- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Yettel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #3595 üzenetére
Azért ha kicsit túlnézel a KZ-n, akad jópár minőségi cucc már. FiiO, ThieAudio, Mangrid, stb.
-
blueye
veterán
válasz
RetepNyaraB #3626 üzenetére
Ugyan, csak el kell kezdeni másik TWS-t IS próbálni 👍szerencsés vagyok, nem kell magyarazkodnom,
Edifier X3 jó kezdés mint írtam -
norby_42
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #3615 üzenetére
A 'belátható' az valszeg sok lesz
Melyikre gondolsz? -
norby_42
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #3595 üzenetére
Volt egy olyan b-terv is, hogy vezetékes hibridet veszek. Csak akkor meg a madzag zavarna.
-
patomi
őstag
válasz
RetepNyaraB #3558 üzenetére
Az O5 plus dinamikus meghajtoval van, O5 prof. armaturás. Nekem utóbbi van, de Lypertek-em nincs.
Viselese a mifonak nagyon kényelmes. Hosszú órákon át van a fülemben és észre sem veszem. Ráadásul imádom a hangját. Meleg tónusú, de épp annyi méllyel amit elviselek. (Emiatt kezd sok lenni az nb2, pedig imádom) Talán egy negatív dolog van, a nyomógomb elég nagy nyomásra reagál. -
patomi
őstag
válasz
RetepNyaraB #3542 üzenetére
Igen szép kis füles, de ez nem 2 armaturás?... Nekem pont az tetszik a mifoban, hogy van basszus, de nem a mindent átütő és sub is éppen jelen van.
-
válasz
RetepNyaraB #3532 üzenetére
Akkor ne kekeckedj
Ennyi leírás van, ettől többet én sem tudok, max annyit, hogy f@sza a füles. Vegyél egyet te is
-
blueye
veterán
válasz
Gondoltam itt hamarabb latszik, mint egy kereskedo oldalan h nem egyfele o5 van
nem vettem kekeckedesnek
De a lenyeg az h akinek itt volt/van (ha jol emlekszem) mindenkinek tetszett, ar/ertekben pedig anno szvsz verhetetlen volt. -
fericske
addikt
válasz
Megemlíti épp mindegyiknél valamilyen formában, de igazad van abban, hogy korrektül determinálva nincs, milyenek ezek a hangkeltő egységek.
Az össz infó amit összekanalaztam:
5+ -- 1DD
5pro -- 1BA
7 -- 2BA(#3511) roller0123
...a toldó/átalakító a jackhez sokszor kimozdul...
Nézd meg a telón az usb aljzatot. Könnyen felszed zsebpiszkot az usb-c és okoz kontakthibát. Alaposan ki kell takarítani. -
válasz
RetepNyaraB #3520 üzenetére
Inkább ezt olvasd el
-
blueye
veterán
válasz
-
patomi
őstag
válasz
Mert el van írva. O5 van 1DD-vel, vagy 1BA-val. O7 van 2BA-val, 1BA-val, 1DD-vel. O7 drágább.
Szerk. A kép egész jó. Ilyen a valóságban is. Roppant igényes, prémium érzetet keltő cucc. Nehéz a tok, viszont nem nagy. És mióta megvan, talán egyszer töltöttem fel a tokot. Legelején. Hangja kellemes meleg. Nincs brutál basszus, és idegesítő magas sem, de jelen vannak.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #3488 üzenetére
A OnePlus több irodát és szervizpontot tart fenn a világ számos pontján (csak az EU-ban 7-8 országban zárt be a pénzügyi helyzetük miatt) és maga végzi az importőri feladatokat is. Ilyen szempontból csak alig tér el a többi mainstream márkától, csak a piaci részesedése más, de ez a költségeken nem sokat változtat. Nem tud ma már olcsóbb lenni a konkurenciánál, régen esetleg volt egy raktára az egész EU-ban és csá, de ma már nem így megy.
Ollie: A minőségbiztosítást adja az összeszerelő és az alkatrész beszállító, ezek kiszervezett munkák pont mint egy Apple esetén. A support pedig pont az amiről beszéltem, ezekhez irodák, szervizpontok és alkalmazottak kellenek.
Amit én látok más termékcsoportoknál, hogy van egy nagy regionális (pl: EMEA) disztribútor, mely a behozatalt intézi, kap ezért 40% árrést, ebből kell neki tovább passzolnia 30%-ot a helyi, lokális nagykereknek, akik aztán megadnak 15-20%-ot a helyi kiskereskedőknek, de akkor ezekbe az árrésekbe kell beletuszkolni a logisztikai költségeket, marketing költségeket, az üzletmenet fenntartásához szükséges költségeket (pl: bemutatóterem, bolt) meg hát a konkurencia is mondhatja, hogy árversenybe bocsátkozik kisebb-nagyobb leértékelésekkel. Ezek persze csak nagyjábóli számok, láttam már soványabbakat meg kövérebbeket is. Látszik az, hogy a disztribúció folyamata brutálisan drága, fajlagosan a legdrágább tétel, ezekhez képest egy eladott eszközre vetített fejlesztési, support meg minőségbiztosítási költségek eltörpülnek.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #3480 üzenetére
"Amint elkezdenek invencióra és minőségbiztosításra költeni (lásd OnePlus, Huawei), az árcetli repülőrajtot vesz."
Ezzel csak részben értek egyet, mert a fejlesztés költségeit beépíteni az árba eltörpül a disztribúciós költségek mellett. Ismerek belülről több céget ahol fejlesztéssel és gyártással foglalkoznak és nem ritka az, hogy egy (példa kedvéért) 100 eurós cucc gyártási költsége Kínában mondjuk 20 euró, de ez nem jelenti, hogy 80 euró a haszon rajta, azt ott logisztikázni kell, ideszállítani, vannak importköltségek, az itteni irodákat is fent kell tartani (rezsiköltségek, bérköltségek, járulékok), kell haszonkulcsot hagyni a nagykernek és a kiskernek is, nem utolsósorban pedig a jótállásos javítások szervizének is költsége van. A végén meg simán kijön, hogy a 100 eurós cuccon a gyártó keres jó esetben 5-10%-ot (ha nem rohad rá a készlet).
A kínai márka meg OEM-ektől összevásárolt dolgokkal le tudja gyártatni mondjuk 30 euróból, felteszi Aliexpressre 40 euró + China Post szállítási díjért és minden más már legyen a vásárló baja (Vám, Áfa, 1-2 hónapos várakozás a szállítással, lokális support hiánya, nem tudsz bemenni egy boltba megnézni, nulla jótállás, stb). A vásárló meg örül, hogy túljárt a világ eszén.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #3430 üzenetére
Szóval, mert write onlyban voltam ma is, foglalkoztam kicsit a dologgal és a végeredményem az, hogy a droidos hboGO app van rosszul megírva.
Netflixen nincs észrevehető késés, Youtube-on gyakorlatilag nincs, vagy csak néha és alig észrevehető mértékben. Hbo rémes, csak madzagon elfogadható. Ennyi. Sony rendben vanNem baj, ha valaki csekkolja rajtam kívül is, mert még mindig lehet, hogy a telefon háklis az appra. Köszi.
-
blueye
veterán
válasz
RetepNyaraB #3428 üzenetére
Androidon kevesbe csuszik a hang altalaban, raadasul ahogy scarbirnal olvasom foglalkoznak a gyartok a problemaval, egyre tobb tesztjeben emliti hogy javitottak ezen.
Ahogy rakerestem ez masnal is problema
[reddit]
[community.sony.com]
Új hozzászólás Aktív témák
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Corsair Dominator DDR5 32GB 6000mHz
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1600-180hz IPS! Beszámítok
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest