- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
Aktív témák
-
biker
nagyúr
a nyomtató neve az egy legördülő listából jön, nem én írom be
a nyomtató elérési neve (sor neve) hp1 nálam, nem hosszu
amig nincs beállított nyomtatód, miért is kéne legyen nyomtatás menü valahol???
nyomit beállítani CSAK rendszergazdai módban lehet, stbstbstb
amugy mé nem tetszik a gnome?)
-
topic up!
csak pár szót ami tartaná bennem a lelket!
szóval átállitottam nvidia-ra, és ctrl+alt+backspace--> X behalt
de szerencsére két perc alatt megcsináltam, most megint megy az x de nem tudom milyen driver hajtja a vga kártyát. illetve hol lehet erről megbizonyosodni?? -
biker
nagyúr
kicsit több mint pár csomagot lehet, de mindegy...
ha csak szürke háttér+maus, akkor nem jól állítottad be a graf.vezérlőt installnál.
egyéb kérdés?
ui: a Linux felhasználóbarát, nem ******* barát, mint a windows.
a windows-t csak gyakorlással lehet rosszul felrakni, a linuxot meg csak gyakorlással lehet jól felrakni.
ennyi a lényeg. -
hb400
tag
Vicces te voltál a www.uhulinux.hu-?
netán a krix.uhulinux.hu?
Beleolvastál a korábban ajánlott szabilinux.hu -s ''irodalomba''?
Az UHU kb. 2 óra alatt felment nekem. Minden működik, a hálózaton kívül semmit nem kellett
beállítani. Az olyan filmek amik XP alatt szaggattak, linux alatt csont nélkül mentek.
Szerintem ha linuxra át akarsz térni semmiképp nem ajánlom az XP teljes kiirtását(feltéve ha ezt
megteheted). Magyarul tedd fel mindkét rendszert a gépedre és ha ráérsz bíbelődni a linuxal
akkor be bootolsz linux alá és hajrá, ha megunod mész vissza XP-be.
Amúgy az UHU isten császár. -
Polesz
addikt
Alapból nem az nv drivert kell feltolni amikor anélkül is van kép. Egyébként a root-on fent lévő (volt) driver leírás már régi
A DC-t meg nem hiszem, hogy egy-két napig nem tudtad volna hanyagolni
Egyébként meg linuxnál meg van az az előny, hogy egy guru bármikor távolról beállítja a gépedet és a kért progikat is. Azért nem ajánlottam fel, mert
1. Nincs időm mindenre
2. GPRS nem világbajnok sebesség
3. Nem olyan a hozzáállásod, hogy megérdemelnéd...
Na bye-bye én linuxozom továbbÉpp a távirányítomat tanítom, hogy minden program kifogástalanul kezelje. Tudod ezt a tvkártyához adták amivel királyul nézem a csatornákat. Hallgatom a zenét, nyomtatok, netezek, wint futtatok, játszok, és még ezer meg egy dologra használom ezt a szar linuxot
-
-
Cathfaern
nagyúr
Szerintem jobban járnál. Ahogy elnézem neked nincs nagyon türlmed az ilyenekhez, pedig anélkül nem nagyon fog menni
Főleg nem kezdetekben, de igazából később se. Igaz nekem sincs túl sok türelmem, csak engem meg érdekel az egész, így aztán csinálom. (Meg szvsz jobb mint a Windows)
-
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Hiába kattingatsz bármire, semmi sem fog történni
Az _általános_ forrásból való telepítés így történik:
Mindent konzolból kell csinálni!
1.Bemész a kitömörített állomány főkönyvtárába
2.Kiadod a ./configure parancsot. Ha jelez valami hibát, akkor azt elemzed, és megoldodÁltalában valami nincs felrakva, ami kéne a program fordításához.
3.Kiadod a make parancsot. A ''hibát jelez'' funkció itt is él
4.Ha ezzekkel meg vagy, akkor át kell meni root-ba, és kiadni a make install parancsot.
És akkor kész is vagy. Az indítható fájlt az /usr/bin/-ben találod. Általában. És most jön a fekete leves: ez csak az általános leírás. Gyakorlatilag nagyon sok programot kicsit másként kell fordítani. Ezért mindig el kell olvasni a programhoz adott README fájlt, illetve a honlapon is le van írva, hogy hogyan kell lefordítani az adott progit. A gond akkor van, ha nem tudsz angolul...Szóval tessék meglátogatni a dcgui honlapját/README fájlját, és elolvasni mit is kell csinálni. -
biker
nagyúr
-
Polesz
addikt
Ha nagyon antivirus kell akkor http://www.amavis.org (bár felesleges). Tűzfal alapból beépítve iptables névre hallgat
DC-hez meg van dcgui.
-
rii
nagyúr
kérdezzél,.... az útókornak is jó lesz ....
de most komolyan ....
... mongyuk én nemtok semmit a liertkaból de kell lenie
... majd egy utánam jövö okosabb ember ...
/OFF
semmi tudással vagy a nélkül van NETed, van MUSICod.... ezzel 1997-98 ban a hozzáértök 3-5 órákat szenvettek.... nem a LAMA-k, hanem a hozzáértők.... remélem érzed a különbséget.... turkálhattak a /etc-ben ... nézz be ecccer
ugyhogy a LINUX fantaszikus, milyen gyorsan fejlödik, és még nem állt meg, mert nem állhat meg ....
/ON -
zrubi
senior tag
amire azt hiszem nem szolgáltam rá.
ezzekkel szolgáltál rá (többek között):
''..szevasztok! most dobtam fela a gépemre az uhulinux szarságot.''
''...már eleget gyakoroltam a suseval, redhatal, debiannal, meg még a rák tudja milyen szaros linuxal.''
Ez egyszerűen LOL
''ja ha nem kapok rendes válaszokat, lehet ,hogy megveszem ezt a ''szaros'' xp-t''
''...látom a netet senki sem tudja beállitani./ LAMA-k vagytok ti is..''
''...gnome alatt el akartam inditani a terminalt, és lám hibajelentés a'la windowsxp...'' -
rii
nagyúr
''........az elsö hozzászólásról, annyit, hogy egy leirtam a bajom, és ezzel együtt a hangulatomat is. emberből vagyok én is........''
nnnna, igen ... de ezt nem szabadhangulatmntesen kell irni, mert fórumon másképp jön le....
Hirtelen aszittem WINDOWS! köszön vissza,bár már ő le van tiltva sztem
változtass hangnemet, és tedd fel ujra a kérdéseket.... de azt tudnod kell, mit mondott a prog. tanárom: aszonta, hogy LINUX-ot ugy lehet a legjobban megtanulni, hogy szólsz valakinek tegye fe, konfigolja be,.... te nézed....
ö elmegy , .. te letörlöd, és megpróbálod egyedül feltenni.... nem megy megint szósz neki ... és igy tovább... 97-ben nekem is 5-6-10szer rakták fel, állították be a hálót, hangkártyát.... utána már ment magamtól is ..... igaz az a DEBAIAN volt ....
de akik mg nagyon értenek hozzá, azok is lehet elvannak 2-3-5 órát is a konfiggal, mert sztem a linux nem klikk-klakk, hanem /etc ....
tegyük hozzá hogy SZERINTEM ..... -
WN31RD
addikt
-
zrubi
senior tag
Te el szoktad olvasni azt hogy miket írsz, hogy an 'kérdezel'?
És azt hogy mások hogyan teszik ezt?
Na, ha látod a különbséget, és megpróbálsz változtatni a stílusodon akkor talán több értelmes választ kapnál a kérdéseidre.
Addig is olvasd el ezt:
[L]> http://gyulai.freeyellow.com/linux/nekemlinux.html[/L]
Mert ez nem kötelező.
És senki sem fog sírni, ha megveszed a windowst. -
WN31RD
addikt
Nézz körül itt: http://www.szabilinux.hu
Elég sok magyar nyelvű doksit fogsz találni.
Angol nyelvűre nem írok linket, mert azokkal tele van a web.
Kellemes böngészgetést és tanulást!(El fog tartani egy darabig... ha csak 5 perced van a dologra, akkor kár is nekifogni.)
-
Polesz
addikt
Ha valami bajod van dobj egy mailt. Amúgy KDE-t akartad használni az XMMS-el vagy Gnome felületet, mert nem mindegy. Az, hogy egy könyvtárat megadsz neki és szüttyőg van egy nagy oka: keresi a fájlokat és minden fájlba beleolvas, hogy mp3-e, és ekkor teszi a playlistbe, mivel linux alatt egy filenak akármi lehet a kiterjesztése
Tehát jpg is lehet mp3
-
rii
nagyúr
kicsit más hangnemet kellene megünit a LINUXal kapcsolatban, mert talán megérdemli....
pölö ott van monyguk az UHU alatt is a több szézezer forint értékű Adobe Photoshoppal egyenértékű
- G.I.M.P. (graphics imgae manipulation program... vagy mi).... (windoz 0 db)
- ott van a StarOffice ('98-ban még ez volt .... ) (windoz 0 db)
- rengeteg sok fejlsztö eszköz .... (windoz 0 db)
- letöltö programok, FTP kliensek, vagy mik.... (windoz 0 db)
- 3D: bryce vagy mi ... réegn volt... (windoz 0 db)
- XAOS valami fraktál bigyó (windoz 0 db)
- rengeteg game (XBILL rulzz)
ott van még az apache web server is ... (windoz 0 db)
...matematikai programok..... (windoz 0 db)
...sok kis szövegszerkesztő (windoz 2 db edit, notepad)
...script nylevek (windoz 0 db)
...regeteg fordito.... pascal, fortran, c, c++, c#, java, meg lehet ada, algol, prolog.... (windoz 0 db)
...rengeteg kis hálózati, meg mindenfajta mütyür....
és még sok minden más....
ha a vindóznál meg akarod emliteni a wordpadot, LINUXban kapásból 6 másik is van....
mottó: aki a LINUXot sziggya, jó ember nem lehet.... -
rii
nagyúr
ha kifagy ... lehet valamit méllyebben meg kellene nézni .... nem'tom.....
kernelt se ártana fordítani, bár nemtom az mit befolyásolna ebben, csak akkor a gépedre tudnád optimalizálni....
amikor én feltettem az UHU-t, egyböl zene(xmms), film(mplayer), hang, minden ment tökéletesen.... 16 perc telepítés után.... ja, és 85 Hz-be meg tutta hajtani egyböl a monitoromat, amit a 98 meg a millenium edisön képtelen....
a LINUX nagyon, csak a hozzáálláson kellene változtatni... a LINUXot nem arra találták ki, hogy MP3akat jáccál le, filmeket tömörítgessél, cseteljél, szöveget szerkesszél, ... az hogy már ezt is lehet vele, ... az angyszerü... de az ehhez vezetö út rögös néhol.....
de soha nem fog tudni lesüllyedni a LINUX a vindoz szintjére .... nem tud olyan primitiv rencer lenni ..... -
Adi
senior tag
Miért várod azt egy Linux disztribúciótól, hogy úgy működjön, mint a megszokott Windowsod? Türelmetlen vagy. Olvasgasd a dokumentációt és valószínűleg meg fogod lelni benne a választ a kérdéseidre. Feltételezem, hogy a Windowst sem tegnap raktad föl a gépedre és egy nap alatt ismerted ki annyira, hogy minden szolgáltatás flottul működik alatta.
De ha nincs hozzá türelmed, akkor vedd meg a Windowst. Senki nem fog lebeszélni róla. -
SYZYGY
tag
Annyira nem vágom én sem talán könnyebb lenne, ha arról a gépről neteznék, de ez az itthoni gépem(a gémer
) Win-es. Viszont mindent meg lehet találni az UHU-ban, csak szánj rá 1-2 órát, bogarássz rajta stb. Próbáld az uhu vezérlőpultot is. Ha túl leszel a kezdeti nehézségeken, megszeretheted.(azt irtad linuxoztál már! Én láma vagyok a linuxhoz, de azért belejövök.)
Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OTP Bank topic
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest