy custom méretre gyártott kábel szetem a régi gépház és táphoz (Meshify 2 Compact + RM850x) és ezt alakítanám át a Meshlicious + Silverstone SX800-LTI-re
[ Szerkesztve ]
üdv.: Boldog Ferenc
-
proci985
MODERÁTOR
válasz fboldog #75813 üzenetére
amazon.de?
[link] ebben van mind.
Deltaco tud ilyet, de az se lenne olcsobb. en NZXTt es Phantekset hasznalok a celra, de NZXT evek ota nem arul mar.
cable mod + gyart meg, de ok kb Phateks dupla aron mennek. minosegre Phanteks oke (NZXT 630ban nalam szinte minden toldva van a GPU tapon kivul).
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
senior tag
válasz proci985 #75812 üzenetére
OFF, de tuti találkoztatok a problémával.
Hol tudnék itthon PCI-E 8 és 6 pines csatlakozót, illetve 24 és 4 pines csatlakozót venni?
Hestore csak 6 pinest árul. TME sincs ellátva.
A következő opció a https://www.cable-sleeving.com/ (van nekik magyar formgalmazójuk, de ott már futottam bele mégsincs raktáron válaszba)Van valami jobb ötletetek?
üdv.: Boldog Ferenc
-
gery14
senior tag
válasz #15779328 #75807 üzenetére
A hálapot elfelejtettem pedig szedtem szét 1a hibás lötty miatt az egész rendeszt plusz a csöveket is takarítanom kellet forro vizzel adtam neki azt csá. De minekép jo hogy nem kell ujra pasztázni meg padozni ha nem akarod kidobálni a 10k-s pasztát amugy most mi a menő ? Tavaly még a krynout extreme-t toltuk most az alpacool subzero az uj menő nem ?
Megneztem milyen rendszer tisztítót vettem inkabb hagyjuk is semm értelme elolvastam szokás szerint nem olvastam ell csak kosárba raktam[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
törölt tag
válasz gery14 #75806 üzenetére
Csak a plexit? Ahhoz le kell venned a hátlapot, és ha nem akarsz szívni (fele csavar a vga-n, fele kint) utána már 4 csavar a blokk! Azaz nincs lehetőség csak a plexit levenni, és mosási szempontból sem jó ötlet amit írtál.
A radikban nekem sosincs trutyi, előbb fogja meg a jetplatte, mint a radi.#75805RockHaRD
Ha lötyit cserélsz azon a +1-2 órán már ne múljon, nézzél bele a blokkokba!
Én langyos lágy vízzel szoktam átmosni és kész.[ Szerkesztve ]
-
gery14
senior tag
válasz RockHaRD #75805 üzenetére
Ugyan minek szednéd szét teljesen a vgat pl amikor csak a plexi toppot veszed le és kitakaritod? ha jók a hofokok tok felesleges ujra pasztázni nekem is bányaszot pár honapot és ugyanolyan tökéletesek a hofokok mint régen. Kyrno extreme paszta van a proci+gpu-n meg gelid gp extreme padok. A radikban lesz trugyi azt kell mosni majd.. én vettem anno merlintol vmi vegyszert direkt erre pár ezres volt de azota nem használtam nekem ugye blood red van a rendszerben. Majd jövőre valamikor szétszedem amikor jon uj vga. Egyenlőre viccesek az uj proci-vgs kombók bár ha a szín miatt akarod az osszes csövet átmosni akkor értem ha ujrapasztázod vegulis.
[ Szerkesztve ]
-
RockHaRD
addikt
Hali. Rég jártam erre, ami végülis jót jelent, mert azóta is patika a rendszer (Továbbra is köszi mindenkinek a segítséget, különösen Csaveznek )
Lassan eljön az idő, hogy átmossam a rendszert, újra pasztázzak mindent, stb.
Két kérdés fordult meg a fejemben:
- Láttam, hogy van az ek-nak új fajta tisztítós-öblítős lötyije. Az én rendszeremben 2 liternél több víz lötyög. EK ködös fehér folyadékkal használtam, most szeretnék átállni a sima átlátszóra majd. Érdemes ezekkel foglalkozni, vagy ha amúgyis darabjaira lesz szedve az egész, és úgy átmosva, blokkok szétszedve, kitakarítva, átkefélve, stb, akkor fölösleges?- Érdemes cserélni egy-másfél év után a thermal padokat a vga-n? Bányászott még korábban kb fél évet a kártya, van rá esély, h nem jön szét szépen, meg nem tudom, hogy esetleg mennyit csökkent a teljesítményük.
-
senior tag
válasz svidiadi #75803 üzenetére
A gépház mindennek az alapja. Sajnos nem olcsó manapság egy jobb fajta, de egyszer kell megvenni 10+ évre ameddig szét nem esik (vagy ameddig nem vágysz újra). Az NZXT anno jó volt, de a mai 150+300W konfigok idejére eljárt felettük az idő.
GamersNexus Youtube csatornán / weblapon van rengeteg gépház teszt, őket ajánlom figyelmedbe - nagy ellenpélda a HardwareCanucks, akik szép semmitmondó videókat csinálnak.
Egyébként pedig kérdezz itt, remélem tudunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
- Be Quiet Pure Loop 360 (360mm es Vízhűtés)
- Eladó Lian Li GA II LCD és Hydroshift 360-as Vízhűtők!
- Thermalright Frozen Notte 360 ARGB vízhűtés 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest