- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Íme az új Android Auto!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Aktív témák
-
rogers
aktív tag
Na én aztán jól belenyúltam ebbe a vitába
, márminthogy olvastam egy-két ''sorozatodat'' például a RAIDes alaplapokról
Szóval SuSE vs UHU ügyben nem jutok dűlőre, de végül is igazad van, ki kell próbálni mindegyiket, úccse kerül sokba...
Klikk-klikk. Hát az valószínűleg jogos, hogy rendszergazda szinten egy parancssoros felület jobban automatizálható, bár én kimondatlanul inkább valóban a végfelhasználókra gondolotam, aminthogy ezen topic ''atyja'' is mezei felhasználóként próbál a Linuxhoz közeledni. A rendszergazda eszköztára az egy másik tészta. Bár én messze vagyok a rendszergazdaságtól, volt szerencsém látni egy két ''komolyabb'' rendszert (pl.6-8-10 szerveres WinNT-SQL-SAP konfig...) és mintha a WinNTnek is lenne ilyen scriptelgetős része, nem? Hogy mennyi _jó_ windows rendszergazda van azt persze konkrétan nem tudom, de az összehasonlítás amire hivatkoztam 3 különböző forrásból származó nemzetközi (és magyar) tanulmányból ered.
A lényeg a lényeg. Amit mondani akartam, hogy a végfelhasználók szemszögéből nem túl nagy baj az, ha egyszerű és könnyen kezelhető a rendszer. Erre pedig a klikk-klikk nagyon alkalmas. A 60 éves mamámat nem fogja fellelkesíteni, hogy scriptelhető-e a rendszer vagy sem, ő csak e-mailezni akar és kész. Katt-katt -
WN31RD
addikt
''Viszont a totál kézi beállítás miatt tudtam magamnak 720x400-as, 70 Hz-es videómódot csinálni az öreg, nagyon gagyi mono VGA monitoromon [...]''
Nosztalgiázzunk...
A 90-es évek középétől a végéig nekem is egy régi mono VGA monitorom volt, és míg DOS meg Windows alatt mindenféle UniVBE szarságokkal kellett buherálnom
, hogy valami használható üzemmódot tudjak beállítani, addig a Linux alatti X-ből viszonylag egyszerű kézi beállításokkal kihoztam a 800x600-at (ha jól emlékszem) 60 Hz-en...
-
rii
nagyúr
AAAAAAAAAARRRGGHHHH 40 db 5,25 -ös floppy
96-ban miitingeltem távolról LINUXal, akkor már volt szélesebb körbe CD .... és ott ez volt ...
az télleg igaz volt, hogy 1996 tájékán csak két féle ember merte feltenni az X-et... a kamikaze, meg az ömygilkos tipus...? mer ha rossz értéket húztál rá a video card-ra, akkor egyböl hazavágta...? ekor lett asszoszem a CTRL-ALT-BACKSPACE billentyű kombináció is, ami lelövi a X-et azonnal .... -
rii
nagyúr
nekem a kedvencem a DOS, .... de az a 3-4 file nem nevezhetö op rencernek.... továbbmegyek.... a win 3.11 meg csak 1 progi volt ami szintén nem op.r. mert hát progi, de azért hires-neves úságok irták, hogy a win 3.11 op.r .... na mindegy ... szal: DOS (nem op.r) + Win 3.11 (szintén nem op.r.) + némi csicsa = win95 (op.r. ???)
és milyen linuxot hazsnáltál akkor 9 éve.... slackware-t? -
Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest