- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
Aktív témák
-
azért nem nagyon kóser ez az uj uhu-linux.
átmásoltam a ttf könyvtárba a windows-os font-okat, és most nem akarnak szép betük lenni szörfözés közben.
[Szerkesztve] -
hát ez ciki..
nekem nagyon nem tetszik. az nvidia driver vagy 3x hiányolt valamilyen könyvtárakat, de én nyoomtam a tovább gombot, és az nvidia logo is bejön, de hogy hány %-os , azt nem tudom.
elinditottam egy játékot, ami tud full screen menni, de mikor kiléptem belöle lefagyott az x. mondjuk ez annyira nem gáz, de nekem akkor se szimpi. -
még 90% és telepithetek
-
na szedem én is:
remélem ez már csocsi verzio lesz.
kiváncsi vagyok, hogy miért 2 cd-s. -
még egy kérdés:
miért van, hogy ha zárolom a kpépernyőt, akkor nem lehet feloldani??/csak Ctrl+Alt+Backspace vagy reset gomb, ha már unom a linuxot/ -
az előző hsz-t kezdhettem volna így is:
''...Van egy álmom...'' -
szóval srácoki!
adoot egy uhulinux és egy dcgui letöltve nem tudom hogyhivjákként/betömöritve;tar.gz/.
hogy juthatok el odáig eme két ''adottsággal'' odáig, hogy peer-to-peer gyűjjeneke az ''állományok''????
köszi!
puszi a lányoknak! -
a gnome tetszik, cska nem olyan mint amire számitottam.
pol a menü panelt nem lehet az asztal alján lehelyezni....
az asztal inkonok tulajdonságai sem tetszenek.
viszont! bármilyen képet be lehet tenni háttérnek. nem ugy mint kde alatt/.png/
most azt csináltam, hogy előhivtam egy csuszo panelt, a nyilakat a két végén letiltottam. ezután már el lehetett távolitani a menü panelt fentről.
ezzel csak az a baj, hogy minden elemet ujra ki kell keresnem , és nem találom ugyan azt a két menüt ami a menüpanel bal oldalán volt.. -
na lehet, hogy sikerült a telepites. nem tudom, hogy .kde altt. egyszer csak elfogadta és már lehetett is proba oldalt nyomtatni.
kösz, a hsz-eket. -
én eleve be se tudok olyan hosszú nyomtató nevet irni, mint te.
különben kde vezérlöközpontba már megjelent a nyomi a informácio/usb alatt. ha bekapcsolom a printert ott van, ha kikapcsolom nincs ott a nyomi.pont mint a nagykönyvben.
viszont van itt is nyomtatók menü, amiben van:
elküldés faxként
nyomtatás fájlba/pdf/acrobat
nyomtatás fájlba/post script/
pdf fájl elküldése levélben
de semmi rendes nyomtató .
ha váltok rendszergazdai modba: akkkor hibaüzit kapok:
''...hiba történt a nyomtató lista lekérdezése közben.
A nyomtatáskezelő a következő hibaüzenetet küldte:
client-error-not-found...'' -
-
nos a kde-vel is van bajom:
root-ként 1. inditásnál feljött egy beállitó ablak, ahol tök frankón belöttem mindent, ahogy nekem tetszen.
de robi-ként egyből elindult, semmi hogy akarom használni. és igy a monitor alján és a tetején is van egy-egy menüsor, ami nagyon nyomaszt.
plusz a kde-vel megtaláltam az icq-t, de az istennek sem akar elindulni.
ez is miért van?? -
dcgui:
követtem az install leirását:
sh configure
make
make install
ezt megcsináltam a gui és a lib könyvtárban is.
le is futott egy rakás sor a monitoron, sok yes-el és pass-al.
de nem tudom, hoyg hol lehetne mostmár a programot elinditani.
tud valaki segiteni?? -
a cd nem talaltam sok linux drivert, csak ATA100-hoz, az is redhat+suse-.hoz.
a camera nem megy. még azzal nem is nagyon foglalkoztam. még nem néztem meg, hogy van-e hozzá valami progi vagy valami illesztő.
szerintem az lehet a baj, hogy nem tudja az uhu az usbt kezelni.
mert ha tudná már menne a myomtatóm. a vezérlőpultban pl. ki tudom választani, akkor gondolom ismeri. -
szerintetek lehet, az a baj, hogy nem gyári, henem uhus az alaplapi driver??
-
topic up!
csak azért, hogy hátha valaki rájött időközben a nyomtatóm problémájára.
én nekem még nem sikerült.
kihúztam a kamerát a gépből, és átdugtam a nyomtatót a usb1-be. /titkon reméltem, talán igy felismeri a nyomit/
de sajnas a szokásos hibaüzenetet kapom: nem találja a nyomtatót a meegasdott helyen.
help please! -
OFF:
mostanában milyen sok linux topic nyilik
ON -
vesa volt a driver után, én padig nvidia-ra írtam át.
tehát akkor jól csináltam.
kösz!
U.i.: a nyomtatót még mindig nem tudtam beállitani. az uhu felhasználói kézikönyvben se találtam semmi segiotséget.
akinek tusl2 alaplapja van, és linux-os, ne sajnálja a bájtokat erre a problémámra.
kösz! -
topic up!
csak pár szót ami tartaná bennem a lelket!
szóval átállitottam nvidia-ra, és ctrl+alt+backspace--> X behalt
de szerencsére két perc alatt megcsináltam, most megint megy az x de nem tudom milyen driver hajtja a vga kártyát. illetve hol lehet erről megbizonyosodni?? -
hi!
sikerült feltenni az nvidia drivert.
inditásnál mindig megjelenik az nvidia logo.
de!
a vezérlőpulton a gafikus felületnél még mindig a vesa a beállitott.
kérdésem: ez a vesa mire vonatkozik? és ha bejön a nvidia logo, akkor az nvidia driver hajtja a kártyám?
tenx -
a felső ''taskbart'' kde alatt át lehet mozgatni máshova?
-
kösz!
/mellékesen: most halt be a mozilla / -
és ha megnyitok egy man-t a konzolon akkor abból, hogy tudok kilépni??
-
a wine-t hogy kell elinditani uhu alatt?
-
én ha a konzolon elevickélek az mnt eb akkor ezt látom:
Floppy HL-DT-ST_CD-RW_GCE-8160B Maxtor_2B020H1 ST380011A
neked is müködnie kellene x alatt,
vagy parancssorban nincsen mc-d? -
ha a nyomtató helyét kéne választanom akkor van
!4 lpt , valojában csak egy van
!4 com , abból csak 2 van
és USB-ből csak egy van. /''...Usb port...''/ -
tényleg tényleg. néma gyereknek anyja se érti...
szóval a debianos hibaüzeneteket nem tudtam megjegyezni. de mivel már nincs.
az ac3 hangnál nem volt hiba, mivel nem tudtam nekikezdeni sem.
a nyomtatómról:
kde a vezérlőközpontba az i/o portok fülben csak 2 usb csatit látok. de nekem a gépemen 4 van, és a nyomtató a 3.ba van bedugva. /tusl2-c:2usb a ps2 csatik alatt+2 usb egy gyári bövitő kártyán/
az egyik:
b000-b01f Intel Corp.82820 820(Camino2)Chipset USB HUB B
b000-b01f
a másik:
b400-b41f Intel Corp.82820 820(Camino2)Chipset USB HUB A
b400-b41f
lehet, hogy nem látja a maradék 2-t???
és amikről nem tudom micsoda:
e460-e46f:i810 TCO
0378-037a :parport0
037b-037f:parport0 -
hát visszatetem az uhut.
a debiant szerintem elég szarul raktam fel. pl a háozatnál/angol/ nem is tudom mikek csináltam, csak azt vártam már,hogy vége legyen.
most ott tartok, hogy ac3-as kodek kellene, mert nem mindegyik filmnél van hang. sőt nmem ártana, ha tudnám használni a tv kimenetet a vga kareszomon. -
na ''feldobtam'' a debian linuxot. 2002 dec.12.-ei a kernel..
nagy nehezen felment az alaprendszer, majd restart és még lehetett egy ppár csomagot telepiteni./angolul/
mivel egy szót sem értettem belőle, nekem ez jó nagy szivás volt.
az x pl elindul, de cska szürke háttér van és a mauz.
ezek után most már kicsit másképp nézek az uhura! -
van valahol egy suse linem , lehet, hogy azt megkeresem.
pár hete a debian telepitésnél elakadtam./tök egyedül csináltam, elötte nem igazán láttam lint, csak olvastam róla, na meg angol volt a telepitő/
ezek után nem tudom miért csodálkoztok, ha csak itt bénázok. -
-
a readme fájl meg kész rémálom volt. kis apro betükkel jelenitette meg szinte mindegyik nézegető progi. gondoltam kinyomtatom és ugy lépéslőr lépésre haladok, bár nem sok konkrétum volt benne. de nyomtatni ugyebár nem tudtam, nem tudom miért. egyszerüen mindhta nem látta volna a lin. anyomit.
ue volt anno a geforce driverrel is. annak a leirását még a megboldogult root.hu-ról szedtem le. kinyomtattam. csináltam mindent lépésről lépésre. de mindhiába. nem volt nvidia logo, sőt X se......most is ue a helyzet a dc++ al.
nem hiszem el, hogy senki nem telepitette fel ezt a progit a linuxára!
ja és szerintem autó se vsló annak akinek nincs jogositványa rá.
de sajna linux jogositvány tanfolyam meg nem igazán van. -
de ha egyszer nem tudok egy progit se felrakni ,akkor mi értelme van az egésznek.
1 óra buherálás/egyfolytában, no vacsora, fürdés barátok köztstb../ szeriontem igen nagy idő, pláne ha semmit se jutottam előrébb.
annyit talán haladtam, hogy tele lett fájlokkal a root mappa.. -
áhh! kész. kicsináltam. vége. most, hogy ujra winfut, már jobban érzem magam. egyébként sokkal gyorsabban bootol, gyorsabban indulnak a progik.
azért egy kicsit zavar ez a linuxos akadály. lehet, hogy majd egyszer keresek, egy használhatóbb verzió. ugy kb. 10-15-év múlva, ha akkor még lesz egyátalán. -
ui.: a képernyőzártat senki na használja, mert képtelenség feloldani!!!!!!!!!!!!!
-
na most erre mit mondjak??:
van egy hosszú angol readme. azt se kinyomtatni nem tudom se ide beilleszteni. nem értem miért kinzom magam..! -
meg keletkezett egy rakás valami / fájl/ a home/robi/könyvtárban. egyiket, ha elinditom azt irja ki, hogy valami libtool kell neki, de az is ott van.
teljesen használhatatlan ez az egész.
már kezdem érteni, miért vana annyi progi/csomag/hozzá, és miért foglal feleslegesen 1.6 GB helyet.
-
időközben össze visssza klikkeltem a dcgui fájlaira, és csinált is mindent a gép meg bejött egy terminál is, abban sorok futottak le egymás után ....
de még mindig nem tudom használni a programot. már kezdem feladni ez az egészet. asszem túrom le az ext2-t a winyoról hamarosan. -
különben nem izgat a kamera, csak a nyomtató, és a DC++..csak egyik se megy, ill. nem tudom a dc-t felrakni.
-
egyedül a nyomtató nevét nem irtam...
na akkor még egyszer
usb nyomtató HP DeskJet 640C
''...A nyomtatót a megadott helyen nem tudtam hozzáadni!
Ellenőrizd a kapcsolatot a nyomtató és a számítógép között, illetve, hogy a nyomtató be van-e kapcsolva!...''
persze be van kapcsolva, és csatlakoztatva van!! -
és tudja valaki, hogy lehet parancsikonokat létrehozni az asztalon, a ''k'' menüből??
-
-
látom a usb-s nyomtatóm sem fog menni....
-
nem tudom használni a dcguit
-
na ez az ami nem jött a nyekvemre:
''...Szal nagyon rakattantam... -
nos leszedtem a dcguit, és kibontottam a home könyvtáramba. kaptam két könyvtárat. ezekbe sok-sok fájlocska van. most szerintetek hogy indul a progi?? vagy csak kattintgassak végig mindegyiken, amig nem történik valami???
-
már késő. uhum van, és végre többé kevésbé megy. nem hiszem, hogy nekiesek a gépemnek mégegyszer egy linux cdvel. pedig ki van irva asszem 8 cdje a debiannak.
viszont még mindig nem tudom, hogy melyik dcgui releaset töltsem le. van valami win32-es is, de azt se tudom mi akar lenni. -
el se indult a gafikus telepitő??
a tesztképen 3 négyszög egy közös /a monitor bal felső sarka/ sarokkal.
Mármint, ha a max felbontás 1024x768:
1.640x480-as 4zet
2.800x600-as 4zet
3.1024x768-as 4zet
plusz a monitor közepén: ''...nyomd meg ezt a gombot 15 mp-en belül, ha a tesztkép megfelelően jelent meg...'' -
biztos jol állitottad be a moncsit??
a telepitő elindult a kék feelingel??
valami vesa modot kell választani, aztán a teszt gombot addig nyomkodni, amig el nem indul a tesztkép a kivált felbontáson. bát most lehet, hogy keverem a monitort a vga kártyával. a hozzáértők javitsanak ki.
egyébként én nekem se kezeli rendesen Ti4200-esem, igaz van hozzá driver, cska hát a telepitése.. -
oks!
akkor kezdjük előröl
akkor elöször is nyitok uj uhu linux topicot
csak vicc volt.
u.i.:ennyi összezörrenés után azt se tudom ,mi bajom a linuxal. net megy. zene megy.
már csak antivirus+tüzfal meg linuxos dc++ kéne/persze ha van egyátalán/.
de már nem is merek kérdezni.
na csaó mindenkinek, kösz a tippeket. -
már irtam egy párszor, hogy senkivel sem akarok összeveszni. bocs ha megsértettelek, vagy valakit, aki nem akart nekem semmit rosszat.
de a
''...Teringettét, kicsit ideges leszek az ilyen emberektől ...''
bezsólásban ugyan nincs csunya szó, de ez lenéző hangnemet sugalt nekem, amire azt hiszem nem szolgáltam rá.
az elsö hozzászólásról, annyit, hogy egy leirtam a bajom, és ezzel együtt a hangulatomat is. emberből vagyok én is.
ha ,meg van már ilyen topic, akkor miért gyülinek sorra a hozzászolások??
a többi topicról már leirtam a vélaményem.
de sajna ez a topic is már elkanyarodott a témától, és ha most valakinek uhu-baja van, nem biztos, hogy segitségére lesz ez a kb 100 hsz. sajnos ez van.
ui: már azt se tudom, mi volt az ucsó linux témánk... -
ja és sokat[/b]!! olavstam, de sehol nem találtam a problémáimra megoldást.sok részletes leirás is létezik ,pl a Ti4200-es kareszom driver installja le van pötyögve lépésről - lépésre, de nekem akkor sem sikerült. cska nem indult el az x.ha ezek után meg mertem szolalni, akkor cska aszonták: minden le van irva bammeg,...... söt sok helyen szartak az én kis bajaimra.
viszont, ha nyitok új topicot az egy kicsit feltűnöbb, és talán sokkal többen is reagálnak a ''halálhörgéseimre''. és végre tegnap először /kb mióta rendszeresen netezek/, cirka 1.5 év után/persze nem olvasgattam egész idő alatt a linuxról/ kaptam használható válaszokat..
bocs, hogy élek -
ctrl+alt+F8 /t=l f0lfele meg cska akuryor villog ay ablakban.
nme tud valaki egy parancssori leirást ''alap'' parancsokból?? -
végre sikerült betölteni az mp3-akat!!
nem tudom, hogy de összejött
ha kilépek ctrl+alt+F1-el akkor az x /vagy a gnome/ miért pont ctrl+alt+F7-en van?? -
gnome alatt el akartam inditani a terminalt, és lám hibajelentés a'la windowsxp
-
-
ha az add dir-el akarom, hogy pl a zene mappából kersse ki az mp3-akat, és tegye be a listába az összeset, akkor még else tudok jutni a zene mappához.ráklikkelek az mnt mellett a kis + -ocskára és kész. a zenék különben a másik vinyomon vannak/fat32/.
nekem meg nincs kewdvem a kb 1500 mp3-at egyesével besorolni.
OFF: mi ez a hp-s popup??
ON -
asszem ujra inditom az egész gépet. ''.. majd az segit..'' mikor is volt ez???
a win első éveiben? a linux asszem egy kicsi trégebbi a winnél. legalábbis a unix/ állitolag ua mind a kettő, csak a linux free/ -
egyszerűen nem tudom azt megcsinálni, hogy megadok egy mappát/zene/ és onnan amit talál mp3-at tegye be a playlistbe!!! kifagy, vagy mit csinál ilyenkor a linux
-
át küldtem egy másik asztalra, és bezáródott egyszerre...??
érdekes.... -
-
na szép fordulatot vezsnek a hozzászólások.
mikor megirtam az első hozzászólást, azért itt szitkozodásra, ide oda küldözgetésre számitottam..
..
tehát limuxozok még egy ideig, mert vannak segitőkész emberek, és nem csak nagyokosok a 80-as évekből.
és bizom a linux fejlődésében, hogy egyszer talán felhasználóbarát lesz, széles körben elterjed stb.. és nem kell majd bill bácsitól tartanunk, hogy hol tudjuk majd kijátszani /az ő ''pénze''/biztonsági intézkedéseit.
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest