- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
válasz
Cathfaern #515 üzenetére
[OFF]
Ez egy torokszorító történet.Részvétem.
A Linuxra való váltáskor nekem is az alternatív felhasználói programok megtalálása jelentette a legfőbb gondot. Szerencsére nincs komolyabban szükségem olyasmire, ami Linux alatt ne lenne megtalálható.
A korábbi hardvereimmel mázlim volt, a jövőben pedig (illetve már egy ideje) azt szem előtt tartva vásárolok bármit, hogy a cuccnak Linux alatt is működnie kell.
[/OFF] -
escie
őstag
válasz
Cathfaern #452 üzenetére
szia Cathfaern!
benéznél ebbe a topikba?
Bővebben: link
(154. hsz)
hátha te tudsz segítni, uhu+dcgui, ügyben.
látom te is használod...
előre is kösz! -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern #418 üzenetére
Próbálgatva az MDKMove-ot, eszembe jutott még valami: egyszerűen döbbenet, de eddig összesen 2 linux disztrib-nél láttam azt, hogy a betűk alapból normálisan néznek ki:
UHU (szinte az összes verzió), illetve MDK9.1 Az MDK 9.2-ben már rondák! Miért nem képesek egy ''userr-friendly'' disztrib-be normális betütípust tenni? -
zrubi
senior tag
válasz
Cathfaern #385 üzenetére
''Azért a Windows nem nagyon szokott egy programot 2-3 mappánál többe tenni''
Hajaj, nézz csak meg egy driver telepítést és próbáld meg eltávolítani utána
Aztán még lehet takarítani a registry-t is ezerrel, hogy megpróbáld eltüntetni a nyomait...
Vagy ott van pl. a dx rá is írják, hogy visszacsinálni csak reinstallal lehet. Na ez az igazi 'telepítés' LOL
Egy make install azért százszor rendezettebb dolog.
Egyszerű esetben (ha nem írsz felül más csomaghoz tartozó fájlokat) ennek mintájára lehet uninstallt is csinálni. Végtelenül egyzserű, mivel az install nál (a Makefile-ban) ott vannak a konkrét fájlok, hogy mit hová tett, uninstallnál csak vissza kell csinálni és kész... -
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #383 üzenetére
Használd egészséggel a slackware csomagkezelőjét. Semmi különlegesség nincs benne. Szépen megírt scriptek.
Belész az alkönyvtárba amit csomagolni akarsz
makepkg ezaneve-verzio-egyebhülyeség.tgz
Kérdez vagy 2öt és már kész is.
Ezután alien -rpm csomagod.tgz és már rakhatod is fel jól. -
zrubi
senior tag
válasz
Cathfaern #383 üzenetére
''Ez az egyetlen bajom a linuxxal''
Miért, melyik az az oprendszer amelyik ezt jól csinálja???
Ha belegondolsz ez nem triviális feladat, főleg, ha nem csak új fájlokat teszel fel, hanem lecserélsz mondjuk már meglévőeket...
rpm-et még sosem csináltam, így nem tudom hogyan kell.
.deb -et és .ebuildet (gentoo) már igen -
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #380 üzenetére
make install DESTDIR=/home/enyémjuzer/forditas/marpedig_ide_fogsz_telepedni
ezután a DESTDIR alatt megtalálod a könyvtárstruktúrát telepítés után. Ebből lehet csomagot gyártani jól. És jöhet pl az alien is. Slackware alatt általában mindig így rakom fel a sajátot és így le is tudom szedni jól. Más rendszer más csomagkezelő, de a feladat ugyanezCsak gondolom te RPM-et akarsz gyártani.
-
MUŁĐER
addikt
válasz
Cathfaern #320 üzenetére
Végül is van helyem,ráfér már a vinyóra egy kis takarítás!
Tehát akkor két partíciót csináljak?O.K.
Szerintem csak jövő héten rakom föl a Linux-ot,hétvégén,mert akkor lesz időm ''tökölni'' vele.Úgyhogy attól kezdve bombázlak titeket kérdésekkel.Persze elolvasom a letölthető manual-t is!
[Szerkesztve] -
MUŁĐER
addikt
válasz
Cathfaern #313 üzenetére
FAT32
Lehet csinálok még egy partíciót.(Muszály lesz.)
Itt nézem az UHU Linux lapját,meg lehet tőlük rendelni a linux-ot,de árat nem írnak,csak annyit hogy házhozszállítás ingyenes,meg kapok ajándékba pólót!
Ez igaz lehet?Mármint tök ingyen van,meg még ki is hozzák?
[Szerkesztve] -
MUŁĐER
addikt
válasz
Cathfaern #310 üzenetére
Tehát jobb ha megvárom a stabilt?
Mindegy,5 évet kibírtam Linux nélkül,mostmár pár óra nem számít!
Hehe,végre megszabadulok a win98-tól,asszem az ő helyére megy a Linux...
XP-marad még egy darabig,biztos ami biztos...
ÖÖÖ,gond az a Linux-nak ha egy olyan partícióra rakom,ami nem üres? -
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #302 üzenetére
Betévedtem
Még mielőtt rádugod a hálókábelt a kártyára próbáld ki konzolból (alt+ctrl+f1) a következő parancsokat:
modprobe ne io=0x300
az irq megpróbáljuk rábízni talán megtalálja magától, ha nem akkor irq=10 paraméter
ifconfig eth0 192.168.1.1 netmask 255.255.255.0
ping 192.168.1.1
Ha ez meg van akkor jó eséllyel működik a hálókártya.
Persze ipcímnek azt írsz amit akarsz, de maradj normális értékeken
Ezután jöhet egy kis osztás a háló többi gépe felé és hogy még a netet is lásd
route add default gw 192.168.1.100 metric 1
itt az ipcím annak a gépnek a címe amely a gateway a hálózaton.
Nagyjából ennyi. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern #168 üzenetére
Most látom, hogy az a funkció, ami ''parancsok futtatása'' néven fut, na annak van egy olyan opciója, hogy root-ként lehet indítani az adott progit
Azért jó, hogy észrevettem. Már csak azt kéne tudni, hogy ezt hogy lehet elindítani konzolból (a billentyűzet miatt kéne ez, rá akarom rakni az egyik gombra, csak ahhoz tudni kéne, hogy milyen parancsot kell kiadni, hogy elinduljon).
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest