- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Aktív témák
-
Panther
HÁZIGAZDA
Jelenleg azt csináltam hogy:
Van a gépen egy Win98SE. Ez alatt NE2000 kompatibilisként (IO = 0x300, IRQ = 10) full jól müxik. Még a szétosztott netet is látja.
Emellé végre sikerült felrakni egy friss UHU 1.1-et. Full telepítés, minden fent van. Az UHU vezérlőpultban a hálókártyáknál nincs semmi. Elmente konzolba (CTRL + ALT + F1), beírtam root-ként hogy ''modprobe ne io=0x300 irq=10'' és azt írja még mindig hogy márpedig ilyen nincs.
A kártyán az egyetlen infó amivel jutottam vmire, az az, hogy: ACC-S127C. Ez alapján a kari Accton gyártmány. ISA, 10Mbit, combo. Valami DOS-os beállítóprogival át tudtam rakni Jumperless módból PnP módba, de utána Winben sem volt hajlandó működni, és ráadásul visszarakni sem lehetett Jumperless-be. Nem is emlékszem már hogy hogyan sikerült aztán, de már kezdtem azt hinni hogy végleg elb*sztam a kártyát.
További infók a NYÁK-on:
P/N: 142066 400 REV: 02A
Made in Taiwan R.O.C.
9545
És egy matricán:
614005850 UL0062
144062-000
Még valami amit eláruljak? -
escie
őstag
ez lesz akkor.
csak gondoltam hátha megy ilyen csicsás módszerrel is.mindegy.
a hülye synaptic meg pöccre elszáll. hurrá.
azt hogy oldjam meg, hogy legalább a dselecttel megnézhessem a csomagokat?
magyarán, mit kell írjak a ''sources.list'' -be
(apt-cdrom add ellenére nem jelentek meg a kettes cd-n lévő csomagok...)
debian alatt olyan jól ment minden.. -
escie
őstag
kösz a segítséget, sikerült megoldani a dolgot!
lehet, hogy nem a legelgánsabb megoldás, de működik.
megosztom veletek, hátha érdekel mást is.
sikerült megtalálni a szkripteket a /etc/rc.boot alatt és itt a 15-boot nevű szkriptet szerkeszetettem, történetesen a #Devfsd indítása komment alatt lévő szekciót.
ennek a végéhez fűztem hozzá a chmod 666 /dev/tts/0 sort.
és voilá, működik!
júzer is csatlakozhat gond nélkül...
sikerélmény bezsebelve! -
vesa volt a driver után, én padig nvidia-ra írtam át.
tehát akkor jól csináltam.
kösz!
U.i.: a nyomtatót még mindig nem tudtam beállitani. az uhu felhasználói kézikönyvben se találtam semmi segiotséget.
akinek tusl2 alaplapja van, és linux-os, ne sajnálja a bájtokat erre a problémámra.
kösz! -
hát visszatetem az uhut.
a debiant szerintem elég szarul raktam fel. pl a háozatnál/angol/ nem is tudom mikek csináltam, csak azt vártam már,hogy vége legyen.
most ott tartok, hogy ac3-as kodek kellene, mert nem mindegyik filmnél van hang. sőt nmem ártana, ha tudnám használni a tv kimenetet a vga kareszomon. -
Cathfaern
nagyúr
Ez a távizé úgy működik, hogy te csinálod távolról a dolgokat, én meg látom mindezt a saját képernyőmön? Az cool
Btw. egy dial-up elbírja ezt? Milyen progi kell hozzá? Bonyolult a használata? Ugyanis lenne egy haverom akinek jól jönne egy ilyen féle segítség.
Btw2. A tanításról jut eszembe: nekem meg nemrég sikerült megcsinálnom az új multimédiás billentyűzetemet linux alatt. Sőt még jobb is, mint Windows-nál volt, ugyanis ott csak 3-4 funkció közül választhatsz, hogy mit akarsz, itt meg azt állítasz be, ami neked tetszik -
Cathfaern
nagyúr
Ööö...azt hiszem én félrenéztam valamit, ugyanis nekem a ''kamera''-ról a digitális félnyképezőgép jutott eszembe. Ha viszont a kamera=kamera (meglepő eset lenne
), akkor az #147 sztornó.
Viszont lenne egy kérdésem, ha nem baj: ugyebár van az a konzolos parancs, hogy ''su'', amivel az adott konzolon rendszergazda tudok lenni. Valami ilyesmi nincs külön programokra? Szóval nem tudok én úgy, felhasználoként, elindítani úgy egy programot, hogy az root jogokkal rendelkezzen? (persze a root jelszó megadása után) -
már késő. uhum van, és végre többé kevésbé megy. nem hiszem, hogy nekiesek a gépemnek mégegyszer egy linux cdvel. pedig ki van irva asszem 8 cdje a debiannak.
viszont még mindig nem tudom, hogy melyik dcgui releaset töltsem le. van valami win32-es is, de azt se tudom mi akar lenni.
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest