- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
-
Stauffenberg
nagyúr
Köszi ezt a tippet is!
Megnéztem egy-két tesztet róla és ez is szimpatikus (és bár nem volt a multipoint a követelményeim között, de jó, hogy tudja). Viszont nem igazán látok belőle már hazai forrást (ahol van készleten ott 25k és lila színű).
Van megbízható Aliexpress eladó? Az elmúlt években eléggé leszoktam az Aliról, mert olyan bődületes mennyiségű hamisítvány kezdett keringeni rajta.
-
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék egy semi in-ear (Airpods jellegű) fülhallgatót (elsősorban Apple cuccok mellé, iPhone 14 Pro Max és MacBook Air M1).
Azért nem gyárit akarok, mert nem szeretnék ennyit költeni rá. Van már egy in-ear Edifier X3 fülesem sportra vagy ha jobb izoláció kell, meg rendes zenélésre egy stúdió fejhallgatóm (AT M50X). Ez most főleg arra kéne, hogy legyen egy olyan is, amit kényelmesebb hosszabb távon viselni (az in-ear 1 alatt már kifelé kívánkozik a fülemből, éppen elég az edzésre vagy ingázásra).
Ami szempont lenne:
1. Semi in-ear kialakítás a hosszú viselhetőség miatt
2. A kialakítás adta lehetőségeken belül maradva kellemesen kiegyensúlyozott hangzás (enyhe V-kiemelés preferált lenne, de a hülyegyerekes "bass boost" dolgokat mellőzném).
3. Elfogadható zajszűrés hívások alatt (nem a piac legjobbját keresem, de az utcán is érthető legyek, sajnos az Edifier X3 ebből a szempontból teljesen alkalmatlan).Keret: Nem tudom még, első körben 15-30k között nézzük meg mik vannak, ha nagyon nem megy, mehetünk feljebb. Edifier W320TN-t néztem már, de elég sok panaszt hallottam rá, hogy egyáltalán nem egy tartós darab.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Stauffenberg #10249 üzenetére
Az első pontban tudtok segíteni? Csak felsorolni néhány Edifier X3 alternatívát, amit még meg lehetne néznie a munkatársamnak, illetve a gyerekének.
Külföldi rendelés csak EU raktárról játszik, nincs 2 hónap várakozáshoz kedv.
Köszi előre is!
-
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Két kérdésem van és kezeljétek is külön. Anno itteni javaslatra vettem egy Edifier X3-mat, amivel a fél irodát is megfertőztem, többen is rendeltek (régi szép euró árfolyamok, EU raktárból jött 7,5k pénzért).
1.) A főnököm gyerekének is szüksége lenne egy TWS-re, van esetleg erre a célra ajánlottabb modell? Akár mondjuk méretben kicsit gyerekbarátabb vagy ilyesmi. A hangminőség tekintetében nincsenek nagy elvárások egy általános iskola alsós gyerek nézné vele a Youtube videókat.
2.) Én nagyon csípem az Edifier X3-mat, ezzel ingázom, ezzel edzek, csak két dolog idegesít: Hanghívás közben a zajszűrés gyakorlatilag nem létezik, rendszeresen panaszkodnak rá, ilyenkor inkább kiveszem a fülemből és normál módon telefonálok. A másik meg a hol működő, hol nem működő gesztusvezérlés. Mennyivel kéne többet költenem rá, hogy kapjak (ha nem is világklasszis, de elfogadható) zajszűrést a hívásokhoz és a gesztusvezérlés is rendesen menjen? Hangzásban az X3 szintje nekem elég. OnePlus 8T mellé kéne (BT 5.1, AptX HD, stb).
-
Stauffenberg
nagyúr
Múltkor írtam ugye az Edifier X3 szakadozó jel problémáról, hogy ha balra fordítom a fejem és jobb zsebben a telefon, akkor hajlamos recsegni vagy teljesen megszűnni a jel. Akkor ugye arra jutottunk milyen minőségi szigetelőnek számít az emberi test.
Most tudtam csak kipróbálni (home office volt, hétvégére meg ki lettem ütve egy oltással). Eddig mindig a bal fülessel csatlakoztam, arra csatlakozott a jobb füles. De felcseréltem, hogy a jobb oldali legyen a telefonhoz csatlakozva, ha már jobb zsebben hordom a telefont.
Úgy néz ki megoldódott, mert egy kósza kis szakadozás sem volt, bármerre forgatom a fejem, közben sétálok, lépkedek.
Mondjuk előny, hogy nincs sörhasam, az még tudna árnyékolni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
<Adamsky> #6363 üzenetére
OnePlus 5 és Bluetooth 5.0, meg tud minden egyéb fiszfaszt ami a korabeli high-end Qualcomm chipsetek tudtak (AptX HD, stb).
Jobb zsebben a telefon és a bal fülessel szoktam először csatlakozni (így esik kézre), megpróbálom majd, hogy inkább a jobb fülessel csatlakozom és arra csatlakozik majd rá a bal. Hátha.
Nem gondoltam volna, hogy ennyitől már meg kell szakadnia, mert egy csomószor van, hogy mondjuk otthon takarítok, zene a fülemben, telefon az asztalon és mászkálok a lakásban, néha méterekre vagyok a forrástól és közte van egy ajtó, szekrény vagy vékonyabb fal és nem szakadozik. Csak így, amikor jobb nadrág zsebben a telefon és balra fordul a fejem (pont azzal a fülessel, amivel elsőnek csatlakozni szoktam).
Lehet keményebb vagyok, mint egy tömör szekrény.
-
Stauffenberg
nagyúr
Van egy fura hibajelenségem Edifier X3 kapcsán. Eddig főleg kabát/dzseki idő volt, annak a zsebében volt a telefon, de a napokban azt tapasztalom, hogy ha a nadrágzsebembe teszem a telefont és zenét hallgatva a fejem balra fordítom, akkor szakadozik a jel.
Ha kézben tartom a telefont és úgy fordítom balra a fejem, akkor semmi gond. Ahogy a kabátzsebbel sem.
Főleg utcán használom és ha körülnézek az úttestre lépés előtt, akkor elkezd szakadozni a jel amíg a fejem balra van fordítva. De csak ebben a meghatározott felállásban csinálja, sehogy máshogy.
Ti találkoztatok ezzel? Nem tudom most másik telefonnal tesztelni, hogy a két eszköz közül melyik okozza ezt.
-
Stauffenberg
nagyúr
Pont ma szívtam vele, hogy a fülesek a tokba visszarakva egy idő után visszakapcsolódtak a telefonra és az istenért sem tudtam lecsatlakoztatni őket azzal, hogy kivettem-visszaraktam őket (vagy ötvenszer legalább).
Aztán leesett, hogy a tok merült le (nem jelzi sehol) és a fülesek nem akkor csatlakoznak le a telefonról, mikor a tokba becuppannak, hanem amikor elkezdenek töltést kapni. Lemerült tokból meg ugye nem jön töltés. Pedig a kézikönyv (hamisan) azt állítja, hogy a tok lecsukásával kikapcsolnak a fülesek.
Nem mondom, hogy most ettől eret vágok, de azért egy kicsit jobban értem az árcédulát. Aki Edifier X3-at vesz, egyrészt spórol nagyon sok pénzt, kap egy marha jó hangzást, de cserébe szokni kell a hülyeségeit.
-
Stauffenberg
nagyúr
Ezt olvastam már korábban is, direkt azért is írtam, hogy jól van visszahelyezve a tokba, le is csatlakozik a telefonról, csak egy random pillanatban meg visszacsatlakozik. Kipróbáltam, hogy kicsit megrázogattam a tokban (mintha a kabátomban zötykölődne) és egy nagyon picit kotyognak a bölcsőben, ilyenkor magától visszacsatlakozott.
Lehet teszek a fedélbe majd belülre valami puha rugalmas anyagot, ami a helyén tartja őket. Ha egy pici erősebb lenne a mágnes, valószínűleg nem lenne ilyen gond, csak akkor gondolom fél dollárral többe kerülne és minden fillér számít, mikor az Aliexpress user egy TWS-t keres és beállítja a keresőt a legolcsóbbtól a legdrágábbig listázva.
---
#4345 norby_42: Erre mondtam, hogy szerintem is stabil, de mindenki fülkagylója más és ez is minden fülben máshogy áll meg. Ki kell próbálni, ennyi pénzért nem is nagy rizikó, legrosszabb esetben el lehet ajándékozni családon belül.
-
Stauffenberg
nagyúr
De azért én is kérdezek Edifier X3 kapcsán:
Az utóbbi napokban folyton azt veszem észre, hogy a tokba visszapakolva visszacsatlakozik a füles a telefonomra. Nem úgy marad, lecsatlakozik ahogy visszacuppantom őket a tokba, aztán a tokot elteszem a kabátzsebembe és ahogy mozog, rázkódik, egyszercsak megint csatlakoztatja magát. Elő kell venni, megmozgatni a füleseket és lecsatlakoznak, de tegnap már konkrétan négyszer játszotta ezt el. Nem tudom az én példányom hibás-e (pl: túl gyenge a mágnes ami a helyére húzza).
Nektek van erre valami megoldási javaslatotok? Tegyek a tok fedelébe belülre valami öntapadós cuccot (pl: puha, rugalmas filc csíkot), hogy a helyére nyomja a füleseket? Meglehetősen idegesítő, mert így ugye a telefonom nem csörög ki, hanem a füles vinnyog, hogy bejövő hívás van, de az meg ugye tőlem méterekre van a fogason lógó kabátomban.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Blackhole13 #4316 üzenetére
Az Edifier X3 egy csoda, nemcsak megteszi, hanem kifejezetten jó vétel, de nem tudom mennyire alkalmas sportolásra. Futottam már benne villamos után és nem esett ki ugyan, de futásnál szerintem 5 percenként igazgatnám, de ez a fül anatómiájától is függ, biztosan van olyan akinél kevésbé stabilan, másnál meg jóval stabilabban fekszik a fülkagylóban. Futáshoz vagy terep bringázáshoz és biztosan olyat vennék amin van egy extra támaszték vagy akasztó, ezek kifejezetten sporthoz készülnek.
De ha mondjuk nem olyan sportot űzöl amiben sok a rázkódás, abszolút stabilan a helyén tud maradni (én kipróbáltam súlyzós meg saját testsúlyos edzés közben itthon és meg sem moccant, tudom most zárva vannak az edzőtermek, de oda mondjuk simán vinném magammal).
-
Stauffenberg
nagyúr
Igen, jobb is így, mert ha az egyik éppen nincs bedugva, akkor is lehet előre-hátra léptetni. Boltban például én ki szoktam venni az egyiket, mert nem szeretek kukán állni a polcnál (kisüzemi sörök előtt különösen sokat tudok időzni) mikor valaki szólítgat, hogy engedjem el a bevásárlókocsijával vagy nem hallom mit mond a pénztáros ha esetleg beszélne hozzám.
A tapogatások felismerése lehetne kicsit jobb. De ennyi pénzért szerintem nem nagy probléma, össze kell szokni vele.
-
Stauffenberg
nagyúr
Milyen értelemben dobott rajta? Ha illesztéket cserélnék, akkor inkább szellősebbé tenném a hangját (tudom mások meg még dörgősebb mélyeket akarnak, én az ellenkező irányba mennék inkább).
BTW amit kihagytam az Edifier X3 összefoglalásomból, hogy bitang módon izolálja a környezeti zajokat, alig-alig szűrődik be valami még akkor is ha halkan hallgatok zenét (nem szoktam üvöltetni, de ezt nem is kell). Tegnap az egyetlen dolog amit hallottam utazás közben, mikor a 17-es villamos kanyarodik a Margit-hídnál és a kerekek éles-fémes-csikorgó hangot adnak, az egy kicsit átjött, de ennyi.
Kicsit zajosabb irodai környezetben ha muszáj fókuszálni és idegesít Mancika nyihogása, ahogy próbálja felszedni a gyakornok fiút, azt tökéletesen eltünteti.
-
Stauffenberg
nagyúr
Ígértem, hogy írok pár szót az Edifier X3-ról, már azért benne van egy 8-10 órányi kezdeti bejáratás. Én szeretek topikokban rákeresni kifejtősebb véleményekre, hátha a jövőben még jól jön valakinek aki a keresőt használja. Meg volt kérés a topikban, hogy hasonlítsam össze a SoundMagic ES18-al, összehallgattam őket egymás mellett.
Tényleg hozza azt a "húbazme.." élményt, hogy ennyi pénzből, mégis miféle boszorkány tud kihozni ilyen hangot. Ár/érték alapon ez pont akkora best-buy, mint az ES18 (volt amíg árulták). Alapvetően inkább enyhe V-kiemelésű fülest kerestem ééééés persze ez ízlés dolga, hogy kinek-mi számít enyhének, teljesült is a kívánságom, meg nem is, de összességében elégedett vagyok, azt mondanám nálam a V-karakternek ez a legteteje, ennél meredekebbet már nem bírok elviselni hosszabb távon.
Aki azt mondja, hogy ebben kevés a basszus, az szerintem adja vissza a hallását. Persze a kevés két dolgot jelenthet: Nincs ott a részlet a mélytartományban vagy nincs eléggé megemelve. Szerintem erre a fülesre egyik sem igaz, de akinek ennél erősebb mélykiemelés kell, az eleve olyan zenéket hallgat amikben nem is történik semmi a középtartományban (szíve joga) vagy eleve populárisra hangolt (értsd: populárisra rontott), erősen V-karakterű hangcuccokon szocializálódott, amiben már megszokássá vált, hogy a mélyek minden más tartományt elnyomnak. Itt ez nem ilyen és lehet ezt keveslik egyesek.
Edifier X3 vs. SoundMagic ES18
Nem hirdetek győztest, mindkettőt kedvelem. Az X3-ban érezhetően jobban meg van emelve a mély tartomány, főleg a sub-bass az ahol az X3 több erővel támad, mint az ES18, de utóbbiban is ott vannak azok a részletek (sőt) csak nincsenek úgy megemelve. Elektronikus zenére simán az X3-at vinném inkább magammal.
Az ES18 viszont hangszeres zenéknél jobban tetszik, a közép és középmagas tartomány sokkal élénkebb, ettől az egésznek van egy szellősebb érzete, az énekes sokkal közelebbről szól. Az X3-nál a mélykiemelésnek köszönhetően egy kicsit összenyomottabb a színpad érzete (de csak az ES18-hoz képest, mert nincs bezártságérzet egyébként), de még bőven a tűréshatáromon belül van, nem mondanám azt, hogy dominál mindent a mélytartomány, mert közel sem, tökre rendben van a balansz.
A magas tartomány teteje ha túl sűrűvé válik, akkor viszont az X3 már egy kicsit kásásabb, főleg amikor a rockzenében intenzív cintányér kínzás történik, de vélhetően ez nem hardver, hanem inkább a bluetooth kodek hiányossága és ezzel együtt kell élni. Ebbe nem akarok belekötni, 20 dollár meg a postaköltség, így is inkább én raboltam ki őket.
Szívem szerint a kettőnek a hangképét valahogy összegyúrnám, csak azt meg úgy hívják fejhallgató.
A forrás mindkettő esetben Spotify Premium (legmagasabb minőség) és OnePlus 5 volt, Bluetooth meg Qualcomm chipset oldalról a telefon tud mindent amit az X3 támogat, AptX mód is be volt kapcsolva. Hozzáteszem az ES18-at hallgattam már minőségibb forrásról, az még tud dobni a minőségen és a dinamizmusán.
Használat, kényelem
Nekem személy szerint az X3 nagyon kényelmes, pedig erre iszonyú finnyás vagyok, az esetek többségében úgy élem meg, mintha megerőszakolnák a fülem. A tok anyaga is csúszós, meg maga a füles is egy csúszós bogyó. Télen, fagyos ujjakkal csak óvatosan. Jó lett volna ha kap legalább a pereme egy gumiborítást vagy érdesítést. Túlélhető, de akinek vastag tömpe ujjai vannak talán nem fogja szeretni. A tapogatós vezérlést szokni kell, néha nem veszi be az utasítást ha túl gyors vagy túl lassú a tapi, majd megszokom.
Én bátran ajánlom mindenkinek, tök jó általános célú füles, jó arany középút azoknak, akik elektronikus/pop és rendes hangszeres zenéket is hallgatnak (mint én).
-
Stauffenberg
nagyúr
Mitől lenne kamu? Egy kollégámnak is küldtem linket és ő is megvárta a 11.11 akciót, reggel ránéztem a linkre olyan 9-10 óra körül, akkor még ment a visszaszámláló, hogy hamarosan indul a leárazás, de most már akciós áron van kint azóta.
Én múlt héten rendeltem, nem érdekelt az akció annyira, hogy megvárjam és én magasabb áron vettem, mint amennyiért most újra kosárba rakva megvehetném (25$ + szállítás, kuponok nélkül amiért vettem, ezzel szemben most 20$ + szállítás áron zsákolható, szintén kuponos levonások nélkül).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
DrDobos #4181 üzenetére
Nekem azért egy fülessel szemben nincsenek hatalmas igényeim, szóval én egy k***jó fülesre sem adok ki sok pénzt, akkor sem ha tisztában vagyok azzal, hogy ér is annyit. Lehet marha igénytelenül hangzik amit mondok, de nekem a fülhallgató addig kell amíg metrózom, villamosozom, legyen közben valami háttérzene ehhez, úgyis olvasni szoktam és nem is annyira a zenére figyelni, de ha valami szar azt azért nem viselem el.
Nekem ez nem a zene árnyaltságaiban elmerülésről szól, arra ott vannak a rendes hangfalak, fejhallgatók (bár audiofil nem vagyok, azért az Edifier-t például ismerem és jó hangcuccokat készít, holnap kiderül számomra milyen az X3).
-
Stauffenberg
nagyúr
Mindenképpen.
Bár az saját tapasztalat más hangcuccokkal, hogy a hang karakterét nem befolyásolja a bejáratás, inkább csak finomodik a részletvisszaadás.
Bár csodát amúgy nem várok ennyi pénzért, de nyitott vagyok rá, hogy meglepjen. Anno a SoundMagic ES18 is meglepett (ha már ez a konkrét típus szóba került), pedig tényleg egy filléres cucc. Ráadásul az volt az első in-ear füles, amit tartottam annyira kényelmesnek, hogy akár 60 percig is képes voltam a fülemben hagyni (sokkal tovább azt sem), de a kábelét gyűlöltem, azt a folyton gubancos, folyton hullámos, folyton hülyén álló vackot nem lehetett megszeretni.
-
-
Stauffenberg
nagyúr
Én csak híreket találtam róla, ezekben írták, hogy hangban is kicsit más.
De ha nem így van, akkor marad a sima X3-as, 11k helyett csak 7k (+szállítás spanyolból) és nekem a tök egyszerű standard fekete bőven jó lesz.
Mennyire zavaró amúgy, hogy a tartó doboz nem jelzi vissza LED-ekkel a töltöttségi szintet?
-
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
A kettő között mi a különbség hangzásban?
Edifier X3
Edifier X3 TO-UUtána olvasva csak a "fejlesztett basszus" jön fel, de ez itt mit jelent? Szeretem ha a basszus a helyén van, feszes, de nem uralkodik (nem megy nagyon a többi hang rovására) és tudom az Edifier jó monitor cuccokat is készít. Enyhe/közepes V-karakter amit kedvelek. A mainstream gyártóknál a "fejlesztett basszus" általában hatásvadász, mindenre rátelepedő mélyről jövő üvöltést, meredek V-karaktert jelent.
Olyanok véleménye érdekel, akik mindkettőt használták esetleg.
Zenében elég vegyes amit hallgatok: Hangszeres (rock, blues, stb) meg elektronikust is.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #3488 üzenetére
A OnePlus több irodát és szervizpontot tart fenn a világ számos pontján (csak az EU-ban 7-8 országban zárt be a pénzügyi helyzetük miatt) és maga végzi az importőri feladatokat is. Ilyen szempontból csak alig tér el a többi mainstream márkától, csak a piaci részesedése más, de ez a költségeken nem sokat változtat. Nem tud ma már olcsóbb lenni a konkurenciánál, régen esetleg volt egy raktára az egész EU-ban és csá, de ma már nem így megy.
Ollie: A minőségbiztosítást adja az összeszerelő és az alkatrész beszállító, ezek kiszervezett munkák pont mint egy Apple esetén. A support pedig pont az amiről beszéltem, ezekhez irodák, szervizpontok és alkalmazottak kellenek.
Amit én látok más termékcsoportoknál, hogy van egy nagy regionális (pl: EMEA) disztribútor, mely a behozatalt intézi, kap ezért 40% árrést, ebből kell neki tovább passzolnia 30%-ot a helyi, lokális nagykereknek, akik aztán megadnak 15-20%-ot a helyi kiskereskedőknek, de akkor ezekbe az árrésekbe kell beletuszkolni a logisztikai költségeket, marketing költségeket, az üzletmenet fenntartásához szükséges költségeket (pl: bemutatóterem, bolt) meg hát a konkurencia is mondhatja, hogy árversenybe bocsátkozik kisebb-nagyobb leértékelésekkel. Ezek persze csak nagyjábóli számok, láttam már soványabbakat meg kövérebbeket is. Látszik az, hogy a disztribúció folyamata brutálisan drága, fajlagosan a legdrágább tétel, ezekhez képest egy eladott eszközre vetített fejlesztési, support meg minőségbiztosítási költségek eltörpülnek.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #3480 üzenetére
"Amint elkezdenek invencióra és minőségbiztosításra költeni (lásd OnePlus, Huawei), az árcetli repülőrajtot vesz."
Ezzel csak részben értek egyet, mert a fejlesztés költségeit beépíteni az árba eltörpül a disztribúciós költségek mellett. Ismerek belülről több céget ahol fejlesztéssel és gyártással foglalkoznak és nem ritka az, hogy egy (példa kedvéért) 100 eurós cucc gyártási költsége Kínában mondjuk 20 euró, de ez nem jelenti, hogy 80 euró a haszon rajta, azt ott logisztikázni kell, ideszállítani, vannak importköltségek, az itteni irodákat is fent kell tartani (rezsiköltségek, bérköltségek, járulékok), kell haszonkulcsot hagyni a nagykernek és a kiskernek is, nem utolsósorban pedig a jótállásos javítások szervizének is költsége van. A végén meg simán kijön, hogy a 100 eurós cuccon a gyártó keres jó esetben 5-10%-ot (ha nem rohad rá a készlet).
A kínai márka meg OEM-ektől összevásárolt dolgokkal le tudja gyártatni mondjuk 30 euróból, felteszi Aliexpressre 40 euró + China Post szállítási díjért és minden más már legyen a vásárló baja (Vám, Áfa, 1-2 hónapos várakozás a szállítással, lokális support hiánya, nem tudsz bemenni egy boltba megnézni, nulla jótállás, stb). A vásárló meg örül, hogy túljárt a világ eszén.
-
Stauffenberg
nagyúr
Egy kényelmes agybadugóssal nincs bajom, ha csak arra kéne, hogy szóljon valami amíg beérek az irodába. De egyrészt most a járvány miatt 2 hónapja itthon vagyok, nincs ingázás, másrészt meg a hosszabban viselhetőség kényelme fontosabb lenne.
De aztán persze lehet ennek sem lenne értelme, mert hiszen nem tudom a vásárlás előtt belepróbálni a fülembe, nincs kizárva, hogy ezt sem tudnám huzamosabb ideig viselni.
-
Stauffenberg
nagyúr
"És egyesek szerint gyenge basszusban, pedig még ez is emelt kicsit. Hozzászoktak a műdübörgéshez és elvárják."
Na ez az, hogy pont emiatt nem tudok semmire menni a TWS tesztek 99%-val, mert 10 bekezdésben rizsáznak a semmiről és a hangjuk el van intézve egy süketelős félmondattal. De végső soron éppen ezért jöttem ide valami útmutatásért.
"nincs ami ezeket egyben tudja jól"
Nem is kell, tudjak vele normálisan telefonálni, meg a zenehallgatást sem úgy kell elképzelni, hogy nincs cuccom a sokkal magasabb minőséghez. Most akartam egy bluetooth hangszórót rendelni a laptopom mellé, de aztán megláttam ezt a TWS 200-at is. A vezetékes fejhallgatóval az a bajom, hogy ha fel kell állnom a gép elől, akkor folyton fel-le kell pakolgatni, meg ha kiülök dolgozni a teraszra, azért már rágyullad a fejemre. A kérdés az, hogy egy ilyen olcsó TWS-el járok jobban, vagy a bluetooth hangszóróval.
-
Stauffenberg
nagyúr
Jajj, nem hasonlítom én egyiket sem az Audio Technica M-sorozathoz, azok stúdióba szánt fejhallgatók. Csak párhuzamnak hoztam arra, hogy még ezeket is le szokták egyesek szarozni a basszus hiányára hivatkozva, pedig szerintem még itt is túl van egy kicsit tolva (pl: M50x-nél jobban bejön a Shure 840, ha élhetek további párhuzammal). Szóval csak példa volt arra, hogy amikor annyi van leírva valamiről egy tesztoldalon, hogy szegényes a basszus benne és ezzel kifújt a jellemzés, akkor az nekem értelmezhetetlen.
(#1334) -NoVa-: Bennem egy percig sem merült fel, hogy ezek bármilyen szinten is egy lapon lennének említhetők az audiofil igényekkel, csak ugye leírtam én is azt, hogy nem találni korrekt teszteket, hogy értelmezni tudjam mit értenek kevés basszus alatt egyesek (de ezt a linket most elteszem a könyvjelzőim közé, noha a TWS 200 nincs fent az oldalon). Találkoztam fülessel (earbud), ami ugyan hallhatóvá tudta tenni a mélytartomány részleteit (a maga szintjén), de tényleg olyan szinten hiányzott az erő és akarat a mélyekből, hogy már én is azt mondtam rá, hogy teljesen unalmas rajta zenét hallgatni.
-
Stauffenberg
nagyúr
A hangzást azért is hoztam fel, mert ha átmegyek a komoly hangcuccok topikjaiba, akkor kicsit könnyebb kommunikálnunk egymással (főleg ha valami népszerű referenciát is be lehet dobni).
Az ilyen TWS-ket nem nagyon tesztelik audiofilek (én nem vagyok az, csak ők érthetően le tudják írni a hangképet), amilyen teszteket találtam az Edifier TWS 200-ról, azokban a vélemények két részre oszlanak:
1. Nagyon hasonló az eredeti Apple Earpods-hoz (ami aránylag kiegyenlített)
2. Gyenge a basszusUgye ez a "gyenge basszus" nem egy normálisan megfogalmazott leírása a hangnak. Mi gyenge benne? Nem elég részletes a mélytartomány? Nem elég erőteljesen szólalnak meg a mélyek? Nem dörren akkorát olyan zenék alatt, amiknek a 90%-át mély hangok és 10% magas csilingelés teszi ki? Nekem az összes hangcuccomat szokás netes kommentekben lefikázni, hogy gyenge a basszus bennük.
Fejhallgatós párhuzammal élve ott van az Audio Technica M-sorozata, ami egy kiegyenlített V-karakter, de szerintem még abban is olyan mennyiségű (és minőségű) basszus van, hogy beszarás, erre egy "mega bass boost" mániákus simán rásüti az értékelésekben, hogy gyenge a basszusa, mert neki valami nagyon meredek V vagy még inkább U karakterre van szüksége.
Nem a csodát várom. A példaként hozott SoundMagic (kábeles) fülesek is 5-15 ezer forint közötti cuccok (hazai, áfás árral számolva).
Btw ránézek erre a Baseus-ra is, hátha találok részletes teszteket. Köszi!
-
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok,
nem volt még TWS fülesem, de kacérkodom a gondolattal, hogy egy ilyet is be kéne szereznem az arzenálba.
Kettős célja lenne, egyfelől hosszabb telefonos/konferenciahívásos szeánszokat bonyolítanék le vele, közben legyen addig is szabad a kezem. A másik cél pedig mi más, mint zenehallgatás lenne.
A rendesen agybadugós fülesekkel mindig bajban vagyok, nehezen találok kényelmes IEM-et és még azok is kényelmetlenné válnak 30-40 perc után (ezért csak a reggeli ingázásra használtam eddig ilyet), szóval inkább az Apple Earpods / Airpods-hoz hasonló kialakításban gondolkodom, ami hosszabb idő után sem feszít és nyom.
Így akadt meg a szemem egy Aliexpress görgetés közben az Edifier TWS 200-on. Itt a topikban nem sok tapasztalat van vele, de kb ebben az árfekvésben vannak még ilyen kialakítású fülesek, amiket érdemes lenne megnéznem? Ha kibír 4-5 óra hallgatózást és a kis tokjában tölthető, nekem bőven elég.
Hangban meg inkább a kiegyenlítettebb hangképet preferálom, nem kell laposnak lennie, nyugodtan lehet színezve némi kiemeléssel, csak a nagyon erős V vagy U karaktert nem csípem, meg a "bass boost" divatot sem, amiben a basszus mindenre rátelepedik (hallgatnék elektronikus meg hangszeres zenét is). Viszonyítási alapnak: SoundMagic ES18, E10, E30.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest