- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Akkor ezért jobb a hang!
Tidal appnál hiába van a rendszerben található Atmos EQ kikapcsolva akkor sem olyan a hang mint UAPP esetében.vicze1
Tidalt hallgatok csak.
Gyári Android driverrel ezt kapom: [kép]
UAPP Hi-Res audio driverrel de kikapcsolt "Use with Bluetooth output" kapcsolóval: [kép]
Hi-Res driverrel bekapcsolt "Use with Bluetooth output" kapcsolóval: [kép]
Amúgy Hi-Res driverrel az appok értesítési hangjai sem szólalnak meg. -
vicze
félisten
-
trialboj
őstag
Én is így gondolom, mégis mindenki tapsikol az +50W os teló töltőknek, meg a szupergyors autótöltőknek, szerintem nem elkerülhető hogy az állandó gyorstöltéssel tönkre verd az akksit, valahol írja is hivatalos oldalán a samunak, hogy azt javasolják csak szükség esetén használjuk a gyorstöltés opciót, ami náluk még csak nem is olyan brutál gyors... Habár lehet ők attól félnek hogy megint kigyullad az ázsiai konstrukciójuk
-
csaba1203
addikt
-
tlala
addikt
Úgy látszik, én erre az 5 kHz-től megjelenő (+felharmonikus) torzításra vagyok érzékeny, mert az Edifier X3-am és az X5-ösöm magas tartományát egyaránt karcosnak, kissé kásásan harsánynak érzem.
(Persze tudom, hogy mi várható el ezért az árért, csak most erről a témáról beszélgetünk őszintén.) -
Fall-N
veterán
Tulajdonképpen magával az SBC-vel nem lenne gond, hiába mond mást a marketing vagy az elmélet. Inkább a késleltetés, ami rosszabb tud lenni, de ez is sok tényezős dolog. Magyarul nem csak azon múlik.
Ha el lehetne érni stabilan az LDAC 660 kbps átvitelét az már sokat segítene. Meg persze ha lenne több elérhető árú füles hozzá. Addig marad az AptX.
-
vicze
félisten
Tudom itt van előttem.
Fú ezért nem veszek fehéret.De abszolút nem zárom, ki, hogy ez regonális dolog, de vannak kételyeim, mert hivatalos Samsung oldalon még nem láttam.
Szerk: A Pakisztáni oldalon ez szerepel, de az indiain már nem, szóval passz, ha van olyan régió ahol ilyen is akkor nem sok.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Járás közben a kezeddel letakarod, amit a lábaddal nem sikerült ... "
Igen, tisztában vagyok az okokkal, ill. ezzel is, amit írtál (pont így "teszteltem"). Most perpillanat van egy olyan fülesem, ami ilyenkor szinte teljesen (na, jó, hosszú másodpercekre) elnémul, és van egy ami köszöni szépen, de szól tovább. Szóval meg lehet oldani a megoldhatatlant.
Ja, egyik sem Scalable (SBC és aptX) mert nincs Samu telefonom (és a fülesek sem azok). -
anrab
addikt
Nekem is ez a live van, csak az enyém koppintás. Ennek ellenére a Galaxy s8-ban lévő hangprofil beállításokban olyan jól személyre szabható hogy nekem nagyon megfelel. Bejáratás után nagyon jó hangja van. Kb.3 napig ment rajta a 3 zaj egymást váltva. Jót tett neki. Ha elromlik biztos hogy ilyet veszek megint, csak mostmár eredetit. Megéri a pénzét. Egyszerűen nem érezni hogy a fülembe van de azért zár is. Az meg hogy nem esik ki a fülből bármit csinálsz..., nagyon ki lett találva ez a kialakítás.
-
Fall-N
veterán
Én úgy vagyok velük ahogy a telefonjaikkal. Jók de nekem nem kellenek.
Bár a Buds annyira nem szimpatikus, van tonnányi kínai alternatíva, mellesleg olcsóbban. De elismerem, hogy support terén azért más egy Samsung, mint egy random kínai márka, de azért ott is vannak pozitív példák.
-
vicze
félisten
"Az érintőfelület még mindig az eredeti Buds-on működik a legprecizebben"
Fú a Pro-n konkrétan hülyét kapok tőle, mikor akarom akkor nem érzékel, mikor nem akkor meg nyilván igen, szinte leheleten úgy megfogni, hogy ne vigyen be egy érintést...Arra amire neked kellett ingyen végül is tök jó, csak zenehallgatásra alkalmatlan.
-
Vismajor01
addikt
Bementem a vodefonehoz 25 v 26 mar nemtom, mondtak h online nem tudom megrendelni mert uzleti az elofizu, boltban meg nem tudom megrendelni. De mikor tudok bemenni erte, felre tesznek egyet mert keveset fognak kapni belole. Kaptam egy ilyen papirt is. Vegul 30an tudtam bemenni erte elvettek a papirt es kihoztak a telefont. Kifizettem, enyem, de a szamla 30-ra szol szoval nem hiszem h kapok budsot pedig ugye elvileg akkor akartam megvenni amikor meg nem lehetett. De nincs mivel bizonyitanom a samsung meg a ket szep szememert nem fog hinni nekem sajnos.
-
patomi
őstag
Ez igaz, olcsóbb nyilván kompromisszum. Viszont, ahogy mész felfelé árban nem kapsz annyi pluszt, mint amennyivel többet fizetsz érte. Hangminőségben meg végképp. Itt jönnek ugye az appok, amikre rá lehet kenni a plusz szolgáltatások árát, csak kérdés mennyire éri meg. Míg a fülest napi szinten használja az ember addig az appot beállítod és kész. Nagyon valószínű, legtöbb funkció a fülesen is állítható. (Ok EQ nem)
Tin
Jobban ok, de mihez képest. A régi headsethez rendben. Mi a helyzet kézben tartott telóval szemben? Vagy zajosabb környezetben forgalmas utcán? Ez tényleg érdekel nincs buds+om. Sima lesz (talán) Én még nem találkoztam olyan tws-el ami kielégítő lett volna számomra ezen a téren. Most megint az nb2-t hozom fel de legjobb, eddig a 65t-nél is jobb. -
vicze
félisten
Igen leírtad az egyéni szoc problémám.
Nyilván van akinek tök jól működik, de az nem én vagyok és meglehet hogy sokan vannak így, de nem tudom.
Ezért lesznek egyek egyéni preferencia dolgok ezek pont mint a pöcök nem pöcök kérdés.Írisz az egyik leggagyibb telefonokon még az fényképre is beazonosít, így jenlegi munkakörben és a cégnél ezt hanyagolnám. Minden tiltva van, ami nem 3D IR és ujjlenyomat(utóbbi nem feltétlen biztonság miatt).
-
patomi
őstag
Eddig mindenki azt írta a buds-ban sok a mély. Emiatt nem is fordultam felé. Most akkor az AKG-buds viszonya milyen? Az AKG nekem melegebbnek érződik. Viszont pont kellő mennyiségű méllyel. Nyilván nincs annyi összehasonlítási alapom mint neked. Ennél már csak a mifo o5 ami melegebb hangzású szerintem.
Egyébként az x3 pont a számomra elviselhető határon van ebből a szempontból. (Nem bírom a durván pumpáló mélyeket.) -
Yeffy
veterán
-
Yeffy
veterán
koszi a kis osszefoglalot!
ezek alapjan egesz szimpatikusak, foleg a 3k, 320-as mp3-hoz kell, semmi extra.igazabol az ok, amiert gondolkodok egy ilyen beszerzesen, az az, h a jack csatin az uj telomon mintha nem lenne eleg kakao. nem tudom, gyarilag mekkora/milyen DAC/AMP van ebben a keszulekben, de kicsit halkabbnak tunik ugyanazn zenekkel/lejatszokkal, mint az elozo HTC-men Type C -> jack atalakitoval. asszem utobbiban van valami kis DAC/AMP, ami amugy a telorol szivja az energiat, ha jol remlik, van valami zenei limitacio a Type C-n - nem tud analog hangot atvinni? vagy valami ilyesmi.
plusz a Tevi-m a leghangosabb mind kozul (jack, type c - jack atalakito, BT)szoval vagy valami jackes, vagy BT-s AMP-ot fogok sztem keriteni magamnak, mint B opcio.
Zenére a BTR3 nem jobb, mint egy felsőbb kategóriás telefon saját jack kimenete (a 3k már előrelépés)
ez miert van? jobb a DAC benne, mint a simaban?tetszetos a BTR5 is, de az nekem mar overkill, en ugy erzem.
irod, h minden lenyeges kodeket tamogatnak - aptX LL/Adaptive-ot is? -
Fall-N
veterán
Azt láttam, hogy gyárt sok gyártó. Van iBasso is, de az még drágább. Viszont ha van alapzaj, akkor már annyira nem jó sajnos. Gondoltam, hogy van valami hátránya.
Most olvastam tesztet róla (TRN BT20s Pro), a primeaudio.org ezt írja:
There is sometimes a hint of background noise if you’re using very sensitive IEMs but it’s minimal and can’t be heard while music is playing. -
Yeffy
veterán
na, ezek egesz jopofa kis cuccok, a kisebbik meg tetszik is.
igy megmarad vmennyire a vezeteknelkuliseg, viszont van normalis kodek meg DAC/AMP tamogatas, ha jol sejtem.
itt csak a BTR3k verziot latom, nem tudom, az miben jobb vagy rosszabb a simatol.
mondjuk ez a kisebb amugy sacc per mennyi ideig huzza egy toltessel?van esetleg hasonlo tudasu/kategoriaju, de meg kisebb meretben, ami ajanlott?
bocsi a felOFF-ert.
-
RetepNyaraB
veterán
Teljesen igazad van, csak a konkrét kérdésre reflektáltam.
De amit lerágtunk már valahol egy-két hete, hogy amint elkezdenek agyi kapacitásra (mérnök) és minőségbiztosításra (megnézik a darabokat, amit a gyártósor kifos magából és a selejtet nem adják el) költeni, beindul az árfolyam felfelé, nem véletlenül. -
persil
nagyúr
De tovabbra sem ertitek, amit mondok.
Engem az zavar, amikor a ketpalcas filleres vacak, atombetonstabil kapcsolattal vigan zenel az agyamba, mikozben ugyanott, ugyanugy, ugyanakkor a tobb tizezres fules meg haldoklik.
Es nem egyszer volt ilyen elmenyem. A mai napig megvan egy alig 20 ezres fules, amit szerintem ramdolt betonepulet alatt is tudnek hallgatni, pedig mar lassan 6 eves es megjelenesekor sem volt egy csucs valami, szemben mondjuk(csak pelda) egy 50 ezres "komolyabb" fulessel, ami bizonyos helyeken szimplan nem szol. De tudnek hozni sok konkret peldat ilyesmikre, pedig kozben nem koltoztem az erdobe, ahol semmi nem zavar bele a terbe.
Direkt nem irtam markat/tipust, mert utalom a hitvitat, csak az erzekeltetes vegett irtam, hogy van amikor sikerul a gyartoknak es van, amikor nem.Egyszeruen ez haborit fel es innen indult az egesz karogasom, amikor olvasom, hogy fu ez egy tokeletes termek, nagyon stabil kapcsolattal, hiszen csak nehanyszor vesztett jelet.
Draútot meg mar par eve akkor sem huznek a fejembe, ha mashogy nem tudnek zenet hallgatni. :D De szerintem ezzel ebben a topikban sokan vagyunk igy. :)
Szrk.: Felreertesek elkerulese vegett, alapbol vagyok bunko, ez reszemrol nem vita, felre ne ertsetek, senkit nem all szandekomban megbantani, egyszeruen igy beszelek. :D
-
patomi
őstag
Tokba is vissza megy vele? Néztem én is nb2-re, de sajna alig van hely a tokban, ha kb 2mm-nél mélyebb a távolság a vetőcső és a gumi pereme között már nem is lehet vissza tenni.
Most sony epex van rajta, de tövig fel kellett tolni.Kicsit off.. Egyébként múltkori után, FiiO FH3, ThieAudio Legacy 3 e kettő közül melyiknek melegebb hangja? Pontosabban nem V karakter, inkább semleges, vagy csöppnyi közép emelt hangja.
-
patomi
őstag
Ezekbe a magasságokba biztos nem török.
Jelenleg egy Tin T3 plusz említett ubtr párost használok. Sajna a fiio fekete rövid kábellel kissé vesztett a dinamikából. Szóval lehet egy LC-3.5BS segítene. Illetve még a tervem egy FD1; FH1s valamelyike.
szerk .. FH3 nem is vészes árban most nézem
-
blueye
veterán
"Nem a mennyiért a kérdés." - sok mindenkinek fontos
Teljesen megertelek ha aldozol a minosegre, nyilvan a "320$-os Bose fejhallgatót" nem lehet ehhez hasonlitani - nem is szabad.
"Zenére nem azt veszem elő, arra lényegesen jobb hangú füleseim vannak." - a TWS eleve kompromisszum, pont mostanaban irtunk errol, gondolom ezek a fueseid nem TWSek.
Jot akartam, beirtam egy szvsz jo ar/erteku fulest, nyilvan nem neked valo, remelem van akinek bejon, ha megjon leirom rola a velemenyemet. Ahogy eddig is. -
vicze
félisten
Most is van, hangszóróknak és minden másnak továbbra is kell, csak jack kimenet nincs ennyi változott. Kb. annak az erősítése van megspórolva.
(#2951) wolfman:
"Hát mert ezt az átalakítást már maga a telefon is elvégzi, nem?"
És milyen analóg kimenetre végzi el?"Telefontól függ, hogy ez milyen minőségű."
USB-n pár kivételtől eltekintve(Létezik USB-C analóg audio) 90%-ban digitális jel USB-Audion keresztül megy, a telefonnak itt semmilyen beleszólása nincs a hangba."amit most rádugtak annak most már analóg jelet kell adjon a megfelelő lábakon"
Az átalakítók túlnyomó többsége digitális, pont azért mert USB-Audio-t mindegyik készülék támogat, analógot pedig viszonylag kevés."DAC chip mennyibe kerül vajon egy DAP gyártónak?"
Mobilok max. 8$ és alatt, 30centig(ez kiskerár), nyilván mennyiségtől függően. Asztali lehet akár 100$ is, de az elég sokat fogyaszt főleg. Egy USB kábel átalakító anyag ára fixen 1-2$ között van mindennel. -
zokrill
friss újonc
Köszi a tippet.
Adnak hozzá különböző méretű rátéteket vagy azt külön kell beszerezni? Illetve ez úgy működik, hogy telepíteni kell a samsung saját appját, hogy lehessen a telefonról zenét hallgatni vele? (nem samsung telefon esetében) Bocs, ha ez hülye kérdés, teljesen zöld vagyok az ügyben. -
bryant56
aktív tag
Ha veszek egy minőségi fülest és egy mini erősítőt, azzal el is veszik az egész wireless lényege. Akkor inkább veszek egy minőségi fülest és egy usb-c --> jack átalakítót.
Ahogy tegnap néztem se a telefonok nem támogatják a codec-ek egy jó részét és az audio eszközök sem. Remélem egy 3-5 év múlva már minden fog mindet támogatni és nem kell valaminek a megvételéről lemondani, mert nem támogatja a megfelelő codec-et.
-
vicze
félisten
Mivel napi szinten úgy 4+órát megy, így elég nehéz megmondani, mert pár naponta töltöm.
Tesztként úgy 1 hetet használtam töltés nélkül, és biztos, hogy simán megvolt a 20+óra.
Sima Buds-zal azért többször megesett, hogy lemerült, ezzel még 1x se. Volt hogy kivettem és tok nélkül asztalon felejtetem egy napra, beraktam és ment tovább. Szóval maga az üzembiztosság és aksi kezelés sokkal jobb. Csak legelső alkalommal láttam, hogy külön jelezze a fülesek aksi szintét, utána minding egybe volt, azaz azonos volt a szint kivétel nélkül.
Ugye még annyi extra, hogy az app már kijelzi a tok aksi szintéjt(felnyitva és mind a két fülest behelyezve) és mikor felnyitod akkor kapcsolódik, nem mikor kiveszed, így tényleg kb. 0 a kapcsolódási idő. Mire a fülembe kerül már megy a zene.A Live meg borzalmas, azt biztos nem veszek...
-
vicze
félisten
Hát a WH3 + UAT egy kicsit meredek nekem. Mondjuk kizárólag HiBy-vel és pár Shanling eszközzel működik. Annak ellenére, hogy eléggé adaptív az UAT, nehezen tudom elképzelni, hogy nagyon 500kbps fölé tudjon menni TWS esetében, de inkább alatta lesz. Nagyon ideális körülmények között mondjuk egy AptX HD szintet talán elérhet.
Ha nem hülye pálcikás lenne még kis próbálnám. -
Zoleee83
addikt
folyamatosak a panaszok az akadással, mindennapi párosítási gondokkal, desynccel.
Egyikkel sem találkoztam abból amit én használok, szererencsém volt.@vicze1-
Nem tegnap kezdtem BT-n zenét hallgatni, hanem 10+éve, eléggé tisztában vagyok vele, hogy mi hova jutott ezalatt.
Nem tudtam hogy te ekkora szakértő vagy, ettől még nem kell pár naponta leírni a technológiát, aki ilyet vesz az tisztában van ezzel.. Nem megy "Istenítés", ellenben te mindig találsz rá alkalmat hogy leírd a technológia és TWS hátrányait. De lehet máshogy látjuk. -
patomi
őstag
Igaz itthon még mindig közel az 50-hez... Lassan egy Budsra is be kell ruháznom annyit dicséritek.
Mondjuk csak egy galaxy A50 van mellé.(scalablet ez is tudja aszem)
vicze1, arra gondolok, hogy általában $20-50 közötti kategóriát keresik az emberek TWS tekintetében.
Aztán ha a 20 dolcsis füles nem hozza a 100-as szintet akkor megy a nyafogás. pedig élhető ez a kategória is. (másoknak szemét) -
patomi
őstag
Ez igaz, de a BTR5 önmagában $100 felett van. Egy normális kábel $10-30 -körül(?) Füles még sehol. Ezek a kis vackok meg max $50 de inkább 20dolcsis kategória.
Kicsit elővettem a senfer dt6-ot. És elég jó pedig nem tetszett régebben. Most akkor lehet veszek mellé egy BT modult, (kicsit tartok a minőség romlástól) de ugye ez MMCX (jobb sima kábel sem årtana a gyárinál), szóval ha másik füles nem MMCX, akkor megint új kábel. Na hát azért jó a TWS, csak kiveszed a dobozból és megy. Olcsó és kompromisszumos? Sajna igen. -
Keem1
veterán
Köszönöm
Őszintén szólva nagyon húzok a Buds+ felé, amúgy is majd' mindenem Samsung, de egy megerősítő löket nagyon hiányzott.Bárki más felé:
Tud valaki biztosra vehetően olyan helyet, ahol saját telóval ki tudom próbálni a Buds+-t? Hülyevagyok bolt, pl? Füles próba esetén a higiénia hogy működik? -
Fred23
nagyúr
Én nem vagyok nagyon igényes ilyen téren, viszont az anyagi buktákat szeretném minimalizálni. Megveszem a tavalyi csúcstelót féláron, meg hozzá egy közepes vezetékes fülit, és ez nekem így megfelel. Sajnálom, hogy a vezetéknélküli lazaságáról le kell mondanom, de smucig vagyok, és nem akarok kétévenként extra 40k-t bukni. Így is szomorú, hogy a lehető legjobbkor vett telóm, ami 260k-n nyitott, de amit én 129-ért vettem, azon 2 év (ennyi időre szánom, aztán megy eladásra) alatt tuti bukok ~60-65k-t, vagyis az értéke felét. Úgy, hogy tényleg a legjobbkor vásároltam, és hogy a nagy átlagnál kevesebbet fogok veszíteni.
-
vicze
félisten
-
kory24
őstag
Igen, kipróbálom majd tok nélkül hazafelé, csak most meló...
Magas is vagyok, 192cm tehát elég messze van zsebem fülemtől...
Azért ezt filléresnek nem mondanám, hivatalos forrásból 28,9k, geekbuying is 18k volt.
Lényeg, hogy nem vmi gyári hibást fogtam ki, hanem ez a bt technológia hátránya, elofordulhat ilyen.
Lehet az is gond, hogy telóm régi és nem tud bt 5.0-át, hanem csak 41-őt....?
-
Tulku
veterán
Tegnap a BKK-s maszk baromság miatt elkértem a kölöktől az MW07-et, mondván, ott nincs kábel, majd jó lesz az újra nekem.....kissé kérdőn nézett rám, mondtam neki, veszek majd egy Buds-ot, neki tökmindegy...no kivittem kutyasétáltatás alatt, mire visszaértem, be is vittem neki és visszaadtam...megígértem soha többé nem veszem el...
Feleségem megkérdezte, mire ez a pálfordulás, mondtam, a BTR5 + G10 kombó után horror volt...mire megjegyezte, hogy a kölök kapja mindig az ótvar cuccokat...mondtam neki, hogy 300 dollár volt és TWS fronton igen szép hangja van....de ennyit tud....
Elhallgatott...én meg maradok dongle-n, kis kábellel... -
Stauffenberg
nagyúr
"És egyesek szerint gyenge basszusban, pedig még ez is emelt kicsit. Hozzászoktak a műdübörgéshez és elvárják."
Na ez az, hogy pont emiatt nem tudok semmire menni a TWS tesztek 99%-val, mert 10 bekezdésben rizsáznak a semmiről és a hangjuk el van intézve egy süketelős félmondattal. De végső soron éppen ezért jöttem ide valami útmutatásért.
"nincs ami ezeket egyben tudja jól"
Nem is kell, tudjak vele normálisan telefonálni, meg a zenehallgatást sem úgy kell elképzelni, hogy nincs cuccom a sokkal magasabb minőséghez. Most akartam egy bluetooth hangszórót rendelni a laptopom mellé, de aztán megláttam ezt a TWS 200-at is. A vezetékes fejhallgatóval az a bajom, hogy ha fel kell állnom a gép elől, akkor folyton fel-le kell pakolgatni, meg ha kiülök dolgozni a teraszra, azért már rágyullad a fejemre. A kérdés az, hogy egy ilyen olcsó TWS-el járok jobban, vagy a bluetooth hangszóróval.
Új hozzászólás Aktív témák
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest