- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
proximus
senior tag
1. Ha ez a ''pirosodás'' a mozzillában volt, az lehet ám fícsör is, nem ám hogy bug.
Használni én nem használtam, de úgy tudom valami ''gépelőkeresés'' néven szerepel. Nézd meg a Szerkesztés --> beáálítások--> haladó--> navigálás a bilentyűzettel alatt.
2. Egyszerűen nem hiszem el. hogy nincs mód bill. kiosztás váltásra.Telepítéskor sem kérte ennek beállítását?
-
proximus
senior tag
Keress valamelik böngészőben egy fájl letöltésére mutató közvetlen linket, és másolod. Ha megvan nyitsz egy terminált (xterm, gnome-terminal, kterm?) és ''wget ''a link'''' (Ha van középső egérgomb, akkor használhatod beillesztésre)
Pont a lényeget hagynám ki
A wget egy népszerű ''powa'' letöltő program, és egyik kellemes tulajdonsága, a letöltési sebbesség mérése, illetve hátralévő idő elég pontos megbecslése. (Ha a letöltés megszakad, magától újrapróbálja, sőt saját magad is folytathatod akár egy másik letöltési helyről is)
[Szerkesztve] -
proximus
senior tag
Egyébként írhatsz egy szkriptet magadnak, amibe beírkálod az elvégzendő rutinokat:
Pl. így:
1. touch my-start; chmod +x my-start (létrehozol egy üres fájlt, majd a chmod -al ''.exe -vé''teszed)
2. ezt beleírod:
#!/bin/bash
modprobe ne
dhcpcd eth0
3. kirakod a fájlt az asztalra, és ha netezni támad kedved, csakk klikkelsz
[Szerkesztve] -
proximus
senior tag
Nem vagyok UHU -s, de segítek amit tudok.
Az UHU vezérlőpultban nem lehet ezt elmenteni valahogy?
Ha nem akkor lenni kell egy modules.autoload -nak, vagy hasonlónak az ''etc'' -ben. Ha nincs, (mert mintha olyat hallottam volna, hogy átrendezték az egész modulbetöltő-rendszert az UHU -ban), akkor az UHU doksi azt hiszem tárgyalja hogy hol van az új rendszerben. Ha megvan akkor ha belenézel, már látni is fogod hogy a többi hogy na van definiálva, és hozzápasszintod ezt a modulnevet is(lehet hogy csak ki kell kommentezni)
Ja és gratula.Most már láthatod hogy a pingvin sosem hagy cserben.
[Szerkesztve] -
-
proximus
senior tag
Az utolsó 5-10 sort érdemes lehet beemelni, persze csak akkor, ha ez nem egy újraindítás után van, hanem egy modulpróbálkozás után.
Olyan csomi van fent, hogy isapnptools? Ebben vannak ISA -s cuccok kezeléséhez való parancsok(szerintem ezzel pont le is tudod kérdezni a karesz adatait).
A ''modinfo ne2k-pci'' -t próbáltad már? Vagy simán az ''ne'' -vel ugyanezt? A modinfo kidob olyat hogy ''parm:'' <-- ebből a sorból tudsz valós driverparamétereket kilesni, bár a felkészített modulok automatice tudni szokták, hogy mit-hogyan(persze lehet hogy nem árt ehhez felismernie a cumót)
-
proximus
senior tag
Először csak simán: ''modprobe ne2k-pci'', ha nem fogadja el, akkor jöhet a kártya irq jának és egyébnek a hozzárakása a parancshoz. Ja igen: van egy olyan parancs, hogy ''modinfo ne2k-pci'' (az ne2k-pci helyére írhatsz más modul neveket is
), illetve ''dmesg'' így szimplán. A dmesg -ből tudsz mindenféle rendszer általi visszajelzéseket elemezni.
-
WN31RD
addikt
Nem olvastam végig a topicot, tehát lehet, hogy már említette ezt valaki:
Próbáld meg a Knoppixot indítani CD-ről. Az felismer egy rakás hardvert, talán a hálókártyádat is, és akkor megnézheted, hogy milyen modult használ és milyen paraméterekkel. PCI-os kártyák esetén simán megy a felismerés, nem tudom, ISA kártyákkal mit kezd (ISA kártyás gépben még soha nem használtam Knoppixot), de egy próbát megérhet. -
Panther
HÁZIGAZDA
A fő chip rajta ''UK0023'' nevű/számú/izééé...
Bővebben: link Itt azt írja erre (''Accton NE2000 Kompatibel'' vagymi) hogy a szükséges Driver (Treiber) az az ''ne''. Na most akkor mi van? -
Cathfaern
nagyúr
AZtán tessék minél előbb beszámolni
Bár nem hiszem, hogy sikerülne visszateríteni UHU-ra. Ugyanis ez csak akkor történne meg, ha valami nagy csodát műveltek volna vele. Ez meg nagyjából kimerül abba, hogy annyi függőség legyen uhu-s csomagban, mint amennyi .rpm-ben megvan
-
zrubi
senior tag
Nekem is ilyen van, nekem egy ISA-s modemem volt azt kiírta...
Lehet azért, mert az megjelent mint szabványos soros port
Mindegy, valahogy tudd meg a pontos típusát a kártyának, és utánanézek, hogy milyen driver kell neki...
De ha csak ezen múlik a linuxozásod, adok neked egy rendes PCI-os hálókártyát -
zrubi
senior tag
beírod, hogy
`dmesg`
de ha kiírta, hogy nincs ilyen eszköz vagy rossz az IRQ, IO, akkor az úgy is van, nincs mit nézni a dmesg-ben...
Csak jó lenne tudni milyen kártyáról van szó, ne mbiztos hogy ha win alatt ne kompatibilis, akkor nincs hozzá külön linuxos driver...
Az irq-t meg az IO-t boot során kiírja a biosod. Azt ézd meg, legalább az biztos jó legyen... -
zrubi
senior tag
''NE2000 kompatbilis asszem''
Na ez itt kevés infó, hogy asszed, mert egy ISA-s kártyáról csak úgy lehet megmondani, hogy kicsoda, ha megnézed mi van ráírva
Szóval KELL a pontos típusa,
-utána google, hogy pontosan milyen driverrel megy...
-ezek után driver betölt (megfelelő paraméterekkel IRQ, IO),
- majd dmesg- kimenetében keresni a nyomát, hogy mi lett az eredménye...
Ha sikeresen megtalálták egymást, akkor lehet neki IP-t adni, stb, mint egy sima PCI-os kártya...
Ha nem megy valami azt is írd meg hogy mit csináltál, és mi lett az eredménye... -
Cathfaern
nagyúr
OFF
Azon nem csodálkozomNézzd meg ezt: Bővebben: link #112-es hsz
ON
LOL
!mULDer!: most ez így hirtelen bonyolult lenne pontosan leírni, maradjunk annyiban, hogy az UHU ingyenes, és letölthető a Bővebben: link-ról
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
Nos, reménykedj hogy Polesz betéved ide
Btw. újabban linux szempontjából nem valami termékeny a PH!
Volt egy időszak, amikor a linux-os témák nagyon futottak (tavaly április-május-június-július-augusztus) De sem előtte, sem azóta
Ajánlom, hogy ballagj át a HWSW-re, vagy a linuxfórumra, mert ott nagyobb az esélyed.
OFF
Jó az aláírásod
ON
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
Nem a ''memóriája'', hanem az I/O címe lesz a 300, hexában, tehát a Linuxnak: 0x300.
Be kell tölteni a megfelelő modult, paraméterként pedig átadni neki az I/O cím és az IRQ értékeket, ez általában a modules.conf-ban megoldható. Sajnos konkrétabb információval most nem szolgálhatok.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest