Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Magisk
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy ezen a vario D5-ön [link] a 3 pin-es kábel csak a fordulatszám visszajelzésre szolgál, és egyéb funkciója nincs?
Köszi, Pakmara
-
holczy
aktív tag
válasz Demo07 #57472 üzenetére
Nekem a d5 keresztül tolta a vizet egy 480-as monsta-n(ház alja)egy 360x-flow(ház teteje), és egy 240x-flow (ház eleje) radin. Mosta alaplap ram cpu 360 tartály pumpa 240 volt a sorrend 2000-es fordulat környékén ketyegett, de én ott nem éreztem hangosnak. Delied nélkül 50-56 fokos volt a 8700k télen 24 fokos szobában 29-31 fokos vízzel. Nyáron (nincs klímám) 32-33 fokos volt a vizem olyan kor elkúszott 67 fokig is. Nekem 4,7 fixen ment a proci. Amit én észrevettem (bár ez sokmindenen múlhat), hogy az x99 lemeze 3-4 fokkal hűvösebben tartotta a procit mint a 1151-é.
-
ViZion
félisten
válasz hash99 #57484 üzenetére
+1
Nekem a csöveken lóg, réztetős -ez elvileg halk is-, 3-as felett van hangja. Nem hangos, de a zavaró-búgó frekin, amiből a kicsi is sok... De IRL nem kell eddig tekerni, légtelenítésnél meg kibírható az az 5 perc.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Tomoty
senior tag
válasz MPowerPH #57490 üzenetére
Tökéletesen
Postázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
Tomoty
senior tag
válasz Tomoty #57488 üzenetére
Postázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
Tomoty
senior tag
Van egy EK 980TI - Titan-X blokkom.
Egy 1080-as kártyát vettem inkább (már tud "freesync"-et), és meg kellett oldani a kettő párosítását.
Most jól jött, hogy CNC programozóként tevékenykedek, illetve volt 30-40 perc szabad kapacitás a marógépenPostázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
ÁdiBá
veterán
Az EKWB EK-XRES 140 Revo D5 picike tartályocskájába mennyi az ajánlott folyadék mennyiség?
Picit lentebb van a felénél, vagyis a benne található EK műanyag plexit már nem lepi el, ez még nem okoz gondolom problémát?ÁdiBá
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok,
immáron sokadjára.
Ma volt időm foglalkozni a delidelt naked kit-es problémámmal.
Ismét kiderült 1dolog amit nem is gondoltam/reméltem volna.
Nem volt hűthető a 8700k-m amin követlen a magon "ült" a vízblokk 3radi társaságában.
Mindenképp megakartam oldani újra merevcsővel így 12/10eseket illetve egy ek cryofuel-t rendeltem a művelethez.
Most lett készen, tesztek alatt az 55 amit max kilehet hozni belőle az eddig elmelegedett 4.5es üzemmel.
Nem tudom eddig miért nem gondoltam a folyadékra mint hiba..de úgynéz ki azzal nem stimmelt valami mert minden ua...és csodák csodájára semmi gondja a procinak.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
hash99
senior tag
válasz proci985 #57483 üzenetére
Nekem mondhat bárki bármit de ha full kuss van itthon és mondjuk feltöltéskor amikor a mozgó alkatrészek le vannak kapcsolva a gépben 3as fokozat vagy felette én már hallom a d5-t úgy hogy van itthon 3 db 6 féle toppal és rezgés elnyelő is van alatta. Csodák nincsenek a motornak is van hangja nem mondom hogy hangos vagy fülsértő de van.
Az mondjuk tény hogy a kis 10w-os ddc-hez képest még 5ös fokozaton is némának mondható.
[ Szerkesztve ]
-
Tomoty
senior tag
Sziasztok!
Merev csöves rendszert tervezek még mindig. Egy Ryzen 7 1700 és egy 1080 VGA kártyát kellene hűteni.
Van-e valami előnye egy ilyen nem túl bonyolult rendszerben a 16/12-es csövezésnek a 14/10-essel szemben?Postázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz mormota79 #57477 üzenetére
ket D5om is van itthon, egy PWM es egy Vario, egy Alphacool illetve egy EK XRes tetovel.
szoval sajnos nem. egyes fokozaton tenyleg csendben van, olyan 3 folott viszont lehet hallani. full fordulaton 4800on meg csendesnek semmikepp nem mondanam.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Demo07
aktív tag
D5 pumpa mekkora radiátorkat bír el egymaga, még relatíve csendes üzemben?
(Kb fél méterre van a fejemtől a gép az asztalon)
Ez lesz a körön: pumpa --> gpu --> radiátor(360x45) --> cpu --> radiátor(420x35/40) -->vissza pumpaValahová még be szeretnék építeni egy áramlás, és hőfok mérőt! Hová lenne javasolt ezeket tenni? Ki mit, ajánlj?
A hőfok mérő/t/ket akár a radiátor egyik bekötési pontjába, mondjuk?Illetve merevcsővel tapasztalatok, mire esküszik PETG 16/12mm-ből?
Barrow fittinggel a fenti méretű csövet össze lehet házasítani?
(3 O-gyűrűvel szimpatikusabb, mint a konkurencia, de más márka is érdekel!)Fittingekből a fenti körhöz kb hány darab lenne szerencsés?
(Elsőre amit én számoltam a 2 radni,cpu,gpu,pumpa az 10db)
Lenne még 4db 90°fokos könyök,1db T-elágazás, a csap miatt, ezekre ha jól számolok akkor még +8 fitting kell, a fentieken kívül?!Valaki javítson ki, vagy erősítse meg, hogy jól számoltam e!
Első víz lesz, azért a rengeteg kérdés -
MPowerPH
félisten
Rendeltem uk-bol 2db -ot, meg hozza ilyen fem tartot, mert nem volt draga. De tovabbra is kivagyok akadva a D5 Next ezen megoldasan. Es akkor az EK van savazva, akiknek ehhez kepest urtechnika a D5 res felfogatasuk. Nem tudom, hogy a Aquacomputer mit gondolt. Jah, es ha a sajat robosztus Aqualis D5 res -t hasznalnam, meg rosszabb lenne, mert az sokkal robosztusabb, nagyobb a sulya.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Nincs valakinek veletlenul 2db EK-RES holder -e, ami mar folosleges?
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Aki tornyos kialakitassal akar D5 Next -et, az felejtse el. Hasznalhatatlan, a szilikon szar az aljan nem tartja meg a tartalyt meg uresen sem. Kicsit megdontve mar a gephazat kiugrik belole. Szerintem en is kuldhetem vissza...
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Demo07
aktív tag
Köszi a listát meg a leírást a ház megokosításához, egyenlőre még álljon össze a dolog, és ha sokallom a hőséget akkor majd kivágom a felesleges zajszűrőket hogy legyen jobb légáramlás.
Bár terhelés alatt nyitom az elejét amúgy, ha fejhallgató van a fejemen akkor úgyse hallomVagy ha proci még úgy is melegebb marad mint vártam akkor delid, bár sajnos elég forrófejűek a mostani intelek. Talán azzal nyerek még load alatt 10-15 fokot stabilan
Már kezd a lista is véglegesedni a rendeléshez, hogy még az alaplap tálcát se kelljen lejjebb tenni majd az építéshez!
Fentre Alphacool 360 XT45/X-flow vagy XT45 180Dual, mert a gépház leírása alapján fent elfér a 180 széles radiátor is akár, előre meg XSPC EX420, vagy EK PE 360.
Inkább kicsit túlméretezem a radiátorokat meg hűtőközeget, abból talán nem lesz baj.D5 pumpa mekkora radiátorkat bír el egymaga, még relatíve csendes üzemben?
(Kb fél méterre van a fejemtől a gép az asztalon)
Ez a körön: pumpa --> gpu --> radiátor --> cpu --> radiátor -->vissza pumpaValahová még be szeretnék építeni egy áramlás, és hőfok mérőt! Hová lenne javasolt ezeket tenni?
A hőfok mérő/t/ket akár a radiátor egyik bekötési pontjába, mondjuk?Illetve merevcsővel tapasztalatok, mire esküszik PETG 16/12mm-ből?
Barrow fittinggel a fenti méretű csövet össze lehet házasítani? (3 O-gyűrűvel szimpatikusabb, mint a konkurencia)Soneec:Gyártói oldal szerint nem jár hozzá plusz G1/4-es dugó, külön kell hozzá venni, az üres helyekre. Vagy szenzort tenni bele, monitorzáshoz?(bár ezt most én is kérdezem)
[ Szerkesztve ]
-
-
Demo07
aktív tag
válasz soneec #57462 üzenetére
Hát a méretek alapján ami néztél EK CoolStream PE 240 Radi lehet, de profil magassága csak 40mm a robbantott ábrán látszik, hogy a fittinggel együtt 45mm magas, így picit csalóka
Viszont ha más is számításba jöhet akkor csak a számok alapján én megnézném ezeket... 35mm magas radiátorok, viszont arra már rá tudsz tenni egy rendes 25mm ventit ami tud már akkora statikus nyomást ami kell.
XSPC Crossflow V2 Radiátor EX240 ,XSPC Low Profile Radiator EX240 , XSPC Multiport Radiator EX240Viszont ha már megvan a radiátor és csak az egyik fér be, akkor talán a vékonyabb 30mm-es radi, rendes ventivel, max a radiátor másik oldalára még mindig tehetsz 15mm slim ventit.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Az EK-XRES 100 SPC-60 MX PWM pumpa+res kombónál a feltöltéshez használható külső táp ventilátor átalakítóval?
Ugye ennek a kis gyösznek pwm-es táp(venti)csatija van. A Phobya külső molex csatis tápra fel tudok applikálni egy - ha van itthon - egy molex-3 pin átalakítót. Az tud 7 vagy, 12V-t leadni, ha jól emlékszem. A kis pumpesz, ha nincs pwm jel, akkor 100%-on akar majd tekerni. Így akkor gondolom a 12V-ra érdemes kötni, mert nem lesz pwm jel a 3 pines csatinál és ne nyektessem 7V-on. Melyik a 12-os csatlakozó az ilyen molex-3 pin átalakítón?
Szerk.: Esetleg van valaki, akinek van EK Thermosphere vga blokkja? Meg tudná mérni mennyire lóg a kártyán túl a ki- és bementi blokk széle?
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
soneec
tag
Sziasztok! Egy kis segítség kellene.
Adott egy 240es ek radi 45 mm vastag illetve egy 30mm es.
A vastagabra max 15 mm is ventit tudnék csak rakni amíg a másikra normál 25-29mm. Teljesítmény szempontjából melyik variációt érdemesebb beszerelni? -
Lann
tag
válasz KAMELOT #57459 üzenetére
Igazából nem zavarna hogy homályos, csak van mellette ugye a másik cső, ami meg tiszta teljesen, így azért eléggé elüt. A loop azért ez, mert így néz ki a legtisztábban, flexi csövekkel szerintem csúnya, ha a fél házon átmegy keresztbe, a pumpa lent van, nem tudom rövid úton áthúzni.
-
Lann
tag
válasz Demo07 #57457 üzenetére
Sajnos ez a proci (meg mondjuk az összes új intel) ilyen, akármennyi radiátort tehetnék be, 20 fokos szobában, 0 perc üzemidővel elindítok egy linx tesztet, vagy prime-ot, máris az egeket veri a hőfok, Persze, nem alapfeszen mennek a dolgok, alapjáraton nem tudom mi mennyire melegedne, nem próbáltam. A loop nálam úgy néz ki, hogy: pumpa --> gpu --> radiátor --> cpu --> radiátor --> pumpa.
