Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aleister
    veterán

No megjött a Di866 Mark II.Az Extreme Digital beírhat magának egy csillagos 5-öst. Egyrészt a 69.900 helyett 67.900-ért adták, mert online Mastercard fizetés mellett 2000 forintnyi kedvezmény van. Így már egyértelműen nem érte volna meg külföldről rendelni.
    Másrészt hétfőn fizettem, kedden már a kezemben volt. :)
    Hozzátartozik még a dologhoz, hogy mindezt úgy, hogy volt egy kis félreértés is. Nevezetesen, amit linkeltél, rendeltem is rögtön, mert azt hittem, hogy Te is tudod azt, amit én: hogy Nikon vázam van. :D
    Nem tudom mi volt egyébként velem aznap. Máskor figyelek az ilyenre.

A vakuról...egyelőre még ismerkedek vele. Első ránézésre az elemtartó az, amivel nem vagyok kibékülve. Furán nyílik, és az elemek behelyezése sem túl praktikus. A vaku egyébként manual nélkül is pár perc nyomkodás után kiismerhető. Logikusan van a menü kialakítva. Esztétikus, jól áttekinthető a kijelző. Nekem annyira nem is hiányoznak egyelőre a dedikált gombok.

Lenne két kérdésem is.
    1. Sem a vázon, sem a vakun nem találtam olyan opciót, hogy melyik eszköz AF segédfénye működjön. Sajna úgy vettem észre, hogy a vaku bekapcsolásakor automatikusan az veszi át ezt a szerepet, márpedig a váz fehér AF segédfénye mellett -tapasztalatom szerint- gyorsabb, pontosabb a fókusz.
    2. Blende előválasztásnál tulajdonképpen lecövekelt az automatikusan számolt záridő 1/60-ra. Sem teljesen nyitott, sem lerekeszelt állapotban nem változott. Felnyomtam az iso-t is, de meg sem hatotta. Mindezt úgy, hogy fel volt kapcsolva a szobában a lámpa. Ez normális?
    Brutál magasra feltoltam az iso-t a vázon, aminek eredményeképp az expozíció kijelző szerint elég lett a fény, de a kép kiégett. Ezután visszaraktam iso100-ra, és csak enyhén lett alulexponált. Adtam a vakunak 2EV-t, és tökéletes lett a WB grafikon.
    Szóval nem értem. Olyan mintha nem TTL-ben lenne.

Új hozzászólás Aktív témák