- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Yettel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Annyit tudok, hogy a telefonos app, amit használna a felhasználó, mono hangot ad ki, illetve erre jönnének rá a telefonhívások meg esetleg rádió, de egyértelműen csak az egyik oldali füles lenne használva.
Azt egyébként nem értem, hogy ha csak az egyik oldali sztereót hallom, az miért egy oldalas használat.
Anno vezetékes fülessel sokszor játszottuk, hogy ketten hallgattuk, és ilyenkor monóra kapcsolva a walkmant hallottuk a teljes zenét.
Köszönettel: MaCS
-
patomi
őstag
. A Buds csak akkor jobb, ha Samsung eszközzel van használva .. Szerintem meg nem. Van előnye a samu-samu párosnak, ezt aláírom.
blueye
köszi. Jogos a felvetés.. Én a felsoroltakból a buds2-t venném. !0k körül van már, míg szerintem a jabra 3 eléggé alsó kategória(bár tetszetős darab). A jabra 7 meg jelenlegi 60k körüli(külföldi) árat nem biztos, hogy adnék érte. (Akkor inkább buds pro ennyiért)
-
-
Seth1
tag
Valóban nem tudom, hogy működik, de nekem alapból az aptx az aktív az lg fülhallgatóval, annak ellenére, hogy az lg nem tudja az aptx-et. Úgy néz ki a Huawei freelace pro lesz a befutó, mert annak van nyakpántja és az fontos nekem (aptx nincs abban sem, de ez van). Alapvetően jókat írnak róla elvileg a mikrofonja is elég jó.
-
Seth1
tag
A jelenlegi telefonom (huawei p20) tökéletesen működött sbc-vel, aztán szoftverfrissítés után belekerült az aptx. Azóta a telefon alapértelmezetten aptx-el kezdi a lejátszást, így viszont akadozott az lg hbs 900-al. Ezért minden egyes újracsatlakozásnál át kell manuálisan állítsam a telefont sbc-re. Ezt már nagyon unom. Gondolom minden nem aptx-es fülhallgatóval ezt csinálná. Egyszóval nem a minőség miatt, hanem a nyűg miatt.
-
vicze
félisten
"beszélgetéshez minek aptX"
Ez nem minek kérdés, mert alapból nem lehetséges. A HFP egy teljesen más protokoll mint a A2DP, teljesen más codec-ekkel.
Létezik aptX Voice(létezett?), de eleve sok változós. Se telefon, se más készüléket még nem láttam ami támogatja(úgy látszik Google se), és nem először próbálkozik Qualcomm vele, de sose sikerül elterjeszteni. -
Seth1
tag
Köszönöm a választ, most egy soundcore life p2 és egy soundcore liberty neo-t próbálgatok, de mindkettő elvérzik a mikrofon zajszűrésben, a másik fél nem hall jól amikor nagy a háttérzaj. Ebben az lg hbs 900 jó volt, csak abban nincs aptx, állandóan át kellett állítsam a telefont manuálisan sbc-re.
-
krisztianAMG
senior tag
Koszi, megnezem.
Tegnap utazas kozben meg elolvastam par tesztet. A Lypertek Z3-rol nagyon jo velemennyel van szinte mindenki. Igazabol a Z7 is szoba johetne, de arrol mar nincsenek annyira jo velemnnyel a tesztelok az arahoz kepest.
Nem akarok feleslegesen high-end iranyba menni, de ha megeri a felarat, akkor 200 euroig ki tudom tolni a keretet. Szoval ha az ar/ertek arany megmarad, a kenyelmem meger annyi felarat.
-
Csapi007
veterán
Nem feltétlenül.
Arra, hogy pl gesztussal lehessen a csatlakoztatott eszközök közt váltani, ne kelljen a telefon/gép menüjében turkálni.
Arra nincs konkrétan szükségesem, hogy többhöz _egyszerre_ csatlakozzon.
De ilyet is csak a nagy nevek, flgaship-jeinél láttam, amit te is említettél. -
H2o-pok
senior tag
Ez amugy érdekes dolog, mert pl. én főleg melóban használom, egy elektronikai, és nyákgyártó cégnél, ahol rengeteg cnc gép, nagyfrekis gépek vannak. Itt azt gondolná az ember hogy a gyárilag megadott 10m töredéke sem ledz meg, de nem. 40-60m ig hibátlan a kapcsolat. Ezt kb 3éve,napi szinten tapasztalom, hihetetlen. Amugy Edifier tws1 és x3 at használok, de próbáltam legalább 20 tipust, és szinte mind tudta ezt a távolságot.
-
andronymus
tag
Köszönöm és mennyire bírja az izzadságot mennyire marad meg a fülben pl kocogás vagy akár dinamikusabb mozgás közben?
Zene oldalon mennyire erős? (jabra nem éppen zenei oldalról híres)
Vízállóság terén pór és csepp állót olvasok a doksiban már IP55 van ami már egy erős eső vagy izzadástól is véd.Tapsztalatok ezen a téren?
-
trialboj
őstag
Nem akartam belegázolni a buds rajongók lelki világába, azért választottam mert samsung telóm van, gondoltam biztos jó lesz a user experience, nem volt időm, sem kedvem nagyon sokat kutatni ti ezt ajánlottátok többen is, neten is jókat írtak róla gondoltam hátha beválik. Végül csalódás lett, a 2 pozitív dolog a párosítási animáció volt na meg a find my buds opció, ami végül elég csendeske volt, de csak hasznos. + a kis méretű minimál csomagolás, erről mindenki példát vehetne!
- A fő problémáim a buds+ fülessel
A fülesre azért kell kikapcs gomb, mert semminek nem tesz jót ha mindig 100%-os töltésen van, a buds, hiába mondjátok, leteszteltem és igen rohamosan merült akkor is ha csak kivettem és akkor is ha kivettem és lecsatlakoztattam a telóról, egyiknél sem raktam vissza a tokba. A céges gépen vannak az értékek talán 4% volt óránként.
Az éritőképernyő is zsákutcának tűnik, állítólag applenek sem az van, hanem meg kell szorítani a szárát, és érthető is, mivel ha jön a tél, és kesztyűben vagy mit csinálsz a tapi paddal?
Az app pont akkor kapott frissítést mikor eldöntöttem hogy visszaküldöm, srácok ne mondjátok nekem hogy nem lett fapad. Hogy néz ki? Elvették a equ diagrammot is. A gombkiosztás és a kis kép vagy animáció ami hozzá tartozik 2 különböző menüben van. Maga a tény hogy nem engedi állítani melyik gomb mit csináljon, engem megőrjít, miért gondolja azt a samsung mérnöke, hogy jobban tudja?
Az hogy kényelmetlen az saját probléma, szerintem a wingtip lehetett volna puhább, illetve nekem a mély hangzás is nagyon kevés volt, de biztos van akinek az ilyen kiegyensúlyozott beállítás tetszik.
- A megoldás/alternatíva
Kb 3 nap kutatás kellett hozzá és rátaláltam arra a TWS-re amit nekem találtak ki, de nyugodtan tudom ajánlani mindenkinek [Jabra ELITE 75T]. A fenti problémák közül mindent orvosol, kellemes programozható gombjai vannak az app teljesen más kategória, szerintem a két nagy óriás ilyen szabadságot sosem fog engedni a felhasználóknak, van EQU amit te állíthatsz be ahogy akarsz, ezeket profilokként elmentheted, arra is gondoltak hogy ha akarod egy kellemes hang mondja hogy mit aktiváltál, vagy hogy épp megvan a kapcsolat, de ha ez zavar akkor átállítod és csak hangjelzés lesz.A hátrányai, mert sajnos vannak: Csak a jobb füles csatlakozik bármihez, ha azt visszatesszük megszűnik a kapcsolat, a túl erős basszus valakiknek kellemetlen lehet(65T vagy 85T verziónál ez lágyabb), a find my jabra opció csak annyiból áll hogy mutat egy gps pontot ahol utoljára lekapcsoltad a telefonról, de nem segít pontosítani, és ez lehet valakinek fontos, nincs extra szilikon fül, hogy még stabilabban üljön, de szerintem nem is kell, nekem még csak ki sem lazult, pedig már mentem vele DH pályán is, és hát az ára, cseppet sem olcsó de aki hajlandó ennyit költeni rá és nem dealbraker a fent említett néhány negatívum az szerintem nem nyúlhat mellé.
Ha majd használtam pár hónapot lehet leírom a tapasztalataimat, én most nagyon örülök hogy rátaláltam.
-
Fall-N
veterán
Ahogy írtam előbb, majd az összeset ki lehet kapcsolni hosszan nyomással (3 mp). Tök mindegy, hogy olcsóbb fajta gombos vagy érintős. Honor Choice, Nillkin GO és a Xiaomi olcsó fülese is kikapcsolható így. Persze egyszerre kell a két fülest, mert külön nyomva általában a Google Asszisztens jön be.
-
Pierre75
senior tag
Köszi, hogy megnézted!
Tab S7+ esetén dolby atmos-al egyes mkv filmeknél működött a térélmény, vmi hasonló remek lenne fülessel is.
sajnos nem találtam arra nézvést leírást, hogy a 360 audiohoz milyen feltételnek kell a filmhangnak megfelelni..."még utcán sem szakadozik a Buds Pro"
ez remek hír!Hogy jellemeznéd a buds pro hangképét? Milyennek találod a kényelmét?
-
Fall-N
veterán
Nem csak a JBL, hanem a legtöbb klasszik audiómárka (Harmann Kardon, Bose, JBL stb.) túlárazott. A JBL még aránylag elviselhető lenne, de túlságosan mélyre van hangolva, bár a drágább fejhallgatóik már nem olyan rosszak.
De általánosságban a legtöbb magyar boltban kapható kacat túlárazott. Tele vannak a boltok OEM címkézett Hama, Skullcandy, JBL stb vackokkal egy sem éri meg az árát. De a csúcsot ez viszi nálam az AAC támogatással a Sennheiser Momentum 2 árában: [link] Ennyiért hiába jól szól viszonylag, rohadtul túl van árazva.
-
lmaresz
aktív tag
Tehát ha egyszer beállítom, majd kikapcsolom/letörlöm az appot, akkor már nem működik pl. a zajszűrés?
Érdekes, hogy a Sennheiser appja például (ha jól tudom) nem kér ezekhez a funkciókhoz mikrofon engedélyt. Az AirPods Pro meg elvileg tudja a zajszűrést Androidon mindenféle szoftveres támogatás nélkül...
Én úgy gondolnám, hogy a zajkioltáshoz nem feltétlenül lenne szükséges a hangfelvételeket a telefonhoz továbbítani, ugyanis a fülhallgatóban lévő jelfeldolgozó processzor elvégezné a funkcióhoz szükséges műveleteket. Bár lehet túlgondolom az adatvédelmet...
-
patomi
őstag
65T-m volt. Jó füles de de értelmes konferencia híváshoz, ahol mindent is kéne hallani plusz az sem hátrány ha nem a szóba másik végéről hallanak, arra nem ezek valók. Hétköznapi használatra biztos kiváló a 75T meg a többi is.
Ne felejtsük már el, hogy 15 centire van a mikrofon a szájtól. -
YosheeLocote
csendes tag
Bocs, stereo plus....:)
:
A közeljövőben megjelenő Qualcomm Snapdragon 845, 850, 855 855+ chipsetre épülô Androidos készülékek már lehetővé fogják tenni a Stereo Plus üzemmód használatát.Lehet hogy én értelmezek valamit rosszul; de eszerint maximálisan kihasználni csak snapdragonnal lehet???
-
Fall-N
veterán
Attól függ. Az ismert márkáknál lehet, hogy úgy van, de nem az ára dönti el, hogy milyen kategóriában van egy füles. 30-40 ezer Ft-ért lehet kapni jópár Honor fülest, amivel felmossa a padlót pár kínai márka fele annyiért. Másrészt pusztán a hardvert nézve kapni Qualcomm QC3020-as füleseket bőven olcsóbban is, ami középkategóriás SoC, de 30 körül van a QC csúcs chipjével (QCC5124) szerelt fülesek is, ami nem közepes kategóriába tartoznak. Ilyen például a 30-ba kerülő Tronsmart Apollo Bold például. De bőven aláznak sok neves gyártó fülesét a Lypertek Tevő, Sabbat E12 Ultra, Mifo O5, Edifier NB2 stb.
A márka és az ár nem minden.
-
pinnacle
nagyúr
Írják is, hogy minden "okos" funkciót ki kell kapcsolni. Otthon azért jobb lenne ha nem kellene állandóan visszatenni a tokba. Ez a folyamatos töltés sem jó az akkunak. Igen ez az automatikus kikapcsolás hiányzik. Más fülhallgatók nem is merülnek így? Milyen fülhallgatókat tudnátok ajánlani, amiben van ilyen lehetőség és a hangminősége is jó?
-
Köszönöm a választ, de annyiban megcáfolnám a dolgot, hogy nekem van egy soundpeats trudotom, amivel nagyon elégedett vagyok, és rendszeresen használom online értekezletekre nagy megelégedéssel. Innen jött a gondolat, hogy mindenkinek kellene egy. Azt még 22eur-ért rendeltem aliról
Itthon is láttam 18 ezerért, de gondoltam hátha van jobb is.
-
Csápájev
őstag
Szia,szerinted melyik éri meg jobban?
Elsősorban telefonáláshoz és mobil játékhoz venném.
Olvastam,hogy bizonyos fülesek tévézéshez nem ajánlottak,mert késik a hang a képhez képest, ezt mi alapján tudom kiszűrni. Specifikációban jelzi valami adat,hogy melyik lehet erre kevésbé alkalmas?
Illetve mostani xiaomi earphone 2 basic füllhalgatómon nem találok olyan lehetőséget,hogy koppintással továbblépjek a következő számra. Csak én nem jövök rá vagy ezeken nincs ilyen lehetőség? Köszi
Xiaomi Mi Airdots True Wireless Earphones Lite
20Decebel by 70mai True Wireless Earphones -
-
patomi
őstag
-
patomi
őstag
X3 kényelmesebb viselet mint pl. a Jabra 65t. És, szerintem jobban is szól. Sajna a 65t elég duci, persze szolgáltatásokban jobb. Csak az pont nem érdekel. A mifo o5 meg 6 óra múlva is olyan mintha nem lenne semmi a fülemben.
Ettől függetlenül öcsém is megvette az airpods2-t és nem bánta meg. Elégedett vele, persze Apple készülék mellé.kalanchoe
Mint írtam Apple mellé ajánlott. Inkább mint bármelyik szaomi. -
zsolti_20
senior tag
Szia, baratnomnek annyira megtetszett hogy neki kellett adnom es rendelnem egy masikat magamnak.
Viszont a problema az hogy galaxy s20-al az appp nem ismeri fel igy sok extratol elesik.
Lehet tudni hogy hol lehet a problema? A bluetooth latja es parosithato vele ha zenet indit azt is hallani rajta de az app nem ismeri fel es mindenaron parositani akarja az eszkozoket amikor qzok mar reg parositva vannak.
-
zsolti_20
senior tag
Kb 20 perce értem haza, gyorsan végig hallgattam pár zenét, ez már sokkal jobb mint a skullcandy volt.
Pont megfelelő mennyiségű magas és mély van benne. Ráadásul a hangerő ami pont megfelelő számorma egyel még lejjebb is van a maxtól így maradt még benne tartalék.
Nem bántam meg a cserét. Köszi. -
-
vicze
félisten
A SAR érték ugyan úgy fel van tüntetve, és az is maximalizáva van 1W/kg-ben(fej, EU), ezt nem lépheti túl semmi. Más régióban lehet más SAR maximum érték, általánosan az EU-s legalacsonyabb maximumhoz tartja magát a legtöbb gyártó, és ha csak nem más régiós telefont veszel ezt is kapod.
SAR fej:
Samsung S20: 0.279 W/Kg
Huawei P30 Pro: 0.64 W/kg
Apple iPhone 11: 0.95 W/kg
Szóval Apple terméket ne használj mert leviszi a fejed...Jabra egy multimilliárdos cég, a Lypertek meg egy 3fős kínai startup.
Sokszor leírtam, hogy a drágább készülékek lényegesen jobb suporttal rendelkeznek, de amit összességében a Lypertek lerakott több mint becsülendő és elvárható egy Kickstarter projekttől.szilu7: A távközlési szabványok nagyon szigorúan be vannak tartatva mivel nagyon jelentős problémákat okozhatnak, túl nagy zavarjellel. Kínában és szinte minden régióban kizárólag bevizsgálás után kerülhet forgalomba egy termék. Magát a terméket nem garázscégek gyártják, ők csak értékesítést végeznek. A gyártást pont ugyanazok csinálják, akik a nyugati cégeknek készítik a termékeket pont ugyanazokon a gyártósorokon.
-
Zoleee83
addikt
Ezt a baromságot!
Közben vicze1 meg is válaszolta.
Szabványok vannak minden termékre, és a kinai csodáknak pontosan ugyanúgy be kell tartani. Ráadásul a legtöbb esetben ugyan azon a gyártó soron készül a prémium és a 20 dolláros kinai cucc is, csak a prémium kap egy drága szitázott logót amitől te majd azt hiszed mennyi kutatást-fejlesztést öltek bele. -
Attipatti
tag
Ezek a tws-ek és általában majdnem minden füles Class 2 es bluetooth eszközök. Szabvány szerint 2.5mW-al tolnak. A nagyobb fejesek nem adnak nagyobb erővel. Igen mondjuk az talán para, hogy nagyon közel van az agyadhoz ez a sugárzás. (A bt füles még mindig sokkal egészségesebb mint a mobilt tartani a fejedhez ami több száz mW nem beszélve a wifi+4g+5g stb :-))
-
vicze
félisten
A BT kimenti jelerőssége a szabványban definiálva van, nem mehetsz fölé. Alá meg azért nem, mert a jeled túl gyenge lesz, borzasztóan fixek a határok.
Kínai termékek mind pontosan ugyan azokat a komponenseket használják, mint a nyugati gyártók, az ég világon semmi különbség nincs.Az meg egy totál másik kérdés, hogy BT jelerőssége olyan kicsi, hogy gyakorlati kihatása 0 és semmilyen kutatás nem bizonyította eddig az ellenkezőjét.
-
patomi
őstag
-
-
Skynet258
veterán
Én a Jabra után az Edifier X3-at is egy napig szoktam, hogyan kell berakni, tök más volt és azt hittem ez valami szar és nem is emberre szabták. Aztán egyszer elkaptam, azóta ugyanolyan simán használom mint a Jabra-t.
Vagy ha már nálunk közös pont a Jabra, akkor lehet az volt ortopéd és rosszul "tanultuk" meg?
-
-
DrDobos
őstag
Nem tudom, nekem nagyon keskeny kulso hallojaratom van, emiatt konnyen be is gyullad neha a fulem, de nem nyomta a cso a fulemet.
persze lehet felesleges penzkidobas lenne. Hozzatartozik az igazsaghoz, hogy nincs Tevim, csak kiprobaltam, igy hosszutavu tapasztalatom nincs vele, hogy kesobb nyomta volna a fulemet vagy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Corsair Dominator DDR5 32GB 6000mHz
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1600-180hz IPS! Beszámítok
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest