Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na sziasztok!
Akkor egy kérdés.Mi az emberi élet értelme? Várom nagyrabecsült hozzászólásaitokat.
-
Szerintem a vallás szinte kimeríthetetlen téma forrása.Hogy-hogy ennyire nem érdekel senkit? Emberek ébresztő!!! Beszélgessünk. Vagy játszunk kérdezz-felelek-et.Csak ne legyetek közömbösek..Az alvásnak vége! Ébresztő fel!!!

-
kymco
veterán
Ez az egész felvilágosodás, tudomány és demokrácia elég zavaros...

A demokrácia nevében hullottak a fejek Francia honban, a tudomány nevében a Japánok egész kinai falvakat irtottak ki baktériumokkal, a tudomány nevében új fegyverrendszerek születnek, a demokrácia nevében exportáljuk az egészségkárosító anyagokat a fejlődő országoknak, a demokrácia nevében megtámadunk szuverén országokat, mert mást vallanak dolgokról stb...
Szvsz nem a vallással van a baj, hanem az emberrel.... -
Szerintem az egész keresztény vallás egy kicsit zavaros.Szeretetről beszélnek, és a szeretet nevében ölték egymást évszázadokon keresztül.Teszem itt középkori vallásháborúk, boszorkányégetések, meg egyéb.A római katolikusok legalábbis, hisznek a test feltámadásában. Jó lenne tudni, hogy ezt hogyan értik? Remélem nem szó szerint, mert akkor kurva nagy káosz lesz itt a Földön.

-
kymco
veterán
Én akkor is szomorú vagyok, ha egy hozzám közelálló messzire utazik hosszú időre... A halál pedig ennél sokkal erőteljesebb elválást jelent... A gyásznak, szomorúságnak helye van az életünkben, minden ember életében és így a keresztény ember életében is.
A temetések jó részén (nálunk legalábbis) a rokonság, barátok jó része nem hívő ember, gyakori, hogy maga az elhunyt sem. Itt fokozottan van helye a vígasztaló, életet adó szavaknak.... -
Noddy
senior tag
Egy kicsit elült a topik

Lenne egy kérdésem: A keresztény nagy egyházak, miért vonnak egy ember elmúlása köré gyászt. Holott pont a hitükben benne van, hogy nem rossz dolog a halál és utánna van örök élet. Mégis az egész tele van szomorúsággal és gyásszal, holott nem kellene.
Persze hogy hiányzik, aki eltávozott, de tudom, hogy neki már ott jó (a túlvilágon, hite szerint), mert nem kell ezzel a világgal (olyan amilyen) foglalkoznia.
Ez a kérdés mindig is foglalkoztatott. -
Bull Boss
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Talán azt, hogy mit miért kaptál az életben... de mondom ezt most még fel sem tudnánk fogni.
-
kymco
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
Nevezheted annak
De az elnevezéstől még nem változik a lényeg 
Ma még töredékes az ismeretünk, de nem lesz mindig így... -
kymco
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
Amikor a szőnyegeket visszájáról nézed, a minta csak sejthető... de a legélesebb szem is bizonytalanul veszi ki, hogy mi micsoda.
Akkor válik láthatóvá pontosan a minta, amikor a szőnyeget színe felől látjuk...
A másik bibliai kép, ami ezt a kifejezést megelőzi az ókori tükör képe, ami, nem volt fényes és tiszta... ugyanis fém kalapálásával tették tükörré, nem foncsorral, ezért nem adott pontos képet... tehát amíg ilyen tükörből nézzük a világot, a kontúrok elmosódottak, kevesebb a tény, több az elképzelés és fantázia... de ez nem lesz mindig így... -
Bull Boss
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Szinről szinre fogunk látni, ez olyan dolog amit most még nem tudsz felfogni. Gondolj bele, hogy mi lesz ha az agyad 100%-át fogod tudni használni... nem 7-10et
-
kymco
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
Így már értem, csak ezért kár volt KIABÁLNI...

Hogy haladsz Hórusszal? -
South Velen
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
Azért írtam ezt, mert rosszul értetted, amit írtam. De az én hibám, mert el kellett volna választani idézőjelekkel és vesszőkkel.
Szóval arra céloztam, hogy nem a sablonszöveggel szeretnék találkozni. És a sablonszöveg jelentette számomra azt, hogy: a mennyek országába a jók kerülnek be, és ennek válfajai. Mert én nem erre vagyok kíváncsi, hanem, hogy mi van a halál után, és az hogy következik be. -
kymco
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
Olvasd és értelmezd újra!
Jó?
A Biblia nem arról szól hogy a jó emberek hova kerülnek..... a rosszak pedig hova....
mert ha ez alapján lett volna válogatás, Jézus nem engedte volna magához a prostituáltat, nem hívta volna magához a ma talán társadalmi lenézettségben a maffiózók ügyvédjeihez hasonlítható vámszedőt, kirugta volna a tizenkettőből Pétert, a kősziklát, mert megtagadta őt, és elküldte volna a francba a mellette keresztrefeszített köztörvényes gyilkost, a latrot....Nyugi! Skatulyákban gondolkozol még mindig, ez látszott a csipkelődőnek szánt kérdéseden is...
-
kymco
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
A mennyek országába nem a jók kerülnek be

-
Bull Boss
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Ha valóban érdekel ez a téma, akkor szeretettel ajánlom neked a Máté 13. részének tanulmányozását

-
fastervótam
tag
válasz
Dr.Anonymus
üzenetére
nem kell összekeverni a keresztény hitet azzal amit egyes emberek vallás néven csinálnak
Különválasztani sem lehet teljesen. Mert mi a hit és a vallás gyakorlatilag, a kívülálló számára, mint amit az adott vallás hívei tesznek a hit nevében?
-
Dr.Anonymus
addikt
bocs, de csak megkésve érkezik a válaszom...
(mostanában nem vagyok gép előtt sokat)tildy:
Isten demokratikus, nem diktátor, ő megadta a lehetőséget a vele való életre (és erre ma is megadja), és arra is megadta a lehetőséget, hogy ne vele éljünk
az ember az utóbbit választotta, ezért ilyen ez a világ
ha jobban meg szeretnéd érteni, ott a tékozló fiú példázata"Ki alkotta az ördögöt?"
az Isten anyalainak is van szuverén joguk dönteni, mint ahogy nekünk iskicsitomi88:
nem kell összekeverni a keresztény hitet azzal amit egyes emberek vallás néven csinálnak
a vallás lehet kirekesztő, az igazi hit sosem -
Ja a bűnbeesés az nem Ádámmal, meg Évával kezdődött.
-
válasz
South Velen
üzenetére
A mennyek birodalma, az emberiség eredeti életterülete, amelyikből az ember egy kozmikus katasztrófa folyamán ( amely a bűnbeesés néven ismeretes ) mintegy kiesett.
Erre a birodalomra irányul a megszabadulásnak ( megváltásnak ) minden emberben mélyen gyökerező vágya.Az emberiség e tulajdonképpeni életterületére való visszatérésre irányul minden megnyilvánult ,univerzális szerzetlánc nagyjainak a fáradozása. Semmiképp sem szabad összetéveszteni hallottaink másvilági tartózkodásának helyével, melyet teljesen jogtalanul neveznek a mennyek birodalmának, Isten országának, vagy mennyországnak. A halottak úgynevezett égi tartózkodása éppoly múlandó, mint a mi anyagi világunk, az úgynevezett élők világa, is csak átmeneti terület az újabb születés irányába, az élet és halál kerekéhez kötve. -
tildy
nagyúr
válasz
South Velen
üzenetére
élet? Nem inkább létezés?
-
South Velen
addikt
OK, akkor témát váltok.
Mi a véleményetek a halál utáni életről?
Mennyország, pokol, reinkarnáció...? -
kymco
veterán
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Könnyen eshetnék abba a hibába, hogy szapulom a katolikusokat... nem teszem már csak azért sem, mert sok hívő, hitét komolyan vavő katolikust ismertem meg az elmúlt években, akiktől tanulhatna az egész világ....
No de félre a nagy szavakkal
Spongyát rá, mint ahogy az örökbecsű Tanú című filmben is sokszor elhangzott Virág elvtárs szájából... -
kicsitomi88
őstag
Annyiban tevedtem, h teged romai katolikusnak gondoltalak.
Ez esetben a te szemszogodbol vitazni nincs ertelme, mert csak annyiban kulonbozunk amennyi belefer a mindent szabad ami nem art masoknak elvbe.
Minden ami mast leirtam a szemelyt atirva igaz.
Nekem rossz tapasztalataim csak a fent emlitett ut kovetoivel vannak, meg persze a sok hulye iranyzattal.
-
kymco
veterán
Nagyon izgalmas kérdés, hogy honnan van a gonosz...
Talán annyi, hogy az ördög Isten teremtménye, anno az angyalok egyike volt, de szabadsága volt arra, hogy fellázadjon... és fellázadt.
Az embernek is szabadsága van, hogy fellázadjon, és büszke erre a szabadságára. Igaz, ha nem lenne, akkor inkább robot lenne, mint szuverén lény...
Akik nem tudják, hogy miben hisznek, hogy mit jelent kereszténynek lenni, azok kereszténynek tekinthetőek? Vagy kirekesztés, ha azt mondom, hogy valójában nem
? -
tildy
nagyúr
válasz
Bull Boss
üzenetére
Ki alkotta az ördögöt?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez kb olyan, hogy határozott véleményem van a stztrapacskáról anélkül, hogy láttam volna, ettem volna belőle
Igen, azokat megértem akik azrét hisznek istenben, mert már megtapasztalták, De ott van a sok sok ember, akinek tapasztalat nélkül van pozitív (hisz benne, blabla) vagy negatív véleménye IStenről. -
kymco
veterán
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Nagyon mellétrafáltál, és pont azért mert a sokszázezer közösséget egyként kezeled..
Református vagyok, van több lelkész nőismerősöm, és több lelkész barátomnakk nagyon kedves felesége és számos gyermeke van....
Próbálj már meg sztereotipiák nélkül gondolkodni! :
-
kicsitomi88
őstag
Egész egyszerűen nem igaz amit irsz. Egy no barmikot lehet egy tarsadalomban politikus, ha ugy tetszik eloljaro, akar miniszerelnok is.
Egy no mikor lehet pap? Biboros? Pápa?
Jézus azt tanitotta, hogy a noket ilyen modon ki kell rekeszteni?
Jézus mondta h az egyhaz elen majd egy papanak kell alnni kit a biborosok egy konklave alkalmaval valasztanak?
Jézus azt mondta, hogy aki a bibliaban foglaltatott dolgoknak ellent mond azt meg kell kinozni es meg kell olni?
Jezus mondta, h a vallasi eloljarok colibatusban kell, h eljenek?
Itt van a ti emberek altal kitalalt es mukodtetett hazug kepmutato egyhazatok melynek egisze alatt tevekenykedtek.
-
kymco
veterán
Mikor még hittem Istenben mi volt? Elrejtettem a mélyre a rossz dolgokat. Szőnyeg alá sepertem, mintha nem is lennének. (ál)boldog voltam.
Hamis képet vetítettem magam elé.
Amikor hitre jutottam, rájöttem, hogy nincs miért titkolóznom Isten előtt... mert egyrészt olyannak ismer, amilyen vagyok, álarcaim nélkül másrészt nem kell félnem tőle, mert szeret és segíteni és nem büntetni akar.
Késöbb rájöttem, hogy az emberek előtt sem kell másnak mutatkoznom, mint ami vagyok, mert az így megszerezhető elismerések semmit sem érnek és Isten előtt az emberi elvárások ellenére is értékes ember vagyok...
Azért érzed a kettő között a különbséget....
Egyszer a lányom azt mondta, hogy a somlói galuska nem finom, nem izlik neki, pedig nem is látta. Nem tudtam meggyőzni, hogy finom és izletes, ment a maga feje után. Majd amikor kicsomagoltam, akkor lett érdekes neki és izletes és finom. Saját ötéves akaratát gyakorolta olyan helyzetben, ahol nem voltak ismeretei. Mosolyogtam a dacosságán, de tiszteletben tartottam ellenkezését... Nem az én hibám volt, hogy helyből önálló akart lenni, amit úgy nyilvánított ki, hogy ellenkezett velünk. Nem az én hibám volt, hogy rosszul döntött....
A kés készítő a legritkább esetben determinálja a használat etikáját.... -
Bull Boss
őstag
" Ha az isten alkotta olyanra, hogy igen, benne van a pakliban, hogy biza benne volt mar a teremtesben is a lehetosege annak, hogy bunt kovet el a teremtveny. "
Persze! De az is benne volt, hogy nem követi el. De tudod mi ebben a pakliban a Joker lap? Maga az ördög, aki kigyó formájában megjelent, és rá tudta venni, az alapjába véve engedelmes nőt és férfit. És bármily nehéz is megérteni, ez az ékverő elválasztó Diabolos mai napig is él ugyanúgy létezik, mint az Isten. És aki rá hallgat, azt az Isten is átengedi neki, hogy megpróbálja. De egy dolog nagyon fontos! soha nem emelkedhet a hatalma az Isten felé. És ha azon eszeltek, hogy ezt és azt miért tette az Isten?? akkor talán gondoljatok arra is, hogy nem az Isten tette, hanem az ékverő akinek neve szó szerint azt jelenti, hogy " ember ölő ", akit ti magatok engedtetek közétek. Mert akivel az Isten jár, annak nem árthat a gonosz. -
kymco
veterán
válasz
kicsitomi88
üzenetére
A kirekesztés mértéke nem nagyobb a keresztény közösségekben, mint a társadalom más csoportjainál.... sőt, úgy látom, hogy a jól működő közösségeinkben jóval jonbb a helyzet, mint a társadalmi átlag.
Ti úgy látom három helyen tévedtek. Egyrészt a keresztény közösségek százezreit, millióit (nem emberek, hanem közösségek) egyként kezelitek, ami öreg hiba, mert felekezetek, átlagéletkorok, kultúrális hátterek stb között jelentős eltérések mutatkoznak... még akár egy országon, településen, felekezeten belül is.
Másrészt a sztereotíp világtól nem akartok szabadulni. Nem elsőkézből veszitek az információit, hanem sok esetben, tisztelet a kivételnek, mások sztereotipiáira építkezve építitek a saját megtapasztalások nélküli érv és véleményrendszereket...
Ez kb olyan, hogy határozott véleményem van a stztrapacskáról anélkül, hogy láttam volna, ettem volna belőle (és ha még meg is kostoltam, biztos vagyok abban, hogy az tényleg az volt? De ez más téma)
A harmadik dolog az, hogy keveritek a kultúrálisan magukat kereszténynek tartókat a hitből kereszténynek vallóktól...
Ez kb olyan, mint amikor a női nemet onnan akarod megismerni, hogy magukat nőnek valló férfiakról szerzel tapasztalatot.. -
tildy
nagyúr
A kes nem fuggetlen az alkotojatol.
Ezt ugye elismered.
A kes hasznaloja sem fuggetlen az alkotoitol , tehat igenis meghatoroso a szulok nevelesi mintaja, stb.A kés alkotója független a kés használójától persze. De nincs is köztük alkotói viszony
kivéve ha a kés alkotója a kés használójának apja/anyja, felmenője.
Nem úgy mint szerintetek Isten és ember közt.Mikor még hittem Istenben mi volt? Elrejtettem a mélyre a rossz dolgokat. Szőnyeg alá sepertem, mintha nem is lennének. (ál)boldog voltam.
Hamis képet vetítettem magam elé.De erre csak akkor jöttem rá, mikor kiábrándultam az egészből, és hátat fordítottam neki.
Nincs szándékomban visszafordulni hozzá , hiszen nem létezik számomra. A keresztény Isten legalábbis tuti nem.
A jézusi és egyéb elvek meg több vallásban is megtalálhatók , ehhez még csak hinni sem kell. -
kymco
veterán
Az ember alapállása, hogy az Isten a hibás, mert hibát követett el, mikor lehetőséget adott az Istentől független életre is. És mivel az ember önerőből Isten nélkül kudarcot kudarcra halmoz, az Isten a felelős... De mivel a az is probléma, ha az Isten magáénak tekint, mert hogy jön Ő ehhez... szegény Istennek veszett ügye van és retorikailag Istené a győzelem.
A világ sokkal rosszabb helyzetbe lenne, ha nem lenne benne meg nyomokban a korábbi, Istennel való közösség emlék képe, a lelkiismeret tisztaságának maradványa... Istentől nem traumákat, sérüléseket örököltünk, mint a szüleinktől, nem hülye nevelési módszereket. Nem Isten miatt van szükséged pszichológusra... hanem az Isten nélküliség miatt....A késes példában pedig a kés alkotója és a kés használójának egymástól független akartáról írtam...
A kés alkotója független a kést használójától. -
kicsitomi88
őstag
Átolvastam a hszeket miota nem irtam de Tildy felvetesere a keresztenyi kirekesztesrol nem talaltam valaszt.
Ahogy írta, hogy milyen norma szerint elo embereket nem tur meg az egyhaz.
Velemenyem szerint a kirekesztes egyertelmu a kereszteny egyhazban. Ez nem a Jézusi elvekre vall ezaltal kepmutato.
Kymco mielott peldat kernel gondolkozz, hogy ez tényleg így van. Direkt nem irom le

-
tildy
nagyúr
Nem hinném, hogy a késnek önálló akarata gondolkodása lenne. Ha akés el tudná dönteni, hogy gyilkol, vagy kenyeret vág, akkor lenne igaz a párhuzam az én általam leírt , meg az általad leírt dolog közt.
A kést viszont más használja. A kés nem bír önálló akarattal.
De ha tőlem elszakadt, önálló életet élő felnőtt lesz, és nem engedi, hogy beleszóljak az életébe, akkor mi a felelősségem?
A felelősséged az átadott minta. Akkor is , ha már nem él veled.
A felelősséged az is, ha a hülye nevelési módszered (figyelem, csak példa, nem gondolom így) , vagy egyéb gyerekkori traumák miatt nem állja meg a helyét a világban, esetleg beskizózik, bánt valakit, egyebek.
Igenis felelős az ember is a saját teremtményéért, akkor is, ha az már elszakadt tőle.Szerinted mikor én már évek óta szüleimtől külön éltem, és pszichológusra volt szükségem mert akkor jöttek elő régi dolgok , akkor azért nem felelősek a szüleim? No ne nevettess.

-
kymco
veterán
Ugye te sem gondolod komolyan, amit írtál?
A kés készítője hibás lenne, ha egy másik, tőle független akarat gyilkol vele?
A "hiba", amit az Isten belénk teremtett az, amire az emberek nagy része olyan büszke: Tudnak Isten nélküli kapcsolatban élni, tudnak önálló döntéseket hozni...
Amig gyermek a gyermek, addig felelős vagyok a döntéseiért, ha kárt okoz, fizetek, mint a katonatiszt...
De ha tőlem elszakadt, önálló életet élő felnőtt lesz, és nem engedi, hogy beleszóljak az életébe, akkor mi a felelősségem? -
tildy
nagyúr
válasz
Dr.Anonymus
üzenetére
Egy kérdésem van csak:
Hitetek szerint ki alkotta ilyenre az embert??
Ha az isten alkotta olyanra, hogy igen, benne van a pakliban, hogy biza benne volt mar a teremtesben is a lehetosege annak, hogy bunt kovet el a teremtveny.
Ha benne volt, akkor pedig ISten is hibas a bunokert, nemcsak az ember. Ha tokeleteset alkotott volna, nem lenne ilyen problema. Nem alkotott tokeleteset, ezert o is felelos a bunokert.Ezert sem tartom pl korrektnek a kereszteny eszméket.
Az én hitemben alabol benne van a jo es a rossz egymas kiegészítése , nincsenek felettunk allo Istenek, tetteinkert onmagunk felelunk.
Nem hiszek a teremtésben sem.
A Teremtés egy kozmikus csalás, az elme szüleménye. -
Dr.Anonymus
addikt
válasz
Algieba
üzenetére
"Ha ilyen kicsiben a világ, milyen lehet az alkotója? Neki is lehet színe és fonákja. Még hogy csak és kizárólag jóindulatú a teremtő. Ez az ember tévedése. Vagy a teremtő nem azonos az ember által kinevezett istennel."
- a Biblia tanítása szerint azóta ilyen Föld, amióta az ember a kezébe vette (bűneset történet)...
az előtt "paradicsomi" állapotok voltak
vagyis ha nyomor van, meg éhinség, arról nem Isten tehet, hanem mi, azóta van halál, és szenvedés, mind az állat mind az emberi világbanezt nem muszáj elfogadni, de a Biblia ezt tanítja
-
kymco
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
A saját audienciád talán elhiszi ezt a maszlagot, befolyásolhatóak a hívők, pláne hogy többségük csak azért jár templomba, mert azt hiszi, ettől majd jó ember lesz
Szerintem egy kicsit lehetnél visszafogottabb is.. Tisztában vagyok vele, látva a hozzászólásaid stílusát, hogy ez téged érzelmileg érint. De talán érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy van annyira értelmes ember a vitapartnered, mint te. Ergo ne nézz le valakit, mert másképpen látja a világot, mint te.... még az is lehet, hogy nem ő téved
Egyébként a hozzászólásod hemzseg a tartalom és tapasztalatok nélküli közhelyektől..... -
South Velen
addikt
Persze azt is látni kell, hogy ezt nem mondhatod el, mert akkor csökkenne a "support".
-
South Velen
addikt
-
válasz
Bull Boss
üzenetére
Az oroszlán hím leöli a másik hím kölykeit...
A pók bizarr módon végez az áldozatával, a mérge feloldja a belső szerveket...
A holló nem veti meg a dögöt. Végül is, jó kaja az elhullott szarvas, vagy a kereszten felejtett emberi test...Valóban csodálatos a Természet, de megfigyelve a kérlelhetetlen rendszert, kissé idegesen tekintgetek az ég felé. Ha ilyen kicsiben a világ, milyen lehet az alkotója? Neki is lehet színe és fonákja. Még hogy csak és kizárólag jóindulatú a teremtő. Ez az ember tévedése. Vagy a teremtő nem azonos az ember által kinevezett istennel.
Jézus a történelem legnagyobb idealistája. Szeretem az őshippit, kár, hogy beletört a bicskája a megváltásba.
Farkasokat kívánt ólba tenni. Azonban a farkasból némi változtatással lesz csak engedelmes kutya. Azonban a kutya is megveszhet.
Ha isten engedelmesebb népet kíván, még kell egy kicsit dolgoznia az emberi fajon. -
Bull Boss
őstag
válasz
Algieba
üzenetére
"Ezt gondolom a hitről, meg az istenről, legyen a nagy Ő, akármilyen. Ha valaha is lemegyek a tó partjára és belemerek a poharammal, úgy sem az istent fogom megismerni. A saját tévképzetemnek adok majd alakot."
Hidd el mindenben az Istent látod, és csodálatos teremtő munkáját. Főleg a természetben!
Mit gondolsz miért mondja azt Jézus, hogy " Nézzétek meg a hollókat! "
Azért mondja, hogy nézzük meg és lássuk milyen csodálatos az Isten hatalma, hogy valóban nincs se csűrük, sem kamrájuk és az Isten mégis eltarja őket. Csak néha lásd igy a világot, ettől még semmi nem lesz rosszabb, de jobb minden bizonnyal
-
kymco
veterán
-
Bull Boss
őstag
Értelek már! És nagyon örülök is neki, hogy a Jézusi viselkedéshez akarod viszonyitani az embereket, ez már magában sejteti, hogy vannak ismereteid Jézusról. Viszont azt be kell látni, hogy az ember bűnös vétkes, akárhogy is törekszik a jóra még napról napra szaporitja a bűnt ugye, ahogy a Káté is irja. Az Ósz arról szólt egész végig, hogy az Isten követelt az embertől, az Ő tereményétől, holott azt maga is tudta, hogy sohsem fogja tudni betartani azokat, amiket kiván. Ekkor jött Krisztus. Akihez méltán hasonlithatjuk és hasonlitsuk is !! az életünket. De azt meg kell érteni, hogy az emberiség nem változott meg a teremtés óta, Jézus eljövete óta sem. Ugyanaz a makacs, engedetlen még a saját szemének sem hivő nép az Isten népe ma is. Nagyon nehéz ezáltal megfelelni. Jézust halála előtt nem sokkal, szinte minden barátja elhagyta, senki nem merte vállalni. És ez valahol érthető is... DE! volt egy úriember a tanitványok között, akit péternek hivtak. Ez a Péter, ahogyan azt olvashatjuk ( Lukács 22: 54 „Miután elfogták Jézust, elvitték és bekísérték a főpap házába. Péter pedig távolról követte.) . Krisztus sem várja el tőle, hogy mondja azt hogy IGEn én is vele voltam ismertem, a bal lator mellé kivánok menni ezért. Sőt megtagadja 3x. DE! távolról követte Őt. Ez a krisztuskövetés volt talán a leg őszintébb. Legyen ez a példa mindannyiunk számára és Igen! Az az indulat legyen mindannyiunkban ami a mi Urunk Jézus Krisztusban is volt.

-
válasz
South Velen
üzenetére
Az isten-hit érdekes. Az emberi értelemben és pszichében változás történik, mint amikor két szemmel közelről nézzel egy elmosódott képet, és kiderül, egy órát ábrázol. (Nem jut eszembe az optikai illúziót keltő képtípus neve, de gyerekkoromban még naptár is volt ilyen.)
Isten olyan, mint a víz. Előtted van egy tó, nagy, alaktalan víztükör, belemersz egy pohárral, és pohár alakú lesz a víz, de nem változik pohárrá. Amit hiszünk az "istenről", az közel sem az, amilyen lehet egy mindenható lény. A pohár a hitünk, a vágyunk, belemerünk valamit, de az, nem lesz soha olyan, amilyennek elképzeltük.
Azonban a víz alapvető anyag a földi életben, és ugyan bele lehet fulladni, de sem rossz, sem jó, egyszerűen kell, mert nincs nélküle élet.Ezt gondolom a hitről, meg az istenről, legyen a nagy Ő, akármilyen. Ha valaha is lemegyek a tó partjára és belemerek a poharammal, úgy sem az istent fogom megismerni. A saját tévképzetemnek adok majd alakot.
Ui.: Komolyan érdekel, hogy mit gondolnak rólam a tengerimalacaim, mert az állatkáim szemszögéből nézve egy mindenhatónak tűnő gigász vagyok, amit teljes egészében nem is képesek felfogni. Látják a kezemet, mint sötét árny, közeledni feléjük, cojognak félelmükben, hiába tapasztalták már meg sokszor, hogy a nagy valami nem bánt. Aztán érzik az ujjaim szorítását a mellkasukon és a hasuk alatt, amint kiemelem őket a ketrecekbül, behatárolt életterükből. Hogy be lehetnek gyulladva szegénykék! Holott csak dédelgetni kívánom őket, kiélni természetes, emberi gondoskodási vágyamat.
Na, az ember hasonlómód lehet az istenével. Összecsunyizná magát, ha valóban lenyúlna érte az úr keze.

-
tildy
nagyúr
válasz
Bull Boss
üzenetére
Dehogy emiatt. Egyszeruen nem tetszik leginkabb a katolikus egyhaz kepmutatasa. De ugy az egesz kereszteny mentalitas a "nekunk van kizarolag igazunk, mindenki mas teved" mentalitas sem.
Sot azt sem szeretem, ha egy ember keresztenynek meri modnani magat, mikozben ott a gyulolet a lelkeben egy olyan emebr fele, aki maskepp gondolkodik, mas "ertekeket" kepvisel. Tudom , erre a keresztenyek azt mondtak, hogy persze, ez az en mengnevezesem szerint nem keresztenyi... Az meg semmit nem jelent. En viszont a jezusi viselkedeshez probalom hasonlitani a kereszteny embert (abban a filozofiaban amit en ateltem ot szinten megvilagosodott emberkent tisztelik )Amit irtam pelda volt, mitobb talan rossz vagy nem teljesne ideillo pelda, nem sajat eletbol.
En pl. ugy vagyok , hogy hiszek abban, amit megtapasztaltam, es utanajartam es masok is fuggetlenul tolem szinten ugyanezt megtapasztaltak. De hiszek abban is, hogy ez akar illuzio is lehetett , tehat tevedhetek.Nem csipazom azt, aki tevedhetetlennek hiszi magat. Vallas tekinteteben sem.
Ebben benne van az is, hogy igen gyakran magammal szemben is túl kritikus vagyok. -
Bull Boss
őstag
Tildy, ha csak e-miatt nem mész templomba, akkor elmondom neked, hogy nyugodtan megmondhatod a véleményedet a papnak/lelkésznek, természetesen nem a liturgiát megzavarva, hanem az Istentisztelet után amikor egyébkéntis vált néhány szót a szolgálattevő a hivekkel. Meg lehet mondani, hogy mit gondolsz, akár hosszabban is megbeszélheted, szerintem nincs olyan lelkész aki ezért elküldene...
-
tildy
nagyúr
válasz
Algieba
üzenetére
Igen en is ilyesmire gondolok.
Kicsit furak nekem ezek a tortenetek, hogy jajj addig amig eltolta magatol istent jajj milyen rossz volt neki, mikor pedig nem tolta el, hopp maris midnen csodalatossa valt, alkoholista nem ivott tobbe , satobbi.
Ezek a dontesek belso elhatarozasok.
Vannak ugye mindenfele homeopatias szerek is. Van aki meggyogyul tole, de hogy valojaban a gyogyszerbe vetett hite gyogyitotta-e meg,vagy a gyogyszer az ritkan derül ki. -
-
kymco
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
20 éve én is ezt mondtam volna erre a történetre... de közben láttam alkoholista, szenvedélybeteg emberi életek szétesését körülöttem, láttam, mikor már mindenki lemondott az emberről, már hetekben számolták életét.... és talpraállt... nem önerőből, nem azért, mert szerették a hozzátartozói, azért, mert megismerte Isten szeretetét... egyedül nem sikerült 10-szer sem, Jézussal elsőre....
De temészetesen nem eröltetem a megtapasztalásaim következtetéseit. Tiszteletbe tartom a véleményed ebben az esetben is, ahol te úgy alkotsz véleményt, hogy hallottál egy történetet, én pedig úgy, hogy láttam is.... -
kymco
veterán
És most jön a másik történetem.
Amerikában, egy konzervatív templom "nyugalmát" megzavarta egy "incidens". Egy fiatalember belépett a templom ajtaján az istentisztelet előtt.
Minden szem rászegeződött. A bőre sok helyen fémkarikákkal volt "megerősítve", haja égnek állt, sokféle élénk szinben tündöklött, ruhája szakadt volt...
Ez punk a fiú azért ment a templomba, mert még sohasem volt. Nem lepte meg az emberek reakciója.... féltek tőle, csodabogárnak tartották.
Le akart ülni a padok szabad helyeire, de azok belül voltak, és az emberek nem voltak előzékenyek felé... előítéleteik voltak bizonyára... Haladt előre a padok között és nem talált helyet, majd leült a szószékkel szemben a szőnyegre.... erre felállt a gyülekezet gondnoka és határozott léptekkel odament a fiatalemberhez.... és leült mellé.
Egészen különleges volt ez az istentisztelet. A fiú megismerte Jézust, és a külseje bár nem nagyon változott meg, mégis a gyülekezet legjobb misszói munkása lett.... a punk fiatalok között....
Ez történet egy ma is élő misszonáriusról szólt.... -
kymco
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
Te már csak tudod

-
kymco
veterán
Mondok két történetet...
Most az egyiket, a késöbbit majd később, mert fektetés van
Az egyik szerint megtért a feleség, és megdöbbenve éli meg, hogy az addig alkoholista férje még inkább veri, még többet iszik, még többet üvöltözik.
Nehezen viseli az egyre durvább viszonyokat, nem nagyon lehet elképzelni, hogy mi ad erőt a törékeny és alkoholtol szabadult asszonynak, hogy ne igyon újra... de van ereje hozzá...sőt el sem hagyja a férjét. van, amikor a részegen hazatérő férj lehányt ruhában fekszik a felesége mellé....
Nem tudom mennyi idő telt így el, de egyszer a férfi megtört, és és nagyon meg akarta tudni, hogy a feleségének mitől, miből tellik arra, hogy őt elviiselje... Ekkor tudott először beszélni az asszony Jézusról a férfinak és arról, hogy neki is tudna segíteni. Elmentek közösen Dömösre, az iszákos mentő misszióba, és ma már két szabadult ember tud bizonyságot tenni arról, hogy mekkora hatalma van Istennek...
Ezt a történetet tőlük hallottam. -
tildy
nagyúr
PErsze ertem en.
A peldam valoban sarkos volt.Jol ertem hogy azt mondod a keresztenyek nem rekesztenek ki maguk kozul senkit, meg azt sem aki esetleg total mas velemenyen van, mas ertekrendszer szerint el , satobbi? Befogadjak vagy elfogadjak ugy? Kizarjak vagy probalnak valtoztatni rajta?
-
kymco
veterán
Látom, folytatni akarod a kétbites vitát... valójában kirekesztesz vele

Nem rekesztenek ki, max annyira, mint a múzeum őr, kormányőr stb...
Valóban probléma lehet a normák sarkos kezelése, de ez nem kirekesztés még önmagában hanem szociológiai törvényszerűség....MINDEN emberi csoport rendelkezik normarendszerrel... Kár, hogy nem fogod a dolgokat, csak bitekkel játszol.... fekete-fehér -
tildy
nagyúr
Ezekszerint mégiscsak kirekesztenek. Kirekesztik azt, aki a normát nem fogadja el.
te azt mondtad nem rekesztenek ki senkit.
skype: én csupán arról beszéltem, hogy kirekesztenek-e valakit vagy sem. És igen, kirekesztenek , ha a két norma nem egy . Kymco azt mondta nem, nem rekesztenek ki. -
kymco
veterán
Az nem feltétlen szeretet hiánya, hogy egy közösségnek vannak normái... van a családodnak is meg az enyémnek is.
Kár ezt ennyire sarkítanod. Ezzel egy érdekes, szerintem fontos beszélgetés értelmét veszed .
Izgalmas kérdés, hogy a társadalmi csoportok normarendszereinek megléte bűne-e egy keresztény közösségnek...
Jézusnál pont azt látjuk, hogy sokszor normaszegőként viselkedett... és ezen volt, aki megbotránkozott, volt, aki csodálkozott, de azt látjuk, hogy minden esetben hatalmas dolgok követték ezeket a tetteit.
Akkor lesz szerintem igazán élő egy gyülekezet, ha képes normákon is átlépni, ha ez szükséges, de nem önmagáért a normaszegésért, hanem azért, hogy nagy dolgok történhessenek...
Szivesen gondolkozom ezen tovább, de ne sarkítsd kérlek a végtelenségig a mondanivalód... -
tildy
nagyúr
Tehát mégiscsak feltételes szeretet. Szeretnek, ha úgy állok a dolgokhoz ahpogy ők , úgy viselkedek ahogy ők , azt vallom amit ők . Értem. Ez nem szerete, de nem is elfogadás. Ha nem így van, akkor tűnjek el a csába... Na erről beszéltem. Ez nem feltétel nélküüli szeretet.
Gondolom nem kell emltenem , mikor rácsodálkoztak sokan arra, mikor Jézus igazán bűnös embertől sem fordult el.
skype: társalgás és vittatkozás közt van különbség. Bár midnen valósznűség szerint ami egyik oldalról vitatkozásnak nézne ki,az esetleg a részemről még normál társalgás lenne.
-
kymco
veterán
Ha bemész egy múzeumba, és leveszed a cipődet, majd megterítesz magadnak és enni kezdel a padlón, nem fogják tolerálni azok a kirekesztő múzeum felügyelő nénik...

Vagy ha a Parlamentben a vendégpáholyban felállsz és elkezdet hangosan a véleményedet kinyilvánítani, elvezetnek a kirekesztő őrezred fegyveresei...
Vagy ha a moziban a film alatt hangosan vitatkozni kezdesz a pároddal a film történetén nem nézi jó szemmel a mozi kirekesztő közönsége....

-
A választ a kérdéseidre ne a paptól várd.Ő is csak ember.A választ neked magadban kell megtalálnod.Ha nem akarod meghalgatni a papot, akkor ne menj templomba. Ha meg elmész akkor legalább add meg a tiszteletet azzal, hogy nem a templomban kezdessz el vitatkozni. Ezt megteheted mise után is. A pap biztosan nem fog elfutni előled.
-
tildy
nagyúr
De csak akkor, ha ott csendben ül, vagy olyat szól vissza, ami a többieknek tetsző. Hogyha én elmegyek egy templomba, ahol bezsél a pap, és én viszont nem tartom be ami ott szokás, pl. azt mondom a papnak, hogy szerintem nem igaz, amit beszél, vagy hasonló, akkor nem hiszem, hogy ott akármennyire is szeretnek szívesen látnának megint. Kizárólag csak akkor, ha beállok én is a bólogatójánosok közé.
-
válasz
fastervótam
üzenetére
OK Elfogadom, amit írtál.Akkor én erre azt mondom, hogy ebben a formában nincs lélekvándorlás.Ugyanis a földi lélek a halál után feloszlik, vagyis megszűnik létezni.
-
fastervótam
tag
attól, hogy te a reinkarnációt csak úgy tudod elfogadni, ahogyan általában az emberek ismerik, még nem biztos , hogy az a helyes megfogalmazása.
A reinkarnáció jelentése: lélekvándorlás. Az emberek többsége erre érti a szót, így felesleges bizonyítani, hogy ez a szó nem is azt jelenti. A másik, hogy a lélekvándorlás hite bizonyos keleti vallásokra jellemző, és az pont ez, a lélek átvándorol másik testbe a halál után.
Nem arról van szó, hogy én mit hiszek, én ateista vagyok, hanem arról, hogy ez a szó "reinkarnáció" mit jelent.
-
válasz
fastervótam
üzenetére
de más értelmezését nemigen ismerem
attól, hogy te a reinkarnációt csak úgy tudod elfogadni, ahogyan általában az emberek ismerik, még nem biztos , hogy az a helyes megfogalmazása.Nem is megfogalmazásnak nevezném, hanem ismeretnek, elgondolásnak, elképzelésnek,....stbVagy lehet, hogy te egyáltalán nem hiszel benne.Lehet! Én nem tudom.
-
Noddy
senior tag
válasz
ngabor2
üzenetére
Sajnos itt a nagy igazság, hogy szerintem többen vannak, akik kereszténynek vallják magukat és még sem úgy viselkednek, sőt ráadásul reklámozzák magukról, hogy ők keresztények.
Így a legtöbb embernek az jön le amit ti is tapasztaltok, és akik nem ilyenek azoknak is meg kell küzdeniük a negatív előitéletekkel.
Persze ez nem arról szól hogy az igaz keresztények tökéletesek. Mert nem tökéletesek, csak egy ilyen volt/van ő pedig Jézus. -
válasz
caprine
üzenetére
Sajnos a reinkarnáció fogalmát nagyon sokan félreértelmezik.Nincs olyan, hogy élek, majd meghalok, és a következő életemben majd folytatom azt, amit itt abbahagytam.Ez nem így működik. Aki egyszer meghalt, az meghalt. És nem csak a teste, hanem a lelke is örökre meghal.Igen a Lelke.A földi lelke.Mert az emberi testet a földi lélek élteti. De belül van egy másik.Az Isteni szikra.A másik lélek.És ez nem hal meg.Ez az ami örök.
-
fastervótam
tag
válasz
caprine
üzenetére
A fejlődés a kő szinttől tart az Isteni szintig, és az emberi inkarnáció az ahol akár 1 emberőltő alatt többet lehet fejlődni mint a megelöző több ezer év alatt,
Azt kell felfogni, hogy ezen nincs mit felfogni, ez ugyanis nem felfogás kérdése. Vagy elhiszi valaki ezt vagy sem, bizonyítani, cáfolni úgy sem lehet. Mi az, hogy az Isteni szintig tart az egyedfejlődés? És ha azt mondom, hogy nem addig tart, hanem az egyszarvú szintig, hogyan cáfolod meg?
Ami meg a hitetlen szót illetni, mintha csak a szent inkvizíciót hallanám. Méghogy hitetlen valaki. Ezt csak a vakhitűek hiszik el, de rosszul hiszik. Az ateisták is hisznek valamiben, csak az nem a felső gondoskodó hatalom.
-
fastervótam
tag
válasz
caprine
üzenetére
A tudás viszont nem előzheti meg a hitet. Elmegyek x boltba mert hiszek benne hogy nyitva van, hogy van olyan cipő amilyet szeretnék és van nálam annyi lé mint amennyibe kerül. Mikor lesz ebből tudás? Amikor a cipő a kezembe került.
De ha tudom, hogy általában 6-ig van nyitva az a bolt, akkor hiszem, hogy most is így lesz, és odamegyek, és megtudom, hogy 6-ig van-e nyitva, és notessék, megelőzte a tudás a hitet, ráadásul kétszer is szerepelt a mondatban.
Micsoda filozófiai magasságok ezek a szójátékok, amik a hit előbbrevalóságát bizonygatják. Vagy inkább mélységek. -
A hitről egy érdekesség: van egy olyan mondás és a hitetlenek gyakran mondják "hiszem ha látom". Magyarra forditva elhiszem hogy létezik a legfelső de előbb jelenjen meg már nekem mint porbafingonak. De ez nem jó. A tudás viszont nem előzheti meg a hitet. Elmegyek x boltba mert hiszek benne hogy nyitva van, hogy van olyan cipő amilyet szeretnék és van nálam annyi lé mint amennyibe kerül. Mikor lesz ebből tudás? Amikor a cipő a kezembe került. A hit mindig megelözi a tudást. Elöbb higy, és ha elég komolya a dolog akkor idővel tudni is fogsz.
-
válasz
South Velen
üzenetére
Azt kell felfogni, hogy az élet az egyedfejlődésről szól, és ebben nem a testet hanem a lelket kell érteni aminek 1 élet az csak 1 inkarnáció. Olyan mint suliban 1 év. Ebben az inkarnációjában az ember ezt a testet viseli, a következőben meg másikat.
A fejlődés a kő szinttől tart az Isteni szintig, és az emberi inkarnáció az ahol akár 1 emberőltő alatt többet lehet fejlődni mint a megelöző több ezer év alatt, mert az ember rendelkezik az értelemmel és megértheti létének célját. Ez az egész kozmikus játék erről szól. A fejlődés tapasztalatokon keresztül történik mintha leckék lennének. Az átlag ember életének 60-70% előre meg van írva.
A normális emberek az ilyen "értelmetlen" halálok láttán sopánkodnak, hogy szegény milyen jó gyerek volt és olyan fiatal, a légynek sem ártot és mégis meghalt. Csak a testében gondolkodik mindenki pedig a lélek a lényeg. A lélek megszületése elött eldöntötte hova és mikor fog megszületni, milyen tapasztalatokat akar átélni megtanulni és ha ezekkel mind van akkor elhadja földi porhüvelyét, ennyi. Ha ez 17 évesen lesz akkor 17 évesen, ha 105-évesen akkor meg 105 évesen.
Ez a halhatatlanság mizéria nekem annyira muris, mert minden ami anyag az mulandó is egyben ezt nem kell bizonygatnom gondolom, de lélek az nem anyagi természetű ezért nem is halandó.
-
tildy
nagyúr
Különbnek tartják magukat a nem keresztény embereknél?
Erre már láttam példát.

Egyébként én arra gondoltam, hogy vannak oylan dolgok, amik a kereszténységgel összeegyeztethetelnek, ilyenek pl. a házasság előtti szexuális kapcsolat,az óvszerrel való védekezés, az abortusz, a homoszexualitás, és jópár dolog.
Az ilyen emberekkel igenis kirekesztőek tudnak elenni egyes konzervatív keresztény körök . Lehet mások "elfogadják" , hogy ilyen is létezik, de a feltétel nélküli szeretetet ezen emberek irányába a részükről sem tudom elképzelni.Szóval igenis megbélyegzi az embereket.
-
kymco
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
Mit értesz kirekesztés alatt?
Nem állnak szóba nem kereszényekkel? Nem barátkoznak nem keresztényekkel? Kitagadják a nem keresztény rokonokat?
Különbnek tartják magukat a nem keresztény embereknél?
A válaszom mindegyikre nem.... de ha tudsz írni kirekesztésről konkrétumot, akkor szívesen venném....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 83% (1év Garancia) ESIM-es változat!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hajnali ötkor

) bocs, most nem voltam túl keresztény...

?