Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
akela91
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
Nekem van 565EX-em, ha kérdésed van kérdezz tőlem nyugodtam ezzel kapcsolatban.

Eddig beltérben használtam diffúzorral a plafonra egy 18-105-el nagyon jó eredményt kaptam. Illetve makrózáshoz átalakítottam pár fényterelővel, és itt is baromi jó teljesített a vaku. Beltérben TTL-el szépen méri a fényeket, zoom-ot, és nem lett alexpós, túlexpós a kép.
-
End-ru
aktív tag
válasz
Santiagain
üzenetére
A 430ex-szel? Tökéletesen

-
End-ru
aktív tag
válasz
Santiagain
üzenetére
-
-
akela91
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
Egyébként itt hardveraprón árul egy srác, és fél vagy 1 év garit is vállal a vakuira (Yongnuo). Én teljes mértékben elégedett vagyok vele. Bazi nagyot tud villantani, kevés hibásodásról olvasni. Abszolút minőséginek néz ki, nem kínai sz@rnak. Szeged felé jársz egyszer, kipróbálhatod.
-
A Zéé
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
az az 568EX
-
A Zéé
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
NIkon Sb-600 használtan, ami a leginkább árban közel van hozzá (~50k). Az SB-700 már használtan is 65k környéke

A Nikon kicsit kisebb, tud gyors vakuszinkront, a Yongnuo nem. Erőbe a Nikon kicsit lemarad, expó pontosságban nem tudom milyen az 565EX, a 467-468-ak régebben kicsit alexpóztak. Ebben a Nikon szerintem konstansabb eredményt ad.Az, hogy melyiket kockázatosabb megvenni, az jó kérdés. A kínai ugye kínai, a Nikon meg használt. Lehet, hogy sose lenne bajod egyikkel se, de mindkettőnek megvan az esélye, hogy eldobja magát. Yn-eket szerelgetik páran, akik értenek az elektronikához, de ennyi.
-
akela91
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
Az 565EX maga egy alternatíva már.
Ennek is olcsóbb alternatívái a 4xxEX-ek, amik gyengébbek ugye, nincs bennük TTL pl. [link](#3390) Santiagain: Valóban
-
Santiagain
őstag
565EX-nek milyen alternatívái vannak Nikonra, melyek szolgáltatásban ugyanazt hozzák és árban közel vannak hozzá? A fény egy részéről lemondanék, ha megbízhatóságban többet kapnék.
A kínai csodákat javítja valaki Magyarországon?
-
Anubis_9
addikt
Ma megérkezett a Metz mecablitz 52 AF-1 vakum. Kipróbáltam gyorsan TTL-lel, valami eszméletlen jó.
Tökéletesen együttműködik a D3200-esemmel. 
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
"...hasogassa a fülem" ---> hasogassa a fülemet.

Rákérdezek: balta?

-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
Trójai?

-
akela91
addikt
Yongnuo YN568EX vaku teszt magyarul.

Nekem is ilyen van, csak ajánlani tudom, főleg, hogy 40.000FT-ért kapható, a cikkben 55.000FT mellett is nagyon jó vételnek tartják. -
mik-oca
tag
Sziasztok!
Vakut keresgélek, de nem igazán találom azt, ami a legjobb lenne, hátha ti tudtok valami ötletet adni nekem!
Adott egy Sony NEX-5N, amihez kellene egy értelmes teljesítményű vaku. Sajnos ez nincs sony-ban, így mivel szabványos talp sincs rajta egy vakupapucs adapteren keresztül lehet rárakni egy vakut, amit viszont csak hagyományos módon, a középérintkezőn keresztül lehet elvillantani. Azt nem tudom, hogyan működik a vezérlése a sony-nak a középérintkezőn keresztül? Megszakítja a jelet- amikor elég a fény és akkor a vaku is leáll, vagy csak egy inputot ad, a vaku pedig elvillan teljes teljesítménnyel? A második esetben lehet, hogy inkább olyan vaku kellene, aminek van saját automatikája, még ha ez nem is olyan pontos, mint a TTL.
Sajnos a csatlakozása az adapternek nem olyan stabil, tehát lehetőleg kisebb tömegű és méretű vakuk jöhetnek számításba!
A hab a tortán, hogy olyan vaku kellene, ami kompatibilis a Nikon D7000_el is, hogy ahhoz is lehessen használni, legalább slave-ként! (egy SB-700 már adott)
Köszi előre is a véleményeket!
(Nézegettem: Nissint, Metzet....) -
A Zéé
addikt
válasz
üzenetére
Jó lesz az sb-700-is. Az, hogy mi lenne alternatívája nem tudom. Ha van rá pénzed, és úgy érzed, hogy kihasználnád ennyi pénzért, akkor vedd meg az sb-700-at, mert ha esetleg később veszel nagyobb vázat, az akkor is jó lesz hozzá.
Én is ezen vergődök amúgy. SB-700 mindenben elég lenne, de a 80k-t soknak érzem, hogy megérné beruháznom rá, annyit nem érzem, hogy használnám. Viszont az olcsóbb alternatívákban meg mindig találok valamit, ami nem igazán tetszik, vagy bajosnak érzem.(#3368) *Ropi*
Akkor is tudná a gyors vakuszinkront ezzel a kioldóval, ha maga a váz nem támogatja ezt a funkciót, vázra rakott vakuval se? Mert így felületesen átfutva nem találtam utalást erre. -
törölt tag
Elolvastam SB700 manuálját, és úgy látom sok minden nem megy a nem cls-kompatibilis gépeken.
Akkor kb. nem is érdemes ilyen vakut vennem d3100-hoz? Persze jól jön az később is, ha netán fejlesztenék. De ez nem fog egyhamar bekövetkezni. Viszont akkor felesleges lenne ennyi pénzt adni egy vakuért amit nem tudok kihasználni. Milyen lenne jó helyette? -
A Zéé
addikt
azta, miket dob ki így a google

"Semi-Professional Photography Kit: Nikon D3100, Speedlight SB-700, and Manfrotto Tripod"(#3365) kayaman
HSS biztos nem fog menni vele (1/200-nál rövidebb záridők), és a CLS se, mert azokat nem tudja a D3100. Rádiós kioldóval viszont lehet elsütni a vázról levéve. (meg valahogy optikai slave is lehet, úgy rémlik) -
*Ropi*
félisten
-
törölt tag
Sziasztok!
D3100 ki tudja minden funkcióját használni egy SB700-asnak?
Esetleg metz-44 af-1 vakuval van valakinek tapasztalata? Mennyivel "rosszabb", mint egy sb700-as? -
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
Anubis_9
üzenetére
Nemrég akartam venni Édesanyámnak egy LCD tévét. Kinéztem a megfelelőnek látszót, majd a fórumokat tovább böngészve kiderült, hogy a dobozán ugyan ott virít a Full HD 3D logó, viszont a gyakorlati használatban a felhasználók bebizonyították, hogy a készülék nem támogatja a 1080p 3D módot, csak 720p-ben. Elég szép botrány lett belőle, U.S.A.-ban visszafizették a TV árának egy részét a vásárlóknak. Itthon egyszerűen átírták a használati utasítás vonatkozó részét, így nem tudsz mire reklamálni...

Majd azt mondják neked, hogy a következő firmware frissítés javítja majd az adott problémát. Csak akkor ciki, ha neked már másnap kell az a funkció, a programfrissítés meg csak 1 hónap múlva lesz elérhető.

-
Zozzer888
addikt
Azt megtudja mondani valaki (Ropi itt már szerintem sejti hogy érintett lesz a kérdésben) hogy ha a fentebb emlegetett Blazzeo kioldóra rakok régi, filmes, nagy talpfeszültségű vakut, akkor az kinyírná a cuccot? Csak mert akkor másodvakunak ,csak külön állványos célra lehet jólenne valami olcsón levaterázott cucc
Vagy felejtsem el?
-
Real_Necro
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Szerintem az anyagfelhasználás itt másodlagos, főleg, hogy abból is nagyon sok minden távol keletről jön. Értem itt a belső alkatrészeket. Nincs is ezzel gond. Talán ami plusz minőséget produkál, ha válogatott alkatrészekből épül fel.
Az Oloong-om például elég szépen és igényesen össze volt rakva. Masszív, nem recseg, nem ropog. Tökéletesen illeszkedik. A gond a benne lévő programmal volt... -
Real_Necro
veterán
válasz
Anubis_9
üzenetére
Ha manuálban felrakod a tetejére és úgy használod, akkor az kompatibilis vagy sem? Ha TTL-ben használod és néha villan, néha nem, akkor az kompatibilis vagy sem?
Tehát hazaviszed, 10-ből 1x nem villan, többinél igen, akkor az jó vagy sem? Szervizben teszteléskor meg mondjuk jó. (ha van szervize)
Nem ismerem a vakut, az is lehet, hogy mindig 100%-osan teljesít és semmi gond vele, de mi van ha mégsem? Ez idegesített Oloongban is. 220 képből 5 alkalommal nem villant. Persze pont olyankor, mikor kellett volna. Persze utóbbi kínai gyártmány, de manapság amit nem Kínában gyártanak, az hamisítvány.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Real_Necro
üzenetére
olyan minőségbiztosítás hogy megmondja ennek az objektívnek ilyen alapanyagú ötvözetből kell lennie. ha nem ilyenből van akkor rossz. ez nem termék összehangolása,én csupán a fizikai kritériumok alatt értettem.
-
Anubis_9
addikt
válasz
Real_Necro
üzenetére
Ezt máshonnan is megközelíthetjük: ha a Nikonra szánt és gyártott Metz kompatibilitási listájában szerepel a D3200-es gép, akkor szerintem a vakunak kutya kötelessége lenne 100%-ban kompatibilisen működnie vele! Vagy rosszul gondolom? Ha nem így lenne, akkor az a vásárló megtévesztése, nem?
-
Real_Necro
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Miféle minőségbiztosítás? Egyáltalán mit értesz minőségbiztosítás alatt?
A gyártó cég nem köteles azért felelősséget vállalni, hogy tökéletesen működjön a vakuja (Metz) a Nikon gépeden. Max azért, hogy a leírt funkciókat ellássa. Ha beüt mégis valami kompatibilitási hiba, akkor vagy mázlid van és idővel lesz egy firmware, vagy élsz vele.
Más dolog, ha mind a kettő terméked Nikon valamint garanciális. Akkor oda tudod tenni szervizes elé, hogy a kettőt hangolja neked össze. Szóval más gyártó termékénél ne beszéljünk olyan "minőségbiztosításról", melyre nem terjed ki a hatásköre. -
*Ropi*
félisten
válasz
imyourfriend
üzenetére
A mechanikus problémák a cucc összeszerelésén múlnak, viszont a kompatibilitás a firmware-en. Annak kell nagyon jól megírva lennie.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Anubis_9
üzenetére
Akkor félreérthetően fogalmaztál.

Metz 58AF-1 vakum volt Canonra. Nekem szerencsére semmi baja sem volt, de a környezetemben nagyon sokan számoltak be a Metzek típushibáiról: a híres "zoom error", a mechanika lazasága (utángyártott Gary Fong Lightsphere-t nem sokáig bírja, egy idő után lebólint vele)...Szerencse, hogy a firmware usb-n frissíthető, mert elég sűrűn jöttek a javítások hozzá. Ilyenek...

-
Zozzer888
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Igazából mindegy ki szereli össze.A lényeg az hogy egy METZ-nek magasabb minőségi követelményeknek kell megfelelnie, mint egy triopo, youn...fenetudja mifélének.Ezért olcsóbb az utóbbi kettő.Nem azért kerül a Metz 2x annyiba, meg a Canon is, mert úgy gondolják hogy a név ennyit dob rajta

-
Anubis_9
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Szerintem most mindegy is, hogy milyen nemzetiségű rakja össze... A kérdésem arra vonatkozott, hogy fennállhat-e kompatibilitási hiba egy D3200-es Nikon és egy Metz 52 AF-1 közt. A Metz oldalán leszűrve a D3200-est, bent van a kompatibilitási listában ez a vaku. Emellett azt hallottam egy fotóboltban, hogy a Nikonnak nagyon jó a vakuvezérlése... Szóval?
-
imyourfriend
őstag
válasz
Anubis_9
üzenetére
miért szerinted Germániába nem ferdeszemű szereli össze? lehet hogy nem, lehet hogy egy román. igazából a minőségbiztosításon múlik az egész. viszont én jobban megbízom egy kínaiban aki már összerakott egy milliót mint egy románban akinek fogalma sincs hogy eszik vagy isszák e ezt az iparágat
-
Zozzer888
addikt
válasz
kovadika
üzenetére
Működik persze
Az SB700 nincs a kompatibilitási listába, de az SB900 sincs, aztán azzal is működik
Nekünk a Sigma 500ast nem sütötte el, pedig a papírja szerint el kéne neki.
Amúgy a cikkben említett Bélától kapják rendesen az ívet (neki is van ilyenje) és működnek jól.Na mondjuk a kompatibilitási lista igazából "Sample Compatible Models" szal,nem kizáró ok

-
Anubis_9
addikt
Még véletlenül sem igaz, hogy nem tájékozódtam. Hetek/hónapok óta bújom a cikkeket és itt a fórumot.
Talán nem jó a Metz? Régóta rágódom a vaku témán és úgy gondolom, hogy egy full kínai Triopo-nál, vagy egy Yongnuo-nál biztos jobb, már csak a "Made In German" miatt is. Akkor indokold meg légyszi, szerinted miért nem jó a Metz, vagy miért nem jó konkrétan ez a típus? Köszi! Amúgy még nem vettem meg, csak megrendeltem.
-
Zozzer888
addikt
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Narancssárga boltban 0% THM mindenre, így úgy döntöttem, beruházok egy METZ mecablitz 52 AF-1-re. Nem volt olcsó, de így könnyebb lesz kifizetni.
Elég új, tavaly novemberben jelentették be, ha jól tudom.Esetleg találkozott valaki ezzel a típussal?
Köszi!

-
kovadika
őstag
Nikon SB-700ról tudtok mondani valamit? Illetve YN565EX-ről. Nikon D3100-on használnám. Milyen szignifikáns különbség van köztük a márkát leszámítva. Árban kb 20k. Szeretném vázról levéve is használni slave vakuként, és rádiós kioldóval.
-
fulton
addikt
Értem. Köszi

-
-
fulton
addikt
Értem, igen csakhogy nem tudni mennyit hogy használták a vakut. hm...ha használt. Gondoltam rá hogy használtan venni..
-
fulton
addikt
Illetve milyen teljesítményű márkájú utántöltős aksit ajánlanátok?
-
fulton
addikt
Sziasztok
Hm szeretnék vásárolni egy rendszer vakut jelenleg ilyen áron jutnék hozzájuk:
Canon 430 EX II 68000
Metz MB 44 AF-4 47000Mi a véleményetek előnyök hátrányok, meilyket érdemesebb?
Köszönöm előre is véleményetek, sajna annyira nincs tapasztalatom vakuk terén, első vakum lesz.Canon 550D vázon lenne.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére

-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére

Akkor a kockahasúak táborát erősíted (egy nagy kocka).

-
*Ropi*
félisten
válasz
imyourfriend
üzenetére
Az a lényeg, hogy alul legyen a súlypontja.

-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
Akkor Te vagy a ropi, nem én.
Egyébként is, nem hiszem, hogy 99 kiló lennél, mert kb. egy magasak vagyunk és én 88-90 kiló vagyok, viszont a hasam nagyobb, mint a Tiéd. 
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ha külső vakut használ az ember, érdemes portrémarcsával + benne 2 akkuval együtt használni: kiegyensúlyozza a vázat, nem olyan könnyen fog lebólintani. Tény, hogy nehezebb, de sokkal jobban stabilizálja a gépet hosszabb záridős képeknél.

Majd idővel megizmosodsz.
Mit mondjon az, aki még egy 1.6 kilós 70-200-at is felcsavar rá? 
-
Real_Necro
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Pont most adtam el a más gyártós (Oloong SP 690 II) vakumat, mert hiába veszi fel a versenyt, alul marad. A súly nem érdekel, van egy stabil 99kg 190cm-es "állványom" ami megtartja.

-
imyourfriend
őstag
de ez google szerint nyilvánvaló dolog hogy az ember tudja mit miért vesz
én pl súlyuk miatt halasztgatom a vakuvételt, még 3-400 grammot nehezen bírna el a kezem és a gép súlypontja is más lenne amelyet nem lehetne a nyakamba hordani már. teljesítményre meg vannak olyan más gyártók által fejlesztettek amik felveszik a versenyt. -
*Ropi*
félisten
válasz
norbinator
üzenetére
"...időnként túl is melegszik, ilyenkor újraindítás segít..."
Nem véletlenül tilt le az a vaku túlmelegedéskor: a legrosszabb, ha olyankor tovább lövöldözöl vele, úgy nyírod ki a legbiztosabban.

A Metz nagyon fapados + nem tud HSS-t - én a 430EX II-őt venném a helyedben. Viszonylag modern vaku és későbbi vázakkal sem lesznek kompatibilitási problémái, míg ez a YN-ről és a Metzről nem garantálható.

-
norbinator
csendes tag
Sziasztok!
Yongnuo YN-565EX-szel van valakinek komolyabb tapasztalata?
Szeretnék venni egy komolyabb vakut. Van egy YN468II vakum, de ennek elég kicsi a kulcsszáma, és időnként túl is melegszik, ilyenkor újraindítás segít, de ez nem túl szerencsés bizonyos helyzetekben. Ugyanakkor szerencsére elég ritkán fordul elő. Amúgy más bajom nincs a vakuval elég jó az építési minősége is.
Néztem még a Metz 44 AF-1-et. Ez valamivel kevesebbet tud, a kulcszáma is kisebb, de elég lenne nekem. Ami szimpi benne, hogy német gyártmány, és metz is tradícionálisabb vaku gyártó. Ezzel kapcsolatos tapasztalatokat is várnám ha van valakinek. Ha megbízhatóbb, mint a YN akkor lehet inkább ezt választanám.
A harmadik jelölt kicsit drágább, cserébe ez tudja a legkevesebbet viszont gyári canon 430EXII. Ha nagyon lebeszél mindenki az előző kettőről, akkor lehet hogy ez lesz a vége.
Az eddig olvasott tapasztalatok alapján a Metz felé hajlok. Slave funkció ugyan nincs rajta, de slave vakunak a YN468II is megtenné, az tud elvillanni távolról is.
Előre is köszi a válaszokat.
-
*Ropi*
félisten
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ki fogja használni, mert tőlem tanul vakuzni. És azt is tudja, hogy mi a különbség az SB600 és az SB700 között, mert ~2 hónapja már beszéltünk róla a vakuvásárlása kapcsán.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Real_Necro
üzenetére
inkább nézem az nfl meccset ha nem haragszol. google barátod. de le merem fogadni hogy nem sokan használják ki 700as vaku adta előnyt. persze te természetesen kihasználod.
-
Real_Necro
veterán
Fotós beárazós topicból hoznék át egy ott elkezdett beszélgetést. [link]
imyourfriend:
Beavatnál minket a Nikon SB-600 kontra SB-700 rejtelmeibe? iIért jobb, miért nem? Köszönöm.
-
-
Pavi88
csendes tag
Köszönöm a tippeket, és a segítséget.
Van egy "Multi" nevű vakumód is, most azt próbálgatom, valahogy szimpatikusabbnak tűnik. De attól tartok, hogy mire azt megtanulom, vagy kikísérletezem inkább felnyomom a külső vakut.
Azért a 12-es kulcsszámmal illene egy szobát belőnie. De itt inkább a beállítás lesz a gond, mert ha rábírom hogy villanjon nagyot (mondjuk manuálban) akkor azért villan akkorát, amekkorát kell.
Köszönöm még egyszer és akkor nekiállok a manuális mód tanulgatásának
-
-
Pavi88
csendes tag
Ezek szerint ez totál normális jelenség?
Most is próbálkoztam, és azért lehet benne valami, ha egy bizonyos mértékűnél több a világos (pl a konnektor benne van) akkor tökéletes a kép, ha kevesebb akkor totál sötét lesz.
Kezdem elhinni - hála neked - hogy mégsincs baja a vakumnak vagy a vázamnak. Csak nem gondoltam volna, hogy ez a gép ennyire érzékeny az ilyesmire, az előzőekhez képest.
Hiába, másfél nap alatt nem lehet megtanulni, főleg úgy nem, hogy egész nap a vakut nyúztam vele, mert borzasztóan idegesített
-
Pavi88
csendes tag
Ha megnézed a két képet:
https://plus.google.com/photos/102362849091322117539/albums/5832148869785474849/5832291218973984802
Ez a kép 15/85 objektívvel készült, 85 mm állásban, 1/60 idővel, rekesz F5,6 AWB, mátrix mérés, ISO 400, P üzemmód. Vaku expo kompenzáció 0, kép expo kompenzáció 0, vakumód E-TTL II kiértékelő vaku fénymérés, 1.redőnyre vakuzás. Itt a lentebbi kép is totálisan ugyanezekkel a beállításokkalkészült
éshttps://plus.google.com/photos/102362849091322117539/albums/5832148869785474849/5832291173611318306
A kettő között annyi a különbség, hogy az egyiknél az ingre fókuszáltam a másiknál a szekrény függőleges tartójára. mélységben kb 10 c ma különbség, meg nem mozdultam, a gépet el se emeltem a szememtől. Ez az egy dolog/jelenség zavar, erre keresek magyarázatot.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- nVidia Quadro RTX 3000 Max Q SFF - Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Tökéletesen együttműködik a D3200-esemmel. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)