- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
Az UHU-Linuxnak már van topicja: Bővebben: link
Nincs szükség két ugyanolyan topicra, tehát ezt zártam. Megkérek mindenkit, hogy költözzön át a másikba.
Köszönöm az együttműködést. -
Johnny19
tag
Szevasztok.
Valaki eltundá mondni gnome-on miért nem müködik a superkaramba időjáráselőrejelzés widgetje?
Illetve müködik csak a háttér helyet fekete kép van. Hogyan lehetne ezt megoldani?
(uhu 1.2, ubk-ról szedett superkaramba és liquid-weather-plus) -
duo
addikt
Szervusztok! az érdekelne, hogy tudtok e valamit, a localepurge csomagról. (debian alá van, csak azt nem lehet.(lehet?) feltelepíteni) honnan lehetne megszerezni. eddig csak a debianos tar.gz-t találtam meg valami (számomra tök idegen) installert. talán flick, vagy flint vagy valami ilyesmi.
-
raszputyin
senior tag
mondani akartam, hogy szedj le forrást és fordíts, az a biztos
aztán eszembe jutott, hogy nem valószínű, hogy feltennék az Opera-forrást ftp-re
örülök, hogy sikerült!
az előző kérdésedre (grubbal két wincsről is bootolni) tudod a választ már? mert az engem is érdekelne... -
Lateof
tag
Hát elvileg vmi rossz verziót szedtem ám le, az a baja.. szal én voltam az okostóni mégiscsak
-
raszputyin
senior tag
nem tudom, hogy az Operánál mi van, de a Firefox-nál egyszerűen csak annyi kell, hogy először root-ként indítsd!
lehet h szr lesz, de gyors, tehát egy próbát talán megér: töröld le a könytárat amibe települt, rakd fel újra, és root-ként indítsd először (úgy persze, hogy X [grafikus környezet] fut, különben nem fog elindulni). Sajnos ha már indítottad user-ként, akkor lehet, hogy elromlott a telepítés (kell a törlés). Elvileg ezután már minden user-nek indulni fog, csak 1x kell megcsinálni. -- ez itt mind FF 0.9-es tapasztalat (az 1.0-s FF már alapból indítja magát root-ként, hogy ne legyen esélyed se elfelejteni ezt), semmi garancia, hogy akár csak hasonlóan lenne Operával. Csak a tünetből ítéltem meg (homokóra, de semmi).
remélem tudtam segíteni! légyszi írd meg h használt-e, érdekel
szerk.: root-ként telepítsd persze, máshogy esély nincs rá! lehetőleg a /usr könyvtáron belül valahova, ott van az ilyesminek a helye. én a ''/usr/local/opera'' alá tenném.
[Szerkesztve] -
Lateof
tag
Hát biztos én vagyok a hülye, de leszedtem opera-t, kicsomiztam, rootból elindítottam az install.sh-t és felrakta félig.. olyanokat írt, hogy:
cp: stat `config/*' sikertelen: Nem létező fájl vagy könyvtár
cp: stat `images/*' sikertelen: Nem létező fájl vagy könyvtár
cp: stat `styles/*' sikertelen: Nem létező fájl vagy könyvtár
meg stb
Szal ott van a menüben az opera ikonja, rányomok és nem indul.. homokórázik egy darabig aztán vége.
Bocsi, tök kezdő vagyok linuxban, szal lehet, hogy ez kalapvető, de én nemtom micsináljak... -
raszputyin
senior tag
nem vagyok nagy szaki... de talán ha újrafordítod forrásból (na erre rá fog menni jópár perced, meg kell hozzá egy csomó -dev csomag), akkor jobb lesz
a fordítás nem nagy dolog jó esetben, leszeded a forrást, kitömöríted (Midnight Commanderrel, ha parancssorozni nem akarsz mikor nem muszáj), belépsz a könyvtárába, aztán ./configure-t szólsz. Nézed, hogy megáll-e és ha igen, mit ír. Ha kér vmit, telepíted a csomagot és újra. Ha a configure elégedett, akkor írod, hogy make. az jó esetben lefordít mindent. aztán root-ként mászol oda, és ''make install''-t szólsz, akkor telepít.
bénaságból vagy nem, én is így jártam suse 9.2-vel, most megy.
szerk.: kicsit várj még, mert biztos van egyszerűbb megoldás, hátha megjön egy guru és mond egy 1soros parancsot, amitől minden szép és jó lesz ;-)
szerk. II.: jószokásomhoz híven most néztem meg a hsz-od dátumát... hát igen, vlsz már rég megoldottadbocsi...
az a ''valami'', ami miatt a régebbi kopete nem megy, a micro$oft egy tipikus ''cseszegessük a felhasználót csak mert nincs jobb dolgunk'' szrsága. a kopete-oldalon is sztem írják, pontosan mi történt. megismételni szerencsére nemigen fogják, mert sok értelme nincs, most, hogy van Webmessenger.
Azért ha már itt vagyok, hadd reklámozzam a Skype-ot. msn-nél sokkal jobb.
[Szerkesztve] -
Lateof
tag
Okos kérdés jön: hogy lehetne, hogy a másik vinyómmal(ntfs) együtt bootoljon a linuxom? /etc/fstab-ba ha beírom ezt a két sort az jó?
/dev/hdb1 /win ntfs defaults 0 0
/dev/hdb2 /store ntfs defaults 0 0 -
Moka
csendes tag
Hali! Új vagyok itt, remélem mindent jól csinálok!
Lenne egy kis problémám. Uhu 1.2-őt használok, és abban alapból egy régebbi kopete van, ami valamiért nem működik. Leszedtem a 10.1-est és felraktam. Elindul, bejelentkezik, látom ki aktív, ki nem, sőt még fájlt is tudok küldeni. Ha írni akarok valakinek, akkor nem működik. Asszem valami RAW protokollt hiányol.(talán) A csevegőablak nem nyílik meg. Ennyi.
Javaslat?? -
Blade!!!
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy az acer tft-m nem megy, ha fent van az ati driver és dvi-n kötöm össze a géppel. A beépített driverrel megy ezért azt gondolom, hogy az ati driverrel lehet valami v. beállítás nem jó. Valaki segítsen plz. -
operator10
senior tag
Jó estét ennek a ''halott'' Topicnak
Egy kis tanácsot, segítséget kérnék.Felhúztam egy UHU-t.Ubuntu és sok egyéb más disztro után.Uhu az egyetlen sajnos ami minden macere nélkül támogatja az összes ''vasamat''De sajna van egy kis gondom, ami ha jól halottam nem csak nálam fordul elő.Tehát szépen rendben felment minden.De az első újraindítás után nincs Grub
Csak error15 a rám vigyorgó szöveg
Teljesen mindegy hogy a telepítés végén az ajánlotton hagyom e az mbr ''telepítési'' helyét, vagy saját kezűleg bármi mást állítok be.Akkor is ugyanez a helyzet
Mi lenne a teendőm?Újra kellene telepítenem a grubot,Remélem nem, mert olyant még nem csinélltam
Szóval ha tud valaki segítsen légyszi.Köszi
-
zsolo_d
tag
Hi Mindenki!
Telepített már valaki uhura UT2004-et?
Mert nekem nem akarja elfogadni a cdkey-t! -
XanD3R
senior tag
Kellene egy kis segítség, hogyan lehet UHU Linux 1,2 alatt beállítani a hálózatot és a netet (ADSL)? (A net egy switch-re jön be és az osztja ketté a két gép között)
Nagyon fontos lenne
előre is kösz mindenkinek a segítséget -
_Petya_
őstag
Rájöttem!
Nem a bejelentkező képernyő hosználja a procit, hanem az Enhanced IDE mode!
P4P800-an van, és SATA winyóm. Ha a BIOS -ban Enhanced IDE-t állítok ben, használható mind a 4 PATA eszköz, Compatible módban viszont az egyik PATA csatorna helyére teszi a SATA potrokat, eljátssza, hogy SATA0 = Master, SATA1 = Slave. Viszont ilyenkor 0% a procihasználat.
De miért használja a procit 50%-ban a SYSTEM, akkor is, ha ninsc lemezművelet? -
engusz
veterán
Holnap szétszedem a gépet és megnézem. Csak nagyon be vagy ágyazva az asztalba. Az xf86cfg-be bejutottam. Először nem volt egyértelmű, de aztán rájöttem, hogy mit hogyan kell csinálni. Viszont foggalmam sincs, hogy melyik kernelelm van. Csak letöltöttem az 1.1-es UHU-Linux-ot.
-
Zoltán
őstag
Elősször mindenképp ki kéne derítened, hogy milyen kártyád van. Esetleg az S3 honlapján be tudják azonosítani gyári szám alapján.
Egyébként az xf86cfg -ba bejutottál?
Ja, még egy: a legújabb kernel (2.6 vagy fölötte) már nem támogatja a régi S3trio-kat. Tehát nem a 3D Triokat, azok mennek, hanem a régi sima 1/2 megásakat. Lehet, hogy ez ''rokonára'' ,a virge-re is vonatkozik. Bár ezt nem tartom valószínűnek. Meg Te valszeg 2.4-es kernelt is használsz, úgyhogy más lezs a problem. Azt javaslom, nézd meg a www.linuxforum.hu -t. Nekem is ott szoktak segíteni, ha valami nem megy. -
engusz
veterán
Értem. Ki fogom próbálni. Köszönöm!
-
Zoltán
őstag
Valszeg az a gond, hogy nem jó drivert használsz. Néha cseles itt a X. Szóval xf86cfg -t elindítod (root-ként), és végignézed a listát, hogy milyen driverek vannak. Ha neked mondjuk S3Trio3DAGP2X van, akkor az S3Virge-k között találod meg. Kicsit logikátlan, de ez van.
Tehát vezérlőpultot hagyd a francba. Ha mégis ott akarod beállítani, akkor az oké előtt mindenképp nyomj egy tesztet. Nem azért, hogy teszteld, de ennélkül sokszor nem veszi észre, hogy módosítottad.
[Szerkesztve] -
Atlantis
veterán
Hello!
Az UHU Linux 1.1.1 hajlandó települni SATA vinyóra is? Működne is úgy rendesen? -
engusz
veterán
Két újraírhatóra dobtam ki az 1.1 verziót. A telepítő indulásakor 8%-nál megáll és azt a hibát írja ki, hogy nem tudja olvasni a boot cd-t. (I/O hiba.) Lehet baj a cd-vel?
Az ISO teljesen jó, az én gépemben is megy a cd. -
adise
őstag
up
-
adise
őstag
hi tudtok pár olyan dolgot mondani amiért érdemes felrakni?
othoni használatra kéne -
proximus
senior tag
Off
Egy Longhorntól elfogadható az ''üresjárati procizabálás'', de egy pingvintől nem.
On
Ha KDE -ben vagy nyisd meg a processzlistát a Ctrl + Esc gombokkal, (vagy egy terminálba beírod: top), és nézd meg nincs -e olyan futó progi, ami folyamatosan stresszeli a procit. Ha van, és az mondjuk nem maga az X, a KDE, vagy a Gnome, akkor ez a program bizony vagy bugos, vagy rosszul van fordítva, esetleg konfigolva, már ha ez nem szintén a bug kategóriába tartozik.
''Hogy lehet beállítani, hogy nem induljon el automatikusan az X?'' UHU -nál nem tudom hol tudnád beállítani(talán a beállítóközpontban?), de azt megmondom hogy lehet átmenetileg, legálisan leállítani: Ctrl + Alt + F1 gombokat lenyomod, amivel kapsz egy DOS -hoz hasonlatos képernyőt. Jelentkezz be az admin. jelszavaddal, majd írd be ezt: init 3 és enter. Ezzel 3 -mas futási szintre kerültél, ami általában, és szerintem UHU -ban is egy többfelhasználós, hálózatos, de X nélküli szint. Ha még most is nagy a proci -terhelés (top parancs),akkor ott valami gond lehet a kernellel, esetleg a maradék futó progik közül valamelyikkel. A grafikus futási szintre az init 5 parancsal tudsz visszalépni. (egyébként init 0 leállítás, init 6 pedig újraindítás.)
-
_Petya_
őstag
Üdvözlet!
UHU alatt miért van mindig 50% körüli prociterhelés, ha nem csinálok semmit?
Hogy lehet beállítani, hogy nem induljon el automatikusan az X? -
Zoltán
őstag
UHU-Linux alatt van-e olyan számlázó progi amit az APEH is elfogad?
-
MUŁĐER
addikt
Van egy kis gondom...a vezérlőpult nem menti el a beállításaimat,és ezért,mivel rosszul ismerte föl alapból a hangkártyát az UHU,mindig szarakodik a hang...hol lehetne beállítani a cuccost úgy,hogy meg is maradjon?
-
proximus
senior tag
válasz
littlemole #719 üzenetére
Ha a CRC jó volt, akkor a ''lemez önteszt'' a hunyó, mert valami miatt nem működik rendesen. Egyébként sok helyről hallottam már ezt a: ''letöltöttem(nem is egyszer), de azt mondja rossz..''
-
littlemole
őstag
Miért lehet az hogy a telepítésnél mikor le akarja ellenőrizni a cd-t akkor egy helyen 1.50s nál azt írja hogy hibásak az adatok a lemezen és javasolja a telepítő leállítását?
Már kétszer letöltöttem. Nem jelzett crc hibát ellenőrzéskor.
Írásnál lehet a gond? Vagy a lemezeket nem kedveli? Fuji 4x újraírhatóra próbáltam. Két különböző lemezzel is.
Vagy eleve rossz lehet a fájl ahonnan töltöm?
Egy másik fórumon mások is írtak ilyen telepítési gondokról. De amit ott ajánlottak nem működött.
Valaki hasonló cipőben?
[Szerkesztve] -
bbazsy
őstag
Asszem hosszú éjszakám lesz, köszi
Úgy nagyjából értem, ha meg nemmegy, akkor majd jövök ! -
proximus
senior tag
''RÁKERESTEM Nemtaláltam !!'' Mármint mit? az egér dev -beli eszközfájlját? Vagy ez a DC++ -ra vonatkozik?
''Valami dcgui -ról volt szó'' Igen, így hívják.
1. keresd az UHU CD -ken
2. keresd a neten, hátha van valahol belőle UHU -s csomi.
3. szintén net, de a forrást keresd(.tar.bz2, vagy .tgz, vagy .tar.gz, kiterjesztéssel)
A 3. -hoz: A legtöbb Linuxos progi lefordítása: a kicsomagolt forrás könyvtárában kiadni:
./configure Hozzáhangolja magát a rendszer többi komponenséhez, ha valami kötelező nincs meg, akkor error-ral ''kiugrik''.
make Program fordítása.
make install Program telepítése, de a legtöbb progi futtatható enélkül is, a forrás könyvtárából (ahol állsz), csak így minden fölösleges csak a fordításhoz való file is foglalja a helyet, viszont hogy egy nagyobb programot le tudj szedni, ahhoz kell a forrás könyvtára, mert csak ott tudod kiadni a make uninstallt.Megmondom neked a frankót
: a ./confugure -t egészítsd ki ilyenre:
./configure --prefix=/home/az-en-dcguim/ Ezáltal a make majd make install után minden fájlt a /home/az-en-dcguim könyvtárba rak, és onnan bármikor átmásolhatod a /usr megfelelő helyére. Ja és ezt az az-en-dcguim -ot be is tömörítheted, így csináltál magadnak egy csomit.Ahoz hogy tudj programot fordítani, fel kell tenned a gcc -t az UHU CD -ről, ami remélhetőleg a használatához szükséges egyéb csomagokat is felteszi neked.
*Kicsomagolás: mondjuk a /tmp -be másolod a csomit, majd az őt tartalmazó könyvtárban kiadod:
tar.gz esetén: tar -xvzpf fájl_neve
tar.bz2 esetén: tar -xvjpf fájl_neve -
bbazsy
őstag
Köszi.. !!
Estefele megnézem..
Másik kérdés:
RÁKERESTEM Nemtaláltam !!
Szal... Linuxos DC++ .
Valami dcgui -ról volt szó, de félek nem tudom megcsinálni..
Szal esetleg valaki LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE le tudná írni, hogy hogykell ?
Ilyenbe, hogy ''rakjunk fel Linuxra valami-t'' nem vok yo.
Köszi. -
proximus
senior tag
Na jöttem.
Szóval, a /dev/input/mice mint mondottam, nem egeret jelképez, hanem ha van a /dev/input -ban mouse0, 1, 2, ..., akkor azokat egy interfészbe fogja, így ezt megadva bárhol, akármelyik egeret mozdítod, már viszi is az egérkurzort.A /mice lehet hogy akkor is ott van, ha a jelenlegi egered nincs is felismertetve a neki való driverrel, mert pl. nincs betöltve. Így viszont X jó lenne, de a mice alá nem dolgozik semmi valós driver. Azt hogy kap -e a dev/mice inputot így tudod megnézni:
cat /dev/input/mice <-- Most ha mozgatod az egeret, mindenféle krix-krax -nak kell szaladgálni a terminálban, vagy a konzolon. Ha semmit nem csinál,vagy nincs is mice, akkor nincs bent a driver. Ha mégis ráharap a cat, akkor ''kijönni'' a teszt után a Ctrl+c -vel tudsz. Ha nem használtak az eddigiek, keress /dev/psaux -ot. Ha nincs, tényleg driver hiány gyanús a dolog. Nézz be a /lib/modules/kernel_verzio/kernel/drivers/input -ba, és szemelj ki egy két jónak tűnő drivert. most add ki a: modprobe ''/inputban talált esélyes modul, .o, és '''' nélkül írva ide'' Minden ilyen modprobe után próbáld a: cat /dev/input/mice -t, vagy ha mouse0 jelent meg, de mice nem, akkor azt. Ha dőlnek a krix-krax -ok, akkor megtaláltad a megfelelőt, próbáld X alatt is, hogy jó -e. Hogy minden induláskor betöltse a jófajta drivert, be kell írni a modulbetöltő fájljába az UHU -nak, ennek majd utánanézek ha már megy az egered.
''Szal az ATI cuccos lett belemásolva'' Az ATI driver nem rossz dolog, ha már be van üzemelve, ahoz viszont az fglrxconfig által csinált XF86Config(-4?) dukál. Nálad mindössze az agp -vel van még valami bibi, de már arra is javasoltam egy két dolgot. Szóval jó az az újabb XF86Config.De a lényeg: kézzel nem lenne szükséges ezeket szerkeszteni, mert vagy az fglrxconfig, vagy az UHU erre való beállítója magától létrehozza a XFCo... -ot a megfelelő helyen. Amúgy az egér része kb így kell hogy kinézzen az XFCo..- nak:
Section ''InputDevice''
Identifier ''Mouse1'' Ez nálad lehet hogy más, de ne módosítsd
Driver ''mouse'' Ez szerintem ua. lesz
Option ''Protocol'' ''IMPS/2'' Ezt módosítsd erre, ha nem ilyen.
Option ''Device'' ''/dev/input/mice'' Ezt már tárgyaltam
Option ''ZAxisMapping'' ''4 5'' Ez a sor kell az egérgörgőhöz, hogy működjön.
EndSection -
bbazsy
őstag
Sztem valamit Lcsesztem, és Lvileg kellene lennie, egy XF86Config -nak, amibe még nem nyúlt bele az ATI driver... És arról nincs backupom.
Vagy ilyen nemkell ?.. Szal az ATI cuccos lett belemásolva...
Nemigazán értettem meg a doksit.
Egér probléma még áll.. -
bbazsy
őstag
Juuj, mit írtam
''hivatalos driver'' ... Microsoft egérhez Linux alá... -
bbazsy
őstag
válasz
proximus #708 üzenetére
Hali !
Namost, X bejön jee
Gond: /dev/input/mice .
Szép egér ottvan középen, de megse moccan.
MS Intellimouse Optical [ 1.1a ]
Nincs esetleg ötleted hogy lehet életre kelteni ?
Mer így aranyos, hogy nemtok csinálni semmit, ennyi TAB-ot régen nyomtam, hogy megtudja írni ezt a HSZ -t
Kössz -
MUŁĐER
addikt
Van egy kis gond...nem akarja az UHU elmenteni a beállításaimat a vezérlőpultban....átálítom a képernyőfrissítést 85 HZ-re,de visszállítja 75-re...meg a hangkártyát is beállítom rendesen,azt is visszaállítja,pedig leokézom.nem értem
-
proximus
senior tag
Naszóval, az egész XFree86.log úgy működik, hogy az elején ha megnézed van egy olyan hogy Markers: és itt magyarázza, hogy melyik jelölés mit jelent. A gong a (WW), méginkább (EE) kezdetű sorokkal van. A log amit küldtél, a vége felé tartalmaz 2 (EE) -t, meg 6 (WW) -t, ami az (EE) miatt keletkezett. Szóval a gondok az EE által említett agp körül vannak, de az utánna lévő WW -kben azt írja, hogy ettől még menni fog, de csak a 2D. Namost a log alapján az ATI féle drivert használod(fglrx), ami nincs alapból az UHU -ban, szóval ezt már te tedded bele.