Képeket tudok adni, hogy miket rendeltem anno: [link]
Persze, merev csőhöz gondolom még szerszámok is lesznek. Azért annyit megemlítenék, ha valaki flexibilis csövet venne, Masterkleer ClearFlex60-at nagyon nem ajánlom, kb. 2 hónap után a víztiszta cső teljesen behomályosodott. A fele annyiért jött Mayhems cső meg azóta is olyan, mint újkorában.A tető panel kivágással kapcsolatban: [link]
Valahol a lap alján van, hogy miket vágott ki a tag, képekkel, és hogy mennyivel lett jobb a hűtés így.
Az előlapot is meg lehet oldani, viszont rohadtul körülményes, nem is lehet ennyi lamellát, meg hát akkor már inkább kinyitom az ajtót rajta.[ Szerkesztve ]
-
Demo07
aktív tag
Köszi az infókat!
A max.75 fok sem tűnik olyan vészesnek bőven tűrésen belül van ami az alatrészeket illeti, de max olyan 60 körülre szeretném belőni, amit nyáron is tudnia kell bármilyen melegbe, ezért is gondolkozok a 360/420/400-as radiátrokon.
Nálam is szempont, hogy azért halk maradjon, de hatékony legyen.Meg a folyadékot sem akarom túl melegen tartani, úgy tudom 60 fokos hűtőközeget már nem igazán szertik a pumpák huzamos ideig, meg nehogy lerakodjon a tartályon, meg a csöveken, blokkon.
A ház tetőpaneljének kivágásán már én is gondolkoztam, a nem szem előtt lévő oldalon, meg a ház hátsó oldalán lévő 2db 12cm-es venti burkulata is le lesz véve, hogy több levegőt kapjon.
A radiátorok sorba vannak kötve egymás után, vagy elosztva(pumpa-gpu-radiátor-cpu-radiátor-vissza a pumpába)?
A rendelési listát megköszönnöm, ha elküldenéd akár itt vagy pm-ben, mert lehet nálam valami kimarad... akkor van viszonítási alapom.
Merlinnek a készletét meg átfutom, hogy miből van raktáron, megelőzve a fölös köröket, hogy legalább a nagyját 1 rendelésbe letudjam adni.
-
Lann
tag
válasz Demo07 #57455 üzenetére
320 x 140 x 28 mm EK radi, 323 x 142 x 29 mm Magicool, egy relatív csendes venti profillal belőve az 1080ti max. 50 fok körülire megy fel (csak a gpu-n van blokk, nincs rá komplett), 9700k max. 75 fok, 1.32V-on. Vizet nem tudom monitorozni, nincs hozzá eszközöm. Nyitott ajtóval én nyerhetek kb. 6-7 fokot. Én személy szerint azzal is sokat nyertem, hogy a tetőpanelen kivágtam a zajtörő lamellák egy részét, aztán így nem fullad meg a gép. Ha gondolod teljes hűtés konfig listáját is el tudom küldeni, merlinről van, megvan minden. Velük kapcsolatban annyit, hogy rohadt sokáig tart mire beszerzik a cuccokat, ami nincs raktáron, feltéve, hogy be tudják. 3 féle fitting van a gépben (ek, csak más "szín"), mivel 3 kört futottam náluk, és valahogy következő rendelésre már sose tudták beszerezni, ami kellett volna. Érdemes olyat nézni náluk, ami fixen van készleten, vagy felhívni őket, hogy 100%-ra be tudják e szerezni. Ettől eltekintve nagyon segítőkészek és hozzáértő társaság van ott.
[ Szerkesztve ]
-
Demo07
aktív tag
A gép már benne van most az alaplap tálca legfelül, ha eggyel lejjebb teszem az alaplap tálcát akkor lenne 60mm is viszont az alaplap alsó részén az usb3 nagy alaplapi bumszli csatlakozóját már nyomja a psu cover ami nem szerencsés annyi.
De akkor pusztán a számokra visszatérve:
-Alaplap felett lévő rész 40-45mm radiátor/venti tartóig, felette lévő légtér is 40mm ahol nincsen rostély,ahol van 35mm.
Felülre gondoltam a ventiket ami 25mm magas, és az szívná át a levegőt a radiátoron keresztül és vinné ki a házból felül. (3db silent wing3 140/120 High pwm venti ott is)
-Előlapi ventik mögött 40mm hely van, így talán éppen beférne oda egy 38mm vastag radiátor, push módba, elől kapna levegőt bőven, mivel nyílik az előlap és ott 3db silent wing3 140 High pwm venti tolná a levegőt a radiátorra és a házba.
Ami ide férne kimérve radiátor:
-EK COOLSTREAM PE 360 és SE 420,
-Alphacool NexXxos ST30 420 és ST30 Industry HPC Series 360mm,
-XSPC CROSSFLOW V2 EX 360 és sima EX420
Ezek férnek be előre kb.A felső rész még mindig kérdéses, mert ott elől van a házban egy qi charger is ami kér némi helyet, hogy ne legyen egyszerű a dolog kiválasztani a radiátort. 35mm ott is magasság, venti 25mm magas így ha az van ott akkor nincsen gond vele, de a csövezésnek is kell még hely, a fordulások miatt.
Ha nem titok akkor elárulnád hogy nálad a 2db 280as radiátor milyen vastag, és milyen rendszert hűt?
Illetve milyen hőmérsékleten tudja tartani a rendszert idel, és load alatt?Köszi!
-
MPowerPH
félisten
Most akkor az Aquaero -n a flow port mellett levo low aquabus port az mar flow sensornak a bemenete?
Don't Tread On Me
-
Lann
tag
válasz Demo07 #57452 üzenetére
Nekem rev. 1-es házam van, 2 280-as radiátorral. Nagyobbat nem láttam értelmét belerakni, mivel se a tetején nincs kivágva a ház elején a lamella, se az előlapon nem kapna levegőt szemből, a front radi teteje. Házzal kapcsolatban tudok annyi tanácsot adni, hogy már az elején döntsd el mekkora vastag lesz a tető radi+venti kombó, mert ahhoz mérve lehet, hogy lejjebb kell majd helyezni az alaplap tálcáját, amit utólag borzalmas körülményes megoldani, ha már bele épített az ember.
-
Demo07
aktív tag
Sziasztok!
Már egy ideje követem a témát, de eddig csak kívülről, információ gyűjtés jelleggel, olvasgattam az értekezést
Az összefoglaló meg kb. 52000. bejegyzés óta olvasgatva a válaszokat, már úgy 80-90% megvan az elképzelés a fejemben.
Ez lenne az első épített vizem, így kelleni fog az a skill amivel már itt sokan rendelkeznek és a hozzám hasonló zöldfülűeket pár baklövéstől elkerülendően a helyes irányba rugdossák!Ami eddig már eldőlt:
-Merev csöves rendszer lenne, és 16/12mm csővel, ki melyiket ajánlja…
-Pumpa D5, de még a márka az nem dőlt el, EK vagy Alphacool, de reservoir-al együtt és PWM vezérléssel. (Más opció is érdekelhet!)
- 2 Réz radiátor felső rész és elől (420/400/360mm ami elfér, még megy a centizgetés, próbálnom kellene igazából)-Felső radiátor 3 ventivel, de ezzel gondba vagyok a radiátor méretek miatt hogyan fér el a házban és. hogy push vagy pull…(3db SW3 120/140mm high pwm ventik lesznek.))
-Első radiátor szintén 3 ventivel lenne szellőztetve ez push lesz az már eldőlt. (3db SW3 140mm high pwm venti.)
(Passzívan lehet még egy 140mm ami a psu coverre lenne felül , alulról van levegő áramlás be a házba, meg venti hely ha úgy kell, de ez még nem dőlt el, hogy kell e).Az összes ventilátor amúgy a ház gyári vezérlőjéről lenne hajtva és szabályozva.
(8 pwm ventit tud kezelni és két külön zónára osztható/4-4 venti/ plusz PWM szinkron az alaplapról, alap állásban alaplap vezérel, másik állásban kézi vezérlés)
Ezen felül még ott van az alaplap összes szabad ventilátor aljzata, dedikált pumpa, flow meter, stb..Ami a gépet illeti:
-Be quiet Dark Base pro 900 Rev.2 ház
Ebbe kéne beleszuszakolni a dolgokat, ha már valaki épített ilyenbe itt a csoportba akkor bombázhatna képekkel, adatokkal a radiátorokkal kapcsolatban.YT videókat már megnéztem.
-I7 8700K még delid nélkül, viszont konstans 4,3Ghz-n teker, később nagyobb OC-t kap ez is.
Jelenleg netezés közben is az AIO(CM ML240L RGB, gyári CM ventik ritka sz@rok, szépen világít és kb alig mozgat levegőt, viszont a CM venti motorok brutál hangosak már minimumon is! )
40-44 fok között tudja csak tartani, játék alatt 68-ig megy el, minimális ventilátor sebesség emeléssel, ház át szellőztettessél, 21-22 fokos szobába, radiátor jelenleg fent van, push venti elrendezéssel.
- GPU még beszerzés alatt (előreláthatólag GTX1080/1080Ti lesz, és vizes blokkot fog az is kapni).Ami kérdéses, és nem tudtam eldönteni mi lenne a megfelelő:
-Fittingek… nézetem Barrow-t, és EK-t is, ki mit ajánl, minőség, elszíneződés, stb 16/12 merevcsőhöz?
-2-3 forduló pontos fittingek?
-45° és 90°fokos fittingek?
-16/12 mm-s merev csövek, illetve kb hány méter kéne? 4-5m?
-D5 pumpa melyik gyártótól (EK vagy Alphacool, de reservoir-al együtt és PWM vezérléssel.) (Más opció is érdekelhet!)
-Flow méter, és egyéb szenzorok, és azok bekötési pontjai (T elágazás középső pontjára lenne érdmes tenni szenzort?)
-Tartály? Barrowch boxfish acril 200/250mm? Ezzel valakinek van már tapasztalat?Amiket néztem radiátorokat és talán beférne a házba(teljesség igénye nélkül):
-EK COOLSTREAM WE 360 (35+/-1 MM 185 MM 400(365))
-EK COOLSTREAM PE 360 (38+/-1 MM 130 MM 400(375))
-EK COOLSTREAM SE 420 (28 MM 140 MM 460(410))
-Alphacool NexXxos ST30 420 (30 MM 145 MM 460(410))
-Alphacool NexXxos ST30 Industry HCP 360mm (30 MM 125 MM 400(348))
-XSPC EX420 (36 MM 145 MM 460(420))
-XSPC CROSSFLOW V2 EX 360 (36 MM 125 MM 412(360))
-EK COOLSTREAM CE 420 (40 MM 145 MM 460(435))Ami az építést illeti, eléggé türelmes vagyok, ha ilyenről van szó, viszont teljesen új dolog lesz nekem így minden tanács jól jön, a kritika is!
Itthoni boltokkal kapcsolatban, mik a tapasztaltok (Merlin van nekem effektíve közel~30km)?
EK webshop, kínaiaktól ki honnét szokott rendelni bevált eladó/k, Alphacool webshop?Tapasztalatokat szívesen fogadom a leírt cuccok bármelyikéhez, az építéshez, ötleteket, akár jó vagy rossz!
Nagyjából most így elsőre ennyi lenne, amin elindulnék és kérek segítséget.Előre is köszönöm a segítséget!
-
MPowerPH
félisten
válasz Pakmara #57448 üzenetére
Regi es az uj szeria. Nem lesz panasz rajuk, barmelyiket is valasztod.
Jones: Hiaba, ha van egy kesz rendszered, akkor is ontheted bele a lovet. Ereztem en, hogy kellene a merev csovezes, de a praktikum miatt nem tudom ravenni magam. Ahhoz egy uveg RES, es elszinezodessel sem kell foglalkoznom. Mondjuk nem panaszkodom, mert 5 ev alatt most vettem harmadszor csovet.
Don't Tread On Me
-
jones965
Modder
válasz MPowerPH #57446 üzenetére
A PETG cső is színeződik a pastel folyadékoktól, kivétel a plexi és a boroszilikát. Előbbinél viszont csak akkor látszódik, ha leengeded a hűtőkört.
Egy raklapnyi csövem van már különböző gyártóktól az átépítések kapcsán, ezeknél nagyon szembetűnő a fentebb írt jelenség. -
MPowerPH
félisten
válasz proci985 #57444 üzenetére
Csak ott hatul, gpu elott, gpu utan is, ugye ugy jon a csovezes. Rejtely, nekem legalabbis megmagyarazhatatlan. Jones altal linkelt kephez egyebkent nem hasonlit, mert ha a folyadek a csoben van, nem eszreveheto.
De akkor lepek tovabb egy kovetkezo csore. Masterkleer nem jo, EK nem az. Mayhems es a Primochill gyari csoveit dicserik, de azok is szinezodnek.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz jones965 #57440 üzenetére
Nalam amit latsz, az 15 honap. A cpu blokk patyolat tiszta egyebkent, semmi szotyi nem volt benne, de a plexi tartalyt megkezdte, foltokban kodos lett.(nem gond, mert folyadekkal teli nem latszik)
A piros oldalon minden okes, szoval ugy nez ki, hogy Pastel es Pastel kozott is nagy kulonbseg van.Lehet kesobb lecserelem akkor a feheret, piroshoz megy a fekete is.
proci985: Ezen a helyen is nagyot hajlik, de van a rendszernek mas pontja is, a masik oldalan, ahol van egy ugyan ekkora szog, es ott nem zoldult ki.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Tomoty
senior tag
Sziasztok!
Egyedi vízhűtés építésén gondolkodom. Kis méretűt szeretnék (Szivattyú+tartály esetében).
Segítség kellene:
Kinéztem ezt a pumpát: [Alphacool Laing DDC310]Ha jól értelmezem, akkor ez a hozzá való tartály [Laing DDC tartályegység]
Illetve mi a vélemény a DDC310-ről?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Lann
tag
Van egy DDC MX 3.2 pwm-es pumpám. Néha eljátssza azt, hogy nem indul el rendszerindításnál. Kattan 2-3x, aztán semmi. PWM csatlakozó nélkül, csak a molexel bekötve sem indul ilyenkor. Ha kicsit megrázom, akkor beindul. Elmúlt 3 hónapban ez kb. 2x fordult elő. Most ezt én milyen indokkal tudnám legariztatni? Szinte biztos, hogy nem fog előjönni az üzletben vagy akárhol is tesztelnék. Illetve, mi oka lehet ennek, valaki hasonlóval találkozott már?
Hozzátenném, tiszta folyadék van benne, semmi színezék, csak az előre kevert aqua cucc, kb 3 hónapja lett cserélve benne.[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz sanko7777 #57403 üzenetére
Van itthon egy ehhez hasonló. Idővel zajos lesz valamennyire. Ha vájtfülű vagy, akkor okozhat pár izzadságcseppet a homlokodon...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #57421 üzenetére
Uhh, ez már pornó.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
MPowerPH
félisten
válasz TESCO-Zsömle #57421 üzenetére
Ezt kihagytam. Pedig pont elozo heten nezegettem oket, hogy jobban neznek ki, mint a Phanteks blokkjai. De a regi vonalas blokkjai is szepsegdijasak voltak, irtam is. Csak valahogy a 290X -en nem teljesitettek. Ezekrol nem tudok nyilatkozni, de gyokeres valtozason mentek keresztul a design teren.
mod; Most nezem, hogy az 1080 -ra valo blokkjaik is egy az egyben ugy neznek ki, mint amit a 290X -re gyartottak. Biztosan nem vennem meg. Az RTX kartyakra keszitett blokkjaik viszont teljesen uj format kaptak, ahogy nezem, a belso is valtozott, szoval akar meg jok is lehetnek.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
MPowerPH
félisten
Persze, ezt gyartja az EK exkluzivan a Giganak.
Weareus: Ha megnezed, a Thermaltake, Bykski, Barrow blokkjai egy az egyben az EK -ra hajaznak, masoljak. Ami gyarto kilog a sorbol, es szep is, az a Phanteks. Az Alphacool, XSPC blokkjai szerintem messze vannak a szeptol.
De tenyleg, eloszor csak annyi, hogy milyen a hazad?Es azert van szep EK blokk is....
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Weareus #57415 üzenetére
Milyen hazad is van?
mod: Nem pont szepsegre valasztunk blokkot. Legalabbis nem idealis. Anno a 290X -re volt gyonyoru Kryographics blokkom. Az EK egy gnom volt hozza kepest, de a GPU 7 fokkal huvosebb volt az EK FC blokkjaval. Az azert elegge jelentos.
Egyebkent az EK -nak is van plexi -s blokkja. Ha meg 1080Ti, akkor ajanlom figyelmedbe a Giga WB Ex -et.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Weareus
addikt
válasz MPowerPH #57413 üzenetére
Nem akarok belemenni. Szubjektíve annyit mondhatok: csúnyák. Hk és más gyártók (szinte az összes) sokkal szebb blokkokat csinálnak.
Minőség? Nagy számok törvénye?
Elhiszem, de kinek a pap...Ádibá: akkor másik karit kell lesnem HA-n.
Grózi:
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
-
Weareus
addikt
Üdv.
Hol lehetne megnézni, hogy ehhez a karihoz létezik-e full cover blokk (EK nem jöhet szóba!!!).Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Lehetőség adódhat komplett Watercool termékekből építkezni a közeljövőben, és minden a házon kívül kellene megoldani,nyílván vga meg cpu a házon belül. a következő összetelőkkel: Kép ebbe majd belejön még a CPU blokk illetve egy VGA blokk, és ha esetleg gyárt a WC alaplap blokkot a laphoz akkor az is.
A kérdés a loop iránya illetve, hogy egy D5 ( Next ) elég lesz-e.
Radi--> PCI áteresztő --> CPU --> Lap --> VGA --> PCI áteresztő -- > Pumpa --> Radi
Köszönöm a segítséget.
-
ÁdiBá
veterán
válasz proci985 #57407 üzenetére
Nálam 2 blokk, 4 radi, 2 áramlásjelző, és egy 6 - 7 db derékszögű könyök, és kb 4-5 db 45 fokos könyök van bekötve.
Az áramlás az változik, tehát a tudom állitani viszont marha karcsún dolgozik, csap alatt is probáltam és ott se volt meggyőző.
Néztem a videó róla, és hát nem igazán azt produkálja amit egy D5 nek kell.[link]
Kb úgy dolgozik mint egy SPc60 as.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
Szerintem szar a pumpám. Nagyon gyengén keringeti a vizet. :/ pedig kilwtt takaritva minden....
ÁdiBá
-
sanko7777
csendes tag
-
mpierre
veterán
válasz sanko7777 #57401 üzenetére
Esetleg az asus supportot tudod megkérdezni.
Amúgy nem sokkal többért ez is tökéletes. Ezt csak egy szabad usb tüskesorra kell kötni, illetve az aquasuite-t felrakni és van áramlási adat és vízhőfok is, + még egy hőmérő ráköthető.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest