Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBMC
addikt
segítségeteket szeretném kérni vaku vásárlással kapcsolatosan. évek óta videózok/fotózok canon dslr gépekkel, jelenleg 60d vel. korábban szinte csak videózásra használtam a 7dmet, ezt követően a 60d-t már inkább "csak" fotózásra... viszont vaku választás terén teljesen elvagyok bizonytalanodva.
mindenféleképp rádiós vakura lenne szükségem, autóverseny, panoráma, természet, portré fotózásokhoz kellene ideális vaku.
kérhetnék ezekkel kapcsolatban vásárlási ötleteket/tanácsokat? (továbbá, mképp 100.000ft alatti vaku vásárlását tervezném, akár használtan akár újonnan)

-
gab.m
senior tag
Én meg valahogy egy használt vakutól paráznék..
Sokszor megfordult már a fejemben, de mindig eltántorodtam. Ki tudja mennyi villanás van bennük, hogy voltak használva, stb...
Lehet tényleg szerencsém van velük, nem tudom. Szeretnek a kínai istenek..
Meg biztos szerencsés állásban volt a napdisznó vagy mittudomén milyen jelképeik vannak. -
*Ropi*
félisten
Én sem újonnan vettem az összes vakut, különben több mint fél Miller lett volna a 4 db 580EX II. Viszont jobban bízok bennük így használtan is, mint egy vadonat új kínaiban.

Szerencséd van azokkal a vakukkal: az én ismeretségi körömben 4-ből 4 halt meg a legkülönbözőbb hibákkal.
-
gab.m
senior tag
Igen, galád módon munkára használom.
Nem akarom sorolni a yongnuo vs nikon előnyöket/hátrányokat/különbségeket, ezeket jól tudod. Az is egyértelmű szerintem, hogy anyagi okok miatt döntöttem a yongnuo vakuk mellett. 3 db sb-910es durván 400e forintba fájna. 2-3 év alatt kitermeli az árát, de ennyi kezdőtőkém nem volt vakura. Ezzel szemben a yongnuo szettem már bőven kitermelte magát, és boldogan teszik a dolgukat. Most 3 ilyen vakum van, nemsokára lesz hozzá egy negyedik. Általában kettőt használok, néha jól jön a 3. is, de legfőképp azért akarok négyet, hogy hármat magabiztosan tudjak használni, hogyha az egyik besz*rik, mehessen minden tovább. Az első tönkremenetelnél fogok egy sort hümmögni, a másodiknál meg már valószínűleg elkezdek Nikon vakukat vásárolni. Csak kérdés, hogy ez mennyi idő múlva lesz. -
*Ropi*
félisten
Amikor elgondolkoztam a vásárlásukon, akkor a kipróbált Canon talpas példány pont csak a Canon ST-E2-vel nem működött, ellenben Nikon vázról CLS-ben elsült.

Most 4 db 580EXII-őm van, igaz, hogy a sokszorosába kerültek a YN-nak, de nem kell félnem attól, hogy megállnak munka közben: számomra ez a legfontosabb. Meg időjárásállók. Meg tudnak HSS-t. Meg van hozzájuk külső akkupakk, amivel 3x-osára nő a sebességük és az egy akkuadaggal készíthető képek száma is. Meg minden vázamon működnek. Meg rádiós távvezérléssel is működnek, E-TTL-ben is. Meg meg...

-
Nekem a 602 jött ma meg. Holnap próba. Ropi köszi a tippet.

-
gab.m
senior tag
válasz
gabor_01
üzenetére
Arra néhány hétre, amíg el nem romlik?
Volt már yongnuo vakud? Vagy csak megrögzötten szereted az ilyen sorokat írogatni? Nekem a legrégebbi yongnuom több, mint másfél éves, és köszöni szépen, tökéletesen működik. Azóta vettem még kettőt, és az új YN-560 III-ból is tervezek venni egyet. Ár érték arányban verhetetlen.
-
Zozzer888
addikt
Köszi srácok

A bizalmam elég ingatag a márka felé így lehet hogy az lesz, hogy majd veszek még egy 430EZ-t, vagy 540EZ-t a mostani mellé másod vakunak

Csak olyan "csábító" hogy 40-50 dolcsiért van manuális vaku...
-
A Zéé
addikt
válasz
Zozzer888
üzenetére
szerintem inkább az 560-at nézd manuális vakunak. Nagyobb kulcsszám, jobb minőség, jobb kezelhetőség.
+ha van rádiós kioldód, akkor pedig a III-as verzióját, mert abba már beépített vevő is van.Sima középérintkezős, azaz ez egyszerre nikonos, canonos, meg pentaxos, meg mindenes (kivéve sony)
-
gabor_01
őstag
válasz
Zozzer888
üzenetére
Ne tört a buksidat

1. Igen. De minek? Arra néhány hétre, amíg el nem romlik?
2. Hármat csettintesz az ujjaiddal és máris Canonos lesz.
(Egy manuális vaku szerintem, tök mindegy milyen vázra dugod rá.)Akkor már sokkal töbre értékelnék egy ilyet, aminek van automata módja: vaku
(Megjegyzem, az eladó nem ismeri a portékáját. Nem is létezik töltő a vakuhoz, sima ceruzaaksi kell hozzá.) -
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Annyira dicséritek ezeket a Youngno vakukat,hogy átfutott a buksimon a gondolat, hogy másodvakunak jól jönne egy ilyen.
Ezt néztem2 kérdésem van:
1)Megszabad venni?
2)Hogy tudom itt a rendelésnél kiválasztani hogy Canonra valót szeretnék?
-
JohnyBlue
addikt
Janóka is nagyon szereti
Bár néha sör alátétnak nézik de ez nem zavar 
-
*Ropi*
félisten
válasz
Santiagain
üzenetére
"Ha nincs nálam, csak a minimál konfig (váz, 1 obi, vaku), akkor nincs valami trükk?
Szerk.: A ropi által emlegetett demb flash (?) megfelel ilyen célra is?"
Ami mindig kéznél van, az a kezed.
Szó szerint.
A kezedet a vaku fölé tartva tudsz fényterelőt formálni az ujjaidból. Ráadásul mivel a bőröddel színezed a vaku fényét, ezért kellemesen kiemeli a portréalany bőrének színét.
Ez a legolcsóbb megoldás, csak q®va fárasztó egész nap fél kézzel fotózni...

A Demb Flash Pro egy nagyon tuti dolog, maximálisan megéri az árát.

-
Santiagain
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek!
-
cOxeR
Ármester
válasz
Santiagain
üzenetére
Nekem konkrétan ilyen van: [link]
-
cOxeR
Ármester
válasz
Santiagain
üzenetére
Nekem egy 50-es oktám van.
(#3652) gab.m
Attól függ mi a cél... mekkora fény kell... én a fentivel jól megvagyok. -
gab.m
senior tag
válasz
Santiagain
üzenetére
58-as kulcsszámot max zoom álláson tud a vaku, egy szoftboxban pedig érdemes a legszélesebb álláson használni, a kis difúzor lapot ráhajtva, így lesz viszonylag egyenletes a fényeloszlás. Amúgy rendszervakukkal szoftboxot használni kicsit önmagad tökönszúrása. Szoftbox a nagy vakukra való. Szerintem. De mondjuk ezt én is a saját káromon/pénzemen tanultam meg.
-
cOxeR
Ármester
válasz
Santiagain
üzenetére
Amúgy sem érdemes nagyot venni, mert úgy jársz, hogy nem tudod kellően kivillantani... és aztán meg nézegetsz, hogy rövid távon lesz csak hatékony....
-
Santiagain
őstag
Diffúzor kupakom nekem is van. Meg a vakuból kihúzható terelőlap is hasznos. Ha kicsi a szoba, akkor pedig megoldás a hát mögötti falról visszaverni.
Előbb-utóbb veszek vakra szerelhető boxot is, de nem akarok picit, mert akkor ott vagyok, ahol a part szakad. Nagyobb méret meg nem tudom hogyan férne el a rohangálós tatyóban.
Lehet, muszáj lesz beruházni a dembre. -
cOxeR
Ármester
válasz
Santiagain
üzenetére
Amúgy igen, pont erre céloztam... nem feltétlenül kell azt megvenni, persze ha jót akarsz... de vannak 5-7 ezer forintért is, sokkal használhatóbbak, mint ezek a kupakok... de természetesen ez az egyik legolcsóbb. (mondjuk nem is túl praktikusak, fényt is vesztes, nem keveset)
-
gab.m
senior tag
válasz
Santiagain
üzenetére
Ha kis szobában villantasz, egy ilyen is megteszi: [link]
Minden irányba szórja a fényt, így az oldalsó falakról is verődik vissza: megszűnnek a plafonra villantás tipikus árnyékai. Egyébként az is segít ha 45 fokos szögben villantasz felfelé, vagy oldalsó falról vered vissza a fényt, stb.
Nem kell rögtön tízezreket kiadni. Gondolkodni kell, kreatívnak lenni, meg olvasgatni. -
imyourfriend
őstag
válasz
Santiagain
üzenetére
Ezért örülök hogy amikor vettem D60-at meg D90-et akkor nem olvastam a fórumot, vagy már D7000-em lenne gyenge objektívekkel

-
Santiagain
őstag
Lassan abbahagyom a fotós topikok látogatását. Minden egyes feltett kérdésem után kirepül pár tízezer a zsebemből.
A legdurvább a "milyen DSLR-t vegyek" topik. Valaki véletlenül betéved egy 20 ezer Forintos kompakt keresése közben. A 3. válasz után már 150 ezer körül tart a csevej.Ha nincs nálam, csak a minimál konfig (váz, 1 obi, vaku), akkor nincs valami trükk?
Szerk.: A ropi által emlegetett demb flash (?) megfelel ilyen célra is?
-
cOxeR
Ármester
válasz
Santiagain
üzenetére
Jó vakufeltéttel és nem kell küzdeni a plafon villogtatásával.
-
Santiagain
őstag
Beltérben, közelinél, plafonra villantva hogyan kell kiküszöbölni az áll alatti árnyékot, ha mögöttünk nincs fal?
-
*Ropi*
félisten
Az a PRO, aki mindenáron stúdióvakukkal akar menni a külső helyszíni fotózásra.
Aki viszont használja az eszét, az bika rendszervakukkal megy és mobil softboxokkal.
Mondjuk így, szinte folyamatosan HSS-ben hajtva ~2 szezon egy 580EX II cső élettartama, viszont ötödannyi helyet foglal a cucc és tizedannyi kiló, mint stúdióvakukkal és UPS-ekkel.
És így is 4 db vakut viszek, ha kell. 
-
JohnyBlue Bérelj egy aggregátort (Bauhaus, Baumax stb) és akkor venni sem kell. Pár darab ezresért/nap el lehet hozni.
-
*Ropi*
félisten
Pro fotósok szerte a világon Honda EU2000-est használnak. Relatíve kicsi, könnyű és halk is.
Autóval könnyen szállítható. -
cOxeR
Ármester
válasz
Real_Necro
üzenetére
Nem is azért... de ha zaj van, akkor nem biztos, hogy el tudják magukat engedni a fotóalanyok...
-
cOxeR
Ármester
válasz
Real_Necro
üzenetére
Az a baj, hogy a szünetmentest azt ki tudom venni a pc alól és ott ugye alapból meg sem úszom, hogy ne legyen... a Honda agregátot, meg nem üzemeltetem a lakásban.

Kültéri fotózáshoz, meg egy ilyet tartani, elég nagy luxus... bár, megoldásnak jó ötlet!
Mondjuk a zaj kérdés az megint más... nem tudom mennyire zajos...
No meg pl. az erdész mitaszond... -
*Ropi*
félisten
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Kezdjük az elején: az nem W (Watt), hanem Ws (Wattszekundum).

~300 Ws-os vakunak minimum 1500VA-s (1,5 kVA-s) (VoltAmperes, kiloVoltAmperes) szünetmentes tápegység (UPS) kell. Vakunként.
És valódi színuszos legyen ne kváziszínuszos, mert az az újabb, IGBT vezérlésű vakuk elektronikáját összekócolja. 
Keresd mno fórumtársat, mondd, hogy én küldtelek!
-
cOxeR
Ármester
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Az édeskevés... 1,5 vagy 2kVA körül kellene gondolkozni... a 600VA az gyengusz ~ 360W.
Ki kellene mérni mérőműszerrel, hogy egy 1:1-es villanás mennyit vesz fel (és akár a többi verzió), valamint a melegedési fázis mit visz el magával...
Füstgép esetén nekem egy 350W-ot fogyasztó típus van, amit pl. télen (ez a felfűtés miatt fontos) egyszer tudtam használni, második felfűtésre már nem volt elég a 1500VA-es szünetmentesem, ami 850w körül van. -
JohnyBlue
addikt
Elméleti kérdés

Tételezzük fel, hogy van egy (2-3db) "stúdió vakunk" teljesítményben olyan 300 watt és környéke. Ezt teljesen perverz módon kültérben szeretnénk használni. Azaz hálózati csatlakoztatás negatív
Nézegettünk ilyen inverteres hókamókát csilli viliben aranyárért de az ilyen dolgokra nem fussa
Nincsen valami más költseéghatékonyabb megoldás? -
MC Pite
veterán
Mennyi szolgáltatás kell? Mekkora erő? Milyen gyors legyen? Slaveként működjön-e?
YN468II-őt vettem, nem erős papíron, ebből real life semmit nem veszek észre, de piszok gyors, és szolgáltatások terén sem gyenge. Ebayről vettem a gyártótól, 95$. Szerintem egész korrekt összeszerelésben, működésben, a slave funkció és az af fény fejlesztése meg rengeteget dobott rajta. -
csacsi77
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. A Yongnuo 460 e ttl II vagy a Triopo TR 960 II mennyire alternatívája a Canon 430 exII-nek?
Gondolok itt az expo pontosságára, erejére, állíthatóságra, tartósságára. Tudom árban nem egy kategória, de úgy tudom, hogy a II-es szériák már egész jók.
Egy másik kérdésem is lenne. Egy Canon 420EX vakut felrakhatok én egy Nikon D70s-re? Gondolom ilyenkor csak úgy működhet, mint bármilyen másik középérintkezős vaku. Csakhogy a 420-nak az a sajátossága, hogy nincs rajta manual mód. Akkor mindig teljes teljesítményen villan majd?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
L4mie
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
ahh király ezt ismerem, igen jónak tűnik, csak nekem a kompaktság fontos...
vakut főleg "bulifotózáskor" használok, na most sikerült fogasházban elhagynom az enyémet (mármint a diffuzort) elhagynom a sokkülföldi randa punacsaj között. -
L4mie
veterán
Yongnuo YN468 II ről elhagytam a diffuzort a szombat éjszakába....
Jah amúgy majd rendelek, csak gondoltam sírok egy sort
érdemes esetleg a "gyári" kupak féle helyett valami mást keresni, ami jobb lehet?
softboxban nem gondolkozom.*most nézem 600 forint 2 a BAY-en

-
Real_Necro
veterán
Volt ilyen vakum, pár hónapig D90 mellé. Nagy méret, nagy fényerő, általános dolgokra használható, bár néha elfelejt kommunikálni vázzal (legalábbis enyém ezt tette), valamint nem tud sajnos HSS-t. Le is írtam anno, de egy személyes véleményt bármikor szívesen fogadunk.

-
gabor#
tag
Sziasztok,
Véletlenül Canon helyett Nikon -hoz való Oloong SP-690 II vakut kaptam... Szívesen cserélek ha valaki fordítva hibázza el
Na de kérdezném addig is, hogy csináljak-e egy kis tesztet? Érdekelne valakit? Mert akkor kérek gépet és nekiesem.
Üdv,
Gabor -
G_Gaabor
tag
Szia
a 468II-as TTL vaku, azaz nem csak manuális módja van. Pár hete használom 3100-hoz. Próbáltam TTL és Manual módban is. A zoomja összhangban mozgott a gépével. Slave módot is tud, bár ezt még nem használtam. Manuálban elég kis léptékekben lehet állítani a villanás erejét. -
Nikon-ra csak nikon papucsost, és fordítva.
Azt hiszem hogy: Az automata vaku, amelyik tud fényt mérni és beállítja magát annak függvényében a villanás erejét. A manuálnál te tudsz mindent beállítani.
De majd jön valaki hozzáértő, és eligazít pontosabban. -
jjeahh
nagyúr
helló, ugyanaz a kérdésem van, mint Lacabooy kollégának, én is yongnuo árkategóriában nézelődnék, viszont pl ebayen hatalmas a kínálat, és fogalmam sincs melyik mennyire gagyi, használható...e-p1-hez szeretnék vakut, nem igazán értek hozzá, és csak néha használnám, ha már nem emelhetem tovább az iso-t, illetve ritkán szoktam nappali fénynél is deríteni, ha a helyzet megkívánja, pl ellenfényes portrénál...de ez szintén ritkán fordul elő, ezért nem költenék túl sokat rá...nemrég ajánlták a metz-eket, na de az már nekem drága kategória, azt a pénzt inkább költeném obira, táskára stb...esetleg valami más olcsó alternatíva? vagy vegyek drágábbat és tanuljak meg vakuzni?

-
jsk
senior tag
Sziasztok!
Megszeretném kérdezni, hogy szerintetek használtan most mennyi ér egy Olympus FL-40-es vaku? A választ előre is köszönöm.
-
Lacabooy
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
Szeretnék venni egy vakut NikonD3100-es gépemhez!
Nem akarok rá sokat költeni max. 25-30eFt lenne rá.
Ennyiért mi a legjobb megoldás?
A Yongnuo-kat nézegettem, ezek közül a YN-467 és YN-468-ast néztem. (van érdemi különbség a kijelzőn kívül?)
Esetleg valakinek tapasztalat?Más márkába van ennyiért használható?
Köszönöm
-
need
addikt
Sziasztok..
Cimborám kért meg hogy nézzek utána..mivel nem egy nagy fórumos..!
Szeretne magának venni egy jó kis vakut.. a Canon 550-ére..!
Amit kiszemelt az a Yongnuo YN 560 II lenne! Na most ez a vakú rendelkezik-e pl. gyors vakú szinkronnal..? Vagy csak azt a vakú szinkront használja amit a gépe tud..?Ha ez esetleg nem tudja kezelni ez a vakú a gyors vakú szinkront akkor esetleg tudnátok ajánlani neki olyat ami tudja majd..?!??
-
Som@
őstag
Meglett a yn 565 EX.
Eddig szuper kis vakunak tűnik.600 expot már bele is futott.

Az árát teljesen megérte.
Jól együtt működik a Nikonnal. Nem tapasztaltam alul vagy felülexponálást, ami neki volt tulajdonítható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPad topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gyúrósok ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Bestbuy játékok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eladó Nikon AF VR-NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6D ED stabilizátoros (VR) objektív.
- Canon EOS 1300D gépek objektívekkel ( 2800 / 9400 / 9600 / 13700 expo )
- Canon EOS R6 Mark II - Újszerű - 1000 expó
- Canon EOS R6 Mark II - Újszerű - 4000 expó
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 + álcázó + UV szűrő ( Canon )
- MSI Thin GF63 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 4050 - Garancia - MAGYAR
- iPhone 15 Pro 128GB 87% (1év Garancia)
- iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4328, 100% AKKSI
- Apple iPhone 14 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 85%
- iPhone 15 Pro Max 256GB 84% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sokszor megfordult már a fejemben, de mindig eltántorodtam. Ki tudja mennyi villanás van bennük, hogy voltak használva, stb...
Meg biztos szerencsés állásban volt a napdisznó vagy mittudomén milyen jelképeik vannak.

"

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
azt hittem egyszerűbb és olcsóbb menet lesz