Ez a driver a többivel ellentétben igényli egy nagyban más XF86Config(-4) file meglétét. Ezt a file -t az fglrxconfig -al tudod elkészíteni, ha még nem tetted volna meg. Majd figyelj a kérdésre, ami az agp -re vonatkozik, hogy a beépített, vagy a külső agpgart drivert akarod használni. Egyébként nem árt az agpgart.o drivert ''távol tartani'' fglrx.o -tól, ha az fglrxconfig -ban a belső agpgart -ot választottad, mert keveredés lehet belőle, illetve akkor is betöltődik az X által, ha nem kéne. Én ezt úgy csináltam a belsőt választva, hogy az agpgart.o -t áthelyeztem a /lib/modules/kernel_verzió/kernel/drivers/char/agp -ből egy külön helyre(mondjuk a felhasználó egy könyvtárába). Ha ez megvan ki kell adni a depmod parancsot. Ezután csinálsz egy restartot biztos ami biztos. Amiért egyébként nem megy az X, az nem más mint az egér,
ami a log végén látszik is. Megoldás: keresel a /dev/input -ban mouse0 -t, illetve mouse1 -et két egér esetén. Ha megvan, eldöntheted hogy melyiket akarod használni, illetve választhatod az ugyanitt lévő mice -t is, ami az összes egeret jelképezi, tehát bármelyiket mozdítod, ezen az interfész -en keresztül máris jelzi. Én a /dev/input/mice -t javaslom. Most nyisd meg szerkesztésre az XF86Config -ot monjuk az mc -ben, és a /dev/mouse -t cseréld ki /dev/input/mice -ra. Ismét ATI -s ügy: Ha még mindig megvan a logban ez a hibaüzi:
(WW) fglrx(0): ***********************************************
(WW) fglrx(0): * DRI initialization failed! *
(WW) fglrx(0): * (maybe driver kernel module missing or bad) *
(WW) fglrx(0): * 2D acceleraton available (MMIO) *
(WW) fglrx(0): * no 3D acceleration available *
(WW) fglrx(0): ********************************************* *
,akkor tedd vissza az agpgart.o -t a helyére, majd depmod parancs kiad, és az XF86Co. -ban a:
Option ''UseInternalAGPGART'' ''yes'' -t ''no'' -ra cseréled, és indítsd az X -et.
Sikíts, ha még balhézik. -
proximus
senior tag
''Próbálkozom, ha nemjó, akkor inkább leszedem / ujrarakom egészet'' Rossz hozzáállás,
Linuxban nincs ''bedrótozott'' hiba, ami javíthatatlan. Mindenre van megoldás, csak nem szabad feladni.
''csak annyira, h ELINDULJON x''
Ha nem fontos a 3D, akkor simán lehet használni az X -et a vesa driverrel. Ha a vesa -ra állítással megy az X, akkor a többi beállítás megfelelő, és csak a video -val kell vacakolni érdemben, ha meg akarod csinálni a 3D -t is tudó működést, mert miért ne... -
bbazsy
őstag
Hjuj, köszi
Próbálkozom, ha nemjó, akkor inkább leszedem / ujrarakom egészet. [ Win modszer]
Még1 kérdés: ATI kártyánál, csak annyira, h ELINDULJON x mit kell választanom, melyik drivert ? [ RADEON -t választottam ]
Hagyjam alapon -
proximus
senior tag
Semmi hibát nem ír ki egyik sem?
Próbálj meg a cdrecord parancssoros íróval írni(a legtöbb grafikus progi ezzel a backend -el íratja a lemezt), hátha kiír valami szokatlant. Pl. így: cdrecord -scanbus Ezzel megkeresheted az írót, amit a teljes cdrecord sorba beírsz a dev -hez, pl.:
cdrecord -v speed=24 dev=0,1,0 driveropts=burnfree valami.iso
A -v teszi szövegelőssé az írási folyamatot. -
proximus
senior tag
A win -re: fdisk /mbr -t kiadod egy DOS -os lemezről, vagy egy 9x sorozatú win CD -ről (a ''csak parancssor'' -t választod). NT -knél: CD -be ....... Javítás menüpont, majd ha bent vagy, fixmbr -t kiadod.
Vidkari: mindig figyeld a hibaüzeneteket, és annak megfelelően próbálj nekivágni. Pl. nézd meg a /etc/X11/XF86Config(-4) -ot, hogy mindenhol az van -e benne, amit te választottál a beállításkor. Ha ez rendben van, akkor másold be ide a hibaüzit, ha nem túl hosszú. Ha az, akkor linkeld be, vagy küld el nekem mail -ben. -
MUŁĐER
addikt
Hé emberek,csak nálam ilyen szarok az UHU-s cd-író progik?Egy Cd-t nem írnak meg rendesen...ez kezd kicsit idegesíteni
Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest