- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy óra, két rendszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Adi
senior tag
Gyerekek, segítsen már valaki, mert megőrülök!
Nem tudok nyomtatni ezalatt a rohadt Linux alatt semmit!
Lehet, hogy az a baj, hogy nincsen itthon nyomtatóm? -
Adi
senior tag
Nem, nekem már '94-ben, az elején fönt volt az X (egy VESA buszos Cirrus Logic 5426-os videókártyám volt, emlékszik még valaki ezekre?
), csak nem használtam nagyon, mert ahhoz is 8 mega RAM kellett legalább. Ha nem jól állítod be, akkor most is hazavágja a monitorodat, csak azóta a monitorok fejlődtek és ha olyan frekvenciájú jelet kapnak, amit nem tudnak már megjeleníteni, akkor lekapcsolnak.
Viszont a totál kézi beállítás miatt tudtam magamnak 720x400-as, 70 Hz-es videómódot csinálni az öreg, nagyon gagyi mono VGA monitoromon és így nem rontotta a szememet! -
Adi
senior tag
Ha már itt az UHU-t szidtátok, akkor ellensúlyozásképpen ideírok egy sikertörténetet is.
Egyik barátom otthon egy 1 GHz körüli Athlonra frissítette a gépét valamikor régebben, ezen WinXP van, elsősorban azért, hogy MAME-mel a két pici gyereke tudjon játszani.
A régi gépet pedig megkapta a felesége.Paraméterek (a gépé, nem a feleségéé
):
- agyonintegrált, SiS chipsetes alaplap, Socket 370-es
- osztott RAM a videómemóriának
- 466-os Celeron
- valami hót ismeretlen hangkaresz.
Ez utóbbihoz Windowsok alá soha nem talált normális drivert, valami nagyon dzsunka kártyát sikerült vennie.
Ezek után átrakott a gépbe egy IDE DVD-olvasót, UHU CD be és csont nélkül fölment rá. Fölismert mindent a gépben, a rákapcsolt (asszem) Epson tintasugaras nyomtatót is, és be is állítgatta.
Majd kíváncsiságból kipróbálta és berakott az olvasóba egy Baljós árnyak DVD-t. MPlayerrel szaggatás nélkül és teljes képernyős üzemmódban le tudta játszani!Na, itt dobott egy hátast, mert Windows alatt ezen a gépen soha nem tudott normálisan filmet nézni.
A felesége azóta is hasznája a gépet OpenOffice.orggal, fordít rajta. -
Adi
senior tag
A SuSE-UHU Linux összehasonlításnak nincs értelme. Próbáld ki és amelyik neked megfelel jobban, azt használd. A Linux pont a választás szabadságát adja meg, ami Windows alatt nem nagyon van.
Én voltam az, aki ''dicsekedett'', hogy még nem volt klikk-klikk felület anno, amikor linuxozni kezdtem.Valahol igazad van, hogy fejlődés, mert szélesebb néprétegek számára teszi elérhetővé, de nem mindenhol az. Mondok egy példát: nagy számú gépet kell adminisztrálnod. Ilyenkor egy grafikus felületen végzett beállítás nem automatizálható, scriptelhető, viszont parancssorból ezt sokkal könnyebb elvégezni. Az éremnek itt is két oldala van, csak legföljebb te otthoni, egy gépes felhasználóként a másikat nem látod.
Az meg nagy tévedés, hogy Windows-rendszergazda minden sarkon akad. _Jó_ Windows-rendszergazda majdnem olyan ritka, mint a unixos/linuxos. Az nem hozzáértés, hogy ide-oda tud kattintgatni és az alapdolgokat beállítja. Ilyen szinten egy NT szervert én is el tudok managelni, pedig egyáltalán nem tartom magamat nagy spílernek. Nem is szeretnék jobban belemélyedni. -
Adi
senior tag
Miért várod azt egy Linux disztribúciótól, hogy úgy működjön, mint a megszokott Windowsod? Türelmetlen vagy. Olvasgasd a dokumentációt és valószínűleg meg fogod lelni benne a választ a kérdéseidre. Feltételezem, hogy a Windowst sem tegnap raktad föl a gépedre és egy nap alatt ismerted ki annyira, hogy minden szolgáltatás flottul működik alatta.
De ha nincs hozzá türelmed, akkor vedd meg a Windowst. Senki nem fog lebeszélni róla.
Aktív témák
Hirdetés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen videókártyát?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest