- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
Aktív témák
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
proximus #432 üzenetére
Na itt megvan melyik fileokat kéne módosítani szvsz, de...!
Bővebben: link
De egyikben sincs semmi. Illetve a modules.conf-ban van, mégpedig az hogy:
# /etc/modules.conf
Szóval nem tudom mit kéne beleírni modjuk az AUTOLOAD-ba. -
Panther
HÁZIGAZDA
-
Panther
HÁZIGAZDA
Nah, ime Panther Linux alól
Hmm... valamiert itt joval lassabb a net mint a Win-es gepeken. Miért lehet ez?
Hopp, még smileyt is tudok innen, de nagyon ultrajo vagyok
(Bazze, de szar ez igy... alig tudok irni. Nincs hosszu ''i'', raadasul a z meg az y is ossze van keverve. Angol billentyuzetem van, Win alatt Magyar (101 gombos) konfiggal full jó. Itt ez hol állitható be?) -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
proximus #412 üzenetére
Úristen!
Megtalálta. Beléptem grafikusan, xterm-ből (húú miket tudok, szinte büszke vagyok magamra) nyomtam egy ''modprobe ne''-t (amire az előbb nem szövegelt vissza) és már ott is van az UHU vezérlőpultban az eth0
(Írja is rá hogy ACCTON TECH. CORP.) Beállítottam az IP-t, átjárót, DNS-t, és máris megy a net is
(Tényleg, mindjárt írok egy üzit onnan is örömömben
) Már csak az a kérdés hogy akkor mi az az ''ipv4'' <inaktív> (gondolom a TCP/IP v4 protokoll, de mit keres a hálókártyáknál?
), mit állítsak be neki IPcímnek (
), és hogy most minden rendszerindítás után ezt végig kell majd csinálni? Gondolom nem. Tehát: hogy lehet automatizálni?
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
proximus #408 üzenetére
A dmesg-et már megnéztem egyszer, de nem nagyon tudtam belőle kihámozni semmit... feltegyem netre, ''hátha'' te jobban érted?
Egyébként talán annyit tudtam kivenni belőle hogy fingja sincs róla mi van a hálókártyával.
Ja, és talán már mondtam, de inkább 2x mint 1x se: azóta PnP lett a kártya, de így se lát belőle semmit szegény. -
Panther
HÁZIGAZDA
Végre sikerült elérnem hogy PnP-ben működjön a kártya rendesen. (W98SE alatt tesztelve.) Erre mi van Linux alatt? Ugyanaz! Nem ismer fel semmit!
-
Panther
HÁZIGAZDA
A fő chip rajta ''UK0023'' nevű/számú/izééé...
Bővebben: link Itt azt írja erre (''Accton NE2000 Kompatibel'' vagymi) hogy a szükséges Driver (Treiber) az az ''ne''. Na most akkor mi van? -
Panther
HÁZIGAZDA
Jelenleg azt csináltam hogy:
Van a gépen egy Win98SE. Ez alatt NE2000 kompatibilisként (IO = 0x300, IRQ = 10) full jól müxik. Még a szétosztott netet is látja.
Emellé végre sikerült felrakni egy friss UHU 1.1-et. Full telepítés, minden fent van. Az UHU vezérlőpultban a hálókártyáknál nincs semmi. Elmente konzolba (CTRL + ALT + F1), beírtam root-ként hogy ''modprobe ne io=0x300 irq=10'' és azt írja még mindig hogy márpedig ilyen nincs.
A kártyán az egyetlen infó amivel jutottam vmire, az az, hogy: ACC-S127C. Ez alapján a kari Accton gyártmány. ISA, 10Mbit, combo. Valami DOS-os beállítóprogival át tudtam rakni Jumperless módból PnP módba, de utána Winben sem volt hajlandó működni, és ráadásul visszarakni sem lehetett Jumperless-be. Nem is emlékszem már hogy hogyan sikerült aztán, de már kezdtem azt hinni hogy végleg elb*sztam a kártyát.
További infók a NYÁK-on:
P/N: 142066 400 REV: 02A
Made in Taiwan R.O.C.
9545
És egy matricán:
614005850 UL0062
144062-000
Még valami amit eláruljak? -
Panther
HÁZIGAZDA
Na úgy hogy a swapot Linux swap parícióként csináltam meg, már feltelepült.
Egy kérdés maradt: MIÉRT NEM MÜXIK A HÁLÓKÁRTYA?! Win98SE alatt full jó minden. Még az osztott netet is eléri.
-
Panther
HÁZIGAZDA
Hűűű... rájöttem vmire.
cfdisk-el a múlkor úgy csináltam hogy csináltam az Új gombbal két elsődleges partíciót, egy 256-oat, megy egy 2.7 GB-sat.
Na most mindkettő mellett az állt típus-ként hogy Linux.
Most letöröltem a két linux partíciót, és próbálom újra: látom a típus alatt van olyan is, hogy Linux swap. Gondolom akkor a 256-os legyen ilyen. És a nagy? Az csak sima Linux, vagy Linux extended? -
Panther
HÁZIGAZDA
Na, nincs vkinek ötlete miért fagy le a csomagok felmásolásától?
-
Panther
HÁZIGAZDA
Na jó, hát ez hatodszorra is belefagy. Pedig csak annyi a különbség az RC7-es telepítésekor fennálló állapothoz képest, hogy van a vinyón egy Win98SE.
Az ugye jó ha csináltam az UHU telepítő CD-jén levő cfdisk-kel a W98 paríció után egy 256MB-s (ennyit írtam de, de csak 243 MB lett...) swapot, azután meg egy 2.7GB-s ext3-at? (Így tele is van a vinyó.) -
Panther
HÁZIGAZDA
Hát én olyan 10 perccel a megjelenés után elkezdtem tölteni, lent is van már rég mindkét CD.
-
Panther
HÁZIGAZDA
Nah kész az 1.1es UHU, töltöm is lefele. Francért nem lett kész tegnapra, akkor már az lenne fent.
-
Panther
HÁZIGAZDA
Naa, hol vagytok, linuxul tudók?
-
Panther
HÁZIGAZDA
Igaz, IO cím... csak Windows hívja vmi memóriacímnek. Mindegy. A lényeg hogy ISA-s hálókártya, 0x300, IRQ 10. Most az UHU vezérlőpultban talált vmi ipv4-et, bállítottam neki IPcímet, átjárót, DNS-t, aztán most ha rádugom a koaxot a linuxos gépre is, akkor elszáll az egész helyi háló
Szóval ilyenkor mit lehet tenni?
-
Panther
HÁZIGAZDA
Emberz! Nagy kérdésem lenne mielőtt powered by Linux lehetnék. Hogyan lehet utólag telepíteni egy ISA-s, nem PnP hálókártyát? NE2000 kompatbilis asszem, memóriája 300 (hex), IRQ 10.
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest