- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
proximus
senior tag
Válaszolok én.
Akad egy pár, de csinálni is lehet, csak nagyban függ az alaplap BIOS -ától, hogy mennyire tolerálja az USB Boot-ot (Néhol akkor is megy, ha nincs ilyen választás, de van Zip, vagy Ls -boot, vagymi)
Ilyen Linux pl. a Flonix: Bővebben: link
,vagy mintha a Knoppix is lenne ilyen ''kiszerelésben'' : Bővebben: link -
vati
senior tag
Megtaláltam a WC plugint, és az eredijét is:
http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/linux/explore2fs.htm
Bővebben: link
Úgy veszem ki, ez utóbbi ext2 írást is supportál, igaz, jóérzésű ember nem próbálgatja... -
vati
senior tag
Hoppá, találtam valamit a boot manageres problémámra, és az ext2-olvasásra is:
Bővebben: link -
vati
senior tag
Mindenkinek köszi a válaszokat, biztatóan hangzik!
Este kipróbálom.
A 8/-hoz (NTFS kontra linux) még1 kérdés:
Pár évvel ezelőtt tudom, hogy létezett valami kezdemény WinNT driver, ami ext2,ext3-at kezelt, de most rákeresve nem találom. Próbált valaki ilyet?
Tudom, hogy alapvetően fából vaskarika jogosultságmenedzselt fájlrendszert közösíteni két oprendszer között, de hátha... Csak azért kellett volna az NTFS, mert én meg a 6 éves gyerekem osztozunk ugyanazon a gépen.
Nyugodtabb lennék ha az éles adataim nem FAT32-ben vannak.
(elsősorban forráskódok, digitalizált házi videók és a fényképezőgépemről letöltött képek - mind pótolhatatlan, sok hely kell neki, viszont kellemes lenne mindkét oprendszerből írni - mind1, legfeljebb duplikálom ezeket a könyvtárakat) -
Accord
csendes tag
-
WN31RD
addikt
8-hoz kiegészítés:
Van olyan NTFS driver, ami megbízhatóan tud írni NTFS partíción már létező file-okba, de sem új file-okat nem tud létrehozni, sem a meglevőek méretét nem tudja megváltoztatni, sem semmi egyebet nem tud.
Valószínűleg ez nem az, amire te gondoltál.
(Arra használják egyébként az ilyesmit, hogy az NTFS partíción létrehozott image-ben saját filerendszerről futhasson a Linux, és így újrapartícionálás nélkül is ki lehet próbálni. Bővebben: link) -
Cathfaern
nagyúr
OFF
Nos, a dolog úgy kezdődött, hogy összeomlott a Gentoo linux-omIlyet még életemben nem láttam, de tényleg nem lehetett vele mit kezdeni. Újrarakni meg nem volt kedvem (ugyebár egy 1300-as Duronnal olyan 3-4 napomba került a felrakása). Akkor (szeptember közepe) úgy gondoltam, megvárom a nemsokára kijövő MDK 9.2-t...nos ez a várás tartott kb. november közepéig. Közben Windows-t használtam, nem volt kedvem más linux-ot felrakni. November közepe felé kijött a 9.2 (illetve kijött hamarabb is: de csak fizetős verzióban). Nem is volt benne semmi különleges változás, ráadásul több gondom is volt vele (net nem működött rendesen, alapból ronda betűk), amik a 9.1-ben még jók voltak...ekkor kicsit kiábrándultam belőle, új linuxhoz meg nem volt erőm (iskola, ugye), így azt mondtam pihentetem a témát. Aztán nemrég újból nekiestem, az UHU 1.1-et és a MDK 10.0-t kipróbálva. Egyik sem jött be igazán, a MDK 10.0-val különösen sok bajom volt (ráadásul hardveres inkompatibilitás, amit 90% hogy nem lehet megoldani), az UHU meg annyira nem jött be (mint ahogy már az 1.0 rc3 óta, pedig az rc2 nagy kedvencem volt
). Igaz az UHU most is fennt van a gépen, de nem használom. Ráadásul nemsokára meglesz a laptopom, akkor pedig ezt a gépet kvázi el fogom hagyni, aki meg használni fogja, annak meg nincs szüksége linuxra (nem akar linuxot), így már nincs kedvem szórakozni vele.
Ha a laptopra sikerül felpaszíroznom valamelyik disztrib-et, akkor lehet hogy visszatérek, de nagyon nem biztos (már csak az sem, hogy fel fogom tudni rakni). Ugyanis ebben a fél éves XP használatban sikerült összegyűjteni egy-két olyan programot, ami nincs linuxra, s bár hasonló van, de az messze nem ugyanilyen...és az oprendszerváltogatásnak(azaz most netezek => linux, most xy programot használok => Windows) meg nem vagyok híve. Btw. a két legfontosabb program: Photoshop és foobar2000. Mindkettőt naponta használom, s egyikre sincs ugyanilyen alternatíva (rosszabb van, de nem közelítik meg eléggé az eredetiket). Aztán itt van még olyan, hogy konzol emulátorok (konzol ebben az esetben videójátékot jelent), amik sincsenek rendesen linuxra, GBA-s flashkártyámat is csak wmware alól tudom írni, scannelni nem tudok linux alól. Szóval nincs elég motiváció a linuxhoz.
ON -
Cathfaern
nagyúr
Vagy próbáld ki ezt: Bővebben: link
Gyakorlatilag teljesen ugyanolyan (kinézetileg és kezelésileg is), mint a sima messenger. Ja, és előnye hogy fodítani sem kell. -
Panther
HÁZIGAZDA
Igaz, IO cím... csak Windows hívja vmi memóriacímnek. Mindegy. A lényeg hogy ISA-s hálókártya, 0x300, IRQ 10. Most az UHU vezérlőpultban talált vmi ipv4-et, bállítottam neki IPcímet, átjárót, DNS-t, aztán most ha rádugom a koaxot a linuxos gépre is, akkor elszáll az egész helyi háló
Szóval ilyenkor mit lehet tenni?
-
rii
nagyúr
Nnnnnnnaaa, ... én meg próbálok kedves lenni ezzel a vicces el, de ugy láccik már megint kihúzta a gyufát.....
hali vicces ..!!!
ne feszegesd a pofono ládát, mert egy [MODERATOR] rendbe rak
amugy meg méltatlan a hozzáálásod a open source system-ekhez ....
... csak légyszives ne terjeszd a tévhiteidet.... -
rii
nagyúr
OFF
nosztalgiázzunk....
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=16923&start=1000000#msg3
ON -
Cathfaern
nagyúr
Nem tudom melyik UHU-t használtad. Csak azért, mert a rc2-es még jó volt
Legalábbis ott csak a lassúsággal volt gondom. Viszont ami utána jött...
Talán az új X lehet az oka a hibák sokaságának? (mármint nem úgy értem, hogy az X a hibás, hanem, hogy nincs jól belerakva az UHU-ba a 4.3.0-ás X) Nem tudom, de mikor az 1-es UHU kb fél óra után nemes egyszerűséggel lefagyott, akkor leszedtem. És elhatároztam hogy egy jó darabig UHU-t fel nem teszek a gépemre.
Mielőtt valaki elkezdené, hogy azért lassú nálam az UHU, mert nem jó a gépem, két dolgot tudok mondani:
1. Igaza van, mert tényleg nincs túl jó gépem (1300Duron, igaz van melette 512 MB ram).
2. Viszont a 9.1-es Mandrake minden csicsával simán fut (átlátszó menük meg ilyenek), még akkor is, ha esetleg a vmware is megy! (igaz a vmware-os Windows már nem fut túl gyorsan, de kb. az UHU sebességét hozza).
Mint fentebb is írtam: nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a Mandrake-kel. Igaz, azt hozzá kell tennem, hogy UHU-n és MDK-en kívül nem láttam még más linux-ot, szóval tökéletes összehasonlítási alapom nincs, ennek ellenére nagyon meg vagyok elégedve a MDK linuxxal.
Egyébként tényleg most hogy van? Két ''UHU linux'' topic van?Nem kéne ezt másra átnevezni?
-
Cathfaern
nagyúr
Nos igen, elméletileg igazad van. Gyakorltailag azonban az UHU linux-ról beszélünk. Ha jól tudom, te ezt nem próbáltad. Én ugyebár igen, szóval van vele tapaszatalatom (legutoljára az 1-es verziót próbáltam, azóta felé se nézek). Ugyanis szvsz az UHU katasztrófális. Tudom, el kell kezdeni valahol, nem lehet rögtön tökéletes oprendszert csinálni, csak akkor nem kéne úgy tenni, mintha ez egy kész verzió lenne. Mert nagyon nem az. Nagyon sok bug, hiba van benne. Gondolok itt az mplayer+xmms problémákra, a 3D-s problémákra, a fagyásokra, túlzott gépigényre, stb.
vicces:
Azt írtad, hogy ne mondjuk azt, hogy más linuxt rakjál fel. Én mégis megpróbálkozom ezzel: tegyél fel egy másikat. A SUSE-Mandrake-RedHat triumvirátusból bármelyiket. Egy biztos: rosszabbul nem járhatsz. Egy esetben megfontolandó a dolog: ha hadilábon állsz az angollal. Ugyanis magyarságban az UHU verhetetlenDe szerintem, jelenleg, ez az egyetlen előnye. Ez az én tanácsom. Persze nem kell megfogadni.
-
BaLinux
tag
Megjegyezném azt, hogy Linux nem egyenlő xmms, kde, stb. Attól hogy az xmms rossz, a többinek nem lesz baja, nem fog kifagyni. Amúgy ha az X-szel van valami ctrl+alt+bkspc-szel kilőheted talán. Kerneled milyen ver? xmms milyen ver? milyen output pluginnel megy? hangkártyád? ez így elég nehéz.
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Macska topik
- Videó stream letöltése
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Windows 11
- Escape from Tarkov
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest